Фотогалерия: Празникът на буквите в София

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (14)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  НА БЪЛГАРСКАТА!!! А не на сАвеЦката и още по-малко на македонската писменост и култура! Крайно време е българия да каже открито на света, че македонците и руснаците говорят и пишат на български! Първите на езика от 1944 година, а савецките другари на старобългарски! Стига коленичане пред явните крадци на култура и история!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  България, разбира се1 Не винаги ми излизат главните букви! Съжалявам!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Честит Празник, българи!
  Гордейте се - над 200 милиона по света ползват буквите, в които нашите предци са инвестирали.

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 4. 4 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5453 Весело

  Честит Празник, българи!Гордейте се - над 200 милиона по света ползват буквите, в които нашите предци са инвестирали.
  —цитат от коментар 3 на trial_jezz


  ДЕСЕТТЕ МИЛИОНА ГЪРЦИ,

  те ВЛИЗАТ ЛИ В БРОЙКАТА ?!?!

 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7596 Неутрално

  Това е нашата гордост!

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  [quote#4:"Hawaii"][/quote]

  А какво общо имат гърците, ще ни светнеш ли? Кирилицата има графично сходство с латиницата по-скоро, но не и с гръцката азбука. А и въобще какво значение има как се изписват дадени звуци от речта?! Писмеността не е това! Тя е правилата и законите на писмеността и речта на даден език, който може да бъде изписан даже и с цифри! Това не променя същността му! Не напразно се набляга, че българия е дала ПИСМЕНОСТТА, а не само буквите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  До коментар [#4] от "Hawaii":

  "Честит Празник, българи!Гордейте се - над 200 милиона по света ползват буквите, в които нашите предци са инвестирали.
  —цитат от коментар 3 на trial_jezz

  ДЕСЕТТЕ МИЛИОНА ГЪРЦИ,
  "те ВЛИЗАТ ЛИ В БРОЙКАТА ?!?!
  ===========

  Уф, от сутринта се е почнало....
  Добре, нека го коментираме, без да изнервяме обстановката и без да лъжем.
  Двамата братя са католически и православни светци, но са гърци.
  Малкият брат е създал Глаголицата, големият е дописан за екип, азбуката е предназначена не за нас, а за великоморавците.
  След Венецианския диспут е призната от Рим.
  Оцелява във Великоморавия до 883г. Част от учениците на Кирил и Методи я донасят в България. Ползва се известно време, после, за удобство, особено при преводите, е създадена Кирилицата, вероятно от Климет.
  ИЛИ:
  Азбуката на Кирил и Методи не е създадена за нас и не пишем на нея.
  Кирилицата е удобен компромис между гръцка и латинска азбука, но и латинската е създадена по подобие на гръцката.
  Самите гърци скачат срещу Глаголицата и Кирилицата, защото са против старобългарският да стане книжовен език. Кирил просто е трябвало да откъсне великоморавците от Рим, ако стане. Нас са ни разглеждали като задължително културно завладени.
  Какво празнуваме тогава?
  Четвъртия класически език на християнството.
  Родната устойчивост на чужди влияния, което включва византийско и османско.
  Културна самобитност.
  Да, някои неща противоречат на част от историческите митове.
  Вие какво предпочитате?

  По-кратко не можеше........


  Еретик
 8. 8 Профил на vdq361141334
  vdq361141334
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Предателите не крачат в редовете за които говори радев.

 9. 9 Профил на vdq361141334
  vdq361141334
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#7] от "Костадин Иванов":
  Уф, от сутринта се е почнало, още един невежа не си затваря устата. Поредния Костя би ли казал как човек живял през 9 век е написал нещо през 4 век!

  http://theo.inrne.bas.bg/ ~dtrif/abv/BG_ABV.htm

  глаголицата, използвана в Хърватия чак до 19 век, е усъвършенстван (от Блажени Йероним, 4 век) вариант на азбуката на Етикус Истер (Aethicus Ister). Етикус,"родом скит от родители с благородно потекло"

 10. 10 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5748 Неутрално

  До коментар [#9] от "vdq361141334":
  До коментар [#7] от "Костадин Иванов":
  И българската и латинската азбуки са модификация на гръцката азбука, която пък от своя страна, е модификация на финикийската азбука, която пък произхожда от протосинайската писменост...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 11. 11 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  До коментар [#7] от "Костадин Иванов":Уф, от сутринта се е почнало, още един невежа не си затваря устата. Поредния Костя би ли казал как човек живял през 9 век е написал нещо през 4 век!http://theo.inrne.bas.bg/ ~dtrif/abv/BG_ABV.htmглаголицата, използвана в Хърватия чак до 19 век, е усъвършенстван (от Блажени Йероним, 4 век) вариант на азбуката на Етикус Истер (Aethicus Ister). Етикус,"родом скит от родители с благородно потекло"
  —цитат от коментар 9 на vdq361141334


  Сладур, на линка, който си дал излиза:
  "Институт за ядрени изследвания и ядрена енергетика"
  Отделен въпрос е, че всички знаят, как гръцката азбука идва от финикийската, и никой не плюва гърците, че нямат стара култура или азбука.
  Вие сте национални нихилисти.

  Еретик
 12. 12 Профил на Петя Янчева
  Петя Янчева
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Създадената азбука е българица.

 13. 13 Профил на Rossonero
  Rossonero
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Честит празник.

 14. 14 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Те не могат да понесат тежестта на това величие, тежестта на нашите 30 букви. Те искат душата българска да е празна, а разумът, знанието, интелектът, паметта, достойнството, достолепието да спят под камък като най-страшното зло. Те знаят, че „народността не пада там, дето знаньето живей” и затова знанието трябва да бъде умъртвено.
  Те няма да празнуват днес.
  Защото нарекоха Вазов „скучен, досаден и неразбираем”, стихотворението „Аз съм българче” – „националистически идиом”, и най-цинично настояваха “Под игото” да не се изучава, защото „предизвиква антагонистични националистически настроения”.
  И ни поучаваха, че турското робство е мило „османско присъствие”, а поробената ни държава – „контактна зона между две цивилизации”.
  И назидаваха българските учители „да не наблягат на Левски, Ботев и Раковски, защото се ползвали с лошо име в тогавашното общество”, понеже „Левски е конекрадец”, „Ботев е терорист”, а двамата заедно – „момчета с девиантно поведение, които при други условия щяха да станат престъпници”.
  И внушаваха, че публицистиката на Ботев „предизвиква ужас и отвращение” защото „няма ангажимент към красивото и към доброто като универсална категория”.
  И упорстваха да вдигнем паметник на Сюлейман паша току на Шипка с лицемерния повик “да преосмислим историята”.
  И ни съветваха да тачим и славим хаджи Иванчо Пенчович ефенди, щото Митхад паша го въздигнал до най-високи постове в Османската империя, и да забравим, че същият хаджи Иванчо качи Васил Левски на бесилото.
  И ръкоплещеха възторгнато на Брунбауер и Балева, дето нарекоха Априлското въстание „селска свада”, апостолите – „мними”, погиналите – „мними жертви” на „мними злодеи”, а Баташкото клане – „дълбоко закостенял антагонизиращ националистически мит”, който трябва да бъде „ревизиран и деконструиран”.
  И рекоха, че и Възраждането подлежи на деконструкция, понеже ние сме си го изобретили, нафантазирали сме си го като „учредителен мит”. А Светата Българска Православна и Мъченическа Църква обявиха за „последната крепост на комунизма”…
  И за да е картината пълна, нарекоха българските учени „тълпа” и „блато”, „феодални старци” и „бюджетни вампири от сталинско-брежневски тип”, „престъпници”, що „пият нашата бюджетна кръв”, поради което трябва „да се хванат за гушите”, а Българската академия на науките обявиха за „съветска измишльотина” и я осъдиха на бавна смърт и разпродажба, на разпарчетосване и разграбване.
  Цялата тази „елитна” орда самовлюбени деканонизатори, демитологизатори, дегероизатори и деконструктори, тези мними експерти, мними реформатори и още по-мними политици, 20 години насърчават незнанието, толерират невежеството, овластяват бездарието, въздигат посредствеността, възнаграждават пошлотията, унижават хората на духа, гаврят се с историята, презират и мърсят нашите светци и първоучители, нашите апостоли и революционери, грабят душата народна, мишкуват в олтара на народната памет, хвърлят на поругание и присмех всеки, който знае и може, и го наричат „профан и варварин, тъмен балкански субект, низше създание, брутален и примитивен тип”.
  Цялата тази глутница слуги, самопровъзгасили се за пророци, в продължение на 20 години, съзнателно, умишлено и целенасочено превърна просвещението и духовността в просяк, а обществото – в безмозъчно, чалгаризирано, опростачено, обезграмотено, безкнижно, безисторично, безпаметно, идиототърпимо същество, което се лесно води и кара като добитък някакъв, понеже „безкнижната душа в человеците е мъртво нещо”, казва Константин Преславски.
  Тази глутница няма да празнува днес.
  Защото 24 май е нейното отрицание. Не само като дата. Като същност.
  Velislava Dareva

  Иван Костов е за съд!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация

Последни галерии

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK