БСП обвини просветното министерство в толериране на частни интереси при скандала в Софийската математическа гимназия

БСП обвини просветното министерство в толериране на частни интереси при скандала в Софийската математическа гимназия

© Георги КожухаровБСП обвини Министерството на образованието и науката (МОН) в толериране на частни интереси при скандала в Софийската математическа гимназия (СМГ) "Паисий Хилендарски". Ведомството иска оставката на директора Антони Стоянов заради напрежение в гимназията покрай уволнената учителка Петя Тодорова, чиято заповед за уволнение по думите й днес е била отменена. Родители протестират в защита и на двете страни.


Напрежението назря, след като Тодорова бе уволнена заради уронване на авторитета и престижа на училището, тъй като като участник в национална комисия дискриминирала около 130 ученици от гимназията и не ги класирала за състезание "Европейско кенгуру".


Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че образователното министерство заема страна в скандала и толерира частни интереси. Тя обясни как тази година освен от Съюза на математиците състезанието е било организирано и от частно сдружение със същото име. То е регистрирано от три лица, сред които е математикът проф. Сава Гроздев. Той е и председател на националната комисия, която класира децата.
"От Съюза на математиците твърдят, че децата, които са се явили при тях, са постигнали по-добър коефициент на успеваемост, отколкото тези при паралелното сдружение. И всичко това под погледа на МОН. Това сдружение, за да проведе такова състезание, е събрало такси и от децата. Това е истинският конфликт. И това съсипва авторитета на СМГ. Става дума за пари, частни интереси и че МОН толерира това", обяви Нинова днес.


В позиция на директора на СМГ, който отказва да напусне, се казва, че деца, класирани от частното сдружение, са допускани със 70 точки за участие в състезанието, а от Съюза на математиците - със 100 точки.


От МОН твърдят, че в крайна сметка не е имало ощетени деца за състезанието. Исканията за оставката на директора са и заради нарушения на трудовото законодателство.


В отговор зам.-министърът на образованието Таня Михайлова обяви, че причина за ситуацията в СМГ не е състезанието "Европейско кенгуру", а неумението на директора на гимназията да се справи с конфликта. Според нея случващото се е недопустимо. От думите й се разбра, че уволнената учителка Тодорова не е възстановена на работа.


Михайлова обяви, че подкрепя искането на Ваня Кастрева за оставката на директора Антони Стоянов. Образователното министерство имало информация, че всяка година има напрежение покрай състезанието "Европейско кенгуру" и засега предложението е през следващата учебна година да няма такова.


"Няма да ми омръзне да повтарям, че конфликтът не е "Европейско кенгуру", а е поради неумението на директора да обединява училищната общност", заяви Михайлова.

Ключови думи към статията:

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Много късно се ИЗХОДИХА по въпроса.

 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1473 Любопитно

  В позиция на директора на СМГ, който отказва да напусне, се казва, че деца, класирани от частното сдружение са допускани със 70 точки за участие в състезанието, а от Съюза на математиците - със 100 точки.
  =========

  Това ли са различните виждания на онази даскалица?
  Деца, които не са платили на частната фирма са ощетени

 3. 3 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Г-жа зам. министърката Михайлова, с ресор средно образование лично се е обаждала на Антони Стоянов за да върне учителката на работа.
  За тези хора закони няма ли?
  Правилно ли е уволнена или не?
  Знаете ли колко деца учат там и колко зле влияят тези неща върху учениците?
  На какво ги учим, че всичко става с връзки ли?

 4. 4 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 655 Неутрално

  От МОН твърдят, че в крайна сметка не е имало ощетени деца за състезанието. Исканията за оставката на директора са и заради нарушения на трудовото законодателство.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Ето къде е проблемът - правилата са нарушени, МОН знае, но си затваря очите "защото нямало ощетени..."
  В същото време, на директорът му се извиват ръцете, защото е видял нарушението и е санкционирал виновникът.
  Излиза, че ако си принципен и спазваш закона, трябва да си подадеш оставката...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 5. 5 Профил на dogwoman
  dogwoman
  Рейтинг: 2549 Неутрално

  Само Нинова липсваше в цялото това мазало!
  Не мога да разбера как двамата "съорганизатори" - от частното сдружение и от СМБ, е възможно да не са си комуникирали помежду си и да излязат с общ документ за състезанието, а да се стига до подобни простотии, в които се намесват и децата. Колкото повече чета по темата, толкова повече се убеждавам, че няма нито един невинен в цялата история - само децата, които са решавали задачи. Никой друг.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#5] от "dogwoman":

  А какво е виновен Директора на СМГ? Нещо конкретно? Защото циничната мантра "всички са виновни" не ми харесва.
  Впрочем проблема е от половин година, не е от сега.

 7. 8 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално
 8. 9 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1473 Любопитно

  Суд уците у.ищожават и малкото останали читави неша в тази територия - СМГ

 9. 10 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#6] от "hope":

  "А какво е виновен Директора на СМГ? "

  Прекратил е трудов договор неправомерно, което поставя на риск бюджетът на училището за изплащане на обезщетения за неправомерните действия на директора.
  За статистика ще отбележа, че 90% от обжалваните прекратявания на трудовите правоотношения без предизвестие и без платено обезщетение (както е по договора), съдът е отсъдил в полза на обжалвалия(уволненият) и размерът на това решение се движи между шест и 24 брутни заплати (платени на куп от бюджета на училището) при възстановяването на работа на уволнения. Вярно е, че директорът след две години, когато приключи делото, може и да не е директор. Па и да е директор парите по изпълнение на съдебното решение няма да ги даде от джоба си, я!?
  Иначе са интересни отношенията на две герберджийски парашутчета, Стоянов и Кастрева, как се умоляват един друг при направомерни действия на двамата, опс с министерството на образованието са трима - Конкурсът "Европейско кенгуру" е спонсориран от европейска асоциация; МО се ангажира да бъде проведен прозрачно ... като назначава две организации и две комисии по провеждането му, чиито резултат леко, близ 30% се разминават. Гербчето Стоянов се взема за Господ да раздава правосъдие, че ценената учителка Тодорова участва в едната (недолюбвана от него) комисия. Герберката Кастрева му се моли да не прави скандал, щото всичко е съгласувано с "големите гербери" и "голямата бяла птица" Кунева. Общината, друг голям бял гербер, собственик на училището, чака да види договора, на чието основание в базата на училището частно сдружения, начело с Тодорова, извършва търговска дейност (частни уроци).
  Герберска трагикомедия ... на гърба на едни от най-умните деца в София!

 10. 11 Профил на sqrt
  sqrt
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Ми най вероятно това е и причината - отново корупцияи пари дето всичко сринаха. Плащаш си и се класираш с 70 точки иначе трябва 100. Много справедливо !

 11. 12 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#10] от "wanderer":

  Ти съдия ли се явяваш, че даваш мнение дали е неправомерно?
  Щом е неправомерно, да съди директора, какъв и е проблемът. Щом е неправомерно, съдът ще я върне на работа. Ама щом е задействала връзки, значи няма големи шансове - явно не е чак толкова неправомерно уволнена ;)

  "We're not gonna take it! Anymore."
 12. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#10] от "wanderer":

  "5. Дискриминирани ученици има и до днес, защото се оказа, че деца с високи резултати не са допуснати да се явят на национален кръг, ако не са регистрирани при „правилния“ организатор. Дискриминацията се изразява в това, че ученик, регистриран към сдружение "Европейско кенгуру", е допуснат със 70 точки, а такъв от СМГ, регистриран към СМБ – се допуска, само ако има 100 точки."

  Това са фактите. От СМБ са дали резултатите навреме. Дали са в съответствие с КТ ще видим. Стоянов е защитил интересите на СМГ и децата, а Тодорова не.
  За което искат да го уволнят.

 13. 14 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Историята е ясна, аз не разбрах позицията на Нинова! Или няма такава, или журналистите не я представят!

 14. 15 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Смятам, че ако на власт бяха БСП и това станеше при тяхното управление, под статията щеше да има 200 коментара.
  Смятам също, че Корнелия Нинова е напълно права.
  Не чувам и министъра на образованието какво ще каже по темата.
  Въобще цари тишина и беззаконие.

 15. 16 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 629 Неутрално

  След като Курнелия не обича частните интереси, защо праща сина си да учи в частен унивеситет в Щатите? Що не го прави да учи в държавен в Русия където частни интереси няма?

 16. 17 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#12] от "widowmaker Борисов е единствената партия !?!":

  "Ти съдия ли се явяваш"

  Меринджей - оценяващ рисковете от всяко свое действие и на куп други хора.

  До коментар [#13] от "hope":
  "Това са фактите."
  Фактите са, че министерството на образованието и науката е организирало порочно един конкурс.
  "Дискриминацията" като правен термин е свързан с раса, етнос, пол, религиозна принадлежност или сексуална ориентация, но не и с критериите, приети от колективен орган (комисията на частното сдружение, назначена от МОН). И не му влиза в директорската длъжностна харктеристика да се произнася по дискриминацията, използвана като основен мотив в пракратяван на договор, който договор пък няма нищо общо със конкурса "Европейско кенгуру".

  "Стоянов е защитил интересите на СМГ и децата"
  А именно? Предзвикал е ревизия в МОН и е класирал децата, които са изкарали по-малко точки от 100? Или е осигурил още три стипендии, равностойни на тия, давани от Асоциация "Кенгуру без граници" на първенците? Защото с това прекратяване на трудови правоотношения, ще икономиса десетина заплати, които ще си раздаде като бонуси за тая година, а на следващата или по-следващата, след съдебните решения, няма да има пари на ремонт на покрива, например, и децата ще са в "дървена ваканция".

 17. 18 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Весело

  До коментар [#11] от "sqrt":

  "Плащаш си"

  След мантрата "парите (пре)следват ученика" на грантаджиите от фондация "Институт за пазарни проучвания" за всяка олимпиада/конкурс се плаща. Дори въпросното плащане - такса за правоучастие е одобрена от най-висшия държавен орган в образованието - МОН.
  Любопитно ми е по колко са взели "организаторите" за участие в комисия, опс две комисия за една и съща работа и кои точно държавни служители от МОН и регионалния инспекторат са включени като "консултанти" към тоя конкурс. Там парите са далеч повече отколкото са платили родителите на децата - 28 лв. за едната олимпиада и 36 лв. за европейското кенгуру, платени за седмокласничка.

 18. 19 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Весело

  До коментар [#16] от "happystory":

  "След като Курнелия не обича частните интереси, защо праща сина си да учи в частен унивеситет в Щатите?"

  И двете Ви твърдения са неверни. Синът й не е пратен, а избягал от нея със спечелена стипендия. КУрнелия винаги е обичала частните интереси и ги е защитавала, включително свинарските на Гергов.
  В случая, само разлайва герберските протежета едно спрямо друго. Един вид провокира баш мутрата да стъпи на криво, заемайки позицията на всяка една от грешните страни.

 19. 20 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9199 Неутрално

  Ако е вярно описанието на далаверата с фалшивата фирма СМБ, то колкото и да не ми се иска да призная, Нинова е права :)
  Появата на фалшивата фирма СМБ обаче е отговорност на държавата и нейните контролни функции, които са плачевни заради липса на умения или заради корупция, в случая е без значение.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 21 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Пак гербави работи.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 21. 22 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#17] от "wanderer":

  Участвайки в комисия, която очевидно нарушава правилата, ощетявайки децата от СМГ, та действително уронва престижа и съвсем коректно е уволнена с такъв мотив.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 22. 23 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 516 Разстроено

  До коментар [#2] от "stenli1":

  Това ли са различните виждания на онази даскалица?Деца, които не са платили на частната фирма са ощетени
  —цитат от коментар 2 на stenli1


  ДА, това са истинските виждания и причини децата които не са си платили да получат
  един ШУТ !!!!!

 23. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7909 Неутрално

  Колкото повече чета за случая, толкова повече се убеждавам, че г-жа учителката е основателно уволнена. Не оспорвам нейната квалификация и компетентност, а само действията и в конкретния случай.

 24. 25 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#22] от "widowmaker Борисов е единствената партия !?!":

  "Участвайки в комисия, която очевидно нарушава правилата, ощетявайки децата от СМГ"
  Правилата са нарушени от МОН. Дори г-жа Тодорова да е участвала (като консултант) в изготвянето на "правилата" - две комисии с различни такси и критерии да оценяват една и съща работа (задачи), това няма отношение към трудовия й договор. Защо директорът Стоянов като е видял въпросната "дискриминация" - създаването на две комисии не е оспорил заповедна на министъра, а се е спотайвал като "калинка" в гащи да види дали няма да бъде от облагодетелствуваните!?
  "Ощетени" са не само децата от СМГ, а всички останали с резултат между 70-100 точки. За тая "дискриминация" защо не е потърсена отговорност от председателя на комисията Сава Гроздев при все че се води и главен организатор? Не е ли дискриминационно да се гледа само интереса на СМГ при едно национално състезание? Направо ме убивате - дискриминатори да се оплакват от дискриминация ... и газят през Закона.

 25. 26 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#19] от "wanderer":

  Всички социалисти в която и страна да се намират са еднакви - долни, тъпи и лицемерни.

 26. 27 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Весело

  До коментар [#20] от "penetrating":
  "фалшивата фирма СМБ"
  Няма ни фирма, нито фалшива - и двете организации са НПО-шки - сдружения на граждани с идеална цел. Едното се нарича "Съюз на математиците в България" със седалище във БАН, а другото е сдружение "Европейско кенгуру" -http://www.bulgarian-kangaroo.eu/contact.htm или http://www.bulgarian-kangaroo.eu/for-us.htm

  Ако някой е сбъркал правилата, то отговорните лица са:
  "НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ
  На 23 юни 2017 г. в Министерството на образованието и науката се състоя награждаване на най-добре представилите се в тазгодишното издание на Международното математическо състезание "Европейско кенгуру". Бяха връчени грамоти от г-жа Таня Михайлова - зам. министър на образованието и науката, г-жа Валери Дрейк - аташе по образователно сътрудничество във Френския институт в София и проф. Сава Гроздев - председател на Националната комисия. Тримата приветстваха присъстващите. "
  Таня Михайлова, Валери Дрейк и Сава Гроздев, узаконили "дискриминацията" според директора Стоянов.

 27. 28 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#25] от "wanderer":

  по отношение на правилата има официално становище от СМБ. Нидеркторът няма как да санкционира Гроздев.
  Въпросната учителка от друга страна му е подчинена, с подписа си е одобрила очевидно нарушение, което и действие уронва престижа на СМГ!

  "We're not gonna take it! Anymore."
 28. 29 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  До коментар [#24] от "Роси":

  "Колкото повече чета за случая, толкова повече се убеждавам, че г-жа учителката е основателно уволнена."

  В трудовия договор на г-жа Тодорова пише ли да участва в националната комисия по оценяване на резултатите от международното математическо състезание "Европейско кенгуру"? Или за да няма шикалкавене изрично да е записано "да не подписва протоколи в комисиите, в които участва"?

  Друг е въпроса за организирането на "публично-частно пратньорство" (частни уроци по математика) в сградата на училището. Но там са отговорни собственикът (Столична община), управителят (директорът), след това са учителите (Тодорова) и не на последно място регионалния инспекторат (Кастрева), МОН и НАП.

 29. 30 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#25] от "wanderer":

  Бъркаш страшно много понятия. Частна собственост и частни интереси на първо място. Сина на Нинова е учил в частно училище в САЩ, а мон защитава частните интереси на лица работещи на трудов договор в държавно училище. Няма никаква връзка.
  Второ, директора е уволнил г-жата, защото е разписала протокола, който дава предимство на деца с по-лоши резултати, напълно осъзнато.

 30. 31 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Весело

  До коментар [#28] от "widowmaker Борисов е единствената партия !?!":

  "по отношение на правилата има официално становище от СМБ"

  След като министър "реже лентичката" - раздава наградите, официалното становище следва да е на Министерството на образованието и науката (Все пак се използва държавна и общинска собственост за едната идея-Математиката, при това не безплатно).
  СМБ е толкова легитимен колкото всяко друго сдружение на гражданите.
  Нещо повече, съгласно устава и организацията на Асоциацията "Кенгуру без граници" (an association is formed with the name Kangourou sans Frontières.) http://www.aksf.org/statutes.xhtml
  официален представител за България е проф. Сава Гроздев
  http://www.aksf.org/countries.xhtml
  Bulgaria (BG)

  Kangaroo competition organization: Union of Bulgarian mathematicians
  Chief organizer: Sava Grozdev
  Website: http://www.math.bas.bg/smb/
  Email: sava.grozdev@gmail.com
  Postal address: Acad. G., Bonchev street, block 8 , 1113 Sofia , Bulgaria
  Phone Number: +359 2 872 11 89
  Member since: 1997

  Ясно ми е, че Сава Гроздев изпада в конфликт на интересите, но ако СМБ бяха наистина зантересована страна, щяха да имат поне представител в борда на асоциацията - http://www.aksf.org/board.xhtml

 31. 32 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  И с право ги обвиняват!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 32. 33 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#25] от "wanderer": Сина на Нинова .
  —цитат от коментар 30 на hope

  Рафаел Рафаилов е син и на баща си. КУрнелия вади късмет да се фука с него.
  http://epicenter.bg/article/Sinat-na-Korneliya-Ninova-se-diplomira-v-SASht-snimki-/101088/2/48
  "Преди да замине за САЩ, Рафаел завърши Софийската математическа гимназия и бе капитан на националния отбор по математика. Той има 17 медала от балкански, европейски и световни олимпиади.

  Първият му голям международен успех е, когато става втори на олимпиадата по математика в Амстердам, когато се състезава с над 600 таланти от 100 държави. Повтаря постижението и през 2012 година на олимпиадата в Аржентина.

  Бъркли, където учи Рафаел, се смята за най-добрия държавен университет в света. Оттук са излезли 71 лауреати на Нобелови награди, най-много от всички висши училища в света."
  Това комунетат нямате умирачка - продължавате да вменявате вина с лъжи на деца заради родителите им и обратното, на родители заради децата им.

  "Второ, директора е уволнил г-жата, защото е разписала протокола, който дава предимство на деца с по-лоши резултати, напълно осъзнато."

  Директорът на СМГ ли е назначил Комисията? Г-жа Тодорова има ли трудов договор като член на Комисията, на националната комисия? Г-жа Тодорова е разписала протокол, който дава шанс на повече деца да се явят на следващия кръг. Откъде да знае, че другата комисия ще се ограничи само до максималния брой точки?
  Да не би да смятате, че директорът на едно училище, дори и да е СМГ, има право на "търговия с влияние", да диктува на национална комисия как да се класират подопечните му ученици!?

 33. 34 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  По БНТ дадоха повече подробности за кучето на президента Макрон.
  Проблемите със смг останаха за вечерните новини.

 34. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9199 Неутрално

  До коментар [#27] от "wanderer":

  Прието. Става ясно, че Сава Гроздев е елиминирал СМБ :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#33] от "wanderer":


  Първо, поздравявам Нинова и детето и, смятах че е завършил Масачузетския техн. у-т. Впрочем подобни успехи има и детето на Цецка Цачева, умни и талантливи деца. Не виждам какво общо има това с темата?
  Второ, не си прочел достатъчно по темата. В крайна сметка за да замаскират гафа от мон увеличават броя на децата, пак в ущърб на тези от МГ. 22% от тях се отказват да се явят на състезанието. Благодарение на Тодорова, Михайлова и Кастрева.
  Това, което пишеш е смешно. Тя изобщо не взела предвид протоколите с децата от СМГ, защо? От СМБ казаха, че са ги предали навреме. Сега, дали тези функции са и вменени от ТД със смг, дали е уронила престижа, за това до колкото си спомням трябва да има три предупреждения, ще ражат адвокатите по трудово право. Не е постъпила морално, това е факт, а има наглостта да претендира.

 36. 37 Профил на poet.ot.parka
  poet.ot.parka
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Ето фактите:

  - едно и също състезание (Европейско Кенгуру") с едни и същи задачи и едни и същи критерии за оценяване.

  - два организатора на състезанието, два протокола с класирани ученици с различен брой точки. Тези платили на частния оргнизатор се класират с 70 точки, тези към СМБ с 100 точки

  От МОН заявяват- ощетени няма, да уволним директора на СМГ защото е разлаял кучетата.

 37. 38 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#36] от "hope":

  "Не виждам какво общо има това с темата?" Тоя въпрос е към
  коментар [#16] от "happystory":

  "за да замаскират гафа от мон увеличават броя на децата," Гафът на МОН никога не съм го отричал.

  "Тя изобщо не взела предвид протоколите с децата от СМГ, защо? " Това е въпрос към МОН и организатора на "Европейско кенгуро" - защо е имало две комисии.

  "има наглостта да претендира." Ами не претендира (признава, че има разминаване), а оспорва прекратяването на трудовото си правотношение - "преподаване на математика", а не "участие в комисия".

 38. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2014 Весело

  До коментар [#37] от "poet.ot.parka":

  "Тези платили на частния оргнизатор се класират с 70 точки, тези към СМБ с 100 точки"

  Аз платих и на двете, а щерката не е класирана никъде (класира се на друга олимпиада, по химия). Но съм доволен, че се мобилизира и натрупа опит.

 39. 40 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#39] от "wanderer":

  Въпроса е дали де факто мотивите за уволнение ще издържат в съда.
  Дали е "Уронила престижа" на СМГ.
  Според мен, оставяйки децата от СМГ след други училища с по-лоши резултати, ДА. Тя е можело да не подпише протокола, за да не стане тази несправедливост факт. Защо го е разписала, ако е вярвала, че ще има ощетени.
  Така излиза, че в СМГ подготовката по математика е по-слаба от други училища, което е невярно, най-меко казано.

 40. 41 Профил на vstoyanov
  vstoyanov
  Рейтинг: 577 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=vpmar3r8jEk&fref=gc&dti=52560553858

  ето го директорът на смг против комуто всички така бясно скачат. преценете сами за себе си :)
  дечицата от протестите в негова подкрепа реално не са ученици от смг, ами деца от тази "църква". дано това да е единственият начин, по който ги употребяват...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах