И Антони Тренчев напусна Движение "България на гражданите"

Антони Тренчев

© Юлия Лазарова

Антони ТренчевИзбори 2023

Още един бивш депутат от Реформаторския блок - Антони Тренчев обяви, че напуска Движение "България на гражданите", след като това направи и Настимир Ананиев. Във Facebook профила си Тренчев написа, че напуска, след "дълго обмисляне".


Причините за моето дистанциране са много, написа Тренчев. Решаващ тласък му дал последният Национален съвет на ДБГ, на който се взело абсолютно погрешното според него решение да се отложи конгресът за неясно точно кога, при обявен такъв за юни "Още тогава изразих готовността си да си направя отвод (при евентуални номинации) за председателското място, стига това да не ни отклони от правилния път на качествена и реално промяна", написа Тренчев.


След неуспеха на изборите в които коалицията "Реформаторски блок - Глас Народен", ДБГ беше напуснато и от други членове, като Боян Георгиев от Варна, който беше кандидат-депутат. В същото време от ДБГ твърдят, че няма отлив на членове. Такова изявление направиха от Движение "България на гражданите" - район Лозенец, където нямало нито един напуснал. "В район Лозенец няма нито един напуснал. Ние, членовете на ДБГ-Лозенец, оставаме, за да се борим за една по-демократична държава и вярваме в бъдещите успехи на обединеното дясно и на ДБГ като част от него".
Ето и останалата част от статуса на Антони Тренчев:


"За съжаление усилията на нашия председател в оставка (Меглена Кунева б.р.) за истинска трансформация бяха умножени по нула. Аз в мимикрии не мога и няма да участвам, твърде високо мнение имам за себе си и за хората, към които такава мимикрия би била насочена. Нямаме нито времето, ни лукса, да се заблуждаваме – всички партии от така наречената десница или демократична общност, както гледам, че напоследък е модерно да се формулира, са в твърде лошо кондиция, ДБГ включително. Само радикална промяна в подхода би дало дори хипотетични шансове за някакво смислено присъствие в политическия живот на страната. Това не е самоцел, така че да осигурим временна заетост на 30-40 души. Важно е, защото действително като част от предното мнозинство успяхме да прокараме някои важни неща, които иначе нямаше да бъдат на лице днес и които бързо приехме за даденост. Трябва нов подход, които преминава през съвсем различно отношение към голямото животно в джунглата (ГЕРБ). Предмет на друг разговор (или монолог) е това обаче
Не съм оптимист за това, което предстои в страната. Дано ме опровергаят, но вярвам.
Стана малко мрачно, затова да завърша на позитивна нотка. Спокойно, няма толкова лесно да се куртулисате от политическите ми размисли и анализи, периодично ще ви облъчвам с тях по темите, които са ми важни и където смятам, че имам компетенция. Така че - stay tuned. Всъщност по-добър завършек е класическото - stay hungry, stay foolish."

Избори 2023

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK