Бившият депутат от ДПС Гюнай Хюсмен стана областен управител на Разград

Гюнай Хюсмен

© Юлия Лазарова

Гюнай ХюсменМинистерският съвет назначи двадесет и двама областни управители, освобождавайки досегашните. Голяма част от областните се завръщат на постовете от предишния кабинет на Борисов, след като служебният кабинет ги освободи.


Изненадата в списъка е Народният представител в 43-ото Народно събрание Гюнай Хюсмен, който ще оглави областната администрация в Разград. Хюсмен влезе като депутат от ДПС, но бе изключен от партията, защото влезе с преференциален вот и дори разигра джип в томбола за гласоподавателите си в Исперих. В предишния парламент той гласува с ГЕРБ и намери място в листата с кандидат-депутатите на партията на Бойко Борисов.


В Благоевград постът ще заеме Бисер Михайлов, във Варна – Стоян Пасев, във Враца – Малина Николова, в Кюстендил – Виктор Янев, в Ловеч – Георги Терзийски, в Смолян – Недялко Славов, в Хасково – Станислав Дечев, а в Ямбол – Димитър Иванов. Те са заемали същите длъжности в периода от 2014 до 2017 г. Ирена Соколова за втори път става областен управител на Перник. Тя е заемала длъжността през 2014 и 2015 г. Митко Стайков поема поста в Търговище, където вече е бил областен управител от 2009 до 2013 г.
Двама заместник областни управители – на Видин Албена Георгиева и на Пазарджик Стефан Мирев, стават областни управители, а Ивелин Иванов, който от 2015 г. е главен секретар на областната администрация в Силистра, е определен за областен управител на Силистра.


Любомира Попова застава начело на област Велико Търново. Тя е професор към катедра "Педагогика" в педагогическия факултет на Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий". В Габрово областен управител става Невена Петкова. От 2004 до 2016 г. е старши разследващ полицай в ОДМВР – Габрово, РУ – Севлиево. Магистър е по право от ВТУ "Св. Кирил и Методий".


За областен управител в Кърджали е назначен Никола Чанев. В териториалната данъчна дирекция в града последователно той е заемал различни постове – от данъчен инспектор до началник-сектор. Магистър е по национална и регионална сигурност от ПУ "Паисий Хилендарски", както и магистър по счетоводство и контрол от УНСС. За областен управител на Монтана е определен Росен Белчев – икономист от УНСС, който в момента работи в частния сектор.


На поста в Плевен е назначен Мирослав Петров. Магистър е по икономика от СА "Димитър Ценов" в Свищов, завършил е и НВУ във Велико Търново. През 2013 г. е бил директор на ОД на МВР – Плевен.


В Сливен областен управител става Чавдар Божурски. Работил е продължително време в сектора сигурност, бил е директор в ОДМВР - Сливен. Магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски".
На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в Стара Загора. Завършила е българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски".
Проф. Стефан Желев поема ръководството на областната администрация в Шумен. Бил е народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Ръководител е на факултета по технически науки в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK