Цацаров: От нищо не се страхувам, защото от нищо не се срамувам (пълен текст)

Цацаров: От нищо не се страхувам, защото от нищо не се срамувам (пълен текст)

© Георги КожухаровГлавният прокурор Сотир Цацаров, който до момента само два пъти е коментирал срещата си с бизнесмена и издател Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов, реши да каже "няколко думи", защото е изчакал да чуе всички "словесни упражнения върху моето име". От Брюксел Цацаров говори пред кореспондента на БНТ и повтори част от нещата, които вече е заявявал: че не вижда проблем в срещата, защото не е нарушил закона, защото лицата не са криминално проявени или престъпници.


За пръв път главният прокурор намекна, че гледа на срещата като на лична и я противопостави на това, което се тиражира от сайтовете, близки до депутата Делян Пеевски - че председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се е срещал с адвокат Иван Тодоров. Нещо, което самият Тодоров отрече, а "Дневник" писа, че етичната комисия на ВСС не е установила факти, които да бъдат проверени.


Цацаров намесва и члена на съдебния съвет Калин Калпакчиев, без да споменава името му, като пита дали е редно той да се среща с лидер на политическа партия. Главният прокурор визира отново публикации в медиите, близки до Пеевски, в които беше публикувана снимка на Калпакчиев, бившия правосъден министър Христо Иванов и съдия Мирослава Тодорова. Първоначално мнозинството поиска проверка, но след това се отказа.
Главният прокурор отново обвини Панов в преследване на политически цели и говори абстрактно за тези, които се упражняват върху него. Вместо традиционния сценарий, с който Цацаров оприличава различни случки, този път той казва за срещата: "нещата се преекспонираха целенасочено", защото той не "бил отишъл на скрито място, не съм отишъл по нощите, не съм отишъл да се крия някъде си".


Ето пълния текст на изявлението на Цацаров:


По т.нар. ЦУМ-гейт аз нямам какво да крия. Предпочетох да замълча, докато чуя всички, поне повечето, словесни упражнения върху моето име. А те бяха, общо взето, подредени от появата на един клип в youtube до момента, в който се стигна до обръщения до държавния глава, до писания до Европейската комисия. Ок, всеки има право на това. Но след като тия упражнения в крайна сметка продължиха достатъчно време, мисля, че добре е и аз да кажа няколко думи. Просто не защото до момента съм мълчал и съм се пазил, а защото реших, че човек трябва да подходи към всичкото това с разум, търпение и в същото време с много мисъл, съзнавайки истинските цели на тези, които, общо взето, са в центъра на този режисиран театър.


Добре - среща в ЦУМ, нерегламентирана, забранена среща, нарушение на закона, с което нарушение на закона главният прокурор поставя едва ли не,


не едва ли не а пряко, ако цитираме едно писмо до президента на републиката, под заплаха устоите на правовата държава.


Хайде да говорим сериозно и да говорим съвсем реално.


Срещата не е нерегламентирана. По една проста причина дори – у нас регламент за такива срещи няма. В същото време всичките тези, които твърдят, че срещата е нерегламентирана, не казаха и дума за това, че като такива срещи според тях са толкова грешни, дайте пък тогава да въведем механизъм, подобно на американския sunshine government act, в който всичките тези срещи станат явни. Ама не само моите – и на председателя на Върховния касационен съд, и на членовете на Висшия съдебен съвет, а защо не и на хората от изпълнителната власт. А по отношение на всички магистрати и, разбира се, срещата с адвокати.


Нека всичко това бъде регламентирано. В момента този, който ми казва, че такъв регламент има, очевидно лъже. Това не е оправдание, разбира се.


Срещата освен всичко друго била тайна. Срещата не е тайна, срещата е в ЦУМ – на 200 метра от Съдебната палата.


Защото си представете, че някои от участниците не е искал да се появи в Съдебната палата. И защото още нещо – аз не намирам нищо нередно да се видя с хора, с които хора аз отивам с изначалното съзнание, че няма да дискутирам проблеми, свързани с моята длъжност, и ще си тръгна, както съм си тръгнал, без да обещавам, ангажирам, злоупотребявам с длъжността си.


Така че не съм отишъл на скрито място, не съм отишъл по нощите, не съм отишъл да се крия някъде си.


Отишъл съм с охраната от НСО, от която, ако трябва да съм честен, по закон нямам право дори да се откажа. Тя е постоянно с мен през целия ми ежедневен живот.


Някой ще ми каже, че нямам право на лични срещи? Не. Ще тръгна да говоря за повече детайли от тази среща? Не.


Срещнал съм се защо – защото мисля, че при такива срещи човек трябва да притежава елементарна коректност и възпитание, иначе може би и аз трябваше да пусна един клип в youtube. Но едва ли бих го такава трапезна обстановка.


Да кажем и още нещо – срещата не е с обвиняеми лица, не е с разследвани лица. Срещата не е с лица, които дори са обект на проверка. Нека бъдем съвсем честни в това, когато се правят упражнения върху името на главния прокурор. Защото, независимо от това дали аз имам позитивни или негативни чувства към лицето Сашо Дончев, Сашо Дончев не е обект на проверка. Сашо Дончев не е престъпник. Георги Гергов също не е престъпник. Следователно мисля, че в крайна сметка се стигна до едно положение, при което нещата се преекспонираха съвсем целенасочено.


И за да завърша доводите си, нека кажа още нещо – за да се срамувам, не да разсъждавам върху укорите на този или онзи, аз трябва да съм обещал нещо незаконно, да съм извършил нещо незаконно или да съм откликнал на молба за намеса. Такова нещо не съм направил. И няма да направя.


Следователно всеки опит да ми се вменяват такива грехове и едва ли не престъпления, пак според прочутото писмо, е, меко казано, необоснован.


Никой нямам предвид по една проста причина (бел. ред. - на въпрос кой не е искал да отиде в Съдебната палата). Смятам, че когато човек в личния си живот се среща с хора, просто трябва да има елементарна коректност и елементарно възпитание.


Не очаквайте от мен да разкрия битовите подробности на тази среща. Кой кога влязъл. Кой кога излязъл, дали твърденията на този или онзи били верни.


Не защото ме е страх от нещо – по простата причина, че няма от какво да се страхувам, защото няма от какво да се срамувам.


И нека задам един въпрос, той няма да е един, на тия, които, общо взето, се опитват да поддържат тоя огън ежедневно. Грешно е да се срещнеш на 200 метра от Съдебната палата в ЦУМ с Георги Гергов и Сашо Дончев. Грешно обаче не е тогава да посетиш адвокатска кантора на може би една от най-известните и най-маститите адвокатски фирми в София, това не е грешно? Грешно е аз да отида на тази среща, не е грешно член на ВСС - същият този, който пише писъмца навсякъде, да се срещне с лидер на политическа партия. Той в какво качество се среща? Едно не мога да разбера - какво е самочувствието на тези хора да мерят моя морал, а да забравят себе си. Или просто им е удобно да го направят, защото биха лъснали техните поразии.


Не очаквайте от мен да затъна толкова. Няма да сляза на това ниво.


Не могат хора, които се опитват да скрият собствените си грехове или да намерят завеса за собствените си страхове, да се упражняват с мен.


До тяхното ниво просто няма да сляза. По същия начин ще кажа за колегата председател на ВКС - зная добре механизма на неговия избор, ценностната му система, устойчивостта на характера му и професионалните му способности. Няма да ги коментирам и няма да ги кажа по една проста причина: първо - от тук, от Брюксел, българският председател на ВКС не може да бъде коментиран или очернян; второ - върховен съд и съдии ще има и след Лозан Панов, прокуратура и прокурори ще има след Сотир Цацаров и не може да въвличаме институциите в личностните си конфликти, зад които стоят политически амбиции. Ако някой желае да го прави, аз в неговия тон няма да вляза, но едва ли може да очаква, че може да се упражнява върху мен.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  От нищо не се срамуваш,защото от нищо не се страхуваш.

 2. 2 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 660 Гневно
 3. 3 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Боже, колко мъка има по този свят...

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на grajdanina
  grajdanina
  Рейтинг: 8 Неутрално
 6. 6 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Весело

  "... да се видя с хора, с които аз хора аз отивам ... и ще си тръгна, както съм си тръгнал ..."

  :)

  TAKE THE RED PILL!
 7. 7 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Той добре знае, че доде е жив Пеевски, страшно няма.

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Гергов по онова време не беще ли лидер на политическа партия?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Мислиш, че казваш нещо ново ли?
  Сякаш не знаем какви пердета сте... :)

 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  .....Сякаш не знаем какви пердета сте... :)
  —цитат от коментар 9 на Julius


  Именно!
  Заглавието би трябвало да бъде "Не се срамувам, защото от нищо не се страхувам".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Срещата е нерагламентирана, защото за такива срещи няма регламент, казва Цацаров. Това е вярно, доколкото регламент за подобни грозни прояви никой не би си помислил да прави. Колкото до изцепката изведена в заглавието, коментарът е прост: "пачавра леке не хваща".

 12. 12 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 688 Гневно

  Ние пък се срамуваме от теб!

  Подпис - електронен ;)
 13. 13 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 305 Весело

  Главният прокурор Цацаров в обяснителен режим от Брюксел! Идеално. Хубаво е коментирал срещата с Дончев, но е „забравил” да коментира намеците и въпросите към Дончев за вестник Сега, БиАйТи и Да, България.

  И някои от обясненията издишат. Как се е срещнал с Дончев, който не бил проверяван, след като прокуратурата разследва сигнала на Дончев от 2011 до Еврокомисията. И ако Дончев не е проверяван, защо го подслушват? И ако няма регламентация за срещите на главния прокурор, то защо той се обяснява че не се срещал с криминални или осъждани, нали няма регламентация.

  Май май е имало разговор в Брюксел с Цацаров :-) Та изведнъж станал толкова словоохотлив за среща, която няма да се проверява от ВСС.

 14. 14 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Че не се срамуваш е ясно.....ама по добре се страхувай ,защото благодарение на такива като теб на тази територия ПИСТОЛЕТА е основен правен аргумент....вчера двама го разбраха!

 15. 15 Профил на wowbagger
  wowbagger
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Срамът е защитна реакция, за да не се стига до страх. Но при безсрамници изглежда трябват други методи.

 16. 16 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Kато говорим за срещи (регламентирани с/у нерегламентирани) помня когато цацаров организира първата официална среща с пеевски след като беше избран за шеф на ДАНС. После след митингите се оказа, че пеевски нямяло нужда да подава оставка защото поради някаква техническа подробност още не бил встъпил в длъжност. Което направи срещата му с цацаров нерегламентирана.
  Но да се върнем в ЦУМ. Прави впечатление, че дори и днес цацаров не отрича обвиненията на Дончев. И в предишното си изказване цацаров не ги отрече. Да се чете между изреченията - внимавайте в картинката ако сте незвисим журналист, реформаторски настроен политик или си мислите че може да правите бизнес свободно в тази държава. С една дума - над мен е само господ.

 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2243 Весело

  "Срещата не е нерегламентирана. По една проста причина дори – у нас регламент за такива срещи няма. В същото време, всичките тези, които твърдят, че срещата е нерегламентирана не казаха и дума за това, че като такива срещи според тях са толкова грешни, дайте пък тогава да въведем механизъм, подобно на американския sunshine government act, в който всичките тези срещи станат явни. Ама не само моите – и на председателя на Върховния касационен съд, и на членовете на Висшия съдебен съвет, а защо не и на хората от изпълнителната власт. А по отношение на всички магистрати и разбира се срещата с адвокати.”

  Слушах интервюто на Цацаров!
  Тези които наливат вода в мелницата на гус’ин Панов трябва да знаят че са заложили на един толкова куц кон, че не се налага и допълнително да бъде спъван!
  Председателят на ВКС трябва да е наясно, че замеряйки с фекалии вентилатора неизбежно ще бъде опръскан!

  I Want To Believe
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 305 Весело

  Цацаров не се страхува, но Борисов ще го питат в Брюксел какво мнение има и какво прави с прокуратурата и законите за нея. След питането, ще му обясняват благо, че може да има санкции за нищоправенето и за прикриване на срещички и натиск на издатели. И тогава същите хора, които точат еврофондовете, строят пътищата и прочее, ще бъдат засегнати.

 20. 20 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 690 Гневно

  Гьонсуратлък му се казва на това! Гьонсуратлък от висока класа!
  И банка фалира този нещастник, и пак от нищо не го е срам!
  И няма страх от нищо .... и от Бога дори!

 21. 21 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  е аз, никога не съм се съмнявал дали се срамуват цацаров и подобните

  Birds of a feather flock together.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#22] от "az22":

  историята ни учи, че българите се оправят сами, на запад.

  Birds of a feather flock together.
 24. 24 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 583 Разстроено

  И защо да го е страх? Той е рибката лоцман на най-дебелата акула и докато плува правилно , ще живее дълго и богато.
  Май няма дума в езика ни да опише явлението "Цацаров".
  Вчера друго едно явление - агент Николай се развихри при Ризова и каза в прав текст , че мажоритарния вот ще осигури на Борисов мнозинство в НС , за да се чуства и управлява като Орбан. Само дето пропусна да спомене, че Унгария е заплашена от санкции (лишаване от глас) заради "сериозно влошаване на положението по отношение на върховенството на закона и демокрацията ".
  Цацаров прегази всички морално етични закони , но в Бг това не е новина . И не е укоримо за избралите Този парламент.

 25. 25 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Липсата на проверка по случая, както и липсата на критичност - по дефиниция са отегчаващи отговорността обстоятелства.

 26. 26 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Цацаров: От нищо не се страхувам, защото от нищо не се срамувам.

  Напълно прав е.
  Срамът се появява единствено у хората и то на определено културно ниво.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 27. 27 Профил на Milen Tsankov
  Milen Tsankov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Последният абзац пък съвпада едно към едно с опорката от жълтите медии, преповторена и от Президента - абе какво да занимаваме хората с дребните боричкания във ВСС. Яко срастване на властите, това е, което наблюдаваме..

 28. 28 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Любопитно

  От нищо не се страхува защото Борисов и Пеевски го пазят

 29. 29 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Знаем че си безсрамник, само не знаехме че си и безстрашен.
  Цацата с лъвско сърце.

 30. 30 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1755 Гневно

  Еб@си гьон сурата.
  Не му пукало, ама като се обърне палачинката - да не рИве?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 31. 31 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 217 Неутрално
 32. 32 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Цацаров не се страхува, но Борисов ще го питат в Брюксел какво мнение има и какво прави с прокуратурата и законите за нея. След питането, ще му обясняват благо, че може да има санкции за нищоправенето и за прикриване на срещички и натиск на издатели. И тогава същите хора, които точат еврофондовете, строят пътищата и прочее, ще бъдат засегнати.
  —цитат от коментар 19 на iceman_bg

  И? Допускаш, че господин Борисов се страхува от подобни въпроси? Нима според теб господин Борисов няма основание да произнесе фразата от заглавието?

 33. 33 Профил на Shkembechorba
  Shkembechorba
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Народът има една поговорка: Пачавра леке не хваща.

 34. 34 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Той ни се подиграва.
  —цитат от коментар 31 на We Do Not Sow


  кои сте вие?

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 35. 35 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Историята учи, че нещата в България се оправят само с кръв.
  —цитат от коментар 22 на az22


  мераклия за снаперист ли си?

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 36. 36 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  Цацаров срама няма.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 37. 37 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Весело

  Историята учи, че нещата в България се оправят само с кръв.
  —цитат от коментар 22 на az22
  мераклия за снаперист ли си?
  [quote#35:"дуле"][/quote]
  Само такава перспективи ли допускаш? Възможно е да е любител на силните усещания. Нищо чудно любимите му четива и филми да включват бой с бикове (понякога в ролята на биковете да бъдат хора), гладиаторски битки, ... Може би само констатира. Защо пък да не е кръвопиец? Дори журналист!

 38. 38 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#34] от "дуле":

  Някои,за щастие,различни от тебе хора.Ти ще бъдеш от подигравчиите ,когато този нещастник съвсем се омаже и го хвърлят на кучетата.Забележи,че правя разлика между подигравчии и кучета(поради възпитание)

 39. 39 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Мнооооооооооооого нагъл!

  Машини прости, народ неук.
 40. 40 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#32:"zhivko6461"][/quote]

  Колкото и пъти да го господинстваш, все тая - всички си го знаем, че е селтак. А за такива като теб има определение - натегач, слагач, лизач,....квото си избереш, господин ГЕРБераст!

 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Весело

  хъхъ, нямаше нужда да се пънете с пълния текст... тая песня наизуст я знаем от повърните му в Труп и прасеевските

 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално
 43. 43 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#16] от "event_horizon":

  Добре че напомняш тези факти. Късата памет води до дълъг преход.

  SHADOWS of SOFIA
 44. 44 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 640 Неутрално

  В едно обаче е прав и ако вземе да се изпълни, то после дълбоко ще съжалява за думите си. И това е за регламент, прозрачност и регистриране на срещите на лица на определени обществени длъжности – министри и зам. министри, ВСС, прокурори, съдии и пр.

  Нека регистъра да е публичен и ако някой се издъни да му се търси отговорност.

  Не ми се вярва обаче статуквото да го приеме, защото това застрашава методите му на работа – тайни срещи с тоя или оня, на които я се разпредели обществена поръчка, я се притисне или „посъветва“ някой друг или пък получат важни инструкции

  @)----,--'--
 45. 45 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Колко зле изглеждащ ГЕЕРБ !! Не знам дали ще устискат 6 месеца !?

 46. 46 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#35] от "дуле":

  "мераклия за снаперист ли си?"

  За него не знам, но аз съм снайперист!

 47. 47 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#8] от "Храбър":


  Гергов по онова време не беще ли лидер на политическа партия?
  —цитат от коментар 8 на Храбър


  Колега , не само по онова време , но никога Гергов НЕ е бил лидер на никаква партия!
  Бе член на ръководството й, но не и лидер, т.е. водач.

  В Е С Е Л О

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 48. 48 Профил на radogado
  radogado
  Рейтинг: 588 Весело
 49. 49 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 690 Весело

  [quote#32:"zhivko6461"]
  —цитат от коментар 40 на ige_koyo
  Колкото и пъти да го господинстваш, все тая - всички си го знаем, че е селтак. А за такива като теб има определение - натегач, слагач, лизач,....квото си избереш, господин ГЕРБераст![/quote]

  +++++++++
  Аз обикновено обобщавам всичко това с хубавата дума Ибрикчия!

 50. 50 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Човекът много добре си е подредил защитата в това интервю за БНТ. В такива ситуации Цацаров е същи Демостен. Обаче въпреки перфектната постройка на изказването му и по-специално:

  "Не очаквайте от мен да разкрия битовите подробности на тази среща. Кой кога влязъл. Кой кога излязъл, дали твърденията на този или онзи били верни.",

  все пак контрата остава у него. Защото Сашо Дончев го нарече в прав текст "ТОЗИ НАХАЛНИК". Е, Цацаров излезе от положение с това, че срещата била лична (вероятно за риболов, футбол или корабомоделизъм), но все пак да те нарекат пред цяла България "НАХАЛНИК" и да не реагираш. Пък ако Цацаров иска да реагира, ще му се наложи да обясни за какво толкова "лично" са си говорили. Та, в крайна сметка, С. Дончев все пак пусна доста кръвчица на главния прокурор и явно си постигна своята си цел (каквата и да е била тя). Пък било и с помощта на ЮТюб, а пък нека Цацаров като горд юрист да си стои над тези интернет-изобретения...

 51. 51 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  егати безсрамният тип. оправданието му е "няма кой да ми попречи да си говоря с мафията и да правя каквото аз и те искат".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 52. 52 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#32:"zhivko6461"]
  —цитат от коментар 40 на ige_koyo
  Колкото и пъти да го господинстваш, все тая - всички си го знаем, че е селтак. А за такива като теб има определение - натегач, слагач, лизач,....квото си избереш, господин ГЕРБераст![/quote]
  Интересна характеристика. Каква ли Ви е гледната точка? Да не би описвайки ме да сте застанали срещу огледало. Едно по-особено. Германско. Известно и като шпигелче.
  Заслужавате поздравления! Умеете да громите врага. Влагате плам, ентусиазъм! Може би трябва да добавите партийност и вяра в светлото бъдеще. Не е необходимо да осмисляте текста, който критикувате.

 53. 53 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Защо в Дневник и във форума се мълчи така упорито за посещението на Панов във въпросната кантора ,защитаваща Ц Василев по делото КТБ.И двете срещи аз не намирам за съвсем редни,но в никакъв случай не могат да бъдат поводза тази поредица от скандали,която само отклонява виманието от далеч по-важни вупроси и целенасочено руши авторитета на държавни институции.Къде сте вие обаче,толкова възмутените от нищо нестаналото в ЦУМ да наддадете тервога от същия порядък за среща на висш магистрат с адвокат по мегадело от национален мащаб?

 54. 54 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Защо в Дневник и във форума се мълчи така упорито за посещението на Панов във въпросната кантора
  —цитат от коментар 53 на eqy50503529

  Не съм запознат с детайли, но в настоящата статия си го пише:
  „председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се е срещал с адвокат Иван Тодоров. Нещо, което самият Тодоров отрече, а "Дневник" писа, че етичната комисия на ВСС не е установила факти, които да бъдат проверени.“

  Или не четеш, или тролиш с опорни точки...

  @)----,--'--
 55. 55 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Млъкни бе, Цацаров, млъкни!

 56. 56 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#32] от "zhivko6461":

  Какъв господин бе, какви пет лева? Това е един Бойко и нищо повече!

 57. 57 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Гневно

  Тоя е най-наглият в тая държава. ПРОТЕСТ СКОРО!!!!

 58. 58 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 542 Неутрално

  СВИНЯ И СРАМ,АРЕ СТИГА БЕ,ТОЯ Е ОТ ОПГТО ДЕТО ДООСТЪРГВА ТАВАТА

 59. 59 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#32] от "zhivko6461":Какъв господин бе, какви пет лева? Това е един Бойко и нищо повече!
  —цитат от коментар 56 на lechevalier

  Позволявам си да перифразирам един виц. Както предполагах, на много хора няма да им направи впечатление качествата на хората, които критикувам.
  Може би защото и за тях изказаната сентенция не им прави впечатление. Но пък не допускат да наричаш някого господин.

 60. 60 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 529 Весело

  До коментар [#54] от "MyTwoCents":

  Троли! Жив е все още гьобелсовият принцип.

  Sic transit..
 61. 61 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Срамът е доказателство на морал, а при Цацаров очевидно е дефицит!

 62. 62 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Тук новина няма. Може би единствено за социалните антрополози и психолози.

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Гьонсуратите от нищо не се срамуват.

 64. 64 Профил на spaceman
  spaceman
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Щях да се учудя, ако беше обратното!

 65. 65 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5540 Неутрално

  "...защото няма от какво да се срамувам"
  Безсрамник ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 66. 66 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Слабо.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 67. 67 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#46] от "Косьо Генчев":

  няма ли един човеколюбив бизнесмен да му прати кашонче хайвер и две-три с водка...

  Birds of a feather flock together.
 68. 68 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Крайно е време дебелата главичка на това прасе да падне.

 69. 69 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Фоставка, боклик

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 70. 70 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  "Цацаров: От нищо не се страхувам, защото от нищо не се срамувам"

  Не се срамува ,защото е безсрамник. Опериран е от чувството за срам.

 71. 71 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "Не очаквайте от мен да разкрия битовите подробности на тази среща."

  Що бе? Да беше отишъл на срещата с приятели, да пийнете по ракийка с шопска салата, човешко е, кой ще ти държи сметка? Но уви, Сашо твърди, че си го заплашвал и изнудвал. А ти не отричаш. Лошо, много лошо. Твоят ментор Боко двърди, че червените олигарси са ти заложили капан. И ти си се хванал. Даваш ли си сметка за какво става дума? Я по добре се махай и се скривай в дупката си. Нещата станаха прекалено сложни. Функцията която движиш вече изисква повече интелект.

 72. 72 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Като е толкова "чист" Цацаров, защо не предложи да му направят разследване от Европейски съд - може да подберат експерти от Европа, без България и да се произнесат по "чистотата" на нашия главен прокурор.

 73. 73 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 684 Любопитно

  Не се страхуваш, защото си инструмент на корумпираната власт в България.
  Не се срамуваш, защото нямаш съвест.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 74. 74 Профил на stoedin
  stoedin
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Тъкмо обратното е. От нищо не се страхува, защото не се срамува. И Цацаров влезе в режим на обяснения. И от километри личи, че лъже и маже. Но нека бъдем над тези неща. Над закона имах предвид. :)

  Демократ за силна България
 75. 75 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Бе защо никой не коментира срещите на шефа на ВКС с партийни лидери?Демек Панов с Х.Иванов и Радан,или за тях МОЖЕ?
  Ако ако някой се сети да пита за Гергов,е добре да знае,че Гергов НИКОГА не е бил председател на партия!

  sdg
 76. 76 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И е добре следващия път Дневник да не коментира писмото от Цацата,а просто да остави сами да осмислим написаното.Или се притеснявате че някой от "умните и красивите",няма да може да схване написаното?!

  sdg
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Интересни неща се виждат тук. Някаква свърхвъзбудена и компетентна публика с бясно отношение към Главния прокурор на страната.
  Господа, каква работа имате с Прокуратурата и особено с Главния прокурор! Нещо сте пострадали? Нещо искате ?
  Извинявам се, аз нямам нищо общо с въпросната инстанция и личността му. Напускам темата. Предполагам,че си изкарахте надника.

 79. 79 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  От свинефермата пак изгрухтяха...

 80. 80 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Защо в Дневник и във форума се мълчи така упорито за посещението на Панов във въпросната кантора ,защитаваща Ц Василев по делото КТБ.И двете срещи аз не намирам за съвсем редни,но в никакъв случай не могат да бъдат поводза тази поредица от скандали,която само отклонява виманието от далеч по-важни вупроси и целенасочено руши авторитета на държавни институции.Къде сте вие обаче,толкова възмутените от нищо нестаналото в ЦУМ да наддадете тервога от същия порядък за среща на висш магистрат с адвокат по мегадело от национален мащаб?
  —цитат от коментар 53 на eqy50503529


  И за какво "посещение на Панов във въпросната кантора ,защитаваща Ц Василев по делото КТБ" очакваш "Дневник" да пишат, като адвокат Тодоров заяви, че такава не е имало, въпреки това ВСС се е сезирал и с решение от 27 юни 2016 етичната комисия на съдийската колегия във ВСС е заключила, че няма факти и обстоятелства, които да бъдат проверени. Протоколът им е публичен.
  Очаквам и някакво разумно обяснение, как Лозан Панов, като шеф на ВКС би могъл да повлияе на съдиите от Софийски Градски Съд, където се гледа делото за несъстоятелността на КТБ?
  Освен това, да се слагат на кантара срещите на Цацаров със бизнесмени и срещи на Висши съдии с такива или с адвокати, не е съпоставимо и съотносимо. Имат различна тежест, много различна тежест!
  Правата които главния прокурор има по никакъв начин не могат да се сравнят с шефовете на ВАС и ВКС. По никакъв. В прокуратурата има сталиниски модел, той е шеф на всички, разпорежда като султан. Шефовете на ВКС и ВАС нямат никакви права над съдиите, освен организационни.
  Шефовете на ВКС и ВАС нямат никакви права да задържат, да отправят обвинения по конкретни дела, докато главния прокурор може буквално да преследва - чрез централизирания контрол в системата - когото си иска, без последствия за себе си, без да стига до съд като разследва колкото си иска, да плаши че ще разследва /да държи "досиета" за политиците/, и най-вече да води делата по такъв начин, че ако пожелае да не осъди "обвинямия", което автоматично го прави съдник преди и вместо съда.

 81. 81 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#6] от "Beyond":

  Както си е тръгнал - да си върви! Ама не ще!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK