Борисов нареди спешни мерки срещу катастрофите и за по-добро качеството на храните

Откриването на съвещанието в събота сутринта

© Пресслужба на МС

Откриването на съвещанието в събота сутринтаНа извънредно работно съвещание с министри рано сутринта в събота премиерът Бойко Борисов нареди да се вземат спешни мерки за намаляване на произшествията по пътищата и за подобряване на качеството на храните.


След заседанието беше обявено, че ще се работи спешно по законови промени за окрупняване на регулаторните органи, проверяващи автомобилите по пътищата, за улесняване на проверките за употреба на наркотични вещества от шофьорите и за подобряване на пътната инфраструктура. Следващата седмица пък започват проверки за качеството на стоките, за да се установи дали има разлика в храните, предлагани от големите компании на българския пазар и в Западна Европа.


В сбирката в Министерския съвет, обявена късно вечерта в петък , участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието и храните - Румен Порожанов, на вътрешните работи - Валентин Радев, на транспорта - Ивайло Московски, на регионалното развитие - Николай Нанков, на здравеопазването - Николай Петров, на правосъдието - Цецка Цачева, на финансите - Владислав Горанов, главният секретар на МВР, зам.-министри, както и ръководствата на агенцията по храните и на полицията.


По две теми искам да сме неотстъпчиви
и безкомпромисни - първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия, а втората – качеството на храните, нареди Бойко Борисов, откривайки съвещанието в 8 ч. сутринта. Изказването му беше излъчвано пряко във "Фейсбук", а изборът на съботния ден беше обяснен с това, че министрите са "по-свободни" в него.


Премиерът обяви, че иска да знае какво може да направи регионалното министерство за намаляване на пътните инциденти – мантинели, кръгови, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. "Не може да говорим за демография, а в същото време всеки ден да има по две-три и повече жертви... Всеки човешки живот ни е важен. Правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", заяви той и нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон. Подчерта, че държи да се подновят и работят камерите по пътищата, независимо колко пари ще са нужни за това.


Министър-председателят обобщи темата за различното качество на хранителните продукти, предлагани от големите производители в страните в Източна и Западна Европа, заявявайки, че това е двоен стандарт, който е "недопустим и обиден". Подчерта пред камерите, че не може за част от гражданите в Европа храните да са с едно качеството, а за Източна Европа – с друго, по-лошо, което уврежда здравето.


"Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде или се пие, или т. нар. начин на живот", отбеляза Борисов.


Пак законодателни промени срещу катастрофите


"Решени сме на всички мерки, за да спрем покачването на смъртността по пътищата", заяви след заседанието вътрешният министър Валентин Радев. Той обясни, че премиерът е силно разтревожен от увеличаването на смъртните случаи по пътищата в последните няколко месеца и иска бързи мерки, "буквало за седмици, максимум до месец, за спиране на това покачване на смъртните случаи".


Радев допълни, че са набелязани конкретни мерки, сред които и промени в законодателството, сред които окрупняване на регулаторните органи, които проверяват автомобилите по пътищата. Предложение как да стане това той и колегата му Московски трябвало да представят до понеделник. Набелязани били още промени в наредбата за проверката за употреба на наркотични вещества и в Закона за движение по пътищата. "Обсъждахме премахването на знаците пред мобилните камери. Това не може да бъде решено веднага, но има такава идея", обясни Радев.


Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че се налага бързо допълване на наредбите, тъй като все по-често има шофьори, които са употребили не алкохол, а наркотици и това е трудно установимо според сегашните нормативни разпоредби. "В момента изследването на пътя е с техническо средство, но за по-голяма точност на водача ще се дава талон, с който той отива в здравно заведение и по съответната технология с 99% на вероятност се уточнява точното количество на съдържанието в кръвта на алкохол или наркотично вещество", обясни Маринов и подчерта, че така получените резултати ще бъдат необорими в съдебно заседание.


Борисов нареди спешни мерки срещу катастрофите и за по-добро качеството на храните

© АПИ


Тол-такси за по-добри пътища


Приходите от винетни стикери, които Агенция "Пътна инфраструктура" изразходва единствено за поддръжка на републиканските пътища, са в порядъка за 2016 г. на около 300 млн. лв, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му всички участници в заседанието се обединили около мнението, че колкото по-бързо се въведе интегрираната смесена система за тол- такси и електронни винетки за леките автомобили, толкова по-бързо държавата ще разполага с необходимия ресурс за ефективното и качествено поддържане на републиканската пътна мрежа. По наши данни, още първата година след въвеждането на тол-такси и електронни винетки ще имаме възможност да генерираме приходи от почти 1 млрд. лв., колкото са и нуждите на сектора, за да има качествена и безопасна инфраструктура, каза Нанков.


Възложено било и спешно преработване в следващите три месеца на Наредбата за проектиране на пътища, тъй като пътищата все още се проектират "по съветски норми отпреди 30 години".


Борисов нареди спешни мерки срещу катастрофите и за по-добро качеството на храните

© Надежда Чипева, Капитал


Пет групи храни ще бъдат проверени за качество


Пет групи храни - шоколадови, млечни, месни, безалкохолни напитки и сокове и детски храни, ще бъдат сравнени с аналозите си, продавани в Западна Европа, за да се установи дали има разлика в качеството, съобщи министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Подобна проверка беше анонсирана още в началото на март от служебния министър Христо Бозуков, след като изследване установи разликата в качеството на продуктите, а Вишеградската четворка настоя за спешни мерки.


Той уточни, че за тези групи изделия експертите вече са определили показателите за сравнение. През тази седмица били купени продукти от Германия и Австрия, а следващата предстояло да се купят и идентичните на българския пазар, за да започне анализът. Министърът уточни, че ще се сравняват етикетите от гледна точка на съставките, които съдържат продуктите, след това ще се проверява доколко самите продукти съответстват на описаното в етикетите и накрая ще се сравняват ценовите нива на предлагането на продуктите.


Тези продукти, независимо от различното си качество, в никакъв случай не може да се каже, че са вредни за здравето на потребителите, декларира Румен Порожанов.

Ключови думи към статията:

Коментари (233)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5724 Гневно

  хайде сега да видим как ще борят мошениците производители и корумпираните чиновници (назначени от самите тях) тровещи народа.
  Години наред правеха законите в зщита на отровителите и генерираха корупцията И в този сектор !
  ГЕРБ, сър !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5724 Гневно

  Какво направиха на Миро за 50 годишното ирлантско, пълно с токсини.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2061 Любопитно

  "..."Решени сме на всички мерки, за да спрем покачването на смъртността по пътищата", заяви след заседанието вътрешният министър Валентин Радев..."

  много интересно, според собствената им статистика, 1990-2015 смъртността по пътищата не само че не се покачва, ами и пада наполовина от 1567/ 1990 г. до 708/2015 г.... може би в неделя г-н министъра ще има време да я попрегледа... отнема към 3 минути заедно с четенето на статията :)

  http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm

 4. 4 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Пак популистки изказвания.
  Първо ше трябва да стегнете редиците на КАТ и да подобрите събираемостта на глобите, включителни и с промени в административните закони.
  За камеството на храните се съмнявам да има кой знае какъв резултат - в едните ще има китайски фосфат например или евтина палмова мазнина, в другите фосфат произведен в Германия и скъпа, по-качествена палмова мазнина. А цените на продукта се определят от търсенето, а също и до голяма степен от търговците. Немски вериги у нас имат бруто марж на наши продукти 100% над доставната цена, а за немски работят с 30-40%. И нашенецът мрънка, че родните стоки дори били по-скъпи. Има защо. Но вината на българските производители е малка - повечето просто оцеляват.

 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Присетила се Мара.....

  Като взе да му се СРИВА рейтинга и започна да ИМИТИРА дейност

 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7276 Неутрално

  Добре че страните от Вишеградската четворка вдигнаха шум преди няколко месеца, за да се подсетят и нашите политици, че има проблем с качеството на храните на нашия пазар

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  За тези 16 г. откакто ДС го инсталираха в политиката, Боко Т НЕ е.свършил полезна работа за 5 стотинки

  Прилазки, лъжи, приказкиь лъжи....

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2061 Весело

  Добре че страните от Вишеградската четворка вдигнаха шум преди няколко месеца, за да се подсетят и нашите политици, че има проблем с качеството на храните на нашия пазар
  —цитат от коментар 6 на neut


  с леката разлика, че те я вдигнаха с конкретни данни, а не с лакардии в новините събота по обяд :)... интересно, ако онези се заемат с продуктите на бг производителите, какво ли ще излезе :)

 10. 10 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 810 Любопитно

  "Другарят Тодор Живков нареди спешни мерки срещу катастрофите и за по-добро качество на храните"

  Коя година сме? Сънувам ли?

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  След скандалните назначения на изтъкнати фашизоиди на високи държавни постове ,е време за някакъв кризисен пиар

 12. 12 Профил на Georgi Milev
  Georgi Milev
  Рейтинг: 388 Весело

  Ами Магнолията да пусне едно Постановление на МС и катастрофите ще спрат и боклуците в храните няма вече да ги слагат.Тоя нищонеможещ яко се е засилил да догонва путин и ердоган-да се светят имената и на Тримата Светии.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Какво направиха на Миро за 50 годишното ирлантско, пълно с токсини.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Боко Т го повиши в министър, поощри го за 30-годишното ирландско месо което ни предложоха за ядене

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8462 Неутрално

  Досега нямаше ли ги тези проблеми, че сега Борисов, на пожар ,събира в почивен ден министрите. Чака да му благодарим за грижите ли. Айде , да си спести изпълненията и да работят , както трябва, всеки ден.

 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2061 Весело

  Присетила се Мара.....Като взе да му се СРИВА рейтинга и започна да ИМИТИРА дейност
  —цитат от коментар 5 на stenli1


  чшшш, я по сериозно, тва е апартейд бе, империалистите затриват нацията докато рупаме...

  "Това е нещо от времето на Апартейд – за едни храните в Европа да са с едно качество, за Източна Европа - друго качество."

 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2061 Весело

  Досега нямаше ли ги тези проблеми, че сега Борисов, на пожар ,събира в почивен ден министрите. Чака да му благодарим за грижите ли. Айде , да си спести изпълненията и да работят , както трябва, всеки ден.
  —цитат от коментар 15 на Роси


  кой квото ял - ял, време е за спасяване на нацията!!!!! НЕ ТЪРПИ ОТЛАГАНЕ

 18. 18 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Мъка мъкааа. Промени в закони за седмица... Пак наливане на едни пари.
  Най-ахмашкия начин да бяха погледнали законодателството в Германия, Бенелюкс, УК - повече смислено щеше да е.
  Пожарникарското в тези не можеш го заличи. Комбинирано с популизъм...

 19. 19 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#13] от "kastor":

  Жертвите по пътищата пак е свързано с това, че държавата е РАЗГРАДЕН ДВОР.
  А е РАЗГРАДЕН ДВОР зашото МУТРИ ни управляват.
  Мутрите имат непоносимост към ЗАКОНИ и ЗАКОННОСТ по дифолт

 20. 20 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Да свикват Съвета за национална сигурност.

 21. 21 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 762 Неутрално
  Хайде да не правим местните производители божи кравички.Не германци и китайци правят сирене от палмово масло или от сухо мляко,не те тъпчат кашкавала с нишесте.А пастет от свински кожи германски ли е?Нима кренвиршите ни са кренвирши.А в състояние ли са местните производители да задоволят пазара с месо?А зеленчуците сигурно не са напомпени с химия?Как пък само на българските производители цените са високи?Щото всичко е висококачествено?Това е несериозно да се твърди.Когато контролът на местния производител стане много стриктен и строг,тогава да търсим кусури на вносните храни.Както се казва-Не виждаме гредата в окото си,виждаме прашинката в чуждото.

 22. 22 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#20] от "futurama":

  Вземи научи кой свиква съвета за Национална сигурност!

 23. 23 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Гоуем слепец е тоя, че вижда тез неща от 2009 чак сега.

  Винетку и Винетка

  Оставки

 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2061 Любопитно

  До коментар [#13] от "kastor":Жертвите по пътищата пак е свързано с това, че държавата е РАЗГРАДЕН ДВОР.А е РАЗГРАДЕН ДВОР зашото МУТРИ ни управляват. Мутрите имат непоносимост към ЗАКОНИ и ЗАКОННОСТ по дифолт
  —цитат от коментар 19 на stenli1


  Реално погледнато, тенденцията е добра... колко струват данните им е друг въпрос, но е факт, че в това, което са публикували няма повод за подобни съботни представления :)

  До 12.05.2017 г.
  Загинали
  180 души

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  Благодарил ти, Бащице! Трогателна е грижата ти за живота, здравето и благоденствието на целокупния български народ!

 26. 26 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  кой квото ял - ял, време е за спасяване на нацията!!!!! НЕ ТЪРПИ ОТЛАГАНЕ
  —цитат от коментар 17 на extraCACA  Ама с Боко Т от СИК и ГЕРБ начало това е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА
  Колко още години трябва да минат да разберете това

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 798 Неутрално

  БАБХ няма законно основание да изисква качеството на храните в България да е еднакво с някъде другаде, в правомощията й е само да следи, дали храните са безопасни и дали това, което пише на етикета отговаря на реалното съдържание. За съжаление, агенцията не разполага с оборудване и кадри, които да могат да извършат в цялост второто.
  Що се отнася до войната по пътищата, явно пак ще се сведе до полицай на всяко прасе, защото истинската борба отнема години и много средства - по-добро обучение на младите шофьори, а и на старите, както и подобрена инфраструктура, а не както е сега при един нормален дъжд, локви на всеки метър.

 29. 29 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#28] от "ivanko77":

  И най-вече СТРОГИ САНКЦИИ и война с КОРУПЦИЯТА

 30. 30 Профил на 4ove4encence
  4ove4encence
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Значи първо се вдигат цените, после - качеството?

 31. 31 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#17] от "extraCACA":

  Абе тия само знаят да ядат. От тях спасение нема, освен за келеперджиите. Последните много обичкат Боку и компания.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#27] от "vsf47523483":

  По европейско законодателство, нямаме право да налагаме като задължителни такива стандарти, тук е ролята на потребителя/потребителските организации - да се информира, да чете и да купува разумно. Това от своя страна води до налагане на стандарт, ако потребителя масово купува само качествена храна, то и предлаганата ще е на такава.

 35. 35 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1047 Весело

  Би-Бииип ! Вардааа!!!

  Бай оня се е засилил пак. Дръпнете се на безопасно разстояние...
  Ще ви изпръска, няма как. Но поне може да се спасите от прегазване.

 36. 36 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#29] от "stenli1":

  За това сте прав, но за съжаление, дори по новоприетия закон за храните от миналата година, максималната глоба е 6000 лв. Борбата с корупцията е лесна, но въпрос на желание, а май липсва такова. Прост пример, нищо не пречи на БАБХ да се зададе, че взима проби, които са само с номер, без производител и така да се пращат за изследване. Така в лабораторията не е известно на кой проверяват пробата и той трябва да бъде санкциониран ако е нарушил.

 37. 37 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#24] от "extraCACA":

  Те толкова години ГРАБИХА и си бъркаха в носа ...и една събота Боко Т е получил прозрение
  Че чак и в почивен
  Поредната ПР кампания

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на vsf47523483
  vsf47523483
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Първо ремонтират пътищата, правят европейска сигнализация и маркировка, извеждат движението от населените места и елиминират напълно опасните участъци където е възможно.
  Второ внедряват система за отчитане средна скорост на движение, а не само на определени участъци. Ако некой е стигнал от точка А до точка Б по-бързо от разрешената скорост, се наказва.
  Трето, шофиране след употреба на алкохол или наркотици да се наказва с отнемане на автомобила (освен когато е краден), солидна глоба и 5 г. забрана за шофиране. Отнемане на автомобила и при шофиране без книжка.
  Четвърто, забрана на вноса на стари коли, вдигане на данъците за старите и поощрения за покупка на нови.
  И още и още мерки могат да се приложат, стига да има воля и желание.

 40. 40 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Боко Тиквата пак вдигна пушилката! Или ще краде нещо с ортака си Пеевски или ще назначи нов олигофрен на бездънната държавна хранилка!

 41. 41 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#40] от "penchoo":

  Нещо го е напънало в събота сутринта

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  До коментар [#5] от "stenli1":

  Спешен ПР. В събота сутрин ще решат всички проблеми.Защо нищо не е казал за глобалното затопляне?

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  Колко по лесно ще бъде да въведат зелена вълна в София и големите градове с регламентирана скорост 50км/ч, така водачите ще се дисциплинират ежедневно. Сегашната непредвидимост е повсеместна - светофари, полиция, прокуратура, НС и управляващи.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 48. 48 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И двата проблема изискват ново законодателство, органи, които да го прилагат и контрол върху цялата верига. Няма как това да стане, след като цялата система е основана върху умишлено създадени законови "дупки", работещи органи и институции не по закон, а по незаконни споразумения и постановления, обслужващи лични и групови интереси. Държавническото мислене и управление се основава върху общонационалните и държавни интереси, а ние имаме лични и корпоративни интереси, които владеят всичко и унищожават и нацията, и държавата! Безразличието на върхушката спрямо народа и съдбата му изкопа пропаст между "обикновените" и привилегированите. Национално единство и единодействие няма и разпадът е неминуем. Отровителите създавмат свръхпечалби, унищожавайки нормалната жизнена среда на народа. За каква раждаемост, нормални деца и здрави поколения може да се говори в подобна реалност? Икономическата среда обрича наемния труд на мизерия и безперспективност. Е, товна води до дефицит на всякакви кадри, господа бързо забогатели и управляващи, които нямате за нищо проблемите на народа! Не си мислете, че като внасяте азиатско-африкански имигранти, ще компенсирате обезбългаряването! Без българи няма България! И вие ще сте следващите изчезнали след като коренът ви изсъхне напълно! Пришълците, откъдето и да идват, няма да ви се оставят и няма да ви пожалят!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  До коментар [#32] от "ana_teofilova":

  Интересно защо не беше толкова бърз бай Х когато ставаше дума за становището за Газпром пред ЕК или когато трябваше да се обжалава решението на арбитражния съд за Белене ?Тогава се разсейваше ,за да изпусне сроковете.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Регулаторните органи щели да окрупняват... врели-некипели. Ако искат ефективна борба с произшествията по пътя, първата крачка са сериозни, безкомпромисни и ефективни наказания за нарушителите - за "голи нарушения" яко удрящи по джоба административни наказания, а за нарушения, довели до ПТП - ефективни присъди. Друг начин да научиш Ганьо как се шофира няма. В момента и по цял ден да "регулират", на кого му пука? Смешни глоби, условни присъди... И всеки си прави каквото иска, кара като талибан и си мисли, че е цар на пътя.

 56. 56 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#41] от "stenli1":

  А дали ще му мине напъна в министерският съвет?

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#42] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Принципно, недоволството от властта е логично и нормално за всяка една демократична държава. Винаги гражданите на една държава недоволстват от управлението и изискват повече.
  Освен в тоталитарните страни, при промитите мозъци, които винаги са доволни от управлението. Някои насила, друг, в ролята на полезни идиоти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Интересно защо не беше толкова бърз, когато ставаше дума за становището за Газпром пред ЕК или когато трябваше да се обжалава решението на арбитражния съд за Белене ?Тогава се разсейваше ,за да изпусне сроковете.
  —цитат от коментар 50 на hodounski


  Изключителна логика - показваща за пореден път нивото на "умните и красивите"!
  В случая става дума за набелязване на мерки и вземане на УПРАВЛЕНСКИ решения, в компетентността на изпълнителната власт. В използваните "умни сравнения" - за юридически казуси, зависещи от експерти и юристи. Ама нали трябва да измислите нещо да оплюете...

  Ще споделите ли с нас, ЗАЩО искате да продължат да се избиват хората по пътищата и защо искате да продължат да ги тровят с вредни храни, ще е любопитно да научим мотивите на драгалевско-позитанските комунисти да изтребват нацията. Струва ви се малко, че го правихте 45+20 години?

 60. 60 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Успех на Борисов, това са важни неща за живота и здравето на хората. Трябва да има наистина твърд контрол.

 61. 61 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  Какви "спешни мерки срещу катастрофите", кви пет лева ?

  Направо ДА ГИ ЗАБРАНИ ИЗОБЩО !

  ха-хааааа

  Народе ????

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Нито един от двата проблема няма да се реши с предлаганите мерки. Проблемът е в хората. Българинът не се интересува какво яде и няма хранителна култура и отношение към храната. Пазарът на хранителните стоки е такъв какъвто консумацията изисква - ниско качество на ниски цени.

  С шофирането ситуацията е същата. При българина липсва култура на пътя. Иска да стигне най-бързо и най- евтино, а законите и правилата са пречка за това.

  С две думи, за да се решат тези наистина сериозни проблеми имаме нужда от образование, култура, уважение към себе си и околните. Иначе надежда няма.

 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#59] от "ana_teofilova":

  Ще споделите ли с нас защо тази вина се вменява на читател на медия, след като Баце е на власт трети мандат? Аз или въпросният читател ли трябваше да направим нужното?
  По-големият проблем е, че Баце само си говори, но резултат няма да има ПАК.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5724 Гневно

  До коментар [#63] от "koalarevolution":

  как не те е срам да плещиш подобни врели некипели - Германия- по-високо качество на по-ниски цени - коментирай, мозъчко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#63] от "koalarevolution":

  Матряла е виновен, а?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 67. 67 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 477 Гневно

  Борисов е толкова противен!На път е да задмине бай си тодор!Някакво ръмжене и мучене!Еееммм ти и премиера и тези дето го избраха!!

 68. 68 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Една основна мярка е узаконяване максималната скорост на обикновените пътища на 120 км/час и на магистралите 180 км/час. Тогава няма да има нарушители и мутрите ще са в рамките на закона.

  И не ми давайте примеи от Швейцария, където ограничението на магистралите е 120. Нашите магистрали и пътища са най-качествени. Затова, газ до дупка.

 69. 69 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 477 Любопитно

  До коментар [#59] от "ana_teofilova":

  Хората по пътищата се избиват по същата причина заради която гласуват и за боко,марешки,патриоти,барековци!!Защото са прости!Ама много прости!И кои са тези храни които те тровят?Конкретна марка и продукт който насилствено влиза в устата ти и те трови??

 70. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  На извънредно работно съвещание с министри рано сутринта в събота премиерът Бойко Борисов нареди да се вземат спешни мерки за намаляване на произшествията по пътищата и за подобряване на качеството на храните."

  Не бойте се , деца - чичкото е наредил на други чичковци да сложат мантинели , легнали полицаи , да направят кръгови , да оправят инфраструктурата и да ви осигурят доживяването до зряла възраст . Защото загиващите " ТОЛКОВА ЛЕСНО отгледани деца " спъвали работата на чичковците за увеличаване на раждаемостта . Която усилена работа аха - аха да се увенчае с успех и някоя отнесена мантинела или изкопана дупка в кръговото я провалят . Не дай си Боже пък някой легнал полицай да се събуди и да поеме нанякъде ... Край на проблемите - друг чичко вече заяви , че част от проблема едва ли вече не е решен - ще съберат в един кюп проверяващите органи и ... щрак , Мариика на портрет .

 71. 71 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 290 Неутрално

  уфф , като прочетох заглавието си помислих че ще обогатяват и храната с уран , а то ще повишават качеството и количеството на ??? консервантите ? или КОЙ знае на какво

 72. 72 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Най-употребяваната частица от 9.9.1944г. е ЩЕ, само ЩЕ и на лице НИЩО! Явно по тази частица ще познаеш некадърника, празни обещания . Тази частица печелеше изборите, а ние леваците все вярвахме , че ще настъпат светли бъднини,но уви. Блажени са веруйщите!!!

 73. 73 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  "... и нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон. "

  И това доживяхме , люде - да видим как Пътната полиция контролира, освен пътищата , и годишните сезони . Интересно как са пропуснали пролетния ? За МВР да не говорим - там нещата са ясни - след вършитбата там на жената-камикадзе , те могат да контролират и дори инвитрото на чифтокопитни , камо ли само на сезони . Стига да излезе нареждането в писмен вид .
  Не инфантилност . Функционална недостатъчност .

 74. 74 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ще споделите ли с нас защо тази вина се вменява на читател на медия, след като Баце е на власт трети мандат?
  —цитат от коментар 64 на Darth Plagueis


  Защото благодарение на тези "читатели" и тези "медии", всяко положително нещо, което тръгне да се прави, се оплюва и обругава, осмива и окарикатурява от заинтересованата олигархия, която вече 16 години след формирането си при Костов, се опитва да върне него или подобните нему радикални комунисти, за да продължи безнаказано да ограбва и мародерства хората, под прикритието на "десни", "антиолигархични", "антикорупционни" и други подобни лозунги!

 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5724 Разстроено

  До коментар [#59] от "ana_teofilova":

  големи "умности" бълваш !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "... и нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон. " И това доживяхме , люде - да видим как Пътната полиция контролира, освен пътищата , и годишните сезони...
  —цитат от коментар 73 на papyre

  Очевидно не правите разлика между "годишен" и "туристически" сезон. Сигурно ще ви учудя ако напиша, че освен изброените, съществуват и други "сезони" - оперни, театрални и т.н. И те имат връзка с годишните точно толкова, колкото вие имате връзка с "функционалната достатъчност" - кавото и да значи тзи глупост. Може би сте имали предвид "функционална грамотност"? Каквато видимо не е необходима за комунистическите тролове - глупости могат да се пишат и без наличието на такава.

 78. 78 Профил на Paris Hilton
  Paris Hilton
  Рейтинг: 337 Неутрално

  "Възложено било и спешно преработване в следващите три месеца на Наредбата за проектиране на пътища, тъй като пътищата все още се проектират "по съветски норми отпреди 30 години"." WTF??? Трагедия!!!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  "Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде или се пие, или т. нар. начин на живот", отбеляза Борисов."

  Когато Прост човек се прави на умник , винаги се набутва до ушите в ... ония , жълтите , работи . Ами тези твои ПЪРВИ МЕСТА ни закрепват твърдо на ПОСЛЕДНОТО място по здравеопазване в Европата , бе господин Първи . И ако попитаме ВСЕКИ лекар , както ни съветваш , който е достатъчно възрастен , за да познава здравеопазването преди твоето пръкване като пожарникар , ще ни каже , че здравеопазването по онова време е било далеч по-добро . Което веднага води до заключението , че тогава са яли и пили далеч по- КАЧЕСТВЕНИ неща . И според твоята логика и заключение " така наречения живот " е бил на по -високо ниво . . Та вместо нас да убеждаваш , обясни го на гуруто на на радикалното крило на Герб и твой съветник / както сам се определя / Тодоров . За да знае що да плещи от трибуните .

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#74] от "ana_teofilova":

  Хахахха, да уточним, Баце, който има пълната власт в страната вече осем години бива провалян от тия, дето са 2%.
  И в допълнение, Костов е създал олигархията. При Виденов и Луканов си бяхме ОК.

  Типичен гербер. Тъп та дрънка, бранещ комунягите до дупка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#3] от "extraCACA":

  Той се запознава с друга статистика - за травматизма и смъртността от ПТП при спортистчетата. Там сме много зле, инцидентът край Стара Загора миналата нощ му е дошла вече вповече. Всъщност решението е зад ъгъла - просто трябва да отмени гравитацията и катастрофите ще изчезнат напълно. А Той Може!

 85. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  Нека припомним на забравилите и да кажем на незнаещите, че това беше любим похват на комунистическите ръководители от нисшата номенклатура - партийни и стопански. Да свикват изненадващо - винаги - съвещания рано сутринта в събота -винаги, на които да се вдигат лозунги в стил "дайте да дадем" - винаги, а постигнати резултати - никога.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  Ако не се прави нищо, всеки ден...
  —цитат от коментар 32 на ana_teofilova


  Тъй де, затова иде реч - всеки ден нищо не се прави, прави се само в събота.

 88. 88 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1988 Гневно

  Ще споделите ли с нас, ЗАЩО искате да продължат да се избиват хората по пътищата
  —цитат от коментар 59 на ana_teofilova


  Това го искате вие - корумпирани некадърни гербереи. Трети мандат управлявате и нищо не направихте по въпроса. Обратното - става по-зле и по-зле всичко. Оня физкултурник нали се бори яростно с тоя проблем и щеше да ликвидира войната и безобразията по пътищата. Къде са ви видимите резултати, старшина Теофилов, Костов ли ви пречи да въведете ред по пътищата?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 89. 89 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  [quote#59:"ana_teofilova"][/quote]

  "...вземане на УПРАВЛЕНСКИ решения, в компетентността на изпълнителната власт..."

  От случката в МС тази сутрин е видно, че компетентността на настоящата изпълнителна власт изключва вземането на каквито и да било управленски решения.

 90. 90 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  При Виденов и Луканов си бяхме ОК.
  —цитат от коментар 83 на Darth Plagueis


  "Раздържавяването" или "приватизацията" по модел на др. Костов създаде олигархията в България. Виденов и Луканов само изнасяха произведеното от предприятията и ни държаха на купони, защото нямаше какво да се купи. При др. Костов се формираха новите "капиталисти" с награбеното социалистическо имущество. Тогава и Цветан Василев стана "банкер", а Прокопиев отмъкна за без пари няколко предприятия. Но те сега са "добрите" олигарси, а изглежда и Сашо Дончев вече не е червен олигарх, а беше припознат от "умните и красивите" за свой човек. В поредното ОФ лоши няма - всеки олигарх, който воюва срещу правителството на десницата е добър. Сега е моментът Пеевските медии да започнат пак да плючт по Борисов, за да се гушнете и с него. Помнете повелята на "Командира" (те иначе са "демократи" десебарите, но са единствените с "командири" начело на ОПГ-то) - "Не демонизирайте Пеевски"! (че той ви даваше необезпечени кредити от КТБ).

 91. 91 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  [quote#74:"ana_teofilova"][/quote]

  "....всяко положително нещо, което тръгне да се прави, се оплюва и обругава, осмива и окарикатурява..."

  Този, който рано сутрин в събота е тръгнал да се прави, че върши нещо положително няма как да не изглежда като карикатура и да не предизвиква смях.

 92. 92 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1988 Весело

  Интересно, от къде ДСБ намират пари, за да купуват нови и нови тролове? Нали нямат вече субсидия? Очевидно финансирането се осигурява чрез преки трансфери от Москва.
  —цитат от коментар 81 на ana_teofilova

  Типично комунистическо бездарно поръчково тролене! И мислене. Това че вас ви купуват да сипете пропаганда и дезинформация, старшинка, не означава, че всички са като вас. Аз примерно коментарам, понеже ми доставя удоволствие да ви изобличавам плитките лъжи и манипулации и гнусните схеми. Понеже сте нагли некадърни кръвопийци, които освен да живетя на гърба на хората, да крадат публични финанси и унишожават ресурси друго не могат!!!
  И айде тоя жалък опит и изтрит лозунг с финансирането от Москва си го заври във... фуражката! Или иди го развей пред коалиционните ви партньори от Атака!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 93. 93 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Много тъп популизъм , така може само Ким и други от калибъра

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  [quote#80:"ana_teofilova"][/quote]

  "Интересно, от къде ДСБ намират пари, за да купуват нови и нови тролове?"

  Отнасяме се с разбиране към такива въпроси - очевиден признак на професионална деформация. Няма нищо чудно- ранноутринните съботни изпълнения на Бойко Борисов водят до присъединяване към ДСБ на все повече мислещи хора.

 96. 96 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Трети мандат управлявате и нищо не направихте по въпроса. Обратното - става по-зле и по-зле всичко.
  —цитат от коментар 88 на virtual brain

  Ето как става "по-зле", според десебарските тролове:

  Убити при ПТП

  Костов:
  1997 915
  1998 1003
  1999 1047
  2000 1012
  2001 1011

  Борисов:

  2009 901
  2010 775
  2011 657
  2012 601
  2013 601
  2014 660 (Орешарски)
  2015 708

  Средно с 300-400 по-малко жертви на година при три пъти повече автомобили!

  Ето кой си служи с
  плитки лъжи и манипулации и гнусни схеми
  —цитат от коментар 92 на virtual brain 97. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  [quote#90:"ana_teofilova"][/quote]

  "Раздържавяването" или "приватизацията" по модел на др. Костов създаде олигархията в България."

  И когато ГЕРБ докопаха властта вече нямаше какво да се приватизира, та затова го удариха на явен хайдуклък.
  Благодарим за разясненията.

 98. 98 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И когато ГЕРБ докопаха властта вече нямаше какво да се приватизира, та затова го удариха на явен хайдуклък.Благодарим за разясненията.
  —цитат от коментар 97 на Един препатил

  Имаше един хайдутлук с едни конюшни, ама май не беше на ГЕРБ, а пак на ДСБ?

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#3] от "extraCACA":

  Вероятна причина: липсата на мобилни комуникации. Представяте ли си тежка катастрофа на 30 километра от каквото и да е населено място. Някой трябва да мине покрай произшествието, да спре, да огледа, после да намери телефон, докато обясни къде, какво, докато тръгне линейка... и да е можело някой да бъде спасен, няма шанс. По детски спомени - край магистралите май имаше работещи телефони на всеки 5 километра? Извинявам се - на единствената магистрала.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK