Фотогалерия: Как се отразяват високите температури на гроздето за шампанско

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (15)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на jazzdevil
    jazzdevil
    Рейтинг: 1493 Неутрално

    И какво - винарите обясняват как са имали добра реколта, без мана, праразити и пр проблеми, просто са прибрали гроздето малко по-рано (все едно досега винаги са го брали на една и съща дата) ама редакционния наратив веднага трябва да вкара всичко в черни краски и пак да ни напомни какви проблеми причиняват климатичните промени...

  2. 2 Профил на star bastun
    star bastun
    Рейтинг: 1724 Неутрално

    Не виждам проблем да съберат гроздето две седмици по-рано.

  3. 3 Профил на Consumer
    Consumer
    Рейтинг: 2717 Любопитно

    Преди две години палеха факли през зимата заради ниските температури

    Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
  4. 4 Профил на pet_fire
    pet_fire
    Рейтинг: 5704 Неутрално

    По-важно е на нашето грозде как се отразяват високите температури

  5. 5 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 3909 Весело

    Е, явно тези които консумират френско шампанско са печеливши от сушата. Майната им на простите и немити маси...

  6. 6 Профил на BLACK HOLE Зеленски
    BLACK HOLE Зеленски
    Рейтинг: 254 Неутрално

    Принцове и принцеси, , за виното силни години са топлите ☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️и без дъжд...☔️Ако верно климато става по-горещ и по-сух, 😜😜😜👌🏻👌🏻👌🏻че пиеме най-убавото вино 🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷

    Не съм крал и Зеленски е black hole https://m.youtube.com/watch?v=RaFd8N0IRJI
  7. 7 Профил на BLACK HOLE Зеленски
    BLACK HOLE Зеленски
    Рейтинг: 254 Неутрално

    Лозе на склон , за да не задържа вода. Водата придава блудкав, кисел и тъмен вкус на виното. Колкото е по-сухо и бездъждовно, толкова по-пивко вино с висока концентрация на захар ... a каква ракийка става от такова винце .... майко мила🍾🍷🥂🍇🫅🏼🫅🏼🫅🏼🫅🏼🫅🏼💪🏻

    Не съм крал и Зеленски е black hole https://m.youtube.com/watch?v=RaFd8N0IRJI
  8. 8 Профил на chudomor
    chudomor
    Рейтинг: 831 Весело

    Язък. И тая година мавруда ми ще си остане без фотогалерия ...

    От идиоти отговор не чакам
  9. 9 Профил на Syzygy
    Syzygy
    Рейтинг: 572 Весело

    Грета (или поне грижовните ѝ родители и умнокрасиви попечител/ментори) ще пият Моет на яхта докато разказват за лошите 'климатични промени' значи :)

    Трябва от Луи Вютон да се усетят да шиткат 'био' сандалки на умнокрасивите от пресовани кравешки фъшкии - ей тогава съм ги признал въпреки че се справят и без моето признание като гледам

    Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
  10. 10 Профил на klimentm
    klimentm
    Рейтинг: 3917 Весело

    "Бунак лозе копае, юнак вино пие!"

    Древна българска поговорка

    klimentm
  11. 11 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3806 Весело

    До коментар [#8] от "chudomor":

    "Язък. И тая година мавруда ми ще си остане без фотогалерия ..."
    ===========
    Обади се, идвам и снимам. Мога да докарам и гроздоберачки, ама ще трябва да им пиша необосновани шестици.

    Еретик
  12. 12 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 3909 Весело

    До коментар [#11] от "Костадин Иванов":

    Защо необосновани, Нушич отдавна е дал пример за писането на оценки от добрия учител :-)

  13. 13 Профил на BiGman
    BiGman
    Рейтинг: 9231 Весело

    До коментар [#4] от "pet_fire":


    По-важно е на нашето грозде как се отразяват високите температури
    —цитат от коментар 4 на pet_fire


    Процента на захарност се увеличава...

  14. 14 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3806 Неутрално

    До коментар [#13] от "BiGman":

    "До коментар [#4] от "pet_fire":

    По-важно е на нашето грозде как се отразяват високите температури
    —цитат от коментар 4 на pet_fire
    Процента на захарност се увеличава..."
    ++++++++++
    Има обаче един проблем. Тракийските фундаменталисти предпочитаме да се доверяваме на местните диви дрожди, а те вършат работа до 25% гроздова захар. Нагоре им е трудно. В последните години често стигаме до 27%. Предпочитам да долея вода, вместо да търся култивирани дрожди /не са скъпи/ и да правя вино-боен чук. Просто е прекалено тежко и се пие да докажеш, че можеш.
    И това сме правили, ама като по-млади.

    Еретик
  15. 15 Профил на valtoro
    valtoro
    Рейтинг: 959 Неутрално

    Всяко зло за добро, ама доброто е само за винарите !!!





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK