Снимка на деня: Кирил Петков посрещна Димитър Ковачески с военна церемония

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на az
  az
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А защо не го посрещна външния министър? Или Кирето не разбра,че го унижиха?

 2. 2 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3062 Весело

  Ооууууууу
  Старт !!! Има сободна амбразура:)

  "Чуждестранен агент"
 3. 3 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  От фейсбука на Spas Tashev.

  "" ЗА МАКЕДОНЦИТЕ, БЪЛГАРИТЕ И ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА ИМА СПОРНО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ

  През последните дни в разни медии в Скопие, известни с антибългарските си и просръбски послания, се натрапва мнението, че българите не трябвало да се вписват в конституцията на Северна Македония. Провеждат се и активни мероприятия премиерът К. Петков да бъде заливан с такива идеи. Аргументът е, че няма разлика между македонци и македонски българи. В известно отношение са прави, но неказването на цялата истина е началото на манипулацията!
  В миналото сред предците на тези, които днес се идентифицират като етнически македонци и македонски българи, наистина е нямало различия. Били са едно и са се борили за едно и също нещо. Заради това единство в миналото сме записали в договора ни със Северна Македония, че имаме обща история, а ние официално сме заявили, че тя е до 1944 г. (с тази времева граница не съм съгласен, но това не променя факта, че договорът е такъв).
  Всъщност днес между македонци и македонски българи наистина няма етнокултурни различия, но има разлика в тяхната самоидентификация, което е достатъчно различие. По същия начин днес в Австрия се разграничават в две отделни групи австрийците и австрийските немци, между които също няма етнокултурни различия. Или в Молдова молдованите и молдовските румънци, при които също няма етнокултурни различия, но са отчетени в две отделни групи именно заради различното им самоопределение. Разбира се, Северна Македония няма вековните държавни традиции на Австрия или Молдова, поради което е логично политическото обособяване край Вардар да е проявено в много по-малка степен. Именно това определя и по-големия дял на тези, които продължават да съхраняват българското си самосъзнание.
  Ако приемем твърдението, че няма никаква разлика между македонци и македонски българи, защо да се променят учебниците по история? Какво ще ни пречи, че Гоце Делчев е обявяван в Скопие за македонец, след като няма разлика между македонци и македонски българи? Убеден съм, че на този въпрос противниците на вписването на българите в конституцията няма да намерят смислен аргумент. Само чрез клюки ще продължат да плетат интриги.
  Най-голямата разлика в наши дни между македонци и македонски българи е, че едните са изменили на предците си и това е тяхно право. Но пък другите са останали верни на идеалите на предците си и не разбирам защо тези, които са изменили, ще забраняват на тези, които са останали верни, да отстояват тези идеали?
  Трябва да уважаваме избора както на едните, така и на другите, но в никакъв случай не можем да допуснем едните да налагат мнението си над другите.
  А защо в България не може да има македонско малцинство?
  Защото след като днешните македонци произхождат от българите, то този процес е протичал при специфичните условия в югославска Македония, но тези условия са отсъствали в България. Най-малкото защото идеята за независима Македония се появява след Първата световна война, а Пиринска Македония е в състава на България от 1912 г., като до тогава, докато е в Османската империя, няма никаква македонска политическа самобитност, която евентуално да прерастне в етническа (както твърдят в Скопие, за което пак имам забележки) - борбата е за обща териториална автономия на Македония и Одринска Тракия, където няма нито един македонец, а духовното единство на българската нация се поддържа от Българската Екзархията чрез наличието на единна с България система от училища, читалища и църкви.
  По същия начин в Австрия или Молдова днес има останали лица с германско или румънско самосъзнание, но в Германия или Румъния не може да има местни лица с австрийско или молдовско самосъзнание. Защото то се е формирало на немска или румънска основа, но само в политическите граници на Австрия или Молдова, не и извън тях."" "

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1606 Весело

  И от една македонска медия една статия със заглавие - "" Съдбата на България е винаги да я управляват македонци"" . 😉

  https://mkdenes.mk/post11797/

 6. 6 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Ракиено време станало, те венци тръгнали да разнасят ! Коя друга държавна делегация е идвала и е посрещана по залез ?! Докато се настанят в хотела, направо да не си разопаковат багажа, че утре след закуска и кафе пауза в 10 часа ще трябва да хващат пътя за Скопие ! Следобед утре българското правителство ще обсъжда кризата в Украйна.

 7. 7 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Защо Неправителствените организации не са включени в преговорния процес между България и Северна Македония?
  Сега Комисийте ще се напълнят с разни мухлясали старци и патриотари, които само ще спъват.
  Екпертите на НПО сектора, освен че са много по-подготвени по отношение на новата европейска история, могат и да я интерпретират в нейния съвременен прочит.
  Тогава въпросът ще бъде решен бързо и ефикасно!

 8. 8 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#7] от "nhh18551388":

  " Екпертите на НПО сектора, освен че са много по-подготвени по отношение на новата европейска история, могат и да я интерпретират в нейния съвременен прочит.
  Тогава въпросът ще бъде решен бързо и ефикасно! "
  Наистина ли го мислиш, или си започнал рано с ракията?

 9. 9 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#7] от "nhh18551388":" Екпертите на НПО сектора, освен че са много по-подготвени по отношение на новата европейска история, могат и да я интерпретират в нейния съвременен прочит.Тогава въпросът ще бъде решен бързо и ефикасно! " Наистина ли го мислиш, или си започнал рано с ракията?
  —цитат от коментар 8 на stedim


  НПО секторът се ползва с доверието и уважението на цялото българско общество.
  Това е безспорно!
  Там са хората които наистина милеят за България и могат да дадат единствено правилните решенията за страната ни.
  Вие какво предлагате? Вместо тях да преговарят, некомпетентните и корумпирани университетски преподаватели, псевдоучени от БАН или от пръкналите се безброй държавни институти по история?

 10. 10 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#7] от "nhh18551388": "Комисийте"


  Това ще го преведеш ли от руски на български??? Като ще тролиш в български сайт, поне научи добре български.


  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 11. 11 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4336 Неутрално

  А защо не го посрещна външния министър? Или Кирето не разбра,че го унижиха?
  —цитат от коментар 1 на az


  Премиерът още се учи, на наш гръб де!

  Когато почнат пак да преговарят ще почнат от фашистския режим на цар Борис?

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 124 Весело

  Димитър Ковачев и Кире Петкоски.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 14. 14 Профил на Кортик
  Кортик
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  За Кире най-важно е да пробута авиокомпания Гъливер на Цеко Минев да лети до Скопие.

  Червена линия, червен картон
 15. 15 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 866 Неутрално

  След военната церемония Кирил Петков и Димитър Ковачевски поднесоха цветя наПаметника на Св. Св. Кирил и Методий пред Националната библиотека.

  Този път - браво на Кико , че го прекара пред Светите братя , защото :

  "Славянската писменост е по-стара от гръцката, смята македонският поет и критик Милош Линдро. Малко народи в Европа имат празник като македонския, посветен на светите братя Кирил и Методий и затова трябва да се гордеем с тях, пише "Нова Македония".

  "Да си честитим този наш голям и прекрасен празник на писмеността. Трябва да сме горди с нашите предци, които са ни оставили в наследство цели две азбуки: глаголицата и кирилицата. Можем да наречем това дар от съдбата "

 16. 16 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "nhh18551388":

  Оди се гръмни пред Америка за България...

 17. 17 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#13] от "Пипера е много лют":

  Димитър Ковачев-Фънки...

 18. 18 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Кириле, дано четеш йакво пишат тука опозицията.
  Гледай наистина да си отстоявате националните интереси и да НЕ НАПРАВИТЕ КОМПРОМИС С НИЩО , КОЕТО СЛЕД ТОВА ДА НИ Е В УЩЪРБ !
  Виждаш как севмакетата сега ни карат да ни съжаляваме че сме ги признали…

 19. 19 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#9] от "nhh18551388":

  Добеличко тролиш :)))

 20. 20 Профил на comment
  comment
  Рейтинг: 12 Неутрално

  На вън е студено, Кирил Петков трябваше да прати външния министър, а той да си стои на топло, за да му дойдат на крака. Реципрочни мерки трябваше.

 21. 21 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#3] от "constatator":

  На повечето българи вече ни просветна, че българската кауза ще спечели, ако хората с българско самосъзнание имат равни права с останалите.

  Тези, които твърдят, че не трябва да отстояваме равни права за българите (самосъзнание, не гени) защитават чужди (сръбски и руски) интереси или не разбират какво българската държава трябва и може да направи за българите в реалността. Гените не са обект на международните отношения, но самоопределението - е.

  След като България ги изостави през 1940-те и де факто остави на Югославия да се саморазправи с тях по зверски начин, време е за решително искане за признавне на българите като равни на останалите държавнотворни общности в РСМ, както и реабилитация на онези изчезнали българи. Отговорността е обща за България и РСМ.

  РСМ в ЕС, само ако българите са равни на останалите общости, според Устава.

 22. 22 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2693 Весело

  Сега след тази за "бугаро-фашистичката окупация", Кире Канадецот остана да признае и тезата на скопските сърбомани, че кирилицата е "македонска азбука" и е готов.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6720 Неутрално

  До коментар [#1] от "az":

  А защо един премиер ще бъде посрещнат от външен министър? Ще показваме колко сме велики ли?

 24. 24 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#21] от "observador":

  Това ли е всичко? А историята, а признаването на българския произход, а Гоце, Самоил...? Отказахте ли се? Лесна работа тогава.

 25. 25 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 414 Весело

  Трябваше да го мине и през паметника на Самуил наблизо:)

 26. 26 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#24] от "146":

  "Това ли е всичко? А историята, а признаването на българския произход, а Гоце, Самоил...? Отказахте ли се? Лесна работа тогава."

  Коментирам само това условие, което много ви се иска да го нямаше, а няма как да обясните на Европа, че според вас, българите не са хора.
  По останалите няма промяна, те са според договора, който вече подписахме.
  На първо място, българите трябва да бъдат равни на останалите общности.
  Делчев и Самуил са се идентифицирали приживе, вие подписахте договор да уважите фактите през 2017. Чакаме да го приложите. Какво има да се коментира за тях?

 27. 27 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#26] от "observador":

  Българите имат всички права като всички останали. Правата не зависят от това дали са споменати в конституцията. Те могат да имат право на двуезичие само ако са повече от 20%. Ако има повече от 15 студенти, те имат право да учат на своя език. Не зависи дали си в конституцията или не.
  Как тогава има политическа партия на българите като нямат права. Как така няма реакции от посолствата на ЕС, че не зачитаме правата. Напротив, всички са за започване на преговори, освен България.

 28. 28 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#27] от "146":

  "Българите имат всички права като всички останали. Правата не зависят от това дали са споменати в конституцията."

  Ако беше вярно, отдавна щяхте да сте ги вписали.
  Всички, които не са вписани, са в отдел Други.
  Как могат "Други" да станат 20% процента и какъв език би станал официален? Езикът на "Други"?!
  Българите са държавнотворен народ в РСМ, въпреки изтезанията и убийствата (за които е време РСМ ясно да заеме позиция, разграничавайки се от режима до 1991).

  Нека останалите българи имат собствена опция в конституцията и преброяванията и да видим дали са общо 15 студента или 20 студента. Какъв е проблемът?

  Или това, или конституция като българската, в която наистина всички са равни.
  Няма как България да приеме българите да са втора категория в РСМ, особено след всичко причинено им.

 29. 29 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#28] от "observador":

  Единствената причина да не са записани е, че много малък брой са се обявили за българи (около 1500). Но, повтарям, няма нищо общо с правата, защото конституцията казва, че всички граждани са равни. Конституцията трябва да се чете и коментира.

  Ако твърдите, че не са имали право да се обявяват за българи, защо тогава не са гласували за Българската партия на Колев? Гласуването е тайно.

  Но ако целта ви е да блокирате някого, тогава ще намерите 1000 причини. Най-странното за мен е вашата подкрепа за Сърбия. Те наскоро отвориха нова глава в преговорите с ЕС с ваша подкрепа. И повтаряте, че сме сърбомани контролирани от Белград. Не е ли лицемерно?

 30. 30 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#29] от "146":

  Повторете го това на глас и особено пред чужденци и ще видите реакцията.

  Що за представа имате за човешки права ?

  Кой е гласувал за някалва пратия е съвсем отделен въпрос от самосъзнанието. Хората могат да гласуват за когото си решат, това не означава нищо по въпроса със самосъзнанието.

  Конституцията ви и Охридското споразумение разграничават индивидуални права и права на общности. Българите като общност нямат правата на албанците например, а и няма как теоретично да ги имат понеже ги броите в отдел Други. Когато там има опция Българи, то тогава вече може да твърдите колко са, за момента, вкл. преброяването миналата година, бяха Други.

  Ако сте толкова сигурни в броят им, това трябва да е просто формалност.

  Не разбирам защо толкова ви ядосва този въпрос?
  Доста е красноречиво мнението ви за криворазбраната концепция за човешките права.

 31. 31 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  До коментар [#29] от "146":
  Най-странното за мен е вашата подкрепа за Сърбия...
  >> Какво му е странното? Винаги хората са уважавали повече съперниците си, даже и враговете, отколкото еничарите - творение и лакеи на първите.

  "The glory of God is intelligence"
 32. 32 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Албанците имат право на двуезичие и пропорционалност поради техния брой. Има градове, в които има повече от 20% турци, където вторият официален език е турският. Конституцията не казва, че освен македонския като официален, ще се вземе предвид и езикът, говорен от повече от 20% от населението. Той не пише на албански. Така че ако повече от 20% говорят български, тогава българският ще бъде вторият официален език.

  Сигурно ще включат българите в конституцията. И какви допълнителни права ще получат?

  Изброяването на части от нации в преамбюла е формално, не носи специални права. Както всички останали, българите могат да се организират в сдружения и политически партии. Ако българите бъдат обезправени, те ще гласуват за партията на Колев и тя ще влезе в парламента и ще се бори за правата си там. Както правят другите партии.

  Но това не ви интересува, по-добре е да създавате недоразумения.

 33. 33 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#32] от "146":

  „Конституцията не казва,“ -Конституцията казва,

 34. 34 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#32] от "146":

  Като ви чета, всичко е толкова прекрасно, че не разбирам защо се хабите. Според вас, няма да има никакъв ефект от това добавяне. Тогава какъв е проблема? Или не казвате нещо, което знаете.

 35. 35 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#34] от "observador":

  Това, че българите не са споменати в конституцията, е издигнато от България като наш смъртен грях и доказателство за неравенство. Това не е правилно.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация

Последни галерии

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK