Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (13)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Alex Ivanov
    Alex Ivanov
    Рейтинг: 2553 Неутрално

    Е нали глобално затопляне, мор .....

  2. 2 Профил на Boyko Popov
    Boyko Popov
    Рейтинг: 239 Неутрално

    На снимка 1 гроздето зелено още бе

  3. 3 Профил на Полковник Паликъщов
    Полковник Паликъщов
    Рейтинг: 2527 Весело

    Температурите през април паднаха до -5°C във винарските райони, включително Шабли.
    ________________________________________________

    Не може да бъде, нали според затоплистите температурите се вдигат с минимум 5 градуса?

    Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
  4. 4 Профил на jazzdevil
    jazzdevil
    Рейтинг: 1486 Неутрално

    От това маносано и зелено грозде ли се правят "деликатните бели
    френски вина"?

  5. 5 Профил на oua58686497
    oua58686497
    Рейтинг: 782 Неутрално

    На снимка 1 гроздето зелено още бе
    —цитат от коментар 2 на Boyko Popov


    И маньосано.

  6. 6 Профил на Julian Mall
    Julian Mall
    Рейтинг: 2564 Неутрално

    На снимка 1 гроздето зелено още бе
    —цитат от коментар 2 на Boyko Popov


    Това че е зелено не значи че не узряло и сладко обаче се вижда че е нагнило.

    По-добре миг свобода отколкото живот в робство
  7. 7 Профил на Julian Mall
    Julian Mall
    Рейтинг: 2564 Весело

    Последната снимка кефи на саморазтоварващият се носач.

    По-добре миг свобода отколкото живот в робство
  8. 8 Профил на padrino
    padrino
    Рейтинг: 4125 Любопитно

    Текста към снимка 3:
    "Въпреки това част от лозята на Пинсон са измръзнали."

    Гретето не е съгласна, нали тази година до момента е най-топлата от 1948 насам? Последно замръзваме ли или се затопляме?😂

    Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
  9. 9 Профил на oua58686497
    oua58686497
    Рейтинг: 782 Неутрално

    Лозата може да измръзне от обледеняване и при по високи температури.
    По принцип издържа червеото до -25, бялото до към -10 градуса , при нормало развитие през остаалата част от времето и съзряване на прътите.
    Но зависи и от сорта де.
    Молдовата например често мръзне в България , макар че е молдовско по на север.

  10. 10 Профил на ThePal
    ThePal
    Рейтинг: 675 Неутрално

    Моето е перфектно - мискет и памид. 23 захарност и запазено. Вече пее хайдушки песни и скоро ще се обистри. А франсетата да му мислят какво ще пият (и изнасят)

  11. 11 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 2390 Неутрално

    До коментар [#8] от "padrino":

    Гроздето мръзне при екстремни температури за дни, а не от средногодишна температура. Ама Тома Неверниците сте разбирачи.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  12. 12 Профил на grayeagle
    grayeagle
    Рейтинг: 924 Неутрално

    Не виждам проблем за консуматорите, а за производителите. В който и супермаркет на Франция да влезеш, а и на съседните държави, е пълно с хиляди видове френско вино от последните няколко години. Цените започват буквално от 4-5 евро. Има свръхпредлагане, като французите пердашат рисунки на златни медали и замъци , на всеки етикет. Така, че проблем няма- масовите вина стоят по две, три години годни за пиене и ще се продава това от миналите години.
    Добре е да направите един материал кои са хората на снимките, берящи гроздето......като няма да се изненадам ако са от Румъния и България.

  13. 13 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 421 Неутрално

    Хайде сега. Шабли е район и като такъв с голяма известнотост, вината от там не са евтини. https://www.meik98wines.com/tag/шабли
    Ценителите знаят, че тази година е лоша и тъй. Отделно тези прехвалени райони вадят скъпи вина с име, но често има също толкова хубави от околни места и по -евтини, естествено.
    Както казаха и други по-горе, тези снимки вмзесто да ни накарат да им съувстваме, като виждам колко гнили зърна берат, някак ... Сигурно после има сортиране, но поне за снимките можеше да се постараят.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.