Пет партии видяха координирана атака на ГЕРБ и БСП срещу Комисията по досиетата

Пет партии видяха координирана атака на ГЕРБ и БСП срещу Комисията по досиетата

© Анелия НиколоваОстро се противопоставяме на действията на БСП и ГЕРБ, целящи фактическото ликвидиране на Комисията по досиетата. КомДос е единственият институционален фактор за разкриване на ролята, изиграна от репресивните тайни служби по време на комунистическия режим. Комисията е и гарант, че за обществото няма да остане скрито влиянието, упражнявано и днес върху управлението от страна на някогашните ДС функционери".


Това се посочва в обща позиция на партиите "Движение Да България", "Демократи за силна България", "Зелените", "Български земеделски народен съюз" и "ДЕОС", разпространена днес. Те наричат "координирана атака" действията на ГЕРБ и БСП в парламента от последната седмица - номинацията на Антон Тодоров за председател на комисията и предложението за закриването на комисията.


Според петте партии "Внесеният от БСП Законопроект за архива на документите на Държавна сигурност и на разузнавателните служби на Българската народна армия представлява пореден опит за затваряне на досиетата".
"В него се предвиждат редица ограничения в правото на гражданите да бъдат осведомени за принадлежността на публични лица към органите на репресивния апарат на комунистическия режим. Премахват се всякакви изисквания за членовете на новопредвидения орган. Включително липсва изискване за непринадлежност към ДС на лицата, които ще боравят с документацията от архивите. Прекратява се автоматичното осветяване на сътрудниците на комунистическите служби в конкретни сектори от обществения, политическия и икономическия живот. Въвеждат се широки области на преценка и изключения, които неизбежно ще позволят прикриването на множество агенти на службите", се посочва в позицията.


Намерението на ГЕРБ да издигне за председател на комисията Антон Тодоров също е в сериозен разрез с обществения интерес. "Г-н Тодоров доказано не притежава моралните качества, необходими за заемането на този пост. Дългогодишното му публично поведение го е превърнало в емблема на грозни персонални атаки и разчистване на сметки. Негова запазена марка са използването на компромати и манипулативното боравене с документи и архивни материали с често нечистоплътни цели. Не на последно място – радикалните промени в неговите позиции говорят, че, за да натрупа кариерни и политически дивиденти, г-н Тодоров е готов на всякакви, дори и срамни, метаморфози.. Нещо повече – известно е, че кандидатурата му за работа в служби от сектор сигурност е била отхвърляна поради установена непригодност", пише в позицията на петте партии.


"Натрапчиво е единодействието, демонстрирано в тази област от двете големи – наглед враждуващи – пратии. И ГЕРБ, и БСП последователно издигат в редиците си и на важни държавни постове (депутати, министри) доказани доносници и офицери от комунистическите служби и с готовност се превръщат в политическа платформа, продължаваща влиянието на свързаните с ДС кланове", пишат петте партии и смятат, че съвпадението в действияна не е случайно, а доказателство за единосъщност на ГЕРБ и БСП.


"И ГЕРБ, и БСП възпроизвеждат авторитарни модели и канализират антидемократичното влияние на Путинския режим у нас. И ГЕРБ, и БСП отказват да водят реална борба със системната корупция и са основни проводници на мафиотското овладяване на българските държавни институции. Процес, започнат още от БКП и ДС и услужливо продължен от техните наследници".


Настояват да бъде оттеглена номинацията на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата и вместо него да бъде издигнат кандидат с доказан интегритет и обществено доверие, в диалог с гражданското общество и общността от уважавани изследователи на наследството на тоталитарните служби. (за същото призоваха в отворено писмо група известни журналисти, университетски преподаватели и изследователи). Комисията да бъде запазена и укрепена, и да бъде започнат процес по системното разкриване на документи на МВР и службите, за да излязат на светло политическите и икономически механизми на тъй наречения "преход"; да бъдат създадени условия за реална лустрация.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5060 Неутрално

  "И ГЕРБ, и БСП възпроизвеждат авторитарни модели и канализират антидемократичното влияние на Путинския режим у нас."

  Едно показателно изречение.

 2. 2 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Баце и Свинаря готвят Голямата Коалиция.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  Написано е много точно. Подкрепям позицията на посочените в текста партии.

 4. 4 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  ГЕРБ и БСП са си комунистически партии, някой да се съмнява?

 5. 5 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 389 Весело

  Като прочете човек 5 партии и си мисли едно, а като ги види кои са и му става смешно ...

 6. 6 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Предлагам Елена Йончева - чиста,неопетнена,компетентна,честна ,морална ....1
  Това е "нашият човек"!Комисията ще и прилегне като ръкавица !

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2170 Разстроено

  "Комисията е и гарант, че за обществото няма да остане скрито влиянието, упражнявано и днес върху управлението от страна на някогашните ДС функционери". - да, ама не, защото КОЙ след всичко разкрито си направи поне самокритика, поне на партийно събрание, КОЙ си посипа главата с пепел, КОЙ се извини за предателствата и хилядите провалени съдби на честните българи? Документите се пазят, архивите са публични, но само методите са по-перфидни, осъвременени с "нови" ДЕМОкрати. Няма прогрес в държава, която разчита на стари кадри или на следовниците им.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 842 Любопитно

  комисията в ръцете на една карикатура ,целта е нейното тотално компрометиране и последващо закриване

 9. 9 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Пaртиитe oт дoнocчици ca:
  "Движeниe Дa Бългaрия",
  "Дeмoкрaти зa Cилнa Бългaрия",
  "Зeлeнитe",
  "Бългaрcки зeмeдeлcки нaрoдeн cъюз",
  "ДEOC" и CДC.

  Тoвa ca пaртиитe нa дoнocчици.

 10. 10 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  Бе таз "магия" в заглавието не ви ли писна? ПЕТ ПАРТИИ, брате мой... Направо пишете "коалиция от партии", "милиони гласоподаватели", "грандиозен политически фронт"... Пък после ни споделяйте, че става дума за пиацата за файтони у "Сточна гара". Ние верваме. И е хубаво да включвате вече и Елена Йончева (като войвода на партиите). Видя се, че много я люби тукашното деснокомуноид и си я припознава за "десна", та чак демократка ала Теменужево.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#1] от "pet_fire":

  Да се внушава :"Герб и БСП-то са комбина"! По смело, по смело!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  айде пак това с "пет партии"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#6] от "doroteus":

  Ха-ха! Изпреварил сте ме. Таман от сутринта се чудом чудя как "десното комуноид" се гушна с "левото позитанец" и зацелуваха дружно на Йончева лика и прочие телеса. Време и "петте партии" да се Йончевизират.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  "...Това се посочва в обща позиция на партиите "Движение Да България", "Демократи за силна България", "Зелените", "Български земеделски народен съюз" и "ДЕОС", разпространена днес..."

  Това е коалицията, която на следващите избори ще подобри успеха на Реформаторския блок, като вкара най-малко 30 депутати за сметка на местата на комунистите от бсп, Герб и ксенофобите!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#14] от "Rim":

  Сакън! Милиони подкрепят коалицията, ама в "Сураттефтер". ГолЕма са сила. На места са непреодолими. Когат' станат 6 партии и една Йончева ще преместят Земята и част от Слънцето. Както е рекъл Архимед (известен РУСКИ философ и математик) "Дайте меня достаточно долгая Елена и я наделаю болшие мизерии!".

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1371 Любопитно

  еми издигането на кандидатурата на Тодоров ясно говори за целите на мероприятието :) бекапетата просто ще позаобикплят малко през дискредитирането на комдос... впрочем, някой правил ли е изследване с какво общетвено доветие се ползва комисията към момента?

 17. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  "...И ГЕРБ, и БСП последователно издигат в редиците си и на важни държавни постове (депутати, министри) доказани доносници и офицери от комунистическите служби и с готовност се превръщат в политическа платформа, продължаваща влиянието на свързаните с ДС кланове..."

  С кой акъл герберунгелите издигнаха за министър на отбраната на натовска страна, агент на комунистическата ДС, да се чуди човек! Толкова ли ценен е този мандат, че се наложи това министерство да се предаде в ръцете на ксенофоб- ДС агент?
  А това че са опрели до услугите на интриганта Антон Тодоров, означава че там нещата наистина вървят на зле! Съвместните декларации на петте партии трябва да продължават в същия дух, защото това е добра артилерийска подготовка за следващите избори, когато и да се проведат!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  "...Това се посочва в обща позиция на партиите "Движение Да България", "Демократи за силна България", "Зелените", "Български земеделски народен съюз" и "ДЕОС", разпространена днес..." Това е коалицията, която на следващите избори ще подобри успеха на Реформаторския блок, като вкара най-малко 30 депутати за сметка на местата на комунистите от бсп, Герб и ксенофобите!
  —цитат от коментар 14 на Rim


  нов трик ли са им измислили , понеже предния се провали .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Весело

  еми издигането на кандидатурата на Тодоров ясно говори за целите на мероприятието :) "...бекапетата просто ще позаобикплят малко през ...?
  —цитат от коментар 16 на extraCACA


  От където и да заобиколят, трябва да ги пресрещнем и да им отрежем големите мераци!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 20. 20 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Доскоро нямах представа, че има по-тъпи тролове от червените.
  Сега точно такива НЕчервени ни убеждават, че назначението на Антон Тодоров било правилно, понеже Йончева не била стока, а извънпарламентарната опозиция нямала подкрепа. Жалкария!

 21. 21 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Какви пет партии, какви пет гранта?! Това са пет кампанийки от кварталните кръчми!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 22. 22 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  Аденауер:България има само един спасителен път да захвърли завинаги комунизма и комунистическите кадри превзели държавата отвсякъде.Това е да повтори опита на Германия за пълна ДЕНАЦИФИКАЦИЯ на обществото.За България това означава пълна ДЕКОМУНИЗАЦИЯ на държавата и изхвърляне от всички властови функции ЛУСТРАЦИЯ на повече от 1,5 милиона комунистически и ДС престъпници,съгласно ЗАКОНА за обявяване на комунистическия режим и БКП за престъпни.Незабавна НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на всичко открадното от тези червени бандити по род,произход,убииства ,и зависимости.ЕВРОСТАТ сочи богатства над 100 милиарда долара.Това е спасението от комунистическата чума приложена преди нас от отличниците от "Империята на злото ".Тъпаците комуняги не ги бива за нищо,оснен да крадат и убиват.Затова сме последни по всичко и никога няма да влезем при белите държави-ШЕНГЕН.

 23. 23 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И ГЕРБ, и БСП отказват да водят реална борба със системната корупция и са основни проводници на мафиотското овладяване на българските държавни институции. Процес, започнат още от БКП и ДС и услужливо продължен от техните наследници".

  Несъгласните нека си припомнат от колко години ЕС повтаря едно и също в тази насока. Мафиотизацията по руски образец не е спирала и не се очертава в скоро време да спре.

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4555 Разстроено

  Жалко е, че за много българи е по-важно кой казва нещо, от това дали казаното е истина и правилно! Поне 75% са недоволни от парламента и правителството, но гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака!

 25. 25 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  И като се обявяваше досега и какво? Президент - ДС. Премиер МВР. Министри агенти бол. Видни бизнесмени също. Отрочетата на червени велможи да не ги и споменавам. Не е като да липсват и сред петте.
  Та в матрияла е проблема.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  "...кандидатурата му за работа в служби от сектор сигурност е била отхвърляна поради установена непригодност", пише в позицията на петте партии..."

  Тази "непригодност" прави този екземпляр, напълно пригоден към изградените от Герб мафиотски мрежи в центъра и по места! Комунистите от бсп са абсолютно същите, макар че превъзхождат многократно Герб по количеството омраза към ЕС и НАТО! Двете партии си приличат и по това, че и преди и сега, в парламентарните им трупи има агенти на комунистическата ДС...! Тук комунистите от бсп са отново с едни гърди пред тези от Герб.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1349 Весело

  Декомунизация! Дебойковизация! Деантонтодоровизация!

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4555 Неутрално

  До коментар [#23] от "gmbh":

  Е, как ГЕРБ, ДПС и БСП да "водят борба с корупцията"? Да не са луди да се борят сами със себе си!

 29. 29 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 264 Весело

  Очевидно това ще стане новата мантра: Ом, мане, падме ом... Пет партии! Ом - мани-мани... Дай мъни... Пет партии... Мъни-мъни... Мани-мани!

 30. 30 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Интересни словесни "престрелки" вървят из форума.

  Каквито и кривици да имат тези пет партии, те са поне една идея по-читави от управлявалите ни през последните 28 години (като необяснимо защо мнозинството от гласуващите избиратели искат още и още от същото, сякаш не видяха, че 28 години почти стоим на едно място по много показатели и дори вървим все по-надолу). И като извънпарламентарна опозиция те са напълно прави в това, което казват (което е лесната част от публичния образ на всяка политическа формация). Много ми е интересно, ако спечелят мнозинство като коалиция, какво ще последва (вече имаме един пример какво стана с РБ, макар и като крило на ГЕРБ в управлението).

  Лично аз симпатизирам само на БСДД и на "Да, България!".

 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 888 Весело

  Комунистическите флашки пак разтягат кой го бил казал и какъв бил, вместо да кажат нещо по темата.
  Това че посочените пет партии на дадения етап не са в парламента, дава ли правомощия на БСП и ГЕРБ да си правят каквото си искат, бе тролове? Да вземат да установят тоталитарен режим тогава, да върнат всичко като при соца...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 32. 32 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Стига ни ги пробутвахте тези за партии, общо нямат и за един футболен отбор. Смешна работа!

 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4555 Неутрално

  Тези 5 партии призоваха и да не се назначава офшорникът в ББР! Назначиха го. И тук няма да има ефект. В превзета от #КОЙ държава е така!

 34. 34 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2871 Весело

  Нда-а-а... Не знаех, че партиите могат да пишат, и то за "единосъщност" на ГЕРБ и БСП. А ДПС-то къде го оставихте, бе другари?! Ами "сатанизирания" Пеевски?! Излиза, че не той, а Антон Тодоров (между другото, доста безобидна канцеларска мишка с големи амбиции и претенции) е причината за "путинизацията" на България, хахах... Назначавали били кадри на ДС?! А къде видяхте, че Тодоров е такъв? Как така "настоявате" за нещо, щом като нямате думата, тоест никой не ви е дал правата, нито пък е длъжен да ви пита кой да е шеф на някаква парламентарна комисия? Спечелете изборите и казвайте! Но чак тогава, другари! Сега сте сбирщина от господа и госпожи "Никои". А и не сте поканили др. Делчев, отявлен (отчаян?) антигербаджийофронтовец, хихихи...

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 35. 35 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ВАРИАНТИТЕ СА ДВА , КОЙ ДА Я ПРИДОБИЕ ИЛИ ДА Я ЗАКРИЯТ , КВОТО И ДА СТАНЕ ВСЕ Е ДЪРВО

 36. 36 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#30] от "Читател":

  И кво да стане от недоразуменията Дай България. Унуките на баш другарите срещу обслужвалия ги като малки персонал.
  На мен ми изглежда като гротеска. Меко казано.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Весело

  До коментар [#34] от "Непукистка":

  Какво става с мафиота герберунгел Цветелин Цветанов? Освободихте ли го от затвора или още се размотавате?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2871 Весело

  До коментар [#34] от "Непукистка":Какво става с мафиота герберунгел Цветелин Цветанов? Освободихте ли го от затвора или още се размотавате?
  —цитат от коментар 37 на Rim


  Кой?! А кво стана с делата срещу министрите от РБ? И досега споменът за големите букви, с които го изписваше, ми вади виртуалните очи. Те не бяха ли в коалиция с ГЕРБ и прочие "мафиоти-герберунгели"?

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Весело

  "...милиони... фронт...файтони... "Сточна гара"... Ние верваме...хубаво...тукашното деснокомуноид..., та ч.
  —цитат от коментар 10 на moriarti


  Ааа чувствата ни са взаимни! И ние ви верваме хубаво! Дайте една информация на форума, колко герберунгели агенти на ДС имате в момента, че скоро ще закрият комисията и увисваме... Няма да казваме на никой! Не бойте се...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#37] от "Rim":
  Що не питаш какво става със следствените Ненчев, Трайчо, Гроздан и продавача на конюшни?

 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  А кво стана с делата срещу министрите от РБ
  —цитат от коментар 38 на Непукистка


  А, хубава работа...? Защо питаш мен, като Цацаров е до Вас?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Весело

  :Що не питаш какво става със следствените Ненчев, Трайчо, Гроздан и продавача на конюшни?
  —цитат от коментар 40 на Гаргамел  Къде се буташ между шамарите бе комуне...? Я заминавай в червения коневръз с бързи стъпки...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2094 Весело

  Нда-а-а... партиите... пишат, ГЕРБ и БСП...бе другари?! ... хахах... Назначавали били кадри на ДС?... Как така "настоявате" ...нямате думата... никой не ви е дал правата, нито пък е длъжен да ви пита кой да ... хихихи...
  —цитат от коментар 34 на Непукистка


  Извинявай, мислехме че Каракачанов е агент на комунистическата ДС!
  И за Божидар Димитров си мислехме същото, за Георги Марков, тоже! А дали пък не сме се заблудили, че и в сегашната парлама група на Герб има ДС агенти или пък че мултаци не са назначавани за министри...?
  А за правата е точно така! Правилно. Правата на гражданското общество са отнети от герберската мафия, а преди това от "бсп"- комунисти! Нали за това сме най-корумпираната страна в Съюза. Или вече ... не само в Евросъюза?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4886 Неутрално

  Напълно подкрепям позицията на десните (и на Да България) защото това не е безобидно назначение. То затръшва вратите и заглушава истината за случилото се в близката ни история.
  Същото като кражбата на обществен ресурс, подготвяно от Ст. Мавродиев (Борисов, Пеевски, Гергов) , но сега като кражба на памет.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 45. 45 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2871 Весело

  До коментар [#43] от "Rim":

  Дрън-дрън, та пляс! Ти май забрави генеалогията на измамното сДС, от което се пръкна финото изобретение на КГБ - ДСб, което пък си вложи парите, включително тези на Иван Йорданович, в банката КТ(г)Б. Та недей да се силиш, Римчо! Не ти е по силите.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 46. 46 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2871 Весело

  До коментар [#43] от "Rim":

  Дрън-дрън, та пляс! Ти май забрави генеалогията на измамното сДС, от което се пръкна финото изобретение на КГБ - ДСб, което пък си вложи парите, включително тези на Иван Йорданович, в банката КТ(г)Б. Та недей да се силиш, Римчо! Не ти е по силите.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#10] от "moriarti":

  Ба-а-а-а-си...! Една невзрачна блондинка, как ви навря чадър в задника, не е истина просто...! Сега, какво ревете...! Разграничавайте се от Делян, все едно нищо не знаете, за далаверките в Хасково и толкова!
  Едно време, защо не ревяхте, като осигурихте втория мандат на милиционера Костадинов в комисията, а?! Нещо, пак се правите на ударени и си мислите, че всички помнят по три дена и са чели само "Винету"...! :)

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#46] от "Непукистка":

  М-да-а-а-а...! Освен това. лично Костов разпореди парите на повечето държавни и общински фирми да отидат в КТБ, нали...?! :)

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Весело

  Словосъчетанието "Пет партии" напоследък често се използва. И всеки път ме напушва на смях.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 50. 50 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 570 Неутрално

  БСП и ГЕРБ са двата израстъка на БКП. Хвани едните, удари другите. За парлама пред публиката го играят на управляващи и опозиция, отвреме-навреме малко фандък за бесепето- пускат ги отгоре. Но истината е, че са се оплели кат свински черва и пърдят в едно гърне.

 51. 51 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#50] от "kastor":

  "Но истината е, че са се оплели кат свински черва и пърдят в едно гърне"

  Чия истина? Щото за някои хора истината е че има леприкони и земята е плоска

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 52. 52 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1371 Весело

  за някои хора истината е че има леприкони и земята е плоска
  —цитат от коментар 51 на evlampi


  пък за останалите има търговски регистър :)

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1371 Любопитно

  вптрочем, кой се беше засилил да затваря и достъпа до Търговския регистър, не беше ли гербавия тимаджия Емилчо Радев?

 54. 54 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#9] от "Nехоljhft":

  Посочи един агент на ДС в тези партии ? Докато в Герб са под път и над път .

 55. 55 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Карикатурата Антон Тодоров, който след като написа "Шайка", където директно обвинява Герб, че са шайка бандити, незнайно как бе издигнат за техен депутат. Такава нечистоплътна личност, сменил няколко партии, който си мени възгледите като ветропоказател и се отрича от собствените си писания, няма място в такъв орган като комисията по досиетата.

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  Ами от такъв предател, като Антон Тодоров, нищо добро не чака тази комисия.

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Гневно

  ГЕРБ и БСП са си комунистически партии, някой да се съмнява?
  —цитат от коментар 4 на bez_ime2


  За отбелязване е, как последователно и организирано червените си водят политиката. Опитаха да разбият дясното с НДСВ и почти успяха. С ГЕРБ обаче постигнаха каквото искаха. Поставиха своя марионетка за президент, поставиха главен прокурор подчинен на Москва и след като изкараха десните извън парламента, чрез парламентарни хватки се опитват уж законно да върнат България като подчинен-сателит на Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  До коментар [#9] от "Nехоljhft":Посочи един агент на ДС в тези партии ? Докато в Герб са под път и над път .
  —цитат от коментар 54 на antonio_vivaldi


  Льо Пти Женерал Наско.
  Или си мислите, че съдия и прокурор в комунистическа България се ставаше ей така? Хехе......
  Или си член на Партията или сътрудник (извънщатен, но с документ - беше задължително да вързан на връвчица и закопчан с безопасна игла, че ако го загубиш - гориш.....) на Службите - трето поожение нямаше......

  Знанието е сила, информацията - власт
 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  До коментар [#9] от "Nехоljhft":

  Смешко!
  Защото изгорихте документите ли?
  А на кой са донасяли доносниците бе умчо?
  Тези на които са донасяли не са ли за съд и затвор....поне!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#57] от "Храбър":

  "и след като изкараха десните извън парламента"

  Начи тоя момент така и не можах да го схвана. А имам добри оценки по вишите математики от унито.

  Как точно някой освен самите десни ги изкара от Парламента?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Любопитно

  .... Много ми е интересно, ако спечелят мнозинство като коалиция, какво ще последва (вече имаме един пример какво стана с РБ, макар и като крило на ГЕРБ в управлението). Лично аз симпатизирам само на БСДД и на "Да, България!".
  —цитат от коментар 30 на Читател


  Че какво мнозинство имаха с ГЕРБ?
  Вече за всички стана ясно що за стока са герберите!
  Изобщо какво се опитваш да кажеш с този неадекватен пример?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Любопитно

  До коментар [#60] от "evlampi":

  Що задаваш тъпи въпроси?
  Като се правиш на неориентиран нищо не доказваш, а само се заяждаш.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ВИРЖИНИЯ УУЛФ?

  Що за човек е Антон Тодоров е ясно. Обаче е ясно и друго.
  Забелязахте ли какъв е общият знаменател на подписалите писмото срещу него? 80% от тях са генерично свързани с АБпФК - деца или внуци. Това са хората, които припяват мантрата: "Стига с тоя антикомунизъм, това е минало, да гледаме напред".
  Тях ги плаши лицето Антон Тодоров, който покрай достата си отрицателни качества има и едно положително - вади изпод миши дупки документи, стресиращи потомците на АБпФК. Така например, наскоро извади документи, от които е видно, че престъпността в НРБ е била в пъти по-висока отколкото сега, включително и жертвите от ПТП....Като шеф на комисията, той няма никакви правомощия да манипулира документи или да прави субективни тълкувания. Ако стане шеф, с вродената си свръхамбиция сигурно ще направи всичко възможно да разобличи, колкото се може повече бившите величия на ЦК, и на КДС, което изглежда тревожи много хора...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 64. 64 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  До коментар [#62] от "Храбър":

  Не, не се заяждам, тази теза просто я чета вече няколко пъти и не разбирам кой е 'изхвърлил' десните от Парламента?

  Разцепването беше сочено като необмислено рискова стъпка с висок потенциал за невлизане на никой като резултат, но великите стратези се разцепиха и на това отгоре сега се наглее и се сочи с пръст някой друг. Няма друг.

  Преди това (и сега когато кремъл е активирал пред-предпоследната фаза от този преврат) десните също ВКУПОМ бяха в отбора на русоробите с бесен лай с повод и без за оставка и нови избори.

  Та - не разбирам как така се е получило че някой друг е 'изхвърлил' десните от Парламента. Няма такъв друг. Има глупост (другия вариант не искам да си го мисля)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 65. 65 Профил на sortero
  sortero
  Рейтинг: 216 Неутрално

  "...координирана атака на ГЕРБ и БСП срещу Комисията..."
  ГЕРБ?, "мандата"- единия, е 5 години, по Закон са и 2 "мандата" Х 5 години!

 66. 66 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Уважаеми Хора от Форума, огледайте се и вижте! Кой са най-нахъсаните отрицатели на Антон Тодоров. Заедно са се подредили ВСИЧКИ видни ЧервеноРуски тролчета и агенти, заедно с "десните" синове и внуци на АБпФК, подписали одиозното писмо. Куриози!Не, всичко си е в реда на нещата...Какъвто и да е Антон Тодоров, едно е ясно - мнозина са изплашени.
  Що така?

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 67. 67 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 264 Разстроено

  БСП=ГЕРБ=МАФИЯ!!

  www.commcrime.blogspot.com
 68. 68 Профил на Kamen Iliev
  Kamen Iliev
  Рейтинг: 41 Неутрално

  То пък едни партии, направо да онемее човек, коя от коя по-зле.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK