Валери Симеонов ще ръководи съвета по етническите и интеграционните въпроси

Валери Симеонов ще ръководи съвета по етническите и интеграционните въпроси

© Цветелина Белутова, КапиталВицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще бъде председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) към Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба.


Съветът е координиращ и консултативен орган. Той подпомага Министерския съвет в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани от етнически малцинства, както и други юридически лица с нестопанска цел, които работят в областта на междуетническите отношения и защитата на правата на човека. Според правилника за устройството и дейността на съвета на председателската позиция може да бъде само вицепремиер.


С друго решение вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков бяха определени за представителите на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK