Спестяванията на Цацаров са се увеличили с малко, Димитър Узунов е получил наследство в ниви и имоти

Спестяванията на Цацаров са се увеличили с малко, Димитър Узунов е получил наследство в ниви и имоти

© Антон ПоповСпестяванията на главния прокурор Сотир Цацаров и съпругата му Меглена Цацарова, която е нотариус са се увеличили минимално през 2016 година и от 217 хиляди лева, вече са над 225 хиляди лева. Това показва декларацията пред Сметната палата на главния прокурор. Като произход на средствата са посочени наеми и заплати, а влоговете, които са на името на съпругата му са от "свободна професия"


Цацаров има налични средства в размер на 6 хиляди лева.


Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов пък е получил голямо наследство от над 20 ниви и ливади и имоти в района на Сатовчна и Гърмен. Преди да влезе във ВСС, Узунов беше председател на Районния съд в Сандански.
Председателят на Върховния административен съд Георги Колев е декларирал над 70 хиляди лева налични средства и влог на жена му - Нели Колева, която също е нотариус за над 50 хиляди лева.


Съпругът на конституционния съд Таня Райковска - Румен Райковски, който е адвокат - е декларирал над 140 хиляди лева вземания по договори от страната. Спореед миналогодишната декларация на Райковска тя имаше събрани спестявания за над 170 хиляди лева, като в тях се включваше и обезщетението от 20 работни заплати, което тя има от съдебната система. Тази година спестяванията й са увеличили с близо 20 хиляди лева и влоговете й са около 190 хиляди лева.


Главният съдебен инспектор Теодора Точкова има два кредита за над 30 хиляди лева.


Васил Петров, членът на ВСС и известен като бащата на жената, от която депутатът от ДПС Делян Пеевски има дете, е купил заедно със съпругата си вила в Гърция за над 80 хиляди лева. Средствата за нея дошли от продажба на недвижим имот и заплата. Петров има над 30 хиляди лева спестени и е декларирал, че има близо 30 хиляди лева вземане по заем.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK