Съдебният съвет няма да проверява фактите около срещата "Цацаров - Дончев - Гергов" (допълнена в 16:07 ч.)

Съдебният съвет няма да проверява фактите около срещата "Цацаров - Дончев - Гергов" (допълнена в 16:07 ч.)

© ДневникБез никаква изненада Висшият съдебен съвет отхвърли предложението да провери фактите около срещата "Цацаров - Дончев - Гергов". След забележителен в негативен план дебат, в който отговор не намери нито един от въпросите, предизвикани от срещата, място имаха единствено лични нападки, намеци и вечното твърдение, че става въпрос за политически сценарий.


Така 14 от членовете на кадровия орган на Темида защитиха с гласа си главния прокурор, гласувайки "против" проверката, и дадоха ясен сигнал:


всеки магистрат може да се среща, когато и да поиска, с когото си иска, а предметът на разговорите е негова лична работа.
В дебата не бяха поставени въпросите дали тази среща не е злоупотреба с власт, не беше дадена и оценка на твърденията на единия участник - Сашо Дончев - че Цацаров го е разпитвал за медийното съдържание и карикатурите, защо и как е финансирана политическа сила и използва ли Цацаров прокуратурата за подобно влияние.


След като стана известен изходът от вота, Калпакчиев предложи да се гласува изрично, че съдебният съвет приема, че съдиите, прокурорите и следователите могат да се срещат с когото си искат. Калпакчиев заяви:


"Нека знаят нашите колеги, че могат да се срещат, с когото искат и когато искат. Ние вече имаме не малко случаи. Нека знаят, че главният прокурор може да се среща всяка сряда с премиер и политически лидер и после да прекратява разследвания срещу него. Нека знаят, че Узунов може да се среща с лидера на РЗС (Яне Янев) и после жената на този лидер да стане съдебен помощник във ВАС". След крясъци и надговаряния и игра с кворума, предложението на Калпакчиев не беше дори гласувано, заради предложение на Васил Петров - бащата на жената, от която Пеевски има дете.


Впечатление от продължилия близо тричасов диспут направи отявленото противопоставяне между главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.


То се видя в многократните опити на Панов да попита главния прокурор за срещата и в отговора на Цацаров: "не сте достоен да ми задавате въпроси".


Цацаров направи кратко изявление, от което се разбра, че той не намира нищо притеснително в поведението си, защото срещата не е била тайна, а участниците не са били подсъдими, страни по дела или криминално проявени.


Настоятелността на Панов предизвика още една реплика на Цацаров. Председателят на ВКС питаше какво е наложило срещата? Какви са били причините? Преди изборите ли се е случила?


И получи обвинение, че е изпълнител на сценария, а отговорът беше:


"Не съм направил нищо. Не съм натискал никого. Не коментирам версията на един от участниците, който в три различни интервюта я смени.


По времето на провеждане на избори не се е провеждала. Не сте в позицията да ме разпитвате. Сутринта бях в банята и не успях да чуя интервюто ви, но да се свети моето или вашето име (бел. ред. пред Би Ти Ви Лозан Панов заяви: "всеки, който каже нещо за главния прокурор, да се свети името му, е обект на манипулации и атаки"), заяви Цацаров. Той беше прекъснат от Панов с нови въпроси, но Цацаров заяви:


"Моля ви, овладейте си нервите и се дръжте възпитано. ВСС не трябва да се произведе, за да не произведе моя избор,


казвате (бел.ред. неведнъж Лозан Панов е призовавал магистратите да гласуват в предстоящите избори, за да не се получи същият модел на управление на съдебната система). Готов съм да понеса всички обществени напъни на медийни, политически и икономически кръгове. Това означава, че този съвет не трябва да възпроизведе и вашия избор. Аз не съм отивал със съзнанието на тайна среща. Бих нарушил закона, ако един връчен ми лист бе довел до друга посока. Не ме е заплашвал и аз не съм заплашвал. Не ми е необходимо да кажа "Не на страха", достатъчно голям човек съм. Нямам намерение да влизам в непочтен сценарий, вие сте само изпълнител", каза още Цацаров.


Хъсът на някои от членовете - представляващия Димитър Узунов, председателя на Върховния административен съд Георги Колев и Ясен Тодоров, накара


Панов да оприличи случващото се на филма "Спасяването на редник Райън".


На това естествено последва отговор на главния прокурор:


"Не съм редник, главен прокурор съм, мога да издържа много неща, ще ги издържа. Мога да се обърна с имената на всички, които си мислят, че не мога да издържа и вероятно някой ден ще го направя. Не сте ми длъжен, но преди да бъдете избран ви помолих единствено за коректност. Проявявал съм я досега към вас. Не сте ми длъжен с нищо. Единственото, което е поискано от вас, е да сте коректен", обърна се отново към Панов, главният прокурор.


Узунов и Тодоров повториха тезата, че това е политически сценарий, а Георги Колев, че това е опит за дестабилизация на държавата - теза, поддържана от медиите, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски.


"Сега целта е главният прокурор да бъде дискредитиран, унижен, авторитетът му да бъде нарушен. Вие сте лош актьор в този сценарий, господин Панов. Но ако се наложи, Роберт де Ниро ще ви носи чантата. Нямате свян да стоите до него. Няма да подкрепя това решение, не желая и не искам да стана проводник на тесен олигархичен кръг, който диктува определен сценарий", беше част от изказването на Узунов. Той се обърна към Панов, задавайки му въпроси, всеки от които завършваше с "председателю?" и призова: "за да не подлагаме повече господин Цацаров на унижение, да прекратим и гласуваме!".


Панов отново се включи и заяви, че: "ако не беше отишъл сам, главният прокурор не би бил оскърбен и унижен, никой не го е карал да отиде там насила".


След края на гласуването при журналистите слезе Ясен Тодоров - един от хората, които защитиха Цацаров.


Той направи същото и пред медиите и не отговори на въпросите -дори като лична позиция, или професионално мнение - дали е редно главният прокурор да се среща с бизнесмени, да им задава въпроси свързани с медийното съдържание и финансирането на политическите партии и оприличи случилото се на лична среща, на която всеки има право. От думите му се разбра, че едва ли не той подлага под съмнение изказаното от Дончев и повтори, че вярва на главния прокурор.


Тодоров влезе и в реториката на медиите, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски, като видя сценарий, без да уточнява точно какво цели той. Първоначално каза, че зад него стои кръга "Капитал", но после се поправи, че само се възползва от него.


"Моето мнение е, че магистратите също имат право на личен живот и когато техните срещи не влияат върху техния интегритет...", заяви Тодоров и не отговори как, след отказа за проверка знае, че те не са повлияли на интегритета на Цацаров.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Eд
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Плаче ми се приятели. Плаче ми се. Наглостта и безсрамието. Наистина ми става тежко отвътре, че това са хората, които решават съдбите ни.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3722 Неутрално

  Димитър Уз., Ясен Тод. и Георги Кол. - каква тройка-"мечта"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на Eд
  Рейтинг: 294 Неутрално

  И чест на г-н Панов, който се изправи срещу статуквото. Мисля, че и на него му се плаче...

 4. 4 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Оставка да подават и ВСС. Това не са съдии които съдят по съвест

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 5. 5 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не може прокурора да го дърпат да страхува из най разни офиси и съдиите да казват "Всичко е точно"!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 6. 6 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2215 Весело

  “Хъсът, с който някои от членовете - представляващият Димитър Узунов, председателят на Върховния административен съд Георги Колев и Ясен Тодоров, накара Панов да оприличи случващото се на филма "Спасяването на редник Райън".

  Цацацров като редник Райън?!

  I Want To Believe
 7. 7 Профил на vesita
  vesita
  Рейтинг: 248 Разстроено

  Е, това е мечтана "предвидимост" в ръководството на съдебната система. Чест и почитания на съдия Панов. Дано достойното му поведение бъде мултиплицирано:)

 8. 8 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2880 Гневно

  До коментар [#1] от "Кози Крак":

  Плаче ми се приятели. Плаче ми се.
  —цитат от коментар 1 на Кози Крак


  Плачът може да ни помогне само ако им разплачем майките.

 9. 9 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 746 Гневно

  А, факти, кого го интересуват такива глупости?! Сеир се иска, интрига, масово храчене на кръв!
  Африканска република на Балканите сме, нищо по-малко.

  Ами... глупав човек съм, да.
 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Съдебен борд трябва за България.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#10] от "spiegel":

  "Съдебен борд трябва за България."

  България трябваше още през 1990 г. да обяви война на Израел.

  След 27 години окупация положително щаха да са ни вкарали в пътя.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 524 Разстроено

  Обичайното sans changement за нивото на река Дунав ...

  #killwhitey
 13. 13 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 195 Неутрално
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Съдебният съвет няма да проверява фактите около срещата "Цацаров - Дончев - Гергов"
  --------------------------------------------------------------
  Всъщност единствения факт е ,че такава среща е имало .

  АКО (!!!) лично срещу Дончев или срещу контролирани от нега дружества/лица към ОНЗИ (!!!) момент е имало предприети и/или планирани действия на прокуратурата - това е повод да се иска оставката на Цацаров.
  Ако е нямало такива предприети/планирани действия - няма и повод за оставка.
  Лесно се проверява и трябва да бъде проверено.

  Всичко останало са кьорфишеци на разследваните Иво Прокопев и Огнян Донев (тоя май даже беше обвиняем) и спонсорирани от тях клакьори, във ВСС включително.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf1":

  УБИТ/ библиотекарският/ и Магнаурската /Симеоново/ в действие

 17. 17 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  До коментар [#1] от "Кози Крак":
  Не ми се плаче! Беси ми се!!!
  На метален уличен стълб...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Висшият съвет на мафията реши: Нашите хора малко объркаха нещата, но след мъмрене ще се поправят.
  Не спазили омерта,за в бъдеще да внимават,че ще следва на сухо от към държавни поръчки.
  Та да не се стига до варианта: Луканов;Кюлев.

 19. 19 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5103 Неутрално

  Цацацров като редник Райън?!
  —цитат от коментар 6 на 2.5


  Е, по-дебел и с очила.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 20. 20 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Хъсът, с който някои от членовете - представляващият Димитър Узунов, председателят на Върховния административен съд Георги Колев и Ясен Тодоров, накара Панов да оприличи случващото се на филма "Спасяването на редник Райън".
  --------------------------------------------------
  А хъсът , с който Панов , Калпакчиев и компания синхронизирано с Дончевци,Прокопиевци, Доневци и останалите АРГО-навти атакуват Цацаров прилича на филма "Империята отвръща на удара"

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2714 Разстроено

  До коментар [#1] от "Кози Крак":

  Това е „Завладяната държава“ Стабилна в безочието си и предвидима с цинизма си

 22. 22 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Само заради изказване от рода "не сте достоен да ми задавате въпроси", отправено към висш съдебен служител, този самозабравил се тулуп трябва да бъде изхвърлен.

 23. 23 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1124 Гневно

  Фадрома трябва за да се изрине това гюбре във ВСС. >:-) :-(|)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 24. 24 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5103 Неутрално

  До коментар [#15] от "qwertqwert":

  Дословно повтаряш оправданието на Цацаров. Ми аз също искам да се срещна с Цацаров в нечий офис. Да си побъбрим, да обменим мисли...

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 25. 24 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#1] от "Кози Крак":Плачът може да ни помогне само ако им разплачем майките.
  —цитат от коментар 8 на Един препатил


  Дали да не сменим "разплачем" с по - точната дума?

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 26. 26 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  .Цацацров като редник Райън?!
  —цитат от коментар 6 на 2.5

  Редник Райън бе, според филма, единственият останал жив от доблестните синове на една американска майка.
  В нашия филм, от доблестните останаха само Панов и Калпакчиев, ама май няма спасение за тях. Кофти филм.

 27. 27 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Обичайното sans changement за нивото на река Дунав ...
  —цитат от коментар 12 на ... und keine Eier!

  По-вероятно е Дунав да пресъхне, отколкото този ВСС да се вразуми. Очаква ли някой на Димитър Узунов, на Георги Колев и на Ясен Бояджиев да им се повиши нивото, интелектуално и морално? Сон шонжмо.

 28. 28 Профил на Eд
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#20] от "qwertqwert":

  Почвам да ти се чудя. Пращат ли ти или си си тъп по принцип?

 29. 29 Профил на Eд
  Рейтинг: 294 Неутрално
 30. 30 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Единствено в българския език, отрицателно потвърждение.

  Е да бе да.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 31. 31 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 978 Весело

  Че какво да проверяват ,те много добре знаят за какво става дума в ЦДГ-/Целодневна Детска Градина/№ 1 или (Цацаров Дончев Гергов).Само класният др. П. да не им дръпне едно
  /на път-ствие ,ще си добруват още дълго на гърба овчи.Офф той и Овчаров там.Само да не стане голям Ку@... Опс тя, К'у'рнеля се показа,ей няма спасение.

 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Или суспендираме демокрацията и минаваме на ръчно управление на някой западняшки диктатор в името на "стабилността" или загърбваме евроценностите
  —цитат от коментар 14 на abdul15

  КОЙ трябва да суспендираме, защото ТОЙ е диктаторът, който гарантира стабилност на мафиотско-олигархичния модел. И да тръгнем най-после към демокрация, която е свързана с евроценностите.

 33. 33 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Язък изложи се Дончев, няма клюка, на дамското парти лови дикиш, ама в ВСС йок.
  Сериозно това се знаеше от самото начало, заяк под този храст няма, всеки магистрат може да се среща, когато и да поиска, с когото си иска, а предметът на разговорите е негова лична работа.

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 34. 34 Профил на topal
  topal
  Рейтинг: 296 Разстроено

  До коментар [#23] от "Танас":
  Боя се, че не фадрома, а фадромба...

 35. 35 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 290 Неутрално

  "Не сте достоен да ми задавате въпроси".

  Нещо има кодирано в този отговор на Цацаров. Дъл няма да излезе нещо и за г-н Панова...

 36. 36 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5103 Любопитно

  До коментар [#35] от "DJTrump":

  Това ли ти е надеждицата?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 37. 37 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Онзи ден писах, че очаквам пръв да се метне на амбразурата в защита на Цацата мазният Ясен дебилов Тодоров и ей на, вчера си е изтропал барбонките публично
  "Ясен Тодоров: Атаката срещу Цацаров е част от сценарий за дестабилизиране на държавата"
  http://www.faktor.bg/bg/articles/yasen-todorov-ataka-sreshtu-tsatsarov-e-stsenariy-da-destabilizirat-darzhavata
  "Олигархията се чувства застрашена, затова атакува главния прокурор, убеден е магистрата. Битката е между държавата и олигархията. "

  Баси и дебила неадекватен.....
  И ... при воденето на тази епична битка, държавата взе, че отиде да си хортува с олигархията в офиса ..... на олигархията!!!

 38. 38 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#36] от "Blood Red Skies":

  То и Сашо Дончев беше един чист и неопетнен, преди да се разбере защо е била срещата.

 39. 39 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Е как да стане като лицето на мафията е в изпълнителната и законодателната власт т.е. Борисов и Герб. Борисов беше активиран първи да защитава Цацаров. На половината България са и промили мозъка с турски сериали и лотарии, а другата или не иска или незнае как да се мобилизира да се бори срещу ДС. За какви надежди може да говорим?

 40. 40 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#21] от "hodounski":

  "Това е „Завладяната държава“ Стабилна в безочието си и предвидима с цинизма си"-
  Точно Сашо Дончев,в едно интервю преди няколко години,обясняваше на водещия,че има два вида държави:Едната,която гражданите учредяват в своя полза,за да им служи,и друга,която е учредена с цел управление на окупирана територия./цитирам го по памет.
  В по-следващите интервюта,Сашо Дончев винаги е намирал повод да подчертае някой щрих от нашата действителност,който доказва че имаме държава от втория тип.

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Бе как пък на всички ви е ясно кой крив, кой прав! Аз засега знам само едно - че от нашия джоб ще извадят едни 240 милиона евро и ще ги дадат на този дето според вас е добър!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на Eд
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#38] от "DJTrump":

  И какво бе? Tu quoque И НИЩО ДРУГО НЕ КАЗВАТЕ. НИЩИЧКО. Ама и той бил лош. Е, и?! Това оневинява ли прокуратурата?

 43. 43 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Едва ли някой е учуден, една група от ВСС и медиите около ДПС са толкова ясни и предвидими, че няма накъде повече.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 44. 44 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 718 Разстроено

  " .... отявленото противопоставяне .... се видя в многократните опити на Панов да попита главния прокурор за срещата и в отговора на Цацаров: "не сте достоен да ми задавате въпроси".

  Жестоко!!! Най-осраният човек в държавата, по-омазан и от Бойко Борисов дори, говори за "достойнство"!

 45. 45 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#6] от "2.5":

  не. Цацаров като разложената смрадлива крава пред германския бункер, някъде в зелените полета и хълмове на Нормандия...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 46. 46 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 718 Разстроено

  До коментар [#32] от "Fiji":

  ... И да тръгнем най-после към демокрация, която е свързана с евроценностите.
  —цитат от коментар 32 на Fiji


  Е как да тръгнем към демокрацията, като настъпихме за трети път една и съща мотика?! Това, в настоящата ситуация е повече от невъзможно. Към демокрация се върви с демократи, а нито Тиквата, нито триото Глупаци са такива.
  Мисля си какви ли анимации би създал Доньо Донев сега, ако беше жив - материал предостатъчно.

 47. 47 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 816 Разстроено

  ... кочина, а? .... гарантирано от ГЕРП... и Бойче... както и от офчиците, щото миризмата им харесва...

  Колкото повече, толкова повече!
 48. 48 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 718 Любопитно

  "Не сте достоен да ми задавате въпроси".Нещо има кодирано в този отговор на Цацаров. Дъл няма да излезе нещо и за г-н Панова...
  —цитат от коментар 35 на DJTrump


  Дъл пък Вие, г-н "DJTrump" не сте пълен дебил? Не го твърдя със сигурност ... само питам?

 49. 49 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Историята на Сашо Дончев на човешки език,....

  Много е важно какво разбра българската аудитория от историята на Сашо Дончев за срещата му с Цацаров. Бизнесменът всичко обясни подробно, който го е слушал внимателно, няма нужда да е вещ в енергийните интриги, от човешка гледна точка би трябвало да е проумял какво се случва. Проблемът е, че Дончев се изразява малко елитарно, изисква се поне едно висше, за да се вникне. Затова разясняваме случката на популярен език, придържайки се към това, което шефът на „Овъргаз” описа по всички телевизии през миналия уикенд.

  Отишъл, значи, Сашо Дончев в офиса на Гергов в ЦУМ, за да се срещне с Цацаров. Отначало очаквал да си се видят като граждани, не като главен прокурор и газов бос, да обсъдят времето, Шампионската лига, старческото далекогледство, намаленията в „Лидъл”, едно-друго. Щото висшият активист на БСП си бил такъв по природа, обичал да събира хората и да им помага, много си падал по добросъседските отношения. Не че на Дончев Гергов му е приятел, по-скоро за добър познат може да мине, ходили си семейно на гости, яли и пили, ама чак много близки не били.

  Та както и да е, газопреносителят очаквал непринуден разговор, а станало обратното. Както го описва той, Цацаров бил нещо газиран от партията и медиите, близки до Дончев, и изобщо не се държал като гражданин, ами баш като прокурор. Добре че, без да иска, Сашо си носел в джоба едно прокурорско писмо, та да има и той да каже нещо, иначе направо увисвала срещата, на косъм бил да си тръгне безславно.

  За цените на газа дума не обелили, а хем на Дончев тая му е силната тема. Помислил си, че е възмутително, дето шефът на „Булгаргаз” има агентурно минало в Държавна сигурност и нищо не разбира от енергетика, обаче си премълчал, не искал да изглежда като доносник, а като принципен човек. Той двайсет и сума ти години никого не е молил за помощ, ни политик, ни магистрат, сам си е творец на своя бизнес, та сега ли ще протяга ръка?

  Най-много мрази да го мислят за награден от руснаците селянин или за продукт на статуквото, крайно несправедливо е такова отношение към иновативен ум като неговия, който се мери по размах само с Бил Гейтс. Дончев е измислил още през 90-те гениална бизнес схема, за която никой друг преди него не се е сетил – завършил „Строителство на газонефтопроводи, газохранилища и нефтобази“ в Руския държавен университет за нефт и газ и започнал да доставя синьо гориво. За късмет, през първите десетина-петнайсет години бил монополист, но българската политическа класа пръста си не е мръднала, за да стане така, напротив.

  Преследвали са го като Бен Ладен, завиждали му, понеже се е сетил сам и не му трябвала опеката им. Абе много изпатил, за да има днес най-подредения поминък. Даже Цацаров му го признал, нямало къде да ходи, на бялото черно не можел да каже. И най-вероятно от яд, че Илия Павлов никога не му е бил съдружник, нито пък е имал съученици, които после са отишли на работа в „Газпром”, главният прокурор казал на Дончев, че службите следят всичките му контакти. Ей така, за да го вкисне и да му съсипе прекарването.

  Щом излязъл от ЦУМ, бизнесменът звъннал на своя адаш Сашо Диков и всичко му разказал. От игла до конец. По телевизията шефът на „Овъргаз” сподели с огромно вълнение колко грамадна била изненадата му, когато след разговора с журналиста получил есемес от Гергов. Пишело: „Много говориш по телефона”.

  Но понеже бил още под мракобесното въздействие на главния прокурор, босът решил, че Цацаров си показва мускулите и е накарал службите да подслушват българския Гейтс. До ден днешен и през ум не му минава, че може би Гергов дълго се е опитвал да му звънне, но телефонът му е давал заето, та затова му е пратил есемеса. Ама каквото-таквоз, важното е да са живи и здрави.

  Може да се предположи, макар Сашо Дончев да не е споменавал подобно нещо, че малко го е яд, дето не са се сетили с неговия познат от БСП да запишат срещата с Цацаров. Може би такава мисъл му е минала през ума, докато се е чудел как да огласи публично отблъскващата среща в ЦУМ. Бизнесменът не разкрива защо не е поместил драмата в своя вестник или в друга близка до сърцето му медия, но обществото би трябвало само да се досети, че е дискретен по природа и не обича да демонстрира олигархичната си мощ.

  Минало се неминало известно време, и той решил да изплюе камъчето пред Дамския бизнес форум – ако от тази авторитетна инстанция получи подкрепа, значи е спечелил битката със злото. Речено-сторено, който иска, може да го гледа в YouTube как седи до една адвокатка, излива си душата, а тя подмята: „Какъв примитивизъм!”. Истинска задушевна тлака!

  Добре че с Гергов не са чак приятели, та да не му пука днес на Дончев особено, дето заради дамското видео Корнелия изгони неговия познат от ръководството на БСП. Ама той пък сам си е виновен, за какво му е трябвало да организира на своя глава тайна среща с главния прокурор, без никой да го е молил? Непоисканото добро винаги се наказва.

  Сега Цацаров да си отрича колкото си иска, че не е плашил човека, няма кой да му се върже, че всъщност бизнесменът го е врънкал да спре прокурорската проверка срещу него. Защото хората идеално разбраха кой е добрият и кой е лошият – ако не е Сашо, що ще чиним ний зимъска?

  И Борисов не е прав да налива масло в огъня и да се бърка в отношенията на други хора, без да е бил в ЦУМ. Онзи ден от Ямбол се изцепи колкото да нарани и без това стресирания газов дистрибутор, че всъщност „червени олигарси правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главният прокурор“. С лека ръка определя Дончев като „червен”, при положение че човекът сто пъти каза, че няма нищо общо с политиката.

  Този не е първият случай, когато омаскаряват невинен човек с тайна среща. През 2003 г. СДС оттегли Пламен Орешарски като кандидат за кмет на София заради едно кафе с Васил Божков-Черепа. 10 години по-късно Димитър Луджев хвърли бомбата, че човекът е бил изгорен без вина, „Аз съм инициаторът”, каза. И той като Гергов искал да помогне на бизнеса с най-добро чувство.

  Надежда Неински, която по онова време беше Михайлова и ръководеше СДС, знаела за тая сгляда, но после се направила на ударена. А всъщност цялата работа не била нищо особено, през 2013-а Луджев разказва: „Аз присъствах на тази среща. Тя беше направена нарочно на открито, в кафенето на „Радисън”. Дори, докато разговаряхме, покрай нас мина Катето Евро и я поканихме на масата ни”. Тъпото е, че днес Катето не помни нищо отпреди оня „ВИП Брадър” с Азис и Десислава, и макар да има намерение, няма желание да помогне за разплитането на истината.

  Ето как съсипват качествените политици и бизнесмени в България със скалъпени активни мероприятия, но народът не е прост, той всичко разбира. Те и преди не го харесваха Цацаров, но сега вече край!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 50. 50 Профил на Nikolay Kolev
  Nikolay Kolev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "Един препатил":

  е то едно точно виждане само искане зна оставка за самозабравилият се цацаров

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#49] от "rumata":

  Предполагам абразурата във ВСС ти е отесняла! Има и по-незащитими позиции , възползвай се...

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Аре тия дето са изненадани да си вдигнат ръката...

 53. 53 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  НачЕ ако има останали умни и красиви и ако назначението на Дидо в Данс предизвика ония протести, ситуацията към днешна дата би следвало да предизвика протести много по-големи отколкото тогава и това и пред парламента и пред всс. Ситуацията е толкова грозна и готескна, че не може да се опише с думи. Особено ако някога някой съдия посмее да разкаже точно за какъв натиск става въпрос от страна на всс, как се козирува на главния, на митова и на още няколко и за какви интриги, сплетни и в общи линии безобразия /и вероятно престъпления/ иде реч. И от това страдат много редови съдии, които искат да си вършат работата съвестно и качествено - има не един и двама такива, страда и цялата съдебна система, страда и самото правосъдие.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 54. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5103 Неутрално

  До коментар [#38] от "DJTrump":
  Той Сашо Дончев е от вашето котило, така че съм сигурен, че не е чист. Проблемът не е в конкретното име, а в начина на срещите на Цацаров.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 55. 55 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Всички сме тоооолкова изумени! Какво неочаквано "решение". Ей сега й видяха сметката на мафията, ахахах

 56. 56 Профил на zorba
  zorba
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Бе как пък на всички ви е ясно кой крив, кой прав! Аз засега знам само едно - че от нашия джоб ще извадят едни 240 милиона евро и ще ги дадат на този дето според вас е добър!
  —цитат от коментар 41 на tribiri


  За мен Дончев не е от добрите, и той е от тяхното "котило", но в случая съм склонен да вярвам на него. Щом си позволи да наруши закона на омертата, значи е бил поставен до стената. Кой знае какво го е "съветвал" главания прокурор на срещата, сигурно проблема не е в карикатурите във вестника и Да България, по-скоро няКОЙ иска да му лапне бизнеса и му изпрати Цацаров да му го съобщи, за това Дончев се разприказва.

 57. 57 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#41] от "tribiri":

  по-скоро не им е ясно, че няма прав в цялата ситуация. Мен ме е гнус от това какви са механизмите от една страна във ВСС и от друга страна в цялата държава. От двете страни на полето стоят лобита и интереси. В момента едното води, но не се знае до кога. Не се знае и какво ще стане когато /рано или късно/ другото лоби има преимущество ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 58. 58 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да в дам още една версия,защо искат оставката на Цацата,точно тези хора?
  Понеже Л.Панов работи за Пр@копиев,Дончев и кръгът агнешки главички,се опитват чрез свалянето ха гл.прокурор да спрат производствата срещу тях!

  sdg
 59. 59 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  Днес бившият шеф за икономическа безопасност и противодействие на корупцията в Министерството на вътрешните работи на Русия някой си ген.-лейтенант Денис Сугробов го осъдили на 22 години затвор за организиране на престъпна група заедно с подчинените си за "подобряване показателите за разкриване на престъпления чрез привличането към наказателна отговорност на невинни чиновници". Делото е било при закрити врата и "строго секретно". И много напомня на Цацаров...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 60. 60 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  До коментар [#58] от "Svetlio":

  Да в дам още една версия,защо искат оставката на Цацата,точно тези хора?Понеже Л.Панов работи за Пр@копиев,Дончев и кръгът агнешки главички,се опитват чрез свалянето ха гл.прокурор да спрат производствата срещу тях!
  —цитат от коментар 58 на Svetlio

  Много си умен! Как не се сетихме...
  п.п. Преди да пишеш, научи малко граматика, че стилът е много милюцинерски!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 61. 61 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1389 Гневно

  Това е някаква шега, нали?!
  Това не може да е главен прокурор! На никоя държава!
  ВСС е пълно с мутри, които четат и попиват неистово всяка дума от медиите на Пеевски. После цитират цялата тая помия.
  Някой ще да светне лампата, за да се събудим!

 62. 62 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#22] от "Gai-jin":

  Мисля, че дневник трябва да изясни какъв точно е цитата и ако е объркал - да го поправи. На друго място прочетох следния цитат: "Каквито и въпроси да ми задавате, не е достойно да отговарям точно на вас", "

  Оставям на страна правописната грешка, но все пак звучи малко по-различно.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 63. 63 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 972 Неутрално

  ВЗРИВ!

  И това ще е като акт на милост. За всички замесени.

 64. 64 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Има извънсъдебно решени спорове, но тези са тръгнали на извънзаконово решаване на споровете! Новатори! Плачат за дърво и затвор!

 65. 65 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  "Нека знаят нашите колеги, че могат да се срещат, с когото искат и когато искат. ...".

  А как стои въпросът със съжителството???

  "Пенгезов и скандалите са дупе и гащи. Дъщеря му се оказа в списъка на "бедни", които били ощастливени с имоти в Приморско. Името му изплува и при хеликоптерната акция на НАП преди време. В района на Панчарево данъчните откриха огромно имение, наричано галено "Белия дом". Оказа се, че имотът е собственост на фирма „Средец” АД, в която шеф на УС е щерката на съдията. Обитател на палата се оказа Веселин Пенгезов, който живеел там под наем. Съвсем като в приказките се оказа, че съквартирант на Пенгезов е бинесменът Огнян Донев, на когото бяха повдигнати тежки обвинения от прокуратурата." -https://frognews.bg/news_69032/Ostavete-Pengezov-na-kolegite-mu-Te-znaiat-kak/

 66. 66 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 527 Весело

  Буах, тия пиянгури ще уморят цялата галактика с идиотизма си. Рано са започнали да празнуват век от Красний Актябрь нещо, та са се налочили снова с бидон метилов самогон. Уж е карабль разведчик пък БУХ задръж този таран от някаква Тогоанска Животновъдна Гемия и аре курс към Фобос Грунд, Курск и МиГ-овете от последните им авантюри с Кузя.

  Редно е главния Карлик сабахнян да обяви безусловна капитулация пред великото гассударьство Того, да не се мъчи повече завалията....😂

 67. 67 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Хора, как ги понасяте тези мутри начело на държавата?! Аз не мога.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 68. 68 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 524 Весело

  свинщината в кочинката продължава с пълна сила =)

  it comes from inside, just listen ...
 69. 69 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 237 Неутрално

  То щеше да е изненада, ако беше другояче.

 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  Съдебния съвет проверява само това, което му е наредено. И не прави нищо друго, освен да създава скандали.

 71. 71 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Дневник, дали има възможност да се види кога в коментарите се появява фразата "агнешки главички"? 100% съм сигурен, че е два часа след като Бойко се изказа за тях - преди това никой не беше чувал за тях, сега повтарят като папагали...
  Широчка е амбразурата.....но дерзайте, дано поне да имате основателна причина да си продавате съвестта (това за тролчетата)

 72. 72 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#60] от "Депутат 241":

  Споко,ще оправим граматиката.Важното е че си разбрал смисъла на версията ми.

  sdg
 73. 73 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#60] от "Депутат 241":

  Споко,ще оправим граматиката.Важното е че си разбрал смисъла на версията ми.

  sdg
 74. 74 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#71] от "Vidin_123":

  Ами той и Панов повтаря като папагалзаучени фрази,като Каки-гейт,Костинброд -гейт,сега се опитва да се прави на новатор,и да измисли,ЦУМ-гейт.
  Но най странното е как така се оказа че Панов и кръгът П@копиев (забележи не използвам агнешки главички),станаха защитници този път на С.Дончев,както го направиха с Ц.Василев.
  Нямат въобще срам да защитават Олигарсите,но виждам че техните поддръжници по форумите,веднага се метнаха на барикадата в защита на изброените олигарси!

  sdg
 75. 75 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1548 Гневно

  Георги Колев: ""Сега целта е главният прокурор да бъде дискредитиран, унижен, авторитетът му да бъде нарушен."

  Какъв авторитет, какво унижение, какви 5 лева - този главен прокурор отдавна е карикатура не само в творенията на Комарницки, но и на всички честни и мислещи хора в България!
  Такава отврат е този ВСС, такава смрад, такъв срам за правосъдната система и цяла България, че всички думи няма да ми стигнат да израза възмущението и гнева си!!!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 76. 76 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#41] от "tribiri":

  "ще ги дадат на този дето според вас е добър!"

  Мне, глобите на ЕК отиват в общия бюджет и се харчат за Висши Ценности ( в момента бежанци и затоплизъм, ако артисат - може и нещо за Гърция)

 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5879 Неутрално

  Невероятно точно изпозлване на комбинацията "да се свети името му" от Лазар Панов. Всички реакции на затичниците са - "не подлагам на съмнение казаното от Цацаров, просто защото му вярвам, дълбоко, предано, безрезервно". Само не казаха, че е светец или поне Папа.
  Мисля си обаче, че всички защитиници го определят, като единия от поне тримата "капо ди тути капи" в България.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Леле, колко изненадващо. Защо пък да проверяват и въобще да правят нещо, след като българският народ и това ще приеме безропотно? :))

 79. 79 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Цацаров & Сие да не срещне през октомври Европейският главен прокурор за получаване на обвинение за липса на действия за осуетяване на измами с европейски средства?

 80. 80 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Как да живееш в държава където Висшия Съдебен Съвет произвежда новини и където всичко се е сляло в едно-само Бяло????

 81. 81 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Сорос няма ли да прати нота със заплахи за удари от самолетоносач, заради отказа да разследват срещата на тримцата?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 82. 82 Профил на patriotyt
  patriotyt
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Искам създаването на европейска прокуратура, която да се заеме с разследването на нашата и най-корумпираните държави в Европа! Друго спасение не виждам...

 83. 83 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Щом такива номера минават, значи не сме заслужили ни правосъдие, ни дявол.
  В крайна сметка, не е луд тоя дето яде зелника.
  Луд е тоя, дето му го дава!

 84. 84 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1326 Разстроено

  "всеки магистрат може да се среща, когато и да поиска, с когото си иска, а предметът на разговорите е негова лична работа.";
  "То се видя в многократните опити на Панов да попита главния прокурор за срещата и в отговора на Цацаров: "не сте достоен да ми задавате въпроси"."

  Българската прокуратура най-съветската от всички прокуратури на света

 85. 85 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Това се случва, защото тези хора имат чувството, че са недосегаеми. Чувстват се в безопасност защото не усещат достатъчна съпротива срещу себе си. Липсата на съпротива, само увеличава наглостта им. А това е така, защото обществото е упоено от мантрата за "стабилността" на политическото управление вече 7-8 години, медиите са укротени и дресирани, създадено е едно изкуствено усещане за безсилие на обикновения човек да промени нещо, като изкаже открито мнението си. Защото българинът го бива само да се зъби анонимно по интернет форумите или най-много във фейсбук, но няма куража да излезе публично и да отстоява позицията и свободата си ДО КРАЙ, с ясното съзнание, че справедливостта е висша ценност във едно общество, тя заслужава всяка цена, включително тази да се лишиш от малко физически и душевен комфорт, да излезеш на улицата и да си я извоюваш.

 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Гневно

  Ако този народ има самочувствието на суверена на тази унижена страна, той трябва да се изправи и разгони за винаги тази шайка хиени, Цацаров трябва да бъде изхвърлен като парцал на улицата, а неговите послушници разпратени в най-западналите райони на България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Съдебният съвет няма да проверява фактите около срещата "Цацаров - Дончев - Гергов" (

  Но също така няма да проверява и фактите от "Аргогейт"
  Което си е чиста проба опит за явно политическо овладяване на съдебната власт...
  И съответното многозначително мълчание на некои правоверни медии

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  ..."всеки магистрат може да се среща, когато и да поиска, с когото си иска, а предметът на разговорите е негова лична работа"...
  —цитат от коментар 84 на daam


  Тези думи на Калпакчиев направо разкатават мафиотите във ВСС....Само че тези там са толкова дебелокожи, че даже не са усетили!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 312 Весело

  Хахаха, явно под „коректност” Цацаров и лобито му разбират всеки от ВСС да си прави каквото иска, без значение на закон, обществен интерес, етика и морал, важното е да не се критикуват! Магистрати с високи нравствени и професионални качества!

 90. 90 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1385 Гневно

  Приятели, Цацаров няма да си отиде доброволно. Ще си седи там и ще изпълнява поръчките на ментора си - Мутрата от Банкя. Т. нар. главен прокурор се маскираше досега, но задникът му лъсна. И понеже няма да го махнат, трябва ние да излезем по улиците и да го разкараме. А след това да бъде съден и осъден.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#49] от "rumata":


  ++++

 93. 93 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#49] от "rumata":


  ++++

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK