"Да, България": 6 % растеж на икономиката, пари за наука, електронни услуги (видео)

Христо Иванов заяви, че "Да, България" има реален план как да се постигне растеж на икономиката.

© Георги Кожухаров

Христо Иванов заяви, че "Да, България" има реален план как да се постигне растеж на икономиката.Шест мерки за растеж на икономиката, 10 мерки за намаляване на бюрокрацията и 18 мерки срещу спиране на кражбите. Прозрачни и публични процедури за избор на регулаторни органи, нови правила за обществените поръчки, повече пари за наука, увеличаване на приходите от данъците, повече електронни услуги, реформа на статута на държавния служител, промяна на законодателството за несъстоятелността и предвиждане на възможност за личен фалит.


Това са част от акцентите в икономическата програма на "Да, България", представена днес. Тя е била съгласувана с коалиционните партньори на движението - "Зелените" и ДЕОС, като на събитието присъстваха представители на двете партии.


"Растежът не е атмосферно явление, трябва да се случи на база на конкретни мерки.
Ние не изхождаме от идеята, че растежът ще падне като утринна роса и политиците като пчелички ще го съберат и раздадат. Нашият фокус е върху предприемаческата култура, върху това да се създада условия, хората да произведат ресурс", заяви председателят на "Да, България" Христо Иванов.Според него основен акцент, който отличава партията от другите е, че "всички изхождат от реалността , че българската икономика може да постигне по-голям ръст, от този, на който сме свидетели. Ние също изхождаме от това, че българската икономика има по-голяма потенциал, но ние имаме реален план как това да стане, Няма друга икономическа програма, която да описва как ще стане този растеж"


Според Иванов


големите партии, които досега са били във властта, дължат отговор на въпроса защо досега не е бил развиван потенциалът на българската икономика.


Сред мерките за растеж, описани от Кирил Петков, са усвояване на част от евросредствата през механизъм, който дава съфинансиране на лихвите и на обезпеченията през търговските банки. Вместо държавните служители да преценяват коя фирма е най-подходяща да спечели даден проект, това ще е по-успешно през банките.


Според програмата


Българската банка за развитие трябва да бъде закрита, защото финансира олигархията и строителни фирми и големи предприятия, които участват в обществените поръчки.


"След това закриване средствата оттам може да се преструктурират във фондове, които финансират стартиращи предприятия и инкубатори и те да се управляват от европейския инвестиционен фонд", заяви Петков.


Значително увеличение на парите за наука чрез проекти и частно финансиране също е сред мерките. "През науката много от иновациите ще се случват, а връзката между наука и бизнес е основополагаща за движението на икономиката", обяви Петков. На конкурентен принцип и разчитайки на самоиницатива на предприятията, могат да се създадат регионални центрове.


Сред мерките за растеж е записано още намаляване на администрацията


и създаването на Български борд за просперитет, в който да се влеят агенцията за инвстиции и за малки и средни предприятия,


търговските аташета. Като в този борда да има консултативни съвети, в които да участват най-добрите български фирми и да взимат участие в секторните стратегии. Към този борд ще има и електронен портал за българите в чужбина, през който да може да се привличат обратно "български мозъци.


"Нашата първа цел е да запушим дупките, да спрем кражбите и да съберем парите от данъчните измами. Това би донесло около 4 млрд. лв допълнително в държавния бюджет. След това да преструктурираме българската икономика, която сега се осланя на използване на обществени поръчки и евросредства, така че да разчита на предприемачество и експорт. Тогава предвиждаме бюджетни излишъци и ние няма да ги раздаване на нерегламентиран прицип, а ще намалим данъците и мярката 18 % ДДС ще бъде съвсем нормална", коментира Петков във връзка с идеята появила се миналата събота на събитие на "Да, България" във Варна ДДС-то да бъде намалено с два процента.


Вера Асенова, която е икономист и е сред учредителите на "Да, България" заяви, че икономиката трябва да бъде насочена към износ и да е движена от конкурентноспособни износители. "Държавата трябва да подпомага малкия и средния бизнес и да инвестира в наука и образование", заяви още Асенова.


Според Кирил Петков сред целите на "Да, България" е


постигане на шест процента растеж на икономиката, спестяване на близо 2,5 млрд лева от кражби от обществени поръчки, намаляване на разходите на домакинствата и увеличава почти двойно на техните приходи.


Цел е и влизането на България в първата тройка за най-добра бизнес среда.


Станислав Тодоров говори за това, че трябва да бъде променен начинът, по който се избират представителите на регулаторните органи като комисията за финансов надзор и за защита на конкуренцията. По думите това трябва да става публично и с възможност за участие на обществеността.


"При кандидатстване за обществените поръчки трябва да се изясни собствеността до ниво физически собственик. Да има списък черен с некоректни фирми. Ако премахнме политическит контрол върху собственик, регулатора и консуматора принципите на конкуренцията ще бъдат защитени, а фирмите ще могат да задържат качествените хора в държавата.


Друга цел на програмата е присъединяването към Европейския банков надзор, за да не се стига до ситуациии, като тази с КТБ, както и влизане в еврозоната и въвеждане на еврото.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Весело

  Може и 7%, и средната пенсия 1500 лева!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 2. 2 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5769 Неутрално

  За 800 дни!!!
  Шегувам се.
  Много са...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 3 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Ето я надеждата ... стига са управлявали тикви и комунисти...

 4. 4 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  ""Да, България": 6 % растеж на икономиката, пари за наука, електронни услуги (видео)"

  Глупости
  66% направо!
  И как ще го направите?!
  Ай стига глупости.

  В Русия съм! В Русия съм!
 5. 5 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  С 6 % растеж Иванов нява да вземе и 6 % на изборите.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  След мандат на Борисов не 6, ами и 16% растеж в икономиката може да заяви всеки. Ай да те видя Христо след един мандат на Аамбубата, га хуубаво е овършала държавата какъв растеж ще постигнеш?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "Кърт Вонегът":

  Комундел, найш как ме дразниш с този ник? Опасни сте в отдела - баш Кърт Вонегът ли намери да се пишеш?!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 603 Весело

  6% ръст на икономиката! Сега като се коалират с Радан, дето обещава 7% и ще видите вие. 7 - 6 = 1...толкова поне за мандата....

 9. 9 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Весело

  Христо дори не успя да си регистрира партийката, а обещания с голямата торба!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 10. 10 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  Кирил Петков е един изключително талантлив млад човек, който едновременно е бизнесмен и учен. Завърши образованието си в Харвард, а след това се върна в България, за да помага на с каквото може на своята страна. Човек, който познавам лично и винаги съм се възхищавал от неговия интелект и родолюбие, рядко съчетание за днешна България. Аз ще гласувам за личности, които са доказали, че могат да помогнат на България. "Да България" в момента е единствената политическа формация, която наистина иска и може да промени посткомунистическото статукво.

 11. 11 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Сериозно ми звучи и определено дясно оцветено като икономическа платформа.Приятно съм изненадана,не го очаквах.Успех! Само не виждам къде тук не биха се вписали РБ и НР

 12. 12 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Доста съмнително е дали ще вземат 6 процента на изборите, за да правят такива големи планове, които са неосъществими, ако са извън парламента.

 13. 13 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  От една страна по - добре от Баце щото он събра 3 милярда "от митниците" , а тука 4 , от друга : по - слабо от Радан щото он дава 7% растеж.

 14. 14 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":

  Вярно, трябваше да е Максим Горки или Орлин Орлинов.

 15. 15 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Айде пак Христо Иванов, днес за трети път. Всички си обещават, но никой не казва от къде ще вземе парите, които ще раздаде. От бизнеса, от постъпления от митниците или от налагане на ред и глоби за всичко непочтено в държавата.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 16. 16 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пари за наука? От мен ако зависи една комбина ГРЕБ с "Да България" е приемлива - имаме сходни приоритети. Дали ще приеме Христо Министър на правосъдието? Като компромис- на образованието?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 17. 17 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Важно е спрат кражбите и ще има растеж.

 18. 18 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#13] от "dosetliv":
  А твоята столетница колко дава?

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Разстроено

  [quote#10:"GreenEyes"]"Да България" в момента е единствената политическа формация, която наистина иска и може да промени посткомунистическото статукво. [/quote]

  Да бе да, ама надали!

  С Христо Бойкикиев и на Пеко Таков племенника? Те самите са от комуняшки стари родове, сега поемат посткомуняшкото пространство!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 21. 21 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  га станаха калайджии,га им почерняха задниците)

 22. 22 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Тоопли пресни обещания!Много е лесно да обещаваш нещо,което никога няма да се налага да реализираш.Иванов беше министър на правосъдието и един закон не внесе поне....

 23. 23 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#13] от "dosetliv":

  Така - така, ама най-добре обещава Нинова ... да си станем ние 9 милиона пък тогава ела ни гони ....

 24. 24 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#20] от "Кърт Вонегът":


  [quote#20:"Кърт Вонегът"]С Христо Бойкикиев и на Пеко Таков племенника? [/quote]
  На въпросния Кристиян Таков,братовчед му е кандидат за депутат в листата на БСП-София.Ако единия не мине,поне другия да излъже хората....

 25. 25 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Растеж ще има и кражбите ще спрат само ако затворим две кранчета: първото, от което изтичат пари за Русия; второто, което отклонява от тези пари руската пета колона в България. Това води до политически хаос и поставяне на руския национален интерес пред българския. Без такава мярка - България не може да стане нормална държава.

 26. 26 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Гневно

  [quote#22:"yanne"]Иванов беше министър на правосъдието и един закон не внесе поне.... [/quote]

  Мила родна картинка, адвокат със спрени адвокатски права да стане министър на правосъдието!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 27. 27 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#22] от "yanne":
  Ти да не ши живял в Новосибирск, докато Христо Иванов беше министър на правосъдието?

 28. 28 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Питам всички русофили: поставянето на руския национален интерес пред българския с какво облагодетелства българската държава?

 29. 29 Профил на KKM
  KKM
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#15] от "dragozow":

  Да беше слушал и щеше да разбереш.

 30. 30 Профил на Минуса
  Минуса
  Рейтинг: 546 Разстроено

  Добре бе обещайте 3-4%, нещо което е реално изпълнимо. Казвам ви го като един потенциален ваш избирател. 6-7% е просто несериозно предвид състоянието на световната икономика и продължаващата политика на ниски лихви.

 31. 31 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1261 Весело

  Опааа търга тепърва започва не тръгвайте от толкова високи нива.

 32. 32 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#30:"Минуса"]Казвам ви го като един потенциален ваш избирател.[/quote]
  Отдела, един човек се колебае за кого да гласува - Веднага да бъде прихванат и добре обработен!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 33. 33 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Весело

  До коментар [#27] от "авторът":


  [quote#27:"авторът"]Ти да не ши живял в Новосибирск, докато Христо Иванов беше министър на правосъдието? [/quote]
  Явно не,за разлика от Вас...

 34. 34 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Трезв анализ, амбициозна програма с цел промяна на статуквото - успех!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 35. 35 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#28] от "авторът":


  [quote#28:"авторът"]Питам всички русофили: поставянето на руския национален интерес пред българския с какво облагодетелства българската държава? [/quote]
  Ами що не питате Бойкикиев-той поне от майка си,изкарала цял живот в защита на интересите на СССР,ще знае.Може и Таковата Унука да питате?!

 36. 36 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Ти знаеш ли езика на тази пустота велика, що обещание се вика?"- Р. Ралин. Ами нали видяхме, че нямаш вътък да се бориш, че нямаш нерви и сили да се справяш в ситуации, когато си малцинство, че бягаш, че е по лесно, че нямаш нито работен ден, преди да те вземе Борисов на работа, нито постижения, освен единственото- да обвиняваш другите за провала си.

 37. 37 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Любопитно

  До коментар [#34] от "neut":


  [quote#34:"neut"]Трезв анализ, амбициозна програма с цел промяна на статуквото - успех! [/quote]
  Не ви ли хареса как Радев промени статуквото,срещу което се бореше?!

 38. 38 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 563 Любопитно

  Докога ще рекламирате новото творение на фондацията? Адвоката с прекъснати адвокатски права от кога започна да разбира от икономика?

 39. 39 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#17:"antikvarno"]Важно е спрат кражбите и ще има растеж. [/quote]

  Те не са против кражбите, искат те да са управляващи, т.е. да са на кранчето!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 40. 40 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6610 Неутрално

  Сега е времето на обещанията, който и да изберем и не си изпълни обещания и заявки, другите и светът ще му е крив.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Само 6%!?
  Радан Къ обеща 7% и 700 000 нови работни места,ще подкрепя него!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 43. 43 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За ДДС накрая една журналистка попита и отговорът приблизително беше "Да видим първо дали ще има излишъци в бюджета и тогава можем да намалим ДДС". След като има клауза "ако", значи няма нищо като ангажимент.

  Намаляването на ДДС аз го виждах като принудително средство за осъществяване останалите иначе добре звучащи политики, но явно няма смелост. Предлага се козметика в рамките на сегашния държавен капитализъм.

  -----

  Дотук видях какво предлага ГЕРБ, "Нова република" и "Да, България". Другите няма смисъл да ги гледам. Изводът ми е, че в България дясна партия няма. Кой с кого ще прави коалиция оттук нататък на мен лично не ми е интересно.

  За след изборите прогнозата ми е, че ще си загубим още години напразно и ще си добавим още няколко милиарда лева нетен дълг.

 44. 44 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Не съм от феновете на Хр. Иванов, но идеите им са свежи и издават модерност на мисленето. Жалко за разпиляните по отделни партии (десни имам предвид) умни и амбициозни хора. Мечтая за времето, когато пометохме комунистите.

 45. 45 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#10] от "GreenEyes":
  Верваш ли си или се стараеш да си заработиш хонорара

 46. 46 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Специалистите по усвояване на грантове ще спасяват реалната икономика. Утре отварям фирма за консултантски услуги на балерини. Нищо, че съм на 97 години и тежа 123 кг.

  Мърфи е оптимист!
 47. 47 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 505 Весело

  Ахахахаха! Нови правила за обществени поръчки. Че те сегашните са на по-малко от година и още не са влезли изцяло в сила. И са по едни директиви на ЕС, от които и да искаш, не можеш да се отклониш. Кое ще им промените точно?

  Шегобийци. Не разбрахте ли, че не става с промяна на закони, а с тяхното спазване...

 48. 48 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#10] от "GreenEyes":

  В интервюто си за Дикофф, г-н Петков някак между другото спомена, че Нобеловият лауреат за медицина от 2005 и откривател на хейч-пилори "Одердонк" освен, че е станал част от "отбора" му, се е "самозаразил" с въпросните бактерии, за да тества предимствата на сока с бацилус булгарикус, който г-н Петков произвежда... Аз учтиво споменах на страницата на Да България, където беше публикувано въпросното видео, че всъщност такъв лауреат няма, а лицето се назовава Бари Маршъл. Казаха ми, че е станала грешка на езика. Но пък аз попитах дали наистина е вярно, че нобелов лауреат, който между другото има фирма, занимаваща се с разработки и проучвания на този вид бактерии, би тествал продукт на конкурентна фирма и то върху себе си. Е тука вече не ми отговориха, а най-любезно ме изтриха... Не съм се заяждал, не съм търсил под вола теле... Сега ще взема да попитам за тия 6 процента и пак ще бъда баннат, неспа?

 49. 49 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#44:"vista2"]Жалко за разпиляните по отделни партии (десни имам предвид) умни и амбициозни хора. [/quote]

  Десните са в ГЕРБ, а троянските коне на БСП току основат някоя маргинална партийка, все се надат да я прекарат като дясна!

  И Христо Бойкикиев е троянски кон на БСП!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 50. 50 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Този НПО-храненик, да не остане по-назад в надлъгването с другите по-изпечени политически шмекери, прави заемки направо от Остап Бендер, само дето не е включил обещание от типа на "турнира във Васюки". Но не е късно-до изборите има време.

 51. 51 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#45:"shileto"]Верваш ли си или се стараеш да си заработиш хонорара [/quote]

  Второто е, този до сега винаги е бил за ДСБ, сега се е пребоядисал за една минута!

  И е бивш комуняга, минимум партиен секретар на цех!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 52. 52 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#3:"dutch"]Ето я надеждата .[/quote]
  Ами като четох платформата на Да, България и видях, че те са радетели, за заселването на мигрантите в България и последващата ислямизация и другите екстри.
  Та в това ли викаш ти е "надеждата" ?

 53. 53 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1681 Весело

  [quote#22:"yanne"]Иванов беше министър на правосъдието и един закон не внесе поне.... [/quote]
  Ми те всички предложения трябваше с цацата да се "съгласуват" не ли?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 54. 54 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 598 Неутрално

  "Да, България": 6 % растеж на икономиката, пари за наука, електронни услуги

  6% не само че е постижимо, малко е. Китай 40 години поддържа растеж 6-10%. Полша в най-тежките години на кризата след 2007 имаше растеж от 6%. Харесват ми идеите на Да, България. Законите са важни, но по-важни са хората които ги прилагат. Бисмарк е казал: "С лоши закони и добри чиновници е възможно да се управлява страната, но ако чиновниците са лоши няма да помогнат и най-добрите закони."

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 55. 55 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1460 Весело

  Тази предизборна кампания прол;ича на пролетна разходка на пазара, когато са изкарали пъеяите марули! Здраво надцакване без никакви скрупули! Трябва да признаем, че тон за песен дадоха десните, които се предполагаше да предлагат само здрав разум...

  I Want To Believe
 56. 56 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До нкоментар/49/Платформите им са по-скоро в дясното и риейки с/у ГЕРБ,действително ще го изиграят "троянски коне на БСП".Не съм съгласна,че го правят съзнателно,по скоро е мания за величие,липса на реализъмили господ знае каъв род субективно усещане е,ама резултатна политика не е.

 57. 57 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Всяка алтернатива на статуквото на бкп с производните й е добре дошла, но нещо не им вярвам с оглед произхода на не малка част от тях.

 58. 58 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  На коментара ми преди малко получих 18 минуса. Бих бил много радостен, ако всичките тези 18 човека гласуват за Христо на изборите. Но не би. Поне 15 от минусите ще си гласуват отново за Радан и пет пари няма да дадат за Христо и влизането му в парламента. Това е нещо от типа "харесвам Христо, симпатичен ми е, иска ми се да гласувам за него, ама... ще си подкрепя пак моя Радан".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 59. 59 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 783 Весело

  [quote#46:"султана глаушева"]Специалистите по усвояване на грантове ще спасяват реалната икономика.[/quote]
  -От виртуална към реална икономика и от виртоална политика към реална власт, ако съберат още няколко ,,джуджета', затова Х.Иванов има една мечта;,,Христо Иванов очаква големите партии в 44-тото НС да се разпадат
  18 февруари 2017 14:07''
  http://dariknews.bg/novini/bylgariia/hristo-ivanov-ochakva-golemite-partii-v-44-toto-ns-da-se-razpadat-2004457

  [quote#46:"султана глаушева"]Утре отварям фирма за консултантски услуги на балерини. Нищо, че съм на 97 години и тежа 123 кг.[/quote]
  -Много правилно, така ще дочакаш и поредното увеличение на изискванията за трудов стаж и възраст за пенсиониране.

 60. 60 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 430 Неутрално

  [quote#4:"Веселин Дечев"]""Да, България": 6 % растеж на икономиката, пари за наука, електронни услуги (видео)"

  Глупости
  66% направо!
  И как ще го направите?!
  Ай стига глупости.[/quote]


  Обяснено е в статията, но някой трябва и да я прочете а не само да повтаря заглавието като папагал.

 61. 61 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Очевидно и без нужда от обяснение е, че трябва да се гласува масово против националните предатели бспдпс.

  Въпросът е защо да се гласува за ГЕРБ, които от неприкрит, но и необяснен страх от Цацаров, провалиха Съдебната реформа, подариха президентството на Радев и хвърлиха оставка.

  Изход от задънената улица на корупционната мафия е единствено масовото гласуване за Нова Република и Да, България.

  Navigare Necesse Est
 62. 62 Профил на mitakk
  mitakk
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Готов съм да се обзаложа, че половината от писалите коментар под статията са стигнали само до заглавието в четенето й. Ама както съм казвал и друг път - важни са броя коментари, там е далаверата.

 63. 63 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Предлаганата програма е постижима. Трябва само спиране на кражбите и разумна политика. Разбира се, и възможност да можеш да я реализираш. Истината обаче е, че тази програма е дясна. Тогава продължавам да се чудя, защо Христо отказа да се коалира с Радан. Надявам се стратегията на Христо да се окаже вярна, и двете формации да влязат в парламента. Там няма как да не се обединят.

  vesela
 64. 64 Профил на rippelvoss
  rippelvoss
  Рейтинг: 427 Неутрално

  доста е жалко, каквото и да направи дабг, които има 0.7%, да ви е перманентно новина на деня

 65. 65 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Да бе, да! Ама ти трябват не милиарди парични единици за това и онова, а само един милион... гласоподаватели. Имаш ли ги? Нито едното, нито другото...

 66. 66 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#54] от "б_еко":

  Чакайте сега. Нали Китай са "лошите"? Да не говорим колко са корумпирани всички тия режими, практикуващи държавен капитализъм.
  Ние с тях ли ще се сравняваме?

 67. 67 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2570 Весело

  [quote#51:"Кърт Вонегът"]Второто е, този до сега винаги е бил за ДСБ, сега се е пребоядисал за една минута! [/quote]
  Е, тука се обърка малко, ама като гражданин с руско самосъзнание ти е простено.

 68. 68 Профил на КОНСТАНТИНОПОЛ
  КОНСТАНТИНОПОЛ
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Демокрацията и комунизма са най-лошите управления.....

 69. 69 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1426 Любопитно

  [quote#48:"tsu"]"самозаразил" с въпросните бактерии[/quote]

  За тея бацили ли иде реч? - https://trud.bg/да-си-купиш-телевизия-за-партийна-проп/

 70. 70 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не става ясно как ще постигнат 6% икономически растеж. Досега никой у нас не успя да настигне Станишев в това отношение и да постигне дълготраен растеж от 6% като Станишев.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 71. 71 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  .......И тези взеха здраво да "разтягат локума"................!

 72. 72 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Обещавам и аз 6% "растеж". Това ще са 6% нарастване на цифрата на приходите в бюджета, които ще са причинени уж от повишено производство, заплати и търсене и предлагане, но всъщност придружена с 12 процента увеличаване на цените(или обезценяване на лева, инфлация) който както желае да го приеме.

  мурзилка
 73. 73 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#4] от "Веселин Дечев":

  Като гледам даже и статията до края не си изчел...ама умозаключаваш...:)

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  За съжаление, когато дори не знаеш дали си ляв или десен, но си решил да си партия и ти е нужна спешно програма, се налага да я изкопираш от някъде и да я промениш тук-там. И тогава се случват безумията - пипаш това, от което не разбираш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ivan Tcholakov":

  Вие какво бихте предложили щом сте в търсене на дясна партия?

 76. 76 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#38] от "_dan_":

  Явно пишеш дори и без да четеш (застъпи на смяна ли?)
  Иванов откри пресконференцията и псоле си тръгна.

 77. 77 Профил на diogenes
  diogenes
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "Минуса": "6-7% е просто несериозно."

  Не, не е.Просто на мястото на Горанов трябва да дойде човек с топки.

  "The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who don't have it"
 78. 78 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Слабичко.
  Радан обещава повече.

 79. 79 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#30] от "Минуса":

  3 имаме и сега ама май малцина го усещат по джоба си.
  Дори само кражбите по ЗОП да се намалят (даже не и да спрат напълно щото е химера) само оттам може да дойде един процент

 80. 80 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 974 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Българската банка за развитие трябва да бъде закрита [/quote]
  Аз също мисля така. Тази банка беше създадена от съсела за да насочи ресурс към ДПС/БСП. Едно от нещата, които не свърши Бойко е това, че не я закри.

 81. 81 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 539 Неутрално

  България според статистика е най-бедната държава в ЕС и с най-голяма корупция. Мисля да гласувам през март 2017, но не както досега само са ГЕРБ. Изглежда Б. Борисов се чувства като премиер не на място

  Es muß Geld fließen!
 82. 82 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#66] от "tsu":

  Онзи ден Китай публикува статистика от 10,000 изпълнени смъртни присъди за корупция

 83. 83 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#63] от "vesela":
  Г-н Иванов поне 6 пъти го каза - данни от проучвания показват, че коалицията с НР дава по-слаб резултат.
  Днес и аз гледах сурови данни от изследване. Така си е.

  Никола Йорданов
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#30] от "Минуса":

  Аз като непотенциален и не техен избирател обаче ще ги защитя. Кое точно е нереално изпълнимото на 6%? Кое тогава е реално изпълнимото? 3-4%? Верно ли? Тия глави що не ги използвате и за мислене?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 974 Неутрално

  [quote#70:"socialen"]Не става ясно как ще постигнат 6% икономически растеж. Досега никой у нас не успя да настигне Станишев в това отношение и да постигне дълготраен растеж от 6% като Станишев. [/quote]
  Това не го постигна Станишев, а го постигна икономиката (подкрепена от външни фактори) въпреки Станишев. Ако не бяха тия разбойници на власт (данчу ментов преразпределяше паричните потоци) растежа можеше и да е доста по-висок.

 86. 86 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#83] от "Никола Йорданов":

  Това са глупости. Дано не го е казал наистина, щото не очаквам от Иванов да лъже.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 87. 87 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#74] от "Darth Plagueis":

  Коментар на кило е любимия на нашенеца, политика и футбол нъл' тъй?...
  По-конкретен коментар по програмата или е доста трудно?

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#86] от "Darth Plagueis":

  Кое са глупости? Че на ДСБ винаги ще се гледа като "партията на Иван Костов" или, че 97% от избирателите не биха си дали гласа за "партията на Иван Костов"?

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 90. 90 Профил на smarf
  smarf
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Те сега разбрах,че Хр. Иванов бил девствен, а от НР не били. И Антоанета Цоневата дето провали протестите и тя била девствена. А Таков е най-девствен. Единият Таков в БСП ,другият девственик в ДБ. А програмата им е лихавичка. Копи пейст от тук, от там. Както и обещанията за справедливост преписани от Трайчо Трайков. А г-н Петков е един смешник.

 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#87] от "Yomega":

  1. Няма как да говориш за икономическа програма, без да засегнеш данъчната политика. Пълен нонсенс.
  2. Няма как да говвориш за бизнес инкубатори, без дори да имаш идея, че и в момента те са стотици. Ама не работят. Човек с опит в частния бизнес, каквито в Да България не са, щеше да знае това и да се опита да промени начинът им на работа, а не да създава нови.
  3. Преструктурирането на Агенцията за малки и средни предприятия в нова институция не носи нищо. Консултантската част и сега я има като част от задълженията й. Ама и това не работи, а Иванов няма и идея защо, но ще дава още консултация.
  4. Няма как да говориш за малък и среден бизнес, без да имаш дори идея какво да правиш с админиистрацията.
  5. Няма как да говориш за какъвто и да е бизнес, без да засегнеш разрешителните режими-
  6. Няма как да говориш за образование, без да намесиш конкретно число, което би искал да се преструктурира в бюджета.

  Стига ли, или да ги карам до 66? Нека юристите се занимават с правосъдие - това, от което разбират. Там го харесвам, там има моят подкрепа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#89] от "Kaspar":

  Че към момента на решението за създаването на Да, България, нЕма как да е имало такава социология. Оттам нататък всичко автоматично става глупост, в най-добрия случай. Иначе си е жива лъжа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на diogenes
  diogenes
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#89] от "Kaspar": Да разбирам ли тогава, че 3 % ще го направят.Ми то тогава при 55-60 % избирателна активност би трябвало да са сигурни за парламента...обаче не е точно така.

  "The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who don't have it"
 94. 94 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 539 Неутрално

  [quote#88:"Kaspar"]Интересно, че в анкетата на "Дневник" за изборите[/quote]
  Преди 13 години "Дневник" беше ляво настроен ведно с БСП. Свръхкорупцията при управлението на БСП+ДПС+НДСВ беше толерирана от журналистите. За "Сараите" и Ахмед Доган(бивш шеф на ДПС) се почна да се пише едва, когато ДПС не беше вече на власт.

  Es muß Geld fließen!
 95. 95 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 735 Весело

  До коментар [#90] от "smarf":

  Връзката е между Пеко Таков и Кристиян Таков е като между Георги Трайков и Трайчо Трайков. Или като между Радан Кънев, Петър Кънев и Велко Кънев. С други думи, ЖЕЛЕЗНА! :О

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 96. 96 Профил на token
  token
  Рейтинг: 221 Неутрално  До коментар [#48] от "tsu":

  става въпрос за многогодишна пирамида. нещата започнаха с БГ пробиотици. една БГ фирма, мисля че се казваше Дженезис, бе платила малка сума на лаборатория в харвард да изследва отварите. пусна се един репорт в третодивизионно научно списание за нещо като нищо, колкото да се оправдаят парите. накратко, група БГ-ски snake oil salesmen се опитва да продава екстракти от кисело млеко и кокичета, но сагата няма да полети. пирамидата с пробиотици се разиграва от азиатците от почти 1 век и вече залязва. тъжна работа, но по рекламата й се работи концертно в няколко БГ издания

 97. 97 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#92] от "Darth Plagueis":

  Можем да спорим до утре дали е имало или не е имало. Ако и двете партии съберат по 4%, това ще е по-голям резултат от резултата на Трайчо на президентските избори. Ако ДСБ не влезат, да си правят анализите къде са сгрешили

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 98. 98 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#39] от "Кърт Вонегът":


  [quote#39:"Кърт Вонегът"]Те не са против кражбите, искат те да са управляващи, т.е. да са на кранчето! [/quote]
  Дори това не искат.Адвокатското лоби просто иска прокурорска република,в която тяхното лоби да коли и беси ,и така да придобият власт,каквато чрез избори не биха могли да постигнат никога.

 99. 99 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ivan Tcholakov":


  [quote#43:"Ivan Tcholakov"]За ДДС накрая една журналистка попита и отговорът приблизително беше "Да видим първо дали ще има излишъци в бюджета и тогава можем да намалим ДДС". След като има клауза "ако", значи няма нищо като ангажимент. [/quote]А днеска Иванов каза че излишъците били лошо нещо.Значи-няма излишък-няма и намаление на данъци...

 100. 100 Профил на popi100
  popi100
  Рейтинг: 221 Неутрално

  имам едно питане как се прави излишък
  (без да се използва инфлация, дълг и т.н.)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK