ГЕРБ обвини индиректно президента Радев в корупция при избора на изтребител (допълнена)

Президентът Румен Радев, като командир на ВВС.

© Надежда Чипева, Капитал

Президентът Румен Радев, като командир на ВВС.Докладът на комисията, която проверяваше процедурата за избор на изтребител, бе приет със 127 гласа "за". В дебатите в парламента бившият командир на ВВС ген. Румен Радев и настоящ президент бе обвинен от ГЕРБ в корупция, макар и индиректно.


В доклада се препоръчва проектът за придобиване на нов за армията изтребител да бъде гледан отново от парламента, като документът трябва да бъде променен частично. Комисията установи, че управляващите проекта в Министерството на отбраната са променили условията, гласувани от Народното събрание, като е добавено ново задължително изискване - примерна схема за плащане, което отстрани офертата за употребявани F-16, предлагани от САЩ и Португалия.


Това е станало в нарушение на решението на парламента за инвестиционния проект. Промяната е направена от председателя на борда, ръководещ проекта, към юли 2016 г., месец след одобряването на проекта за инвестиционен разход от парламента. Към тази дата председател на борда е бил тогавашният командир на ВВС ген. Румен Радев.


ДАНС в президентството?
Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров каза, че генерал Радев не е приятел на истината. "Няма да споря с някого, ако каже, че е заклет лъжец", каза Тодоров, като имаше предвид опорните точки, писани от ген. Радев за бившия премиер Пламен Орешарски преди негова среща с представители на Сааб, производител на "Грипен". Тодоров каза, че комисията е открила секретна шифрограма, изпратена от посолството на България във Вашингтон до началника на кабинета на президента Иво Христов, който няма допуск до класифицирана информация. "Екип на ДАНС работи в президентството от 10 дни. Има унищожени документи. Цялата преписка между външно министерство и президентството е унищожена", каза Тодоров, като според него за това вина имал главният секретар на президента Димитър Стоянов.
Тодоров уточни по-късно, че получил информация за проверката от Държавната комисия за сигурност на информацията, които препратили сигнала му към ДАНС.


От прессекретариата на президентството отговориха "нямаме такава информация" попитани от "Дневник" за проверката.


Временна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет - Антон Тодоров

© Юлия Лазарова

Временна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет - Антон Тодоров


"Виждаме, че генерал Радев има афинитет да си назначава любовниците на втори договор...", каза Тодоров, след което микрофонът му беше изключен от председателстващия в момента Явор Нотев. При следващото си явяване на трибуната Тодоров каза за Радев: "Мотивиран е с потупване по рамото, не е взел 5 млн., да не си помислите нещо."


Владимир Тошев (ГЕРБ) пък зададе риторични въпроси за това как е финансирана кандидатпрезидентската кампания на Радев и "има ли грипенски пари вътре".


Избирателност при оценката на офертите


Заместник-председателят на временната комисия Христо Гаджев (ГЕРБ) добави, че нито една от трите схеми за плащане в офертите не е отговаряла на изискванията на държавата. След това се получават отговори от Италия (употребявани "Еврофайтър Тайфун" - бел. авт.) и САЩ - Португалия (употребявани F-16 - бел. авт.), в които се казва, че ще се съобразят с изискванията на България в процеса на преговорите.


Писмото от Сааб ("Грипен") е подписано от съветник в компанията, а не от представител на шведската държавата. "Ден след изборите тази оферта е призната, а другата, която е подписана от две държави, е хвърлена на боклука", каза Гаджев. Той обърна внимание, че решението на служебното правителство, което бе назначено от Радев, за избор на "Грипен" е взето в последния ден от дейността му, а финалната оценка на офертите е направена за рекордно кратък срок. Емил Христов (ГЕРБ), който е председател на комисията, каза, че от доклад до министъра на отбраната се разбира, че е постигната договорка за плащане, а ръководителят на интегрирания проектен екип (Радев - бел. авт.) е знаел, че е постигнато договаряне със САЩ.


Цветанов заговори за скандали при "Грипен"


Председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов се извини "за личните нападки, които бяха направени към президента" и настоящата му съпруга от името на партията. Цветанов напомни, че България и Румъния бяха приети заедно в НАТО и припомни, че Румъния има 8 самолета F-16 и е в процедура за купуване на още 32, Гърция има 115 самолета F-16. Цветанов припомни скандалите в Унгария и Чехия с купуването на "Грипен" и прекратяването на процедурата от Словакия. "Техниката трябва да отговаря на стандартите на НАТО", каза Цветанов.


И малките деца разбраха, че България трябва да купи определени самолети, отговори му Драгомир Стойнев (БСП). Никъде не казах каква марка трябва да спечели, а изложих факти, репликира Цветанов:


Сделките на Сааб никога не стигали до съд, въпреки медийния шум в Чехия, Унгария и Словакия.


"Сааб и Швеция никога не са търсили каквото и да е нечестно предимство по време на процедурата, провеждана от българското Министерство на отбраната и от правителството", се казва в позиция на Сааб от преди две седмици. "Обвиненията, че се възползваме от схемата за плащане, поставена като изискване от Министерството на отбраната, не са основателни. Като всеки друг участник в процедурата, бихме предпочели авансово плащане. Все пак, разбираемо е, че министерствата на финансите и отбраната изискват вариант, който съвпада с ограниченията на българския бюджет. Схемата за плащане беше одобрена от парламента през 2016 г. и ние сме се съобразили с това условие в отговора ни на Искането за оферта", пише още в позицията на компанията разпратена, след като временната комисия прие доклада си.


Отговорността е на Ненчев


По време на дебатите от БСП защитаваха Румен Радев, без да има размяна на аргументи по изводите на доклада. Разбра се, че само един депутат от левицата е чел секретните документи, разглеждани от комисията. Според Жельо Бойчев отговорност за проблемите с процедурата носи тогавашният министър на отбраната Николай Ненчев и правителството на Бойко Борисов, които са подписвали документите по процедурата. Искахте с тази комисия да уязвите ген. Радев, но вместо това се простреляхте, защото отговорността е била на кабинета, каза Бойчев.


Тази комисия беше търсене за алиби за отказ от модернизация на армията, смята Петър Витанов (БСП).


Премиерът Бойко Борисов дава противоречиви сигнали за покупката на изтребители, като няколко пъти каза, че изтребителите трябва да са нови, а преди две седмици повтори, че "първо ни трябва сухопътна техника, щото такава ни е доктрината".

Ключови думи към статията:

Коментари (276)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на русофил=ПРЕДАТЕЛ
  русофил=ПРЕДАТЕЛ
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Оставка,()резидент Рашетников!

  МИЗЕРИЯТА Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА на РУСОФИЛИСТИЯТА!
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Дали е корупция, дали е инструкция от Решетников. Има нещо.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Е, па нормално за корупцията в трите мандата на ГЕРБ да е отговорен Радев.
  Кой друг може да е? И кой друг друг би взел комисионната, ако не Радев, при положение, че решението за изтребителите ще вземе Борисов и всичко зависи от него, ахахаха!

 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Неутрално

  Гърците имат повече от сто бройки Ф16. Съюзници сме в НАТО. Какъв е проблемът да си пазим заедно небесата?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Важното е че Ф16 е в играта отново. Сега остава САЩ да ни дадат една добра политическа цена. Следват инструктори, обучения, откриване на бази и бракуване на съветските таралясници. Всичко както си трябва.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  всичко за всички на показ. ВЕДНАГА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Разсъхна ви се далаверата за грипените :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Друго щеше да е, ако бяха избрани 30-ет годишни таралясници с които да се заменят летците ни.

 9. 9 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 609 Неутрално
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":

  сиренето е с пари !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  Това е повече от нагло!
  Особено след като чух със собствените си уши как техният, на герберите председател на комисията обяви започването на новата процедура защото НС са сменили обема и формата на финансирането. Това е решението на при това доминираната от гербавите комисия. Официалният документ.
  А Мумуята и Цветанът какво са се разпасали и разпенявили да плещят - си е за тяхна сметка.
  И в-к "ШОК", ако го има още ...

 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Весело

  пред антончо ,дори цвъ и баце изглеждат приемливо нормални ,те и заради това си го прибраха в шайката

 13. 13 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  "Ден след изборите, тази оферта е призната, а другата, която е подписана от две държави е хвърлена на боклука"

  Иии, тоя Гадев лъже повече от Тодоров и Цветанов, браво! ГЕРБ, сър!
  Класирането на второ място било хвърляне на боклука. А що не каже защо правителството НЕ ИСКА да преговаря за тази оферта и да продължи изпълнението на проекта, както сами са си го гласували, а връща конкурса в начална точка? Никой не го е вързал Борисов да преговаря само с шведите и той самият го потвърди, както и всички останали. Такова изискване няма, това е просто експертна оценка! Мен например ме съветваха в сервиза да си купя Тойота, а си купих Мерцедес и съм доволен. Румънците си купиха от същите португалски Ф-16 без конкурс, без нищо, само по предложение на МО и никой копче не може да им каже.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  много тъп герберастки цирк в навечерието на председателството. може и да ни се размине.
  Гаф след гаф на кумсуджуците.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  Дали е корупция, дали е инструкция от Решетников. Има нещо.
  —цитат от коментар 2 на EU defender


  Чакайте лъжливи опорки, ГЕРБ ще ви ги осигурят, за да ги разпространявате,
  не се притеснявайте! :)

 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Радев трябва да бъде обвинен не индиректно, а директно! И не от Герб, а от правораздавателните органи! Ако лобирането за един самолет, какъвто и да бил той, и то чрез измама не е корупция, здраве му кажи! Този човек трябва да бъде разследван, съден и осъден!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#15] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Няма тървение да подкрепи "спонтанно" и по "съвест" !!! Верен слуга на мутромилиционерите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  Пак погледнах какви са ги плещили.
  Май Баце може да се окаже, че наистина не си контролира партията ...

  И не мисля така, защото Баце вчера беше меден и мазен ... ъъъ ... цигулар, а защото в момента не Му е изгодно да се юрва в тази заигравка срещу Президента.
  Радев не Му е Плевнелиев ...

 19. 19 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Комисийки, анкети, дискусии, циркове... а времето си лети... Физкултурникът е за американските бараки, Каракачанката за руските бараки... а читавата оферта за нови и модерни самолети сега ще бъде окаляна и низвергната... Нищо ново под Слънцето... държавническо мислене йок... а се гласят и бойни машини да взимат.... и кораби да строят... Божее, пази България!

  I shave with Occam's razor
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  всъщност удара е срещу Борисов в отговор на вчерашните му изказвания . Ц.Ц си има явно спуснат сценарий скоро ще видим един характерно запомнящ се поглед от 1989 в НС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  всъщност удара е срещу Борисов в отговор на вчерашните му изказвания . Ц.Ц си има явно спуснат сценарий скоро ще видим един характерно запомнящ се поглед от 1989 в НС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":

  Брой си минусите. Даже и в Дневник вече тия глупости не вървят. На всички им стана ясно за какво иде реч, и кой е на дъното на кофата с лайна.

 24. 24 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  Радев трябва да бъде обвинен не индиректно, а директно! И не от Герб, а от правораздавателните органи! Ако лобирането за един самолет, какъвто и да бил той, и то чрез измама не е корупция, здраве му кажи! Този човек трябва да бъде разследван, съден и осъден!
  —цитат от коментар 16 на Rim


  И мислиш, че ако имаха доказателства, а не чисти лъжи и тъпи опорки, ГЕРБ биха се поколебали да обвинят директно Радев, да му се търси отговорност и да го размажат?
  Е, чак толкова не са тъпи, извинявай! Целта е да създат впечатление сред такива като теб, дето лесно се лъжат, че има нещо, а то нещото си е е при тях, защото всичко зависи от тях.

