Депутатът от "Атака", защитавал Сидеров пред НАТФИЗ, стана областен управител на София

Кадър от безредиците пред сградата на НАТФИЗ от нощта на местните избори през 2015 г. На преден план е новият областен управител на София Илиан Тодоров, който се опитва да защити Волен Сидеров от събралата се тълпа.

© Георги Кожухаров

Кадър от безредиците пред сградата на НАТФИЗ от нощта на местните избори през 2015 г. На преден план е новият областен управител на София Илиан Тодоров, който се опитва да защити Волен Сидеров от събралата се тълпа.Правителството назначи Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област и освободи досега заемалата длъжността София Торолова. Това стана на днешното заседание на Министерския съвет.


Тодоров е избиран два пъти за депутат от "Атака" – в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Магистър е по национална сигурност и отбрана от Военната академия "Георги С. Раковски".


Илиан Тодоров е човекът, който защитаваше физически Волен Сидеров пред сградата на НАТФИЗ в нощта на местните избори на 25 октомври 2015 г. Тогава лидерът на "Атака" нахлу във фоайето на академията, за да търси мъж, за когото твърдеше, че го е ударил.
Поведението му предизвика обратна реакция сред студентите в НАТФИЗ и други граждани, които се събраха пред сградата на академията. В суматохата при извеждането на Сидеров от полицията той беше ударен в лицето и скулата му беше счупена.


Миналата седмица друг кадър на "Атака" - Николай Пехливанов, беше назначен за областен управител на София–град. Той замени на поста Диана Тонова, която беше назначена от служебното правителство на Огнян Герджиков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK