На живо

Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

Избрано от редактора
 • - Очаквано, правителството беше одобрено с комфортно мнозинство
  - БСП атакува управляващата коалиция, че е излъгала избирателите си
  - ДПС обвини Борисов в легитимиране на крайния национализъм
  - Борисов обеща реформи и бързи резултати за съдебната система
  - Тв водещият Слави Трифонов отиде пред парламента да протестира
Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Юлия ЛазароваНовото правителство на ГЕРБ и коалицията "Обединени патриоти" (ВМРО, НФСБ и "Атака") беше одобрено без изненади и с убедително мнозинство от Народното събрание днес, като получи подкрепа от излъчилите го формации и партията "Воля" на Веселин Марешки. Водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който рано сутринта върна на президента Румен Радев изпълнен управленския мандат, стана първият премиер в най-новата българска история, който поема поста за трети път.


Дебатът по структурата и състава на Министерския съвет продължи около два часа, през които БСП и ДПС единствени атакуваха новата власт. Социалистите обвиниха формациите от управляващата коалиция, че са изоставили предизборните си обещания заради общото си управление.


Като най-ярки примери посочиха отказа на ГЕРБ да запише в коалиционното споразумение ангажимент за въвеждане в изборното законодателство на исканията за мажоритарен вот, задължително гласуване и премахване на партийните субсидии от референдума през ноември, а за Патриотите - приемането на евро-атлантическата ориентация на страната и отказа от повечето искания за социални придобивки. ДПС атакува Борисов, че с коалицията си е легитимирал "крайният национализъм".
Борисов отхвърли критиките с аргумента, че изборите ясно са показали волята на народа кой да управлява и с декларация, че винаги е пазил и ще пази правата на мюсюлманите в България. Той очерта амбициозна програма на правителството с обещание за резултати още до края на тази година.


Минути преди края на тържественото заседание, завършило с полагането на клетва от министрите, тв водещият Слави Трифонов, който беше инициатор на референдума за изборни промени, изпълни заканите си и отиде пред парламента да протестира срещу политическата класа, която отказва да се съобрази с резултатите от допитването. Демонстрацията събра не повече от сто души.


Следва хронологията на събитията:

Обещанията на новите министри

Смяна на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" още утре - това е най-сериозния анонс от изявленията при предаването на управлението в отделните ведомства. Регионалният министър Николай Нанков вече има имена на членове на Управителния съвет, които се обсъждат и ще бъдат съгласувани с премиера.


Вътрешният министър Валентин Радев вече обяви името на новия главен секретар на МВР. Професионалното ръководство ще е в ръцете на досегашния шеф на СДВР Младен Маринов.


Министърът на образованието Красимир Вълчев обеща повече пари за учителите, които преподават в отдалечени и малки населени места. Той смята да осигури нужните пари чрез корекция на делегираните бюджети на училищата за 2018 г.


Владислав Горанов, който се връща във финансовото министерство, обяви, че ще наблегне на тихата дипломация по пътя на България към влизане в еврозоната и присъединяване към единния банков съюз. Още по темата тук.


Външният министър Екатерина Захариева отговори на критиките, че поема несвойствено министерство, като заяви в социалните мрежи, че липсата на дипломатически опит може да е плюс заради погледа отвън.


За баланс между опазването на природата и бизнеса обяви, че ще работи Нено Димов в ековедомството. Попитан как ще действа по казуса с Пирин, той не отговори конкретно, но обясни отново, че ще се търси баланс.

Довършването на процеса по пълна либерализация на пазара на електроенергия и газ ще е приоритет за Теменужка Петкова, която се връща отново в Министерството на енергетиката. По думите й следващият приоритет е свързан с предстоящото решение на Европейската комисия по антимонополното дело срещу БЕХ, "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз".


Здравният министър Николай Петров обяви, че влиза в кабинета си като експерт и ще се придържа стриктно към управленската програма на кабинета.


"Баланс и диалогичност", без експерименти, но на висока скорост - така накратко бившият председател на парламента Цецка Цачева описа как си представя новата си роля на правосъден министър.

Снимка на деня: Пълна смяна на "Дондуков" 1

Ритуалното предаване на властта

© Дневник

Ритуалното предаване на властта


За три месеца Огнян Герджиков и Бойко Борисов два пъти ритуално си размениха премиерската власт. На 27 януари Борисов сдаде управлението на служебния министър-председател (снимката вляво), а днес си го получи обратно след встъпването в длъжност на редовно избрания кабинет.

Министрите отиват по ведомствата си, където ще си предават властта поотделно.

"Ако имаше по-добри от нас, нямаше да сме ние"

Предаването на властта преминава набързо - изпълнение на химните на България и ЕС, последвано от кратки речи на двамата премиери и ръкувания между бившите и настоящите министри.


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Анелия Николова


Огнян Герджиков и Бойко Борисов последователно подчертават честността на организираните от служебното правителство предсрочни парламентарни избори на 26 март. Герджиков подчертава, че оставя на наследника си пълна хазна и започнати добри инициативи, които се надява да бъдат завършени. Борисов за пореден път в последните три месеца повтаря тезата, че на изборите народът ясно е казал кой предпочита да го управлява и затова не приема критиките на БСП, която е имала възможност в последните три месеца да ръководи държавата чрез служебния кабинет на президента Румен Радев, но не го е направила.


"Ако имаше по-добри от нас, щяха да са в парламента или щяха да са ни победили. При един -двама депутати разлика щях да направя компромис, но при 15 депутати разлика в полза на ГЕРБ няма да дезертирам", декларира Борисов.


Премиерът използва възможността да повтори пред камерите, че ГЕРБ винаги е била за зачитане правата на българските мюсюлмани и запазване на етническия мил, задочно отговаряйки на острите критики на ДПС в парламента, че с управленската си коалиция е легитимирал крайния национализъм в страната. Борисов подчерта, че в партията му има "хиляди мюсюлмани" и че те винаги са били "за" спазване правата на мюсюлманите и са го доказвали с "водопроводи, чешми, джамии, улици, канализация".

Церемонията в Министерския съвет започна

В Гранитната зала на Министерския съвет в този момент започва церемонията по предаване на властта между служебния новоизбрания кабинет. Видеокартина от случващото се:


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Дневник


Трифонов протестира пред Народното събрание със заканата, че няма да остави политиците, докато не предприемат действия да узаконят исканията от референдума. Министрите междувременно излязоха от парламента, а депутатите постепенно напускат сградата. На жълтите павета са се събрали около 50-ина души, а интересът към Трифонов до момента е само от страна на медиите.

Телевизионният водещ Слави Трифонов и екипът му са пред Народното събрание, обградени от хора с национални знамена. Водещият е изоставил традиционното черно облекло и носи светла риза. Дава интервюта за телевизиите, в които обяснява, че го притеснява отказа на политическата класа да чуе изявлението на 2.5 млн. души. "Искам да протестирам. Срещу това, което се случва, срещу политическата класа. Тя се е самозабравила", казва Трифонов и допълва, че няма политически, а "единствено граждански амбиции".


Телевизионерът е посрещнат от протестиращи, които стоят пред официалния вход на парламента от няколко часа с искане внесеният в миналия парламент от омбудсмана Мая Манолова законопроект, който обобщава исканията от референдума,да бъде гласуван сега.

Борисов в кулоарите на парламента

Заседанието е закрито. Следващата церемония е в сградата на Министерския съвет, където служебното правителство трябва да предаде символично властта на наследника си. Церемонията закъснява с около половин час от първоначално предвиденото.

Министрите произнесоха клетвата, в която обещават да служат на народа и страната, след което в пленарната зала прозвучаха последователно химна на България и на Европейския съюз. За разлика от началото на 43-то Народно събрание, когато се опита да предизвика скандал с демонстративния си отказ да стане прав по време на европейския химн и с грубите си реплики към посланиците на страните от Евросъюза, този път лидерът на "Атака" Волен Сидеров слуша "Одата на радостта" на крака заедно с колегите си.


Борисов подписа клетвения лист, след което целуна Светото Евангелие и Кръста, поставени до него на маса, както и ръката на патриарха.


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Пресцентър на Народното събрание

Слави Трифонов обяви, че отива пред парламента

В съобщение до медиите минути преди гласуването на състава на правителството от екипа на телевизионния водещ Слави Трифонов обявиха, че Трифонов тръгва към парламента, за да "търси правата си" от "самозабравилия се политически елит".


Причината: темите от инициирания от "Шоуто на Слави" референдум не са включени в коалиционното споразумение, на базата на което ще се изготви управленската програма на ГЕРБ и Обединени патриоти. Веднага след референдума ГЕРБ обяви, че ще подкрепи всички решения от допитването, макар че не достигнаха гласове те да станат задължителни. "Обединените патриоти" обаче са категорично против въвеждането на изцяло мажоритарен избор за депутати в два тура и намаляване на държавните субсидии.


В последните месеци Трифонов на няколко пъти заплашваше с протести пред Народното събрание.

Кабинетът е избран

Със 133 гласа "за", 101 гласа "против" и нито един "въздържал се" парламентът одобри състава на третия кабинет "Борисов". По-рано с голямо мнозинство депутатите приеха структурата на новото правителство. Срещу кабинета отново бяха БСП и ДПС, които обясниха отрицателния си вот с подмяната на обещанията на партиите в управляващата коалиция и с легитимирането на "войнстващия национализъм".


Специално за двете последни гласувания в залата беше поканен главата на Българската православна църква патриарх Неофит. Той зае стол пред трибуната, където всеки момент ще започне клетвата на министрите.


Съставът на новия Министерски съвет е:

Министър-председател - Бойко Борисов


Зам. министър-председатели:
Томислав Дончев
По правосъдната реформа - Екатерина Захариева
По обществения ред и сигурността - Красимир Каракачанов
По икономическата и демографската политика - Валери Симеонов


Министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - Лиляна Павлова
Министър на финансите - Владислав Горанов
Министър на икономиката - Емил Караниколов
Министър на труда и социалната политика - Бисер Петков
Министър на външните работи - Екатерина Захариева
Министър на вътрешните работи - Валентин Радев
Министър на отбраната - Красимир Каракачанов
Министър на правосъдието - Цецка Цачева
Министър на образованието и науката - Красимир Вълчев
Министър на здравеопазването - проф. Николай Петров
Министър на околната среда и водите - Нено Димов.
Министър на регионалното развитие и благоустройството - Николай Нанков
Министър на земеделието и храните - Румен Порожанов
Министър на транспорта, информационни технологии и съобщения - Ивайло Московски
Министър на енергетиката - Теменужка Петкова
Министър на туризма - Николина Ангелкова
Министър на културата - Боил Банов
Министър на младежта и спорта - Красен Кралев

Борисов за трети път е премиер

С 133 гласа "за", 100 "против" и нито един "въздържал се" Народното събрание одобри Бойко Борисов за премиер на страната за трети път. Това е първият премиер в най-новата история, което заема поста за трети път.


В подкрепа на избора на министър-председателя се обявиха всички ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля". Против бяха БСП и ДПС. Групата на ГЕРБ, по-голямата част от която напусна пленарната зала след изявлението на Веселин Марешки, се върна на банките преди гласуването и посрещна обявяването на резултата със ставане на крака и бурни аплодисменти за лидера си Бойко Борисов.


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Юлия Лазарова

"Коя програма четете?"

Лидерите на БСП и ВМРО - Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов, влязоха в спор от парламентарната трибуна за обещанията на "Обединените патриоти" и изпълнението им след влизането в управленската коалиция. В словото си Нинова иронизира Патриотите, че са осъществили - при това наполовина - само едно едно от общо 53 предизборни обещания, а от останалите са се отказали в името на властта. Каракачанов реагира с реплика, че водачът на социалистите чете стара програма на Патриотите. В допълнение разкритикува социалистите, че са били яростна опозиция на идеята за връщане на донаборната военна служба, която той лично подкрепя, и дори по-рано днес обяви, че ще търси начин за реализирането й.


В отговор Нинова извади програмата, показа я от трибуната и повтори, че на листовката ясно е обозначена годината - 2017 г.


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Юлия Лазарова

И "Воля" даде подкрепа

Заседанието продължава без изненади - с декларацията на "Воля" в подкрепа на бъдещото правителство.


Председателят на партията Веселин Марешки потвърди от парламентарната трибуна, че партията ще гласува "за" третото правителство на Бойко Борисов, но деклариря, че няма да дадат "нито един ден толерантност" и ще следят "под лупа действията на всеки министър дали работи в името на интересите на българския народ".

Марешки се обърна лично към Борисов с очакване той да оправдае доверието. "Нека да ви запомнят не просто като човек, който за трети път има шанс да състави правителство, а да останете в историята като успешен министър-председател. Това, което казах, ще ви го представя в писмен вариант и ще ви го подпиша, за да си спомняте дадените обещания", завърши Марешки.


Още от изявлението на Марешки - тук.

ДПС също "против" кабинета

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че формацията му ще гласува срещу предложения състав на Министерския съвет заради избора на коалиционен партньор в лицето на "Обединените патриоти".


"ГЕРБ за втори път избра коалиция. Както се видя от предния мандат, това не носи стабилност и реформите, от които България се нуждае. В 43-ото Народно събрание коалиционният партньор бе сестринска коалиция от семейството на ЕНП. Сега е коалиция от националистически формации, незнайно защо нарекли се "Обединени патриоти", заяви Карадайъ.


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Юлия Лазарова


Той директно атакува Валери Симеонов като каза, че изборът на съпредседател на националистическа формация за вицепремиер по демографските въпроси е "ярък пример за цинизъм". "Ние трябва да запознаем и европейските лидери с модела на този вицепремиер", добави той. Още от изявлението на Карадайъ - тук.


Минути след това Йордан Цонев от ДПС обвини Борисов, че с управляващата коалиция е легитимирал "крайния национализъм".

БСП обвини управляващите, че отстъпват от предизборни ангажименти

Очаквано, още в началото на парламентарния дебат около одобряването на структурата и състава на правителството, лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите ще гласуват "против" бъдещия Министерски съвет.


Четейки от трибуната извадки от изборните платформи на ГЕРБ и "Обединените патриоти", тя обвини членовете на управляващата коалиция в сериозно отстъпление от обещанията си и прогнозира, че разочарованието на избирателите им от тези действия ще доведе до предсрочно падане на властта.


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Юлия Лазарова


Лидерът на БСП отчете, че Патриотите се отказали от 52 от общо 53 обещания, сред които отпадане на данъците за хората с ниски доходи, намаляване на ДДС на лекарствата и учебниците, задължителното изучаване на дисциплината "Патриотизъм" в училище, въвеждане на образователен ценз за гласуване и Нинова подчерта, че левицата категорично подкрепя външнополитическата програма на ГЕРБ и дори иронично поздрави Патриотите за това, че след години на декларирано противопоставяне, най-сетне са достигнали до тезата, че мястото на България е в Европейския съюз.Тя атакува най-голямата партия за това, че се е отказала от

Борисов: Нов антикорупционен закон и спешно изпълнение на препоръките към съдебната система

Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Юлия Лазарова


В десетминутно слово, изчетено в бързо темпо от парламентарната трибуна, Бойко Борисов обещава чувствително повишаване на качеството на живот в България и посочва поредица от конкретни мерки, за постигането на които подчертава, че ГЕРБ и "Обединените патриоти" са преодолели множество различия и са постигнали съгласие. Сред най-впечатляващите обещания са приемането на нов антикорупционен закон и изпълнение на препоръките на Еврокомисията към съдебната система за 8 месеца до края на годината.


Акцентите в програмата на бъдещото правителство:


- Продължаване на евро-атлантическата ориентация на България


- Гарантиране на успешно председателство на Съвета на Европейския съюз


- Ограничаване на битовата престъпност и нелегалната миграция чрез засилване на полицейското присъствие в по-малките населени места


- Мерки за увеличение на доходите на гражданите


- Модернизация на страната, която ще осигури Брутен вътрешен продукт от 120 млрд. лв в рамките на мандата


- За следващите четири години минималната заплата да достигне 650 лв, а средната - 1500 лв


- Обвързване на социалните помощи със заетост


- Увеличаване на минималната пенсия от 1 юли 2017 г., а на минималната за стаж - от 1 октомври 2017г.


- По-тясно обвързване на социалните помощи с полагането на обществено полезен труд и на получаването на помощи за отглеждане на деца с образование


- Продължаване на политиката за намаляване на дефицита и запазване на ставките на преките данъци


- Запазване на валутният борд


- Решителни мерки за борба с контрабандата и сивия сектор


- Стратегически акцент върху образованието с цел премахване на неграмотността


- Подобряване здравето на нацията


- Нов антикорупционен закон, създаващ единен антикорупционен орган на основата на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Антикорупционният закон беше основен приоритет в миналия мандат на предишните коалиционни партньори на ГЕРБ - Реформаторския блок, но така и не успя да мине в парламента, след като първият път беше препънат от липсата на подкрепа от ГЕРБ.


- Нов Наказателен кодекс, който да осигури бърза и ефективна работа на съдебната система


- Въвеждане на електронно правосъдие до края на 2018 г. като една от най-силните мерки за постигане на справедлива съдебна система


- Изпълнение на всички 17 препоръки, дадени в мониторинговия доклад на Еврокомисията за съдебната система по Механизма за сътрудничество и оценка, до края на 2017 г.


- По-справедлив модел за плащане за пътищата - чрез комбиниране на винетка за леките автомобили и тол-такса за тежкотоварните


- Доизграждане на автомагистралите "Хемус" и Струма", на скоростен път Видин-София и на тунел под връх Шипка.


Подробности за изказването на Борисов - тук.

Церемонията започва като председателят на парламента Димитър Главчев прочита указа, с който президентът предлага на депутатите да одобрят новото правителство. В Народното събрание са представители на държавни институции и дипломати. Съдебната власт е представена само от представляващия Висшия съдебен съвет Димитър Узунов. Служебният кабинет, начело с Огнян Герджиков, е заел места в залата. Депутатът от ДПС Делян Пеевски не се появи на заседанието.


Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Юлия Лазарова


Като лидер на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ, Цветан Цветанов, прочита справка за предлагания премиер Бойко Борисов. Цветанов дава в резюме биографични данни и поставя акцент върху получените от Борисов награди за работата му като главен секретар на МВР, кмет и два пъти министър-председател. Декларира пълна увереност в това, че лидерът на ГЕРБ ще се справи с тежката ситуация в страната и международната обстановка и изразява надежда за широка подкрепа на кандидатурата.


Бъдещите министри бяха поканени в залата, за да слушат дебата по избора на кабинета.

© Юлия Лазарова

Бъдещите министри бяха поканени в залата, за да слушат дебата по избора на кабинета.

Президентът призова за приемственост

"Приемственост" беше основното послание в краткото изявление на президента Румен Радев в кулоарите на парламента няколко минути преди церемонията по клетвата на кабинета.


В отговор на въпрос държавният глава заяви, че не може да дава оценка на бъдещия кабинет, тъй като още не е видял управленската му програма и допълни, че дали министрите ще изпълнят 4-годишния си мандат по Конституция зависи както от програмата, така и от приоритетите и начина на провеждане на политиките. Има стремеж на всяка цена да се изкара пълен мандат, но това не е важно, важно е да бъде свършена пълноценна работа, заяви Радев.

Приоритетите на министрите

Малко преди началото на церемонията министрите вече са в кулоарите на парламента и дават изявления за журналистите. Ето какви намерения декларираха в интервютата си от сутринта:


Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната, ще настоява в програмата на правителството да бъде записано и проучването на възможностите за връщане на наборната военна служба. Попитан от журналисти в кулоарите на парламента дали като министър ще работи за връщането на казармата, Каракачанов каза: "Привърженик съм на задължителната наборна военна служба, ГЕРБ са на малко по-различно мнение". Добави, че темата ставала все по-актуална и в други европейски страни.


Валери Симеонов, вицепремиер по икономиката и демографията, ще се заеме като първа задача с нормативната уредба, за да подпомогне работата на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите. Като следващ ангажимент посочи повишаването на пенсиите, които не са в ресора му, но не може да ги пренебрегне като член на правителството. Повишаването на пенсиите беше настояване на коалицията "Обединени патриоти", чиито съпредседател е Симеонов, и беше основна спънка в преговорите за коалиция. В крайна сметка беше взето решение увеличението да е за сметка на намаляване на фалшивите инвалидни пенсии.


Николина Ангелкова, министър на туризма, обяви, че приоритет в работата й в първите седмици ще е концесионирането на плажовете за предстоящия туристически сезон.

Гласуването в парламента: какво предстои

Правителството ще бъде одобрено с две гласувания. Първо депутатите трябва да приемат кандидатурата на министър-председателя, а след това - структурата и състава на предложения от него кабинет.


И в двата случая не се очакват никакви изненади. За приемането и решенията е необходимо обикновено мнозинство - гласовете на повече от половината от присъстващите в залата народни представители. ГЕРБ и "Обединени патриоти" разполагат заедно със 122 гласа, а в предните дни подкрепа обеща и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който разполага с 12 депутати. До момента единствено БСП е обявила, че ще гласува категорично "против" правителството, което означава 80 гласа срещу новия кабинет.


Веднага след гласуването министрите ще излязат на трибуната на парламента, за да произнесат клетвата, след което ще подпишат клетвените листи и с това ще са официално встъпили в длъжност.

Борисов представи проектокабинета на президента Радев

Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

© Цветелина Белутова


Точно в 9.00 ч. лидерът на ГЕРБ и кандидат за министър-председател Бойко Борисов представи на президента Румен Радев структурата и състава на проектокабинета.


Бъдещият министър на отбраната Красимир Каракачанов прекарва в добро настроение последните си часове като депутат.

© Юлия Лазарова

Бъдещият министър на отбраната Красимир Каракачанов прекарва в добро настроение последните си часове като депутат.


От него се разбра, че към наименованието на Министерството на земеделието и храните ще бъде добавено "и горите". Горите и досега бяха част от това ведомство, но оперативно се управляваха от агенция.


Вече обявена структурна промяна в правителството е новият пост министър по европейското председателство.


Държавният глава пожела успех лично на Борисов и на новото правителство и увери, че с указ ще предложи на Народното събрание да го избере.


Бъдещият финансов министър Владислав Горанов.

© Юлия Лазарова

Бъдещият финансов министър Владислав Горанов.

Какво се знае за министрите

Повече детайли около биографията на министрите, които днес ще положат клетва, можете да намерите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (173)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Останах особено впечатлен как Борисов чете и срича :)

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Томислав Дончев и Валентин Радев изглеждат много стабилни в ресорите си; не може да очакваме реформи, особено в съдебната власт; Българското председателство на Съвета на ЕС попада в некомпетентни ръце; Екатерина Захариева можеще да вземе по-подходащ ресор за компетентностите ѝ; отсега е ясно, че Валери Симеонов няма да се чувства комфортно в поверените му портфейли

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Гемията байтиква 3 е продънена отвсякъде и вече потъва стремглаво!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Агент на ДС министър на отбраната, партийната секретарка Цецка првосъден!?
  Комунистиииииииии!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Кабинет-3 на ББ ще бъде голямо предизвикателство и изпитание за България

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Искаха да изпишат вежди, а извадиха око.

  Познайте за кои двама маргинални политици се отнася?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 7. 7 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#6] от "emil ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДНЕВНИК!":

  Познайте за кои двама маргинални политици се отнася?
  ------------------------------------
  То с писане в сураттефтеря ако се ставаше политик...
  А и опита в усвояването на грантове е по-скоро неутрален.
  Колкото помага, толкова и пречи.........

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 8. 8 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 973 Весело

  "По-малкото зло"
  И няма комунисти в правитвлството, че иначе щеше да има. Муахахаха😂😂😂

 9. 9 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 973 Весело

  "По-малкото зло"
  И няма комунисти в правитвлството, че иначе щеше да има. Муахахаха😂😂😂

 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Гневно

  Благодарение на Бай Тиква ни инсталираха първо червен президент, а сега и ченге от ДС в министерството на отбраната!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Бпйко трябваше да влиза само че не на Дондуков 1, а на Дондуков 2. Корнелия го прецака.

 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Весело


  Благодарение на Бай Тиква ни инсталираха първо червен президент, а сега и ченге от ДС в министерството на отбраната!
  —цитат от коментар 10 на virtual brain

  И хвалебствия за сталинскаия главен прокурор непрекъснато. :)
  Гласувайте, балами, за ГЕРП, да ви не пропадне гласа. ГЕРП не са комунисти. :)

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ужанос е да си мутра, или комуне. всичко им е недовършено, а довършените неща са им скъпи и некачествени.

  и Бай Хой започва третото си недовършено правителство.

  време е след това освен да го изхвърлим от политиката, да го изхвърлим заедно със задругата му, от цивилния живот. право в затвора!

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 14. 14 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Това е изборът на НАРОДА.
  Добри или лоши - те са най-доброто с което разполагаме.

 15. 15 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Вицепремиер по СЪДЕБНАТА РЕФОРМА?!?!?! Недоумявам!!! По-голямо политическо безсрамие и цинизъм не е възможно! Тези които умъртвиха още в зародиш съдебната реформа сега имат цял вицепремиер по нея? Все едно БСП да създадат комисия за разследване на зверствата на народният съд. Уникална наглост!!! Говорят за "продължаване" на съдебната реформа, като, че ли тя е започвала. А не започна защото не друг, а човекът от ГЕРБ - Димитър Лазаров, оглавяващ парламентарната комисия по право прегази правила и процедури като диво прасе, оказа нечуван натиск на комисията и почти силом наложи поправките в текста предложени не от друг, а от Георги Първанов. По-известен като доносник на ДС под секретният псевдоним Гоцэ. Поправки които напълно обезсмислиха съдебната реформа (или както се наричаше това - закон за промени в КРБ). Работата явно е била предварително нагласена и организирана, защото без никаква загуба на време се събра внушително мнозинство от 204-ма народни представители което гласува този "удобен" за мафията текст. При това гласуване ГЕРБ загърби официалните си коалиционни партньори, плю върху собствените си подписи и се коалира не само с ДПС, но и със сочените като основни политически "врагове" - БСП и тяхната отломка - АБВ с една-едничка цел: да се умъртви още в утробата неродената съдебна реформа. Успяха! А сега изтъпанили цял вицепремиер по съдебната реформа!!!!

 16. 16 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 604 Любопитно

  "Началото на третия кабинет "Борисов""
  Какво ставаше третия път със стомната за вода? Някой гербер дали ще каже на Боко?

 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Весело

  Това е изборът на НАРОДА.Добри или лоши - те са най-доброто с което разполагаме.
  —цитат от коментар 14 на atmanpg

  Да, бе, агент Иван, Крадлев, Цецка, пожарникаря... Може да е най-доброто с което разполагат комунистите, но не и България!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дерзайте червени и лилави тролчета. Успех на новото правителство.

 19. 19 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 884 Весело

  Това е най-прекрасното ни демократично и евроатлантическо правителство! С пидбраните капацитети в този кабинет Бате засенчи правителството на г-н Иван Костов 😎

 20. 20 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Още толкова и щях да съм цар!"

  Birds of a feather flock together.
 21. 21 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Да, бе, агент Иван, Крадлев, Цецка, пожарникаря... Може да е най-доброто с което разполагат комунистите, но не и България!
  —цитат от коментар 17 на virtual brain


  Ами посочи по-добри кандидатури.
  Поименно.

 22. 22 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Дерзайте червени и лилави тролчета. Успех на новото правителство.
  —цитат от коментар 18 на Иван Иванов


  Със или без тролчета правителството е обречено на успех! Сбъдна се мечтата на Бойко Борисов - парламент без никаква опозиция (колкото и БСП да мимикрират катот такава). Че то иначе не се издържаше - все го хващат и все го ритат по кокалчетата! Ту трябваше да се обяснява защо сутрин казва едно, на обяд друго, а вечер си сменя мнението обратно и на първото и на второто. Ту се потеше - как да обясни на тази тъпа опозиция защо още от първото му правителство над 30% от обществените поръчки се печелят все от фирми на Златев и на Пеевски, защо километър магистрала у нас се строи 4.5 пъти по-скъпо отколкото в Норвегия, защо набута всички държавни пари в КТБ, защо, защо, защо... Сега вече е спокоен и "успехите" му са в кърпа вързани.

 23. 23 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Нюню...точно толкова ще управлява Баце втория си мандат...ха-ха-ха!! Циркът започва..
  И една подходяща песен по случая...отпреди 25 години е парчето, но е актуално и днес с пълна сила..
  https://www.youtube.com/watch?v=80ILw_HxmqM

  www.commcrime.blogspot.com
 24. 24 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#14] от "atmanpg":

  говориш пълни глупости, баце..хахах..

  www.commcrime.blogspot.com
 25. 25 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Едно не ми е ясно: защо човекоподобното се натиска да е премиер. Очевидно е, че просперитет не може да донесе на хората. За толкова години вече, трябваше хората по провинцията да вземат поне едно 1000 лв, за да водят що годе сносен живот. Но не: халът е ако не по-лош, то поне същият. И след като Борисов е абсолютно политически импотентен, след катп очевидно е и изморен, остарял и изнервен, защо пак иска да е премиер? От нарцисизъм? Или от страх, че ще го съдят? Или е поел ангажимент и трябва да го спазва? Как мислите?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 26. 26 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Поредното правителство, което няма да изкара мандата си.
  Омръзна ми от експерименти и упражнения!

 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Защо Захариева я кичат с четирите й имена, а останалите само с по две?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Третият няма да е като първите два, просто защото ще приключи най-много до година. Няма начин да не се разпърдят особено с Атака.

 29. 29 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Каракачанов-министър на отбраната хахахаха.той,заради това че е бил нещатен сътрудник на дс,ще има проблем с достъпа до класифицирана информация от ОТАН. баси министъра дето ше е.

 30. 30 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Това правителство е поредната подигравка над българския народ. Агент на ДС и активен путинофил става военен министър, при положение че отсега е ясно, че ще му откажат достъп до източници и материали в НАТО; лицето, което участваше в провала на правосъдната реформа, сега ще отговаря за нейното функциониране; икономика и финанси са поверени на лица, доказали некомпетентност и зависимост от частни интереси; външните работи отива при човек, който хал хабер няма от тези неща; работата по председателството на ЕС е дадена на млада тетка, която дори на български има трудности да се изкаже...
  Но в Москва са сигурно доволни.

 31. 31 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#14] от "atmanpg":говориш пълни глупости, баце..хахах..
  —цитат от коментар 24 на Торбалан


  А твоите умности веднага се открояват, благодарение на обстоятелствената си аргументация.
  Колко виши имаш?

 32. 32 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#21] от "atmanpg":

  Премиер - Радан Кънев;
  МВР - Росен Йорданов
  МЗдравето - Мирослав Ненков;
  МТСП - Иван Нейков;
  МК - Александър Кьосев или Ивайло Знеполски;
  МИ - Мартин Димитров;
  МЕ - Трайчо Трайков;
  МП - Христо Иванов;
  МТ - Соня Милева;
  МВнР - Ради Найденов;
  МЗемеделието - Димитър Николов...

  www.commcrime.blogspot.com
 33. 33 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Поредното правителство, което няма да изкара мандата си.Омръзна ми от експерименти и упражнения!
  —цитат от коментар 26 на antikvarno


  Ами направи си партия и изкарай пълен мандат бе отворко.

 34. 34 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Матрялът да се подготвя за качествено обгрижване... Сами си ги избрахме тия тиквеници. Всичко, което ще ни се случи (докато пак метнат бялото знаме другарите от ГЕРБ) сме си го заслужили.

 35. 35 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Това е най-прекрасното ни демократично и евроатлантическо правителство! С пидбраните капацитети в този кабинет Бате засенчи правителството на г-н Иван Костов 😎
  —цитат от коментар 19 на Федоp Венедиктович Езеpский


  Не светотатствай Фьодор! Иван Костов пое катастрофирала икономика и я сдаде на Крадлив Дедо с 5.6% ръст. Бойко Борисов наследи работеща икономика, получи милиарди безвъзмесдно от ЕС (15 млрд. EUR през първият програмен период и 22 млрд. EUR - през вторият) и едва докрета до 3%.

 36. 36 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Имам един въпрос.
  След като единственото разумно решение на новия парламент е излъчването му да става по БНТ 2, защо всички национални телевизии днес сутринта прекъсват предаванията си и показват процедурите по смяна на правителството?
  Няма ли телевизионен мениджър, който да надскочи изключително ниското ниво (практическо нулево) зададено от Иван Славков и Асен Агов?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 37. 37 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#26] от "antikvarno":

  Защото Мафията управлява държавата, затова...и си говорим не за експерименти и упражнения, а за съвсем явни екскременти (ГЕРБ) и изпражнения (Обединени мафиоти)...дано по-бързо се разкарат тия - ударихме тотално дъното...с тия пребоядисани комунисти и пседвопатреоте!

  www.commcrime.blogspot.com
 38. 38 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#32] от "Торбалан":

  От тези дето си ги изброил, само Радан знам кой е, но НИКОГА не бих му гласувал доверие да управлява, дори и свинарник.
  Управлението не е като размахването на лозунги във Фейсбук.

 39. 39 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#38] от "atmanpg":

  Значи не четеш достатъчно, а си пълниш главата с гърбава и червена пропаганда..или казано простичко, кат за теб... си просто един промит мозък...

  www.commcrime.blogspot.com
 40. 40 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  муахаха-свинетка ше е министър на председателството на ойропската уния. какво цооооооцане ше е и там.дотука над 7 млн. само за реклама на председателството.тая ше ги направи поне 20 млн.

 41. 41 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Господин Борисов прочете за трети път слово, с което представя правителство пред Народното събрание. Кой друг българин е чел толкова?

 42. 42 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2264 Весело

  До коментар [#35] от "petyo9":"Не светотатствай Фьодор! Иван Костов пое катастрофирала икономика и я сдаде на Крадлив Дедо с 5.6% ръст. Бойко Борисов наследи работеща икономика, получи милиарди безвъзмесдно от ЕС (15 млрд. EUR през първият програмен период и 22 млрд. EUR - през вторият) и едва докрета до 3%."

  Той много добре го знае! Но, "брат брата не храни, но от чужд го брани"! Клонингите на БКП, продължават "театрото", със 3-та постановка! И пак"злодеят" е И. Костов!

 43. 43 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#39] от "Торбалан":

  Може и да е така.
  Хайде да ми отвориш очите тогава.
  Защо смяташ, че Радан има потенциала да бъде Министър-Председател?

 44. 44 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Агент на ДС министър на отбраната, партийната секретарка Цецка првосъден!?Комунистиииииииии!!!
  —цитат от коментар 4 на virtual brain

  Само за министър на отбраната ли не допускате агенти на ДС? И само за министър на правосъдието партиен секретар/другар?

 45. 45 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#37] от "Торбалан":

  ай стига с тая мафия бе? герб управлява с благословията на брасълс вече трети мандат. да не мислиш,че ако брасълс не искаше бойко да ''управлява'',щяха да оставят ханс зайдел да впрегне пиарите и ресурса си,да ги крепи.

 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#7] от "qwertqwert":

  Даже и комарницки се е включил в плюенето...А Като взима пари от олигарси като Сашо Дончев,не се гнуси...Ооо-забравих,че Дончев е добър олигарх...

 47. 47 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 279 Весело

  Това е изборът на НАРОДА.Добри или лоши - те са най-доброто с което разполагаме.
  —цитат от коментар 14 на atmanpg


  Еле па Марешки в "президиума" на Народното събрание е самата еманация на най-доброто...

 48. 48 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#43] от "atmanpg":

  Като чете не срича, това е добро начало.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 49. 49 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Елементарно...защото човекът има принципи, които следва и на които не изневерява!! Това се видя в предишния парламент...освен това не ламтеше за постове като Лучнярски, Кукунева и Мошков...затова го уважавам и считам, че такъв човек трябва да ни управлява..освен това е експерт..и интелигентен човек.

  www.commcrime.blogspot.com
 50. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#47] от "Приказки под шипковия храст":

  нищо случайно няма на тоя свят,братче. случайностите са станали закономерности още няколко наносекунди след големия взрив. марешки си е там,защото трябва да е там. има си роля-като бюрека.де го бюрека сега?

 51. 51 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Да, бе, агент Иван, Крадлев, Цецка, пожарникаря... Може да е най-доброто с което разполагат комунистите, но не и България!
  —цитат от коментар 17 на virtual brain
  Ами посочи по-добри кандидатури.
  Поименно.
  [quote#21:"atmanpg"][/quote]
  По-добри от тях няма. Те са най-добри дори когато са грешки.
  А Вие защо имате толкова лошо мнение за България и българите? Включително и за дистанциралите се от политиката. Все още се намират някои способни. Все още, въпреки изключителните способности на управляващите. Може би е време да опитате с ДДТ. Перифразирам едни стар виц.

 52. 52 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#50] от "pavur":

  Направо нарита Кант, Декарт и Аристотел в ъгъла на философията. Ама си прав де.

 53. 53 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#46] от "yanne":

  ПРАС-ПРЕС е супер як!! На всекиму според заслуженото!! Ха-ха-ха!

  www.commcrime.blogspot.com
 54. 54 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Елементарно...защото човекът има принципи, които следва и на които не изневерява!
  —цитат от коментар 49 на Торбалан


  Това, че имаш принципи, които не съответстват на реалностите и тъпо и упорито ги следваш, фалирайки всичко онова, което ти е доверено да управляваш - не е повод за гордост.
  Точно това имах в предвид, като писах, че управлението и размахването на лозунги са много различни неща.
  Ако някога ти се наложи да управляваш нещо повече от курник, може и да разбереш, какво имам в предвид.
  За щастие НАРОДА даде реалната оценка на Радан.

 55. 55 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#45] от "pavur":

  Както и с благословията на Путлер и хамериканците...и си е жива мафия..огледай се, всичко е разорено!!

  www.commcrime.blogspot.com
 56. 56 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#36] от "Gopeто":

  ако го правят за тяхна сметка си е тяхна работа...

  Birds of a feather flock together.
 57. 57 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#37] от "Торбалан":ай стига с тая мафия бе? герб управлява с благословията на брасълс вече трети мандат. да не мислиш,че ако брасълс не искаше бойко да ''управлява'',щяха да оставят ханс зайдел да впрегне пиарите и ресурса си,да ги крепи.
  —цитат от коментар 45 на pavur


  Едно време хората не знаели нищо за електричеството и виждайки мълниите са си ги обяснявали, че това са гигантски искри изпод колелата на колесницата на св. Илия който препускал по облаците. Днес това буди насмешка, но тогава всички са вярвали в това. По същият начин политическият невежа наивно си обяснява наблюдаваните политически събития - чрез световна конспирация и тайнствени заговори, напълно игнорирайки обективните политически процеси. За политическият невежа те са Terra incognita.

 58. 58 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#52] от "Приказки под шипковия храст":

  не съм наритал никого.защо например константата на планк е 6.63 х 10 на минус 34-та степен?защо не е 4.56 х 10 на минус 54-та например? според една теория,всички константи са резултат от случайност след големия взрив,която ги прави постоянни величини по-нататък, оформящи вселената и взаимодействията межди материята във вселената,такава каквато е. това важи и за марешки и днешна българия,хахахаха

 59. 59 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Гневно

  До коментар [#54] от "atmanpg":

  Управлявал съм хора, а не гащати кокошки като теб...коментарът ти е безумен и лъха на тролска сухоежбина...спри да пишеш глупости по -добре...и започни да мислиш, защото предстои Баце да те клати за пореден път, а нормалните трябва да се изнасяме от собствената си родина, гонени от твоите некадърни кумири...скоро ще има Бяло автобусче и даже да ти платят, за да контрапротестираш, пак няма да може да ги спасите от народната "любов"!!

  www.commcrime.blogspot.com
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  А Вие защо имате толкова лошо мнение за България и българите? Включително и за дистанциралите се от политиката.
  —цитат от коментар 51 на zhivko6461


  Нямам лошо мнение за България и българите, а за ПОЛИТИЦИТЕ.
  Защото тези, които са достатъчно качествени и имат някакви морални качества, не се натискат да стават политици.
  Защото политиката е състезание по обливане с помия. Там остават само онези, които могат да издържат на ежедневното оплюване.
  Всеки кадърен политик по подразбиране се превръща в изключително ценен кадър, който става обект на медийни атаки от опозицията и трябва да бъде защитаван и обгрижван от управляващите.
  Да се управлява е изключително трудна и неблагодарна работа.
  За разлика от краденето. Да създадеш схеми за източване да бюджета и да назначиш изпълнители е най-лесната и проста работа. Тогава не са ти нужни професионалисти.

 62. 62 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Гневно

  До коментар [#61] от "atmanpg":

  "Умник"!

  www.commcrime.blogspot.com
 63. 63 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Гневно

  До коментар [#61] от "atmanpg":

  За разлика от краденето. Да създадеш схеми за източване да бюджета и да назначиш изпълнители е най-лесната и проста работа. Тогава не са ти нужни професионалисти.

  Тъкмо обратното е...

  www.commcrime.blogspot.com
 64. 64 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Управлявал съм хора, а не гащати кокошки като теб...коментарът ти е безумен и лъха на тролска сухоежбина...спри да пишеш глупости по -добре...и започни да мислиш, защото предстои Баце да те клати за пореден път, а нормалните трябва да се изнасяме от собствената си родина, гонени от твоите некадърни кумири...!
  —цитат от коментар 59 на Торбалан


  Е, за разлика от теб, на мен бързо ми просветна, че нямам необходимите качества да управлявам.
  Откакто съм обикновен изпълнител съм много по-доволен от живота.
  Между впрочем, аз нямам кумири. Просто избирам най-малкото зло.

 65. 65 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#61:"atmanpg"][/quote]
  Убедително доказвате, че министрите трябва да са хора способни да се занимават с политика. Аз също мисля, че да се управлява е трудна работа. Но защо не благодарна? Ако управляващият управлява правилно и успешно ще получи одобрение и благодарности. Не само от клакьори и обгрижващи.
  Всъщност какви ли са Вашите критерии за успешно управление? А за правилен подбор? Как ли някои хора започват стажа си в дадена област от ниво министър? При това без образование и квалификация, свързани с областта.

 66. 66 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Доста силна/безкомпромисна критика още от началото от опозицията.

 67. 67 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 703 Неутрално

  ...
  —цитат от коментар 65 на zhivko6461

  ...неблагодарна...
  Извинявам се за грешката!

 68. 68 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  За какво беше целия калабалък като този сбирщайн няма да изтика и година?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 69. 69 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дерзайте червени и лилави тролчета. Успех на новото правителство.
  —цитат от коментар 18 на Иван Иванов


  Успех, успех, и едва ли ще изкара и година! А троловете са всякакъв цвят, не знам защо се ограничàвате до тези два цвята! Най-много са синьо-жълтите, а.к.а. ГЕРБотролове!

 70. 70 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Убедително доказвате, че министрите трябва да са хора способни да се занимават с политика. Аз също мисля, че да се управлява е трудна работа. Но защо не благодарна? Ако управляващият управлява правилно и успешно ще получи одобрение и благодарности. Не само от клакьори и обгрижващи. Всъщност какви ли са Вашите критерии за успешно управление? А за правилен подбор? Как ли някои хора започват стажа си в дадена област от ниво министър? При това без образование и квалификация, свързани с областта.
  —цитат от коментар 65 на zhivko6461


  Министрите трябва да отговарят на три критерия.
  1. Да не се поддават на корупция.
  2. Да са професионалисти.
  3. Да могат да търпят подигравки, издевателства, обиди, лъжи, да отговарят на обвиненията "че сестра му е курва" и изобщо на целият психологически натиск и ежедневно обливане с помия, от страна на цяла организация, която ще се постарае да го унищожи морално.
  Дали си струва да изтърпи всичко това, "за кефа на неблагодарниците"?

 71. 71 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Новото правителство на "Борисов" 3, съставено от ГЕРБ и коалицията "Обединени патриоти" (ВМРО, НФСБ и "Атака") встъпва в длъжност днес"
  ***
  Внимание!
  12 ч., 50 мин. и 29 сек.
  Отварям залаганията.
  По-горе имаме едно залагане за мах. 1 година.
  Давайте...

 72. 72 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 279 Неутрално

  С този материал може още 2 мандата да изкарат.
  До коментар [#71] от "МАТРЯЛОВ":

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 73. 73 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2097 Разстроено

  Отчаян народ.
  Жалки народни представители избраха посредствен кабинет. Трети път. Рецидив.
  Най-гневна съм, че ме поставят в положение да бъда симпатизирам на жалката им "опозиция", само защото е против тях.
  Четири години?! И четири месеца са твърде много!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 74. 74 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2097 Весело

  #73 едно излишно *бъда
  Разбрах, че провалената кандидатура на ГЕРБ е "наказана" с министерско кресло в най-проблемното министерство и има нова фамилия, звездите им говорят на тези без посредници!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 75. 75 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Единствената ми надежда е, че Слави ще ги изрита от парламента. Колкото по-скоро, толкова по-добре!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 76. 76 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Какво иска Слави, има право да си ходи на село по всяко време

 77. 77 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Тука във форума всички ли са доволни от правителството? Ако не е така, що не сте пред парламента?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 78. 78 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не е полезно за страната да има предсрочни избори всяка година, но аз това правителство не го виждам да изкара повече.

  Орел и рак и щука,
  не зная по каква сполука,
  такваз им работа дошла
  да теглят наедно кола.
  И ето те са впрягат,
  напъват са, напрягат,
  ей тъй, че ще са пукнат чак,
  а пустите кола не мръдват пак.
  Те можаха покара
  най-лесничко товара,
  но на, орелът кат крилат
  все теглял нависоко,
  кир Рачо - теглял наназад,
  а щуката - в дълбоко.
  Кой крив, кой прав - не знам,
  Товарът и до нине там.
  Несговорна дружина - не могат си почина.

 79. 79 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  "Пловдивските масони си подредиха листите

  Умишлено забавих тази публикация. Още преди месец ми предадоха един уникален документ, а именно протокол/паметна плоча/ от заседание на пловдивската масонска ложа „Слънце-Ориент”, в който пловдивските „синове на вдовицата” подреждат своята листа за предстоящите избори. И понеже не съм особен привърженик на тайните, задкулисни сценарии и конспирации изчаках и с интерес загледах надпреварата по реденето на листите в различните партии и коалиции. И пъзелът започна да се подрежда методично и доста натрапчиво. Тогава пак се обърнах към протокола на масоните в Пловдив – съвпаденията бяха над 90% с тези имена, които изкачаха на челните места в различни партии!

  От доста време най-популярния социалист-свинепас в България Георги Гергов или Гочиту е в приповдигнато настроение, въпреки че дереджето на неговата партия БСП съвсем не е завидно, а местните му подчинени вият и проклетисват, че им наложили напълно неподходящи хора. Да, но тези хора се оказват масони в неговата лична ложа „Слънце – Ориент”. Ето и част от речта на Гергов пред братята му масони на събранието, проведено в Стария град, ул. „Ген. Тошев” 4, бивша Къща на журналистите: „Драги съмишленици и братя, Както знаете на 5 октомври ще има избори за парламент. Ние не сме политическа организация, ние, драги братя, сме от различни партии и организации, но ви предлагам да гласуваме имена от нашата ложа „Слънце-Ориент”, за които всички ние в различните организации да работим активно за тяхното издигане на подходящи места, защото след изборите трябва да имаме наши членове в различните парламентарни групи, за да разчитаме на помощ в родолюбивата ни и благотворителна дейност. Много ще разчитаме и на нашите братя-масони в пловдивските медии за тяхната популяризация. И нека всички ние си пожелаем успех!”

  Предлагат се имена, следват кратки обсъждания за шансовете на всеки един и накрая пловдивските масони гласуват листа с 20 имена на техни братя, за които да се работи за инфилтрирането им в различните листи. На събранието присъстват всички видни пловдивски братя-масони: бившите кметове Иван Чомаков и Славчо Атанасов, Недялко Генчев, Андрей Захариев, бившият апелативен прокурор Росен Димов, бившите шефове на полицията в града Валентин Петров, Тодор Чонов и Пламен Узунов, Илко Илиев, Николай Радев, Степан Ерамян, Тодор Христев, Лука Станчев, председателят на Общинския съвет Илко Николов и още адвокати, съдии, прокурори, полицаи, бивши съветници и депутати, много бизнесмени и хора от подземния свят. Все хора от тайния естаблишмът на Пловдив, които винаги са намирали път към управниците, независимо от коя партия. Очевадно и сега ще е така и са прави хората, които от години говорят, че Пловдив последните 20 год. се управлява от „слънчаците” на Гочиту Гергов и той има пълно право да бъде усмихнат и със самочувствие последните седмици, защото неговите братя-масони почти без изключение намериха място в челните места на партийните листи. Всъщност ето ги и тях, бъдещите депутати на „Слънце-Ориент”:

  1. Георги Търновалийски

  2. Стефан Дедев

  3. Дяко Дяков

  4. Юлий Славов

  5. Славчо Атанасов

  6. Илко Илиев

  7. Венцислав Каймаканов

  8. Здравко Димитров

  9. Тодор Христев

  10. Пламен Славов

  11. Димитър Цветков

  12. Николай Радев

  13. Захари Георгиев

  14. Мартин Иванов

  15. Павел Шопов

  16. Валентин Петров

  17. Джевдет Чакъров

  18. Димитър Шишков

  19. Петър Петров

  20. Тунджай Наимов"

  "Слави Трифонов членува в масонската ложа на пловдивския олигарх Георги Гергов и е сред най-издигнатите свободни зидари, разказали пред столичен седмичник запознати с обществото на родните масони.

  Гергов е шеф на Пловдивската ложа „Слънце Ориент“ към Великата ложа на старите свободни признати зидари на България под ръковдството на бившия телохранител на бай Тошо – Румен Ралчев.

  Дори президентът Георги Първанов е присъствал на учредяването „Слънце“-то на свинаря, който присвои най-апетитните държавни и общински хапки като ЦУМ, морския курорт „Слънчев ден“, пловдивския хотел „Санкт Петербург“, най-хубавите къщи в Стария Пловдив, станцията на ЦК на БКП и прочие.

  Сред най-важните членове в ложата на Гергов са хора от политическия елит като Румен Петков, Петко Сертов, Евгений Желев, Петър Мутафчиев, Бившият и настоящият кметове на Филибето Иван Чомаков и Славчо Атанасов,Неговото политическо протеже и лидер на БСП-Пловдив Илия Баташки, изпълнителният директор на Пловдивския панаир Богомил Бонев.

  Братя масони на свинаря са още Росен Димов - апелативен прокурор, Андрей Атанасов - окръжен прокурор, Сотир Цацаров - председател на Пловдивския окръжен съд , Тодор Петков – бивш губернатор на пловдивска област, Йордан Дафчев - шеф на следствието в Пловдив, Георги Търновалийски – бивш шеф на Териториално данъчно управление, Георги Петърнейчев – бивш зам.-транспортен министър, а също и кметовете на Пазарджик, Кърджали, Хасково в компанията на местните прокурори и съдии, бившите шефове на Свиленградската митница, председателят на административния съд-Пловдив Георги Петров и прочие.

  Целта е в масонската ложа да се обединят под крило на едно място всички влиятелни лица заемащи държавни, общински и високи нива бизнес-структури контролиращи медии и обществено значими дейности, които в последствие да генерират както електорален, така и финансов резултат. Надеждата на Гергов е неговите зидарски „капии“ да го спасят от преследването което вътрешния министър Цветан Цветанов започна открито срещу него."

  "Тримата братя - зидари в поход към поредния грабеж от Пловдив

  Мафиотско-масонската трупа в Пловдив отново прекали с наглостта

  Не мислех, че толкова скоро след изборите ще лъснат за пореден път зависимостите в Пловдив от съветския гражданин Георги Гергов. Не мога да не разкажа предисторията на подготвяната мега-далавера.

  В неделя/Цветница/ се провежда екстрена сбирка на пловдивските масони от герговата ложа „Слънце-Ориент” в покоите им в село Белащица. Присъстват подбрани „братя”, от които зависи местната политика – начело са членовете на Инициативния комитет за построяването на сграда на пловдивска опера брат Любозар Фратев – бивш член на…КПСС, брат Илко Николов – архитект, бивш председател на ОбС от Бизнес-експертния съвет в града, брат Славчо Атанасов – депутат от ПФ, бивш кмет, който вкара през парадния вход БСП във властта, брат Илко Илиев – колега на Атанасов в делата „патриотични”, видния брат Георги Гергов – няма нужда от представяне, а скъп гост на компанията е брат Вежди Рашидов – новоизбран депутат от Пловдив и бивш министър на културата, също известен поклонник на акациевата клонка и Бафомет, както и на „Мултигруп” от близкото минало. Присъстват и актуалните ръководители на общинската администрация. Фратев и Николов запознават присъстващите с „усилната” им работа по построяването на сграда за пловдивската опера и стигнали до убеждението, че единственото място, където може да се издигне сградата е … Пловдивския панаир. Николов дори вече виждал като архитект/естествено, че той ще е проектанта/ бъдещата сграда като комбинация от два бетонни паралелепипеда. От станалия кратък дебат „братята” разбират, че цялата операция е подготвена доста отдавна, но се изчаквало да приключат данданиите с изборите и след това, когато народът е позаспал от обещанията и очаква новото правителство да се реализира оперния им проект. Естествено големите обещания идват от „специалните братя” Георги Гергов и Вежди Рашидов – първият щял да даде 5 дка от терена на Панаира/ той отдавна смята всичко там за личен патримониум/, а вторият щял да намери парите за строителството. Накрая всичко завършило с другарска почерпка за „светлото дело” на триъгълника и пергела на пловдивските зидари.

  Не знам дали, за да е гаврата пълна на другия ден, Велики понеделник, когато Спасителя изгонил търговците от храма, кметът Иван Тотев свиква специална пресконференция и привиква в общината всички представени политически сили в Общинския съвет, за да ги запознае с намеренията на братята - зидари. Горе-долу такова беше и поведението на предшественика му Иван Чомаков преди оная сесия на съвета през 2007 год., на която се взе решение да бъде подарен Панаира на Гергов. И така на Велики понеделник в тържествена обстановка пред журналистите се възправят Георги Гергов, Иван Тотев и Вежди Рашидов /Любозар Фратев и Илко Николов са в миманса, но присъстват/ и се започва поредната пледоария за нов грабеж на Пловдив, този път скрит под благовидната форма „Сграда на Операта в Пловдив”.

  Тя щяла да се появи на мястото на Палата 1 на Пловдивския панаир и ще се изгражда с пари на държавата и общината/Гергов пари не дава за такива глупости/. Стойността на проекта е изчислен на 60 милиона лева/като се имат предвид разходите за Колодрума ще се надхвърлят чувствително 100 милиона за Операта/. За намирането на тези пари гаранцията е у Вежди Рашидов, който заявява на пресконференцията: „Ако стана министър пак няма да имате проблем с намирането на парите, бъдете спокойни!”. Своя дан ще даде и община Пловдив, която вече се била договорила с Гергов да приеме тези 20.63 % от капитала на панаира от държавата, независимо че само преди три месеца ги отказа след натиска на гражданите, но сега… Варненската община получи 29 % от капитала на пловдивския панаир по предложението на бившия министър Божидар Лукарски, а Гергов ще им предложи в замяна „дупката” в центъра на града за изграждане на ларго. Така че Гергов вече си е осигурил 80 % от панаира и може да си прави с него каквото поиска, ако иска и да го продаде изцяло. Като черешка на общинската торта той обяви, че дава терена за опера и то ако тя бъде завършена не за три, а дори за пет години, т.е. предварително отписа Пловдив като европейска столица на културата през 2019 год. Тук вече и кмета Тотев не издържа и добави: „Като влезем в партньорство с Панаира в лицето на г-н Гергов ще дадем възможност за нови инвестиции в културни пространства – в случая Дома на операта.” Гергов пак подчерта, че държи на споразумение държава – община – панаир и ако не бъде построена сградата то той щял да си вземе терена/а построеното?/ обратно.

  На това, което ни готвят, драги читатели римляните му са викали Лъвско дружество и е забранено по всички правила на търговския закон, с една дума то звучи така: „Печалбите само за едната страна, а загубите само за другата страна.”

  Всъщност къде е голямата далавера? На първо място с прехвърлянето на държавните акции от панаира на общината ще се натовари бюджета на града. Гергов има кредит от 60 милиона/точно колкото е строителството на бъдещата опера!?/ към Българската банка за развитие и ако не се обслужва този кредит то тя ще стане собственик на цялото дружество, защото няма банка в света, която да не иска да печели като отпуска кредити, а не да играе ролята на брокер на недвижими имоти. Така и община Пловдив ще стане длъжник с около 12 млн. лева, т.е дълговете на фактическия собственик Гергов ще се прехвърлят на община Пловдив и на община Варна. В крайна сметка, ако няма никакъв риск защо държавата не си остане собственик, а дава даром дяловете си на двете общини?!

  Дали пък и държавата не се е сетила, че на 19 април изтича окончателния давностен срок от 10 год. за грабежа на Гергов от Пловдив и след него вече никой не може да оспорва „патримониума му”? Прокуратурата мълчи загадъчно и досега за далаверата, може би защото в ложата „Слънце-Ориент” блестят няколко местни прокурорски величия. Днес същият този човек, който нагло и безочливо ограби града, който през 2007 год. произнесе знаменателната фраза към съветниците: „ Разчитайте на моята лоялност и чест” и нагло ги излъга, застава пак на общинската и държавната трапеза и очаква поредния му подарък – просто така е свикнал.

  И още малко за подготвяния грабеж. Гергов дава терен от 5 дка и получава срещу тях 60 млн. лв./защото отсега се знае кой ще проектира, кой ще строи и кой ще раздава допълнителните поръчки/, което прави около 12 000 лв. за квадратен метър гол терен – нали е добра цената, какво ще кажете? При това самият олигарх Гергов се подсигури, че ако не е готова „операта” до 2022 год. той ще си прибере терена, а общината и държавата ще останат с горчивия спомен за подарените около 60 млн. лв. Да не говорим, че уж и сега община Пловдив има чрез дружеството с Гергов „Пълдин туринвест” 12.5% от Панаира, но 10 год. не е получила за това и стотинка, но пък Гочиту им предлага 1.36 % уж от общия терен/толкова са 5 дка от общия терен на панаира, които сега Гергов предлага за операта?!/. Това, ако не е наглост – здраве му кажи!

  Да не говорим, че в Пловдив има къде – къде по-подходящи терени за строителството на такава сграда/например до Захарна фабрика, също на брега на р. Марица/. А в последните години оперните сгради стават символи на града, знаци, които фокусират голямото изкуство в съответния мегаполис. Достатъчно е да погледнем архитектурните бижута в Сидни, Хамбург/съвсем нова/, Чикаго и Disny Hall в LA, а в Пловдив „братята-комунисти” ще строят помпозната сграда на недостатъчни 5 дка сред панаирни палати и без паркинг – просто връх на безвкусицата и кича. Просто съм изумен колко бързо кметът Иван Тотев пое с огромни крачки по пътя на злощастния Иван Чомаков, така и ще завърши!

  И както често правя напоследък ще се позова на стария антикомунист Гечо Паздерката, който дълго време чете „новината” и накрая обобщи: „Ще отида в четвъртък на общинската сесия да погледам поредния резил, та и след Велики понеделник да се убедя, че мафията не се спира и на Велики четвъртък. В България и да гласуваме, и да не гласуваме накрая все попадаме в ръчичките на Братята комунета!”.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 80. 80 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Това е изборът на НАРОДА.Добри или лоши - те са най-доброто с което разполагаме.
  —цитат от коментар 14 на atmanpg


  Това е изборът на КОЙ!!! Това е най-доброто, с което разполага именно ТОЙ, а не България!!!

  Ето и мнението на Илиян Василев по въпроса -
  "Едно е сигурно в това правителство - Пеевски е свръхпредставен, интересите му са гарантирани по безпрецедентен начин. При това забележете без формално партията, която пак формално представя да има изобщо роля или участие. Да, Пеевски надхитри Доган и парализира ДПС - като политическа представителност за сметка на бизнес корпорацията, която той лично ръководи. Така той стана по-важен фактор дори и самия Доган, защото през партията истаблишмента на ДПС не може да направи нищо самостоятелно - всички чакат и разчитат на Пеевски.. За да бъде контролът пълен - Пеевски на практика "купи" ПатрЕотите и може да разчита на всички техни министри в допълнение към своите министри в правителството на ГЕРБ.
  Пеевски използва Доган и го маргинализира. Борисов също е на път да бъде маргинализиран от Пеевски - по много проста схема - вече има съвет на коалицията в който Борисов не участва /там е сходимия с Пеевски Цветанов/ и който ще взема всички важни решения!?!
  Уж Борисов управлява и отнася всички негативи на управление, което е обречено да няма сто дни толеранс. И ще отнесе всякакви критики за гранд корупция /Пеевски/ и липса на реформи /Пеевски/. Корпулентният ще си увеличава на завет империята - ще купи медии, ще купи новия ВСС и ще си осигури вечна слава...
  Борисов вече само номинално управлява.
  Да приветствуваме кабинета Пеевски. Без майтап. Там министрите са лично предани. На Бойко хората, само на него преданите, са на пръстите на едната ръка. Но той си мисли, че Пеевски играе в тандем с него. И Доган така мислеше.
  Борисов отдавна стигна точката, от която дори и да иска вече не може да скъса с Пеевски. Преди просто го беше страх. Сега вече загуби контрол."

  Ей това, последното, хубавичко да го прочетат и запомнят гербавите и тролетариата Му!!!

 81. 81 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Ами - гледах всичко по БНТ. И всичко си е нае мястото. ГЕРБ ще строят една НЕ-социалистическа България, а БСП ще стоят отстрани и ще плюят. С това са свикнали и друго не могат. Много приятно беше когато решиха, че най-после им е дошло времето за пропагандонене и се подредиха зад микрофона, а ГЕРБ се обърнаха към вратата и вкупом си излязоха. Едно от изродетата даже се разпищя, да ги върнели, че да слушат. Абе кой ще ги слуша тия! Всичките хора като хора, те - от БСП! Руски подлоги!

 82. 82 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#32] от "Торбалан":
  Това списък на приказливите неудачници ли е или на циркова трупа

 83. 83 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Весело

  без ДС-агенти и рублерасти ,нали господа демократе?:)))

 84. 84 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#77] от "Darcas":
  Какво има пред парламента, конгрес на чалгарите на Слави?

 85. 85 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Започва третият сезон на един доста тъп ситком

 86. 86 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#21] от "atmanpg":Премиер - Радан Кънев;МВР - Росен ЙордановМЗдравето - Мирослав Ненков;МТСП - Иван Нейков;МК - Александър Кьосев или Ивайло Знеполски;МИ - Мартин Димитров;МЕ - Трайчо Трайков;МП - Христо Иванов;МТ - Соня Милева;МВнР - Ради Найденов;МЗемеделието - Димитър Николов...
  —цитат от коментар 32 на Торбалан


  То хубаво, и аз ги харесвам всички, които си изброил - без изключение ги харесвам, но знаеш ли - в настоящото им политическо битие, като глава без тяло, те просто няма как да попаднат в парламента или в правителството. Не е до харесване, до политическа логика е. Те са глави без тяло, точно както ГЕРБ е тяло без глава, и друго освен участници в разни високоинтелектуални кръжоци, където да генерират идеи, които няма кой да поеме, поне в настоящия момент, в настоящата - доста принизена, българска реалност, не могат да бъдат. Най-отвратителното нещо в страната ни - БСП, затова оцелява, защото ако някой има елементарни мисловни умения, и е толкова гаден, че да е на акъла им, го прилапват и го правят част от машината. Не живеем във фантазиите си и освен кой да дава идеите, трябва да има и кой да ги реализира. А тези, които реализират, могат да го направят, защото се вписват в реалността, и са доста поочукани от нея. Не приличат на интелектуалци. И правят компромиси. И сами са компромис. Това разделяне на българската десница - на глава и тяло, даже и лоботомия не е. То е като да дадеш брадвата на путинистите и да си сложиш врата на дръвника.

 87. 87 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Еле па Марешки в "президиума" на Народното събрание е самата еманация на най-доброто...
  —цитат от коментар 47 на Приказки под шипковия храст

  Не подценявай ИНЖЕНЕР Марешки. Не че съм му фен, но инженерното мислене не работи като мисленето на прависти, икономисти, политически кариеристи и т.н. Инженерите винаги изглеждат малко тъпи и не на мястото си, но съм виждал бая инженери, които без проблем, някак между другото, стават перфектни икономисти. Никога обаче не съм виждал обратното. Затова и не бързам с предразсъдъците. Той просто ще е нещо различно. Да почакаме и да погледаме...

 88. 88 Профил на basmechobas
  basmechobas
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Винаги съм се чудил какъв е смисъла на тази клетва и подписване на клетвен лист не само от правителството, след като очевидно няма механизъм за контрол и санкции за неспазването ѝ.
  http://glupostitevivijdam.blogspot.de/2017/05/2017-2021-i.html

 89. 89 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ай стига, Цацка само за снимката ли се е изтипосала....? Тая държава върви на зле уважаеми съматрялници....

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Весело

  До коментар [#3] от "virtual brain":

  ,,Гемията байтиква 3 е продънена отвсякъде и вече потъва стремглаво!,,

  Той Раданъ ощи през 2013 година предричаши тва ма на ето вечи трети мандат му дават ората.Щото виждат, че нито Раданъ, нито Ристето стават чеп за зели

 91. 91 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 909 Неутрално

  ...Па плеснат с ръце и се прегърнат ...
  и намериха духа на парата...

 92. 92 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#86] от "gr52":

  До коментар [#87] от "gr52":

  +1 и за двата коментара.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 94. 94 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Весело

  До коментар [#77] от "Darcas":

  ,,Тука във форума всички ли са доволни от правителството? Ако не е така, що не сте пред парламента?,,

  Как да отидат пред парламенто кат ша са съберат най ного трийсетина тутупутки.Слави дългия ша искара поне три пъти повече ора

 95. 95 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Весело

  Извинявам се думата е ,,тутурутки,,

 96. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Весело

  До коментар [#75] от "az22":

  ,,Единствената ми надежда е, че Слави ще ги изрита от парламента. Колкото по-скоро, толкова по-добре!,,

  Слави премиер, Слави премиер, Слави премиер и неговия бенд министри

 97. 97 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Боце не казва нищо за въоръжените сили. Поне според "Дневник".А руския пишманвойвода , дето ще е министър плямпа за глупости за донаборна служба и нищо за превъоръжаването на армията./Изтребители и всичко останало/ Което е от съществено значение пред вид лакомията на Русия и неизвестностите /може би опасни/ в Турция. Но ... това си избрахме. Безгръбначни герберски тикви и пишман руско-савецки партиоти. Като се гласува без мозък, така ще е.

 98. 98 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Весело

  До коментар [#73] от "etty1":

  ,,....Най-гневна съм, че ме поставят в положение да бъда симпатизирам на жалката им "опозиция", само защото е против тях...,,

  Ми на, Ристю и Радан са най яростната опозиция на ГЕРБ, що не симпатизирате на тех. И Раданъ и Ристю в прав текст са го казали, че главният им противник са Борисов и ГЕРБ, не БСП и ДПС

 99. 99 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Хахахахахахахахахахахаха,в Дневник,само злоба и омраза.Що така бе другари,нали знаете че вашите лидери са си виновни за положението на партиите ви,или сте с толкова закърнели мисли,че не го осъзнавате?!

  sdg
 100. 100 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#96] от "сидер":++++ След като Боко може да е премиер, то всеки го може.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK