Снимка с история: Среща след година раздяла

Снимка с история: Среща след година раздяла

© Lindsey Wasson, ReutersАгенция "Ройтерс" представя в края на годината историите зад някои от снимките на 2021 година, разказани от фотографите, които са ги направили.


Йошия Уомото, 98 г., реагира, когато синът ѝ Марк Уомото и племенницата ѝ Гейл Ямада я изненадват с първото си лично посещение от една година насам, след като ограниченията на COVID-19 са отменени в Nikkei Manor, старчески дом, обслужващ предимно възрастни хора с японско-американски произход, в Сиатъл, Вашингтон, САЩ, 30 март 2021 г.


Фотографът на "Ройтерс" Линдзи Уасън разказва: "Когато щатът Вашингтон обяви, че старческите домове с обитатели, ваксинирани срещу COVID-19, могат да възобновят личните посещения, успях да посетя Nikkei Manor в Сиатъл, за да снимам събирането на едно семейство.
Марк Уомото и братовчедка му Гейл Ямада бяха дошли, за да изненадат 98-годишната майка на Марк Йошия "Йо" Уомото, като това беше първото им посещение от повече от година, тъй като по време на пандемията семейството можеше да я посещава само през прозорците във фоайето. За да заснема момента, се качих в стаята на Йошия заедно с член на персонала, който ѝ каза, че съм там за изненада, и я помоли да покрие очите си.


Марк и Гейл влязоха, държейки цветя и балон. Марк просто се наведе и каза тихо "Здравей, мамо". Йошия откри очите си и възкликна: "Толкова ми е приятно да те видя!" и посегна да го прегърне. Чувствах се голяма късметлийка, че бях там за тяхната среща. Снимката се разпространи като вирус и знам, че Марк и семейството му се зарадваха на интервюто в предаването "Днес". Мисля, че снимката намери отклик у толкова много хора, защото представяше чувството на вълнение и облекчение, което всички изпитваха, докато се събираха отново със семейството си след такава трудна година.


За мен тя имаше много лично значение, тъй като моята прабаба е живяла в Nikkei в продължение на няколко години, преди да почине през 2011 г."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK