Широки коалиции ще има, когато обществото узрее, прогнозира Владислав Горанов

Широки коалиции ще има, когато обществото узрее, прогнозира Владислав Горанов

© Юлия ЛазароваРано или късно ще се стигне до по-широки коалиции. Но това ще стане, когато обществото узрее, и няма да е скоро", каза днес по "Нова телевизия" бившият финансов министър Владислав Горанов. Изявлението му беше в отговор на въпрос за това, че ГЕРБ и БСП си помагат, а не си пречат.


Горанов, който е начело на две от листите на ГЕРБ за предстоящите избори, подчерта, че за момента общи действия няма и няма да има, а твърденията за сътрудничество са удобна теза. Той посочи, че Реформаторският блок е естественият партньор на ГЕРБ.


Горанов каза още, че Реформаторите продължават да търсят формат, който да им донесе по-добър резултат на изборите, но това не е проблем на ГЕРБ. На въпрос за евентуална коалиция с Веселин Марешки в бъдещия парламент кандидат-депутатът заяви: "Марешки може да влезе в парламента, но за да го направи, той трябва да скъса с успешни бизнеси, с които сваля звезди на избирателите. Ако е част от Народното събрание, трябва да видим къде ще се позиционира. За момента тезите му са популистки."


Попитан за обещанията на ГЕРБ по отношение на пенсиите, Горанов каза, че при всички случаи няма да се харчат пари, които не са изкарани. Той поясни, че при сегашния темп на нарастване на осигурителния доход и развитието на икономиката за четири години всички пенсии могат да се повишат с 15-20%. Владислав Горанов подчерта, че ГЕРБ залагат на еднакъв и пропорционален ръст за всички пари за старост. Според него, за да се изпълнят предизборните обещания на БСП за пенсиите, ще са нужни почти 2 млрд. лева допълнително годишно.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK