Кабинетът отпусна 7 млн. лева на Пловдив за "Европейска столица на културата"

Кабинетът отпусна 7 млн. лева на Пловдив за "Европейска столица на културата"

© Георги КожухаровКабинетът одобри трансфер от 7 млн. лева за тази година, с които да бъде обезпечена инициативата Пловдив Европейска столица на културата 2019.


Средствата се предоставят за финансиране на изграждането на нова или за обновяване на съществуваща културна инфраструктура – музеи, галерии, театри, концертни зали, центрове за изкуство и др., и за обновяване на градската среда – площади, градини, благоустрояване на обществени пространства, съобщи правителствената информационна служба.


Трансферът е по бюджета на община Пловдив за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2017 г. и за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г.


В края на май премиерът Бойко Борисов обяви, че Пловдив ще получи 20 млн. лв. за подготовката за "Европейска столица на културата 2019". Повод за думите му е информацията, че необходимите за инициативата средства са налични, но има проблем със законовото им прехвърляне от държавата към общината.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK