За пети път Сидеров иска парламентът да признае геноцид над българите в Османската империя

За пети път Сидеров иска парламентът да признае геноцид над българите в Османската империя

© Юлия ЛазароваСъпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров ("Атака") за пореден път поиска от трибуната на Народното събрание да бъде признат геноцид над българите в Османската империя. Повод за изказването му стана почитането на паметта на жертвите от Батак в Априлското въстание. В началото на заседанието си депутатите запазиха минута мълчание в тяхна памет.


За пети път формацията му подготвя предложение, което парламентът да гласува. "Атака" внасяше проекторешения за признаване на геноцид над българите в Османската империя в 40-ото, 41-ото, 42-ото и 43-ото Народно събрание. Два пъти проектите не стигаха до разглеждане в пленарната зала, а два пъти бяха отхвърлени.


"Надявам се, че вече е дошло времето, в което всички да са узрели да приемем този морален жест към мъчениците, които бяха канонизирани от Българската православна църква през 2011 г. Тази страница на историята да я почетем със състрадание, за да може да вървим напред като нация", заяви Сидеров в декларация от парламентарната трибуна.


Според предложението на "Атака" 17 май следва да бъде обявен за ден на поклонение пред жертвите на геноцида, а в София да бъде издигнат мемориален комплекс за жертвите. Днес Сидеров изрази надежда хората, които са срещу предложението му, да са преосмислили тезата си и пое ангажимент в столицата да бъде издигнат паметник на британския журналист Джанюариъс Макгахан, отразявал от България Априлското въстание и Руско-турската война.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8848 Любопитно

  Ми щом българите са оставили геноцида на Сидеров - значи ГЕНОЦИДЪТ Е ФАКТ!

  [email protected]
 2. 2 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Османлиите рязаха само на непреклонните българи, не искащи да сменят вярата от Исус Христос към Лъжепрофета Мохамед. Мюсюлманите и те признават Исус Христос не като божи син, но като предвестник на Мохамед. Той изглежда тепърва на 30 години е загубил сзнанието си, не е бил като Исус Христос профет по рождение. И е умрял с 50 години, според сунититите е бил умъртвен.
  Факт е, че Али е писал Корана и е имало няколко варината на Корана. Мюсюлманите твърдят, че Библията била фалшифицирана. Но техният Коран също, има доказателства, обаче не искат да ги приемат, въпреки верността им, за истина, което говори за сляпа вяра. Затова не би имало реформация на Исляма, би бил убит от сляповяврващите. Те не приемат различно мнение, приемат го като бласфомия, което се наказва със смърт. Просто да се сравнява Християнството, в частност Католицизма, и Сунитският Ислям, е все едно да сравняваш круша с яълка.

  Es muß Geld fließen!
 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  Някой има ли престава, какъв е бил броя на българите при падането под турско робство, и какъв е бил по време на освобождението ни?

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4572 Любопитно

  Мюсюлманите и те признават Исус Христос не като божи син, но като предвестник на Мохамед. Той изглежда тепърва на 30 години е загубил сзнанието си, не е бил като Исус Христос профет по рождение. И е умрял с 50 години, според сунититите е бил умъртвен.
  —цитат от коментар 2 на slan777


  Не е точно така. Според Корана и мюсюлманите Исус Христос е важен пророк. Не го признават за Божи Син, но аз като ги питам кой е бащата на Исус те отговарят, че Исус нямал баща. Аз ги питах е как може да се роди човек без баща и те после не знаят какво да отговорят. Иначе, и според тях Исус е жив на небето и ще дойде в Съдния ден. Има общи неща, има и разлики, но подобни прилики и разлики има на много места в Корана и светата Библия.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 5. 5 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Сидеров първо да иска махането на веригите от паметника на Левски,с което са го вързали и анатемосали от църквата и после да поставя паметници.

  mihala
 6. 6 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  В село Българово, Бургаска област отбелязват годишнина от избиването на българи и гърци християни от османлиите. Крайно време е българския парламент да вземе решение за геноцида над българите в Османската империя. А днес се отбелязва и годишнина от баташкото клане.

 7. 7 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Не е точно така. Според Корана и мюсюлманите Исус Христос е важен пророк.
  —цитат от коментар 4 на Иво


  Според Христинството, Исус Христос е божи цин. Да се съмняваме, че той е божи син, е все едно да се съмняваме в съществуването на Мохамед. Дали е съществувал въобще? Може само Али да е съществувал, всичко друго измислица, той е написал първата версия на Корана и неофициално първият калиф.
  Както мюсюлманите поставят под въпрос, че Исус Христос е божи син, така и аз, че е имало някога си на Земята лъжепрофета Мохамед. Звучи като приказка.

  Es muß Geld fließen!
 8. 8 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ех Сисеров, та чак Волен...ако е имало геноцид, то от около два милиона българи за почти 500 години да не е останал и един ве брат. Стига сте настройвали два етноса един с/у друг гадини мръсни. Ако е за интереса и джоба ти, ти първо ще сложиш фес руска подлого!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 9. 9 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#7] от "slan777":

  Само малко поправка - мюсюлманите не отричат, че Исус Христос е божи син - поне не точно. За тях той също е пророк, но твърдят, че е божи син дотолкова доколкото всички са божи чеда. Това че е буквално божи син, считат за нелепо.

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8848 Неутрално

  До коментар [#3] от "Beyond":

  Ако прочетете някъде какъв е бил броят на която и да е народност през средните векове - значи четете ФАЛШИФИКАТ!!!
  Хората тогава не са се определяли по национален признак - защото не е имало такъв!
  Но относително - говорещите понятен език и изповядващи еднаква религия васали и техни хора - на българския ЦАР в Столицата на българската държава са били три пъти повече от тези в Англия, два пъти повече от тези в Испания и почти равни на тези във Франция!
  ТОЕСТ - БЕЗ ГЕНОЦИДА от Османската империя на Балканите биха живели около 80 милиона православни!!!

  [email protected]
 11. 11 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Количествените натрупвания на исканията не водят до качествени промени в понятието за геноцид. Но количествените натрупвания в сметката на този политик биха могли да доведат до качествени промени в поведението му; същото важи и за количествените натрупвания на осъдителните му присъди.

 12. 12 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Някой има ли престава, какъв е бил броя на българите при падането под турско робство, и какъв е бил по време на освобождението ни?
  —цитат от коментар 3 на Beyond


  4 милиона при Освобождението, преди него е неясно

  I shave with Occam's razor
 13. 13 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4572 Любопитно

  До коментар [#7] от "slan777":

  Да, разбира се, че Исус е Божи Син. Всеки християнин би трябвало да вярва в това.

  А, относно Али, извинявай за кой точно Али имаш предвид? Али ибн Аби Талиб, който е братовчед на Мохамед!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 14. 14 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Сидеров първо да иска махането на веригите от паметника на Левски,с което са го вързали и анатемосали от църквата и после да поставя паметници.
  —цитат от коментар 5 на Antoaneta Ardashes


  Църквата пък какво общо има с паметника на Левски и какъв е проблемът с веригите, букранионите или формата на паметника? Това са характерни елементи на тогавашното мемориално изкуство. Малко в повече се филмирате, ми се струва

  I shave with Occam's razor
 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5969 Неутрално

  Сидеров измества отново фокуса от проблемите на деня. Мисля, че най-много против искането му ще имат евреите и турците.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  ГЕРБ - трябва да решават.Не за геноцида,за партньора.

 17. 17 Профил на today
  today
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Товарищ Сидеров ще каже ли нещо за геноцида от страна на руснаците? Или понеже сега му плащат, ще си мълчи, утре Ердоган ще му подхвърли някой лев, и ще спре с исканията за турския геноцид.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 18. 18 Профил на udz48520639
  udz48520639
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От една страна ОП искат признаване на геноцида, от друга страна смятат майтапчийските снимки в лагера Бухенвалд за нещо незначително. Странна ситуация!

 19. 19 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 727 Любопитно

  До коментар [#10] от "karabastun":

  "карабастун" е доста потурчен ник и едва ли има нужда да се коментират съжденията ти.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 20. 20 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 435 Неутрално

  ПОДКРЕПЯМ! За първи път подкрепям каквото и да е предложение на Атака и мисля че това е нещо което не трябва да се отлага повече. Това е нещо което е съхранено в паметта ни и е редно да се знае от идните поколения.

 21. 21 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ех Сисеров, та чак Волен...ако е имало геноцид, то от около два милиона българи за почти 500 години да не е останал и един ве брат. Стига сте настройвали два етноса един с/у друг гадини мръсни. Ако е за интереса и джоба ти, ти първо ще сложиш фес руска подлого!
  —цитат от коментар 8 на Kami


  А на теб Местан колко ти плаща? Или парите ти ги пращат директно от турция?

 22. 22 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Ако смятат, че избиването на хиляди българи само по времето
  на Априлското въстание не е геноцид, то значи че са абсолютни
  безродници !!!

 23. 23 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Напълно подкрепям! Надявам се в този Парламент да има поне малко повече разум и национално достойнство, отколкото в предишните четири.

 24. 24 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#20] от "theduloclan":

  Така е. Напълно съм съгласен с Вас, колежке.

 25. 25 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#9] от "Nothing matters":

  За кои божии чада става въпрос.За тези ли,които го приковаха на кръста или за тези,които са готови да го предадат?

  mihala
 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4290 Неутрално

  Волен Сидеров е вреден за българите , за българщината , за България. Много вреден. Жалко е , че има хора , които гласуват за него. Тези хора са увредени от медийната националистическа пропаганда на която Сидеров беше рупор преди да основе Атака. Много пари се наливат от Русия, за да се създаде етнически конфликт в България, страната с най-толерантното в етническо отношение население.
  Относно искането за признаване на геноцид. Клането в Батак е израз на отмъщение на една религиозна група към друга . То не отговаря на определението за геноцид, което го описва като водене на политика за съзнателно и целенасочено изтребване на населението от даден етнос. Геноцид е имало по време на Балканската и Междусъюзническата война от страна на гърци към българи, доказан и документиран от Карнегиевата международна анкета през 1914 година, когато десетки хиляди българи от Беломорието са избити от гърците само затова , че са българи. Българите са бягали презглава да се спасяват в пределите на Българската държава. Президентът Плевнелиев е потомък на такива българи, спасили се от гръцките кланета. Волен що мълчи за този доказан геноцид?

 27. 27 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8848 Любопитно

  До коментар [#19] от "Торбалан":

  Кефиш се, че геноцдът над българите е оставен на официален коментар на вашия лидер Сидеров ли, атакистче ?

  [email protected]
 28. 28 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Волен Сидеров е вреден за българите , за българщината , за България. Много вреден. Жалко е , че има хора , които гласуват за него. Тези хора са увредени от медийната националистическа пропаганда на която Сидеров беше рупор преди да основе Атака. Много пари се наливат от Русия, за да се създаде етнически конфликт в България, страната с най-толерантното в етническо отношение население.Относно искането за признаване на геноцид. Клането в Батак е израз на отмъщение на една религиозна група към друга . То не отговаря на определението за геноцид, което го описва като водене на политика за съзнателно и целенасочено изтребване на населението от даден етнос. Геноцид е имало по време на Балканската и Междусъюзническата война от страна на гърци към българи, доказан и документиран от Карнегиевата международна анкета през 1914 година, когато десетки хиляди българи от Беломорието са избити от гърците само затова , че са българи. Българите са бягали презглава да се спасяват в пределите на Българската държава. Президентът Плевнелиев е потомък на такива българи, спасили се от гръцките кланета. Волен що мълчи за този доказан геноцид?
  —цитат от коментар 26 на tacheaux


  След Руско-турската война от 1828 година българските бежанци, избягали в Бесарабия са над 150 000... Кланета е имало много, не само в Батак и не само по време на Априлското въстание. В случая с Батак не става дума за отмъщение, а за изтребление и мародерстване. На пазарите в София черкезите са продали над 20000 бивола, купища накити, бижута, носии, покъщнина и домашни животни.

  I shave with Occam's razor
 29. 29 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4290 Неутрално

  Някой има ли престава, какъв е бил броя на българите при падането под турско робство, и какъв е бил по време на освобождението ни?
  —цитат от коментар 3 на Beyond


  В древността и средновековието не е имало преброяване и никой не може да каже колко са били древните гърци, траки, римляни, французи, англичани и прочее други народности. Но в деветнадесети век вече е имало преброяване и се е знаело , че Българите малко преди освобождението са били 7 милиона. Българския етнос е бил най- многолюдния на Балканите . Българите са били повече от гърци и сърби взети заедно. В края на деветнадесети век англичаните са били 20 милиона, французите също 20 милиона или три пъти повече от българите, а сега тези народи са 7-8 пъти по-големи от българския народ, въпреки слабата раждаемост на французи и англичани през ХХ век. Ако не беше жестокото разкъсване на българския народ вследствие на рускотурската война през 1878 година, България щеше сега да има между 30 и 40 милиона население. А сега населението на България е толкова , колкото са били българите преди 130 години, благодарение на нарочените за освободители "братушки". Милиони бяха обезродени и превърнати в гърци , сърби и македонци, милиони емигрираха , други милиони бяха избити във войни за обединение на България, други бяха подложени на геноцид.

 30. 30 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#26] от "tacheaux":

  "Волен що мълчи за този доказан геноцид?"
  Мълчи щото е Сидеров, а не Железаров😀

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 31. 31 Профил на Iordan Kolev
  Iordan Kolev
  Рейтинг: 252 Неутрално

  [quote#12:"Сахаров"][/quote]

  В края на 14 век поданиците на британската корона са били с около половин милион повече от нас. 500 години по-късно са 10 пъти повече...
  Какво друго доказателство за геноцид искате тикви такива!?
  А промяната на генетичния материал - цялата аристокрация, повечето духовенство, будните българи - всичко под ножа. Нали от там иде поговорката:
  "мирна главица ятаган не я сече". 500 години са отбирали най-свестните българчета за да ги направят еничери.
  Ако Волен прокара закона, ще му простя всички грехове, дори и заиграването с ДПС преди 3 години...

 32. 32 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#28] от "Сахаров":

  "След Руско-турската война от 1828 година българските бежанци, избягали в Бесарабия са над 150 000..."

  Предполагам, че преднамерено си изписал тази неистина.
  Българските бежанци били избягали...

  Почти всички български семейства от североизточна България са замъкнати от оттехлящата се руска войска и заселени в окупираните Бесарабия и югозападна Украйна.
  Такава е била волята на государя.
  Повтарям - насила замъкнати, буквално отвлечени!
  Различното от това е нескопосана москалска пропаганда.

  pump it!
 33. 33 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Терминът "геноцид" е строго специфичен и труден за доказване, особено с факти отпреди 200 години. Определено не се доказва с промяна в популацията :)) Дефиницията не зависи от жестоскоста и жертвите на определено изолирано историческо събитие. Тива че разни лации го подхвърлят насам натам с определени цели сам по себе си не му придава историческа достоверност. Геноцидът (от гръцки: γενο – „род“, „племе“ и латински: caedo – „убивам“) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група. Не е ясно дали българите са били повече тормозени от другите покорени народи и определено не са били масово избивани иначе нямаше да оцелеем. Християните очевидно не са били целенасовено изтребвани в границите на империята въпреки редица зверства. Някои хора си представят че едва ли не всеки ден всеки жив турчин в продължение на 500 години е излизал на вън и ни е насилвал. Много империи са избивали покорени народи при завоевание ама геноцид е изтребление от друг калибър. И не виждам какво ще даде това на комплексарите патриоти освен да застраши националната сигурност с това че ще раздразним Турция. Ама те ще са горди да умрат във война с Турция и да завлекат народа в нов геноцид ;) само за да загинат геройски и да си избият племените комплекси.

  Умерен толераст
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Много ми е интересно какво цели перхидроленото човече ?? Внимание , интрига , скандал , проблем ?? Почва да ми се повръща от тоя папагал

 36. 36 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#29] от "tacheaux":

  А дали имате източник за тези си смели твърдения, защото не отговарят на данните, които съм чела в български източници. Доста пропагандно ми звучи, ако сме били най-многобройните, както твърдите, нещата са щели да се случат различно, така че засега силно се съмнявам в поста Ви.

 37. 37 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#28] от "Сахаров":"След Руско-турската война от 1828 година българските бежанци, избягали в Бесарабия са над 150 000..."Предполагам, че преднамерено си изписал тази неистина.Българските бежанци били избягали...Почти всички български семейства от североизточна България са замъкнати от оттехлящата се руска войска и заселени в окупираните Бесарабия и югозападна Украйна.Такава е била волята на государя.Повтарям - насила замъкнати, буквално отвлечени!Различното от това е нескопосана москалска пропаганда.
  —цитат от коментар 32 на pump it!


  Пичага, аз съм един от последните в този форум, който може да бъде обвинен в москалска пропаганда, при положение, че презирам Русия и колкото повече чета българска история, толкова повече омразата в мен към тях расте. Само войната от 1828 година е достатъчна, да спука балона за "братушките". Прав си, че руснаците имат интерес в това преселение, защото целта им е християнски пояс от техните земи до Константинопол. Точно затова биват преселвани в Бесарабия, на мястото на мюсюлманските семейства, но тези хора не са измъквани насила от къщите им, а деликатно пренасочвани (руснаците продават билетите за преминаването на Дунав). Истината е, че след подписването на Одринския договор, България не получава нищо, а хората знаят, какво ще последва за тях, защото голяма част от тях съдействат на руснаците, помагат на Дибич за безпроблемното и бързо прекосяване на Балкана, участват в превземането на Созопол. Също така вдигат и две въстание, които не получават никаква подкрепа от руснаците и биват бързо потушени. Българите понасят цялата тежест на войната, като са принудени да носят продоволствия и да дават конете си и на двете страни. Добруджа е превърната в пепел. Затова бягат след руската армия...

  I shave with Occam's razor
 38. 38 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4290 Неутрално

  [quote#28:"Сахаров"][/quote]

  Прочети „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” от Георги Сава Раковски. Преселението на Българи в Бесарабия и Русия е било договорено от двете империи Руската и Османската. На мястото на преселените в Русия Българи се заселват татари и черкези от Крим и Русия:

  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=286 :2011-04-19-15-10-49&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

 39. 39 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#28:"Сахаров"]
  —цитат от коментар 38 на tacheaux
  Прочети „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” от Георги Сава Раковски. Преселението на Българи в Бесарабия и Русия е било договорено от двете империи Руската и Османската. На мястото на преселените в Русия Българи се заселват татари и черкези от Крим и Русия:http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=286 :2011-04-19-15-10-49&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61[/quote]

  Чел съм го, пич, и в книжката става дума за българите от Северозападна България. А за преселението в Бесарабия Раковски пише в Горски пътник.

  I shave with Occam's razor
 40. 40 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4572 Любопитно

  До коментар [#33] от "Наблюдател":

  Да, така е. Освен това бих добавил и термина етническо прочистване, който е нещо различно от геноцид.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 41. 41 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4290 Неутрално

  [quote#39:"Сахаров"][/quote]

  Като си чел защо пишеш глупости? Ставало въпрос за българите от северозападна България. С това уточнение само обясняваш защо в днешно време в Северозападна България изборите се печелят от ДПС. Благодарение на руската убийствена политика за българите.

 42. 42 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#39:"Сахаров"]
  —цитат от коментар 41 на tacheaux
  Като си чел защо пишеш глупости? Ставало въпрос за българите от северозападна България. С това уточнение само обясняваш защо в днешно време в Северозападна България изборите се печелят от ДПС. Благодарение на руската убийствена политика за българите.[/quote]

  Конкретизирай, за кои глупости става въпрос? А българите, които към днешна дата живеят в Северозападна България, чели Раковски и способни да анализират прочетеното, се броят сигурно на пръстите на едната ми ръка

  I shave with Occam's razor
 43. 43 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  Волен преиграва за пореден път. Клането в Батак е достатъчно жестоко за да му добавяме още една квалификация. Когато геноцид се употребява надясно и наляво самото понятие почва да девалвира и изпадаме да нивото на муслимите които определят масовият разстрел в Сребреница като геноцид и клане! Наистина по време на робството народът ни е подложен на постоянен терор и всякакви издевателства но не и на целенасочено изтребление каквото е геноцидът той е дело на "прогресивните" младотурци и зверствата върху българите в Тракия по време на Втората Балканска война са генералната репетиция за арменският геноцид!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 44. 44 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  Волен преиграва за пореден път. Клането в Батак е достатъчно жестоко за да му добавяме още една квалификация. Когато геноцид се употребява надясно и наляво самото понятие почва да девалвира и изпадаме да нивото на муслимите които определят масовият разстрел в Сребреница като геноцид и клане! Наистина по време на робството народът ни е подложен на постоянен терор и всякакви издевателства но не и на целенасочено изтребление каквото е геноцидът той е дело на "прогресивните" младотурци и зверствата върху българите в Тракия по време на Втората Балканска война са генералната репетиция за арменският геноцид!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8478 Неутрално

  Кога децата ще започнат да учат истинската българска история в училище, Сидеров от това явно не се вълнува.

 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4290 Неутрално

  До коментар [#29] от "tacheaux":А дали имате източник за тези си смели твърдения, защото не отговарят на данните, които съм чела в български източници. Доста пропагандно ми звучи, ако сме били най-многобройните, както твърдите, нещата са щели да се случат различно, така че засега силно се съмнявам в поста Ви.
  —цитат от коментар 36 на nemeria


  В къщи имам като наследство от дядо ми немски атлас от края на деветнадесети век с географски карти на тогавашните държави и данни за тези държави като броя на населението, вероизповедание, численост на въоръжените сили и прочее. Официално българите в Княжество България след съединението са 3.6 милиона, но извън пределите на България в Южна Моравия, която е била дадена на Сърбия , Северна Добруджа , която е била дадена на Румъния и в Македония и Беломорието, които са останали в пределите на Османската империя са живели още толкова българи. Мнозина български възрожденци многократно говорят за 7 милиона българи преди рускотурската война от 1878 година. Този факт е бил общоизвестен.

 47. 47 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Сидеров е последователен . Казвал го ,внасял го е....прави го отново. Искам да видя как ще се изнижат, Мафиотите , как патриота Симеонов е шарлатан , а БСП ще гледа да излезе навън :)

 48. 48 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#21:"theduloclan"][/quote]
  Цитирането не работи, затова ще пропусна примитиния ти начин на мислене и ще ти пожелая да растеш и се развиваш в среда изпълнена с комплекси и омраза. Ако не ти, то поне децата ти. Тогава ще ме занимаваш ли пак с кой кому колко плаща. Аз си платих своето. И напуснаХ ТАЗИ ВРЕДНА СРЕДА. Защото 80% от българите е разболян от омраза. Винаги трябваше да има враг. За да не видим безобразията на комуноидите. И врагът бяхме етническите турци. Позор за мислещи като теб. Вижте докъде се докарахте с тази нестихваща образа, злоба и завист.  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 49. 49 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Гневно

  Геноцида по време на Османското иго е бил по-малък от геноцида,който се извършва сега спрямо българското население.Като погледнете данните за прираста на населението от 1990 насам и ще разберете че да намаляваме с по 50 000 души на година ...от този геноцид по-голям НЯМА.Така че вместо нашите драги управляващи да търсят сметка за стари вреди,по-добре да дават отчет за вредите които нанасят те самите от тяхното управление върху българското население и УСЛОВИЯТА НА ЖИВОТ КОИТО СЪЗДАВАТ СЕГА за българските граждани.Не е необходимо постоянно САМО ДА КОНСТАТИРАТ колко му е тежко на българина!А СА ДЛЪЖНИ след като народи ги е избрал,да служат единствено и само на него...Защото от вече ще станат 30 години...никой не желае да понесе отговорност за състянието на България във всеки един аспект от живота...Но кгато дойде време за избори мило и драго дават за да влезнат в управление на държавата.КАКЪВ Е ТОЗИ ФЕНОМЕН БЪЛГАРСКИ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK