Борисов поиска, а Герджиков обеща проверки на работата във всички министерства (обобщение)

Борисов поиска, а Герджиков обеща проверки на работата във всички министерства (обобщение)

© Георги Кожухаров
Президентът Румен Радев представи днес официално структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство. На специална церемония кабинетът в оставка на Бойко Борисов предаде властта на новия Министерски съвет. След това имаше церемонии и в отделните ведомства. Всеки от служебните министри представи акцентите от предстоящата си работа. Ето как мина предаването на властта:


15.45 ч. "Започваме стъпки за бързото повишаване на конкурентоспособността на българската икономика." Това заяви министърът на икономиката в служебното правителство доц. Теодор Седларски по време на официална церемония днес в Министерство на икономиката, на която пое поста от Божидар Лукарски. Той допълни, че ще работи за увеличаване на заетостта, постигане на добавената стойност чрез модерни производства в България и повишаване на стандарта на живот на българските граждани.
15.35 ч. Служебният министър на финансите Кирил Ананиев няма да прави промени в ръководствата на приходните агенции."Когато отборът печели, не се правят промени", каза той в отговор на журналистически въпрос по време на смяната на властта във ведомството, цитиран от пресцентъра му.


15.20 ч. "Благодаря на всеки от екипа затова, че позиционирахме туризма на място, на което заслужава да бъде. Благодаря и на бранша, местните власти, колегите, премиера, кабинета, медиите за това, че обективно следяхте какво се случва с работата в сектор "Туризъм", каза досегашният министър на туризма Николина Ангелкова. Тя отчете над 14 млн. лв. приходи от концесии и наеми през 2016 година, броят на чуждестранните туристи за пръв път е по-голям от населението на страната, а приходите в сектора ще са 6.3 млрд. лева.


Новият министър на туризма Стела Балтова пък отбеляза, че ще насочи вниманието си по-скоро не към броя туристи, а към качеството на туристическата услуга, която предлага България.


14.30 ч. Оперативна програма "Околна среда" ще бъде приоритет на служебния министър на екологията Ирина Костова. Това съобщи тя на церемония, на която получи символичния ключ за минстерството, което поема от Ивелина Василева.


14.20 ч. Осъзнавам отговорността да поема поста министър на енергетиката и основната цел на моята работа ще бъде запазване на енергийната стабилност на страната и нормално функциониране на сектора" – с тези думи служебният министър на енергетиката Николай Павлов пое поста от своята предшественичка Теменужка Петкова. В първото си изявление пред медиите като министър г-н Павлов очерта запазването и подобряването на финансовата стабилност на държавните енергийни дружества, продължаването на процеса на либерализация на електроенергийния пазар и проектите за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на енергийни ресурси като основни приоритети в своята дейност.


14.10 ч. "Пари имате, г-н министър", с тези думи министърът на културата Вежди Рашидов предаде поста на своя наследник Рашко Младенов.


14.05 ч. Меглена Кунева предаде Министерството на образованието и науката (МОН) на служебния министър проф. Николай Денков, който й бе заместник в началото на мандата. Кунева обяви, че би кръстила ведомството Министерство на бъдещето. Проф. Денков обеща смиреност и приемственост, както и безпроблемно провеждане на матурите. "Ученици, родители, студенти и учени чакат да видят какво ще направим", каза проф. Денков.


13.55 ч В Министерския съвет Меглена Кунева предаде на Деница Златева поста служебен вицепремиер по подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС. "Искам да ви уверя, че и в месеците занапред в мандата на служебното правителство, ще положим всички усилия така, че работата по подготовката на председателството, не само политическата, организационно-логистичната, техническата да продължи с пълни темпове", увери Златева.


13.40 ч. С обещания за промени в нововъведените принципи в здравеопазването премина церемонията в Министерството на здравеопазването днес. Служебният министър Илко Семерджиев, обяви че има философски различия с Петър Москов


Служебният министър на правосъдието Мария Павлова каза при приемането на поста от Екатерина Захариева, че за краткото време, в което действа едно служебно правителство, тя ще се опита да си постави реалистични цели.


13.26 ч. Предаването на властта в МВР приключи за по-малко от 2 минути - министърът в оставка Румяна Бъчварова връчи на служебния министър Пламен Узунов папка, в която с чувство за хумор отбеляза, че няма досие, а много работа. Пожела му успех и получи букет от него. Двамата не дадоха възможност да им бъдат зададени въпроси.


13.15 ч. В профила си в социалната мрежа "Фейсбук" президентът Румен Радев публикува снимка от заседание със служебните министри по-рано днес.


13.03 ч. След двете церемонии новото правителство официално пое управлението на страната. То ще работи без парламент до края на март - докато минат предсрочните парламентарни избори на 26 март и новото Народно събрание положи клетва.


12.08 ч. Церемонията приключи за минути. След нея досегашните и новите министрите дълго се ръкуваха, прегръщаха и поздравяваха. Следва предаването на властта по министерства, където се очаква всеки от новите министри да обяви приоритети си.


Подробности за изявленията в Министерския съвет четете тук.


12. 06 ч. "Няма да ви строша хатъра за проверката. Дано нищо не излезе, но ако излезе ще приложим законите на страната", отговори Герджиков. Той подчерта, че оценява високо направеното от "най-дългогодишният премиер на България от най-новата ни история" и увери, че смята да надгражда над свършеното от Борисов.


12.05 ч. "Пожелавам успех на правителството, защото отстрани изглежда лесно да се управлява, но ще видите, че не е така", каза бившият премиер Бойко Борисов при предаването на властта на служебния кабинет. Той поиска от служебния премиер Огнян Герджиков да направи пълна ревизия във всички министерства.


Борисов пожела на служебното правителство да направи изборите така, както са били организирани президентските - "да няма нито един оплакал се".


"Нека държавата е по-здрава, по-силна, по-консолидирана, по-съединена, да има повече толерантност. В последните седмици демонстрирахме това с президента Радев", каза още Борисов. Той изрази учудване защо, след като Корнелия Нинова се е постарала да спечели президентските избори, сега се срамува и се прави, че няма нищо общо с Румен Радев: "Според мен не е правилно това".


Нямаме причина да считаме, че неуспех на държавата е нещо хубаво за някоя партия, защото е лошо за народа", завърши Бойко Борисов.


12.01 ч. Предаването на властта започва с изпълнение на химните на България и на Европейския съюз. След тях първи взима думата премиерът в оставка Бойко Борисов.


11.50 ч. Церемонията в Министерския съвет ще започне до няколко минути. Министрите вече влязоха в сградата и се очаква да заемат места от двете страни на трибуната в Гранитната зала.


Борисов поиска, а Герджиков обеща проверки на работата във всички министерства (обобщение)

© Анелия Николова


11.00ч. Мандатът на служебното правителство обикновено е три до четири месеца - до провеждането на предсрочните парламентарни избори и съставянето на редовен Министерски съвет. Може обаче да се удължи, ако след изборите не може да бъде формиран кабинет и се тръгне към следващ вот.


Тази хипотеза изглежда все по-вероятно като се имат предвид най-новите социологически проучвания, които прогнозират пет партии и патова ситуация в парламента. Ето как изглеждат, според проучване на агенция "Алфа Рисърч", предпочитаните от избирателите коалиции след изборите:


10. 23 ч. Следващата церемония от днешното предаване на властта между редовен и служебен кабинет е насрочена за 12 ч. в Министерския съвет. Там ще се съберат двете правителства и са предвидени изявление на премиера в оставка Бойко Борисов и наследника му на поста Огнян Герджиков.


10. 18 ч. Церемонията приключва. Премиер и президент се ръкуват пред камерите. Следва обща снимка на държавния глава и излъчения от него служебен кабинет. Още от церемонията тук.


Обща снимка на министрите от служебния кабинет и президентът, който ги назначи

© Анелия Николова

Обща снимка на министрите от служебния кабинет и президентът, който ги назначи


10.15 ч. Герджиков акцентира върху факта, че служебният кабинет почти не е ограничен в правомощията си с изключение на "близкия времеви хоризонт".


След това припомняне дава заявка за две основни задачи на правителството си - организирането на изборите и подготовката на председателството на Съвета на ЕС.


"В последните десетилетия сме свидетели на безобразия в изборния процес. Навремето се е търгувало с роби, сега - с гласове. Ще направим всичко възможно тази уродлива практика да бъде ако не пресечена, то поне силно ограничена", декларира премиерът.


Той заявява готовността на министрите си да работят в името на държавата и да вложат всички усилия в тази задача.


Словото на новия министър-председател завършва с "Бог да благослови България".


Огнян Герджиков в първото си слово като премиер

© Анелия Николова

Огнян Герджиков в първото си слово като премиер


10. 12 ч. Служебният премиер проф. Огнян Герджиков започва словото си с тълкувание на думата "служебен", като подчертава, че от една страна тя означава кабинет, който поема ангажимент до редовен, но и "служене на народ и Родина". "Оглавяваното от мен правителство е готово да се посвети на такова служение", заяви Герджиков.
Обърна се задочно към правителството в оставка, за да увери, че служебният кабинет няма да отрича и руши техни постижения: "всички добри неща ще бъдат надграждани, а допуснатите грешки - поправени".

10.10 ч. "Успех, кураж и мъдрост при управлението на държавата" - с тези думи Радев се обръща към новия кабинет и кани за изявление служебния премиер Герджиков.


10.07 ч. Държавният глава представя един по един членовете на кабинета с по няколко думи. За премиера проф. Огнян Герджиков посочва, че е професионалист в правото и умерен диалогичен човек. Припомня, че беше изпратен с аплодисменти и уважение от съпартийци и опоненти при свалянето му от поста председател на Народното събрание. Посочва, че ще разчита и на чувството за хумор на Герджиков в много вероятните напрегнати ситуации, които предстоят.


С по няколко думи Румен Радев представя четиримата вицепремиери, като акцентира на професионализма им. Оставалите министри са представени само по имена.


Президентът Румен Радев

© Анелия Николова

Президентът Румен Радев


10. 06 ч. Президентът подчерта, че ще проявява нулева толерантност към всеки случай на корупция и злоупотреби и разчита на служебния кабинет да реагира на всяко съмнение. Призова министрите да се избавят от всякакво политизиране и да запазят неутралност в очертаващата се тежка предизборна кампания.


В същото време гарантира, че правителството ще направи всичко необходимо, за да не допусне опорочаване на изборния процес и че гражданите ще имат възможност да заявят свободно волята си на 26 март.10. 03 ч. В словото си президентът Румен Радев очертава четири основни приоритета на служебния кабинет:


- осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващо легитимно правителство;


- провеждане на честни избори;


- подготовка на председателството на Съвета на ЕС;


- гарантиране на стабилност в страната - финансова, социална, както и редът и сигурността на българските граждани.


Това означава спокойно и ефективно работеща администрация, посочва Радев.


9.58 ч. Служебните министри влязоха в Гербовата зала, очаква се всеки момент президентът да се появи и да открие церемонията.


Служебните министри в очакване на президента

© Здравка Андонова

Служебните министри в очакване на президента


9.57 ч. Това е петата церемония за предаване на властта между правителства в последните четири години. Серията започна с оставката на кабинета "Борисов 1" малко преди изтичането на мандата му през 2013 г. и продължи с кабинетите на Марин Райков, Пламен Орешарски, Георги Близнашки и отново Бойко Борисов.


9. 45 ч. По предварителна програма церемонията при президента ще започне в 10 ч. в Гербовата зала на "Дондуков" 2.


Акцент в нея ще бъде словото, в което Румен Радев ще обяви логиката, по която е структурирал служебното правителство, и ще посочи приоритетите в работата му.


Служебното правителство има почти всички правомощия на редовно с едно важно изключение: не може да взима решения, за които е необходимо одобрение от Народното събрания.


Фотогалерия: Министрите в служебното правителство на Огнян Герджиков >

9. 35 ч. За разлика от последните две служебни правителства, този път имената на министрите са официално известни предварително. Ето списък на новия Министерски съвет:


Огнян Герджиков - министър-председател


Илко Семерджиев - вицепремиер по социални политики и министър на здравеопазването


Стефан Янев - вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната


Малина Крумова - вицепремиер по европейските фондове


Деница Златева - вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС


Пламен Узунов - министър на вътрешните работи


Кирил Ананиев - министър на финансите


Гълъб Донев - министър на труда и социалната политика


Спас Попниколов - министър на регионалното развитие и благоустройството


Николай Денков - министър на образованието и науката


Ради Найденов - министър на външните работи


Мария Павлова - министър на правосъдието


Рашко Младенов - министър на културата


Ирина Костова - министър на околната среда и водите


Христо Бозуков - министър на земеделието и храните


Христо Алексиев - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията


Теодор Седларски - министър на икономиката


Николай Павлов - министър на енергетиката


Стела Балтова - министър на туризма


Даниела Дашева - министър на младежта и спорта


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Хайде, хаирлия да е, имате 2 месеца и половина !

 2. 2 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Щели да пресекат купуването на гласове, дано ама надали. бсп и дпс никак няма да харесат това...

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 3. 3 Профил на uvx36507936
  uvx36507936
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Нямам никакви притеснения.. историята показва, че у нас най-успешни са именно служебните правителства, въпреки краткия си живот..

 4. 4 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Най-после простата Мутра ще бъде разкарана.

 5. 5 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Желая успех!
  и дано никога повече да не ни управляват мутри!

 6. 6 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Герджиков първо каза, че няма да е премиер, сега се оказа, че е премиер. Защо никой журналист не го попита дали не е измекяр?

 7. 7 Профил на cognitive
  cognitive
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Лавина от коментари на заинтересовани...няма.

 8. 8 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#6:"cases"]Защо никой журналист не го попита дали не е измекяр?[/quote]
  и защо да е измекяр?

 9. 9 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Президента е железар, стои като .... президент!

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Копие в сърцето на триглавата ламя !!! сбогом на еднокнижниците и ЧИЧКОВИТЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#8:"stile libero"]Защо никой журналист не го попита дали не е измекяр?- цитат на коментар #6 от “cases”
  и защо да е измекяр? [/quote]

  Защото излъга, че не му е предлагано, не е говорил и т.н. И след като лъже за такива неща как да му вярвам?

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#6] от "cases":

  нещо ПАК не си разбрал.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#11] от "cases":

  колкото и да повтаряш една лъжа няма да ти се получи. пробвай да кажеш истината или изчакай опорките.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дневник...спирайте с глупостите на деня..има тенис!!тия са ясни като комсомолци са във влака на дружбата за Масква )

  Долу рушистите и фашистите
 15. 15 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#13:"КМЕТ В СЯНКА"]
  До коментар [#11] от "cases":

  колкото и да повтаряш една лъжа няма да ти се получи. пробвай да кажеш истината или изчакай опорките. [/quote]

  Аланкоолу, коя е лъжата? Ти си опорната точка

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  Помпозно и леко кичозно.

 17. 17 Профил на Фат Ким
  Фат Ким
  Рейтинг: 548 Весело

  До коментар [#2] от "Правоверен грант-коментатор":

  Те ГРОБ бяха най-активни в тази част

 18. 18 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Успех на правителството!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#15] от "cases":

  написаното от теб е лъжата. ти на кой държиш лампата ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#16] от "hodounski":

  нещо конкретно би ли споделила ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#14] от "marks_nazi":

  я покажи от личните ти снимки !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote#17:"achtung"]Те ГРОБ бяха най-активни в тази част[/quote]

  Бърза справка с "малцинствените" секции по места, ще те оборят. Но това няма значение. Радвай се, значи герб няма да спечелят, какво по-хубаво?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 23. 23 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#19:"КМЕТ В СЯНКА"]написаното от теб е лъжата. ти на кой държиш лампата ??? [/quote]

  Кое е лъжата? Не знам за лампата, ама знам, че ти ще държиш за шнура й

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#22] от "Правоверен грант-коментатор":

  от твоята уста в Божиите уши ! Амин !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#11:"cases"]Защото излъга, че не му е предлагано, не е говорил и т.н[/quote]
  и кога го каза?
  А ти въобще не лъжеш. Само разместваш фактите във времето
  айде споко, мутрата повече няма да е на власт, свиквай

 26. 26 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1024 Весело

  "Навремето се е търгувало с роби, сега - с гласове. Ще направим всичко възможно тази уродлива практика да бъде ако не пресечена, то поне силно ограничена"
  Т.е. ще хващаме Вашите ще минават само тези които са на отчет при нашите...

 27. 27 Профил на cognitive
  cognitive
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#5] от "stile libero":

  спокойно, отсега нататък само червени боклуци ще ви управляват. От типа на Курнелия - децата в САЩ, влажния поглед към Масква и чинията на работещите и можещите.

 28. 28 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#19:"КМЕТ В СЯНКА"]написаното от теб е лъжата. ти на кой държиш лампата ??? [/quote]

  Опорна точко, какво ще кажеш за: Герджиков: Никакъв бъдещ не съм, аз съм бивш!
  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/01/19/gerdjikov-nikakyv-bydesht-ne-sym-az-sym-bivsh.329257

 29. 29 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#25:"stile libero"]и кога го каза?
  А ти въобще не лъжеш. Само разместваш фактите във времето
  айде споко, мутрата повече няма да е на власт, свиквай [/quote]

  Малко тъпаче, какво ще кажеш за:

  Герджиков: Никакъв бъдещ не съм, аз съм бивш!

  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/01/19/gerdjikov-nikakyv-bydesht-ne-sym-az-sym-bivsh.329257

 30. 30 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#29] от "cases":

  ти си ученик на Боко.
  Статията продължава:
  "Огнян Герджиков, чието име от седмици се спряга за бъдещия служебен премиер, отново отказа коментари за вероятността да застане начело на правителството на Румен Радев."
  лъжец гробарски, приключихте вече

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#29] от "cases":

  нямаш капацитетът да разбереш какво е казал милчо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#30:"stile libero"]
  До коментар [#29] от "cases":

  ти си ученик на Боко.
  Статията продължава:
  "Огнян Герджиков, чието име от седмици се спряга за бъдещия служебен премиер, отново отказа коментари за вероятността да застане начело на правителството на Румен Радев."
  лъжец гробарски, приключихте вече [/quote]

  Това ли ти е червената опорна точка?!

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#30] от "stile libero":

  позволи ми да те поправя - не е ученик , защото боко не може да бъде учител. или му е подчинен или нещо подобно и най-вероятно е на хранилката на бащицата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#29] от "cases":

  Ще кажа, че не си я чел.

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#23] от "cases":

  явно освен знания ти липсва и възпитание.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#35:"КМЕТ В СЯНКА"]явно освен знания ти липсва и възпитание. [/quote]

  Коментари за възпитание ще правиш на вдлъбнатото пред огледалото

 37. 37 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#34:"One Hour"]Ще кажа, че не си я чел.[/quote]

  Спряганият за служебен премиер Огнян Герджиков отрече с него да са водени конкретни разговори с такова предложение.

  Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5985677
  © www.24chasa.bg

 38. 38 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тези двамата на снимката са досущ като Макс и Мориц.

 39. 39 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Копирано от 24 часа хаха
  а любимия ти вестник "Шок" какво пише?

 40. 40 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#32] от "cases":

  Седмицата изтече, приключихте вече.
  Край.

 41. 41 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Дневник е пропуснал най-важното. Герджиков каза, че грешките на предишното правителство ще бъдат "поправени". Корупцията не може да се бори с поправяне. Трябва "рязане".

 42. 42 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#31:"КМЕТ В СЯНКА"]нямаш капацитетът да разбереш какво е казал милчо. [/quote]

  Ако искаш да си премерим IQ-татата?

 43. 43 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#40:"stile libero"]Седмицата изтече, приключихте вече.
  Край. [/quote]

  Кои сме тези, които приключихме? Етикет ли ще ми залепиш? Ще ти кажа предварително, че лепящите етикети не са от най-интелигентните. Не, че не те разбрахме вече, де!

 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Съветник зад Герджиков ще е Гарелов!!!!! Кои са ти съветниците и ти си като тях. Аман от ченгесарници.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Кмете, промени си подписа с малки букви, така е отблъскващо крещене.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#45] от "chichka":

  не ме касае.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#42] от "cases":

  хайде.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Разстроено

  До коментар [#42] от "cases":

  самият факт, че не можеш да схванеш един силогизъм е доста показателен за коефициента ти. а също и за функционалната ти грамотност. Ако си платиш мога да ти обясня какво е казал на прост език та даного схванеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#44] от "chichka":

  исторически шанс да се прати боко и боковизма на политическото бунище. надявам се не си против ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Без ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ нищо няма да става.Сега ще разберете как сте плюли по истинския властник дето дава на народа каквото му трябва ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ!
  Хак ви е.ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ пак ще си вземе полагащата му се власт.Народът ще му я даде щото си е негова по право.Опичайте си акъла да не плачете много когато ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ почне да разцдава правосъдие

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#50] от "vicovnic":

  за другаря от банкя ли ти е думата, сашко ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Огнян Герджиков е добър избор за служебен премиер. Надявам се, че ще си свършат добре работата заедно с екипа му

 53. 53 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  До коментар [#27] от "cognitive":

  като изключим царя кажи поне един управляващ който не е бивш комунист или дете от партизански род ?

 54. 54 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  "досегашните и новите министрите дълго се ръкуваха, прегръщаха и целуваха"

  Да се вземат

 55. 55 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Мутрафона пита гужа курнелия, що не е излязла да бие два три чембера на новия президент...ми се срамувала

 56. 56 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  [quote#49:"КМЕТ В СЯНКА"]исторически шанс да се прати боко и боковизма на политическото бунище. надявам се не си против ?[/quote]
  Съгласен, но с какво ще го заместим. Озверелия реваншизъм на Корни и Гочиту не са опция! Когато ти излезе цирей на ръката лекуваш ли го или си режеш ръката?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 57. 57 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Борисов иска да изчисти имиджа си, но задачата на служебното правителство не е да му измива очите, а да подготви следващите избори.

 58. 58 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Хахаха това е като "опраскайте тия дето не ви кефят и след 3 месеца да правим коалиция"

  Обичам да грухтя и плюскам.
 59. 59 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Весело

  Рапорт даден ...рапорт приет !
  Сега гледайте как се мие лицето на бодигард на С2 от 1-вия правист на С2.

 60. 60 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Борисов поиска на ужким, Герджиков го каза сериозно. Да видим какво ще стане? Над Боко има само небе и слава, над Герджиков е зоркия поглед на Генерала.

 61. 61 Профил на Лорда
  Лорда
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Борисов не поиска, а Радев нареди час преди това.

 62. 62 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#2] от "Правоверен грант-коментатор":

  Харесва ми как услужливо пропускате ГЕРБ, когато става дума за купуване на гласове - те, милите, невинни! хахахах

 63. 63 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#6] от "cases":

  Първо този въпрос трябва да бъде зададен на бившият вече премиер - човекът, който си менеше мнението по 4-5 пъти на ден, и то радикално!

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  "Новият министър на туризма Стела Балтова пък отбеляза, че ще насочи вниманието си по-скоро не към броя туристи, а към качеството на туристическата услуга"
  С това съм напълно съгласна.

 65. 65 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#11] от "cases":

  Гледах точно обратното - когато го питаха, първо каза, че индиректно са го питали, и че ще реши, когато официално му предложат!

 66. 66 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#27] от "cognitive":

  Че по-червени от досегашните никога не е имало , бе, 75% от ГЕРБ са кадри на БКП.... Е, вярно, от обслужващият персонал на БКП, но все пак партийни членове...някои дори бяха и секретари, а любимият ви ББ дори все още е член на БКП! Така, че , относно червените - вижте си собствената градина, и тогава хвърляйте камъни в другите!

 67. 67 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е именно де - типичният ГЕРБер е невъзпитан и необразован, но за сметка на това с големи претенции и нереалистина оценка за себе си - справка: виж вожда им!

 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#56] от "chichka":

  престъпниците при бай ставри - за обеца на следващите. кои- ще реши суверенът.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#42] от "cases":

  А искаш ли наистина да мерим АйКю? Щото аз моето си го знам, и дори съм член на една организация, наричаща се МЕНСА, в случай, че си чувал какво е това! Та отсега да ти кажа, че ще загубиш в този случай, поне от това, което виждам , че си писал по-нагоре! В най-добрия случай си в златната среда, което за ГЕРБер е все едно да си гений! Ако искаш, друго да си мерим, там може повече шанс да имаш, ама пак не е сигурно...

 70. 70 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#48] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Що се хабиш?

 71. 71 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#50] от "vicovnic":

  Успокой се - Бойко не ги чете глупостите ти, не се подмокряй! Знаеш ли какво е "властник"? И защо реши, че МУ се полага властта на господина ти бойко, да те питам аз? Аман от инфантилни девствени моми на по 50 години, невидели шванц и мечтаещи за шланга на господина бойко борисов, властника! А бе, откъде ви намират такива гладкомозъчни всичките гербери , бе?

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#70] от "ige_koyo":

  и ти си прав.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Не можаха ли да намерят някой младеж за министър на младежта?

 74. 74 Профил на cognitive
  cognitive
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#66] от "ige_koyo":

  Убеди ме, че има по-червени от БСП!

 75. 75 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 287 Неутрално

  [quote#4:"678"]Най-после простата Мутра ще бъде разкарана.
  [/quote]
  Защо "ще"? Тя е разкарана от декември 2015, а днес и единственият й възможен партньор - Христо Иванов - я разкара. Аз нямам притеснения в тази посока.

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 76. 76 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 287 Неутрално

  [quote#71:"ige_koyo"]И защо реши, че МУ се полага властта на господина ти бойко[/quote]
  Защото гражданите са му я дали на избори.

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 77. 77 Профил на Krasimir Koev
  Krasimir Koev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Четат ли прокурори тук?
  Като за начало да проверят ето този търг-
  http://www.bulatsa.com/profil-na-kupuvacha/proc_903.html
  и този също-
  http://www.targove.mvr.bg/DOP/Proceduri_ZOP/Razvitie_tetra.htm
  както и този
  http://pp.mod.bg/MO-DOA-2016-065
  за без пари толкоз за сега...

 78. 78 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Върос към господата политици. "Защо младите и интелигентни българи да стоят във България?"

  Има ли смисъл да почваш работа на 800 лв. след като си учил 5 години и да достигнеш в най-добрият случай + инфлация след 20 години до 2 000 лева.

  Всички вждаме, че промяна в курса на държавата няма, защо да градят кариера тук. Как да отглеждат деца тук, с разпадащо се образование, здравеопазване, съдебна система? Защо?

  Нека дадем най-прост пример, в Англия където отиват най-често сънародниците ни мин. раб заплата е 7,50 паунда на час от (1 Април 2017), което значи 60 паунда на ден или за 22 работни дни (Както се смята месеца във България) са 1320 паунда или в лева 3040,70. Това е мин. раб. заплата, всяко повишение дори с 1 паунд би донесло повишение от 1726 паунда на месец което е 405,43 лева увеличение на заплатата. Кога за последно някой получи повишение от 405,43 лева във България. Разбира се, всяко повишение, както и във България си зависи от работливостта на човека и личните му качества.

  Някой би ме обвинил, че да обръщам английските заплати в лева е смехотворно, но аз го правя с цел да разберете следващият ми довод. Когато отидеш да си копуваш телевизор, телефон, кола, микровълнова, хладилник, дрехи, обувки не ти намалят цената от BMW, LG, Samsung и т.н., защото във България видиш ли стандарта е по-нисък, а ти искат цената както си е. BMW ще си искат 20 000 евро за колата, Samsung ще си иска 1 000 евро за хладилника или телвизора и 500 евро за телфона и т.н. Истината е, че разликата в стандартите е заличена, просто защото почти всичко от пазарната кошница е световно производство и не е обвързано със страната в която се намираш.
  Въпросът който трябва да си зададем, с коя заплата е по-лесно да си купим всички тези неща които навсякъде по света са на една цена и състявят 90% от пукупките ни.

  С 1320 паунда/3040,70лева ( стартово) или със 800 лева (старото)?

  Някой ще каже, че един конкретен разход ще е висок, този за жилище. Аз бих казал, гледай го като % от заплатата. Наемът и в Англия и във България според качеството на жилището ще ти е един и същкато % от заплатата. Да кажем 30%, ако избереш умно наема си, според доходите си и си търпелив да се издигнеш и тогава да потърсиш по-добро. Но след като махнеш 30% от 1320 паунда/3040,70лева лева и след като махнеш 30% от 800 лева. От първото ти остава сума с която е много по-вероятно да спестиш за пътувания, почивки, нова кола, нов телвизор, нов телефон, круиз и т.н., защото както казах, всички тези неща се предлагат на фиксирани цени и не зависят от стандарта на дърават в която живееш.

  X
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK