Депутатите на Марешки - мрежа от бизнес, приятели и интереси

Веселин Марешки

© Цветелина Белутова, Капитал

Веселин МарешкиОт всички 12 депутати от партията на Веселин Марешки "Воля", само един не е свързан с бизнеса му или не е в семейни връзки с ключови личности от мрежата на аптечния бизнесмен. Това е Нина Пейчева Миткова. Всички останали са негови служители и/или съдружници, показа проверка в Търговския регистър и декларациите им за конфликт на интереси, които са попълнени усърдно.


Боряна Любенова Георгиева (в ляво). До нея е Нина Пейчева Миткова.

© Надежда Чипева, Капитал

Боряна Любенова Георгиева (в ляво). До нея е Нина Пейчева Миткова.


Депутатът Боряна Любенова Георгиева, която скоро ще навърши 30 години, е декларирала задължение към "Варнафарма" ЕООД от 251 279 лв. за покупка на жилище. Компанията е управлявана от съпругата на Марешки - Светлана Александровна Марешка, а е собственост на "Варнафарма – М", която се управлява от майката на бизнесмена Веска Спасова Марешка. Самият Марешки е съсобственик.
До 19.04 Георгиева е била съуправител и съсобственик на 50 % от "Варна Стар" ООД с Антон Василев Стоев и в "Болид 7" ООД с Олег Александрович Иванов.


Самият Веселин Марешки


Самият Веселин Марешки, който е заместник-председател на парламента, е солидарен длъжник за над 17 млн. лв., според декларацията му по Закона за конфликт на интереси. 10.69 млн. лв. той дължи по два заема на Юробанк (България), има и кредитна карта от Първа инвестиционна банка за 10 хил. лв. Останалите 9 заема са към Българо-американската кредитна банка. Отделно Марешки е поръчител за 53.13 млн. лв., като два от заемите са в "Юробанк", а останалите 6 в ДСК.


Марешки е декларирал таблица със 133 лица и фирми, към дейността на които има частен интерес. Осем от тях са партии, сдружения и фондации. Останалите са фирми, като голямата част от тях стопанисват аптеки. На фирмения сайт "Аптеки Марешки" се рекламират над 300 аптеки в над 140 населени места


Пламен Трифонов Христов, който беше водач на листата в Плевен е бил в съвета на директорите на "Хигия-транс" заедно със Светлана Марешка и Трифон Христов Трифонов, като последният е едноличен собственик на капитала и беше кандидат-депутат в Габрово и Варна. Като представител на фирмата е вписан Веселин Веселинов Марешки - син на лидера на "Воля".


До 2010 г. Пламен Христов е бил управител и съдружник във "Варнафарма Холдинг" ООД, която сега е собственост на Веселин Марешки, Александрина Веселинова Марешка и Веска Спасова Марешка.


Пламен Христов подобно на Веселин Марешки има креди в "Юробанк" - за 285 хил. лв и кредитна карта с лимит до 10 хил. лева.


Полина Цанкова- Христова

© Юлия Лазарова

Полина Цанкова- Христова


Съпругата на Пламен Христов - Полина Цветослaвова Цанкова – Христова също е депутат. Тя водеше листите в Плевен и Перник.


Андон Димов Дончев е сочен за дясната ръка на Марешки. До 20.4.2017 г. той е собственик на "Пейнековафарма", която е прехвърлена на Мария Максимовна Добрякова. До 10.11.2010 г. компанията е била номинална собственост на депутата от "Воля" Гергана Желязкова Стефанова, тогава с фамилия Славова и водача на листата на партията на Марешки в Кърджали Дилбер Вейсалова. Седалището на фирмата е във Варна, в сградата на Медицински център "Младост". Марешки е съсобственик на центъра.


Подобна е и историята на "Комфортфарма" ЕООД. Дончев е бил управител на компанията с адрес в същия център във Варна до 20 април тази година, когато става депутат и е заместен от Добрякова, като до януари 2012 г., управители са били и Гергана Стефанова и Дилбер Вейсалова. Добрякова през април 2017 г. става и собственик на "Комфортфарма", като до тогава собственик е бил Дончев, а преди него такива са били и Стефанова и Версалова. Според Търговския регистър Дончев е бил мениджър или собственик на 16 фирми, съдържащи "фарм" в името си.


Андон Дончев и Слави Нецов

© Юлия Лазарова

Андон Дончев и Слави Нецов


Гергана Желязкова Стефанова е съдружник с Марешки в "Маримекс 2003" ООД и притежава 8 фирми с "фарма" в името си, като до април е била и техен управител. На 28 април обаче управлението им е поето от Калинка Славова, която бе втора в листата на "Воля" за Враца и шеста в листата за 23 МИР в София на парламентарните избори от 26 март. Според сайта "Флагман" Калинка Славова е майка на Гергана Желязкова.


Гергана Стефанова

© Юлия Лазарова

Гергана Стефанова


Слави Дичев Нецов беше водач на "Воля" във Враца и Монтана. Той е бил сътрудник на ДС към управлението на МВР в Бяла Слатина от 1983 до 1990 г. Работил е под псевдонима Лада. Дъщерята на Нецов - Геновева Нецова беше трета в листата на "Воля" в Пловдив. Тя е един от директорите на " Фармахолд" АД, заедно със Светлана и Веселин Марешки.


Албена Владимирова Найденова е била собственик и управител на "Фарма респект" ЕООД, регистрирана в София, до 17.09.2013. Тогава компанията е прехвърлена на Биляна Василева Маринова, която беше на четвърто място в кандидатдепутатската листа за Софийска област на "Воля". Найденова е известна и "като лелята на Марешки" и беше назначена в Изпълнителната агенция по лекарствата при предишното правителство на ГЕРБ и разпореждаше кой инспектор да проверява конкурентите на аптеките


Кристина Николова Таскова не излиза като собственик или мениджър в Търговския регистър. От решение на Столичния общински съвет от 28 юни 2010 г. се вижда, че тя е подписала споразумение за разсрочване на близо 2 млн. лв. задължения на Първа многопрофилна болница за активно лечение към "Хигия" ЕАД. Дни по-късно "Хигия" става официално собственост на "Фармахолд" ЕООД, която се представлява от Веска Марешка, а се управлява от майката на партийния лидер – Светлана Марешка, заедно с Росица Веселинова Великова, която към момента на подписването на споразумението е била номинален собственик. Три години по-рано подписът на Таскова стои и върху годишния финансов отчет на "Добричфарма", която също е семейна собственост на Марешки.


Кръстина Таскова

© Юлия Лазарова

Кръстина Таскова


Дора Стоянова Христова, до април тази година е била управител на "СИТИ" ООД, която без изненади е собственост на Веска и Светлана Марешки. Тя е един от главните счетоводители на фирмите на Марешки и влезе в парламента от Видин.


В парламентарната група поне има един юрист - адвокатът на Марешки по наказателните му дела Симеон Георгиев Найденов.


Нина Пейчева Миткова видимо няма бизнес или семейна връзка с фарма империята на Веселин Марешки. Тя е съпруга на Максим Митков Митков, който е собственик на холдинга MAXEUROPE, който е един от най-големите производители на велосипеди в България. Твърди се, че Митков е приятел с Марешки.

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Мутра-Бизнесмен-Депутат...тоя филм сме го гледали вече. Една ОПГ повече или по малко в парламента не променя картинката.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1891 Весело

  Семейството на барбароните.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  По стъпките на ГЕРБ(зависими) !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Кое ще стане първо?
  - Марешки да вземе от СДС символичната сграда на „Раковски“134
  или
  - Ще разпаднат ПГ на „Воля“

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3964 Любопитно

  Магарешки е кредитен милионер, който си има и семейно-фирмена парламентарно представена партия! С кой акъл стотици хиляди българи гласуваха за този мошеник!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 7. 7 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Разстроено

  Не знам защо, но българите обичат маймуни.............., да ги правят на маймуни!!!!!

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Весело

  А любовните връзки - бивши и настоящи, май ги изтървахте...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 9. 9 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Целият парламент е така, не само марешката част.

 10. 10 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Неутрално

  С две думи - просто комунета....както и всички останали в парламентето...

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на Този е от онези
  Този е от онези
  Рейтинг: 220 Любопитно

  А добро утро! Амчи кой друг да бъде? И къде е новината тука?

 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Не е луд който изял зелника, луд е който му го дал. Защо бе българи?

 14. 14 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf1":

  Е, онази депутатка, дето само тя нямала бизнес връзки с Марешки, вероятно тя може би е вкарана в парламента по други заслуги...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Весело

  Карабастун, язък дето го защитаваше този цяла година... Какъв потенциал, каква мисъл, какви кадри!?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Любопитно

  Шефът му БОКО Т от ГЕРБ е още по-ФРАПИРАЩ пример

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Любопитно

  Кой от ГЕРБ вкара в Народното събрание МНОГО БЛИЗЪК роднина на КМЕТА в СИМИТЛИ?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 367 Неутрално

  И тука иде да си зададем въпроса ... е що всички тия бизнесмени не си гледат бизнеса, ами са седнали една умряла държава да управляват. И съвсем не сложния отговор разбира се е, щот те пак си гледат бизнеса, а не държавата. При това от още по стратегическо и доходоносно място.
  Заблудените офци гласували за тях могат да пият по една студена вода.

  Интересно чудо е това българина ... тупа се в гърдите и се хвали с Ботев и Левски, а когато дойде време да си избира герои ... избира е такива.

 20. 20 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Отдавна известни факти, още от началото на предизборната кампания. Няма никаква новина в тази статия. Всъщност има - липсата декларациите на останалите депутати от другите парламентарни групи. Освен ако не ги публикувате, мило Дневниче, в друга, нарочна статия.

 21. 21 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Заданието от "Америка за България" е дадено, словесните катапулти на журналята са заредени и мятат ли, мятат. Безплодни усилия, господа. Народът е в пъти по-мъдър от вас!

 22. 22 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#19] от "v_l":

  Ако за теб България е умряла държава, за мен си е все така жива и й предстои бляскаво бъдеще, напук на твоите представи за обратното. Сам ще се убедиш с очите и ушите си.

 23. 23 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Марешки сега ще обикаля медиите да се обяснява в любов на хомосексуалистите, но най-голямата му болка е концесията на летище София, защото ТИМ имат големи дългове към него, а Марешки откровено лобира за тях.

 24. 24 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Хайде стига с тези манипулации! Оставете Марешки да си върши работата и го съдете по нея! Журналистическите еквилибристики не трябва де се използват като бухалка и иструмент за очерняне!

 25. 25 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 572 Весело

  дали боко или марешки все мафьоти.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 26. 26 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Ха-ха... Е и?
  Хората работят, имат живот. Не са потомствени депутати или деца на номенклатурни дейци, или пък агенти на ДС.

  Жената е покана за щастие
 27. 27 Профил на tall_ship
  tall_ship
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не че съм му фен, ама поне си декларира всичко. А за това, че е в НС той не е виновен, отговорни са неговите избиратели, от които една съществена част са икономически зависими от него.

  FILII MARIS SUMUS
 28. 28 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 783 Весело

  Единствената разлика между дупетатите на Магарешки и останалите дупетати е че неговите поне са си декларирали свързаностите, а останалите от ОПГ "Парламент" се крият...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 29. 29 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Любопитно

  Депутатите на Марешки - мрежа от бизнес, приятели и интереси
  —цитат от коментар 0 на статия
  -ми демокрация, не е ли? Частни медии, многопартийна система, призната функционираща демокрация от €С и САЩ...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#6] от "Иво":

  И..., какво толкова те учудва, че българите са гласували за Марешки...? Преди години, как си гласуваха за бате Бойко? Ами, същото е...! След няколко години, пак ще гледаме нещо подобно, само че с други участници. Българите, много обичат да гласуват за поредния си спасител, докато разберат, че пак са им пробутали пребоядисани милиционери...! И, всеки път ги лъжат по един и същи начин. Защо е така, лично аз не мога да си обясня, но хората са толкова наивни и глупави, че чак не е за вярване...!

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1746 Весело

  Е па нормално!
  Никога не съм си и помислял, че ще сложи моите роднини и моите приятели и познати или бизнес партньори.

 32. 32 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално


  Не мога да налея ум в главите на простаците, гласували за Марешки, Боко Боклука, Корнелия и техните ПАСМИНИ ! Единственото обстоятелство което ме успокоява е, че нито аз нито който и да е член на моето семейство НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ МУТРО- БОКЛУЦИ !!!
  Антон Кутев от трибуната на НС :
  " Никога не съм членувал в БКП за разлика от Борисов, Цачева и още 18 такива от ПГ на ГЕРБ " !
  А колко са ДС-доносници, лобисти, хомосексуално-алкохолно и наркозависими и най-обикновени боклуци, стигнали до НС с протекцията на някои от гореописаните ... ?!
  ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НИКОЙ ОТ ТАЗИ ПАСМИНА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#29] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":


  " ми демокрация, не е ли ? "


  Ами НЕ !
  Нарича се мутроолигархичен модел внесен и наложен от Кремъл с решаващата помощ на глупаците в България ! Вече 11-десета година живея в наистина демократична държава и ми е пределно лесно да направя сравнението !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Навързани като свински черва,както е казал народният поет.

 35. 35 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Депутатите от всички партии са крадливи селски субекти с текезесарски корен......и тъй като избирателите са мързеливи идиоти - резултатът е налице :-)

 36. 36 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Дневник, тази информация я имаше още преди изборите. И не е интересно кой има кредитна карта до 10 000 лв., те вече ги раздават на всеки.

 37. 37 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  А депутати от ГЕРБ какви са ?

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Марешката група гласува "неправилно" вчера и веднага заваляха разтърсващи разкрития!
  Имал кредитна карта с лимит от 10 хил.лв.! УжасТ! Ами и аз имам. Трябва ли да се срамувам?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Ха-ха... Е и?Хората работят, имат живот. Не са потомствени депутати или деца на номенклатурни дейци, или пък агенти на ДС.
  —цитат от коментар 26 на valve_stem


  Живот имат всички хора.Всички хора,също така,работят.От цялата тази група,за съжаление,единственият автентичен бизнесмен е г-н Марешки.Другите нямат собствен бизнес,доколкото схващам играта им,а легитимират и обслужват неговия.Би било чудесно в парламента да има група,доминирани от хора със собствен бизнес,но уви,такава парламентарна група засега няма.

 41. 41 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Е това е шуробаджанащина !!!

 42. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#32] от "niksan1":

  А за коя пасмина си гласувал?! За оная дето не може да се обедини около нищо поради вождизма и алчността и по тази причина гледа парламента изпод опашката на коня ли?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 43. 43 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3964 Любопитно

  Защо е така, лично аз не мога да си обясня, но хората са толкова наивни и глупави, че чак не е за вярване...!
  —цитат от коментар 30 на tww09306483


  Абсолютно сте прав, за съжаление! :-/ Иначе, към добрия ви коментар ще добавя името на Ники Бюрека и той беше един от "спасителите" на България, който вкара своята партия в парламента, а той самия замина за европарламента. Преди него си спомням, че имаше един Яне Янев с вече несъществуваща партия РЗС.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 44. 44 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Преди два- три дни синът на Кирчо Киров, един от отвлечените бизнесмени , проплака пред една телевизия , по повод искания откуп за баща му от банитите - Знаете ли как се събират три милиона за седем години от честен труд . Просто е невъзможно .
  Момчето да попита Марешки . Същия също пред телевизионните камери на въпроса дали е богат 1 отговори - Няма как да се нарече богат човек , който няма поне двайсе - триисе милиона . Аз имам пъти повече . . Значи много лесно се събират . Особено ако ги късаш от устата на милиони болни българи . Извода правя от личен опит - опаковка от Ентан , което4 вярно , не е лекарство , но се рекламира като добавка към лекарства за очи , в аптека на "благодетеля " Марешки струва два лева по- скъпо , отколкото в другите аптеки . Същото е и с част от останалите лекарства . Така че - Марешки на рентгена на НАП.

 45. 45 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво Редакцията.
  Хайде сега, като сте казали А, да продължите с Б, В, Г ....
  Хайде в утрешния брой на вестника да има пълне анализ и на останалите партии, подред, по домовата книга.
  А ако искате да ви е по-лесно, почнете с Вашата партия, на Христо Иванов, "Да България"
  Нали ?

 46. 46 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#19] от "v_l":

  Да, интересен парадокс. Който на моменти ме кара да мисля, че живея в една огромна мистификация. Как, обаче, се поддържа тя - нямам никаква идея.
  Днес слушах пак за книгата "Бившите хора" на Христо Христов и Вили Лилков. Вили Лилков описа много хубаво, с малко изречения как е бил унищожен естественият елит и какво идва на негово място, как се заражда новият морал. Може би там някъде е обяснението. А защо не можем да се отърсим от всичко това вече близо 30 години - ами просто се поддържа старата система с известни изменения, но премерени, за да няма истинска промяна.

 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 668 Весело


  До коментар [#6] от "Иво": С кой акъл стотици хиляди българи гласуваха за този мошеник!?

  С промития от демократичното право на избор . Които произведе и понятието Функционална неграмотност . Придобиващо размерите на епидемия .

 48. 48 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Весело

  Я да си каже сега кой е от прайда, че така рипате срещу Марешки :-D
  Като гледам и дабългарите също за на амбразурата в защита на прайда.
  Армия от "многодетни" пед*расти.

 49. 49 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#17] от "stenli1":Кой от ГЕРБ вкара в Народното събрание МНОГО БЛИЗЪК роднина на КМЕТА в СИМИТЛИ?

  Ами този , който , според собственика на известна благоевградска фирма , на Събора в Симитли се изцепи за " много близките лични отношения " между кмета и търсения кой от Герб .

 50. 50 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1210 Разстроено

  Истината е, че сами сме си виновни. Едно време раздаваха кебабчета, днес по-евтин бензин.

 51. 51 Профил на Боби М
  Боби М
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Това като в Милицията :
  За да станеш милиционер трябва да имаш кръвна или сексуална връзка с някой от клана.

  Ако спориш с идиот , вероятно същото прави и той.
 52. 52 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 584 Неутрално

  "Дневник", това опит за компромат ли е? Доста нескопосано, тогава. Не ли? Тогава очаквам от вас това, което е написал sega_007 в коментар № 45!!!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 53. 53 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 578 Весело

  Целият парламент е така, не само марешката част.
  —цитат от коментар 9 на lechevalier


  Ма поне е избран пропорционално ("целият Парламент", де)...

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Смятай- ако беше избиран мажоритарно- сигурно "целият Парламент" щеше да е "така". 😀😀😀

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#22] от "Читател": Сам ще се убедиш с очите и ушите си.

  Не си довършил . Условието е да ДОЖИВЕЕ. По- скоро епитафията му ще бъде - НЕ ДОЖИВЯ , СИРОМАХА 1

 55. 55 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#26] от "valve_stem":

  Те просто са клиенти на една банка,при създаването си руска,с капитали на Майкъл Чорни.
  По късно се превръща в Юробанк,но руският привкус на капиталите остава!
  Ето защо не ми е чудно защо гласува с другарите от БКП/БСП/ за оставката на Председателя на НС господин Главчев !
  От "цървул - пътък не става",господа!
  И от руски мужик - барин също !Те са от "гнилите ябълки"според определението на един посланик на "бяла държава"!

 56. 56 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 578 Разстроено

  И тука иде да си зададем въпроса ... е що всички тия бизнесмени не си гледат бизнеса, ами са седнали една умряла държава да управляват. И съвсем не сложния отговор разбира се е, щот те пак си гледат бизнеса, а не държавата. При това от още по стратегическо и доходоносно място.Заблудените офци гласували за тях могат да пият по една студена вода. Интересно чудо е това българина ... тупа се в гърдите и се хвали с Ботев и Левски, а когато дойде време да си избира герои ... избира е такива.
  —цитат от коментар 19 на v_l


  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏😂😂😂😂😂

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 57. 57 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  Депутатите на Марешки - мрежа от бизнес, приятели и интереси

  Защото при другите това явление отсъства напълно:)
  Ей този Марешски - като трън в петата ви е..

  /не се чете/
 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#23] от "Fiji": защото ТИМ имат големи дългове към него, а Марешки откровено лобира за тях.

  Мисля , че по- скоро е обратното - Марешки да има дългове към ТИМ .

 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#55] от "doroteus":

  Пропуснали сте да кажете нещо за Путин! Все пак обаче може би опита ще се зачете и ще си получите хонорара!

  Под секрет да ви кажа! Фирмите на Марешки работят с една дузина банки.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Марешки започва да ми става симпатичен, в него има нещо от Тръмп - не е лицеприятен, не говори като политик, но е реален човек и бизнесмен, който си позволява да нарича нещата с истинските им имена, хвърля камък в блатото и не му пука !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 61. 61 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Мисля , че по- скоро е обратното - Марешки да има дългове към ТИМ .
  —цитат от коментар 58 на papyre

  Напълно възможно е. Едва ли любовта му към тях да е чиста и възвишена.

 62. 62 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Това е ясно - тъпия българин от десетилетия се оставя някой да го мачка. Кучето рипа според тоягата.

 63. 63 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Съжалявам че ше се изразя така ама като гледам кви хора му вършат работа на Магарешки - ако ви трябва някой, който да свърши работата, наемете си жена :) Моя личен опит показва същото .... освен това разбира се, че ще сложиш за депутати хора, на които вярваш и познаваш - че то това е смисъла. как ще им имаш доверие, ако не ги познаваш ? Тряя да ти ги е предложи г-н Плевнелиев ли нещо или кво ? Ай моля ви се с цървулските ви аристократични изцепки ...

 64. 64 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#51] от "Боби М.":

  Ако искаш да станеш милиционер можеш да го напеавиш веднага стига да не ти липсва някой крайник. Само в София се търсят около 2000 души.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 65. 65 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Къде било разковничето! Махнат ли се депутатите на Марешки, в парламента остават кристални идеалисти, дето само от благородни подбуди искат да служат на ползу роду, както беше до сега! Избирателните разкрития имат обратен ефект!

  Мърфи е оптимист!
 66. 66 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#19] от "v_l":
  "Интересно чудо е това българина ... тупа се в гърдите и се хвали с Ботев и Левски, а когато дойде време да си избира герои ... избира е такива."

  И когато дойде времето кой точно герой трябваше да бъде избран?

  Мърфи е оптимист!
 67. 67 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Съвсем разумно Марешки е сложил на избираеми места в листите си хора, които познава и на които вярва.
  За да не бъдат изкупени от Боку.

  Отделен е въпросът защо хора, които не ги познават, са гласували за тях.

  pump it!
 68. 68 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 844 Неутрално

  И какво като са свързани с него? Че на кой друг да има най-голямо доверие? И аз да бях на негово място и аз щях да си сложа всички приятели в листите. Все пак неговата партия не е "идеологическа" (долу комунизма, да живей социализма и т.н.), а с икономическа насоченост (да спрем простотиите на Лукойл).

 69. 69 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Народ мърша сме. Много будали се продадоха на Марешки за 20 стотинки по-евтин бензин, за да го вкарат в парламента. И като го вкараха сега как Марешки им прави живота по-добър в парламента?

 70. 70 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 748 Неутрално

  С една дума казано Воля на Марешки - руски или съветски клонниг на БСП-то: съпругата на Марешки - Светлана Александровна Марешка - бащиното име я показва рускиня.

 71. 71 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Браво Редакцията.Хайде сега, като сте казали А, да продължите с Б, В, Г ....Хайде в утрешния брой на вестника да има пълне анализ и на останалите партии, подред, по домовата книга.А ако искате да ви е по-лесно, почнете с Вашата партия, на Христо Иванов, "Да България"Нали ?
  —цитат от коментар 45 на sega_007


  "Дневник", това опит за компромат ли е? Доста нескопосано, тогава. Не ли? Тогава очаквам от вас това, което е написал sega_007 в коментар № 45!!!
  —цитат от коментар 52 на ТНТ

  ДаБГ нямат депутати в тоя кирлив парламент. Само вашите мутри са там, защото вие си ги избрахте. Ако нещо не ви харесва, другият път избирайте с главата си. Както един колега каза по-горе - "Когато дойде време да избираме герои, ние избираме тия!". Но какъвто е матряла, такава е прокуратурата, такива са депутатите, такова е образованието, такова е здравеопазването, такава в журналистиката, такива са и бизнесмените.

 72. 72 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#69] от "Иван Иванов":

  абе за разлика от другите дето ни вдигат цените на всичко ,все още Марешки ми ги смъква и в аптеката и в бензиностанцията , та не ти разбрах логиката ,мен не ми пречи и като депутат ,стига да може да пробие ДС статуквото в парламента

 73. 73 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#69] от "Иван Иванов":

  Много интересно съждение! Българинът се продал за 20 стотинки за бензин, а не се продал за безсмисленото плямпане за привидна борба с картелите!
  Глупав българин! Глупав! Как може да гласува за някой, който е йапеавил нещо реално! Трябваше да гласува за някой пич.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 74. 74 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#69] от "Иван Иванов":

  Много интересно съждение! Българинът се продал за 20 стотинки за бензин, а не се продал за безсмисленото плямпане за привидна борба с картелите!
  Глупав българин! Глупав! Как може да гласува за някой, който е йапеавил нещо реално! Трябваше да гласува за някой пич.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 75. 75 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#69] от "Иван Иванов":

  Много интересно съждение! Българинът се продал за 20 стотинки за бензин, а не се продал за безсмисленото плямпане за привидна борба с картелите!
  Глупав българин! Глупав! Как може да гласува за някой, който е йапеавил нещо реално! Трябваше да гласува за някой пич.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 76. 76 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Начи, Марешки е кофти, щото незнамсик'во, А ХИ е готин, щото говори едни приказки, нищо че направи каквото трябва в Парламента да няма 30 афтентични депутати ???
  Да ви имам критериите ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 77. 77 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#13] от "Judjuk":
  Отговорът е прост: "Защото сме съветски хора и комунета!".

 78. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  Мдам. ВрЪти, сУчи - определени хорица все до доносчето го докарват.

  Не, че съм любител на Марешки и това, което той олицветворява.
  Само ме гложди гадничкият въпрос - туй списъче, тая справка ... що не я пуснаха принципните и морални стожери преди изборите?
  И защо точно сега?

  А, май нещо се опита да навирва глава Марешкия. Баш тази седмица.
  И те' ни ворците срещу #КОЙ и Статуквото как го погнаха. Да влиза в строя ...

  Отврат!

 79. 79 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Не знм какъв е марешки, но вчера в парламента каза, че герб и бсп трябва да спрат с малоумните си обвинения и да започнат да работят.

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 80. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1967 Весело

  Поне бай ти Марешки залага на “проверени кадри”.
  Ако го огрее да влезе втори път в парламента или успее да вкара кметове на следващите местни избори ще му се наложи вече да листва и по-далечни роднини. Тук е така - през 2009 Борисов нали също беше нацвъкал кандидатите по формулата “милиционер-роднина”...

  I Want To Believe
 81. 81 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#75] от "tribiri":

  Само хора без акъл могат да гласуват за Марешки и да се самозалъгват, че ще им оправи живота от парламента с неговата рода и фирмени служители, които вкара. Марешки ви го н**ука яко, а вие будалите му повярвахте. И каква е връзката с това, че продавал евтини лекарства (с евтино качество) и евтин бензин та го направихте депутат?

 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#81] от "Иван Иванов":

  Само много тъп човек може да очаква, че изобщо някой политик, особено пък български, ще му оправи живота! Най-много да му пробута живачна ваксина или да придаде на някой градинката пред дома му.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#69] от "Иван Иванов":

  То..., същото се пита и за ГЕРБ...! Скоро ще станат 10 години, откак ГЕРБ управлява и...??? Какво...? Ами, едно голямо нищо! България си стои все така, най-бедна и с най-нисък стандарт в Европа. Като разликите не се измерват с проценти, а в пъти!
  Преди десетина години се утешавахме, че румънците са по-зле и от нас. Вече и те са по-добре...!
  Продали се на Марешки хората, ама много евтино се продали...??! Като се продадоха на ГЕРБ, за без пари... Какво??! С, какво ГЕРБ направи живота на хората, по-добър?

  Бивш tww09306483.
 84. 84 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#78] от "xm...":

  Не само медиите! Виж и местните умни, красиви и богати как го погнаха! Правят се на неразбрали, че който е гласувал за тях, не е гласувал за Воля, а е гласувал за Марешки.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 85. 85 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Неутрално

  :) По семейному, по амрикански. Ако е допустимо за Тръмп, защо да не е допустимо са Марешки :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 86. 86 Профил на stamata
  stamata
  Рейтинг: 272 Неутрално

  СДРУЖЕНИЕ "НОВА СВЕТЛИНА" Сдружение, гр.Варна БУЛСТАТ 177074683
  Управляващ: Име: ДОБРИН СТЕФАНОВ СТЕФАНОВ , ЕГН: 8002181181 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: ВЕСЕЛИН НАЙДЕНОВ МАРЕШКИ , ЕГН: 6703261004 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: ЯНЧО ДИМИТРОВ НЕСТОРОВ , ЕГН: 4405111020 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: КИРИЛ ВЕЛИКОВ КИРОВ , ЕГН: 6504187985 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ БАЕВ , ЕГН: 6806270600 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: РАДОСЛАВ ТОДОРОВ РАШЕВ , ЕГН: 6412176780 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: БОЯН ГЕОРГИЕВ ГОСПОДИНОВ , ЕГН: 7307027901 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: КЕВОРК АГОП КРИКОРЯН , ЕГН: 7707061080 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ
  Управляващ: Име: ЛЪЧЕЗАР КОЛЕВ ЛАЗАРОВ , ЕГН: 7106201061 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Управляващ

  Управляващ: Име: ДОБРИН СТЕФАНОВ СТЕФАНОВ , ЕГН: 8002181181 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: ВЕСЕЛИН НАЙДЕНОВ МАРЕШКИ , ЕГН: 6703261004 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: ЯНЧО ДИМИТРОВ НЕСТОРОВ , ЕГН: 4405111020 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: КИРИЛ ВЕЛИКОВ КИРОВ , ЕГН: 6504187985 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ БАЕВ , ЕГН: 6806270600 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: РАДОСЛАВ ТОДОРОВ РАШЕВ , ЕГН: 6412176780 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: БОЯН ГЕОРГИЕВ ГОСПОДИНОВ , ЕГН: 7307027901 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: КЕВОРК АГОП КРИКОРЯН , ЕГН: 7707061080 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Управляващ: Име: ЛЪЧЕЗАР КОЛЕВ ЛАЗАРОВ , ЕГН: 7106201061 Свързани лица , Държава: България
  Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление (Управителен съвет)
  Начин на представляване: заедно

 87. 87 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#83] от "tww09306483":

  Нека бъдем точни! Има разлика между Европа и ЕС. В Европа има 9 държави, които са по-зле от нас.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 88. 88 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Кому толкова боде очите варненския шмекер Марешки, че цял ден тази безмислена и безсмислена статия седи на челно място, чудя се аз?

 89. 89 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  До коментар [#84] от "tribiri":
  Местното типопредставител не ми е интересен. Чехълчетата и разните му там едноклетъчни, прокариоти и подобни първични форми на същаствуване на протоплазмата ги учих още в прогимназията ...
  Интересно ми е друго - с какво пък чак толкоз е заслужил Марешкия това "внимание"?
  При това така откровено заявено?
  Не е просто заради някакво си смешно гласуване вчера.

 90. 90 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 219 Разстроено

  Мутра-Бизнесмен-Депутат...тоя филм сме го гледали вече. Една ОПГ повече или по малко в парламента не променя картинката.
  —цитат от коментар 1 на aha


  И ще продължим да го гледаме, докато останките от някаква обществената нетърпимост се ограничават до коментари в интернет, а избирателната активност на парламентарните избори гравитира около 50-те процента.

 91. 91 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#89] от "xm...":

  Ам антисистемен играч е! Вместо да заклеймява картелите по радиото и телевизията и да обяднява, каква чутовна борба води с многоглавата хидра, той направо къса от залъка на същата тази хидра. Кой ще го търпи такъв!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 92. 92 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2840 Любопитно

  До коментар [#91] от "tribiri":
  Анджък, де!
  Ама с какво конкретно посегна, та е този юруш връз ньега с извадени шашки?

  Щото не е идеологически, то е ясно.
  Да не е заради летището?

 93. 93 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Пламен Кирилов Христов, който беше водач на листата в Плевен ...
  Съпругата на Пламен Христов - Полина Цветослaвова Цанкова – Христова също е депутат. Тя водеше листите в Плевен и Перник

  Предполагам, че той е водил лидтат в Плевен, а тя е водила него.

  Толкова се е бързало да се сглоби материалчето, че не е имало време
  Да се провери.

  Да не би Марешки да се готви да отваря нови бензиностанции!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 94. 94 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#92] от "xm...":

  Там кандидатстват две турски фирми и една немска. Не мога да открия връзка, освен амо ОП се дърпат и не искат да гласуват закона, та трябва да се осигури ДПС + Воля.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 95. 95 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Марешката група гласува "неправилно" вчера и веднага заваляха разтърсващи разкрития!Имал кредитна карта с лимит от 10 хил.лв.! УжасТ! Ами и аз имам. Трябва ли да се срамувам?
  —цитат от коментар 38 на tribiri


  А аз за 2 пъти повече

 96. 96 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#6] от "Иво":

  И защо да е мошеник? Не съм чул никой официално да се е оплакал от бизнес с Марешки. Нека журналягите от Дневник направят подобни подробни извлечения за всички депутати, особено за "корпулентния" или за Нинова или за Р. Овч, или за Р. Герчев или за Доган да видим какво ще излезе. кредитен милионер е този, който е взел парите и не ги е върнал, каквито са 99% от настоящите бизнесмени на БСП, но Марешки не е от тях.

 97. 97 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  не мога да понасям Марешки, но атака по него след гласуването вчера ми прилича на да защитим с голи гърди Бойко Борисов, айде нема нужда

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 98. 98 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#90] от "dc_ken":

  Реалната активност на избори е над 75%, НО голяма част от избирателите (около 2млн) се водят в списъците, а в действителност са в чужбина. Ако се направи електронното гласуване тази истина ще лъсне.

 99. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  До коментар [#94] от "tribiri":
  В това има някаква логика.
  Макар че мат'рялът на ОП е лесен, ша им "обЯснат" що трябвало тъй, няма да им е за пръв път ...

  Но се чудя и за някакви по-дълбоки води, че сега си е време разделно отсекъде.
  И в Европата, и съвсем международно, дето е лафа. Много нещо е заложено на пангара.
  Бесепето що скочи така изненадващо баш на Главчев? Че той, човечецът, по-мравка и от Тетка!
  Можеха да бият тъпана и без това шоу. А и Марешкия навири глава, патреоте се скатават у храсталаците, медиите занимават мат'ряла с откровени глупости ...
  Всички признаци, че става нещо сериозно зад кулисите, са налице!

 100. 100 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 470 Весело

  Те това е - обяви магарето,че никога няма да стане гей и се появиха много харесващи го.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK