Графика: Колко бе харесван Бойко Борисов през втория му мандат

Графика: Колко бе харесван Бойко Борисов през втория му мандат

© Юлия ЛазароваБойко Борисов приключва втория си мандат като министър-председател с одобрение от 33% (по последните данни на "Алфа Рисърч" от септември 2016 г.), като е на първото място по доверие сред българските политици. В последните месеци на управлението му обаче поляризацията на мненията за него се увеличи - нараснаха и позитивните и негативните оценки.


За двете години начело на правителството Борисов е имал най-висок рейтинг в края на 2015 г. През ноември 2015 г. подкрепата за него е 38%, като за пръв път от три години положителните оценки са повече от отрицателните. Социолозите тогава коментираха, че роля за това изигра доброто представяне на партиите от управляващото мнозинство на местните избори.


Ето какви са оценките за дейността на Бойко Борисов през втория му мандат. Данните са от изследванията на обществените нагласи, провеждани от социологическата агенция "Алфа Рисърч".


Оценките за дейността на 43-ото Народно събрание през мандата му може да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK