Един оттеглен текст, един уволнен служител и няколко неотговорени въпроса

Един оттеглен текст, един уволнен служител и няколко неотговорени въпроса

© Анелия НиколоваЕдин уволнен служител, един свален текст и няколко неотговорени въпроса. Така изглежда в края на седмицата хаосът с предложението да има изискване за уседналост от три месеца и за президентските, и парламентарните избори.


Предизвикан от разнопосочните версии между "Дондуков 2" и служебното правосъдно министерство, от объркването стана известно, че държавният глава Румен Радев смята,че трябва да има известно ограничение на изборните права на българите в чужбина. В специална позиция в четвъртък той заяви, че няма да бездейства, когато се засяга суверенитетът на България. Но така и не даде отговор на въпроса


дали спорният текст е бил включен в проекта по негово настояване.
Така твърди служителят Любомир Талев, според чиято версия на среща в президентството в понеделник именно Радев изисква тази разпоредба да стане част от проекта, а останалите текстове са изготвени от екипа на правния секретар на Радев. Той твърди освен това, че текстовете са били съгласувани с нея и с ресорния заместник-министър Деница Александрова - Митрова.


От правосъдното министерство отричат това и твърдят, че са искали в проекта да бъде включвен друг текст, отново за уседналостта.


В съобщението, с което обявиха, че оттеглят разпоредбите в сряда, стана известно, че готвеният проект от експертите на министерството е предвиждал в нормите за уседналост изрично да залегне "възможността за упражняване на избирателни права на български граждани, живущи на територията на всички държави - членки на Европейския съюз".


В петък заместник-министърът Митрова пък заяви, че е дала изрични указания към Талев, които той не бил изпълнил. "А именно спорните текстове, регламентиращи тези права да са в унисон с разпоредбите на чл. 350 и 396 от действащия Изборен кодекс (бел. ред. текстовете уреждат уседналостта при местните избори и тези за Европейски парламент), отнасящи се във връзка с уседналостта на български граждани, както в Република България, така и на територията на всички държави членки на Европейски съюз.


Така и не става известно какъв точно текст са искали от правосъдното министерство да включат за уседналостта.


В петък следобед стана известно, че президентството е поискало от ЦИК информация за гласуването в чужбина от 2009 година насам. От администрацията на държавния глава изискват справки за гласувалите на четири парламентарни вота, в които да има информация за брой гласували и разбивки по държави.


Така въпреки че беше оттеглен, без отговор остават въпросите:


- Кой е бил автор на конкретната разпоредба?


- Защо служебният кабинет и по специално министерството на правосъдието се занимава с такава сериозна и мащабна промяна?


В преходните и заключителните разпоредби на проекта се предвиждат


изменения и в закона за вероизповеданията и политическите партии, с които се дават изключително големи правомощия на главния прокурор,


които не са оттеглени. Предвиждат се и сериозни рестрикции за финансирането на вероизповедания, които вече срещнаха остра реакция.


И Радев, и неговият правен секретар Емилия Друмева "успокояват", че всичко се решава от Народно събрание. Но при това, че 44 -ят парламент все още не е започнал работа (Радев го свика на 19 април), появата на такива изменения, изглежда странно и недообмислено.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  Текста си беше абсолютно точен. Трябваше да остане.

 2. 2 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Така твърди служителят Любомир Талев, според чиято версия на среща в президентството в понеделник именно Радев изисква тази разпоредба да стане част от проекта, а останалите текстове са изготвени от екипа на правния секретар на Радев. Той твърди освен това, че текстовете са били съгласувани с нея и с ресорния заместник-министър Деница Александрова - Митрова.
  ===============
  Президентът да предостави стенографският протокол и ще се разбере КОЙ какво е наредил да се впише в законопроектът и след това ОСТАВКИ на всичките.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 3. 3 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Весело

  Радев трябва да се върне да си дослужи - явно му е още рано за президент.

  /не се чете/
 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Да не забравяме и спешната среща преди изборите на Радев, Цацаров, шефа на ДАНС и вътрешния министър. Може би именно там да били решени промените. А може би таи среща е имала и за цел да подгрее обществото с една измислена опасност, каквато са гласовете на българските изселници в Турция. Защото Радев откровено е говорил, че цел на промените са ДОСТ да не влезе в парламента, но това не изглежда достоверно, защото и да нямаше пречки, ДОСТ пак не би влязла или би имала съвсем малко депутати. Цел на цялато оперативно мероприятие е ограничаването правата на българските граждани, което те да приемат с ръкоплескание като спасяване от една фиктивна опасност. Така комунистите отстрелваха българското общество през първите години на властта си - група по група.

 5. 5 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ако има друг готов проект на Министерството, който бил по-добър от оттеглените текстове - защо тогава не го покажат?

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  С този пАлковник дето н го натресе Кремъл така ще е

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  Както вие, така и авторката (второто изречение от статията) имате проблем с пълния член. С тази разлика, че нейното изречение е вярно, понеже хаосът е налице, а вашето е грешно, защото противоречи на основния закон.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  "Един оттеглен текст, един уволнен служител и няколко не отговорени въпроса". Един експерт има "кръв"на велики българи :) Та .....това идвало от там.
  Би били добре , ако имаше 1000 експерта ,които да възразяват на "идиотските" неща на които са принудени да вършат. При експерта няма никаква ДНК експертиза за кръвта на смели хора преди , а потупване по рамото ,обещание за растеж и " чадърче на поредното мафиотско управление". Да "наплюеш президент " е елемент на друга бира .Няма нищо лично с президента ,а опит да се "направи"втори Плевналиев, на този може група за поръчки да му възложат . Тоест не става дума за "Супер мен". Идва реч за пречупен гръбнак на българската администрация. Познавам много експерти на различни равнища. Последните 7-8 години доведоха до тотална "феодални зависимости" на добрите експерти пряко от политици ( все пак през посредници) ; например през ПИАРКА (съчетаваща и други функции) ; външен експерт ( облечен в доверие може да е охранител или много странен адвокат ), такива хора
  дават старт на вътрешни държавни процедури - това е. Напоследък
  администрацията става все по ГЛУПАВА. Такава е целта (въпреки 300 мил евро за подобряване на администрацията) . Нулеви компетенции , абордаж от външна експертиза ,вътрешната подписва и носи отговорност (каква отговорност от хора неразбиращи същината на документа. Мафиотски пинизи. Не знам как може да се премахне толкова дълбоко инфилтрирана мафия.

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#2] от "Танас":

  Няма стенограма. Заседанието е било работно.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Слаб юридически екип и слаб шеф на кабинета на президента!

  Проф. Друмева какво е консултирала- трябвало е да наложи ВЕТО моментално, в момента , в който види,че се предлага универсална уседналост за всички нашенци зад граница!
  Достатъчно беше, да запише, че уседналостта се отнася ЕДИНСТВЕНО за изборите на територията на България, всички останали могат да гласуват свободно, но САМО в секции, пряко и напълно контролирани от консулствата на България в чужбина , в присъствие на застъпници на всички партии.

  Редът за разкриване на секции е добър.
  Не е необходимо да се променя.

  Това веднага ликвидира автобусите от Турция и произволът в турските секции от предишни години, когато за минута гласуваха по 100 човека!
  Веднага ликвидира и възможността сутринта да гласуваш в Бурса, да хванеш автобуса и следобед да гласуваш в Кърджали.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 11. 11 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  Талев твърди, че на срещата в президентството лично президентът е казал, че държи на уседналостта, за да не влезе ДОСТ в парламента. Ако това не е вярно, защо няма официално опровержение от страна на президентската администрация?

 12. 12 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":

  За Президентът Румен Радев само адмирации! Трябваше по рано да стане Президент.

 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  До коментар [#11] от "Fiji":За Президентът Румен Радев само адмирации! Трябваше по рано да стане Президент.
  —цитат от коментар 12 на Dоауnар

  Още докато е бил в гимназията ли?

 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Всичко все повече прилича на конвулсиите на отрязания крайник (неуспехът на БСП за изборна победа) който не може да получи нова заповед от мозъка :)
  Служебното правителство беше отрязано от възможността да продължи с БСП след изборите, но все още "не знае" това и действа, заедно с президента по инерция, изпълнявайки чужд (на Решетников?) план...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Наистина е бъркотия. Не можем да разберем кой какво е направил. Дори не става ясно какво е мнението на Решетников.

  подпис
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  Типичен ошав от некомпетентност на всички нива и разбира се не се знае кой е наредил да се вари.Не е работа на квартета Решетников-Радев -Нинова-Герджиков да пипат изборния кодекс,може много да им се иска,ама не е тяхна работа.

 18. 18 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Весело

  До коментар [#17] от "chicago514":
  "Не е работа на квартета Решетников-Радев -Нинова-Герджиков да пипат изборния кодекс"

  Друго си беше Мая Манолова

  подпис
 19. 19 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Весело

  Съвсем сериозен съм като се питам. Защо Радев твори тези глупости. Той вече не зависи от БСП. Поредицата глупости обаче подсказва за някакъв натиск. Кой днес оказва натиск на президента! Кой може да обърква един президент с пълен екип!
  При посещението на Туск президентът избръщолеви нещо несвързано за мигрантите. Като за приказка пред Туск изглеждаше като добро оправдание. Но защо му е да твори все нови и нови глупости.

  подпис
 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  Друго си беше Мая Манолова.
  Няма да има изборен кодекс който да удоволетворява всички,но и Манолова и Фидосова,а и когато са се променяли текстове са се правили в НС,където му е мястото,а не от служебните правителства.

 21. 21 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Весело

  До коментар [#20] от "chicago514":
  "Друго си беше Мая Манолова."

  Въпреки,че аз го написах, то никак не е друго. Това си е същата глупост с друга прическа. Енергията е същата - по дефиницията "луд умора няма". Дали не ни чакат години политическо шоу! Дали президентът няма да запълни медийната празнина от западащия рейтинг на Слави Трифонов!

  подпис
 22. 22 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Весело

  Опасно е, когато гражданите не виждат логика в поведението на президентската институция. Защото когато няма общоприета логика, би могло да има скрита логика.

  подпис
 23. 23 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Радев включи осветлението. Тези които са на "калъп" със съседна държава или на системи от други държави, гракнаха неистово.

 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Толкова енергия да се изхаби заради простотията на някои висши служители и един , избран от "народа".

 25. 25 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Много местановци ей, приготвихте ли си фесовете...

 26. 26 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  До коментар [#15] от "Иван К":

  Има "бъркотия" в герперските глави, а Решетнииков накрая си каза ГЕРП ми харесва повече :)

 27. 27 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  До коментар [#16] от "lone_wolf":

  Напреди имахме гори и истински "вълци". Сегашните са виртуални , гепят джип за 300 бона и разкарват "шейхове" на разходки :)

 28. 28 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Въпросът за изборните права на българите в чужбина тепърва ще се разисква, разбира се, там, където трябва - в парламента

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  До коментар [#17] от "chicago514":

  Друго си е подредба по МАФИОТСКИ . Целуваш ръка , чупка в кръста...и си готов да умреш за ДОНА. Да ви имам демократичната психика..:)

 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  До коментар [#10] от "mr. wonderworld.":

  Обратното на "Уседналост" се нарича "''чергарство". Има и по модерна дума - мобилност :))

 31. 31 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Голямо дълбаене, за едино предложение. Много шум за нищо от либералнит екомунистически медии, срещу законно избраният български президент. Как чиновниците ще предлагат промени, като псведо журналистите ги правят на нищо, за всяко нещо, което не допада на господарите им. После защо няма реформи. Дали е бил добър текста или е бил лош могат да решат само народните представители. Щом не е стигнал до тях, значи няма нижда от толкова шум. Аман вече! Занимавате ни само с глупости!

 32. 32 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Кой каквото и да казва , отнемането на конституционни права е кофти нещо. Днес на един , утре за друг и когато дойде нашия ред , ще се окажем наказани за бездушието си.

  SHADOWS of SOFIA
 33. 33 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#5] от "espresso":

  +++ Много логичен въпрос. Даже да го чуят ще се направят на ощипани.

  SHADOWS of SOFIA
 34. 34 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#27] от "dejmos":

  Друже! Бъркаш ме с герПаджиите!

  Да разлая троловете!!
 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  и някак дискретно се заобикаля политическата ангажираност на "експерта"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#35] от "дерибеев":

  Каквато и да е политическата принадлежност , това е пробив. Първия който отказа да поеме чужда вина. Дано не е последния който , назовава по име причинителя на подобно правно недоразумение.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":За Президентът Румен Радев само адмирации! Трябваше по рано да стане Президент.
  —цитат от коментар 12 на Dоауnар


  Ама- и да отговори на въпросите. Това с "не мога да мълча и да бездействам" е всичко друго, но не и отговор.

  Няма лошо да има мнение. Ама- като е избран, и като е Президент на всички българи- да излезе и да каже на всички българи- чии са текстовете, и какви са точно.

  Чакаме.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 38. 38 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":За Президентът Румен Радев само адмирации! Трябваше по рано да стане Президент.
  —цитат от коментар 12 на Dоауnар

  Още докато е бил в гимназията ли?
  —цитат от коментар 13 на Fiji
  Да, поне щеше да е преди да стане военен... 😂😂😂😂😂😂

  П.С.: Дневник- новият ви дизаин е пълна трагедия, освен, че е адски разпръснат, е пълен с бъгове! Цитатирането пак е в "кафяв цикъл", налага се да прилагам афро- инжинеринг.

  Но все пак- много ви благодаря, че все пак не е с тъмно сив шрифт, на черен фон. Как на са се сетили "дизайнерите"- умът ми не го побира. Щяхме да бъдем още по- възхитени!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 39. 39 Профил на pbs
  pbs
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Плевнелиев винаги се аргументираше за всяко свое решение.

 40. 40 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Нещата са ясни - президентът показа истинската си същност и зависимостта си от БСП. Служебното правителство толкова ясно прокарваше тяхната кадрова политика.

 41. 41 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 242 Гневно

  Добре е да се разчепка темата докрай. И "принципният" президент да се научи да носи отговорност. За всяко свое действие или бездействие.За мен далеч по -важен обаче е въпроса за уседналостта в мозъците на все повече сънародници. За съжаление от българския етнос. Които или не гласуват или гласуват като в игрите на щастието или късмета. Заради такива отново от екраните ни гледат и назидават едни и същи костюмирани негодници всякакви.И така избори след избори докато България демографски се топи пред очите ни.

 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  До коментар [#34] от "lone_wolf":

  Не бъркам за герПаджиите :)) Нормално е да "вряскат срещу уседналост". Те са чергарско племе , което търси ПППари ...сега в момета, кеш и така нататък. В по стари времена се наричат кърджалии. Идат от прословутият КРИМ , за да държи в покорство раята. Така действат и герПерските орди и сега ..

 43. 43 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 643 Неутрално
 44. 44 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Радев трябва да се върне да си дослужи - явно му е още рано за президент.
  —цитат от коментар 3 на Тони Шнайдера

  +++
  Като типичен овенен - щом е получил заповед - стреля и не мисли защо и по кого ;)
  После пък се "сети" да пита ЦИК к'ва била статистиката напоследък, и стана за кашмер, показвайки пълната си несъстоятелност - лична и на всичките около него !
  Тази история може да се окаже мнооого полезна за всички, които "не харесваха" на Цецка прическата ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 45. 45 Профил на azazel
  azazel
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Добре, де, всички се възмущавахте как ДОСТ и Ердоган влияят на българските избори, как е абсурд да гласуват хора, дето не знаят български и искахте да се спрат изборните туристи... И сега, когато Радев иска да направи законопроект за това (говорим за качен за публично обсъждане законопроект, не закон, защото, колкото и странно да ви се струва на форумните умове, законите се приемат от парламента), ревнахте - ааа, не, Радев бил комунист и искате оставка... Явно онова лекенце Талев (което, както стана ясно, е протеже на министър Захариева от кабинета Борисов 2 и, на което основният му аргумент срещу уволнението му беше, че е наследник на Багрияна и Шапкаров...) по някаква причина е пропуснал да добави частта в текста, изключваща от от правилото българите в страните от ЕС, защото всички замесени казаха изрично, че законът цели да ограничи гласуването единствено на хора извън ЕС. А, дали го е направил умишлено, за да предизвика скандал, или от мързел/тъпотия, това вече е друг въпрос...

 46. 46 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Уседналостта е грандиозна глупост. Всеки български гражданин, независимл къде живее, има право да гласува. Съвсем отделен въпрос е, че според мен секциите трябва да са по постоянен адрес и толкова. Ако някой софиянец е във Видин, Чикаго или Пхенян да бъде така добър да се прибере до секцията си, ако иска да гласува.

 47. 47 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  Amendment на секи км

  Предумишлен антиконституционен скандал... напразен.

  Граничещ с безумие, но в граници на разум.
  Нема начин в президенство и наоколо престъпници да предлагат
  "поправка" на Конституция, без умисъл.

  "Противоконституционен текст, с който се отнемат основни права на български граждани и който граничи с безумие...

  Драмата със скандалния законопроект е празен ход...

  Не е работа на президентството да пише законопроекти"

 48. 48 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Изобщо не вярвям на цялата тази бъркотия,създадена съзнателно от некомпетентни хора.И накрая си измиват ръцете с г-н Талев!
  Наистина живеем в абсурдна държава!!!!

 49. 49 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  До коментар [#7] от "Незнайко в Слънчевия град":
  Авторката сложи пълен член на хаоса от второто изречение.
  Браво. Но не очаквам фенонете на самолета с дистанционно да се съгласят, че забраната за гласуване на живеещите в чужбина, противоречи на Конституцията.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 50. 50 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  феновете

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#48] от "Cara Mia":

  +++

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  трябвало е да наложи ВЕТО моментално, в момента , в който види,че се предлага универсална уседналост за всички нашенци зад граница
  —цитат от коментар 10 на mr. wonderworld.


  Е, нали идеята е била да се ограничи точно вота от чужбина - от Турция.

 53. 53 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Най-интересното от всичко е защо толкова хора тръгнаха да бранят интереса на ДОСТ?

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#53] от "Paolo Di Canio":

  Защо се опитваш да изместиш темата? Проблема е виден , опит за нарушаване на конституционни права. Какъв ДОСТ те вълнува ?

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Любопитно

  До коментар [#19] от "Иван К":
  "Съвсем сериозен съм като се питам. Защо Радев твори тези глупости. Той вече не зависи от БСП."
  Вие сериозно ли смятате, че Радев НЕ зависи от БКП?!
  Та той Е БКП. Под политическия чехъл/чук на КГБ-Кремъл.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 56. 56 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#53] от "Paolo Di Canio":Защо се опитваш да изместиш темата? Проблема е виден , опит за нарушаване на конституционни права. Какъв ДОСТ те вълнува ?
  —цитат от коментар 54 на ka2


  На кой правата, на Ердоган и агентите му ли?

 57. 57 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Любопитно

  До коментар [#38] от "952":

  "кафяв цикъл", налага се да прилагам афро- инжинеринг.

  Но все пак- много ви благодаря, че все пак не е с тъмно сив шрифт, на черен фон. Как на са се сетили "дизайнерите"- умът ми не го побира. Щяхме да бъдем още по- възхитени!"
  Хахахахха, добро чувство за хумор! :)

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#56] от "Paolo Di Canio":

  Който има Български паспорт и се яви в изборно бюра има право да гласува. Като искаш спри ги! Разбери , че емоциите ти няма как да отменят Конституция.Не пробутавай желаното за действително!

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Пълна неадекватност , меко казано ..профанщина, необразованост и някакво фатмашко самочувствие ..Този още не си знае правата и мисли ,ч е още е на ..плаца ...:)))
  Само грандиозен профан , на първо място, може да заяви, че СЪВЕРЕНИТЕТЪТ на България е застрашен от ...БЪЛГРСКИ граждани ::)))!!???
  Не от чужда армия, терористи, въоръжени наемници и т .н, а от български гарждани - с български лични карти ..!!???
  .Как пък една 'видна" професорка - не му обърна внимание ...Явно е спяла , критическа ..възр...:)))

  BIG AL
 60. 60 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Много правилно мисли президентът. Могат да гласуват само хора, които плащат данъците си в България. Чрез гласуването ние решаваме кой и как ще разпределя данъците ни. Затова нямат право да гласуват хора, които не плащат данъци тук. Плащаш - гласуваш, не плащаш - нямаш право.

  Аз не желая някой друг да разпределя парите, които аз плащам на тази държава. Някой от Турция, САЩ или Англия. Тук не става въпрос за демокрация и за права. Права има всеки, който желае да живее в България и да си плаща данъците тук. Иначе за какви права може да претендира?

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Идеите , които ще получваме от ТОЗИ, явно ще се припокриват с тези на "новия " фактор в управклението - волен сидеров ...:))
  Има Конституция- майната и ...Но, друго е по- важно тук и не го прочетох до сега ..
  ИМАМЕ НЕестествена емиграция ,напускане на България от много и за кратко време - български граждани :, в съседна държава :Смениха им имената и хората напуснаха ..Тази емиграция , не е другата , днешната емиграция ...:))И от този фак, трябва да тръгне разрешаването му, първо ..:))

  BIG AL
 62. 62 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#60] от "marobo":

  Ми нека си мисли правилно , но да не се опитва да променя Конституцията. Това е извън правомощията МУ.

  SHADOWS of SOFIA
 63. 63 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#52:"Paolo Di Canio"][/quote]


  "Е, нали идеята е била да се ограничи точно вота от чужбина - от Турция."

  Естествено, че това е идеята!
  От години в Турция вотът е компрометиран, в турските секции се вършеха безобразия, фалшификации и т.н. Правилно българската държава сложи РЪКА върху турските секции. Трябва да има ред за откриване на секции, който е правилен. Трябва да ома строг контрол на гласуването. Който не може да си напише името и адреса на български няма работа да участва в български избори!

  Но защо й трябваше на Друмева да въвежда универсална уседналост?
  Това компрометира идеята.

  Изглежда така, че Друмева съботира президента, толкова глупава постъпка!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 64. 64 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#59] от "BIG AL":

  "Само грандиозен профан , на първо място, може да заяви, че СЪВЕРЕНИТЕТЪТ на България е застрашен от ...БЪЛГРСКИ граждани ::)))!!???"

  Суверенитетът е нарушен от Турция, която ПРЯКО се меси в българските избори, като налага на нащенци в Турция да гласуват за ДОСТ.
  За целта си служи с всякакви средства- пропагандни, принудителни, стимулиране чрез безплатни екскурзии, стоки, дневни, платени отпуски и т.н.

  Кое не ти е ясно?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  С други думи - пробелмът трябва да се съсредоточи, САМО върху ТЕЗИ изселници и да не се закачат ДРУГИТЕ български граждани по света : ЕС, Канада, САЩ и т.н...
  Преди години писах по темата ..Всяка страна и нашата ИМА правото да ограничи двойното гражданство - САМО с друга страна !!! Предвид, пак повтарям - НЕестествената тогава емиграция,изселване ..Можеше да се постави СРОК, например- 1- годишен- за всички с двойно гражданство в Турция /и тамошното законодателство го забранява/ ,
  та в този срок - ВСЕКИ да прецени - КОЕ гражданство приема и от кое се отказва - благодарение на Тошовите бакиии , навремето ...По този начин,ще ЗНАЕМ, колко са българските гарждани в Турция, например и колко вече НЕ са български граждани ..
  Сега , всеки ден в Турция се РАЖДАТ български граждани - от такива и от смесени бракове и т.н...И не ги знаем - КОЛКО са, а имат Право по Закон !!!
  С две думи - пробелмът трябва да се обсъжда и варианти да има ит.н...
  Не можеш да лишаваш от Права български граждани, които освен това са и НЕ по СВОЯ воля - напуснали България !!! И мен ако ме бяха кръстили АСАН , вместо Петко, Иван или Александър - щях да напусна страната на другаря тодор живков ...:)))

  BIG AL
 66. 66 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#64] от "mr. wonderworld.":

  Защо не си пишеш за женските атрибути, а се бъркаш там ????
  "Кой" не налага ли в Столипиново или Пазарджик- за кога да се гласува , от едва говорещи български роми ?? ::)))
  Пропагандата тук, в БЪЛГАРИЯ - не работеше ли ЗА избирането натвоята мутра, льотчика или нинова ???
  Хахахахааа........
  За пропагандата няма граници и манипулациите НЕ са по- малки у нас- в сравнение с Турция, например ::))) Даже Бурса е по - близо, отколкото София - до Кърджали, например - горе долу ......Погранични райони ...:))

  BIG AL
 67. 67 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 237 Любопитно

  Колкото и да се напряга Радев,той остава на светлинни години от най-великият българин и бивш наш президент-Росен Плевнелиев!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Много хора го управляват Радев и той не може да разбере, на кой свят се намира. Всичко му се случи толкова бързо, той няма никакъв опит, а съветниците му се оказаха много недобросъвестни. Ако иска да стане президент, а не посмешище, да почне да уволнява.

 69. 69 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Динко ли ще ме учи на Закони ???
  След като си български гражданин - имаш Права -по Конституция ...Динков=ци и тошовци ни докараха до тук ..И това не е защита на ДОСТ, доган или местан , а защита на ПРАВА и НЕ искам да питам Динко, аборигена, сидеровчето или кара- доносника - за Правата ни ::)))
  Този нефелен субект , президент , ще ме лиши от Права и ако поживея няколко месеца в друга страна !!!???? Не случайно в други страни , но БЕЗ нашия случай на ИЗСЕЛВАНЕ , все пак дават 3-5 годишни СРОКОВЕ , ако не си се връщалв България или страната си ...:)))А тези хора си прескачат близката граница и по- често ..
  Изобщо , не оставяйте ФАТМАК да решава тези проблеми- от тошо , правешки , завещани ни ...:)))

  BIG AL
 70. 70 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Динко ли ще ме учи на Закони ???
  След като си български гражданин - имаш Права -по Конституция ...Динков=ци и тошовци ни докараха до тук ..И това не е защита на ДОСТ, доган или местан , а защита на ПРАВА и НЕ искам да питам Динко, аборигена, сидеровчето или кара- доносника - за Правата ни ::)))
  Този нефелен субект , президент , ще ме лиши от Права и ако поживея няколко месеца в друга страна !!!???? Не случайно в други страни , но БЕЗ нашия случай на ИЗСЕЛВАНЕ , все пак дават 3-5 годишни СРОКОВЕ , ако не си се връщалв България или страната си ...:)))А тези хора си прескачат близката граница и по- често ..
  Изобщо , не оставяйте ФАТМАК да решава тези проблеми- от тошо , правешки , завещани ни ...:)))

  BIG AL
 71. 71 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Даже ще добавя: Руските агенти са много повече в Бъклгария, отколкото"турските " ..И големи части от икономиката ни владеят, но за тях - нито дума...!!
  Аспирациите и на ДВЕТЕ империии не се различавт и политиката и Законите трябва да ни пазят, а не динковци, фатмаци, сидеровци и сие ...:)))

  BIG AL
 72. 72 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#68] от "Роси":

  Той вече е за посмешище ::))))
  Още не знае , какво МОЖЕ и какво НЕ може - по Закон ..Типичен комунист на власт , но слава Богу - в демократична държава, та няма да му мине номера ..
  Не той или сидероивчето, ще ни кават КОЙ е лош , и кой добър , особено СЛЕД Крим и 45-те години крепостна България - на кремъл :))))

  BIG AL
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Както се казва, "Уйдорма" на ГЕРБ.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#60] от "marobo":

  Връзката, линията - Права , граждански , лични, е едно,
  друга е - икониомическата линия , връзка - плащане на данъци ..

  Едното са ГРАЖДАНСКИ права , другото- са икономически права и задължения ....Не съм чул , някой , който НЕ си плаща данък сгради с години, данък за колата и т.н..., да бъде ЛИШАВАН от българско гражданство ...:)))- да бъде предложено !!??, да бъде лишаван !!??
  Маргините, напримет, десет години не бяха пускали данъчни декларации- нямат доходи в България , хората ... И Боко е беден , и пашата , и един куп мафиоти- НЕ плащат данъци в България , и т.н...
  Е, не съм чул горните българи - да са лишени от българско граждданство ::)))
  Хахахахаа..Нещата са по- сложни..Нито един италианец, испанец или швед - няма да го лишат от гражданство, ако бачка в Германия , например - и там плаща данък ::)))

  BIG AL
 77. 77 Профил на garga781
  garga781
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Класически,герберски саботаж от гербава Калинка. Коментиращите, тук вземат за чиста монета само мнението на Калинката. Сто пъти се каза,че текста е публикуван своеволно от гербер, без редакция, без съгласуване и незнайно как Захариева моментално попада на него. Голям зор имат либералните фашисти,МестаН и Борисов да съборят Радев,щото се озъби на Ердоган.
  Въобще, ердоганисти-демократи.

 78. 78 Профил на garga781
  garga781
  Рейтинг: 294 Неутрално

  И,да,адмирации за Радев,че бръкна в гнездото на османисте от дост и герб.

 79. 79 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  И оставете турските баби и дедовци - половината им живот е минал тук - на доизживяване са ..::)
  Погледнете младите руски агенти - те са потомствени и се раждат ТУК ::)))
  А и не случайно доган се насочи към ромите по гетата- защото и той знае, че бабите и дедовците от Турция- са до време ...:)))

  BIG AL
 80. 80 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  И оставете турските баби и дедовци - половината им живот е минал тук - на доизживяване са ..::)
  Погледнете младите руски агенти - те са потомствени и се раждат ТУК ::)))
  А и не случайно доган се насочи към ромите по гетата- защото и той знае, че бабите и дедовците от Турция- са до време ...:)))

  BIG AL
 81. 81 Профил на garga781
  garga781
  Рейтинг: 294 Неутрално

  администрацията е пълна с калинки,готови за задействане.
  утре всяка герберска превъзходна може да публикува текст и да обвинява неудобните на Боко,че са и наредили.
  утре жертва на такъв саботаж може да е Христо Иванов,бе народе.

 82. 82 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#81] от "garga781":

  Точно така" спечелиха" и изборите. В държавната администрация работят над 1 милион души и гласуваха под строй и от страх да не бъдат изритани. ГЕРБ "спечели" с обикновените 1 милион гласа, както винаги.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 83. 83 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Така комунистите отстрелваха българското общество през първите години на властта си - група по група.
  —цитат от коментар 4 на spiegel


  С това се изчерпва темата... Иначе ми е интересно мнението на хората в чужбина, които гласуваха за Радев. Дали гласуваха за да им забранят да гласуват в бъдеще или просто бяха изиграни от един популист?

  Порусначен народ- слаба държава
 84. 84 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Разстроено

  Проследявайки цялата тази, оплетена в лъжи и недомлъвки, "народолюбна" кампания по промяната на ИК, мога да кажа само онази хубава българска думичка, с четирите представки - из-по-на-о-срахте се господин президент, заедно с подопечното Ви министерство на правосъдието!

 85. 85 Профил на Иван Лалев
  Иван Лалев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#7] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Хайде не се хващай за това как си ползва Члена. Дай по същество - сгазиха ли ПатриотЕте Конституцията или ве? Сгазва ли я Румбата или не? Защо при предстоящ парламент служебен КаГБенет ще прави промени в Закона????

 86. 86 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 931 Любопитно

  предозиране ,и калпав медиен балон ,все пак става дума за ПРОЕКТозакон който би получил огромна подкрепа от местният матрял ...една калпава калинка беше жертвана ,но на кой му пука ,има още хиляди като нея в държавната администрация

 87. 87 Профил на Иван Лалев
  Иван Лалев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#56] от "Paolo Di Canio": Стига с тези опорни точки. Тук всички говорим за БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЖИВЕЕЩИ В ЧУЖБИНА! Или нямаш нито един роднина, приятел или познат живеещ извън страната?
  Само да вметна . Турски гражданин не може да получи двойно гражданство/ мантра патреотска/ , но ЧУЖД гражданин може да получи турско гражданство! Никой и никой не е лишавал изселените от БКП от българско гражданство.

 88. 88 Профил на spyrogyra.
  spyrogyra.
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не му е работа на Радев да се занимава с проекти на закони, както и на неговото правителство да кадрува като бясно до ниво портиер на АЕЦ. Да си сменя съветниците като "капацитета" Друмева докато не е станало късно.

  И не харесвам новата версия на сайта. Спрях да си купувам вече Капитал, ще взема да спра да влизам и в Дневник.

 89. 89 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  И още нещо, радикално , от мен ...:))
  Не местан,
  АЗ , ако бях шеф на партия, щях яростно да искам КАСИРАНЕ на изборите ...
  Защо ли ??
  А ми защото Законът НЕ беше спазен- нямаше машинно гласуване !!!
  Т.е. ВСЯКА опашна пред секция в Джибути, САЩ, Турция или Испания и т.н...- може да доведе до ОТКАЗ от гласуване на граждани...!!!!
  ВСЕКИ , дори и ЕДИН останал пред секцията след 20 часа- и негласувал - - е бил ЛИШЕН от гражданското си право, ЗАЩОТО МАШИННОТО гласуване, като ПО-бързо, нямаше да остави граждани пред секция, нямаше да има ОТКАЗАЛИ се граждани - заради опашките и т.н...
  Законът НЕ беше приложен, осъществен...
  Законът - нямаше машинно гласува ,. след като ИЗРИЧНО беше предвидено в същия този Закон ::))))
  И ИСКАМ касиране на тези хаосни избори !!!
  Аз, БИГ АЛ - шеф на партия еди коя си ... ....:))))

  BIG AL
 90. 90 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1641 Любопитно

  Радев трябва да се върне да си дослужи - явно му е още рано за президент.
  —цитат от коментар 3 на Тони Шнайдера


  Държавата е дала на Радев 100-200 хиляди лева допълнително възнаграждение и възможност за ранно пенсиониране след 22 години стаж, за да си почива и да не влошава допълнително здравното си състояние с ускорения несвойствени за човешкия организъм, на каквито до скоро е бил подложен.

 91. 91 Профил на Иван Лалев
  Иван Лалев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#73] от "socialen": По ще ти отива ник "бг социалист".

 92. 92 Профил на brassway
  brassway
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Отсъствах няколко дни от България и не съм хванал началото на тази история.
  Сега като чета тази информация, не ми става ясно за какво се тревожат всички.

  Добре би било Дневник да предаде накратко и предисторията.
  Благодаря.

 93. 93 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  И , за da завърша темата , докато ми се свари кафето ::))
  Tака, значи ..Лишаваме всички български граждани в Канада, ЕС, САЩ и т.н., от българско гражданство ...:)) Но , понеже имам въображение ...:) Изведнъж, ще се окаже , че стотици хиляди български граждани ТУК - започват да ПОЛУЧАВАТ долари, евра и други - от ЧУЖДИ граждани в чужбина !!!?? Горишно - над 1,5 милиарда евро или долари ::)))
  Хахахаааааа........
  Значи , чужди граждани ПОДКУПВАТ нашите , живеещи ТУК граждани - да не гласуват за НАС - патреотете сидеров, карата и сие !!?? И затова ,няма да влезем в парламента- ще наддадът вой нашите патреоте !!! Не може така - "чужди ' граждани да пращат тук пари - на наши граждани и да ги "подкупват" ... !!???
  Хахахахахааааа......
  Я веднага да се забрани !!!!
  Хахахахаааа.....
  Едната глупост , винаги води до друга такава ....
  Хахахахахахаааа.......

  BIG AL
 94. 94 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Другарю ф@тмак,
  За в бъдеще работете / мислете по важни въпроси поне по един месец.
  Действайте по тревога само в краен случай.
  И се простирайте според чергата си.

 95. 95 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Най-интересното от всичко е защо толкова хора тръгнаха да бранят интереса на ДОСТ?
  —цитат от коментар 53 на Paolo Di Canio

  Такъв въпрос може да зададе или човек, който пада от Марс, или недобросъвестен манипулатор. Надявам се, че си марсианец.

 96. 96 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#38] от "952":"кафяв цикъл", налага се да прилагам афро- инжинеринг.Но все пак- много ви благодаря, че все пак не е с тъмно сив шрифт, на черен фон. Как на са се сетили "дизайнерите"- умът ми не го побира. Щяхме да бъдем още по- възхитени!"

  Хахахахха, добро чувство за хумор! :)
  —цитат от коментар 57 на Kami


  Ками- за жалост- това "чувство за хумор" чак боли. Аз се вра в едни... да ги наречем "технически" форуми (не е порно), в които пишат предимно по- млади от мен хора. Единият от тях е наистина е с тъмно сив шрифт, на черен фон. Налага се да селектирам всичко, за да "посинее", та да видя за какво иде реч. "Хигиената на четенето" направо ми крещи да се разкарам от сайта, но ми е много важен, и така.

  В Дневник влизам само заради коментарите. В смисъл- не ми е чак толкова важно, но... краста. Та- наистина им препоръчвам да оакат съвсем нещата, та да ми мине крастата, и да си починат очите ми. И- о чудо- засега Дневник се справят много добре. 😂

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 97. 97 Профил на Prosevchomai
  Prosevchomai
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Уволненият чиновник Любомир Талев се оказа изявен протестър русофоб

  17987 | 7 апр. 2017 | 15:20

  Във фейсбук се води бурна полемика "за" и "против" освобождаването на бившия директор на дирекция "Съвет по законодателството" в Министерството на правосъдието


  Уволненият директор на дирекция "Съвет по законодателството" в Министерството на правосъдието Любомир Талев се оказа виден протестър.

  Във фейсбук се води бурна полемика в негова защита или в защита на освобождаването му.

  В социалната мрежа се върти 8-минутен клип от „Ютуб“ от 21 февруари 2015 г., озаглавен "Стоп на кремълската агресия в България". Талев е в центъра на протест пред Министерския съвет срещу действията на Русия в Украйна. Пред съмишленици младият юрист заявява, че „комунистите и националсоциалистите винаги са в единен фронт“. „Русия води срещу нас хибридна война“, казва още правистът.  Талев енергично обяснява, че Русия създава "армия от интернет тролове, които да водят информационна война срещу европейците". Тези "легиони на Путин" били водени от "бясна омраза срещу евроатлантическите ценности на нашата цивилизация", пояснява яростният рудофоб. Тази война се засилила покрай нарастващата роля на България като център на стабилност близо до Украйна, казва той.

  "На юг от нашата граница една финансирана от Путин партия взе властта", посочва още Талев, може би по адрес на СИРИЗА в Гърция.

  Талев подробно обяснява, че случаят "Крим" не можел да се сравнява със случая "Косово".

  Русия създаде армия от "зелени човечета" в нарушение на международното право в регионите, които откъсна от Украйна, изтъква в клипа в "Ютуб" той. И още веднъж подчертава под аплодисментите на съмишленици "Крим не е Косово!"  За публиката е странна трансформацията на човека от клипа в компетентен юрист от държавната администрация, където подобни ярки политически пристрастия не би трябвало да бъдат толерирани.  Според запознати Талев е назначен в правосъдното ведомство от Екатерина Захариева. Той получи защита от ГЕРБ, а Захариева обяви в телевизионно интервю, че ще го върне на работа, ако отново оглави ведомството, защото бил много компетентен. Той пък веднага качи материал за участието ѝ на страницата си във фейсбук.


  Любомир Талев "грейна" в публичното пространство, заради качения на страницата на ведомството в интернет скандален законопроект за промяна в закона за българското гражданство, с който се въвеждат промени в още два закона и Изборния кодекс. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова свали текста, а в прессъобщение от министерството бе обявено, че действията на Талев, които направиха публични готвените скандални промени, били умишлени и целели да злепоставят институцията. Талев отрича това.


  Истината е, че младият юрист забърка огромен скандал в държавата. Той обвини президента, че под негова диктовка е внесен скандалния текст в законопроекта. Обиколи всички медии с версията, че действията му са били в абсолютен синхрон с вътрешно-правовия ред.

  След днешната пресконференция на Министерство на правосъдието, че оказа, че Талев грубо е нарушил вътрешните правила. Без знанието на министъра той се е опитал да стартира съгласувателна процедура на законопроекта в нередактирания му вариант, преди да е изтекъл и срокът за обществено обсъждане.

  "Категорични сме и потвърждаваме първоначално изнесената информация, че с действията си служителят уронва престижа на Министерство на правосъдието".

  Остава въпросът - под чия диктовка е действал Талев или скандалът е плод на управленска некомпетентност на служебния кабинет.

 98. 98 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5545 Неутрално

  Не знам след стоте дни какво ще стане, може и да ги прехвърли.

 99. 99 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#97] от "Prosevchomai":

  И според теб в държавната администрация и президентството трябва да има само видни русофили? Като Иво Христов, шеф на кабинета на президента.

  Протестър бил Талев и това било огромен недостатък. Да напомням ли, че протестите бяха срещу г-н КОЙ, представителя на олигархията която ограбва България другаря Пеевски? Според теб да се протестира срещу Пеевски и олигархията е лошо?

  Накратко що не се завреш при червените си другари, Дневник не е място за пропагандата на такива като теб. Там в някой клуб на БСП пенсионираните комунисти ще те слушат с зяпнала уста.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK