Съпругата на президента: Не възприемам охраната от НСО като белег на превъзходство

Десислава Радева

© Юлия Лазарова

Десислава РадеваНе съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм. Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.


Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като "генерал Деси" е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент".


Това е част от написаното от съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева във Фейсбук. През седмицата стана известно, че Радева е получила охрана от НСО заради "конкретна застрашеност".
В поста, който започва с това, че каквото и да напише или направи, то е щяло да бъде използвано срещу нея, Радева пише, че е избрала да не опровергава нито една от лъжите, които е прочела срещу себе си в последните месеци. "Започнали, между другото, още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент...


Може би допуснах грешка. Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават", пише Радева, която е споделила песента на REM "Everybody hurts".


Радева пише, че не разполага със сътрудници илисекретарка. Уточнява, че използва кабинет в президентството - нещо, на което са имали право и предишните съпруги на президента, за да организира срещи, свързани с инициативите, с които е ангажирана като съпруга на президента.


"Не съм разпореждала ремонти във вила "Калина", нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.С твърденията, че съм тъпа селска пръчка няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език", пише още Радева.


Тя завършва с това, че днес е Задушница и "защото измежду всички лъжи, които се развяваха за мен в публичното пространство, имаше и такива за моя баща, искам да направя уточнение в името на неговата памет. Не, баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е "строявал" президента. Той е покойник от 11 години"

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK