Каракачанов не се е отказал от връщането на казармата

Красимир Каракачанов

© Георги Кожухаров

Красимир КаракачановНе сме се отказали от връщането на наборната служба, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос от парламентарния контрол на депутата от БСП Антон Кутев. Въпросът на Кутев беше за добороволното обучение и наборната служба. Каракачанов му отговори, че 649 души са преминали за 2 години през начална и специална военна подготовка за което са похарчени 219 728 лв. Завършилите курсовете се записват в запасния резерв и имат предимство при кандидатстване на работа в армията или действащия военен резерв. Според Каракачанов за истинско обучение били необходими 10-12 млн. лв. годишно.


"Направихме ужасна грешка, когато 2007 г., променяйки Конституцията, без дебат по същество, въпреки мнението на професионалните военни, които смятаха, че не трябва да бързаме с отменянето на наборната военна служба, а трябва да търсим вариант за смесена такава. В програмата сме отбелязали военно обучение в училищата като за начало. Там, освен уроците за славата на българската армия, трябва да се учат и конкретни неща – как се борави с оръжие, как се реагира във военна ситуация, как се оказа първа помощ", каза вицепремиерът. След военното обучение стоял въпросът за въвеждане на доброволния принцип за онези граждани, които желаят доброволно да служат в армията. "Темата с наборната военна служба не е затворена, защото тази тема се налага от само себе си, наблюдавайки събитията около България и практиката на други европейски държави", каза Красимир Каракачанов. Той даде пример, че наборната военна служба в момента съществува в Швеция, Австрия, Швейцария, Дания, Норвегия, Естония и Финландия, но не каза че в останалите страни в Европа няма такава.


"Наборната военна служба се налага, защото ако се случи нещо и се налага да мобилизираме хората да защитават страната си, те ще бъдат пратени като едно пушечно месо без елементарна подготовка. Въпросът е дали ще пристъпим към този ход, а не къде ще ги настаним и колко ще струва. Сигурността на българските граждани не може да бъде оценявана в пари, това е въпрос на задължения на България и институциите ѝ", каза още Каракачанов попитан от Кутев колко би струвало връщането на службата. Преди да зададе уточняващите въпроси Кутев каза: "От това, което разбрах е, че ще върнете наборната военна служба, ама друг път". Каракачанов му отговори, че според сметки на Министерството на отбраната връщането на казармата щяло да струва 100 млн. лв. Около 50 000 са хората които навършват пълнолетие годишно, половината от тях са момичета, а 30% от момчетата не отговаряли на изискванията, каза още министърът на отбраната.


На друг въпрос Каракачанов отговори, че проблема с недокомплекта на личния състав в армията се задълбочава и в момента не достигат 8100 души. От тях 5600 са местата за войници, сержанти и офицери сред професионалната армия, а 2500 са за резервисти.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Достатъчни са 3-4 месеца интензивно военно обучение, не повече, че младежите станаха девойки вече.. само се епилират и седят пред огледалото..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Връщай казармата! Днешните фейсбукари имат крещяща нужда да се научат на ред и дисциплина, най-вече на дисциплина!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 3. 3 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  "Направихме ужасна грешка, когато 2007 г., променяйки Конституцията, без дебат по същество, въпреки мнението на професионалните военни, които смятаха, че не трябва да бързаме с отменянето на наборната военна служба"

  Ужасна грешка ще направите, ако върнете задължителната за всички наборна военна служба. Не, че това има шанс да се случи в скоро време. Поне докато ГЕРБ са против тази идея, а засега те дават сигнали, че са против.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 4. 4 Профил на ilegal
  ilegal
  Рейтинг: 332 Неутрално

  "...проблема с недокомплекта на личния състав в армията се задълбочава и в момента не достигат 8100 души..."

  "...Както е тръгнало, или трябва да върнете наборната служба, или да преструктурирате армията, или да я закриете..."

 5. 5 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 547 Неутрално

  "Наборната военна служба се налага, защото ако се случи нещо и се налага да мобилизираме хората да защитават страната си, те ще бъдат пратени като едно пушечно месо без елементарна подготовка."
  То защото като минеш 6 месеца, година или две казарма си нещо различно от пушечно месо. То бива некомпетентност, но патреотите избиват за пореден път.

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Ако въведат военна служба ще избягат и малкото искащи да живеят тук.

 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Весело

  "Наборната военна служба се налага, защото ако се случи нещо и се налага да мобилизираме хората..."
  --------
  Ще ме мобилизиралш да ви защитавам дебелите лакоми корумпирани задници ама на куково лято! :)

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1259 Весело

  Тоя счупи тъпомера. Бе Каракачанов, бре патрЕоте, бри бившо ДС доносниче/агентче. По мое време, когато служих, почти всички старшинки и офицери бяха такива дебелаци като тебе бре г-н министър на отбраната, а основната задача на войничетата беше да чистят, метат, да дават наряд и да се напиват. Това в бойно поделение на 30 километра от южната граница. Какво обучение какво нещо те е подгонило бре какванино? Ако човек не иска да се научи, не казарма ами и две казарми няма да го накарат да попие знания и умения. От къде бре ти хайлазино ще намериш парички да окомплектоваш бойни, наборни части които трябва да изграят учения, провеждат стрелби и тренировки нон-стоп!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 9. 9 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 515 Весело

  Каракачановият бюджет да бъде орязан до 16 кюфтета и едва двулитровка бира дневно.

 10. 10 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  много е важно, да се пратят хората кто пушечно месо със елементарна подготовка, поне да не вземат да си застрелят депутатите по грешка

  Birds of a feather flock together.
 11. 11 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Ту единият, ту другият "пaтриотичен" вицепремиер, се нaдпревaрвaт в дивотиите, които говорят.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 12. 12 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Нали си имаме вече гей-парад, закво са ни педерастките казарми...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 13. 13 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  за да не са пушечно месо, единствената алтернатива е въоръжаването на армията с модерна адекватна техника и професионално обучение

  Birds of a feather flock together.
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  Каракачанов ще остане в историята като единственият министър на отбраната на държава-член на НАТО, който няма допуск до класифицирана информация, понеже е агент на ДС.

  Би трябвало при това положение да прояви поне малко скромност и сдържаност и да не плещи глупости, с които само се излага.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 845 Весело

  Ужасна грешка ще направите, ако върнете задължителната за всички наборна военна служба.
  —цитат от коментар 3 на Иво

  Иво, виж как нещата се променят ... Напоследък само плюсове ти пиша.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 16. 16 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 476 Неутрално

  когато се уволних от армията, смятах, че това е най-голямата глупост - да ти отнемат свободата, да ти промиват мозъка, да ти спъват развитието, да ти стопират реализирането на идеи. Обаче сега като гледам свободната младеж на каква слободия го е обърнала, май си има нужда от малко дисциплина.

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#2] от "Taiga":

  Винаги ми се е повръщало от екземпляри, които имат нужда от дисциплина. Още повече от такива, дето си мислят, че баш казармата ще ти я даде..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Казармата и ученическите бригади са необходими за създаване на навици у младите - не е приятно за някои , ама е необходимо и полезно. На мъж службата не му тежи ... който не е мъж, не му е там мястото - нека си ходи по прайдове. Може да бъде доброволно с бъдещи привилегии ... да кажем право на носене на оръжие и охранителна дейност.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 19. 19 Профил на philologist
  philologist
  Рейтинг: 515 Весело

  Връщай казармата! Днешните фейсбукари имат крещяща нужда да се научат на ред и дисциплина, най-вече на дисциплина!
  —цитат от коментар 2 на Taiga


  Мдаа, друго си е дисциплината, научена в казармата по времето на комунизма...''Дисциплина'', с която България е цъвнала и вързала...

  Настроение: ROFL (Rolling On the Floor Laughing)

  Защо не е забранена, за престъпленията си срещу българския народ, регистрираната на 5.IX.1945г. комунистическа партия, преименувана на БСП на 3.IV.1990г.?!
 20. 20 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Тоя лъже яко. Най-вече той самия не си вярва :-)
  Колкото ортакът му Симеонов ще реши демографския проблем, толкова и той ще върне наборната служба.

 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Ако въведат военна служба ще избягат и малкото искащи да живеят тук.
  —цитат от коментар 6 на hodounski

  А българите може и да се върнат , за да си изкарат службата ей така за самочувствие и себеуважение. Всеки има нужда от достойнство. Както е писано : "Да разделим овцете от козите" и да се знае кой на какъв парад да ходи да се кефи.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Интересно откъде агент Иван знае мнението на военните от 2007г. Моите наблудения са коренно различни. Никой не искада се занимава с неграмотни, наркоманчета и лигльовци. Ако иска да въвежда наборна служба както в посочените страни трябва да предложи и алтернативна служба за тези, които по една или друга причина не искат да служат с оръжие.

 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#21] от "dark'star":

  Достойнство в казармата.... боже, ти в кеча ли си бил?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Нека иде пръв!

  И да разшири инициативата 3-5 месеца за дами.
  Дъщеря му да даде пример.

 25. 25 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Ми като не се е отказал от казармата да ходи. Много хора ще му се зарадват.
  А от празнословието му (доказващо единствено неграмотността му) излиза, че понеже нещо може да се случи, ние трябва да живеем в бомбоубежище. Не разбирам, като натрапва маанетата си за славната българска армия на учениците, как ще се подобри сигурността и на какво си въобразява, че ще научи децата? А те имат крещяща нужда от разтоварване на учебния материал.
  И последно към другите недорасляци, задаващи въпросите. Защо никой не поставя на Каракачанов въпроса колко абитуриенти ще останат в страната за влезнат в казармата му?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 26. 26 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#21] от "dark'star":Достойнство в казармата.... боже, ти в кеча ли си бил?
  —цитат от коментар 23 на Darth Plagueis
  Не, служих в Строителни войски. Гордея се с това.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 27. 27 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Отделно трябва да се възстановят Строителни войски = незаменима школа за така нужните сега кадри от багеристи и арматуристи, заварчици и кофражисти. Имаше и ограмотяване на нуждаещите се . Пред очите ми се обучиха майстори на ломен камък за водно - пречиствателни съоръжения. На много народ дадоха занаят ГУСВ. Това решава половината проблеми на някои социални групи.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 28. 28 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1259 Любопитно

  До коментар [#25] от "Gopeто":

  Какво казваш, че българските ученици имали крещяща нужда от разтоварване на учебния материал!? Момко, тука при мен, интеграли и диферницали се учат в гимназията а в БГ, поне докато живях там, се учеха в университетите. Бедата е че в БГ, учителите не правят процеса интересен за учениците, просто рецитират заучен материал и клишета. Не стимулират мислене и творчество а - зубрене.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 29. 29 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 734 Любопитно

  До коментар [#16] от "крайно-десен лузър":

  Ти май клеветиш и обиждаш моите деца?

  No Pain No Gain
 30. 30 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  До коментар [#15] от "captainFill":

  Мерси Капитане, но предполагам, че това ще бъде само временно. Но, каквото и да стане се надявам в бъдеще да водим нормална дискусия без взаимни обиди и клевети.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 31. 31 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#16] от "крайно-десен лузър":
  А ти като беше младеж каква дисциплина имаше?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 32. 32 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#28] от "tsyrvulan":
  На един лекар защо му е нужно да знае диференциали и интеграли, за да ги учат всички още в гимназията? А за скучните уроци и зубренето, точно в натоварената програма е проблема. Учителите трябва да преподават почти всеки час нов урок. Иначе ще им набиват канчетата. Как да преподават интересно?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 33. 33 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 749 Весело

  До коментар [#21] от "dark'star":
  С тая тъпотия :
  "А българите може и да се върнат , за да си изкарат службата ей така за самочувствие и себеуважение. "
  направо счупи тъпомера! Бе ти къде живееш?
  А щом твърдиш, че си служил в Строителни войски, а не знаеш какво е "КЕЧ", явно лъжеш за службата си. В бойните части Строителни войски бяха извести точно като КЕЧ, макар че формално погледнато КЕЧ беше част от СВ. Но както и да го наречеш там служеха главно младежи на наборна служба без средно образование или от малцинствата, предимно циганетата. Ти от кои беше?

 34. 34 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#32] от "Gopeто":

  Не се знае кой ще стане лекар, инжинер или началник влак. А щом хората са преценили че интеграли и дифернциали трябва да се учат в гимназията и се е оказало добре за развитието им, не си ти този който може да ги оспори. Още повече че държавата е 10 пъти по-богата измерено през БВП на калпак по номинал. Чужди езици също са много застъпени както и компютри. Ми те уроците са за това, за да преподаваш нещо ново. Упражненията са за затвърдяване на знанията.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 35. 35 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#27] от "dark'star":

  ++++

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 36. 36 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Разбира се, аз с удоволствие бих дал живота си и този на близките ми за Пеевски, Цаца, Борисов, Курнелия, Сергейчо, техните групировки и овшорки и всички знайни и по-незнайна мерзавци, дето не се накрадоха. Голем кеф ше ми е да продължават да ни крадат!
  Ха-ха!
  Айде бе, Болен и Каракачанов на първа линия на фронта?!

 37. 37 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Отделно трябва да се възстановят Строителни войски = незаменима школа за така нужните сега кадри от багеристи и арматуристи, заварчици и кофражисти. Имаше и ограмотяване на нуждаещите се . Пред очите ми се обучиха майстори на ломен камък за водно - пречиствателни съоръжения. На много народ дадоха занаят ГУСВ. Това решава половината проблеми на някои социални групи.
  —цитат от коментар 27 на dark'star

  И като се възстановят Строителни войски какво ще правят? Къде ще им намериш работа при положение, че всичко минава през ЗОП? Ти ще наемеш ли полуграмотни и неграмотни "строители" тепърва да се учат на твой обект?

 38. 38 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  този човек има фиксация, по Фройд.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 39. 39 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#37] от "Гарван":

  ше бичат работа бадева по безсмислени проекти а ла "местене на дупка".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 40. 40 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  А иначе..
  За наборна войска, трябва дух и морал, който НЯМА как да дойде от разложена и ограбена територия имаща всички признаци на феодално владение. Няма как да дойде ентусиазъм в общество на което му обясняват, че 'болтовете на мерцедесите се развивали сами' или че тука требе да платиме за една банка... и т.н.
  ---
  Реалистично виждам 3-4 месеца военно обучение с много условности. Кога, как и за кой - мъгла.
  НРБ казармата НЕ искам и да коментирам. Само пълни дебили, лица дето не са на възраст да са стъпвали там, както и платени драскачи могат да я дават за някакъв пример

 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#33] от "marker":

  КЕЧ и ГУСВ си бяха напълно отделни със съвършеноо различни задачи,
  ... все едно ти какво си мислиш :-) СВ са от Ал. Стамбулийски и бяха полезни

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 233 Гневно

  "Наборната военна служба се налага, защото ако се случи нещо и се налага да мобилизираме хората да защитават страната си, те ще бъдат пратени като едно пушечно месо без елементарна подготовка."

  Ако стане нещо кой къде ще праща кого? Тези идиоти още си мислят с понятия като фронтови линии и мащабни операции. Ако ни нападне превъзхождащ противник като Турция или Русия или по опитен и нахъсан като Сърбия на нас с нашите ограничени ресурси ни трябва стратегия за асиметрична отбрана, партизанска борба и бой в градски условия, а за това се изисква специфична специализирана подготовка. Да ви е еб*м славата на българската рмия, хвалим се с постижения от началото на миналия век и мисленето ни е такова .

  Умерен толераст
 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално
 44. 44 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#17] от "Darth Plagueis":

  Прощавай, я да назовеш ти друго място, където ще научиш малкия, свикнал със смартфона, на повече ред и дисциплина от казармата?
  Защото резултатите са налице - в училищата вече бият учителите си ... Къде се е чуло и видяло такова нещо, къде отиде уважението.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 45. 45 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#34] от "tsyrvulan":
  Аз като не съм учил тези части от математиката в гимназията не съм се развил по-слабо. Нито пък моите познати, които са по-добре от мен. А държавата е богата и заради доброто образование, не заради това, което учат децата в училище.
  И пак казвам. Материала от учебниците трябва да се предаде целия. На практика време за упражнение и затвърждаване на наученото няма. За това учебната програма трябва да се разтовари и то осезателно и безкомпромисно.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  ...Защото резултатите са налице - в училищата вече бият учителите си ... Къде се е чуло и видяло такова нещо, къде отиде уважението.
  —цитат от коментар 44 на Taiga

  Като гледам министъро от МО - какво да се уважава в тази територия?

 48. 48 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Само така, учете българчетата да лазят в калта и да стрелят с калашник. А в същото време американчетата и китайчетата ги учат да правят атомни бомби, самолети и танкове...

 49. 49 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#21] от "dark'star":Достойнство в казармата.... боже, ти в кеча ли си бил?
  —цитат от коментар 23 на Darth Plagueis
  Не, служих в Строителни войски. Гордея се с това.
  -----------
  Значи, все пак НЕ СИ служил :)
  Теляк, твоите хора, комуно-ченгетата, правилно са те оценили още тогава: не ставаш за нищо :)
  Тъпанар.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 50. 50 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#21] от "dark'star":Достойнство в казармата.... боже, ти в кеча ли си бил?
  —цитат от коментар 23 на Darth Plagueis
  Не, служих в Строителни войски. Гордея се с това.
  -----------
  Значи, все пак НЕ СИ служил :)
  Теляк, твоите хора, комуно-ченгетата, правилно са те оценили още тогава: не ставаш за нищо :)
  Тъпанар.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 51. 51 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 521 Любопитно

  "Прощавай, я да назовеш ти друго място, където ще научиш малкия, свикнал със смартфона, на повече ред и дисциплина от казармата? "

  Вкъщи,къде другаде?!?При мама и тате. И от тях,от кого другиго?!? И,какво по дяволите,разбирате под "ред и дисциплина"?!? Да отдават чест,да си "скатават" дрехите ?!?(коланът навит,кепето върху колана :))))) Смартфонът пречи ли на дисциплината?! Как?

  "Защото резултатите са налице - в училищата вече бият учителите си ..."

  Е,тя, казармата е след училището,та "благотворното " и въздействие, няма как да помогне за отсъствието на подобни неща в училище.Пак родители,училище,общество,институции ще трябва да се справят.С общи усилия.

 52. 52 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#38] от "abdelhaqq":

  този човек иска да направи помен ( пред феновете си ) с чужда пита.

  Birds of a feather flock together.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK