Как и Цацаров се включи в акцията срещу "Да, България"

Сотир Цацаров

© Надежда Чипева, Капитал

Сотир Цацаров"Дневник" публикува текстът от сайта на "Капитал" със съкращения по повод информацията, че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов за това, че е подписал четири заповеди с различни подписи. Сигнал за това беше подаден от организацията "План Б", която през лятото на 2015 година протестира срещу Иванов и искаше оставката му.


В събота пред Би Ти Ви Иванов заяви, че го е срам да коментира случая, защото е абсолютна глупост и се хаби обществен ресурс . Според него това не може да му попречи да участва в изборите.


"Прокуратурата, медиите на Пеевски, цялата отровна фауна, създадена около зависимостите на КТБ атакува "Да, България", защото виждат в нея най-сериозното предизвикателство:, каза още Иванов.
"Прокуратурата образува дело за подписите на Христо Иванов", "Прокуратурата образува дело за 4 подписа на Христо Иванов" с подобни заглавия излязоха двата всекидневника на Делян Пеевски в петък.


Става дума за досъдебно производство, образувано преди близо две години по сигнал, че в качеството си на министър на правосъдието Христо Иванов се бил подписал под четири заповеди с различни подписи.


На пръв поглед - нищо учудващо. Бившият правосъден министър и лидер на новоучредената партия "Да, България" е мишена на медиите около бившия депутат от ДПС още от времето когато беше правосъден министър. Очевидната причина - той се противопостави на порочни практики в съдебната власт, закриляни от мнозинството на главния прокурор Сотир Цацаров във Висшия съдебен съвет (ВСС). Атаките срещу него се ожесточиха след учредяването на "Да, България", като до този момент държавното обвинение поне привидно стоеше настрана.


Фактите обаче показват, че основният продуцент на новината "образуваха дело срещу Христо Иванов" е именно ръководената от Сотир Цацаров правоохранителна институция - от подаването на сигнал, през разследването до разгласяването му.


Христо Иванов заяви в събота пред Би Ти Ви, че го е срам да коментира образуваното дело.

© Надежда Чипева, Капитал

Христо Иванов заяви в събота пред Би Ти Ви, че го е срам да коментира образуваното дело.


Едно заявление и един витиеват отговор


Всичко започна в четвъртък, когато "Канал 3", който се свързва с депутата Пеевски (самият той беше обявил, че го купува, но после заяви, че се отказва, а днес в рекламните му блокове често се появяват компании, свързани с него) публикува отговор от зам.-градския прокурор, получен по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).


Питането на "Канал 3" е адресирано до главния прокурор Сотир Цацаров и е с искане на информация за "резултатите от извършена експертиза на подписите на бившия министър на правосъдието". Запитването е препратено до градска прокуратура, откъдето отказват да предоставят информация, но в пространния отговор на зам.-началника на СГП Зорница Таскова се прокрадва изречението, че "за данни, събрани в хода на наказателно производство", не могат да бъдат предоставяни по реда на ЗДОИ.


Именно това дава основание на "Канал 3" да заключи, че по случая е образувано досъдебно производство, макар че в писмото на прокуратурата това в никакъв случай не се заявява в прав текст. На другия ден новината се появява в "Монитор" и "Телеграф", допълнена с уточнение, че информацията е потвърдена от източници от прокуратурата.


Това, което се набива на очи, е самото движение на заявлението за достъп. От регистрирането му при главния прокурор, препращането му до градска прокуратура и издаването на отговора минава точно една седмица. Законът за достъп до обществена информация дава 14-дневен срок за отговор, който започва да тече отново, ако заявлението бъде препратено на институцията, която съхранява търсените данни. Няма нищо лошо в това, че прокуратурата е отговорила необичайно бързо, напротив.


В случая, обаче, става дума за очевиден двоен стандарт. За сравнение - в сряда "Капитал" заведе три дела срещу ръководителите на Софийската градска прокуратура и Софийската районна прокуратурата, които така и не отговориха на заявления за достъп, подадени преди повече от 40 дни. По друго заявление, адресирано до главния прокурор на 31 януари 2016 г., получихме отговор точно на 14-ия ден.


Ех, този неизвестен извършител


Пред "Капитал" Румяна Арнаудова, която е говорител на главния прокурор и отскоро - ръководител на Специализираното звено "Антикорупция", потвърди, че за подписите има образувано досъдебно производство, което се води срещу "неизвестен извършител", но наблюдаващият прокурор, позовавайки се на следствената тайна, не дава разрешение да бъде изнесена повече информация.


Така въпросите ни защо това разследване се влачи вече две години и защо Христо Иванов не е давал показания по него и не му е бил взет сравнителен материал от подписа за графологична експертиза, след като в крайна сметка това е основното твърдение в сигнала.Тоя подпис твой ли е? Мой е. Не е твой!


Абсурдността на ситуацията всъщност се крие в същината на подадения сигнал. В него се твърди, че четири заповеди на Иванов като министър са парафирани с визуално различаващи се подписи.


На практика прокуратурата твърди, че има престъпление, защото заповедите, на които пише, че са подписани от Христо Иванов, не са подписани по начина, по който той се подписва. Фактът, че самият Христо Иванов твърди, че ги е подписал той и че волята му е изразена в заповедите (и така е била възприета от адресатите им, които са ги изпълнили, а не са ги обжалвали, тъй като се съмняват, че идват от него).


(Подобна проверка прокуратурата извърши през 2015 г., когато беше сезирана за подписите на лидерите на Реформаторския блок под серия пълномощни в рамките на местните избори. Тогава Радан Кънев, Божидар Лукарски, Меглена Кунева и Корман Исмаилов потвърдиха автентичността на подписите си, но това не спря устрема на държавното обвинение.)


На практика излиза, че никой не е защитен от прокурорския произвол, ако утре се подпише някъде със схваната ръка, труднопишеща химикалка или има престъпния навик да има кратък подпис.


Един от протестите, организиран от План Б срещу Христо Иванов като правосъден министър

© Георги Кожухаров

Един от протестите, организиран от План Б срещу Христо Иванов като правосъден министър


Продуцентска къща "Прокуратура"


Всъщност цялата история покрай тази проверка започна през април 2015 г. Тогава се появи движението "План Б", което се отдаде на активна борба срещу Христо Иванов и предложенията му за съдебна реформа. Обект на внимание от страна на сдружението станаха и членовете на малцинството във Висшия съдебен съвет, което се противопоставяше на действията на главния прокурор, а в края на годината - и председателят на ВКС Лозан Панов се сдоби с тази "привилегия". Те организираха и протести пред парламента при обсъждането на конституционните промени през юли 2015 г.


През април 2015 г. именно "План Б" подава сигнала срещу Христо Иванов, по който днес медиите на Делян Пеевски и прокуратурата се активизираха. През последната година сдружението сякаш загуби активност.


Още към онзи момент автентичността на движението беше под въпрос. "Дневник" разпространи информация, че на участниците на протестите се плаща, което постави въпроса кой стои зад движението (освен очевидния синхрон в действията му с интересите на Делян Пеевски и Сотир Цацаров).


Отговор на този въпрос вероятно дава една имотна сделка от юни 2016 г. Тогава председателката на сдружение "План Б" Любена Павлова придобива апартамент от 100 кв. м. до Южния парк в София от възрастните врачани Велко Петров и Маргарита Петрова. От нотариалния акт се вижда, че стойността на сделката е 20 хил. лв. или по 100 евро на квадратен метър. Изгодната цена вероятно има своето обяснение - Велко Петров и Маргарита Петрова са родители на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен в средите като Петьо Еврото.


В случая щяхме да повярваме, че става дума за случайна (и много изгодна сделка), но през март 2016 г. фирма на Любена Павлова - "Ар. Пи. Ес-Риъл Проблем Сълюшънс" ЕООД купува от майката на Петьо Петров дял във врачанското дружество "Сити Груп ХПГ ООД."


Щедрият Петьо


С назначаването му за главен прокурор Сотир Цацаров наложи ръководеното от Петьо Еврото звено като ключов орган за политически мотивирани разследвания (Костинброд, делата срещу Цветанов, тефтерите на Филип Златанов, т.нар. опит за убийство на Делян Пеевски). След като проблемите с провалените дела около Петьо Петров зачестиха, той пожела да напусне системата.


Именно Христо Иванов като правосъден министър внесе сигнал, с който искаше да бъде образувано дисциплинарно производство срещу Петьо Петров, заради констатациите на Върховния касационен съд по делото за подкуп срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и Тенчо Попов, по което Петров беше основен свидетел и беше обвинен от върховната съдебна инстанция, че с действията си на практика е провокирал към даването на подкуп.


Сотир Цацаров лично се противопостави на образуването на дисциплинарно дело срещу Петров и се пребори той да бъде освободен от системата и да получи възнаграждение от над 50 хил. лв.


Петьо Петров има и брат - Емил, който по времето на Сотир Цацаров стана титуляр в Софийската градска прокуратура, където са му поверени едни от най-ключовите разследвания в прокуратурата в момента (обвиненията за АЕЦ Белене, тези срещу Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Иво Прокопиев, съиздател на в. "Капитал" - бел. ред.), а отделът, в който той работи е именно този, който от две години проверява подписите на Христо Иванов.

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5357 Неутрално

  Определено мирише лошо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На преяли шишковци мирише.

 3. 3 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Ще взема да гласувам за Иванов. След като свинете са срещу него, явно е свестен човек.

 4. 4 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Румяна Арнаудова, която е говорител на главния прокурор и отскоро - ръководител на Специализираното звено "Антикорупция"[/quote]

  За мен Румена Арноудова е говорител на телевизия Планета.

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4083 Неутрално

  Мутрокрацията е естествен враг на демокрацията.

 6. 6 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  В тази машина за смилане се чудя как все още има нормални хора. Явно главния прокурор завижда на правомощията на Вишински , изтребил безброй хора.

 7. 7 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  [quote#0:"статията"]На практика излиза, че никой не е защитен от прокурорския произвол, ако утре се подпише някъде със схваната ръка, труднопишеща химикалка или има престъпния навик да има кратък подпис [/quote]
  И не само за подпис. "Героя" по надолу в материала Пени еврото, казва, че за бутилка уиски може да спретне каквото обвинение искаш. Това е днешна България, получила такова развитие в резултат на дейността на политиците.

 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Бяхте много доволни когато прокуратурата сътвори Костинбродската афера и когато цацата разправяше как Цветанов подслушвал. Сега ревете. То е лесно да се сетиш, че някой ден ще дойде и твоя ред, вместо да се радваш че са подпукали някой който ти е неприятен.

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4334 Гневно

  Мазало, та мазало - как се чисти тази оборска тор!?

  Скоростен индекс "Y"
 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  На тия избори има истински избор за всички почтени хора с малко багажец на раменете! В моя кръг на общуване дилемата е една единствена - Нова Република или Да, България. На комунистическите тумори им остава все по-малко и по-малко - да се борят помежду си за вота на махалата, неграмотните, за фалшифицирания и контолирания вот.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  [quote#3:"kipe"]Ще взема да гласувам за Иванов. След като свинете са срещу него, явно е свестен човек. [/quote]

  Че е свестен свестен е. А Свинете са срещу България и българския народ.

 12. 12 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  [quote#10:"virtual brain"]На комунистическите тумори им остава все по-малко и по-малко - да се борят помежду си за вота на махалата, неграмотните, [/quote]

  Комунистическите тумори трябва да бъдат изчистени завинаги от България. само тогава ще имаме просперитет.

 13. 13 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":

  ...вони, не само мирише.

 14. 14 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  "Сигнал за това беше подаден от организацията "План Б", която през лятото на 2015 година протестира срещу Иванов и искаше оставката му."

  Същата организация, която плащаше на деца да протестират срещу "лошите". Нещо, което прокуратурата не видя с широко затворените си очи

 15. 15 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7162 Неутрално

  Прокуратура-пари-политици-пари-олигарси - позната зависимост

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 16. 16 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1725 Любопитно

  До коментар [#8] от "Радан-Издислав Кънев":

  Вие герберите как гласувахте на конституционните промени, подготвени от Христо, я ни припомни? Плюхте ли си на подписите?
  Какво ще ми се правите на жертви сега на Цацаратурата, в един отбор сте ОТДАВНА!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 17. 17 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Избрах "Да, България". Ясно ли е, Цацаров?!

  4itatel
 18. 18 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Любопитно

  А, КОЙ си го беше избрал Цацаров за главен прокурор?
  Та, и се подсмихваше доволно от избора си...


 19. 19 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#8:"Радан-Издислав Кънев"]Бяхте много доволни когато прокуратурата сътвори Костинбродската афера и когато цацата разправяше как Цветанов подслушвал. Сега ревете. То е лесно да се сетиш, че някой ден ще дойде и твоя ред, вместо да се радваш че са подпукали някой който ти е неприятен.[/quote]

  Нямам какво да добавя!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 20. 20 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#16:"virtual brain"] как гласувахте на конституционните промени[/quote]

  Кога Ристю е предлагал конституционни промени?
  Ма мноо трудно са ориентирвате , туй красивите ве!

  Ристю имаше една година и пълната подкрепа на премиера, за да мисли и мъдри съдебна реформа и накрая измъдри една бутафория, която , естествено, нямаше как да мине.

  Провалилият се псевдоюрист нямаше друг избор, освен да подаде оставка.
  Щот инак ставаше а резил!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 21. 21 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Боцко, заедно с цялата МУ плеяда тролове тук, се опитват да ни убедят, как ТОЙ нямал нищо общо със Цацаров.
  Че, дори и били "репресирани" от него...!?!!
  Пък не казват, че те лично го предложиха за Глад(в)ен Прокурор. Не казват, за онези, които са късопаметни, как, когато Цацаров беше още съдия в Пловдив - как Цв Цв даваше за пример пловдивския съд......
  Как ГЕРБ нямали нищо общо с ДПС, пък - задкулисно си гласуват заедно, формират във важни моменти ПЛАВАЩИ мнозинства.
  Цацко беше избран по тази формула, Искров, Мавродиев също.
  Общото е, че при всички случаи - след това ГЕРБ (разбирай Боцко), почва да се държи така, сякаш няма нищо общо с тези хора........

 22. 22 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3888 Неутрално

  Ето на това нещо трябва да сложим край! Иначе Арнаудова, която трябва се бори с корупцията, ще се бори с нас. За това е сложена там. Беззаконието ще става все по-грандиозно, ако не се опълчим масово.

 23. 23 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Аз съм спокоин!Анкетата на "Дневник" ясно показа, че "Да България" ще спечели изборите!За съжаленье вероятно няма да спечелят с мнозинство, и ще се наложи да направят коалиция с БСП и ДПС!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 24. 24 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 873 Неутрално

  ма той много се забави, като главен л@йнометна държавата, чак се притесних от бездействието му досега.

  Cogito ergo sum :)
 25. 25 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Защо да не разследват някой който се е оцапал или нашите хора винаги са чисти. От Иванов се интересуват само тук, никой друг не го и забелязва

 26. 26 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "kipe":

  Айде бе! Това след прочитането на статията ли го реши??

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8025 Неутрално

  Прокурорска република, никой не е защитен.

 28. 28 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Гневно

  Пак голяма идиотщина е измъдрила цацаратурата. Хем гнили, хем некадърни!

  chavo64
 29. 29 Профил на Папайа с коронавирус
  Папайа с коронавирус
  Рейтинг: 1512 Весело

  До коментар [#20] от "mr.lottalove.":

  Абе аз единствения аргумент на премиера видях че не била съгласувана с гладния прокурор. Не ли? Че то ако ще съгласуваме реформи с тези дето ще "реформираме" докъде ще я докараме? Е видяхме де. И по-зле ще става. Ма вие му вЕрвайте то че ви оправи.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 30. 30 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Че от Цацаратурата нищо не става е ясно , но не се вижда на хоризонта нито един човек с топки който да ги сложи на мястото и. Затова се гаврят с народа спретват ни Костинбродски афери, имитират борба с престъпността, хвърлят кал по тези които искат реформа на съдебната власт, слагат чадър над организираната престъпност, мутрите и олигарсите . И децата знаят кои са престъпниците само хората на Цацата спят дълбок зимен сън и не виждат и не чуват и нищо не могат да докажат ! А щом е така кой нормален човек би платил за несвършена работа ? Но държавата им плаща и то в пъти над средната заплата за имитацията на правосъдие. Последната гавра е пускането на Ценко Чоков.

 31. 31 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Вчера отидох да разгледам новата изложба в галерия "Сезони" ... в София. Изложени са карикатури на "Дружеството на невъзпитаните карикатуристи", под името "Дело № 113".
  Главен герой в поне половината карикатури е същият този познат ни Цацаров. Изложена е и огромна парцалена кукла, кочто много прилича на него.
  Много хубава изложба ... препоръчвам я на всички.

 32. 32 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 963 Неутрално

  От статията става ясно само ЗАЩО Иванов подаде оставка, след като не успя да наложи парламентарната прокурорска квота, която да промени прокуроския състав по начин, изгоден за Прокопиев.
  И Ристьо и Дневник бягат яко пред вятъра.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 33. 33 Профил на Папайа с коронавирус
  Папайа с коронавирус
  Рейтинг: 1512 Весело

  До коментар [#30] от "mils5656":

  Амии нищо не ставало. Я виж каква стройна структура е изградена за изпълнение на поръчки. Еша им няма по поръчково изпълнение и по проваляне на обвинението.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 34. 34 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1583 Гневно

  Това е не само прокурорски произвол, това е показна наказателна акция на една корумпирана държавна институция срещу заявените намерения на "Да, България" да и се противопостави!

  Отдавна мина времето, когато Цацаров трябваше да си подаде оставката, но кукловодите явно са решили да продължат мафиотската си война срешу правосъдието и реда в България!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 35. 35 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3715 Весело

  На пръв поглед - нищо учудващо. Бившият правосъден министър и лидер на новоучредената партия "Да, България" е мишена на медиите около бившия депутат от ДПС "..."

  Гордият екип на Прокопиев е на отсрещната мабразура!
  Про това напълно "бнезплатно"!

  I Want To Believe
 36. 36 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1595 Разстроено

  Цацаров е само една тлъста маша на корупционната мафия.

  ГЕРБ при цялата яростна атака "Костинброд" се снишиха, целунаха ръка и в знак на капитулация ожениха червената принцеса за Омбудсман. Това, че не помръднаха Р.Овч. изпод крилото на руския корупционен ковчежник В.Златев е само детайл.
  В резултат - тоягурата на цацата забрави за тях, а хорът на Пеевските оплювачки запя химни за Борисов.

  Изправени сме пред важен Референдум.
  Или с Радан и Христо или с корупцията и данък Путин.

  Navigare Necesse Est
 37. 37 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Всъщност, има ли значение как се казва Главния прокурор при този режим на управление - хибрид от севернокорейският тоталитаризъм и американската мафия?! Конституцията позволява на Мафията да контролира управлението на страната и терора над населението.

 38. 38 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1306 Весело

  Е това е най-добрата предизборна агитация за ХИ.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 39. 39 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Главен прокурор - Делян Пеевски - ДПС - Русия - Президент - Главен прокурор

 40. 40 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6746 Весело

  До коментар [#20] от "mr.lottalove.":

  А леваците го ореваха, че бил изтормозен завалията.

 41. 41 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Шпицкомандата погълна Антикорупцоинното звено, открадна му името и разформирова състава му. Идва ред на поръчките. План Б сервира предястието. Това е само началото.

 42. 42 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5178 Неутрално

  Прокуратурата винаги ще вдъхва недоверие. Особено за случаи като този.
  Не стана ясно каква е връзката между сделките и Еврото защото няма развитие на връзката с купувачката. Може би там е разковничето - приятелка, изнудвачка, подставено лице на човек от задкулисието, перачка на пари... Какво от многото?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK