БСП на Бузлуджа: край на прехода, борба с корупцията и възмездие

В началото на лятото БСП поиска да си вземе безвъзмездно собствеността над чинията на Бузлуджа, но се оказа, че законът е променен. Правителството отказа да даде паметника за безвъзмездно ползване на партията за 10 години.

© Здравка Андонова

В началото на лятото БСП поиска да си вземе безвъзмездно собствеността над чинията на Бузлуджа, но се оказа, че законът е променен. Правителството отказа да даде паметника за безвъзмездно ползване на партията за 10 години.На традиционния събор на връх Бузлуджа, на който се отбелязват 126 години от създаването а социалистическата политическа организация, БСП се обяви за слагане на "край на прехода" и за единение на народа, за да има той силата да постигне, каквото иска; за дискусия за съдебна реформа и за слагане на край на паралелната държава, която струвала 10 млрд. лв. на година, за борба с корупцията по високите етажи на властта, чийто ръководител да бъде избиран от президента Румен Радев, както и за премахване на "политико-икономическата мафия", за да има пари за увеличение на пенсиите на възрастните хора и за образование на децата.


На емблематичната за левите поляна под мотото "Единни за България, която обичаме" по данни на "Позитано" 20 се събраха около 60 хиляди души, които дойдоха с организирани автобуси от цялата страна още рано сутринта – за да видят "чинията, която партията не може да си вземе", за да "хапнат скара и пият бира с другари", да "послушат малко изпълнения" и да "чуят словото на лидера Корнелия Нинова".


Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за обединение, което да тръгне от партията; за водачи, които да са истински.

© БСП пресцентър

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за обединение, което да тръгне от партията; за водачи, които да са истински.


Един негър, народни танци и "движещата сила на партията"
Макар и официалният старт на тържествата да бе в 10.00, социалистите се настаняваха на поляната часове по-рано, за да хапнат за закуска и да заемат място – някои седяха на постелки, други на найлонови торбички. "Ела, маме, да видиш един негър пече кебапчета", обясняваше млада социалистка на детенцето си. До кебапчетата имаше сладолед, напитки, магнити с изображение на чинията, тениски, шапки, знамена на БСП, на България и на Русия и т.н.


"Ще има малко народни танци и после ще чуем лидерката. Да видим дали и тя ще каже, каквото си мисля – че вече тия много ги е страх от нас и ще падат от власт", обясняваше един възрастен мъж а другаря си. Освен народни танци и тъпани в подгряващия концерт имаше участие на оперна певица и на група "Виво Монтана", а точно в 11.30 на сцената се качиха ръководството на БСП, депутати и млади социалисти. Прозвуча химнът.


Преди лидера пред събралите се на поляната бяха представени двама социалисти с думите - "един млад, смел, амбициозен мъж със семейство и две деца" и "един човек, чието име задължава". Първият бе общинският съветник от Етрополе Владимир Александров, който заяви, че "за да добиеш качествен материал, трябва да изхвърлиш ерозирали фракции" и че "БСП дава качествен продукт и може, трябва и ще управлява в следващо правителство". А вторият - депутатът Стоян Мирчев, който е внук на социолога проф. Стоян Михайлов от ЦК на БКП.


"Пред нас има един враг, който иска да подмени историята и да разруши паметниците. Ще му позволим ли? Не-е-е-е! На наша страна е историята и вие тук", заяви Мирчев. Преди събора се разбра, че след като шест години БСП не се е възползвала от решението на първия кабинет на Борисов да придобие безвъзмездно право на собственост върху чинията на Бузлуджа, сега няма такава законова възможност, а кабинетът "Борисов 3" отказва да даде паметника на социалистите за безвъзмездно ползване за 10 години.


По данни на БСП на емблематичната за социалистите поляна се събраха около 60 хил. души.

© БСП пресцентър

По данни на БСП на емблематичната за социалистите поляна се събраха около 60 хил. души.

След това водещата прочете приветствие от дългогодишния лидер Сергей Станишев, който не бил в България. Накрая обяви: "Коя е движещата сила на БСП?" И първите редици отвърнаха: "Корнелия!".


"Обичам ви, че не сме част от управлението на суджука"


Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе на края на сцената и говори повече от 20 минути, в които обяви, че "правителствата са временни, а България е вечна и Бузлуджа е на България" и че при разходка по поляната е чула тревогите на хората за битите напоследък хора в държавата, за работниците, наречени "търтеи" и за незапазена българщина.


"Нашето общество се раздира от омраза и агресия. Рискуваме емблемата на последния кабинет на Борисов да бъде "Българи бият българи", обяви Нинова. Заради това тя поиска - "да обединим народа си, да му върнем вярата, че силата е в него", "да го освободим от страха, апатията и безразличието и да му посочим път". За да станело това, народът трябвало да вярва в своите водачи; политиците трябвало да бъдат истински.


Лидерът на БСП благодари на социалистите за промяната, която са направили през последната година – победата на Румен Радев на президентските избори, въвеждането на пряк избор за лидер на БСП и ограничението в броя на годините, в които един социалист може да бъде депутат.


"Свалям шапка – на химна, на героите, на вас, скъпи социалисти! Обичам ви! Благодаря ви! Загубихме парламентарните избори, но увеличихме три пъти подкрепата за БСП. Дойде изкушението да се съюзим с ГЕРБ. Благодаря ви, че проявихте мъдрост, която лежи на идеология и програма, а не на личната облага на 100 души в партията. Благодаря ви, че не позволихте да сме част от управлението на суджука", каза Нинова пред социалистите.


Пътят на България – "към Европа, която е солидарна"


Лидерът на БСП очерта пътя, по който новите водачи трябва да водят народа: "От нас се очаква да посочим път на България, да дадем друго развитие на България, друг живот на народа си. И какво да бъде то? България в Европа, но Европа – единна, силна, солидарна най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията". Нинова даде пример как председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер я е цитирал, че не трябва да има двоен стандарт в храните в различните части на Европа и обяви, че на България може да се чува гласът, когато има "държавници, партия и народ, които отстояват националния си интерес в общия европейски дом".


Корнелия Нинова си направи снимки и селфита със симпатизанти.

© БСП пресцентър

Корнелия Нинова си направи снимки и селфита със симпатизанти.


"За да имаме самочувствие на лидери в Европа, първо трябва да си оправим държавата. Днес народът ни има нужда от стратегия: "България – край на прехода и постпреходна, справедлива, солидарна и с равни права държава, с национален интерес, който отстоява с характер навън", обяви още Нинова. Тя поиска социалистите да подготвят заедно тази стратегия, която да спре монополите, задкулисието и да премахне "просешката тояга".


Как да се преборят с мафията или съдебна реформа, както някои я наричат


"Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделие, ако направим едно – ако унищожим политико-икономическата мафия и премахнем паралелната държава, която краде 10 млрд. лв. годишно от вас", заяви още Нинова. Тя каза, че "някои му казват съдебна реформа", която дълги години била имитирана от много политици, а БСП някак си седяла настрана от този процес.


"Днес, пред цялата партия ви предлагам да поемем инициативата. Днес моля да отворим дискусията кое ще ни помогне да спасим държавата си от тази мафия. Закони, хора и възмездие за онези, които са престъпници", обяви още Нинова.


Лидерът на БСП обяви, че ГЕРБ предлага имитация на борбата с корупцията по високите етажи на властта и лансира свое предложение – с тази задача да се заеме ресорна дирекция в ДАНС, която обаче да бъде извадена от агенцията. "Кой да я управлява? Те предлагат Бойко Борисов. Аз предлагам друго – има един човек, който е избран пряко от народа с 2 млн. гласа и не е част от това статукво; който доказа, че е почтен. Нека президентът Румен Радев да определи директора на това звено", предложи Нинова. И допълни – останалите членове на звеното да бъдат избрани с 2/3 квалифицирано мнозинство от парламента. По думите й – социалистите трябва да дискутират идеята сега, за да може през септември партията да стартира такава реформа.


БСП на Бузлуджа: край на прехода, борба с корупцията и възмездие

© Здравка Андонова


"Ако постигнем тези две неща – да върнем вярата на народа си и да му дадем чувството за справедливост, то ние ще изпълним нашата мечта", заяви Нинова. Накрая всички изпяха "Моя страна, моя България".


"Единни", но без старите лица


Макар и лидерът на БСП да говори за обединение, което да тръгне от партията, в последните месеци и дни преди събора в нея имаше напрежение покрай председателя на пловдивската структура Георги Гергов. В понеделник той обяви пред Би Ти Ви, че е водил разговори за коалиция между социалистите и ГЕРБ, както и че сегашният лидер трябва да си ходи "по-раншко". Нинова отвърна, че Гергов, който през април бе махнат от Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП заради скандала "ЦУМгейт", е водил разговори без решението на ръководството и обяви това за пример за паралелната държава. Пловдивски социалисти изпратиха писмо до "Позитано" 20, че се разграничават от него. Днес според очевидци Гергов е бил на поляната с жена си.


На сцената и от първите редици на поляната липсваха по-старите лица на БСП и вече бивши депутати, както и предишните лидери Сергей Станишев и Михаил Миков. С извинение, че е в чужбина Станишев бе изпратил обръщение, в което се казва, че страната ни е изпаднала в безпътица, а третият кабинет на Борисов управлява по стария порочен модел. Заради това пред БСП имало нова отговорност – да направи силен, амбициозен, но и реалистичен план за бъдещето на България, която да е просперираща и солидарна.

Ключови думи към статията:

Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  Да го разбираме: край на ГЕБ, борба с Гебр и възмездие на ГЕРБ.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Весело

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  Златни ти уста !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Дрогаря "Гергов и Со" пастроиха комунизъма и преходът от Развито соц. общество към комунизъм завърши.

 4. 4 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  БСП удобно обявява край на прехода. Гергов владее емблеми на социализма ЦУМ - пловдивския панаир, хотел "Слънчев ден". Бай Танчо е безработен. Яде кренвирши, владее светлото бъдеще и чака Руссия да мине Дунава.

 5. 5 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Колко мъка има по тоя свят.......

 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, това са истинските мисли на червената Корни, готова е още на 9 септември премиер да стане.

 7. 7 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 329 Неутрално

  "Освен хора и тъпани в подгряващия концерт имаше участие на оперна певица " - Култово!

 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Корнелия е с интересна бяла шапка с L на нея. Loser ли значи, не мога да се ориентирам.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на Хитър Петър
  Хитър Петър
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Това БСП да говори за борба с корупцията, е като Ал Капоне да говори за борба с контрабандата на алкохол...

 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  БСП лъже разбира се! Какъв Преход може да е имало,когато той никога не е започвал! Но имам лоша новина за комунистите,Преходът все някога ще почне и той ще бъде съвсем различен от тяхната представа за него.

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5489 Весело

  До коментар [#4] от "Ще върнем България в Европа":

  Ееее, недей през Дунава де :).

 12. 12 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Но все пак да пояснят - колко са били хората и колко тъпаните? И само в подгряващия концерт ли е имало тъпани или изобщо на събора?

 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3073 Любопитно

  ""Коя е движещата сила на БСП?" И първите редици отвърнаха: "Корнелия!" - ако е от партийното медитиране - може, ако е от слънчасване - също, но ако е поредният незаменим лидер на БГ партия, то ББ и сие едва ли ще дочакат възмездие. Май рейсовете на ГЕРБ не могат да закарат толкова народ в "Арена"-та?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Да го разбираме: край на ГЕБ, борба с Гебр и възмездие на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 1 на Peni Nikol


  Рабирй го, че приватизаторите и болшевиките са вън от парламента! Това е края на прехода! Остава едно БСП, ама то си отмира по естествени причини!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 612 Неутрално

  То аслъ, той т.нар. преход по ваша команда и план почна и явно е редно и по ваша команда да приключи.

 16. 16 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1567 Любопитно

  До коментар [#7] от "le_bigmac":

  Защо ли прочетох - Освен хора и тъпанари, в подгряващия концерт участие имаше оперна певица.

 17. 17 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1029 Весело

  Малииии требе още барем 50 чинии да натоварят това стадо цървени шебеци и право на Цървената планета Марс. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 18. 18 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1803 Весело

  Какви 126 години? БСП е създадена на 3-ти април 1990 г., когато се сменя една буква в името на БКП. Самата БКП е създадена на 5 -тия конгрес на БРП/к/ през 1948 г., когато БРП/к/ се преименува на БКП.
  А преди 126 години е създадена БРСДП - Българска Работническа Социал-Демократическа Партия, която няма нищо общо с коминтерновската фракция на тесните социалисти.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 19. 19 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  БСП на Бузлуджа: край на прехода, борба с корупцията и възмездие
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Възмездие ли? По една възмездителна гьостерица съм окастрил за всеки неокомунист...
  Възмездие искали!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6088 Неутрално

  Популистки призиви, но от сърце :)
  Виждам нови 25 загубени години между ГЕРБ, БСП и ДПС. Не и за тях разбира се...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 21. 21 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  До коментар [#13] от "ЗаНи3А":
  "Коя е движещата сила на БСП?" И първите редици отвърнаха: "Корнелия!"
  –––––––––––––––––––––
  Не съм сигурен каква движеща сила е. На мен поне Корни не може да ми го задвижи... Социалистическия устрем имам предвид, някой да не си помисли нещо друго?...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 229 Неутрално

  БСП, ама то си отмира по естествени причини!
  —цитат от коментар 14 на lz2


  Кaто глeдaм cнимкитe нa „Днeвник“,
  eлeктоpaтът нa БCП нямa дa cи отмpe по ecтecтвeни пpичини.
  Вce млaди хоpa ce виждaт.

 23. 23 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Знаех си че отдела ще ни подпука със суджуци от Бузлуджа.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 24. 24 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1803 Любопитно

  "...Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
  (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.
  Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
  1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
  2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
  3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
  4. моралния и икономическия упадък на държавата;
  5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
  6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
  7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
  8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
  9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
  10. безогледното унищожаване на природата.
  (2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
  1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
  2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
  3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
  4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
  а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
  б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
  в) лишаване от право на собственост;
  г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
  д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
  е) лишаване от гражданство;
  5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
  6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.
  Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
  (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.
  Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
  -------------------------
  Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание...."

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 25. 25 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#20] от "penetrating":

  Много добре групираш! Отлична техника!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 26. 26 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  Корнелия като Андрешко докара каруцата на съдебната реформа в блатото и сега му готви на Бойко такъв сценари, че суджуците ще тръгват към южна африка.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 27. 27 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  Правилно - фиксират в ГЕРБ. Ние сме им болката

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 28. 28 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Отвсякъде суджуци, бе!

 29. 29 Профил на lzi01528221
  lzi01528221
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Истината е че преходът у нас свърши много бързо и ударно още при Костов с големия грабеж. Това което е в момента вече не е преход. Лъжат ни че още сме в преход за да оправдаят бедността в България с него. Нема преход, отдавна достигнахме финалната линия, в дивия капитализъм сме си и ще има още много десетилетия от същото ... Докато не изчезнем напълно.

 30. 30 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Весело

  ..... за да видят "чинията, която партията не може да си вземе", за да "хапнат скара и пият бира с другари", да "послушат малко изпълнения".Е това истината.

 31. 31 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1803 Весело

  До коментар [#29] от "lzi01528221":

  Коя е капиталистическата партия на дивия капитализъм? Какъв е секретарят на партийната организация на БСП в Пловдив - Георги Гергов?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 32. 32 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Весело

  ....."Обичам ви, че не сме част от управлението на суджука".Това на поляната върви,ама тя Партията ви и ДС е създател на месарницата.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Не съм виждал толкова млади да се събират на Бузлуджа! Да не би младите ГЕРБери да се завръщат в партията - майка?

 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  секи 4ти км

  Безкрайно оформление на реформи...
  Баста.

  "БСП на Бузлуджа: край на прехода..."

 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4083 Весело

  Амчи то половината БКП / БСП трябва да иде в затвора бе Нинова !

  klimentm
 37. 37 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Радев доказа, че не е почтен още когато назначи за Пи Ар любовницата си, едновременно съвместяваща две административни длъжности, като за последната не отговаря на изискуемия стаж по класификатора на административните длъжности.
  Компрометирал се човек, без ден професионален опит в разследване и оперативна дейност ще предлага директор на борба с корупцията, Защото бил получил два милиона гласа!
  Защо не назначава директорите на болниците и учителите по тази логика? Или на НДК, НАП, митници? Два милиона може да са гласували за него, но пет милиона не са.

 38. 38 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Е, щом искаме да унищожим политико-икономическата мафия значи трябва първо да се закрие веднага БСП. Тя е майката на мафията в България и в това няма никакво съмнение. Всички мафиоти (убити и живи) са създадени и неразривно свързани с най страшната бандитска организация в историята на България, БСП.

 39. 39 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Защо развращават хората?Какво целят?
  "Българи бият българи"!!! И това го казват точно тези,които в името на властта преди повече от 70 години направиха така,че
  "Българи да убиват българи".

 40. 40 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Шепа хамелеони и маса полуидиоти.

 41. 41 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ще върнем България в Европа":

  освен това вече комунистите обявиха край на корупцията ,квото откраднаха ,откраднаха ,от тук нататък ,ако някой си позволи да открадне от тях или от имотите и парите и държавата им , ще има война с корупцията и крадящите ,браво на др Нинова ,да живее комунисма и комунистите ,факт е ,че другарите от ГЕРБ са си техни братя , с които си делят откраднатото,така тези дето днес викаха ура ,ще си плащат най скъпи горива ,най скъпи лекарства , най скъпи храни ,дори и Марешки не може да ги спаси ,защото партийната олигархия ,на която днес се възхищаваха ,трябва да живее в САЩ и Монако и в Сен Тропе ,а това е скъпо ,искат се средства и пари другари и другарки ,нали така ......

 42. 42 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#33] от "lzi01528221":

  ами парите ,които са откраднали комунистите да няма да ги пратят в Сибир или в Северна Корея и Куба ,ще ги пратят в Лондон и в САЩ или Швеицария ,затова трябва да изпълняват техните желания , въпреки ,че на Бузлуджа викат да живее Русия ,то да живее ,ама и на др Нинова и на др Путин децата са на запад ,не на изток ,що ли ......

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на jorosrabskia
  jorosrabskia
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#8] от "dogwoman":

  По скоро Lie .....нали си е госпожа Лъжа

 45. 45 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  БСП е единствената модерна, изпълнена с идеи, партия.
  Борисов и Цветанов нямат ник'ви идеи, освен корупционни.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 233 Неутрално

  60000 били. Раздели на 5 и ще е почти точно. Но за комунистическа математика е нормално да понагаждат. Не много, само 5 пъти.

 48. 48 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2013 Весело

  Панаири, панаири, панаииирииии аз ви търсхих а на Бузлуджа ви видях

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 49. 49 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Точно най-корумпираните да се борят с корупцията - е няма такъв виц, очаквам при следващия катарзис да се обявят за антикомунисти, само и само да могат да захапят някой кокал.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 50. 50 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да ще, всички онези там, на Бузлуджа - и на сцената и под нея - да се качат на чинията и да излетят далеч от тази Вселена, ще има надежда за България!!А
  А после и ГЕРБ да си направят събор там - и с тях същото да се случи - е тогава вече сме на прав път!

 51. 51 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Жалко че военните направиха учение преди седмица, сега беше момента да пострелят на воля

 52. 52 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Предполагам, че статията, комунистическата истерия и говорилнята във форума визират връх Хаджи Димитър в Стара Планина?Или греша?

 53. 53 Профил на Бай Бахур и Политическа Партия "СУДЖУК"
  Бай Бахур и Политическа Партия "СУДЖУК"
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кво на занимавате цял ден с теа бе? Да не са решили да сменят БКП дънера ГЕРБ с тва БКП клонче?

  Никой не е по-голям от Бахура!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Възмездие не нужно. ГЕРБ е синоним на крадлив милиционер или преподавател по комунизъм. Да има закон и ДЕ ГЕРБИРИЗАЦИЯ. Тоест премахване на крадливите и алчни ...КОО..... ,които си играят на анти комунисти.

 60. 60 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1210 Весело

  Ще дойде време и гербавите да се събират и тогава ще пада яко смях - полупразна поляна или зала.

  За Родину! Победа БСП!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 61. 61 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Така е то, като ги изпуснахме 89-та, сега искат възмездие. И като познавам историята на техните "възмездия", то това си е курс на въоръжена борба.

 62. 62 Профил на Бай Бахур и Политическа Партия "СУДЖУК"
  Бай Бахур и Политическа Партия "СУДЖУК"
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Коя е капиталистическата партия на дивия капитализъм?
  —цитат от коментар 31 на mitko11


  БСП допреди десет години, оттогава ГЕРБ. И двете носители на ценностите на БКП

  Никой не е по-голям от Бахура!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Закривай!!!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 65. 65 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Интересно, интересно. Ни думичка за братска либов към рассия, натъртено европейско развитие /е чак НАТО на кастанетния електорат ще му дойде много/. И псувни и закани по Баце, който днес прави свирки на Путин в характерния си чалгаджийски стил. Дали Корни не се е ориентирала по-добре от Баце какво значат санкциите на чичо Сам.И

 66. 66 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 720 Любопитно

  До коментар [#8] от "dogwoman":

  Lайно ?

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 67. 67 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Да бе! Не били край на суджука....Курнелини глупости!Яко е нагазила батака!

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Да ще, всички онези там, на Бузлуджа - и на сцената и под нея - да се качат на чинията и да излетят далеч от тази Вселена, ще има надежда за България!!А А после и ГЕРБ да си направят събор там - и с тях същото да се случи - е тогава вече сме на прав път!
  —цитат от коментар 50 на chinaski


  Много си глупав,братко! Много....

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 70. 70 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  аз приветствам идеята за възмездие над червените терористи. С терор дойдоха, така и трябва да бъдат изгонени. Ама у нас няма достатъчно човешки матерял, както каза един член на БКП, и беше прав... има роби на СССР

  Birds of a feather flock together.
 71. 71 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 229 Неутрално

  А,не, първо лустрация и после!

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 72. 72 Профил на krokodil5
  krokodil5
  Рейтинг: 229 Неутрално

  ПОБЕДА, ПОБЕДА, ПОБЕДА!!!

 73. 73 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Тази година без кифтета и кебапчета ;)

 74. 74 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#73] от "volarok":

  оня им отмъкна суджука :)

  Birds of a feather flock together.
 75. 75 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  а и прасета няма кой вече да гледа

  Birds of a feather flock together.
 76. 76 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  някакви предатели отново веят знамена на вражеска страна която ни налага санкции :)

  Birds of a feather flock together.
 77. 77 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#73] от "volarok":

  аааа току що дадоха кебачетата по БТВ, били са по левче за кебапче.
  що не ги раздават по социалистически :) :) :)

  Birds of a feather flock together.
 78. 78 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 270 Неутрално

  КОЙ ще бъде Орешарски2 след като Тиквата премине в "опозиция"?

 79. 79 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  на всекиго според потребността

  Birds of a feather flock together.
 80. 80 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#78] от "През прокуракура ми е":

  е па орашрски е винаги готов.

  Birds of a feather flock together.
 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":Кмете, това са истинските мисли на червената Корни, готова е още на 9 септември премиер да стане.
  —цитат от коментар 6 на Peni Nikol


  И нашия се фърля от радост!
  Тези болни ли са?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  Но все пак да пояснят - колко са били хората и колко тъпаните? И само в подгряващия концерт ли е имало тъпани или изобщо на събора?
  —цитат от коментар 12 на le_bigmac


  Не е имало тъпани, а тупани и са били натъркаляни по ливадата, щото са раздавали кебапчета!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 83 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Ама снимките са готини, нали колеги! И вижте колко много млади хора има тук! И всичките в червено. Ахааааа!
  Ааааа, такова, защо ги няма тук и комунистите от ГЕРБ? Там са повече отколкото са в БСП. И старите муцуни не са изхвърлени. Дали Боко не ти е пуснал? Някаква забрана да знаете да има? Ами, майната им! Изтърваха кебапчетата, ще си останат само на суджук.

 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Като че те не са част от целия този сценарии. Като че техните кукловоди не са написали този сценарии.

 85. 85 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  Не мога да се начудя на акъла на 25/30 годишни младежи как изпадат в екстаз и въртят червените парцали с изкривени от злоба физиономии

 86. 86 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3572 Весело

  До коментар [#45] от "socialen":

  За теб нямаше ли място в автобуса?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на _az_
  _az_
  Рейтинг: 449 Неутрално

  На борба с корупцията! Може да се започне с една афера, наречена "Фронтиер" примерно.

 90. 90 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Започна ли вече изстрелването? Двигателите на чинията работят ли? Скоро ли излитат всичките комуняги?

  Както винаги на Бузлуджа без руски знамена не е минало. Робите се раждат роби и умират роби, защото освен робския живот друг не познават. Стокхолмският синдром не прощава. Корнелия Нинова вече е вселенски лидер, чак Юнкер я цитира и използва речите й като аксиоми. Червените наивници отидоха, ядоха, насладиха се на хубавите комунистически речи, тази храна за душата на всеки наивник.
  Имаме и признание от Нинова, че БСП винаги е поддържала статуквото в съдебната система: "Тя каза, че "някои му казват съдебна реформа", която дълги години била имитирана от много политици, а БСП някак си седяла настрана от този процес."От това по-голямо признание няма. Дори през Тройната коалиция или Орешарски те нищо не са направили за съдебната реформа. Това или е лапсус като онзи да демокрацията, или Нинова сериозно си признава грешка на партията.

  И за да е пълно шоуто, негърът с кебапчетата пее интернационала. Прелестно. На събора имало 60 хиляди души, които на снимките трудно надхвърлят 20-30 хиляди. Но за столетницата не е проблем да увеличава сумите.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 91. 91 Профил на artdaisy
  artdaisy
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Най-смешното определение за състоянието на България – преход!?!?!
  Дървено желязо!?!? Човешкият живот е преходен – ние сме си винаги в преход, човечеството е винаги в преход; развитие – или нагоре или надолу!!! На това философите му казват фетишизъм към думите – определяш нещо с една дума и решаваш че си изчерпил проблема.
  П.П. А черният (негърът) майстор на кебапчетата си е български гражданин от Казанлък...

 92. 92 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  Аз на комуняги не вярвам!!!!!

 93. 93 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Като гледам, БСП готви нов Народен съд...

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Неутрално

  тези примати не получиха възмездие, но сега говорят за такова. наглостта на тези кърлежи е безкрайна.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Освен това пяха Маргарита Хранова и Орлин Горанов! Фантастично добри.
  —цитат от коментар 87 на Dimiter Tsvetkov  Бяха добри ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK