Служебният премиер назначи 16 зам.-министри в осем министерства

Служебният премиер назначи 16 зам.-министри в осем министерства

© Георги КожухаровСлужебният премиер Огнян Герджиков подписа заповеди за назначаването на 16 заместник-министри в осем от министерства. Назначенията са направени по предложение на съответните министри, съобщи правителствената информационна служба.


Заместници на министъра на здравеопазването Илко Семерджиев стават Атанас Кундурджиев, Галин Каменов и Любомир Гайдов. И тримата са били зам.-министри в различни периоди.


Атанас Кундурджиев бе зам.-министър на здравеопазването в периода 200-2001 г., когато начело на министерството бе Семерджиев. Той е началник на нефрологичното отделение в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", а от 2014 г. е член на Съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска". Завършва Медицинска академия – София, и има специализации по вътрешни болести, кардиология и нефрология, както и докторска степен от МУ – София.
Галин Каменов също бе заместник на Семерджиев в периода 2000-2001 г. След това оглави РИОКОЗ – Софийска област, а от 2011 г. до момента е главен секретар на РЗИ – Софийска област. Завършил е медицина в Медицинския университет в София. Бил е заместник-началник на Центъра по военна епидемиология и хигиена към ВМА.


Любомир Гайдов бе зам.-министър на здравеопазването в първия кабинет на Бойко Борисов, от август до ноември 2009 г. След освобождаването му от поста премиерът коментира, че някои хора не са издържали на темпото. Гайдов е съдия във Върховния административен съд, а преди това – в Административен съд – София област. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и международни икономически отношения в УНСС.


За зам.-министри на земеделието и храните са назначени Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров.


Доц. д-р Светла Янчева е заместник-ректор на Аграрния университет в Пловдив. През 1989 г. завършва Висшия селскостопански институт в Пловдив със специалност инженер-агроном, като има специализация по растителни биотехнологии.


Проф. Георги Георгиев е ръководител на катедра "Индустриален бизнес и предприемачество" в Стопанския факултет на Тракийския университет. Завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Има множество международни специализации, автор е на научни трудове и публикации.


Иван Палигоров е декан на Факултета по стопанско управление в Лесотехническия университет, където чете лекции в областта на икономиката на горското стопанство


В Министерството на образованието и науката заместник-министри стават Ваня Стойнева и Мария Гайдарова.


Мария Гайдарова е директор на основно училище "Райна Княгиня" в Пловдив. Има магистърска степен по математика от Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Ваня Стойнева бе зам.-министър на труда и социалната политика в служебното правителство на Марин Райков, в периода март – май 2013 г. От 2003 г. до 2011 г. е работила на различни позиции в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, свързани с управлението на европейски проекти. От 2013 г. досега работи в дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите.


Заместници на министъра на околната среда и водите стават Мариела Начева и Ренета Колева. Колева е изпълнител директор на ПУДООС от септември 2014 г. досега, като от 2012 г. е заемала различни позиции в предприятието. Има юридическо образование от Нов български университет. Мариела Начева влиза в МОСВ от частния сектор, като правителствената информационна служба посочва, че тя има опит в управлението на поректи в сектор "Води" и управление на отпадъците. Тя е магистър по финанси от УНСС и е завършила е и Промишлено и гражданско строителство в УАСГ. Има международна следдипломна специализация в Япония по "Глобален мениджмънт и лидерство".


За заместник-министри в правосъдното ведомство са назначени Деница Александрова-Митрова и Валери Тарандов.


Деница Александрова-Митрова е съдия в Административен съд – София град. В периода 2002-2007 г. работи като адвокат, след което става съдия в Административния съд в Пазарджик. Завършила е право в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", откъдето има и магистърска степен по международни отношения и право на ЕС.


Валери Тарандов е заместник-председател на Софийския арбитражен съд при Сдружение "За развитие на правото в България". Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски", като специализира правораздаване. В периода 2005-2007 г. работи като адвокат.


В екипа на служебния министър на финансите е назначен проф. Румен Брусарски. Брусарски бе заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие" между 1998 и 1999 г. Работил е и в Министерството на икономическото развитие (1996-1997 г.) като началник управление. От 2012 г. досега води лекции в катедра "Финанси" на УНСС.


Константин Делисивков става заместник-министър на енергетиката. От 2010 г. досега е изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Магистър е по енергийна дипломация в Северния университет в Будо, Норвегия и по право на ЕС в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


В екипа на служебния министър на икономиката Тодор Седларски влизат Лъчезар Борисов и Любомир Ганчев.


Лъчезар Борисов е началник на отдел "Управление и преструктуриране на държавното участие" в Министерството на икономиката. Той заема поста от 2010 г. като преди това е заемал различни позиции във ведомството. Магистър е по макроикономика от УНСС.


Любомир Ганчев е бил съветник на министъра на икономиката и енергетиката от юни 2013 г. до август 2014 г., като е следил за изпълнението на оперативните програми "Конкурентоспособност" и "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. В периода ноември 2014 – юни 2016 г. е външен експерт в Световната асоциация по интелектуална собственост. Бил е член на Съвета на директорите на "Джереми България" ЕАД. Ганчев е магистър по международни икономически отношения от УНСС, има две бакалавърски степени – по финанси от Югозападния университет и по "Икономика на кооперациите" от УНСС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 747 Неутрално  Крадецът Порожанов вече има ли на кого да си подаде оставката ? 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Назначенията ще наречем работещи и успешни само ако работят срещу корупцията във високите етажи на властта

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 286 Неутрално

  [quote#1:"wnw04489661"]Крадецът Порожанов вече има ли на кого да си подаде оставката ? [/quote]

  Типичен трол, личите си отдалеч с крясъците си.

 4. 4 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Сега е времето да назначи всякакви камуняки на сладки длъжности, зер съвсем бяха окльощавели горкичките...

 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Весело

  Ако зачезна от форума не се безпокойте - огряло ме е и мене някое назначение!

 6. 6 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1602 Весело

  Комундетата ще се облажат за 2 месеца от властта

  Предразсъдъците са за ограничените.
 7. 7 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 435 Неутрално

  2 седмици назначават хора дето 2 седмици да правят ревизия на предишните и още толкова да организират избори ..

  Само работа кой ли ще върши през това време..

 8. 8 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 546 Любопитно

  Бля-бля...
  Едни хайдуци сменени с други още по-гладни!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 9. 9 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#4] от "Jumbo Jet":

  Извинявайте, но от това, което чета не виждам отявлени комунисти. Поне на пръв поглед. Доста хора са чиновници от министерствата и преподаватели - по всяка вероятност просто стари познати на служебните министри.

 10. 10 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#7] от "sv3tli0":Ми байхуй, как кой? Ми ако не е той, слънцето ще изгрее ли?

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 11. 11 Профил на dragonball
  dragonball
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Браво на Радев! Наложи вето на закон, което цялото мислещо общество считаше за необходимо!

 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Любопитно

  е да, в прасовъдното само откровени тролове немаше, браво на резидента

 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Весело

  До коментар [#11] от "dragonball":

  чшшш, тука е за дедо глист бе... внимавайте малко от малко де

 14. 14 Профил на dragonball
  dragonball
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Изборът на Валери Тарандов за заместник-министър на правосъдието е много добро попадение. Другите не ги познавам, но ще съдя по делата им.

 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Любопитно

  Антон Тодоров:
  "Прочетете внимателно обвинителният акт, факсимилета от който виждате (в прикачения файл, под текста, б.р.)и сами си отговорете този ли е подходящият човек да ревизира направеното от Москов. А това е само един от казусите срещу Илко Семерджиев, който създава основателни съмнения дали това е подходящият професионалист, който да оценява направеното от други." - http://www.faktor.bg/petak-13/93508-chudesa-v-kutiyata-na-pandora-koyato-rumen-radev-otvori-sas-sluzhebnoto-pravitelstvo1.html

 16. 16 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#2] от "neut":

  А има ли воля за борба с корупцията,например както при румънските ни съседи?Дълбоко се съмнявам!

 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Весело

  До коментар [#14] от "dragonball":

  чиста проба фб трол, ама от най-смотаните

 18. 18 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  "Ваня Стойнева бе зам.-министър на труда и социалната политика в служебното правителство на Марин Райков, в периода март – май 2013 г. От 2003 г. до 2011 г. е работила на различни позиции в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, свързани с управлението на европейски проекти. От 2013 г. досега работи в дирекция “Национален фонд” в Министерството на финансите."

  Цял живот чиновничка?

  I Want To Believe
 19. 19 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#14] от "dragonball":

  Авторът на "афера.бг", който всички в интернет мислеха за трол - този ли е добър избор?

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 20. 20 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#19:"Сашо"]Авторът на "афера.бг"
  --------------------------------------
  Ти недей,Веска не е трол,тя има други зависимости от ранна утрин до късна вечер...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#14] от "dragonball":

  Невероятно направо. Тъп трол, от най-неграмотните.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  На герберските говеда им дръпнаха държавната ясла и сега мучат по форумите.

 23. 23 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 548 Неутрално

  ТАРАНДОВ...сигурно е някаква шега

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 24. 24 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#23] от "nikolaimi":
  Не е шега. Новоизбраният президент се оказа абсолютна кукла на конци. И шимпанзета ще се съгласи да назначат, стига да са посочени от партията майка и Масква.
  Какво унижение. "Автор" от афера.бг зам. министър на правосъдието

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK