Борисов свиква властите за облекчаване на административната тежест

Заседание на Министерски съвет МС Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Заседание на Министерски съвет МС Бойко БорисовПремиерът Бойко Борисов е свикал днес работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която трябва да бъдат обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.


От правителството ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев. В срещата ще участват кметове и представители на Националното сдружение на общините в България, представители на Агенцията по вписванията, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Камарата на архитектите, Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет и Държавната агенция по електронно управление.


Правителството обмисля въвеждането на санкции за държавната и местна администрация, ако чиновниците не изпълняват задълженията си, като това сами да взимат от регистрите необходимите данни, за които сега гражданите трябва да си вадят справки от различни служби.


Депутатите от ГЕРБ вече внесоха в парламента нов Административно процесуален кодекс, в него освен глоби за чиновници се въвеждат и такси за обжалване на държавни актове.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK