"Движение България на гражданите" избира наследник на Меглена Кунева

"Движение България на гражданите" избира наследник на Меглена Кунева

© Юлия ЛазароваДвижение България на гражданите" (ДБГ) ще избере нов председател на политическата сила на четвъртото си Национално събрание, което ще се проведе днес, съобщиха от партията. По време на събитието реч ще произнесе досегашният председател Меглена Кунева.


След провеждането на събранията на местните структури най-много номинации за председател на партията получиха десет души, сред които Кунева, Даниел Вълчев и Найден Зеленогорски. Въпреки това членове на "Движение България на гражданите" твърдят, че битката за поста ще е между Димитър Делчев и Богдана Станоева и най-вероятен победител ще е Делчев.


Освен избор на председател в дневния ред на събранието са включени точки за промени в устава на партията и приемане на резолюция. Кунева ще трябва да представи и отчет за свършената от нея работа.


В началото на април тя подаде оставка заедно с цялото ръководство на партията. Сред спряганите имена за неин заместник бяха бившите депутати от партията Настимир Ананиев и Антони Тренчев. Те обаче решиха да станат лица на ново сдружение – "СЕГА", което е абревиатура на "Сигурност, Евроатлантизъм и Гражданска Активност".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK