На живо

Началото на новия парламент: президентът отказа да говори, Марешки е зам.-председател (хронология)

Избрано от редактора
 • Президентът отказа да говори пред новите депутати
  Първите речи и гласувания - без изненади
Първо заседание на 44 народно събрание, обща снимка

© Юлия Лазарова

Първо заседание на 44 народно събрание, обща снимкаНовоизбраното 44-то Народно събрание положи клетва, избра ръководство и официално започна работа.


Церемонията по встъпването в длъжност на депутатите беше кратка, вяла и премина почти без изненади. Президентът Румен Радев не спази традицията държавният глава да говори пред парламента в първия му ден, за да очертае важните проблеми пред страната. Въпреки различията в обявените приоритети, в речите си всички партийни лидери акцентираха на сложната международна обстановка, в която новата власт ще поеме функциите си. Подчертаха и необходимостта от съгласие и съвместна работа за предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз в първите шест месеца на следващата година. Общи акценти във вътрешнополитическите теми бяха повишаването на пенсиите и необходимостта от промени в здравеопазването и образованието.


Без дискусии и проблеми при гласуването бяха избрани и новите председател и зам.-председатели на парламента. Единствената неочаквана кандидатура беше на Веселин Марешки от "Воля".
"Дневник" проследи в реално време заседанието за конституирането на новия парламент. Ето и най-важното по часове и минути:

Заседанието приключва

Депутатите излизат пред централния вход на парламента за т.нар. семейна снимка. Около половината от депутатите са народни представители за първи път. И най-младият, и най-възрастният са БСП - 25-годишната Теодора Халачева, избрана от Пловдив, и 74-годишният журналист Тома Томов, който влезе от Благоевград.


Първо заседание на 44 народно събрание. Обща снимка

© Юлия Лазарова

Първо заседание на 44 народно събрание. Обща снимка

Реакциите на мрежите:

При някое от влизанията и излизанията в пленарна зала на Пеевски много ми се иска патриархът да стане, да размаха жезъла и да рече: You shall not pass!


Posted by Samuil Petkanov on Wednesday, April 19, 2017


И от "Туитър"

Марешки - зам.-председател

Предложените от парламентарните групи зам.-председатели също бяха избрани без възражения. Това са:


Цвета Караянчева (ГЕРБ) - инженер по образование, депутат в три парламента - 41, 42 и 43-ия.
Валери Жаблянов (БСП) - политолог, член на ръководството на БСП, депутат в 42-ото Народно събрание
Явор Нотев (Обединени патриоти) - юрист, депутат от "Атака" в трети парламент (41, 42 и 43-ия), зам.-председател на предишното Народно събрание
Нигяр Джафер (ДПС) - лекар, депутат в три парламента досега - 40, 41 и 42-ия. Била е член на комисията по здравеопазване, по парламентарна етика и по защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи.
Веселин Марешки (Воля) - инженер по образование, собственик на вериги аптеки и бензиностанции, депутат първи мандат

Димитър Главчев е новият председател на парламента

Очаквано и без никакви дискусии, по предложение на ГЕРБ за председател на Народното събрание депутатите избраха Димитър Главчев. Той беше единствена номинация за поста. "За" кандидатурата му бяха 157 народни представители, а 81 - групата на БСП и Йордан Апостолов от "Обединените патриоти", гласуваха с "въздържал се".


Главчев, който беше зам.-председател на предишния парламент, е експерт-счетоводител, регистриран одитор. От 2009 г. е депутат от ГЕРБ.


В първото си изказване той обеща парламентът да следва дневния ред на народа. Още по темата - тук.


Димитър Главчев

© Анелия Николова

Димитър Главчев

Най-кратката реч беше на Веселин Марешки, лидер на партията "Воля", която за първи път има народни представители. Той обяви, че няма да прочете предварително написаното си слово и няма да обещава като останалите водачи на парламентарни групи. Вместо това настоя за отговорност и ефективност в работата на депутатите.

ДПС: Да се разделим тежкото наследство на разединението

Пред депутатите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова България да се раздели с тежкото политическо наследство на разединението и омразата и да върви към създаване на мнозинство на основата на споделени ценности. В речта си Карадайъ многократно настоя България да потвърди привързаността си към евро-атлантическите ценности.


Той се обърна задочно към най-голямата партия - ГЕРБ, да подходи внимателно към евентуална промяна в изборното законодателство. ГЕРБ вече няколко пъти заяви, че ще се съобрази с решенията от проведения през ноември миналата година референдум и ще работи за въвеждане на изцяло мажоритарен вот за парламент, задължително гласуване и намаляване на партийната субсидия.


"Когато се поема власт, се поема и отговорност. Управляващите не могат да избягат от отговорността и не могат да се крият зад фрази като "решения на народа и на референдуми". А решенията в управлението се плащат на избори", предупреди Мустафа Карадайъ, чиято партия е категорично против подобни изборни промени.


Още от речта на Мустафа Карадайъ - тук.


От името на коалицията "Обединени патриоти" председателят на НФСБ Валери Симеонов се похвали с постигнатото от националистическите формации в предишния управленски мандат, когато те подкрепяха управлението на ГЕРБ и Реформаторския блок.


Акцентът беше върху строежа на оградата по границата, която би трябвало да предпазва от преминаването на незаконни имигранти. Сред основните приоритети вбъдеще той посочи отново недопускането на бежанци и незабавното депортиране на незаконно влезлите, както и за полицейско присъствие във всяко населено място.


Симеонов очерта приоритетите на коалицията, която преговаря с ГЕРБ за новото управление на страната: от повишаване на минималните пенсии, през националната сигурност, мерки в здравеопазването до "повече спорт и патриотизъм".

Макар и в опозиция, БСП обеща на всички промяна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че левицата е загубила изборите, но състезанието не е приключило. "Намираме се на полувремето, продължаваме промяната и тя ще стане", заяви Нинова.


В словото си тя обеща социалистите да предложат промени към добро във практически всички сфери: промяна в пенсиите за възрастните, поправка на законите, свързани с образованието, подобряване на условията за труд в здравеопазването и системата на МВР, разследване и предложения за премахване на практиките за неспазване на трудовото законодателство, включително неизплащането на реални заплати и осигуровки.

Началото на новия парламент: президентът отказа да говори, Марешки е зам.-председател (хронология)

© Анелия Николова


Председателят на БСП обеща още следващата седмица партията да внесе промени в поредица от закони, както и де поиска изслушването на Комисията по енергийно и водно регулиране за определянето на цените на тока и парното и "с въпрос дали работят за гражданите или за монополите".


За финал Нинова призовава депутатите да замразят заплатите си на нивото им в края на предишния парламент в знак на солидарност с българите, които изпитват сериозни финансови затруднения.

ГЕРБ със заявка за пълен мандат

В изявлението си от трибуната Цветан Цветанов, председател на най-голямата група - ГЕРБ, даде заявка за пълен 4-годишен управленски мандат и декларира, че за партията му няма да има маловажни сфери въпреки очертаните приоритети на властта.


Цветанов посочи, че изборните резултати са показали желанието на хората за дясно-центристка политика. Той се обяви за прозрачност и предвидимост в политиката, като се обяви против "порочната практика на политически рекет" и изрази надежда тя да е останала в миналото, намеквайки за предишното управление, в което ГЕРБ си партнираше с Реформаторския блок. След две години във властта Реформаторите не успяха да влязат в Народното събрание, а партията на Бойко Борисов преговаря за новото управление с коалицията "Обединени патриоти" на Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.


Цветанов завършва с патос: "България е над всичко!". Още от словото му - тук.

По протокол в залата са, освен президентът, вицепрезидентът Илияна Йотова, бивши председатели на парламента, служебният кабинет, патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи и представители на вероизповеданията, евродепутати, представители на институции и на дипломатическия корпус.


За първи път предишните президенти не уважиха церемонията.


Патриархът седи на специално поставен стол между трибуната и депутатските банки.

Патриарх Неофит

© Юлия Лазарова

Патриарх Неофит


Главният мюфтия

© Юлия Лазарова

Главният мюфтия


Омбудсманът Мая Манолова

© Юлия Лазарова

Омбудсманът Мая Манолова


Вицепрезидентът Илияна Йотова

© Юлия Лазарова

Вицепрезидентът Илияна Йотова


Главният прокурор Сотир Цацаров

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Сотир Цацаров

Депутатите положиха клетва

Народните представители произнесоха клетвата, записана в Конституцията: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."


В залата прозвучаха химните на България и на Европейския съюз. За разлика от първия ден на предишното Народно събрание, когато водачът на "Атака" Волен Сидеров опита да предизвика скандал с искането за отстраняване на знамето на Евросъюза от пленарна зала, този път няма реплики.


Заседанието започва с изявления на председателите на парламентарните групи.

Тома Томов открива заседанието

Журналистът Тома Томов, който е депутат от БСП, открива първото заседание на 44-ото Народно събрание. Той удря звънеца в качеството си на най-възрастния народен представител, след като се оказа, че е с няколко месеца по-голям от доайена на последните парламенти - актьора Стефан Данаилов.


"Възрастта ми дава няколко минути право да ви помоля: затворете очите си, погледнете със сърцата си", обръща се той към депутатите. След това чете откъс от "Записки по българските въстания" на Захарий Стоянов с описание на събранието в Оборище и участниците в него, наречени от автора "ангели" заради безкористното си желание да служат на България. "Тези ангели, които дадоха живота си, гледат нас, искат да успеем, да не се спънем и да не се провалим", заяви Томов и пожела "да дойдат златните години и да върнем децата си тук".


Началото на новия парламент: президентът отказа да говори, Марешки е зам.-председател (хронология)

© Анелия Николова

Президентът няма да говори пред парламента

Началото на новия парламент: президентът отказа да говори, Марешки е зам.-председател (хронология)

© Юлия Лазарова


Президентът Румен Радев пристигна на церемонията по откриването на новия парламент. От изявлението му стана известно, че той ще наруши традицията държавният глава да излага пред депутатите вижданията си за приоритетите пред новите народни избраници. Пред журналистите Радев обясни, че е формулирал важните си тези в обръщенията си при встъпването в длъжност през януари и в обръщението си към нацията миналата седмица.

"Няма значение кой е кабинетът - щом е избран, ще работя с него", коментира президентът в отговор на въпрос. Той изрази надежда, че кабинетът ще изкара пълен мандат, защото страната има нужда от сигурност, но това зависи от работата на министрите.


Кога Радев ще връчи на ГЕРБ проучвателен мандат за съставяне на правителство - тук.


Позицията на президента за референдума в Турция и последствията му за България - тук.

Делян Пеевски

© Юлия Лазарова

Делян Пеевски


Депутатът от ДПС Делян Пеевски обичайно се появи на първото заседание на новото Народно събрание. Опитът до момента сочи, че след това той с месеци не стъпва в сградата на парламента. За последно Пеевски се яви в парламента през февруари 2016 г., когато беше гласуван вот на недоверие към кабинета на Борисов.

Началото на новия парламент: президентът отказа да говори, Марешки е зам.-председател (хронология)

© Юлия Лазарова


Представители на основните партии спират пред камерите на влизане в парламента и като цяло повтарят известни вече позиции:


Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчертава, че партията й ще е категорична опозиция в този парламент и ще работи за изпълнение на предизборните си обещания, свързани предимно със социални придобивки.


Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев също декларира, че движението ще бъде "още по-твърда и по-ярка опозиция". Причината – очакваното заемане на министерски постове от представители на "Обединени патриоти".


Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че е готов да влезе в управлението на страната още утре, стига да бъде потърсен. Той потвърди подкрепата на партията си за бъдещия кабинет между ГЕРБ и "Обединените патриоти" и подчерта, че няма да са опозиция на всяка цена.

Борисов отново призова към разум и отговорност

Четвърт час преди началото на първото заседание повечето депутати са в сградата на парламента. Те се събират в стаите на парламентарните групи.


Малко след 9 ч. в Народното събрание пристигна лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов. В подчертано умерен тон пред камерите той призова политическите сили към разумно поведение и неколкократно напомни, че липсата на съгласие и евентуални нови избори ще доведат до сходен резултат, но при загубени шест месеца и похарчени нови 50 млн. лв.


В изявлението си пред журналисти по различни теми Борисов заяви още, че България може да бъде балансьор в бъдещите отношения между Европейския съюз и Турция.


Началото на новия парламент: президентът отказа да говори, Марешки е зам.-председател (хронология)

© Анелия Николова

Новият парламент беше избран на предсрочния вот на 26 март, а политическите формации, които намериха място в него са наполовина на тези в предишния. Бариерата от 4% от действителните гласове прескочиха пет формации . ГЕРБ е с най-много депутати (95), следвана от БСП (80), коалицията "Обединени патриоти" (27), ДПС (26) и Воля на Веселин Марешки (12).

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Как ще изглежда новият парламент: Измамници, празнодумци, тарикати, егоцентрици, подмазвачи, сребролюбци, некадърници, осъдени и ако някой се е почувствал неописан, моля да се добави.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 2. 2 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Закривай!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Заклеване в името на просперитета на страната или личното благоденствие - дилемата пред всеки депутат

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Заклеване в името на просперитета на страната или личното благоденствие - дилемата пред всеки депутат
  —цитат от коментар 3 на neut
  Тя тази дилема е до второто стъпало на прословутата стълба, после е ясно....
  Иначе 10 изглежда позаслабнал, да не му се е развалил климатика в Дубай?

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Разстроено

  Символично новото НС се открива от едно ченге . И същото ченге ,което се е клело на БКП и КПСС сега ще чете клетвата. Мислете като гласувате!

 6. 6 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  И аз им хвърлям една клетва - да не дочекат да си дадат "клетвата".

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  "Ще защитавам личния си интерес, интереса на моите приятели и роднини! Заклех се"....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на k_man
  k_man
  Рейтинг: 225 Любопитно

  старт - днес
  край - предположете колко ще изкара

 9. 9 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 612 Любопитно

  А кога Баце ще развее БЕЛИЯ ПЕШКИР ????:):):)

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Весело

  Цветанът на мисълта: „ще продължаваме реформата на съд. реформа.“
  Грешка по Фройд. Т.Е. ще реформираме реформата ,до никаква.

 11. 11 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 981 Любопитно

  Какви са тези червени униформи на снимката горе?!
  Не трябва ли да са сините униформи на кремъслките гвардейци на Путя.
  Явно патреотите са се объркали нещо!

  "Да, България"
 12. 12 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#3] от "neut":Заклеване в името на просперитета на страната или личното благоденствие - дилемата пред всеки депутат

  Не е никаква дилема - отговорът е ясен. Точно в това е проблема. Май и на рима го докарах:)

  /не се чете/
 13. 13 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 612 Весело

  Тюх,тюх,тюх.... Рожденика Сидеров сега трябва да черпи 240 човека. !!! :):):)

 14. 14 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Камуняките реват, значи всичко е наред :)

 15. 15 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Долу крадците и народоизедниците!

 16. 16 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Добре че Корнелия Нинова ни предупреди че сме различни преди да изсипе един вагон антипазарни мероприятия.Иначе щях да се чудя тази от небето ли пада.

 17. 17 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Весело

  "Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че е готов да влезе в управлението на страната още утре, стига да бъде потърсен. Той потвърди подкрепата на партията си за бъдещия кабинет между ГЕРБ и "Обединените патриоти" и подчерта, че няма да са опозиция на всяка цена."

  А, спомняте ли си как само преди няколко седмици същия тип Магарешки обещаваше, че няма да подкрепя кабинет на ГЕРБ, ако неговата партия не бъде представена в него като коалиционен партньор и с министри от ВОЛЯ. :)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 18. 18 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Любопитно

  "В залата прозвучаха химните на България и на Европейския съюз."

  Депутатите от Атака седяха ли прави или седноха на местата си по време на прозвучаването на химна на ЕС!? Спомням си, че преди бойкотираха химна седейки по местата си. А, сега как беше!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 19. 19 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#17] от "Иво": А, спомняте ли си как само преди няколко седмици същия тип Магарешки обещаваше, че няма да подкрепя кабинет на ГЕРБ

  Между другото научих от достоверен източник, че Марешки е поискал да му дадат пробно само едно министерство Каквото и да е - само за 6 месеца. И точно затова няма да му го дадат. Защото Марешки може да е всякакъв, но дори от една гола амбиция ще покаже как трябва да се правят нещата. И тогава целокупният български народ ще види, че го управляват айдуци и отчайващи некадърници. Никакво министерство няма да му дадат на Марешки - това е все едно да му дадат кибрита, с който ще им запали къщата. Затова всички бягат от него, като Дявол от тамян. Много по-лоши от него се изредиха в политиката. Лошото при Марешки е, че когато каже нещо го прави. Бил популист - сякаш другите не са. Преследвал лични цели - сякаш всички останали в политиката са дошли безкористно. Абе Дневник, като сменихте сайта, поне направете някакъв тест за интелигентност тук. Като пиша тук имам чувството, че едва ли ме разбират повече от няколко човека.

  /не се чете/
 20. 20 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  И пак не бяха всичките 240....дори на първия ден...

 21. 21 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Айде крадците се наместиха отново. Този Далвери симеонов пак е най-безумкен - оградата въобще не е построен пък той постигнал. Май ще излязат истина прриказките че се е облажил да не се строи оградата и играе перде не Доган-ердоган.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Хубаво са се събрали всичките 240 депутати. Да се видят, да пийнат, да хапнат, едно хоро за друснат, че повече няма да се съберат в цял състав. А пък да се видят и с Пеевски, да си направят снимка с него и автограф да вземат. Той е вече като знаменитост в парламента - всеки го търси, всеки го вика, но той никога не се отзовава.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  Maaaлийййййй!
  Разглеждам снимката и к'во да вида - ми кипри ми са там дупетат за пореден път Лъчо Мозъка!

  Бе, мат'рялът, кого избирате бе!

  Настроение - изумено!

  Прочее ... като гледам "дежурните" мутри на кадрото - да ви е честито статуквото, дрогарки и дрогаре избирателе! Избрахте си ги!

 26. 26 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Гледайки фотото си спомням жаргонният лаф. Такива и на снимка да ги видиш фрасни им един шамар, винаги има за какво-ДГД!

 27. 27 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 882 Весело

  след 27 години идеологически лутания , душевни и интелектуални терзания ,мъдрият български народ върна еднопартийният парламент по един съвсем легален начин

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  Имаме парламент...! Да видим сега, правителството...!
  Между другото, все още няма правителство, но предполагаемите участници в него, вече дадоха заден от предизборните обещания. Лично аз, не се наемам да прогнозирам, каква ще е стабилността на правителство, крепящо се на 1-2 гласа...!
  Изненадващо и за мен самия, Марешки много утихна. Мина ли му мерака, да се бори със статуквото? Или ще става, част от него...?
  Предстоят ни, поредните няколко пропилени години...!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Там са старите кримита, неосъждани, потомствените изтърсаци на шумкарите сталинисти, госпожи от Крушовица и околоностите , ояли се дърти меверджии и червени олигарси, представители на турците- избрани с много пари от роми, покрити с кръпки...
  Там имаше и кратункьовци , и генерали, и манекенки, и устати баничарки ,и мълчащи тарикати , блудници, забогатели неандерталци, руски агенти - от първи, втори и трети ред ...

  Там беше и е , всичко '"най-добро" от нашия си , българския начин на живот и ..мечти ...Парламентът на България през 2017 година ...

  BIG AL
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 415 Неутрално

  И аз да си кажа мнението за този парламент: ** ** *** ******* ******!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 708 Любопитно

  Илияна Йотова очевидно вече е по-едра от Цацата и дори Пеевски... (може би двамцата взети заедно са наравно с нея)

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Средна възраст на тоя парламент 50+.

  Пе/а/нсионерски клуб.

 36. 36 Профил на gavrilov
  gavrilov
  Рейтинг: 509 Неутрално

  А пък аз наивно си мислех, че Болен Сидеров е вече в затвора. А аагента на ДС Каракачанов, какво прави на първия ред? Аман! Всеки народ си заслужава политиците. Не са паднали орт небето, сами сме ги избрали.

 37. 37 Профил на gavrilov
  gavrilov
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#31] от "thenomad":

  май си прав

 38. 38 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Илияна Йотова очевидно вече е по-едра от Цацата и дори Пеевски... (може би двамцата взети заедно са наравно с нея)
  —цитат от коментар 33 на Торбалан


  Казва се - добре гледана жена.. Нито на ръцете ти ръби,нито на погледа.

 39. 39 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Чудя се кой е с по-голяма обиколка на талията - Цацаров или Илиана Йотова?
  —цитат от коментар 22 на Blood Red Skies

  Йотова е басси ... пък и с к'во костюмче се докарала ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 324 Неутрално

  ДПС предлага да се спре разединението! Все едно слушам депутати от руската Дума - ако не сте с нас, занчи има разединение.

 42. 42 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  [quote#40:"stef"][/quote]

  Не знам,не знам,ама тези дни едни млади,красиви,здравословни и зелени се гътнаха групово,хем и трите секти едновременно.....от холестерола ще да е...

 43. 43 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#42] от "log_on":

  Факт. Така си е, за жалост. :-)

 44. 44 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Шиши е най-готин - небрежна брадица, лека усмивка, гледа уверено в бъдещето... Модела Кой е зад него. Някой хора си лаят, шиши си дебелее. ... Всички други се взиамат на сериозно.

 45. 45 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 406 Весело

  Харесвам снимката, липсват само трима снайперисти отпред.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 46. 46 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 406 Весело

  Харесвам снимката, липсват само трима снайперисти отпред.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 47. 47 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Йотова, Цацаров и Шиши са като близнаци. Как ще ги различаваме кой, кой е не е ясно.

 48. 48 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 489 Неутрално

  В детските приказки има страшна 3 глава ламя. В реалността ламята няма 3 глави, а 3 търбуха: Цацаров, Йотова и Шиши .... брр ужас.....
  Освен това президента ни го е стягала фуражката 20 години и не може да обели 5 приказки да открие народното събрание.
  За сметка на това то е открито от най-дъртото ченге в парламента - Томов.
  На печелившите честито, на българския народ - сори, такива си ги избра....

 49. 49 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":
  Мислихме , ама тези дето сте с претенции на мислители, сега стискате зъби от яд че сте аут

 50. 50 Профил на feldmarschall
  feldmarschall
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Тая болшевишка маймуна Илияна Йотова стопира даването на гражданство на македонците (югозападни българи) !

 51. 51 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ха! Международната обстановка им е била сложна. Вътрешната обстановка е тип-топ :)

  Да живее международното положение!

  Birds of a feather flock together.
 52. 52 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  уф да го е... разгледах всички снимки отгоре до долу и отивама да повърна

  Birds of a feather flock together.
 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Любопитно

  Поне половината коментари са на тема наедрялата талия на другарката Йотовна, а само моя изтрит. Що така бе, модераторе? И защо при "модернизирания" сайт вече не мога да си видя изтрития коментар, та, аджеба, да разбера за какво може да сте ме изтрили? В случа си спомних какво съм писал, но преди можеше да се клика и да се види коментара. Какво е по-модерното на сайта, след като функциите са по-малко?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 54. 54 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 551 Неутрално

  По-добре! Иначе после цял месец ще се чудим какво е казал, какво всъщност е искал да каже, какво не е казал и дали изобщо е трябвало да казва каквото и да било, дали пак не е нарушил законите и Конституцията и т. н. А и след като видях са кого се черкува (Ст. Денчев, Йордан Цонев, Кобурготски и т.н.) не знам пък аз дали изобщо искам да го чуя.

 55. 55 Профил на ve6ter
  ve6ter
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Защо ли не ме изненадва Радев :/
  Хайде да са ни честити хубостниците!

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Боже, пак тръгваме надолу. Срам ме е ,че живея в такава държава. Мафиоти, спекуланти и явни крадци я управляват.

 57. 57 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 381 Гневно

  Пеевски, Йотова, Цацаров, Борисов - "непреодолим" фактор в бг политиката, с необходимата тежест... или поне откъм килограми!
  Гнус!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 58. 58 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Там са старите кримита, неосъждани, потомствените изтърсаци на шумкарите сталинисти, госпожи от Крушовица и околоностите , ояли се дърти меверджии и червени олигарси, представители на турците- избрани с много пари от роми, покрити с кръпки... Там имаше и кратункьовци , и генерали, и манекенки, и устати баничарки ,и мълчащи тарикати , блудници, забогатели неандерталци, руски агенти - от първи, втори и трети ред ...Там беше и е , всичко '"най-добро" от нашия си , българския начин на живот и ..мечти ...Парламентът на България през 2017 година ...
  —цитат от коментар 29 на BIG AL


  Що не го кажеш по-синтетично? Местни и вносни изроди.
  .........................
  Аз обаче съм за местните. Защото вносните искат да ме правят по-малък брат на впиянчените потомствени крепостни селяни. И да възмездяват Кирил Зарков за пропуснатите години, през които не са му давали да бие старци в мазето, както му се полага заради заслугите на неговия дядо. Така че: ВНИМАНИЕ, СЛАГАЙТЕ МИНУСИТЕ! АЗ СЪМ ЗА СТАТУКВОТО! Защото тези, които реват за промяна, ми предлагат подмяна на правото ми на свободен живот с живот като слуга и на последния изпаднал руснак! И гарантирани права на гражданин второ качество, собственост на гражданите първо качество - синчетата, дъщеричките и внучетата на бившата номенклатура.
  .............................
  С мафиотите рано или късно ще се оправим. С алкохолизираните идиотета на Империята на злото - няма да можем.

 59. 59 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Началото на новия парламент: президентът отказа да говори ....

  В началото бе словото, но неКОЙ останаха безмълвни! Е дано за в бъдеще, в мястото където требе да се "говори" има смисленост, но едва ли - ето защо дълбоко се съмнявам нещо добро да се случи и в тоз' парламент?!!!!! А на начинаещите "актьори" пожелавам да внимават "шоуто да продължи" щот' баце каза, че иначе още 50 мил. ще изтупат от "брашнения чувал"????

 60. 60 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Йотова, Цацаров и Шиши са като близнаци. Как ще ги различаваме кой, кой е не е ясно.
  —цитат от коментар 47 на dutch


  Използвай ключовите думи "гъз". и "задник". Йотова е красива като кравешки гъз. По душа Цацаров е абсолютен задник. Шиши се състои от гъз, и затова е трудно да разбереш отпред ли го гледаш, или отзад.

 61. 61 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Ха! Международната обстановка им е била сложна. Вътрешната обстановка е тип-топ :)Да живее международното положение!
  —цитат от коментар 51 на Xumpomo name


  Присъединявам се: Да живее международното положение! Да живее другарката Корнелия Нинова! Да живее другарят Президент Радев! Да живеят руските другари, които твърдо стоят зад тях!

 62. 62 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Разстроено

  На общата снимка се забелязва обезпокоителна липса на интелигентни физиономии.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 63. 63 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Марешки!
  Зам. председател на Парламента!!!!!!!!!!!!!!
  Неизказано щастлив съм, че само след месец напускам тази територия.
  Този път завинаги!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 64. 64 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Президентът, генерал Румен Радев не благослови новия парламент. Явно не го харесва. И аз не го харесвам, и аз няма да го благословя.

 65. 65 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  27 години от началото на прехода съставът на НС навява тъжни мисли.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 66. 66 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Гнусна работа, боклук до боклука!
  100 дни да не изкарате!

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 67. 67 Профил на drunk
  drunk
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Този път депутатите от Атака отново ли са седяли, докато е звучал Европейския химн :)?

 68. 68 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Весело

  До коментар [#62] от "Blood Red Skies":

  "На общата снимка се забелязва обезпокоителна липса на интелигентни физиономии."

  Съдейки по коментарите, те киснат във форума. А той откровено скърца от злобата, с която го заливат.

 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Весело

  До коментар [#47] от "dutch":

  "Йотова, Цацаров и Шиши са като близнаци. Как ще ги различаваме кой, кой е не е ясно."

  По излъчването! От първата струи нежна женственост, от втория -висок морал, а от третия-безаналогова интелигентност.

 70. 70 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#29] от "BIG AL":

  ++++++++++++
  Прекрасно казано, поздравления!

  Цялата тази малко или много ояла се глутница, вече са си раздали картите, ще пада яка лапаница, досущ по старо му. Достойна би била тази картинка само за перото на Захари Стоянов, Симеон Радев или Джери Марков - ха..."Стоителите на съвременна "България"" или "Задочни репортажи от още по-задочна "България"'...

  Сал льотчика да вземеш...завалията, хъката-мъката, та са му подшушнали да се скатае в духа на БНА славните фатмашки традиции, та да не се прави за кашмер от трибуната...Тов. ген. Решетников сигурно не е успял навреме с "президенската" реч и Румбата... опааа пасс...

 71. 71 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Там са старите кримита, неосъждани, потомствените изтърсаци на шумкарите сталинисти, госпожи от Крушовица и околоностите , ояли се дърти меверджии и червени олигарси, представители на турците- избрани с много пари от роми, покрити с кръпки... Там имаше и кратункьовци , и генерали, и манекенки, и устати баничарки ,и мълчащи тарикати , блудници, забогатели неандерталци, руски агенти - от първи, втори и трети ред ...Там беше и е , всичко '"най-добро" от нашия си , българския начин на живот и ..мечти ...Парламентът на България през 2017 година ...
  —цитат от коментар 29 на BIG AL


  С две думи - Народното събрание събра наследството на БКП/ДС, и картинката се прояснява - мизерия за нормалните хора. Като сменихме Олигарски или Съсела, и какво променихме? Дойде друг Олигарски 2 и друг Съсел 2., а след тях номер 3 и т.н. Даже да си представим, че без пари, без реклама, без... никаква подкрепа някои честни хора влязат в парламента. Ами те или трябва да излязат от него, или ще ги убият (ако прекалено мътят водата), или и те ще станат като другите (най-вероятно). Българите водят една война, която е ясно че ще загубят. Може да направим 5 милионни протести, нищо не може да промени. Партиите, наследнички на БКП (а те са всичките) имат хиляди начини да се справят (манипулират) протестите.
  Терминал 2.

  Пазете се от доносника vesolr
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 73. 73 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Отврат отвсякъде : Грохнал патриарх, агент на ДС стои като пън насред залата ,незнайно защо, след като църквата е отделена от държавата по конституция. Като са го поканили - мястото му е горе на балкона. Видимо изкукал агент на ДС и син на директор на червен концлагер открива НС и говори несвързани глупости. Мафиот-контрабандист е избран за заместник - председател на НС и се кръсти от трибуната. Угоен символ на корупцията и задкулисието нагло стои на преден план. Простеещ лидер на етнокадесарска партия говори за европейски ценности. Червена лелка говори за вярност към ЕС. В кулоарите ББ прегръща Сайдеров и му честити рождения ден.

 74. 74 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Харесвам снимката, липсват само трима снайперисти отпред.
  —цитат от коментар 46 на Абсент

  Снайперистите бяха на покрива. Съобразно вече яко изтърканото "да пазят народните избраници от народната любов". Ама ти сигурно нещо друго имаш предвид.

 75. 75 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#71:"GreenEyes"][/quote]

  Много пораженски. Докато дишам, сражавам се. Животът е война. Но за едно си прав: човешки права имат хората. Тези не са хора. Постъпи демократично към сатрапите, и те ще ликвидират демокрацията. Няколко момента изпуснахме. Само дето не вярвам в "последния момент". Винаги има още един. :)

 76. 76 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Искам да защитя другаря резидент радев. Тук всички се впечатляват, че нищо не казал. Извинявайте, ама не искате ли прекалено много от горкото пластмасово чучу на конци, което ни пробутаха руските другари? Колко точно изречения, които да повтаря в случаен порядък, според вас можеш да запишеш на оная флашка, дето са му я напъхали в задника? Ами то си ги каза вече всичките! Още при второто му изказване взеха, че свършиха! Не виждате ли, че се повтаря! Оставете го на мира, най-после. Нека си седи отпред, нека се пули тъпо, нека си въобразява, че е това, което не е!

 77. 77 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#73] от "antonio_vivaldi":

  паттриарха е важен, да знае простолюдието, че има одобрение от :пръст нагоре: Началника...

  Birds of a feather flock together.
 78. 78 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  До коментар [#49] от "shileto":

  Да си аут от този парламент май ще се окаже предимство

 79. 79 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#78] от "hodounski":
  Гроздето е кисело, преди изборите други лозунги вдигахте

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK