Камен Костадинов от ДПС напуска парламента заради 9/9

Камен Костадинов

© Дневник

Камен КостадиновДепутатът от ДПС Камен Костадинов се отказва от депутатския си мандат, съобщи самият той. От изявлението му се разбра, че причината е влизането в парламента на Ангел Исаев.


Исаев стана депутат с бургаската листа на ДПС, където беше девети.Мястото му в листата съвпадна с номера на партията в бюлетината - 9, и благодарение на това той получи случайна преференция. Костадинов беше водач на листата в Бургас, а Исаев измести втория - Дурхан Мустафа. Сега би трябвало Мустафа да заеме мястото на Костадинов. Той беше депутат в 41-то и 42-то Народно събрание. Областен председател е на ДПС – Бургас и бивш кмет на община Руен.


"На последните избори бях водач на две листи - във Велико Търново и Бургас. И в двете бяха реализирани преференции на случаен принцип. Аз го приемам като грешка. Водачът на листата има своята отговорност", каза Камен Костадинов. Така той давал модел на поведение и личен пример. Костадинов остава в политиката и ръководните органи на ДПС. Той има 5 мандата, като депутат.


Исаев беше изключен от групата на ДПС часове след началото на 44-тото Народно събрание и вече е независим.
От ДПС напомниха, че има решение на ръководството, според което нито един кандидат-депутат не трябва да се възползва от преференциите и дори много кандидати сами са се отказали, след като беше изтеглен жребият от ЦИК.


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че Ангел Исаев е декларирал, че няма "да реализира мандат на този феномен" но за съжаление е решил да реализира мандат не по правилата. "Ние ще имаме и законодателна инициатива за решаването на този въпрос", добави Карадайъ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK