А тоА пич с тези диви елени, ЕВАЛАРКА че е докопал грант за този си проект, капа му свалям! До коментар [#1] от "SS":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Красиво...едва ли, АМА ВКУСНО😀 Имам приятели-авджии в Галил (северен Израел), правят СТРАХОТНА шунка, опушена както трябва. Навремето де, сега пусти мързел...чат пат по телефона се чуваме, по празниците... До коментар [#4] от "bruno__dante":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Дивечовото месо не е вкусно. В смисъл не е пикантно като на домашните животни. То и затова в колбасите от дивеч,добавят месо от телета,домашни прасета и т.н.
Диво прасе на яхния...звучи ми прахосване, ако има свинско от домашно прасе (собствено или купешко). Е, зависи к'о имаш под ръка де...
Мойте приятели мариноваха пържоли за скара, или опушваха шунка. Карантиите само ги миеха и на огина, май не ставаха за друго...не съм разбирач/ловец, бях само възторжен консуматор😀
Предполагам и яхнии за правили с другите меса дет' не стават за шунка/пържоли. До коментар [#11] от "bruno__dante":
-----------------------
До коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Ако обявят свинките за кашер и проблемът се решава моменталически - всичките прасета на мезета ...
😀 Противно на клишетата'масовки, В РЕАЛА нещаата са ОК.
В Израел е забранен вносът на свинско (освен за лично ползване), но пък има 3-4 ОГРОМНИ свинеферми...като аптеки са вътре. И стотици ++домакинства отглеждащи прасета за "лична употреба".
В ПОЧТИ ВСЕКИ град има по един ГОЛЯМ мгазин на една от трите "НЕкашерни" мрежи+още десетина+ "деликатесен" където продават 'швинско-от меса та до колбаси и сланини. Проблемът са цените и качеството...
Цените...вратна пържола без кокъл-към 30 лв/к. За сравнение: ТЕЛЕШКИ (НЕ говежди) антреко , не ЗАМРАЗЕН внос а местен или внос (охладен)-от 40 за средно'добро качество до 80 за СУПЕР мръвки (Блак Ангус/Шеруле и подобните им). Пилешкото (цяло пиле)-към 10 лв/кг. Трудно ми е да направя сравнение в качествата тук и в България.
Сланините (местно произвидство) са около 60++ лв/кг, И НЕ СА МИ ВКУСНИ като българските. "Спретнах" си "частен внос" на сланина от България-за десетина дена пристига по пощата. На цена под 15 лв/к, включая и пощенските разходи. Качеството-СУПЕР (ОК, за мен де😀). И "купешката", във вакуумирани опаковки 2-300 гр, и "домашната" от пазарите около Коледа. Кофтито е че само зиме/ранна пролет е възможно да се праща сланина по пощата. Та си напълвам камерата (120 л) със сланинка до пролетта и се кефя до късна есен на българска сланина, еФтинджос😀 "Руснаците" плщат местни магазински цени😀! До коментар [#10] от "SS":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи."
1932 година.
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи."
1932 година.
😀Цените...меко казано са ..."юнашки"-113 лв/к...И бая объркващи-веднъж на 1 кг, вднъж на "парче", "около" 300 или 700 г....АДЕ ДЕ. 'Ма щом предлагат меса на такив цени, явно имат и клиенти, БОГАТИ клиенти. Щото цените са само 10-15 % по ниски от нашенските (за повечето продукти де, не съм виждал тук бонфиле за 113 лв/225 шекела!)
С'я...като чета да пише "Ферма Шопар, Бик и Щука" съм почти сигурен че телето, от избрана порода, е пасяло някъде в България. Ама не знам как да интерпретирам продукт от "Ферма Абърдийн" който се продава на кг-някой майтапчия си е кръстил фермата Абърдийн, или е внос?
Щото по нашенско има внос на Блак Ангус-охладени и разрязани с лейзер и вакуум'пакетовани парчета по 300 г (на цена 90 лв/КИЛОГРАМА). Но обикновенно когато ти режат от "един сомун месо" пържоли на дебелина колкото искаш, това е местно месо от породи като Шеруле и подобните, не Блак Ангус.
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
SS
Рейтинг: 2760 ВеселоБързо ще станат на дюнери щото са "халал" !
Ако беше внесъл да развъжда домуз всичко щеше да е наред ...
oua58686497
Рейтинг: 2959 НеутралноКато гледам какъв камънак е . Да беше им посадил преди това поне гора.
Луд умора няма , само се поти.
Да вземем да върнем лъвовете в България , м?
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3323 Весело😀Ааа, диви прасета бол в Ливан (и в Северен Израел също)😀 И мераклии за тях не липсват. И въпреки това се мнОжат гадинките:
https://www.haaretz.com/israel-news/2022-12-10/ty-article/.premium/well-meaning-residents-foil-haifas-efforts-to-tame-wild-boar-problem/00000184-fd69-d4c7-a786-fdffd11e0000
https://www.haaretz.com/israel-news/2022-12-10/ty-article/.premium/well-meaning-residents-foil-haifas-efforts-to-tame-wild-boar-problem/00000184-fd69-d4c7-a786-fdffd11e0000
А тоА пич с тези диви елени, ЕВАЛАРКА че е докопал грант за този си проект, капа му свалям!
До коментар [#1] от "SS":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
bruno__dante
Рейтинг: 1299 Неутралнокрасиво и вкусно
кралско животно!
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3323 ВеселоДо коментар [#1] от "SS":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhiДруга статия за "свободно четене"
https://www.timesofisrael.com/wild-boar-thrashes-around-haifa-apartment-after-smashing-through-window/
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3323 ВеселоКрасиво...едва ли, АМА ВКУСНО😀 Имам приятели-авджии в Галил (северен Израел), правят СТРАХОТНА шунка, опушена както трябва. Навремето де, сега пусти мързел...чат пат по телефона се чуваме, по празниците...
До коментар [#4] от "bruno__dante":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
vassilun
Рейтинг: 5257 НеутралноВероятно си мислите, че всички в Ливан са мюсюлмани! Не е така, има и доста християни!
deaf
Рейтинг: 3074 НеутралноДо коментар [#2] от "oua58686497":
На първата снимка отзад се вижда горичка.
deaf
Рейтинг: 3074 НеутралноДо коментар [#4] от "bruno__dante":
Дивечовото месо не е вкусно. В смисъл не е пикантно като на домашните животни. То и затова в колбасите от дивеч,добавят месо от телета,домашни прасета и т.н.
SS
Рейтинг: 2760 ВеселоДо коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Ако обявят свинките за кашер и проблемът се решава моменталически - всичките прасета на мезета ...
bruno__dante
Рейтинг: 1299 НеутралноДо коментар [#6] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
убаво да им е сладко!
аз най го тача на яхния
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3323 ВеселоДиво прасе на яхния...звучи ми прахосване, ако има свинско от домашно прасе (собствено или купешко). Е, зависи к'о имаш под ръка де...
Мойте приятели мариноваха пържоли за скара, или опушваха шунка. Карантиите само ги миеха и на огина, май не ставаха за друго...не съм разбирач/ловец, бях само възторжен консуматор😀
Предполагам и яхнии за правили с другите меса дет' не стават за шунка/пържоли.
До коментар [#11] от "bruno__dante":
-----------------------
😀 Противно на клишетата'масовки, В РЕАЛА нещаата са ОК.
В Израел е забранен вносът на свинско (освен за лично ползване), но пък има 3-4 ОГРОМНИ свинеферми...като аптеки са вътре. И стотици ++домакинства отглеждащи прасета за "лична употреба".
В ПОЧТИ ВСЕКИ град има по един ГОЛЯМ мгазин на една от трите "НЕкашерни" мрежи+още десетина+ "деликатесен" където продават 'швинско-от меса та до колбаси и сланини. Проблемът са цените и качеството...
Цените...вратна пържола без кокъл-към 30 лв/к. За сравнение: ТЕЛЕШКИ (НЕ говежди) антреко , не ЗАМРАЗЕН внос а местен или внос (охладен)-от 40 за средно'добро качество до 80 за СУПЕР мръвки (Блак Ангус/Шеруле и подобните им). Пилешкото (цяло пиле)-към 10 лв/кг. Трудно ми е да направя сравнение в качествата тук и в България.
Сланините (местно произвидство) са около 60++ лв/кг, И НЕ СА МИ ВКУСНИ като българските. "Спретнах" си "частен внос" на сланина от България-за десетина дена пристига по пощата. На цена под 15 лв/к, включая и пощенските разходи. Качеството-СУПЕР (ОК, за мен де😀). И "купешката", във вакуумирани опаковки 2-300 гр, и "домашната" от пазарите около Коледа. Кофтито е че само зиме/ранна пролет е възможно да се праща сланина по пощата. Та си напълвам камерата (120 л) със сланинка до пролетта и се кефя до късна есен на българска сланина, еФтинджос😀 "Руснаците" плщат местни магазински цени😀!
До коментар [#10] от "SS":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
hamiltonf
Рейтинг: 4712 НеутралноДо коментар [#12] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.Такива са цените за топ пасищно месо и в България, вкл. и за Блак Ангус, ето една от фермите, читави:
https://www.ssbeef.bg/nashata-ferma/
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3323 ВеселоДо коментар [#13] от "hamiltonf":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhiАко цените са близки (не съм отворил линка)...нЕ'ам думи...Освен да пусна линк към една частушка от 'мирикански евреЙ
https://www.google.bg/search?q=the+rich+stay+rich+and+the+poor+stay+poor+song+leonard+cohen&ei=Ni0oZI_7E4rYkwXyhbmYCA&oq=the+rich+stay+rich+and+the+poor+stay+poor+song+leonard&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQARgAMgUIIRCgATIFCCEQoAEyBQghEKABMgUIIRCgAToKCAAQRxDWBBCwAzoICCEQFhAeEB06BAghEBVKBAhBGABQ1iZY2Vxg4HBoAnABeACAAc0BiAHSCpIBBTAuNy4xmAEAoAEByAEIwAEB&sclient=gws-wiz-serp
До коментар [#13] от "hamiltonf":
hamiltonf
Рейтинг: 4712 НеутралноДо коментар [#14] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.При тез не могат да се видят цените, трябва в магазините, ето при тези са видими:
https://domashnica.com/page/2/?s=телешко&post_type=product
Бон Филе Блек Ангъс от пасищно отгледано теле 1кг Ферма Абърдийн
0
113.50лв.
razor
Рейтинг: 859 НеутралноНа снимка 8 се вижда каква храна намират елените между камъните (тази от чувала).
Роси
Рейтинг: 8117 НеутралноНе ми се вярва елените да искат да живеят сред камънака.
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3323 Неутрално😀Цените...меко казано са ..."юнашки"-113 лв/к...И бая объркващи-веднъж на 1 кг, вднъж на "парче", "около" 300 или 700 г....АДЕ ДЕ. 'Ма щом предлагат меса на такив цени, явно имат и клиенти, БОГАТИ клиенти. Щото цените са само 10-15 % по ниски от нашенските (за повечето продукти де, не съм виждал тук бонфиле за 113 лв/225 шекела!)
С'я...като чета да пише "Ферма Шопар, Бик и Щука" съм почти сигурен че телето, от избрана порода, е пасяло някъде в България. Ама не знам как да интерпретирам продукт от "Ферма Абърдийн" който се продава на кг-някой майтапчия си е кръстил фермата Абърдийн, или е внос?
Щото по нашенско има внос на Блак Ангус-охладени и разрязани с лейзер и вакуум'пакетовани парчета по 300 г (на цена 90 лв/КИЛОГРАМА). Но обикновенно когато ти режат от "един сомун месо" пържоли на дебелина колкото искаш, това е местно месо от породи като Шеруле и подобните, не Блак Ангус.
До коментар [#15] от "hamiltonf":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi