Цветанов за антикорупционния закон на БСП: Не искаме президентска република

Цветанов за антикорупционния закон на БСП: Не искаме президентска република


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов, коментира проекта за антикорупционен закон на БСП с:"не искаме президентска република". Той отбеляза, че винаги, когато партията е обсъждала антикорупционно законодателство, е била с протегната ръка.


Цветанов говори пред журналисти, след като участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на младежката организация на ГЕРБ, съобщи "Фокус".


Проекти за антикорупционен закон изготвиха, както управляващия ГЕРБ, така и опозицията в лицето на БСП. Тази седмица депутатите от левицата се срещнаха с представители на съдебната власт, за да обсъдат с тях проекта си, ГЕРБ пък свика обществено обсъждане на своя в петък.
"Днес ако си направите труда да сравните техния и нашия законопроект, ще видите, че те са направили копи-пейст и са преписали около 70-75% от законопроекта. Останалите проценти са това да дадат правото на президента да назначава председателя на този антикорупционен орган. Ние не искаме президентска република. Ние знаем, че единственото място, където може да се води смислен политически дебат постоянно и да се осъществява необходимия парламентарен контрол върху изпълнителната власт, е българският парламент", заяви Цветанов.


"Правили сме го заедно с всички парламентарни групи, които са били в парламента. Антикорупционният закон мина на първо четене в 43-тото Народно събрание. Беше пред гледане на второ четене в пленарна зала, поради определени текстове, които провокираха несъгласие в някои от политическите сили и предсрочно прекратяване на мандата на парламента, не можахме да го приемем", обясни Цветанов.


По думите му в момента най-лесно било и те като БСП да внесат законопроекта и да мине на съгласувателна процедура, с която да демонстрирамт, че всъщност предлагат нещо, което би могло да консолидира всички останали.


"Най-правилното, което бяхме предприели в този антикорупционен закон е да мине през процедура, която да даде възможност за по-широко обсъждане. Работната група, която беше сформирана от министър Цачева, даде възможност да бъдат поканени да участват активно с институции, неправителствени организации. Това даде възможност по законопроекта, който вчера беше представен от г-жа Цачева, да се изчистят всички внушения или неразбиране, което имаше в обществото. Ние винаги сме били за диалог и съм убеден, че между първо и второ четене ще има сериозна дискусия и ще може да бъдат взети, ако има, и добри предложения от законопроекта, който предлага БСП", каза още Цветан Цветанов.


Вторият в ГЕРБ обвини БСП е търсила изява през лятото, когато народните представители били по избирателните си райони и създавали възможност за предпоставка за един силен политически сезон. Левицата целяла изява, която да им даде някаква легитимност и идентичност, но тя отново не е полезна за обществото, защото


скандалите и фалшивите новини не са политики.


Политиките са това, което правим в момента от политическа партия ГЕРБ.


По думите му БСП не може да прости на ГЕРБ "прозрачното управление на всички нива и европейските фондове, които получава страната ни, благодарение на доверието на европейските ни партньори към правителствата на Бойко Борисов. БСП се провалиха точно по тази линия".


Цветанов е обнадежден, че България ще може да се подготви сериозно за предстоящото председателство на Съвета на ЕС. "От приоритетите по време на председателството ще можем да извлечем политически дивиденти за страната ни, да представим България в една по-добра светлина и същевременно българските граждани да повярват не само в България и в българските политики, но да възприемем много по-достойно и с уважение европейските институции", добави Цветанов.


Председателството ще бъде много силна емблема за страната, допълни той. Според него лидерството на премиера Борисов - да бъде избран за трети пореден път за министър-председател на България, означава много. "Що се касае до усилията, които полага премиерът за това силно председателство, което предстои за България, мога да ви уверя, че министър-председателят се очерта като един истински лидер и съм убеден, че с това, което направи правителството - да фигурират Западните Балкани, е много важен акцент за региона, за сигурността и стабилността. Силният глас на България се чува с лидера Борисов и с парламентарното мнозинство, което имаме днес в България"


Той заяви още, че ГЕРБ винаги ще се съобразява и с различното мнение, и с опозицията, "защото и те са част от успеха на България. Не трябва да бъдем високомерни, не трябва да бъдем толкова провокативни. Но когато има опити за провокация с някакъв въпрос, с който се иска да се отклоним от ежедневните теми и това, което прави държавата, трябва да запазим хладнокръвие и да отговорим с усмивка", подчерта Цветанов.

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Народа чака справедлив съд за корумпираните от всички етажи на всичките власти - държавна и общинска администрация.Ако това не стане,няма да има никакво значение на коя политическа партия е закона.То и досега имаше разни звена-органи и специализирани съдилища и прокуратура,ама файда - йок.

 2. 2 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Не искаме и герберодиктаторска държава, каквата е налице в момента.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 3. 3 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 930 Весело

  ние не искаме милиционерска ,мутренска или тиквена република ,ама...

 4. 4 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Любопитно

  "Днес ако си направите труда да сравните техния и нашия законопроект, ще видите, че те са направили копи-пейст и са преписали около 70-75% от законопроекта. Останалите проценти са това да дадат правото на президента да назначава председателя на този антикорупционен орган. "

  Добре де, как не го е срам да лъже така безогледно? Или спуска нова опорка на ведомствените тролчета?

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Така е, друго са си суджуци, пастърма и филета с тонове.

 6. 6 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Цветан Цветанов, коментира проекта за антикорупционен закон на БСП с:"не искаме президентска република"."

  А кой го предлага? Аз пък не искам да ходя на Бахамите.
  Пак с нови милиционерски опорки ще ни баламосват.

 7. 7 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Не щат президентска република, искат мутренска. Ха да видим Валерко какво ще каже по въпроса?

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8459 Неутрално

  Всеки тегли чергата към себе си, вкл. и Цацаров. Нямат никакво намерени да се борят с корупцията. Иначе трябваше първо да направят истинска съдебна реформа, А корупцията могат и със сегашните закони да я борят, ако искат.

 9. 9 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Трябва активна борба с корупцията. дела трябват а не думи . https://www.youtube.com/watch?v=jkS737DYnsk

 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Този има 10 изречения в речника ..и те написани от още по шантави Пиарки за всякаква употреба. Щом не искаме "ножа да е в друга власт" , всичко е Пунта Мара. С какво точно ще се промени парламентарната република , ако президента назначава човекът оглавяващ органа за корупция?? Нямаше да е проблем , ако президент е нещо от рода на Плевналиев за ТИКВАТА ....но не. Крив , прав, ляв ...онъкъв но с 2 , 3 милиона гласове. Толкова нямат ГЕРБ , Патреотарите +ДПС за да претендират за нещо равнопоставено. Даже на служби опазващи сигурността на държавата , трябва да са към президента. Иначе за какво е той ?? Дори и НСО се назначава ТИКУНИЙ , за да прати по 15 охранители на ШИШИ и ДОГАН!! Иначе и главният прокурор по мое мнение да се изравнят по години с президента, и той да го назначава ! Така президентскта институция има своята логика и смисъл ....иначе маршируват някакви гвардейци, има някаква издръжка. Решенията се вземат в една/две. къщи в полите на Витоша. Темата за президентска република е ФАЛШИВА НОВИНА. Така се прикрива идеята която звучи : ЩЕ КРАДЕМ ЗАЕДНО СЪГЛАСНО РЕГЛАМЕНТИРАНИ ПОРЦИИ . ЩЕ НИ ПРОВЕРЯВАТ НАШИ ХОРА ... БЪЛГАРИТЕ ДА ГО ДУ....Т

 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Цецо е доста примитивен. Очевидно е, че от ГЕРБ ги е СТРАХ някой да не ги вкара в ЗАТВОРА за наглите кражби
  Само от Комсомолци ГЕРБ може още да се връзват на лъжите му

 12. 12 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Тръгнали сме за никъде и изглежда сме стигнали вече!

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Цецо го е СТРАХ. Доста и бъркал в кацата с меда

 14. 14 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Котараците" ще разследват "Суджуците" за корупция.

  .
 15. 15 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Цвъ Цвъ иска мнозинството от Суджуци ГЕРБ и ДПС да контролира борбата с корупцията

 16. 16 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  Не искаме и герберодиктаторска държава, каквата е налице в момента.
  —цитат от коментар 2 на Taiga

  За тебе знаем - искаш съветска република. И жените да са общи...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6072 Неутрално

  Искам си Борисов, казва Цветанов :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  На Цецо никак не му се влиза в Затвора, завалията

 19. 19 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Бойку ще си направи още една напълно безмислена агенция ли, комисия ли, с една дума орган. В нея той ще назначи хора на Дибелия, които да се борят с корупцията в правителкството...
  Изобличените ще ги обвинява цацаров и ще ги съдя другите каки, дето се опазиха от скандала с двете им посесртрими.
  Всичко това под надзора на високоморалния ВСС с образцовите Ясен Тодоров, Димитър Узунов итнт.

  И така славно и полека, ще се борят с корупцията, до пълна победа, под благия поглед на овчедушната рая, която няма време за глупости от национални лотарии България и шоута на слави...

 20. 20 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 930 Любопитно

  на снимката ,млади начинаещи милиционери слушат речта на баш милиционера ,и вероятно си водят записки ?

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  Доживяхме Цецо Гуменката лектор/ректор на ГЕРБ университет
  А слушателите с полирани мозъци

 22. 22 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Искат клошарска и пастирска република, ако съдя по случващото се последно време.

  П.П. Не искат президентска република, щото Баце няма как да го изберем за президент.

 23. 23 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  А някой да не би да иска тиквена република?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 24. 24 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1285 Любопитно

  Корупция най-често се среща сред управляващите,които и да са те.Сега трябва да повярваме,че агенцията ще поведе борба с този,който я назначава.А мармотът завива ли,завива шоколади.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 25. 25 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  След като Борисов не бачка нищо и не е в състояние да върши каквато и да била работа, защото е неграмотен, след като Парламента от 4 месеца не е приел нито един закон, то единствената алтернатива е Президентът да управлява.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 26. 26 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 546 Разстроено

  Очевиден за народа ни и за целия Европейски съчз фарс ! Проблемът е, че нито една от парламентарно представениет партии на е алтернатива, а е продукт на задкулисното корумпирано статукво !

 27. 27 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 546 Разстроено

  Очевиден за народа ни и за целия Европейски съюз фарс ! Проблемът е, че нито една от парламентарно представениет партии, както нито една от трие власт - парламентарна, президентска и прокурорско-съдебна на е алтернатива, а е продукт на задкулисното корумпирано статукво !

 28. 28 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 546 Разстроено

  Очевиден за народа ни и за целия Европейски съюз фарс ! Проблемът е, че нито една от парламентарно представениет партии, както и нито една от трите власти - парламентарна, президентска и прокурорско-съдебна на е алтернатива, а е продукт на задкулисното корумпирано статукво !

 29. 29 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 541 Неутрално

  В кое, и къде точно Цецко цървула ВИДЯ президентска република, не става съвсем ясно.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 30. 30 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#4] от "globetrotter":

  А ние пък не искаме СУДЖУКОВА република.....

 31. 31 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  У нас няма политическа воля за борба с корупцията. Не е и имало.
  Контролните органи са беззъби.
  Магистратите от Нова година ще вземат учителските заплати на румънците.
  Независимият главен прокурор по разследването умря; всъщност въобще не се роди и затова дори помен не може да му направим.
  Какво значение има кой ще назначава поредния камуфлажен орган за имитиране борба с корупцията.
  Да завършим оптимистично - имитацията е най-искрената форма на възхищение.

 32. 32 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 848 Весело

  „.. когато партията е обсъждала антикорупционно законодателство, е била с протегната ръка.“
  Е то вашата „партия“ винаги е с протегната ръка...кога към суджуци, кога към нещо друго. КОЙ сипе повече, той пИчели...

 33. 33 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  Не му вярвам на този човек

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 34. 34 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1079 Весело

  Не искаме и герберодиктаторска държава, каквата е налице в момента.
  —цитат от коментар 2 на Taiga  ние не искаме милиционерска ,мутренска или тиквена република ,ама...
  —цитат от коментар 3 на Stewie


  Стюи=Тайга т. е ?=БКП
  Стюи ти от кои са пишеш? АФтентичен нали?
  Датс дъ пойнт

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 35. 35 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 692 Весело

  Да не сложат свинско в суджуците, че ДПС не ги обичат тея работи...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 36. 36 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Цветанов рита срещу едно добро предложение.Излишно е да казвам че ми е дошло до гуша това.Заради един проскубан партиен функционер,нищо свястно да не се случва вече 10 години,егати и народа,егати и мъстиите,дето са зяпнали да му слушат партийните директиви!

 37. 37 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Искат клошарска и пастирска република, ако съдя по случващото се последно време.П.П. Не искат президентска република, щото Баце няма как да го изберем за президент.
  —цитат от коментар 22 на БГ


  Абе,република да е.Това искат всички.Даже Радан Кънев иска да е "Нова".На никой не му се иска да страда,изнемогва,да не си дояжда и допива,подобно на белгийци,холандци,датчани,шведи,норвежци,които още не са се освободили от монархофашизма.

 38. 38 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 658 Весело

  Цветанов за антикорупционния закон на БСП: Не искаме президентска република
  *********************************************************************************************************

  Ааа...Искате вие .... Искатееее !!!
  Обаче ,ако Бай Струй по някакво чудо/демек, изборнаманипулацийка на Цвъки/ ,вземе да стане Президент на Републиката ....Тогаз вече , друга работа ,нал' тъй ,физколтурнико ? :)

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 39. 39 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 658 Гневно

  скандалите и фалшивите новини не са политики.

  Политиките са това, което правим в момента от политическа партия ГЕРБ.

  Демек, ''политики'' по гербаджийски ,ще рече :
  Еленски суджук за Него .... Друг , по надоло в мафиотската структура ГЕРБ ,опира пешкира! Щото Той суджук не бил ял ...Имал бил ''високо кръвно'' ....И още:
  Застрелваш някого си пред свидетели ,и после казваш ,че 6 годишният ти син я е свършил тая ''работа''...Ти си си ''чист'' .... Нищо ,че охранителните камери са записали КОЙ я е свършил тая ''работа''....Който трябва ,ще я покрие!!!!

  Майка ви ГЕРБаджийска *******!!!!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK