Бежанците в партийните програми: ГЕРБ е за спиране на мигрантите, БСП - за довършване на оградата

Бежанците в партийните програми: ГЕРБ е за спиране на мигрантите, БСП - за довършване на оградата

© Ognen Teofilovski, ReutersДве седмици преди предсрочния парламентарен вот на 26 март преглед в предизборните програми на партиите показва, че темата за бежанската ситуация присъства в по-голямата част от документите. Акцент е засилването на охраната по границата и темата за Дъблинския регламент. Темата отсъства в програмите на "Обединените патриоти", които насочват към идеите си от изборите през 2014 година. Там има раздел за етносите, но не и за мигрантите. При програмата на ДОСТ също отсъства специален раздел по темата.


В предизборната програма на ГЕРБ е предвидено да се превърне в приоритет за Европейския съюз спирането на притока мигранти на турските граници


– сухопътни и морски. "Европейския съюз не трябва да се концентрира единствено върху миграционния път от Турция към гръцките острови. Турските сухопътни граници с България и Гърция, както и всички морски граници между Турция и ЕС трябва да са неизменна част от договореностите с Турция. Турция следва да изпълни ангажиментите си към връщането и реадмисията. Важно е и затягането на визовия режим на Турция със страните от Близкия изток и Африка, както и разбиването на мрежите за трафик на хора", пише в програмата.
ГЕРБ ще настояват за заработване на споразумението между ЕС и Афганистан за реадмисия, в което България имаше водеща роля за подписването му. От партията на Борисов застъпват и идеята за "по-радикална реформа на Регламент Дъблин, така че тежестта при обработване на молбите за международна закрила да не се поемат само от държавите на предна линия".


БСП си поставя за цел да довърши оградата по българско-турската граница


както и активни действия по връщането на бежанци, които не пристигат в България и не бягат от война. От левицата са записали, че искат отмяна на наредбата, която предвижда общините, които са готови да приемат бежанци, получили статут, да сключват споразумение с тях за интеграция. След случаите в Елин Пелин и Белене служебният кабинет инициира промяна в тези правила. Тази седмица вероятно ще стане известно в каква насока са те. Преразглеждането на Дъблинското споразумение също е записано в предизборната програма на БСП.


ДПС акцентират в програмата си на противопоставянето на крайния национализъм и словото на омразата като противоречащи на националния интерес.


"Превенцията на ксенофобията и ултранационализма е същностна компонента на българския етнически модел и баланса между принципите на идентичността и интеграцията в обществото. Този баланс може да бъде трайно осигурен само ако има разбиране за модела не като еднократен акт, а като непрекъснато, динамично функциониране чрез политики за осигуряване на равни възможности и недопускане на дискриминация. Необходима е реактуализирана концепция за толерантността като условие за постигане на траен и невъзвратим интегритет на българското общество", пише още в програмата на движението.


От ДПС се обявяват за ограничаване на незаконната миграция през територията на България, без да посочват предложение по въпроса."Реформаторски блок" искат "разполагане на европейски сили за сигурност на южната граница на България и на целия Европейски съюз"


и организиране на съвместни акции с Европейската служба за гранична и брегова охрана с цел принудително връщане в държави по произход на незаконно пребиваващи граждани на трети страни.


В програмата е записано и "преместване на лицата без официален бежански статут в лагери от затворен тип на българо-турската граница до създаването на безопасни зони в Сирия". Сред идеите и изграждане на системи за видеонаблюдение и контрол на преминаващи пътни превозни средства на граничните контролно-пропускателни пунктове по външните граници на България. От блока искат също ревизия на Дъблинското споразумение.


В предизборната програма на "Воля" за ситуацията с бежанците е планирано създаване


на регламент и работа по обща европейска имиграционна политика, без да е посочена повече конкретика. От партията на Марешки биха работили за доизграждане и постоянно усъвършенстване на граничното защитно съоръжение, както и за зони за сигурност и защитени бежански центрове в Близкия изток и Северна Африка. "Създаване на постоянно действащо звено с аналитични, управленски и координационни функции с цел интегрирано управление на миграционните процеси" също е сред целите на партията.


"Нова република" имат едно изречение в платформата си - "общо и трайно противодействие на кризата с мигрантите и защита на външните граници с общи сили и средства".


"Да, България" залагат на реформиране на европейската политика за убежище чрез солидарно споделяне на тежестта от бежанския поток и засилване на действията на ЕС за премахване на причините, които го пораждат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3713 Неутрално

  Много сериозен проблем който няма ясно решение и в Европарламента и затова и у нас няма някакви ясни решения от политическите партии.За хубаво или за лошо,засега митриращите не искат да се задържат в България.

 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Гневно

  Колко пари на ден за един мигрант харчи България и колко харчи за един пенсионер, за едно дете или за един инвалид?

  Проклет да е онзи, който допусне за постоянно мигрантите в България!

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6075 Неутрално

  никой не говори за заразните болести, които пренасят и не се контролират. Това е голяма заплаха за националната сигурност.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  Доколко искрени са тези "декларации"?!

 5. 5 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Защо никоя партия не казва колко е зависима от другите партии , при изпълнението на обещанията си ? Бежанците са национален проблем и сама никоя партия не може да се справи , така че проблемът си остава . Такива дебати са предизборна агитация

 6. 6 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Унгарците строят вече втора ограда, а ние....

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Докато "началниците" не решат какво ще се прави с милионите прищълци, облъчени от ютюб и социални мрежи за европейското елдорадо...Пък и да решат, дали ще стане?
  Днешните европейски ценности са много хубави и приятни, но животът ще ги отвее, за съжаление.
  Така че нашенските партийки са свободни да дрънкат, каквото си решат.

 9. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  коме
  нтар [#2] от "Дедо Либен"
  Дедо, България не харчи пари от нашия бюджет. Ние получаваме европейски помощи за всеки мигрант поотделно. За твоята пенсия не се тревожи.

 10. 10 Профил на feldmarschall
  feldmarschall
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Другарят Евгений Михайлов (Танкиста) току що изтрещя по тв Европа:
  - "ДОСТ е истинската дясна партия!"
  - "Лютви Местан е убеден антикомунист!"
  - "ДПС и всички останали партии в България са подвластни на Москва! ДОСТ е единствената независима партия!"
  Или троли за Добро утро, или трябва да го приберат в лудницата...

 11. 11 Профил на Филанкишията
  Филанкишията
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Тъпият булгаристанец продължава да допуска вниманието му да бъде отвличано към фалшиви проблеми.
  Комунягите му откраднаха всичко - имуществото, живота, бъдещето, надеждата, децата му избягаха в чужбина, внуците му се родиха в чужбина, а той се запритеснявал, че някакви мизерници ще го асимилират, убият или и аз не знам какво.

  The world is £4 trillion in debt. Just exactly which planet do we owe it to?
 12. 12 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 510 Весело

  Като чета тези глупости ми се приисква да направя партия на бежанците и току виж съм спечелил изборите!?!?!

 13. 13 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#10] от "feldmarschall":

  Ердоган явно добре плаща. Ако някой не вярва да пита Радан Кънев, той две години и половина папкаше от паричките на Ердоган през партията на Орхан Исмаилов.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 14. 14 Профил на Филанкишията
  Филанкишията
  Рейтинг: 561 Неутрално

  ... при условие, че въпросните мизерници по редица причини не биха искали да останат продължително в България за нищо на света, подобно на огромна част от местните.

  The world is £4 trillion in debt. Just exactly which planet do we owe it to?
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 16. 16 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#15] от "voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!":

  И Холандците бяха толерантни с Турците и резултата е видим с не експертно око

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  [quote#15:"voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!"]Да са живи и здрави онези, че не искат да остават в България.[/quote]
  Това не ви ли се струва тревожно, че бежанците бягат и от България, като от война. Излиза, че мирна, европейска държава, каквато сме, е равностойна на воюваща азиатска държава в очите на мигрантите. Това не говори добре и не бива да ни е повод за радост.

 18. 18 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Глупости - и на двете партии програмата е една и съща - да превърнат България в беден коптор така че дори мигрантите да нямат желание да остават тук.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 19. 19 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Разпределено малоумие.

 20. 20 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 235 Весело

  Мигрантите са заплаха!

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3591 Весело

  "Нова република" имат едно изречение в платформата си - "общо и трайно противодействие на кризата с мигрантите и защита на външните граници с общи сили и средства"."
  кратко и ясно , същевременно разкрива дълбок поглед и широк потенциал

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 235 Весело

  Аз не мога да разбера българина иска да се оправи и продължава да гласува за БКП, ГРОПП, Марешки, ДПС, Пръмова, патреоте итн., ами това е малоумие!

 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3591 Неутрално

  [quote#17:"Fiji"]Това не ви ли се струва тревожно, че бежанците бягат и от България, като от война. [/quote]
  ами те бягат и от Турция , Гърция , Италия , Унгария ... , не ходят в СА , Катар .. не се чувствайте тревожна .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Аз предлагав друго решение - лагер от затворен тип - трудов.
  Да си изкарват прехраната.

 25. 25 Профил на Боби М
  Боби М
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#4] от "batzdravo":

  Колко искрени може да са ?
  До оня ден Бай Хой се натискаше да ги настанява тук , а сега ще ги спира.

  Ако спориш с идиот , вероятно същото прави и той.
 26. 26 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  [quote#17:"Fiji"]Това не ви ли се струва тревожно, че бежанците бягат и от България, като от война.[/quote]
  Не, не ни се струва. Те бягат и от други страни, където социалът не им се вижда достатъчен.
  Иначе съвсем правилно всички партии поставят въпеоса с влизането на нелегални в страната на преден план. Трябва да се разработят комплекс от мерки за намаляване потока на нелегални и депортиране на всички, които нямат основание за получаване на статут.
  Тези с право на статут да получат временни разрешения до прекратяване на военните действия и след това да бъдат връщани в родните им държави. Бежанците с право на статут да бъдат насочвани към по-големите градове с цел започване на работа.

 27. 27 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Само последните 2 са истински манголюбиви партии - другите са некакви простаци.

 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  "Да, България" залагат на реформиране на европейската политика за убежище чрез солидарно споделяне на тежестта от бежанския поток и засилване на действията на ЕС за премахване на причините, които го пораждат.

  >>> Oще една причина да гласувам за тях!

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 29. 29 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ""Нова република" имат едно изречение в платформата си - "общо и трайно противодействие на кризата с мигрантите и защита на външните граници с общи сили и средства".

  "Да, България" залагат на реформиране на европейската политика за убежище чрез солидарно споделяне на тежестта от бежанския поток и засилване на действията на ЕС за премахване на причините, които го пораждат."

  Ляво- толерастите много лаконични ве!
  Тия направо ще отворят границата за клетите мигранти, ако зависи от тях!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 30. 30 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 229 Неутрално

  да се поддържат що годе нормални отношенията с Турция,да не р създаваме м/удържавни проблеми по дребни поводи.На територията на Турция има около 3 млн емигранти.Ако тръгнат към нас нищо не ни спасява,нито армия и полиция,нито ограда,нито помощ от Европа.Нас ни устройва постигнатото споразумение м/у ЕС и Турция да продължи да работи,а това става с взаймни компромиси.

 31. 31 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#30:"eqy50503529"].Ако тръгнат към нас нищо не ни спасява,нито армия и полиция,нито ограда,нито помощ от Европа[/quote]

  Българската армия и полиция са напълно способни да защитят границата от невъоръжена мигрантска тълпа!

  Престанете с ердоганистката пропаганда!

  Друг е въпросът дали има политическа воля!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 32. 32 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Значи Да България искат това, което и Радев...

 33. 33 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1534 Любопитно

  Как пък една партия не си постави за цел да привличаме и задържаме работливи емигранти, които искат да работят и да живеят като бели хора? Как пък една партия не предложи, да всеки нуждаещ се от държавни помощи да работи на пълен работен ден цял месец за да ги получи, точно както обикновените българи си отработват и заплатите и данъците дето отиват сега за социални подаръци на емигранти и родни "професионално" безработни, или никоганеработели...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 34. 34 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Б.Б. дойде на власт с обещание да направи ограда по границата!

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 35. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5506 Неутрално

  Слабо и беззъбо ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 36. 36 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  Правителството на ГЕРБ реши проблема с бежанците получили статут, като с наредба прехвърли тежестта на общините - да им осигуряват жилища и работа, а също и осигуровки ако до две години не им се осигури такава. За това и от нито една община не е постъпило нито едно заявление за настаняване на бежанци. Но какво да се прави с пришълците от тук нататък, които не са бежанци. Решението е като унгарското - да се затварят в лагери от закрит тип и да се екстрадират след като се установи че не са бежанци.

 37. 37 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Има ли нормален, който да еярва на популистите ГЕРБ, който срещу 30 сребърника ни напълниха с талибани, а сега щелинда спират мигрантите? Къде? На сръбската граница, кскто досега???

 38. 38 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#34] от "vinetu":

  И я спря, за да обиди Ердоганя...

 39. 39 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 340 Неутрално
 40. 40 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#17:"Fiji"]Това не ви ли се струва тревожно, че бежанците бягат и от България, като от война.[/quote]

  Божеееееее...разбирам, че искате да се оплачете от това, колко зле си живеете в България, ама поне не използвайте бежанците като аргумент. Те не желаят да седят и в Дания, нищо че датчаните имат минимално заплащане 25 евро на час.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 41. 41 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 885 Весело

  Понеже в България няма снимка на която да се мернат няколко жени и дете в група нашественици, се ползва такава от друга държава. Важно е внушението.

 42. 42 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Няма единна европейска политика по въпроса

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 43. 43 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1961 Весело

  Дневник е публикувал една от много редките снимки свързани с бежанския поток - виждат се жени и деца.
  Такива снимки се броят на пръсти.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 44. 44 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#13] от "Зарзават":

  И затова се закриват районни клубове, щото в партията няма два лева. Казвал ли съм ти колко си умен?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 45. 45 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#36] от "voyko":

  Какво има толкова да се установява? В Турция няма война, в Гърция няма война, следователно в България бежанци няма!

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 46. 46 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Заглавие: " .... ГЕРБ е за спиране на мигрантите, БСП - за довършване на оградата"

  Те това и очаквам да стане на 27ми март - да се "гушнат", да спрат мигрантите и да довършат оградата.
  И да се бият, кой в гърдите, коя в циците, колко много дейност са развили за благоденствието на българския народ.
  Хвала на таквиз комунисти!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Тези не са "бежанци", а нелегални емигранти. Грозно е и се забелязва от читателите ви когато същите биват наричани "мигранти" в статии за Гърция, Италия или Испания. Ние не сме идиоти и такива груби промивки имат точно обратен на търсения ефект.

 49. 49 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  [quote#43:"dgd"]виждат се жени и деца.
  Такива снимки се броят на пръсти. [/quote]

  Туй си има причина. Родата остава за втората вълна, щото е много по - евтино. Хесапя примерно за Германия 2016 е :

  + 280.000 нови
  - 25.000 върнати (оттях обаче 15.000 са циганор от Албания и бивша Югославия които го вършат по занаят)
  + 103.000 с официално разрешение за събиране на семейства. Там вече има жени и деца, обаче пристигат на летището с камара куфари и не са подходящи за кахърни снимки.

 50. 50 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  До коментар [#13] от "Зарзават":

  [quote#13:"Зарзават"]Ердоган явно добре плаща. Ако някой не вярва да пита Радан Кънев, той две години и половина папкаше от паричките на Ердоган през партията на Орхан Исмаилов.[/quote]

  Пращам ти следното заглавие от днес: Германия заплаши социалните мрежи с глоби до 50 млн. евро заради клевети и език на омразата"
  Ти ако беше в Германия .... не ми се мисли колко щяха да те одрънкат за клевети.

 51. 51 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#50] от "Косьо Генчев":

  Каква клевета бе!? Откога у ДС-бето на фактите им казвате клевета!? Орхан Исмаилов и партията му е финансирана директно от Турция и Ердоган, това го знае целият народ. Кой вкара турският агент Исмаилов и Касим Дал в РБ-1!? Кой го направи зам. министър на отбраната - "само името му е проблема"!? Аз ли или Радан Кънев и свитата му!? Сега се правят на леко разсеяни, ама народа помни. Затова сега ще получите един звучен шамар на изборите след 10 дена.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 52. 52 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#33:"gost22"]Как пък една партия не си постави за цел да привличаме и задържаме работливи емигранти, които искат да работят [/quote]
  Просто е:такива няма.
  Те не са мигранти,а гости.Всеки от тях,вкл.деца,са с минимум 500 евра европомощи,върху които не плащат нито квартира,нито здравни,образование и т.н.Т.е.те са много по-богати от беленските и елинпелинските баби.В този случай редно е те да помагат на бабите,а не обратно,ама познай кога ще стане.
  А за работа това лято по морето идват над 700 украинци и молдованци.С разрешение за конкретната работа 3 месеца.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#53] от "Косьо Генчев":

  Нашият дебел гъз!? Моя гъз не е дебел. Това някакво заиграване с тялото на Пеевски ли трябва да е това!? Демек искаш да кажеш, че който не гласува за Народната Република на раданчовците е почитател на Пеевски ли!? Хахаха евтина манипулация....

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8735 Неутрално

  Не знам защо, като стане дума за имигранти, се говори само за сирийци. Сирийците са само 30 от всички, пристигнали в Европа. Какво правим с останалите, пакистанци, афганистанци и жители на цяла Африка.

 56. 56 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Много любители на незаконните мигранти има на сайта. Скоро може и с оръжие в ръка да вземат да ги защитават от лошите "местни"

 57. 57 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  До коментар [#54] от "Зарзават":

  [quote#54:"Зарзават"]Нашият дебел гъз!? Моя гъз не е дебел. Това някакво заиграване с тялото на Пеевски ли трябва да е това!?[/quote]

  Думичката "ви" бях написал с малко "в". Това означава, че става въпрос за второ лице, множествено число.
  А иначе, аз не правя никаква разлика между телата на Бойко Борисов, Пеевски и Сотир Цацаров. Това всичкото е дебелият, охранен гъз на тоталната корупция в България. Към този дебел гъз се причисляват апприори Ахмед Доган и цялото политическо ръководство на БСП.
  Това имах предвид.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK