На живо: България гласува за 44-ти парламент

Бойко Борисов и Корнелия Нинова гласуват.Днес - 26 март, българските граждани избират народни представители в 44-ия парламент.


В тях участват 11 партии и 9 коалиции, както и 9 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната е 12 081, а общият брой избиратели е 6 810 336.


Гласуването започна в 07.00 часа и ще приключи в 20.00 часа като за гласуването в чужбина важи местното време.
"Дневник" следи на живо хода на изборния ден.


20.35 ч. Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов каза, че е разочарован от резултата, който отрежда 9.5% на коалицията. "Ситуацията ще се повтори като преди две години. Ще поискаме да се направи програма и ще настояваме в нея да има записани повече приоритети наши. Не сме болни от амбиции за власт, не ни е крайната цел да вземем властови позиции", заяви Симеонов.


20.32 ч. Очаква се удължаване на изборния ден в двете най-големи секции в Истанбул. Минути преди 20.00 ч българско време на опашката в квартал "Есенюрт" чакат над 150 човека, а приблизително толкова чакат и в квартал "Авджълар", предаде БНР. В града има доста автобуси с граждани от други градове на страната заради ограничението за брой секции.


20.29 ч. Световните агенции отделиха в неделния ден повече внимание на резултатите от мача България-Холандия, отколкото на парламентарните избори в неделя. "Ройтерс", "Асошиейтед прес", "Франс прес" и "Блумбърг" припомнят, че това са третите от 4 години насам избори за Народно събрание в страната. Те посочват, че вотът се възприема в Европа като проверка за степента на влияние на Русия на Балканите. Но основното, което според тях е новина, е, че популисти и националисти може да държат ключа към коалиционното правителство.


20.10 ч. ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори с преднина от около 5% от гласовете пред втората политическа сила - БСП. В 44-ото Народно събрание влизат общо 6 формации, като коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" е на ръба на 4-процентната бариера.
Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа рисърч", получени на базата на анкети на изхода на избирателните секции.


19.38 ч. Избирателната активност към 17.00 часа в област Кърджали е 30.26%, доста под средното за страната към този час, сочат данните на Районната избирателна комисия, цитирана от "Фокус".


19.09 ч. Гласувалите в чужбина български граждани са 74 540 към 17 часа, съобщи Министерството на външните работи (МВнР). В Турция са гласували около 23 700 души. Във Великобритания до зибирателните секции са отишли около 10 900 души. По информация на МВнР изборният ден в чужбина протича спокойно навсякъде.


На живо: България гласува за 44-ти парламент

© Анелия Николова


18.56 ч. Коя политическа сила ще спечели изборите, колко партии и коалиции ще са представени в новия парламент, какви варианти ще даде това за сформиране на следващо правителство са най-интересните въпроси днес. Изборният ден приключва официално в 20 часа. Каква подкрепа събират политическите сили
следете дотогава в профилите на "Дневник" във "Фейсбук" и "Туитър" и публичния чат във Viber.


18.20 ч. Избирателната активност към 17 ч. е 42.74%, съобщи Централната избирателна комисия.


17.30 ч. Около 6 акта ще бъдат съставени на медии за публикуване на изборни резултати преди края на изборния ден в 20.00 часа днес, съобщи на брифинг говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от "Фокус". Глобата е между 2000 и 5 000 лв., а при повторно нарушение - до 10000 лв.


Той съобщи, че по последни данни в Турция са гласували 13 816 души, във Великобритания - 3 256, в Германия - 3 296, в Гърция - 1 410, в Испания - 1 672, а във Франция - 1 138.


В една от секциите в Бурса гласуването е било преустановено временно след жалба за струпване на много хора в секцията. Според друг сигнал до ЦИК избиратели от Турция пристигнали с автобус в района на гръцкия Александруполис с намерение да гласуват там.


16.49 ч. Районният съд в Плевен одобри постигнато споразумение по приключило бързо производство от Районната прокуратура в града, с което жител на село Горни Дъбник получи ефективна присъда за купуване на гласове - 7 месеца "лишаване от свобода" и три години лишаване от право да заема изборна длъжност, съобщи БТА. Осъденият 62-годишен мъж се е признал за виновен. Той предлагал на свои съселяни по 30 лева за гласуване за определена партия. Съдът му е наложил и глоба за извършеното престъпление от 2000 лева.


16.00 ч. Около 38 хил. българи, живеещи в чужбина, са гласували към 13.00 ч., от които около 14 хил. в Турция, съобщи Министерството на външните работи пред "Фокус". Няма информация за съществени нарушения. Българите, гласували във Великобритания, са около 5000, в Германия - около 4000, а Испания - около 3500 души.


15.08 ч. Седемнайсет са сигналите за обявяване на резултати на социологическите агенции до този момент. Това каза на пресконференция говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев, цитиран от "Фокус".


14.32 ч. Към 13 часа избирателната активност в страната е 25.31% , съобщиха от ЦИК. Това е с над 2% повече в сравнение с вота през 2014 г. към този час. До момента най-активни са избирателите в София-област - 31,37 на сто. Най-ниска пък е активността в София-град – 20,22%.


За гласувалите в чужбина ЦИК все още няма обобщени данни. В Нова Зеландия и Австралия вотът вече е приключил, от там вече са изпратени и протоколите в ЦИК. Най-честите сигнали за нарушения до ЦИК са за непозволена агитация.


14.19 ч. В софийския 23-ти избирателен район активността на гласоподавателите към 13 ч. е била 28.27%, а в 24-ти - 19.97%, а в 25-ти - 24.42%, съобщи Фокус".


В ранния следобед пред секциите в София започнаха да се струпват опашки.

© Анелия Николова

В ранния следобед пред секциите в София започнаха да се струпват опашки.


13.12 ч. До 11 часа днес асоциация "Прозрачност без граници" е получила от наблюдателите си общо 19 сигнала за нарушения в изборния процес. 63% от тях са организационни, 26% – незаконна реклама и агитация, 5% – купуване на гласове и 5% – контролиран вот. По-драстичните са опити за контрол върху избирателите чрез влизане в тъмната стаичка докато избиратели гласуват и даване на указания в с. Буковлък, Плевенско; отваряне на урната, за да се провери конкретно попълнена бюлетина.


13.09 ч. Гласуването в Нова Зеландия приключи. Там са гласували 91 наши сънародници, съобщи Камелия Нейкова, член и говорител на Централната избирателна комисия, цитирана от БТА На парламентарните избори през 2014 г. в Нова Зеландия гласувалите български граждани отново са били 91.


12.24 ч. "Ще преговаряме с всички, които искат да работят за България и биха подкрепили нашата програма, защото "Воля" е ключов играч в тези избори", каза днес, след като гласува, лидерът на партията Веселин Марешки. След това обаче той уточни, че не би участвал в коалиция с "тези, които продължават да грабят България". По думите му партията му е готова да състави кабинет, който да покаже, че в България има "качествени и професионални прагматици и технократи".


12.12 ч. Избирателната активност към 10.00 ч. 8.44%, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. Общият брой на гласувалите е души за цялата страна. Гласували са 574 659 души към този час. Най-високата е активността в Смолян - 11.37%, а най-ниска е в Пловдив-град - 5.79%.


На живо: България гласува за 44-ти парламент

© Юлия Лазарова


11.45 ч. МВР съобщи, че криминогенната обстановка на територията на страната е спокойна. На откритата линия в Ситуационен център на МВР са получени 33 сигнала, от които 13 са съотносими към дейността на МВР, които се проверяват. До 10.00 ч. в звената на Дирекция "Български документ за самоличност" са издадени общо 42 удостоверения при изгубен, откраднат повреден или унищожен документ за самоличност. За последния месец са издадени 50 682 лични карти.


11.23. Арестуван е председател на Секционна избирателна комисия в Плевенска област за купуване на гласове, съобщи в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус". Осем са обвиняемите лица до тази сутрин, каза Цацаров. По думите му в сравнение с предишните парламентарни избори през 2014 година сигналите сега са се увеличили почти двойно.


Президентът на България Румен Радев.

© Анелия Николова

Президентът на България Румен Радев.


10.55 ч. Президентът Румен Радев заяви, че е гласувал с надеждата на всички българи за по-добра, модерна и просперираща България. Правителството е взело всички мерки и изборите ще протекат спокойно, увери държавният глава. Той изрази надежда, че след тежките престрелки в хода на кампанията партиите ще проявят разум и национална отговорност и дори с цената на неизбежния компромис възможно най-бързо да се създаде правителство. Радев увери, че е готов да изпълни всички дейности и процедури в хода на консултациите за съставяне на кабинет. В отговор на въпроси за международната обстановка, в която протичат изборите, Радев призова да се изчака краят на изборния ден и увери, че ще излезе с ясна позиция за суверенитета на страната.


10.43 ч. След като гласува, служебният министър-председател Огнян Герджиков призова да гражданите да не бъдат черногледи и изрази надежда след месец страната да има редовно правителство. "Моите цели са нормални избори. Ще изберем този, който е най-подходящ да ни управлява, надявам се по-добре от предходните управления", каза той, цитиран от БНР. На въпрос ще има ли България постоянен кабинет след тези избори, премиерът отговори: "Силно се надявам и почти съм убеден, че ще имаме. Трябва да имаме, то за никого не е добре да нямаме, така че моята надежда е действително след около месец ние да имаме едно редовно правителство".


Лидерът на БСП Корнелия Нинова

© Юлия Лазарова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова


10.29 ч. Гласувах за промяна, за справедливост и сигурност на границите и в домовете. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след като упражни правото си на глас. Тя продължи, че е гласувала за това всяко дете да може да се образова и всеки човек, който има нужда - да може да се лекува, както и за това малкият и среден бизнес да работи без натиск и повече българи да имат работа и да са с по-високи доходи, хората да не се страхуват по домовете си, че могат да ги нападнат или убият. Нинова подчерта, че е дала гласа си за това младите да раждат и да отглеждат децата си в България. Тя пожела да не се позволява друга чужда държава, независимо дали от изток, запад или юг, да влияе на вътрешните работи.


10.02 ч. До този час гласуваха лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


Пред журналисти Бойко Борисов съобщи, че е гласувал за стабилна, единна, предвидима България заради тежките проблеми на границата. Той поздрави националния отбор по футбол за победата снощи над Холандия и обобщи, че "българите са такива - когато ги подценят, става най-добре". Помолен да коментира темата за Турция, той предложи обсъждането да се отложи за утре, "ако българите отредят ние да управляваме". "И от Европа и от Турция трябва да се направят много компромиси, този тон е пагубен за България", каза Борисов.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

© Георги Кожухаров

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Гласувах за спасението на България, заяви пред журналисти в Кърджали лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от БТА. Попитан защо е важен за него и за партията, която представлява, вота в Кърджали той отговори: "За цяла България е важен вота в Кърджали. Кърджали е част от България".


Карадайъ определи предизборната кампания като добра, позитивна и патриотична за неговата партия. Разяснихме призива, който го има на нашите плакати и казахме защо "Да спасим България" не е слоган, не е мото, а е призив към всички български граждани.


Ахмед Доган упражни правото си на глас столичното 36 СОУ "Максим Горки", район "Красно село" в 7.30ч.

© Велко Ангелов

Ахмед Доган упражни правото си на глас столичното 36 СОУ "Максим Горки", район "Красно село" в 7.30ч.


Пресцентърът на ДПС съобщи, че почетният председател Ахмед Доган е гласувал малко преди 8 ч., "за да спасим България".


08.45 ч. В Централната избирателна комисия (ЦИК) нямат данни за неотворили изборни секции, съобщи пред журналисти Александър Андреев, член и говорител на Централната избирателна комисия. Първите междинни данни за изборната активност ще постъпят от секционните избирателни комисии след 10.00 часа и ще бъдат в ЦИК към 11.00 часа.


Междувременно стана известно, че ЦИК e разрешила снимането на работата на секционните избирателни комисии. След поредица жалби тя отмени решения на Районните избирателни комисии във Враца, Пловдив, Пазарджик, които бяха забранили "функционирането на технически средства за видеонаблюдение и звукозапис в помещенията, в които се осъществяват гласуването и обработването на резултатите от изборите".


На живо: България гласува за 44-ти парламент

© Георги Кожухаров


08.15 ч. МВР съобщи, че охраната на изборните помещения през нощта е протекла нормално. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 2360 полицаи СДВР и жандармеристи, които отговарят за реда и спокойствието в столицата.


Служителите на звената на дирекция "Български документи за самоличност" в ОДМВР ще работят от 8:30 до 19 часа и ще издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Българите, завалите, пак ще гласуваме без пари. Цигани и турци ще си приберат парсата и ще ни се подхилкват иронично.
  Крайно време е да се пусне на референдум кой все пак ще има право на глас по тези територии.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  Честити ви избори Драги българи. Гласувайте с разум за бъдещето . Не се връзвайте на масалите на манипулаторите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Този път бюлетината е специално замислена да се разгъва като я пуснеш, иначе нямам обяснение. Онова математиче от ЦИК, дето иначе много знае по всички въпроси, един лист хартия не може да сгъне.

 4. 4 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 709 Гневно

  ... Гласувайте с разум за бъдещето . ...
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Айде стига с това бъдеще бе !

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 5. 5 Профил на prius
  prius
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Нови избори, нов късмет! Надеждата остава..

 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Масово да гласуваме

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Гласувайте и мислете за бъдещето, а не живейте с миналото!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  населението по офишъл данни е някъде към 7 милиона и 200 илядо. имащите право на глас били към 6 милиона и 800 илядо. всъщност нема значение,щото германия и брасълс си искат бойко на власт. а и протестърската измет заяви,че независимо от резултатите,ше вади белия роял.

 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Масово да гласуваме
  —цитат от коментар 6 на neut


  +++ гласувахме.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 10. 10 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Днес е забранена агитацията, затова ще се постарая да не агитирам за никоя партия. Макар да съм си избрал една, която дълго време беше на власт.Промените в България, като постоянно живеещ в чужбина, са минимални, но в положителна посока, за разлика от предишните партии на власт. И лесно се отказват от властта, което би ме накарало да гласувам за тях.

  Es muß Geld fließen!
 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5787 Неутрално

  Щом такива водачи гласуват за спасението на България, трябва сериозно да се замислим и решим днес накъде отива България. Решението е от "Двамадесетте стола" - "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се":)
  Ако пък не стане - "Всяка коза за свой крак"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Макар да съм си избрал една, която дълго време беше на власт.Промените в България, като постоянно живеещ в чужбина, са минимални, но в положителна посока, за разлика от предишните партии на власт. И лесно се отказват от властта, което би ме накарало да гласувам за тях.
  —цитат от коментар 10 на slan777


  И аз съм така, само ме учудва защо статията почва с Корнелия? Тя ли е носител на новите въжделения на нацията!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 13. 13 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#10] от "slan777":

  Защо да е забранена агитацията - само вчера беше забранена.
  Аз пък ще агитирам -понеже от 12 години не съм гласувал и се гордея с това, смятайки всички за отвратителни, ще призова - НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!

 14. 14 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не гласувайте за жизнь будет, а за реалната политика, за лайфа сега!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 15. 15 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Бог да пази България.
  И Европа.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 16. 16 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 695 Неутрално

  "
  България гласува за 44-ти парламент"

  На хаирлия да е!

  И в морето ми е до колене .....................
 17. 17 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Гласувах.Да видим какво ще стане.Предпочитам да е каквото беше.Тъй като не разбрах какво точно ще променят борещите се за промяна.

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  За който е да се гласува - все ще е "късата клечка"... Почти остаряхме в тази, тяхната "демокрация"....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3931 Любопитно

  ЕДИННА ЕВРОПА

  Вчера избирателите са мислили,
  но е добре да са изучили бюлетината,
  преди да тръгнат да гласуват.

  Днес това е принципно възможно
  благодарение на е-комуникациите.

  Имидж отблизо на бюлетината??

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Любопитно

  До коментар [#10] от "slan777":

  Като не агитираш ,защо си изписал куп глупости? Още веднъж от същия буламач?

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Весело

  До коментар [#12] от "Кърт Вонегът":
  Защото не четеш. Чукча ли си?

 22. 22 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Весело

  Държа да почертая, че Бойко НЕ Е крадец! ТОЙ е клептоман! Както мнозина от матРяла! Затова го харесват! Моят избор беше между клетпоман и лъжкиня! Познайте кое предпочетох! При демокрацията няма и не може да има справедливост! Може да се търси единствено БАЛАНС! След като едните са прекалили с кражбичките за милиардчета, друг да ги смени на трапезата! А да! Имаше и едни момченца с големички претенцийки, които безропотно бяха патерички на Борисов! Отсвирих довчерашните патерици на Борисов, за да не му станат и утрешни такива!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 23. 23 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Държа да почертая, че Бойко НЕ Е крадец! ТОЙ е клептоман! Както мнозина от матРяла! Затова го харесват! Моят избор беше между клетпоман и лъжкиня! Познайте кое предпочетох!
  —цитат от коментар 22 на Антикорупционен блок-Да Корупция!


  Естествено клептомана,понеже другата алтернатива е лъжкиня и крадла!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 24. 24 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Аз, ако имах възможност без да плащам нещо, бих гласувал. За съжаление изборното бюро е чак в Щутгарт на Mьорикещрасе 11,, затова няма да гласувам. Но тези, които имат възможност, нека гласуват. Негласуването е в полза на партиите, които не искате да бъдат част от парламента!
  Нека си пожелаем по светло бъдеще за България и да изберем.

  Es muß Geld fließen!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#13] от "Zlatko Denev":

  Невиждам с какво точно се гордееш. Нещо произтече ли твойто негласуване? Системата е добре смазана и работи, даже и да не гласувате, гласът ви си отива по предназначение :) :) :)

 27. 27 Профил на ЛЪВСКИЙ
  ЛЪВСКИЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Днес ще изберем новите 240 изрода, да ни е честито.......

 28. 28 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 506 Любопитно

  До коментар [#24] от "slan777":на кой му пука,че няма дагласуваш бе,общак ??разбрахме,че преживяваш в джърмани за жълти стоитнки !!
  —цитат от коментар 25 на Сашу11


  Във всеки случай получавам повече от теб. И не получавам жълти стотинки, а еврота, и ги спестявам. Ти как си със спестяването?

  Es muß Geld fließen!
 29. 29 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#14] от "Кърт Вонегът":

  И кой той?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 30. 30 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 840 Любопитно

  Някакви резултати от паралелните преброявания, след 9:30, ще дадете ли?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 31. 31 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Дано този път избирателната активност да е висока, както на президентските избори, и да не е катастрофално ниска, както на последните парламентарни избори!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 32. 32 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  президента нали е надпартиен защо гласува за партия която да влезе в парламента

 33. 33 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 300 Разстроено

  Новия дизайн на Дневник работи по план. 10 000 прочитания - 30 коментара. А бяха времена под такава статия, в такъв ден, в този час коментарите да са стотин.

 34. 34 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 395 Гневно

  https://navalny.com/p/5303/

  В Русия в момента има революция, защо няма новини от там ?

 35. 35 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До коментар [#33] от "Silence":

  Напълно си прав. Новият дизайн е малоумен. Освен ако това не е била целта - хората да спрем да го четем.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 36. 36 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1525 Весело

  Ако може и марешки да не влезне ще голям кеф. Правителство на боце и патриотите. За да може бързо и с ентусиазъм да подаде пак оставка.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 37. 37 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  До коментар [#34] от "valentin345":

  Първо, статията е за изборите в България. Второ, западните агенции съобщават за протестна акция от 3,000 души в Новосибирск организирана от Навални. Трето, както беше писал класикът, "Пази боже от руска революция, кървава и безмислена"

 38. 38 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4110 Весело

  До коментар [#35] от "Цецо":

  Присъединявам се. Доста читатели с по-стари таблети и по-маломощни компютри не могат да следят този "комиксен стил", архитектурата на сайта е "главозамайваща", навярно добра за деца до 12 години и за програмисти които не четат текст.

 39. 39 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Гласувах, разбира се. Но не за клептоман, лъжкиня, патерица...Нито за (лъже)патриоти, руски подлоги, турски ибрикчии и т.н. Гласувах за една Нова република. Накрая ще стане ясно колко манипулативни са били социологическите проучвания, но пък колко ефективни, лъжейки, че нямат шанс да влязат. Защото, вместо 7-8%, ще се чака последния момент. Благодарение на матрЯла, който мисли, че изборът му винаги е между клептомания и лъжа, имайки по-добър вариант.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 40. 40 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Каквото и да направят бекапетата - БСП, ГЕРБ, ДПС, Патриоти, все ще се върти около разпределянето на баницата. Не че останалите не искат, но на тия просто това им е смисълът на политическия живот. Благодарение на което убедиха половината лумпени, че ГЕРБ е дясна партия, и че БСП е лява. А всичко това е именно кочината, която трябва да изринем, за да започнем да съществуваме.

 41. 41 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Масово да гласуваме
  —цитат от коментар 6 на neut


  Подкрепям

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 42. 42 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Резултата беше ясен и е ясен - всичко по старому, който държи местната власт печели и парламента.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 43. 44 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Верно малък народ ма прост
  ..на президенските избори се бяха юрнали като диви ,за генарала ,спасителя летеца и прочие..сега когато е по - важно - 30%...после реват..

 44. 45 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#39:"bajhuj_2010"]Гласувах, разбира се. Но не за клептоман, лъжкиня, патерица...Нито за (лъже)патриоти, руски подлоги, турски ибрикчии и т.н. Гласувах за една Нова република.
  До коментар [#39] от "bajhuj_2010":

  И кво направиха Радан и Христо Иванов ... ще ни докарат парламент само от ченгесарски партии..имай в предвид че вероятно съм по стар седесар от теб и въпреки това..Радан и Христо да го ду...т..

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 46. 47 Профил на informed
  informed
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Защо публикувате снима на доносник от ДС ?

 47. 48 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 726 Весело

  Честито! Да са ви живи и здрави Доган, Боко, Курнелия и онзи от Русе! Те ше ви оправят!

 48. 49 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 726 Разстроено

  До коментар [#33] от "Silence":
  По територията е закон ако по случайност се яви нещо свястно, наглед независимо и в разрез на статуквото ... да бъде съсечено. Така и с ''островчето'' медийна свобода Дневник. Единственото място, където малкото нормални хора да разберат, че не са сами по тези земи.

 49. 50 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Я в Москва имало чак барикада... да им се ненадяваш на смотания народ..

 50. 51 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  https://navalny.com/p/5303/ В Русия в момента има революция, защо няма новини от там ?
  —цитат от коментар 34 на valentin345

  Не се ли опасяваш, че този коментар ще ти бъде изтрит като ...не по темата?:)
  Щом си споменал Русия в контекста на избори, нека да напомня един знаменателен юбилей. Днес се навършвали 17 години от спечелването на президентските избори от Путин. Въпреки подкрепата на Елцин и кръговете зад него, резултатът му не е главозамайващ- 53% от подадените гласове.От действащите сега политици противници му са Дзюганов(комунистите) и Явлинский( прозападната либерална интелигенция главно.

 51. 52 Профил на Аз съм Изнервен!
  Аз съм Изнервен!
  Рейтинг: 229 Гневно

  [quote#40:"8th_ball"]... убедиха половината лумпени, че ГЕРБ е дясна партия, и че БСП е лява../quote]
  Ти го виждаш. Аз го виждам. Още 1000 човека вероятно го виждат. Мнозинството обаче вижда друго: 2+2=5
  Не ми го побира главата как може някои хора да са такъв добитък, да ме прощават животинките за обидата. Кравата и овцата поне са полезни с нещо.

 52. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#39] от "bajhuj_2010":

  Не е здравословно да живееш в такъв измислен свят.

 53. 54 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#44] от "lynyrdS":

  Що, ако можеш да се аргументираш защо трябва да се гласува за някой?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 54. 55 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#40] от "8th_ball":

  ГЕРБ по-могат да минат за дясна партия, но БСП няма как да мине за лява.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 55. 56 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#40:"8th_ball"] Не ми го побира главата как може някои хора да са такъв добитък
  —цитат от коментар 52 на Аз съм Изнервен!


  Не някои. Повечето. Акцията по убеждаването на младите хора, че всички са маскари, тече открай време. Нека само спомена как са представени дори и днес партиите Нова Република и Да, България в БЛИЦ: "двете секти на Иван Костов".

  Какъв е смисълът Иван Костов да има две секти, е най-малкото, което може да покаже на човек доколко има някаква истина в твърдението.

  Сега малоумниците ще злорадстват, че и двете партии не влезли в парламента, все едно това е най-важното за тях на тези избори, и все едно сме на футболен мач и те не са в кюпа. Тях няма да ги интересува кой е победител дори - интересува ги само и единствено "двете секти на Иван Костов" да не влязат в парламента.


  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 56. 57 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Днес окончателно приключи прехода в България. Това, което сме постигнали до този момент, е максимумът на нашето общество. Оттук нататък- само на едно място или надолу.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 60 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#57] от "stupid_american":

  В смисъл? Нещо различно ли става днес?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 60. 61 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  До коментар [#57] от "stupid_american":

  Приятелю,нашият преход приключи на 10 юни 1990 година,прав си че нищо повече не може да се иска в тази държава. Комуто са останали сили да си бие камшика и беж да го няма!

  klimentm
 61. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  До коментар [#57] от "stupid_american":

  Приятелю,нашият преход приключи на 10 юни 1990 година,прав си че нищо повече не може да се иска в тази държава. Комуто са останали сили да си бие камшика и беж да го няма!

  klimentm
 62. 63 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#56] от "stupid_american":

  Мен пък ме хваща яд от резултатите ( засега неофициални разбира се ) . Яд ме е, защото се вижда съвсем ясно, че десните можеха да са трета сила, при това, ако бяха обединени вероятно щяха да привлекат гласове от ГЕРБ, както и от негласувалите. Потенциала на едно обединено дясно е около 15- 20 %. Как ми кажи да не се ядосва човек? Как да не пустосва Христо Иванов, че отказа подадената ръка на Радан? Как да не пустосва Радан, че напълно отхвърли РБ? Как да не си зададе въпроса, защо се случи всичко това? Дали е въпрос на его? Дали на болни амбиции? Дали не е плод на задкулисие? Все сериозни въпроси, които чакат своя отговор. И трябва да го получат.

 63. 64 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#56] от "stupid_american":

  Мен пък ме хваща яд от резултатите ( засега неофициални разбира се ) . Яд ме е, защото се вижда съвсем ясно, че десните можеха да са трета сила, при това, ако бяха обединени вероятно щяха да привлекат гласове от ГЕРБ, както и от негласувалите. Потенциала на едно обединено дясно е около 15- 20 %. Как ми кажи да не се ядосва човек? Как да не пустосва Христо Иванов, че отказа подадената ръка на Радан? Как да не пустосва Радан, че напълно отхвърли РБ? Как да не си зададе въпроса, защо се случи всичко това? Дали е въпрос на его? Дали на болни амбиции? Дали не е плод на задкулисие? Все сериозни въпроси, които чакат своя отговор. И трябва да го получат.

 64. 65 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Гневно

  Дневник, дяволите да го вземат, върнете стария сайт, че този за нищо става.

 65. 66 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#52] от "Аз съм Изнервен!":

  Избирателят е мъдър.
  Дали пък ти не си в грешка?

 66. 67 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Българите напълно си заслужават съдбата!!!

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 67. 68 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#58] от "qwerty":


  Интересно дали ddoSt атаката, ще успее.
  —цитат от коментар 58 на qwerty


  Не.

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 72 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Доги още не е изтрезнял от снощи и използва случая да подаде сигнал към БСП ;)

 72. 73 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Тиквата пак отнесе БСП, Корнелия да пише оставката...

 73. 74 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 527 Гневно

  До коментар [#13] от "Zlatko Denev":

  Гордееш се, че 12 години не си гласувал? Що за гордост е това? Че си безотговорен?

 74. 75 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 466 Гневно

  Докато има толкова олигофрени, които да гласуват за комунистите, България никога няма да се оправи.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 75. 76 Профил на LK
  LK
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#63] от "zle_platen_trol":

  РБ не ми се нрави, но ДА, БГ и НР можеха да се обединят! В момента пустосвам, защото май вотът ми ще иде на кино... :)

  Mt
 76. 77 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ненормална история, слугите на ББ - деформаторите с повече % от по-истинските десни. Дано все пак да не успеят да влязат.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 77. 78 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#52] от "Аз съм Изнервен!":Избирателят е мъдър. Дали пък ти не си в грешка?
  —цитат от коментар 66 на Добрин


  Разбира се, че избирателят е мъдър. Това проличава особено ясно от факта, че България продължава да е най-бедната и корумпирана страна, от това, че институциите, за които същият този мъдър избирател гласува, имат катастрофален рейтинг, от кражбите за милиарди, които мъдрият избирател плаща от джоба си, от напускащите всяка година десетки хиляди млади и образовани хора, които явно не са съгласни с "мъдрите избиратели". Този рефрен го пее и друг политагитатор от форума, така нареченият пророк Илия. Може заедно да сте карали курсовете навремето и за това да пишете едни от най-тъпите коментари във форума.

 78. 79 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#66] от "Добрин":

  Ако беше мъдър нямаше да реве, че няма пари да си плати парното...

 79. 80 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 618 Весело

  Как да не пустосва Христо Иванов, че отказа подадената ръка на Радан?
  —цитат от коментар 63 на zle_platen_trol


  Бойкикев може да пустосва и по други причини. Например, в собствения си избирателен район е победен не от кой да е, а от атакиста с блуждаещ поглед, иженарицаемата чуколина. Биде застрелян в челото директно! мбахахах

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 80. 81 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5525 Неутрално

  Гласувайте всички БЪЛГАРИ, не оставяйте малцинства да ни управляват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK