Комисия ще проверява избора на изтребител и участието на президента

Владимир Тошев

© Юлия Лазарова

Владимир ТошевПарламентарна комисия ще проверява всички факти и обстоятелства по процедурата на избор на нов изтребител за армията ни, решиха депутатите. От изказванията на депутати от ГЕРБ по време на дебатите се разбра, че ще бъде обърнато внимание на ролята на президента Румен Радев, който допреди година беше командир на ВВС, а назначеното от него служебно правителство класира офертите за самолетите. Вместо спор "за" и "против" комисията дебатът се обърна на спор за "Грипен" или F-16.


От доклад на Министерството на отбраната до Министерския съвет от миналата седмица се разбра, че България ще преговаря с Швеция за купуването на нови изтребители "Грипен" и с Италия, които предлагат употребявани "Юрофайтър Тайфун". Третата възможност за купуване на F-16 от Португалия с логистичен пакет от САЩ не е била класирана от служебното правителство "поради несъответствие на ценовото му предложение с изискванията, заложени в RFP (request for proposal – искане за предоставяне на предложение - бел.авт.)". При процедурата, завършена от служебното правителство, на първо място е класиран "Грипен" с оценка 0.90, а предложението на Италия е класирано на второ място с резултат 0.61.


Генерал о.р. Константин Попов (ГЕРБ), който е до януари беше началник на отбраната, в началото на дебатите каза, че в процеса по избор нов за армията ни изтребител трябва да се отчетат и крайният ефект, както и политико-военните измерения от обвързването с конкретен доставчик. Попов обърна внимание, че оценката е направена по време на служебното правителство. "Тогава парламентът не съществуваше и нямаше парламентарен контрол", каза Попов. Според него създаването на комисията ще доведе до по-голямо ангажиране на Народното събрание в проектите за модернизация. Комисията трябва да се запознае с всички факти и обстоятелства и действията на длъжностните лица и какви са били мотивите и редът за вземане на решения. Комисията няма за цел да спре процеса за закупуване, а да осигури прозрачност, каза още Попов.
Генерал Константин Попов (в средата) сдава длъжността на вицеадмирал Емил Ефтимов

© Надежда Чипева, Капитал

Генерал Константин Попов (в средата) сдава длъжността на вицеадмирал Емил Ефтимов


Нинова: Борисов не иска ускорена модернизация на армията


Бойко Борисов и министрите му не искат ускорена реализация на проектите за модернизация, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, каквото беше решението на Консултативния съвет за национална сигурност. Тя напомни, че на 23 юни премиерът Борисов направи изявление с премиера на Швеция, че започва разговори за "Грипен". "Защо не отиде в Италия или САЩ? Какво се случи в тази една седмица? Не е необходимо много да се сетим", каза Нинова. Според Нинова комисията се създава заради изявлението на президента Радев в Гърция, че започва борба с корупцията и политическата класа няма воля да участва.
Атаката ви е персонално срещу президента, каза Нинова. Тя няколко пъти каза, че БСП застава зад президента Радев в борбата му срещу корупцията и в най-скоро време ще има конкретни сигнали.


Тома Биков (ГЕРБ) каза към Нинова, че не прави услуга на президента, като го поставя в ситуация БСП да остава зад него, а управляващите да са срещу него. "На 9 юни президентът заяви, че спорът се води между лобисти и авиатори. Редно е да се слушаме в неговите думи и да проверим кои са лобистите", добави Биков.


ДПС: Компрометира се процедурата


Йордан Цонев каза, че ДПС няма да подкрепи създаването на комисията, защото процедура, която е в ход, ще бъде блокирана и компрометирана. "Такива комисии се създават в края на процедурата", каза Цонев и напомни, че процедурата не е спазена от кабинета "Борисов 2." Според решението на парламента отпреди година изборът на изпълнител трябва да бъде завършен до септември 2016 г., а договорът да е изпълнен до декември 2016 г. "Вашето решение ще ни компрометира като държава", каза Цонев.


Владимир Тошев (ГЕРБ) обърна спора дали да бъде създадена комисията към избора на модел изтребител. Не можем да надградим "Грипен" с друг самолет, F-16 може да бъде надграден с F-35, каза Тошев. Той добави, че трябва да се чуят отговорите на въпроса защо е декласиран F-16.


Йордан Цонев попита какво пречеше комисията по отбрана да контролира процеса и добави, че договорът трябва да бъде ратифициран, а няма ратификация, по която да се произнесе парламентът без подробен доклад.


Румен Радев ръководел избора


Може би ще ви е страх да се разбере кой е бил ръководител на работната група, кой е писал заданието за искането на информация, каза Тошев. После си отговори, че това е бил генерал Румен Радев, който тогава беше командир на ВВС. Има произведени около 250 "Грипен"-а, които не са воювали никъде за разлика от F-16, каза още Тошев.


Заседание на 44 народно събрание Славчо Велков БСП

© Юлия Лазарова

Заседание на 44 народно събрание Славчо Велков БСП


"Онези самолети, уважаеми г-н Тошев, които вие споменахте, са трета ръка, дислоцирани са във военното гробище за самолети в Аризона и са произведени преди 40 г.", отговори му Славчо Велков (БСП). Колко ще ви струва мушката, ако ви е празна пушката?


БСП: Искате да оваляте президента в катран


На всички въпроси знаете отговорите, каза Крум Зарков (БСП). Според него решението на служебното правителство за класиране на офертите за самолетите на служебното правителство с нищо не обвързва решението на сегашния кабинет. "Един неопетнен човек трябва да бъде завлечен в катрана на българската политика и да бъде къпан там два месеца", каза Зарков за президента Румен Радев. "Никога няма да достигнете това, което той достигна. Хората го обичат и му вярват", добави Зарков.


Имало скандали с "Грипен"


Лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов напомни, че президентът Радев през 2014 г. при завръщането си от Унгария е дал за пример купуването на "Грипен". "Само две държави, закупили "Грипен", са членки на НАТО – Чехия и Унгария, и те завършват със скандал. В Словакия правителството е обвинено в корупция заради купуването на "Грипен", каза Цветанов. Той каза по адрес на БСП и ДПС, че ако не подкрепят създаването на комисията, означава, че са за корупцията.


В крайна сметка комисията бе гласувана. Тя ще се състои от 19 народни представители за срок от 2 месеца. За председател на комисията бе избран народният представител от ГЕРБ Емил Христов, а за зам.-председател Христо Гаджев. Членове на комисията от ГЕРБ ще бъдат Пламен Манушев, Владимир Тошев, Антон Тодоров, Анна Александрова, Евгения Ангелкова и Маноил Манев. От БСП - Жельо Бойчев, Филип Попов, Спас Панчев, Николай Цонков, Петър Витанов и Таско Ерменков. От "Обединени патриоти" членове на комисията ще бъдат: Милен Михов и Борис Вангелов. От ДПС - Симеон Симеонов и Джейхан Имбрямов. От "Воля" - Слави Нецов.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2797 Весело

  Очакваме банковата сметка в шведски крони...

 2. 2 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Неутрално

  Руската резидентура подозрително силно натиска за Грипените.

  Gunter glieben glauchen globen
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5998 Неутрално

  Поредната дъвка за балъци.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  Албански реотан - загрява със закъснение.
  Горещото сега - ДКЕВР и последните обвинения там.
  "Специализирано звено “Антикорупция“ обвини двама бивши председатели на КЕВР в престъпления по служба" - http://www.prb.bg/bg/news/aktualno/specializirano-zveno-antikorupciya-obvini-dvama-bi/

 5. 5 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Е не! Хайде на бас че накрая ще купим 30 годишните португалски бараки. Винаги сме вземали грешни решения, защото проклятието на България е че "физкултурни ците" в историята и са равномерно разпределени.

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 6. 6 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Ясно е, че всичко ще бъде с гриф "секретно". Но този президент все повече заприличва на мераклия за цялата власт.

 7. 7 Профил на Str8 G
  Str8 G
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Човек наистина да го е срам от тези "лидери".

  После българинът бил такъв бил онакъв - виж ни армията и прочие. Какво да я гледаме армията?

  Виж ги тези как не ги е срам в днешните смутни времена да обсъждат покупката на някакви ръждясали корита!

 8. 8 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Става въпрос за едни големи пари , някой ги взе и сега не му се връщат .
  Трябва да се издържат бивши и настоящи съпруги .

 9. 9 Профил на Str8 G
  Str8 G
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Иначе знаят да се возят в чисто нови, неупотребявани лимузини нали ?

  И ги оглеждат от игла до конец и за най-малкта драскотинка и дефектче?

 10. 10 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Руската резидентура подозрително силно натиска за Грипените.
  —цитат от коментар 2 на Alarmstufe: Rot


  Точно обратното, руската резентура подозрително иска да се мотаем вечно с процедури, комисии, доклади и стратегии, за да не се купят никакви нови самолети и да хвърляме стотици милиони за скапаните руски МИГ-ове, докато останем и без тях.
  В краен случай, купуването на 8 бракувани аналогови 40-годишни железа също върши работа на Кремъл.

 11. 11 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 289 Любопитно

  Какво значение има,какви ше са самальотите!?Нали след 15-20 години, може и да ги нарежем!?

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 12. 12 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Неутрално

  Бойко Ноев: Президентът е в тежък конфликт на интереси за изтребителите:
  http://www.mediapool.bg/boiko-noev-prezidentat-e-v-tezhak-konflikt-na-interesi-za-iztrebitelite-news265901.html

  Gunter glieben glauchen globen
 13. 13 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  "Никога няма да достигнете това, което той достигна. Хората го обичат и му вярват",

  Курнелия и шайката около нея смятат да използват похватите на Путин за създаване имидж на "президента на трите каки". Но българинът не е заразен с царепоклоничество, което недвусмислено показа , когато безцеремонно изрита Симеон. Така, че сегашното недоразумение ще си остане за вътрешна консумация на БСП-да си го обичат и да му вярват, колкото си искат!

 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3487 Неутрално

  "Комисия ще проверява избора на изтребител и участието на президента"

  Няма да е за добро ако се стигне до импийчмънт. Идва Йотова. Руската резидентура е стабилно подсигурена с резерви.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5998 Неутрално

  До коментар [#6] от "stedim":

  цялата власт я иска бойко ,защото този президент не му слугува и не го обслужва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бойко Ноев: Президентът е в тежък конфликт на интереси за изтребителите:http://www.mediapool.bg/boiko-noev-prezidentat-e-v-tezhak-konflikt-na-interesi-za-iztrebitelite-news265901.html
  —цитат от коментар 12 на Alarmstufe: Rot


  Бойко Ноев по-добре да разкаже,какви богоугодни сделки направи преди 20 години,когато беше Министър на отбраната в правителството на другаря Иван Костов!?ВИНАГИ се разчита, на късата памет на българина!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  Искат да овалят президента в катран, заяви Нинова.

  Ми като той сам се овалва, какво да правим?! Ти си му майка, ти го чисти! Ама Ариел, ...и други прахове. Ако искаш, ще ти дам омекотител. Или той си има заради годините.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  За нова година тоя май няма да се налага да го слушаме.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#8] от "lout66":

  Едва ли дава нещо на бившата "Радева".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Когато се купува нов самолет сделката е между българското правителство и фирмата производител. Когато се купува употребяван самолет сделката е между българското правителство и правителството на държавата която притежава самолетите.
  Като говорим за корупция, нека всеки сам си направи извод в кой случай корупцията е възможна.

 21. 21 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Неутрално

  До коментар [#16] от "Лозан Чапаев":
  Тогава не са правени сделки. Или поне не толкова значителни.

  Gunter glieben glauchen globen
 22. 22 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Тъп, по- тъп, най-тъп, гербераст. Тепигьосите дори не осъзнават, че повечето обвинения са към техния К Попов.

 23. 23 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Любопитно

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  Викаш, да си пазим резидента, каквито и глупости да натвори?

  Gunter glieben glauchen globen
 24. 24 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 571 Неутрално

  За нова година тоя май няма да се налага да го слушаме.
  —цитат от коментар 18 на Росен (Путлер капут)


  Мечтай си. Мечтите са безплатни, даже и болните.

 25. 25 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#16] от "Лозан Чапаев":Тогава не са правени сделки. Или поне не толкова значителни.
  —цитат от коментар 21 на Alarmstufe: Rot


  Така,така!При другаря Костов се правеше приватизация,и се крадеше умерено!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 26. 26 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#8] от "lout66":Едва ли дава нещо на бившата "Радева".
  —цитат от коментар 19 на Росен (Путлер капут)


  Новата радева кошмар за всеки гербераст. Верно ли не минава сбирка на ташунковците без да я споменат, оплюят и заклеймят?

 27. 27 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3487 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":Викаш, да си пазим резидента, каквито и глупости да натвори?
  —цитат от коментар 23 на Alarmstufe: Rot


  Напротив, отбелязвам , че руската резидентура се е снабдила с резервни кадри. Безродниците в България нямат свършване. И все на високи постове.

 28. 28 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Бойко Ноев: Президентът е в тежък конфликт на интереси за изтребителите:http://www.mediapool.bg/boiko-noev-prezidentat-e-v-tezhak-konflikt-na-interesi-za-iztrebitelite-news265901.html
  —цитат от коментар 12 на Alarmstufe: Rot  Когато се купува нов самолет сделката е между българското правителство и фирмата производител. Когато се купува употребяван самолет сделката е между българското правителство и правителството на държавата която притежава самолетите.Като говорим за корупция, нека всеки сам си направи извод в кой случай корупцията е възможна.
  —цитат от коментар 20 на blagoj


  Това ти ли го измисли в хоремака или те излъга някой гений?
  Защото ген. Константин Попов от ГЕРБ твърди точно обратното - за новите изтребители също ще се преговаря и ратифицират договори от НС с държави.

 29. 29 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#24] от "foure":

  Наесен президентски избори.
  И в България и в САЩ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 30. 30 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#26] от "foure":

  Какво значи този буламач от нахвърляни думи?
  Не ви ли инструктират?

  Новата радева си е кошмар за него, ама той си заслужава кошмара.
  Вероятно и за службите е кошмар тая.

  Така или иначе наесен няма да е президентша, въпреки че ще е с радев....може би.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 31. 31 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#16] от "Лозан Чапаев":

  Кои сделки бе каскет лъжлив?

  Бойко Ноев по-добре да разкаже,какви богоугодни сделки направи преди 20 години,когато беше Министър на отбраната в правителството на другаря Иван Костов
  —цитат от коментар 16 на Лозан Чапаев


  Да не говорим, че не е преди 20 години. Тогава на власт бяха твоите господари комуноидите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Щатската резидентура подозрително се напъва да провали доставката. Още не може да преживее, че не можаха да си пробутат издънените кошници, дето са по-дърти от сегашните ни МиГ-ове

 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Неутрално

  До коментар [#25] от "Лозан Чапаев":

  Кажи какви военни сделки са правени, селтик!

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2762 Любопитно

  Някой да чувства, че този "президент" е назначен от Решетников, за да дестабилизира България, както Путин се мъчи да дестабилизира ЕС? Щото аз го чувствам с кожата си!

 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Любопитно

  До коментар [#27] от "tacheaux":

  Не ми се изплъзваи, а отговори: Да пазим ли резидента или не?

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#32] от "Федоp Венедиктович Езеpский":

  За "кошниците" и Миговете...руски боклуци.

  Сам ще си отговориш
  Кое е по-добре?
  Нова "лада" или 12 годишен "Мерседес"?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#34] от "Дон Кихот":

  Аз, аз, аз.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#16] от "Лозан Чапаев":Кои сделки бе каскет лъжлив?
  —цитат от коментар 31 на Росен (Путлер капут)


  Росенееее,кой спечели изборите през 1997година?

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 39. 39 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Весело

  До коментар [#32] от "Федоp Венедиктович Езеpский":

  Резиденти може да има само на вражеска страна, като россссссия. Ти си един от тях, но на ниско ниво, поради липса на качества.

  Gunter glieben glauchen globen
 40. 40 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#38] от "Лозан Чапаев":

  Този дето ви изгони с огън и камъни от властта на 10-ти януари.

  Та спориш. Аз казвам, че няма 20 години.
  Края на юли 97-ма Костов взе властта.
  Сега е 28-ми юни 2017-та.

  Други въпроси из областта на математиката за втори клас?

  Бойко Ноев по-добре да разкаже,какви богоугодни сделки направи преди 20 години,когато беше Министър на отбраната в правителството на другаря Иван Костов!?
  —цитат от коментар 16 на Лозан Чапаев


  Та КАКВИ сделки каскет лъжлив?
  Разказвай.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#24] от "foure":Наесен президентски избори.И в България и в САЩ.
  —цитат от коментар 29 на Росен (Путлер капут)


  Верно ли бе? Според мен Радев е залъка, който ще гътне Винету. Прекалено голям е а те са прекалено тъпи. Със сигурност ще има и такива с ефективни присъди. Апропо любопитен факт: тримата атакуващи Радев са пидсадими. Случайност?

 42. 42 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#16] от "Лозан Чапаев":Кои сделки бе каскет лъжлив?
  —цитат от коментар 31 на Росен (Путлер капут)


  Абе да те питам: що наричаш всеки, който е против ГЕРБ комуне и питаш дали не ги инструктират? Тебе май те инструктират а?

 43. 43 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1095 Неутрално


  Нова "лада" или 12 годишен "Мерседес"?
  —цитат от коментар 36 на Росен (Путлер капут)


  Нещо си объркАл въпроса, трябва да е "нов СААБ или Волво или 34-годишен Форд?
  (Мерцедеса в ония далечни времена е Ф-15)

 44. 44 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1095 Неутрално


  Нова "лада" или 12 годишен "Мерседес"?
  —цитат от коментар 36 на Росен (Путлер капут)


  Нещо си объркАл въпроса, трябва да е "нов СААБ или Волво или 34-годишен Форд?
  (Мерцедеса в ония далечни времена е Ф-15)

 45. 45 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1095 Неутрално


  Нова "лада" или 12 годишен "Мерседес"?
  —цитат от коментар 36 на Росен (Путлер капут)


  Нещо си объркАл въпроса, трябва да е "нов СААБ или Волво или 34-годишен Форд?
  (Мерцедеса в ония далечни времена е Ф-15)

 46. 46 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Тази седмица двамата най-видни държавни мъже си плюха в сурата. Единият се оказа в конфликт на интереси, свързан с Грипените, а другият се оака с Боршош и НДК. Лошото е, че всичко това не е просто грешка, а умишлени действия, свързани с материални облаги и при двата случая. На това му викат още корупция.

 47. 47 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Тази седмица двамата най-видни държавни мъже си плюха в сурата. Единият се оказа в конфликт на интереси, свързан с Грипените, а другият се оака с Боршош и НДК. Лошото е, че всичко това не е просто грешка, а умишлени действия, свързани с материални облаги и при двата случая. На това му викат още корупция.
  —цитат от коментар 46 на proza


  Ти ли го измъдри, че има конфликт на интереси с Грипените или ти го измъдриха нискочелите мъдреци? По какво съдиш, че е имало конфликт на интереси?

 48. 48 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  До коментар [#37] от "Росен (Путлер капут)":

  "Аз, аз, аз."

  Аз питам сериозно, защото откак влезе в Президентството, той прави само демарши, чието предназначение е да разделят колкото може повече българското общество. Няма да ги изреждам, защото те вече надхвърлиха десетката. Но всички ги знаем. Сега е поредният и най-сериозен досега опит- да се противопостави президентската власт на

 49. 49 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2762 Любопитно

  Я пък сега! Това номер на Дневник ли е? Откраднаха ми поста по средата на изречението! Някой изглежда следи какво пишем...

 50. 50 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2762 Любопитно

  До коментар [#37] от "Росен (Путлер капут)":

  "Аз, аз, аз."

  Аз питам сериозно, защото откак влезе в Президентството, той прави само демарши, чието предназначение е да разделят колкото може повече българското общество и да изкопае пропаст в отношенията между хората. Няма да ги изреждам, защото те вече надхвърлиха десетката. Но всички ги знаем. Сега е поредният и най-сериозен досега опит- да се противопостави президентската власт на изпълнителната, за да може парирането на превишените му правомощия да се третира като дребно заяждане с него от страна на правителството. А в бъркотията той да си върши черната работа. Трябва да се признае-той има опитни кукловоди и добре си движи крайниците... Опасна марионетка, и най-важното- в зловещи ръце!

 51. 51 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#42] от "foure":

  Против ГЕРБ ли?
  Дреме ми, просто мразя каскетите и номерата ви.
  И резидента ви.
  Не може президента на България да бъде определян в Кремъл.
  Случаен послушко някакъв стана п/резидент.
  Не може да продължи дълго.

  Това отговаря ли на глупавият ти въпрос?

  Абе да те питам: що наричаш всеки, който е против ГЕРБ комуне
  —цитат от коментар 42 на foure

  Да не говорим, че НЕ използвам думата "комуне". Нито веднъж не съм я писал.
  Провери, ако не те мързи....и без друго нямаш друга работа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#50] от "Дон Кихот":

  Опитни, ама няма да го бъде резидента.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK