Собственикът на фермата Адил Гапаров казва, че идеята му е вдъхновена от онлайн статии за развъждане на щурци. "Основният ни бизнес е производството на брашно от скакалци, което е с високо съдържание на протеини", казва Гапаров.

© Reuters

увеличи
, 3256

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (43)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на peen40
    peen40
    Рейтинг: 825 Неутрално

    Ами ако питомниците на "фермата" избягат?

  2. 2 Профил на jazzdevil
    jazzdevil
    Рейтинг: 1594 Неутрално

    Либерфейкът почна масово да ни облъчва с подобна пропаганда как трябвало да се откажем от телешкото и да минем на такива прекрасни източници на протеини, чийто въглероден отпечатък е многократно по-малък.

  3. 3 Профил на opl03649627
    opl03649627
    Рейтинг: 44 Неутрално

    По-добре учете африканците да ги ядат, там скакалците са огромна напаст и има недостиг на храна. Нас какво ни занимавате с либераски пропаганди като е ясно, че ефект нема да има? Само трошите парите на отрудения братски американски народ.

  4. 4 Профил на Jalis Ironhammer
    Jalis Ironhammer
    Рейтинг: 410 Неутрално

    Одобрявам. Да насърчим Китай да наблегне на насекомите и да намали прилепите , плъховете и кучетата.

    Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
  5. 5 Профил на opl03649627
    opl03649627
    Рейтинг: 44 Неутрално

    До коментар [#4] от "Jalis Ironhammer":

    Допреди да открият ориза жълтите друго освен насекоми не са и яли, ти тепърва ще ги учиш.

  6. 6 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2213 Весело

    Либерфейкът почна масово да ни облъчва с подобна пропаганда как трябвало да се откажем от телешкото и да минем на такива прекрасни източници на протеини, чийто въглероден отпечатък е многократно по-малък.
    —цитат от коментар 2 на jazzdevil


    Точно същото си помислих като видях заглавието. Естествено никъде във фейк нюза няма да прочетеш отдавна известният на изследователите (и публикуван в различни изследвания по темата) факт, че яденето на насекоми под всякаква форма, е характерно за най-бедните региони на света, само като ДОПЪЛНЕНИЕ към диетата (която просто е много бедна и всяка добавка е животоспасяваща) и в момента, в който хората там издрапат от мизерията започват да си се хранят като всички останали по света. И не - нсекомите не са деликатес никъде. Това че някъде ги показват и лъжат туристите да ги ядат, е както тука с разни гозби като пачата - никой дето не гледа прасе не ходи в заведение за да си поръча пача, нито се сервира на сватба...

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  7. 7 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 2934 Весело

    До коментар [#6] от "Тюфлекчия":

    "Това че някъде ги показват и лъжат туристите да ги ядат, е както тука с разни гозби като пачата - никой дето не гледа прасе не ходи в заведение за да си поръча пача, нито се сервира на сватба..."
    ++++++++++++++
    Радвам се да открия още един реалист. Познавам доста хора, излъгани като деца, за които овча опашка или свински уши са деликатес, но не съм съгласен с тях.

    Еретик
  8. 8 Профил на Dankol
    Dankol
    Рейтинг: 1045 Неутрално

    При цена от 80 долара за брашно от скакалци и 12 лв за вратни пържоли - аз ще се мъча със свинското , а брашното ще го оставя за любителите на здравословното хранене!

  9. 9 Профил на oua58686497
    oua58686497
    Рейтинг: 825 Неутрално

    Пачата е много полезно ястие за възстановяване на костите в съчетание на витамин Ц .
    Има го в България като желирано месо .
    Особено в днешните дни на повишена радиация , която отслабва костите.
    Колкото да вземаме съвет от китайците с какво да се храним , се сещам за днеяната ковид пандемия .
    И не , не са китайците цивилизация .

  10. 10 Профил на Митко Палаузофф
    Митко Палаузофф
    Рейтинг: 510 Неутрално

    До коментар [#6] от "Тюфлекчия":

    Долу ръцете от пачата и шкембето! :)

  11. 11 Профил на Митко Палаузофф
    Митко Палаузофф
    Рейтинг: 510 Неутрално

    Неотдавна четох как японците почти са направили салам от някакви лайна - ама, буквално от лайна! Сега и скакалци... В бъдеще явно ще има голямо разнообразие и изборът какво да обядваш ще става все по-труден :)

  12. 12 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 2934 Разстроено

    До коментар [#10] от "Митко Палаузофф":
    До коментар [#11] от "Митко Палаузофф":

    Палаузов, в партизанския лагер здраво са ви объркали хранителните навици.

    Еретик
  13. 13 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 4000 Весело

    Съфорумци гневно протестиращи против производството на скакалци: все пак текстът е за ферма за щурци, а и снимките показват щурци? :-)

  14. 14 Профил на Николай Теллалов
    Николай Теллалов
    Рейтинг: 3119 Неутрално

    всъщност идеалното решение за изхранването на населението е предложено от писателя и футуролог Брус Стърлинг - бактериална биомаса

    бих добавил, че (след решаване на някои трудности, например излишъка фосфор) тази биомаса е чудесна суровина за молекулярни принтери, а крайният продукт е неотличим от каквато и да е "естествено" храна

    струва си да се насочат усилия към подобен проект

    властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
  15. 15 Профил на Николай Теллалов
    Николай Теллалов
    Рейтинг: 3119 Неутрално

    До коментар [#9] от "oua58686497":

    и е прекрасна предпоставка за бърз инфаркт

    спестете си мъките на битието!

    властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
  16. 16 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 2875 Неутрално

    До коментар [#13] от "daskal1":
    Не се казва, къде е тази ферма. Някъде в Средна Азия?

  17. 17 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2213 Весело

    До коментар [#9] от "oua58686497":

    Ама аз нямам нищо против пачата, бахура, кървавицата, свинските уши, лапада, копривата и т.н., нито против ядящите ги. Коментарът ми беше във връзка, че тези неща не са "деликатеси", точно както не са "деликатеси" насекомите, както често се опитват да ни обяснят в статии пропагандиращи яденето им. Питайте произволен африканец или азиатец какво предпочита - щурци и мравки или една пържола...

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  18. 18 Профил на Vassil Stoychev
    Vassil Stoychev
    Рейтинг: 524 Неутрално

    Младите китайци много хубаво хапват пържоли и бургери , и са фенове на нашата скара.
    Идеята за насекомите , като основен източник на протеини я лансира ФАО преди 7-8 години. Досега без особен успех - влага се основно в кучешки храни и като фураж за пилета и риби.
    Новата идея е да се използват метан преработващи бактерии и с помощта на светлина и въглероден двуокис да се произвежда протеин в биореактори. Това е позабравена технология на НАСА от 60-те години. Доколко ще е успешно засега не е ясно.

  19. 19 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2467 Неутрално

    До коментар [#17] от "Тюфлекчия":

    Ами не бих се учудил ако африканецът или азиатецът от носталгия по родината не би искал да хапне и пържени насекоми. Аз например мога да ям и рибай, и свински уши. И пържен шаран със сос от чесън и орехи, и дива сьомга.
    Конкретен пример с колега китаец, който живееше в Западна Европа, но се случи така, че попаднахме заедно в командировка в родината му. Този човек не дискриминираше храната ни най-малко, нагъваше с еднакъв апетит и кокоши крака (не бутове, а точно крака), и патица, и препържени гъсеници или пчели. Въпрос на вкус.
    Обаче за теб и подобните ти това е поредният либерален заговор.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  20. 20 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1101 Неутрално

    До коментар [#9] от "oua58686497":Ама аз нямам нищо против пачата, бахура, кървавицата, свинските уши, лапада, копривата и т.н., нито против ядящите ги. Коментарът ми беше във връзка, че тези неща не са "деликатеси", точно както не са "деликатеси" насекомите, както често се опитват да ни обяснят в статии пропагандиращи яденето им. Питайте произволен африканец или азиатец какво предпочита - щурци и мравки или една пържола...
    —цитат от коментар 17 на Тюфлекчия


    Виж, и аз предпочитам качествено състарено телешко, И НИКОГА няма да забравя една Кобе пържола за над $ 200 порция 300 г в Амстердам (преди еврото😃)Ама и шкембе'чорба си кльопах чат'пат в България (намерих 1-2 места където още е свестно), и несъстарено телешко +свинско от мрежите(състарено го имаше само в 2 магазина в София, а аз бях мързел😃).

    Та същото е и с азиатците: Кльопат почти всиичко, според кесията: В Тайланд по пазарите местните и пържени скакалци кльопат, и свинско, и разни рибни деликатеси НА НУЛЕВИ цени за европеец, та и аз опитах разни екзотични неща там😃 Включая и кучешко, и змийско съм ял. А пача просто не обичам-въпрос на вкус😃
    До коментар [#17] от "Тюфлекчия":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  21. 21 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2467 Весело

    До коментар [#2] от "jazzdevil":

    Телешкото в България не струва, не е кой знае каква загуба ако се откажеш. Виж от ангъс говеждото няма да се откажем!

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  22. 22 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2213 Весело

    До коментар [#20] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Много ясно - аз си лупам шкембе с най-голямо удоволствие и често. Има хора, които мразят. Не става дума всеки да си яде каквото иска, а точно обратното. Тук напоследък се опитват да ни убедят, колко хубаво ще е да спрем да ядем месо и да минем на щурци. Ами аз не искам и няма. Както между другото и тези, които ни убеждават...

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  23. 23 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 2875 Неутрално

    До коментар [#16] от "тулса":
    Не съм прочел внимателно надписите към всички снимки. Щурчовия фермер бил от Киргизстан явно: ....В това отношение Киргизстан е подходящ за отглеждане на щурци

  24. 24 Профил на Jalis Ironhammer
    Jalis Ironhammer
    Рейтинг: 410 Неутрално

    До коментар [#23] от "тулса":

    Явно не случайно са си избрали тази ниша. Изглежда нямат нужда от вода за да ги отглеждат. Там ще се избият за водните ресурси. Конфликтът с Таджикистан преди два месеца беше интересен. Колкото бързо започна толкова бързо и свърши. Но едва ли с това приключи спорът.

    Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
  25. 25 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2467 Весело

    До коментар [#20] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Кобе няма как да е телешко, то си има стандарт - животните се колят на “говежда” възраст, иначе си е чисто хабене на материала.
    А иначе някои хора четат новините като Дявола Евангелието и съзират несъществуваща заплаха - искали да им отнемат “телешкото”. Нищо подобно, това са бутикови производства някъде в … на географията в конкретния случай, обаче съм сигурен, че те съзират план на Сорос, Безос, Гейтс и останалите планетарни злодеи да им отнемат най-свидното - МРЪВКАТА!

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  26. 26 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 997 Неутрално

    Доста богати на протеин са. Мисля, че споделих по подобен повод, че изпържени в много олио са като чипс и неподправено вкусни! Спомени от тропическа Африка!

  27. 27 Профил на quatro_4x3
    quatro_4x3
    Рейтинг: 1365 Неутрално

    Всеки може да яде каквито си иска боклуци. Става смешно, когато започне да ги препоръчва на другите, а те го гледат с подозрение дали не е с психични отклонения.
    От тия скакалци бих си купувал като стръв за кефал, както си купувам червеи, но колкото бих ял червеи, толкова и скакалци.

    Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
  28. 28 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 4000 Любопитно

    До коментар [#20] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Мойше, често в България казват "телешко" на хубаво и по-младо говеждо. Все пак телешкото месо строго погледнато е от млади говеда на възраст от 5 до 35 седмици. Месото е по-нежно, розово или жълтеникаво, а когато се храни с обезмаслено мляко за специални деликатеси е анемично белезникаво. По принцип телешкото е и с доста повече холестерол. Има своите любители, особено във Франция и Италия, но за мен е воднисто. Има си разбира се и категоризация според това с какво е хранено телето: новородено, с мляко или със зърно и сено. Едно добро описание на категориите телешко е дадено на https://www.hsvma.org/facts_veal_calves #:~:text= Four categories of veal calves: 1,to move about in large pens. More

    Говеждото (beef) поне за американския консуматор е с по-наситен червен цвят от развитите мускули, отделните "кътове" са строго прецизирани за вкуса им.
    Сигурен съм, че по добре от мен познаваш говеждото затова се въздържам от линкове.
    ПП
    И аз не обичам пача, виж шкембе в масло, шкембе чорба и т.н са рядко удоволствие свързано със спомени от една шкембеджийница на Графа близо до пресечката с Раковски. :-)

  29. 29 Профил на mso011053684
    mso011053684
    Рейтинг: 1375 Неутрално

    До коментар [#6] от "Тюфлекчия":

    От всички разработки на алтернативни храни с цел изхранване на едно в пъти по голямо световно население, насекомите са най обещаващи. Могат лесно, бързо и евтино да се отглеждат в огромни количества. Ако няма някакви промени драстични темше бъдат храната на бедните във бъдещето...

  30. 30 Профил на jazzdevil
    jazzdevil
    Рейтинг: 1594 Любопитно

    До коментар [#21] от "vesolr":

    Ама ти не си ли вегетарианец като всяко уважаващо себе си и и "загрижено за планетата" либерзомби? Бил Клинтън, Джеръми Корбин, Ал Гор и Гретето на кого се хабят да дават личен пример?

  31. 31 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1101 Весело

    До коментар [#20] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Мойше, често в България казват "телешко" на хубаво и по-младо говеждо. Все пак телешкото месо строго погледнато е от млади говеда на възраст от 5 до 35 седмици. Месото е по-нежно, розово или жълтеникаво, а когато се храни с обезмаслено мляко за специални деликатеси е анемично белезникаво. По принцип телешкото е и с доста повече холестерол. Има своите любители, особено във Франция и Италия, но за мен е воднисто. Има си разбира се и категоризация според това с какво е хранено телето: новородено, с мляко или със зърно и сено. Едно добро описание на категориите телешко е дадено на https://www.hsvma.org/facts_veal_calves #:~:text= Four categories of veal calves: 1,to move about in large pens. More Говеждото (beef) поне за американския консуматор е с по-наситен червен цвят от развитите мускули, отделните "кътове" са строго прецизирани за вкуса им.Сигурен съм, че по добре от мен познаваш говеждото затова се въздържам от линкове.ППИ аз не обичам пача, виж шкембе в масло, шкембе чорба и т.н са рядко удоволствие свързано със спомени от една шкембеджийница на Графа близо до пресечката с Раковски. :-)
    —цитат от коментар 28 на daskal1


    😃Кварталната ми шкембеджийница😃-на Графа между Ръкси и Луи Леже (малката уличка зад 6 основно училище)-отраснах там като дете😃 След прехода вече не беше същата-беше едно от първите места които посетих😃 Ама след 2010 търсих, търсих и намерих 1-2 места (всъщност бяха 3, ама НАЙ доброто беше една долна кръчма в Иваняне) където шкембе'чорбата беше ОК. Другото място беше в кв. Гео Милев, третото-в Горни Лозенец...ама там от 12;00 беше тарапана, а в 13;00 вече беше свършило обикновенно...мъъъъъки гурметчийски😃

    Може и някъде да бъркам в разликите между телешко, "младо" говеждо и обикновенно говеждо,
    До коментар [#28] от "daskal1":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  32. 32 Профил на riy15648635
    riy15648635
    Рейтинг: 279 Неутрално

    До коментар [#10] от "Митко Палаузофф":До коментар [#11] от "Митко Палаузофф":Палаузов, в партизанския лагер здраво са ви объркали хранителните навици.
    —цитат от коментар 12 на Костадин Иванов


    Ти ако знаеш с половите какво са направили нема и да си помислиш да коментираш за хранителните.

  33. 33 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2467 Неутрално

    До коментар [#30] от "jazzdevil":

    Не съм, хапвам месо редовно. Смятай до къде сте стигнали тръмпистите, че идеологизирахте манджата.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  34. 34 Профил на jazzdevil
    jazzdevil
    Рейтинг: 1594 Неутрално

    До коментар [#33] от "vesolr":

    Ние?!? - точно твоите хора дето не слизат от джетове и ядат храни докарани с такива от другото полукълбо обичат да обясняват на простолюдието как трябвало да си смени хранителния режим и лайфстайла като цяло понеже му бил прекалено висок въглеродния отпечатък.

  35. 35 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2467 Неутрално

    До коментар [#34] от "jazzdevil":

    Нищо подобно. Я кажи къде Бил Гейтс е разправял да спрем да ядем месо, докато той е набивал пържолка? Същите локуми ги разтягате като стане дума за оръжията "аууу, демократите ще ви вземат пушките". Или за църквата - "ще ви забранят църквите".

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  36. 36 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 4000 Неутрално

    До коментар [#31] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    И аз се разочаровах като се върнах и потърсих шкембеджийницата на Графа и Ръкси, а там някакви сменящи се магазини.
    А за телешко и говеждо си е отделна дискусия. Дори прехваленото "Кобе" от породата "Уагю" (макар че на японски това означава "Японско говедо за месо", "Японска крава") в САЩ например не се отглежда поради забраната за износ на говеда и ДНК от този тип в Япония от 1997 г. насам, но кръстоски на ДНК на "Уагю" , внесени в САЩ между 1975 и 1997 (общо в САЩ има малко над 20 хиляди говеда със 100% ДНК отглеждани в специализирани ферми) и Ангъс има, и понякога го продават прескъпо като "Кобе". Реално истинско Кобе говеждо в САЩ се продава в 9-10 ресторанта. От Япония се изнася само месото, и истинското Кобе в от една планинска провинция от говедото Kuroge Washu Wagyu, останалите "Уагю" са имитации.
    И нещо друго, това А4 - А5 месо се яде по малко, не по американски. :-) Много се смях когато близък роднина хапна здраво от това мазно месо и прекара следващата сутрин до обед в тоалетната - много е мазно.

  37. 37 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2467 Весело

    До коментар [#36] от "daskal1":

    Японско "Уагю" (сигурно не е било баш Кобе, както и това на Мойшето в Амстердам) едно време се намираше на добра цена в... Костко! Е, добра е относително казано, но грейд А5 струваше под 100 за паунд или около 5-6 пъти повече отколкото за американски прайм който не съм сигурен на какво съответства по японската скала, но със сигурност не е толкова "мраморно". За сравнение, в Европа съм виждал да продават японско говеждо за около 300 евро/кг, т.е. над 50% по-скъпо.
    Твоят роднина е със слаб стомах или възрастта му не му позволява. На едно изпращане с колеги бяхме вземи един рибай роуст, нарязахме го на пържоли по около 12-14 унции и не чух да е имало оплаквания след това. Или просто тези неща не са за хвалене.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  38. 38 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1101 Весело

    До коментар [#37] от "vesolr":

    "Moйто" "Кобе" е било истинско (иди знай кой "грейд" де😃) , щото които ме заведоха там (с резервация месец два преди) бяха сериозни гурмани, не новобранци като мен😃 А и в гнилия запад не мой'ш лъжеш през просото-конкурентите в по елитния ресторантски бизнес ще те разкостят за нулево време, публично и позорно😃!

    Месото е вкусно, и крехко, но...не оправдава цената по параметъра "валю фор мъни", лично мнение. Освен това ми пречеше визуално правилната геометрична форма на пържолата...дивак, к'о да ме пра'Йш😃Щото същата по големина стандартна пържола Блак Ангус струваше 5 пъти по евтино, и не е 5 пъти по лоша...ОК, кобе пържолата не беше 5 пъти по превъзходна😃 .

    Апропо, и Петрус (по МОЯ параметър "валю фор мъни") не превъзхожда 50-100 пъти Брунело ди Монталчино или Барбареско (Петрус беше към $3-3,500/750 мл, трите Б бяха $30-50, екс'селъри през 90те). Обаче е ПОЗА от тук до ново постановление😃 За който може да си го позволи де😃 Моя милост не може да си го позволи, но съм късметлия и два пъти съм пил Петрус в...правилната компания, та мога да говоря от личен опит. Виж, трите Б+А ми бяха по кесията и бая си угаждах навремето...всичко до време😃


    До коментар [#37] от "vesolr":


    До коментар [#36] от "daskal1":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  39. 39 Профил на valtoro
    valtoro
    Рейтинг: 895 Неутрално

    Веганите още ли не са надали вой ???

  40. 40 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 4000 Весело

    До коментар [#38] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Много правилна позиция, поддържам на 100%. Няма какво да се изсилваме преко сили, особено ако има други които искат да се покажат. :-)

  41. 41 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2467 Весело

    До коментар [#38] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Именно, няма как да е 5-6 пъти по-хубаво за да се запази цена/кеф. Ама то и затова не е нещо, което се яде когато ти скимне, а при сериозни поводи. И при цените, които ти цитирах по-горе, ако си го приготвиш сам ще ти излезе малко по-скъпо от пържола прайм грейд (по американската класификация) в добър стейкхаус.
    При виното кво да ти кажа - между 25-50 евро има много добри вина, нямат изпиване. Петрус последно гледах към 1500-2000 преди няколко години, ако почерпят няма да откажа, ама не знам какъв повод трябва да намеря, за да си го купя сам. А в ресторант даже не мога да си представя колко струва, поне 2-3Х по-скъпо.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  42. 42 Профил на Полковник Паликъщов
    Полковник Паликъщов
    Рейтинг: 1941 Весело

    Със "зелената сделка" е така, ще ни научат да ядем всякакви гадини или дори да си пасем на некое тучно пасбище с изглед към Мусала!

    Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
  43. 43 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1101 Весело

    До коментар [#38] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Именно, няма как да е 5-6 пъти по-хубаво за да се запази цена/кеф. Ама то и затова не е нещо, което се яде когато ти скимне, а при сериозни поводи. И при цените, които ти цитирах по-горе, ако си го приготвиш сам ще ти излезе малко по-скъпо от пържола прайм грейд (по американската класификация) в добър стейкхаус. При виното кво да ти кажа - между 25-50 евро има много добри вина, нямат изпиване. Петрус последно гледах към 1500-2000 преди няколко години, ако почерпят няма да откажа, ама не знам какъв повод трябва да намеря, за да си го купя сам. А в ресторант даже не мога да си представя колко струва, поне 2-3Х по-скъпо.
    —цитат от коментар 41 на vesolr


    За вината съм на същото мнение😃 Включая и българските-за 15-20 лв/750 мл в магазин има ПРЕВЪЗХОДНИ вина😃 НЕ от Домейн Бояр и пещеро'карнобатските апаши, а от по малките винарни. Има само един проблем, почващ от винарните (не винаги 2 бутилки от различни кашони на едно и също вино са еднакви, за това НЯМАМ обяснение) и свършващ с магазините-там неправилното съхраняване на винара е*ава 'Мичката 'Пайчина на вината...Разни тъпанари слагат бутилка свестно вино на витрината където няколко часа на ден грее слънце, адр др...


    До коментар [#41] от "vesolr":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.