Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (60)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на dedoliben
    dedoliben
    Рейтинг: 1583 Весело

    Като има говеда ще има и касапи.
    Гъзарията цена няма.

    "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
  2. 2 Профил на Локомотив
    Локомотив
    Рейтинг: 857 Неутрално

    И какво като се бланшират в шампанско, мажат се с гъша мас и трюфели?
    Прави ли ги това по-вкусни от домашно опържените картофи или от тези в който и да е павилион за "фламандски пържени картофи" в Нидерландия?

  3. 3 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 2542 Весело

    между 2 и 3 през нощта в мимас им е най-вкусен трюфела. тия от ню йорк могат само да им носят чантите

  4. 4 Профил на putinxujlo
    putinxujlo
    Рейтинг: 2268 Весело

    "Първо се бланшират в шампанско " Дом Периньон" ...
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

    Еееее⁉️ Стига бе! Какво е това шампанско "Дом Периньон"⁉️
    В света има само едно ШАМПАНСКО – "СОВЕТСКОЕ"

    "Чуждестранен агент"
  5. 5 Профил на hitcher
    hitcher
    Рейтинг: 404 Неутрално

    Що за тъпня, $200 за чипс, къф гъзар трябва да си?

  6. 6 Профил на oua58686497
    oua58686497
    Рейтинг: 796 Неутрално

    Като има говеда ще има и касапи.Гъзарията цена няма.
    —цитат от коментар 1 на dedoliben


    И изобщо нямат вкус и ухание на пържени картофи?
    Човекът явно се пренася във виртуалното пространство .

  7. 7 Профил на Deaddark
    Deaddark
    Рейтинг: 2370 Весело

    Беднюхите може само злобно да завиждаме и да ехидничим примлясквайки гладно.

  8. 8 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 3171 Весело

    И какво като се бланшират в шампанско, мажат се с гъша мас и трюфели?Прави ли ги това по-вкусни от домашно опържените картофи или от тези в който и да е павилион за "фламандски пържени картофи" в Нидерландия?
    —цитат от коментар 2 на Локомотив

    Може би ги прави по вкусни-не сме хапвали такива но ги прави най скъпите пържени картофи.

  9. 9 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 293 Неутрално

    До коментар [#2] от "Локомотив":

    Точно в момента хапвам фламандски картофки в Нидерландия, едро нарязани, с части от обелките по тях, току що изпържени. Покрити с два вида сос- майонеза и сате (горещ фъстъчен сос) и със ситно нарязан лук отгоре. Картофките известни като papatje oorlog. За 5 евро,а не за 200.

  10. 10 Профил на angeles
    angeles
    Рейтинг: 848 Весело

    За всеки влак си има пътници! В Щатите са почти 400 милиона! Чернилките напълниха Вегас и се редят пред Люйс Вютон,та едни картофки за двеста кинта ли няма да хапнат!)))) Да живее Бай Пън!

  11. 11 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2548 Неутрално

    Защо в САЩ на пържените картофи им казват френски (french) картофи?



    До коментар [#9] от "Stan Todorov":


    До коментар [#2] от "Локомотив":

  12. 12 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
    Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
    Рейтинг: 1065 Неутрално

    И ги пръжи у фитюрника.

    Жалка история.

    Заповядайте у Лехчево, баба ми да ти ги извади пресни от земята само като ги помиришеш и плеплащаш 300 ерваци.

    Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
  13. 13 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
    Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
    Рейтинг: 1065 Неутрално

    И ги пръжи у фитюрника.

    Жалка история.

    Заповядайте у Лехчево, баба ми да ти ги извади пресни от земята само като ги помиришеш и плеплащаш 300 ерваци.

    Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
  14. 14
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  15. 15
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  16. 16 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
    Аз съм българче обичам наште планини зелени
    Рейтинг: 2138 Разстроено

    200$ за порция… на фона на толкова умиращи от глад деца…

  17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
    Аз съм българче обичам наште планини зелени
    Рейтинг: 2138 Разстроено

    200$ за порция… на фона на толкова умиращи от глад деца…

  18. 18
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  19. 19 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2548 Неутрално

    По принцип подобни изгъзици никога не се оказват нещо особено, напротив. Едни домашни пържени картофи в свинска мас са 100 пъти по-вкусни. Това за бланширане, па първо пържене, па второ пържене и пр. са чиста глупост и само попиват излишна мазнина. Но простотията и гейщината ходят по хората, както се казва.
    —цитат от коментар 14 на gur36649620



    До коментар [#14] от "gur36649620":

    И сто на сто е вредно за човешкият организъм. Пърженето,както и всяко готвене,е химически процес. И когато се пържат два пъти картофите,значи два пъти се подлагат на химическа обработка. Значи два пъти по-вредно. Поне така си го обяснявам лаишки.

  20. 20
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
    Аз съм българче обичам наште планини зелени
    Рейтинг: 2138 Весело

    До коментар [#9] от "Stan Todorov":

    Аааа няма да се разберем така. Някои сме на диета…
    Имай милост!

  22. 22 Профил на john_3volta
    john_3volta
    Рейтинг: 728 Любопитно

    И се сервират с орхидея отстрани? Че защо с орхидея, а не с тон злато или с картина на орхидея от ван Гог?

  23. 23 Профил на Vlado Nikolov
    Vlado Nikolov
    Рейтинг: 3683 Весело

    Докато ми приготвят една порция, аз ще съм избелил един килограм картофи, ще съм ги нарязал и изпържилв домашна свинска мас. С домашна шарена сол. Но, както пише колегата по - горе, кеф цена няма.

  24. 24 Профил на angeles
    angeles
    Рейтинг: 848 Весело

    Еххххх,какви компири отглеждаше едно време Косьо самоковеца….. Като сметна какви кинти вадеше от тях,започвам да примлясквам!

  25. 25 Профил на valerie pvi
    valerie pvi
    Рейтинг: 254 Неутрално

    До коментар [#2] от "Локомотив":Точно в момента хапвам фламандски картофки в Нидерландия, едро нарязани, с части от обелките по тях, току що изпържени. Покрити с два вида сос- майонеза и сате (горещ фъстъчен сос) и със ситно нарязан лук отгоре. Картофките известни като papatje oorlog. За 5 евро,а не за 200.
    —цитат от коментар 9 на Stan Todorov


    Е това с фъстъчения сос ...блъф - отврат . То и с майонезата /90%олио/ не е по добре.. Яжте си ги с здраве .

  26. 26 Профил на Рол
    Рол
    Рейтинг: 545 Неутрално

    375 и 325 градуса по Фаренхайт

  27. 27 Профил на ikar_01
    ikar_01
    Рейтинг: 668 Неутрално

    До коментар [#22] от "john_3volta":

    Да, но Ван Гог е рисувал слънчогледи, а не орхидеи.

  28. 28 Профил на Локомотив
    Локомотив
    Рейтинг: 857 Неутрално

    До коментар [#2] от "Локомотив":До коментар [#9] от "Stan Todorov":Какви фламандски бе, пълни глупости. Картофи като картофи. Като почнете разни геюве с подобни тъпотии ... Нещо просто и елементарно, ама имало било "фламандски", особени ... То тъпото чуло некъде, прочело, и айде сега фламандски!
    —цитат от коментар 18 на gur36649620


    Ако беше чел внимателно, щеше да забележиш, че съм сложил кавичи.
    Не мога да знам дали наистина са от Фламандия, но така се продават в множеството павилиони в Нидерландия. Важното е че са вкусни, макар и да не са бланширани в Дом Периньон.
    Между другото, кой ще усети, дали е ползван "Дом Периньон" или "Советское игристое"? Или пък във вода? При положение, че след това превземеш вкуса с трюфели, има ли значение?

  29. 29 Профил на bludniq_sin
    bludniq_sin
    Рейтинг: 1499 Неутрално

    Интериорът е пълен потрес ... картофките изглеждат добре ако се махне тъпия златен прах. Но в това мъчение за зрението от към интериор не бих стъпил, дори ако можех да си го позволя.

    Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
  30. 30 Профил на uporit
    uporit
    Рейтинг: 514 Неутрално

    Дневник: "Охлаждат се и след това се прави първото пържене при 325 градуса. Отново се охлаждат и се пържат втори път при 375 градуса."

    Поне да бяхте уточнили, че това са градуси по Фаренхайт!

  31. 31 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 3927 Весело

    Като чета реакциите и се сещам за стария виц как българинът питал французина за ухажване на дама с положителен изход...

  32. 32 Профил на beyond_the_frame
    beyond_the_frame
    Рейтинг: 60 Неутрално

    До коментар [#19] от "deaf":

    То и дишането, и храненето, и целия живот е химически процес ама мисля да не се отказвам от тях (засега)

  33. 33 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3766 Весело

    До коментар [#9] от "Stan Todorov":

    Всичко що е в Нидерландия е ГМО, най-безвкусните зеленчуци и плодове, добре че са сосовете, лука и т. н., че да заприличат тези "картофи" на нещо. Преди три години приготвях на едни хора в Амстердам лефер по бургаски, със сварени картофи, лук, магданоз, копър. Отидоха, взеха някакви най-картофи, сложихме ги да се варят. След 30 минути вътре имаше една мъглява течност с няколко люспи, картофи нямаше...

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  34. 34 Профил на kancho
    kancho
    Рейтинг: 8 Весело

    Пълни аматьори ти казвам.... В Банкя на бат Бойко му сервират картофите със свинска мас и златни кюлчета отстрани. За какво си говорим, хехе

  35. 35 Профил на jmf29537805
    jmf29537805
    Рейтинг: 731 Неутрално

    Всъщност, аз правя най-вкусните пържени картофи.
    Дълго време първо пъжех картофите и после в същото олио рибата.
    Речна риба, основно мряна, щука и стрижок.
    Веднъж промених реда и се оказа правилно.


  36. 36 Профил на zlo38528262
    zlo38528262
    Рейтинг: 730 Неутрално

    Ама че простотии - първо се бланшират в шампанско "Дом Периньон", оцет от шампанско, и френски оцет за шампанско, добавя се гъша мас от Франция, трюфелова сол, трюфелово олио, специален вид твърдо сирене от Крит, сирене "Грюер", зряло поне 3 месеца, трюфелово масло, органична пълномаслена сметана от крави, отглеждани в Джърси, черни летни трюфели от Италия и...ядивен прах от 23-каратово злато. Накрая целия процес завършва в тоалетната. Обаче, ако се бланшират вместо в Дом Периньон в газирано вино Искра, човек ще се запече и няма да може да свърши тази работа. Ако златото е 22 карата, резултатът е същият - запича се организъмът и край!

  37. 37 Профил на chudomor
    chudomor
    Рейтинг: 1416 Весело

    Всичко това само ако са обелени с кутре "шпиц", задължително наляво...

    От идиоти отговор не чакам
  38. 38 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2003 Неутрално

    Всичко е супер..... но нека автора/ преводача/ редактора... се опитат да пържат 325 и 375 градусово олио!!!!! или гъша мас както пишат! За експеримента да вземат от пожарната специалните костюми за влизане в открит огън!!! Тези хора дали са ходили на училище?

    Русия- проказата на планетата Земя.
  39. 39 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 1539 Неутрално

    Въпросът е струват ли $200 - според мен, след като някой е готов да го направи, значи ДА.
    За такова нещо бих се бръкнал за $200, стига да съм си надвил на масрафа - има далеч по-безмислени начини да изхарчиш едни двеста долара...

    I Want To Believe
  40. 40 Профил на motochristo
    motochristo
    Рейтинг: 1056 Неутрално

    Всичко е много вкусно с гъша мас. Супер е.
    А критското сирене се казва гравиера, много е близо до грюера, и също е супер. Препоръчвам горещо. В повечето супермаркети в Гърция има по няколко марки.
    А иначе, баба ми и тя не е сядала без трюфели да яде картофи, та напълно ги разбирам тия нюйоркски парвенюта...

    Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
  41. 41 Профил на motochristo
    motochristo
    Рейтинг: 1056 Неутрално

    До коментар [#35] от "jmf29537805":

    В квартала имаше едно заведение, което пържеше картофите и цацата в едно олио. Спомням си един-двама, на които им харесваше, но огромното мнозинство бяха единодушни, че подобна гадост е непоносима.

    Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
  42. 42 Профил на star bastun
    star bastun
    Рейтинг: 1798 Весело

    И накрая ястието се поръсва със златния прах

    Колебаех се дали да си поръчам , но горното ме убеди.

  43. 43 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 3330 Весело

    Пари да ми броят няма да го ям това нещо.....
    Особено онова падащото на сн. 6....

    Bukalemun
  44. 44 Профил на aqua_blue
    aqua_blue
    Рейтинг: 569 Неутрално

    Колкото и да обичаш пържени картофи някак това идва малко повече.

  45. 45 Профил на razor
    razor
    Рейтинг: 829 Неутрално

    Всичко е добре, но пред фритюрника всички (продукти) са равни! Справка - простата метална кошница за пържене от снимка 9.

  46. 46 Профил на razor
    razor
    Рейтинг: 829 Неутрално

    "Първо се бланшират в шампанско " Дом Периньон" ...▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️Еееее⁉️ Стига бе! Какво е това шампанско "Дом Периньон"⁉️В света има само едно ШАМПАНСКО – "СОВЕТСКОЕ"
    —цитат от коментар 4 на putinxujlo


    Шегата настрана, но фирма Моет - производителят на "Дом Периньон", навремето е закупила лиценз за производство на пенливо вино по съветска технология.

  47. 47 Профил на andreas_hofer
    andreas_hofer
    Рейтинг: 807 Неутрално

    Не бих пробвал подобни картофи дори безплатно да ми ги дават. Бълвоч в американски стил.

    Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
  48. 48 Профил на opoziciq
    opoziciq
    Рейтинг: 616 Неутрално

    Много ме дразнят подобни галерии с подобни снимки.

  49. 49 Профил на vestonosec
    vestonosec
    Рейтинг: 774 Неутрално

    Аман от изгъзици, бих казал.

  50. 50 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 869 Неутрално

    200$ за порция… на фона на толкова умиращи от глад деца…
    —цитат от коментар 16 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


    Това че има гладуваюи няма нищо общо с това,че някои ядат картофи за 200 долара порцията .А от тия 200 долара е твърде вероятно точно за бедните и гладуваюите да се направи повече,отколкото с аналогична сума в уж благотвоителни фондове ,

  51. 51 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 4884 Неутрално

    Пържени в тигана са по вкусни от пържени във фритюрника и поръсени с рендосано домашно овче сирене и е почти без пари :)))).

  52. 52 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 2946 Неутрално

    Беднюхите може само злобно да завиждаме и да ехидничим примлясквайки гладно.
    —цитат от коментар 7 на Deaddark


    Мисля, че не е само въпрос на съдържание в банковата карта, но и на кулинарна култура. А и става въпрос за един скъпарски ресторант, където не се предлагат ястия под 100 долара порцията (може и по-скъпо?)

  53. 53 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 2946 Неутрално

    До коментар [#52] от "pontius_glarus":

    Не бях чувал за пържени картофи в гъша мас, но за готвенето им във френската кухня то е почти задължително. Нормално е за някои страни, големи производители на вина и шампански те да намерят място и в кулинарията. Спомням си в Западна Франция приятели ми предложиха панирани стриди с дъх на шампанско (в панировката го бяха добавили) - не в ресторант, а в домашни условия.
    Между другото и тук на Балканите се правят опити за вмъкване на местните ни алкохолни напитки в кулинарията - в Гърция на узото, у нас и в Сърбия с различни ракии.

  54. 54 Профил на danielv
    danielv
    Рейтинг: 1297 Неутрално
  55. 55 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 2946 Неутрално

    "Аман от изгъзици, бих казал...."

    Някога и пържените картофи със сирене бяха "изгъзица". Както и белените краставици. Вече почти навсякъде ги предлагат (картофките), често пъти "без сирене" няма.

  56. 56 Профил на valerie pvi
    valerie pvi
    Рейтинг: 254 Неутрално

    "Аман от изгъзици, бих казал...."Някога и пържените картофи със сирене бяха "изгъзица". Както и белените краставици. Вече почти навсякъде ги предлагат (картофките), често пъти "без сирене"
    [quote#13:"Wornoxmaniak vs ДБ БГ ИБНИ Гюбек"]И ги пръжи у фитюрника. Жалка история.Заповядайте у Лехчево, баба ми да ти ги извади пресни от земята само като ги помиришеш и плеплащаш 300 ерваци.
    —цитат от коментар 55 на pontius_glarus


    Само не мога да разбера кой и защо ти е сложил минусите. Явно хора които не са вкусвали или са забравили вкуса на домашна храна приготвена с домашни български /или поне от региона/ продукти . Както са ми казвали приятели чужденци,,Не съм и предполагал че храната може да бъде толкова вкусна"

  57. 57 Профил на Гражданин
    Гражданин
    Рейтинг: 2142 Неутрално

    Правят се с истински картофи :-)

  58. 58 Профил на Гражданин
    Гражданин
    Рейтинг: 2142 Неутрално

    Пържени в тигана са по вкусни от пържени във фритюрника и поръсени с рендосано домашно овче сирене и е почти без пари :)))).
    —цитат от коментар 51 на Peni Nikol


    Послушай старото - ако пържиш картофи, задължително във фритюрник с терморегулатор и задължително с подходяща мазнина за високата температура :-)

  59. 59 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
    彼得。斯托亚诺夫
    Рейтинг: 487 Неутрално

    да не забравите и 15% бакшиш (иначе ще ви бият). в началото се говореше за трикратно пържене, чак ми стана интересно, а то било накисване и после двойно пържене (двойното пържене е стандартно дори за домашните фритюрници).

    -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
  60. 60 Профил на krasenoFski
    krasenoFski
    Рейтинг: 382 Неутрално

    Ще оцелея и без да опитвам подобни луксозни храни.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.