 25. 25 Профил на r3sto
  r3sto
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#15] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Човече, без да се обиждаш, но колкото и каквото да говориш на гербера, той няма да те чуе, няма да те разбере... Хайде всички заедно - Цъфнал ГЕРБ, цъфнал ГЕРБ...

 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "Това е станало в нарушение на решението на парламента за инвестиционния проект. Промяната е направена от председателя на борда, ръководещ проекта, към юли 2016 г., месец след одобряването на проекта за инвестиционен разход от парламента. Към тази дата председател на борда е бил тогавашният командир на ВВС ген. Румен Радев."

  Цацаров, къде си...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Падението да трябва да слушаме ежедневно лекета, не, ОТПАДЪЦИ като Тодоров и цялата им клика Цецовци в ГЕРБ е чудовищно...
  Става все по-зле и по-зле.
  И по-зле.
  Деградация на морала, интелекта, реда, правото, ВСИЧКО.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 28. 28 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1888 Весело

  Вай, вай, вай! Решетников, пошел в жопу отсюда!

 29. 29 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  Гърците имат повече от сто бройки Ф16. Съюзници сме в НАТО. Какъв е проблемът да си пазим заедно небесата?
  —цитат от коментар 4 на Незнайко в Слънчевия град


  Ами няма проблем, кой е казал, че има проблем да сме с Ф-16? Не е проблем да "пазим заедно небесата" и с италиански Юрофайтъри, които и в момента патрулират над България, нито пък има проблем да сме с Ф-15, Ф-35, Рафали или Грипени. Всички стават, въпросът е кои са най-подходящи за нас.

 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "...комисията е открила секретна шифрограма, изпратена от посолството на България във Вашингтон до началника на кабинета на президента Иво Христов, който няма допуск до класифицирана информация. "Екип на ДАНС работи в президентството от 10 дни. Има унищожени документи. Цялата преписка между външно министерство и президентството е унищожена..."

  По подобен начин и така трескаво, комунистите унищожаваха досиета, факти и документи свързани с техните престъпления преди 10-ти ноември! Така унищожиха всичко свързано с убийството на Георги Марков в Лондон! Нещо подобно да виждате тези дни в президентството?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Чакайте лъжливи опорки, ГЕРБ ще ви ги осигурят, за да ги разпространявате, не се притеснявайте! :)
  —цитат от коментар 15 на Котаракът на Шрьодингер


  Аз за разлика от теб не ползвам опорки, а главата си. Изхвърлени ли са F16 от конкурса от служебното правителство, назначено от Радев? Да. Разсмърдя ли се? Да.
  Аз лично зареждам пуканките.

  The best way to predict the future is to invent it.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 607 Любопитно

  Кой управляваше през месец юли 2016 г.??? Защо тогава Цвъки не е реагирал?

 34. 34 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Фатмака от Решетников май ще стане Зад Решетките

 35. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "...комисията е открила секретна шифрограма, изпратена от посолството на България във Вашингтон до началника на кабинета на президента Иво Христов, който няма допуск до класифицирана информация. "Екип на ДАНС работи в президентството от 10 дни. Има унищожени документи. Цялата преписка между външно министерство и президентството е унищожена..."По подобен начин и така трескаво, комунистите унищожаваха досиета, факти и документи свързани с техните престъпления преди 10-ти ноември! Така унищожиха всичко свързано с убийството на Георги Марков в Лондон! Нещо подобно да виждате тези дни в президентството?
  —цитат от коментар 30 на Rim


  Е имат челен пример от господарите си в Кремъл https://www.cbsnews.com/news/black-smoke-chimney-russian-consulate-san-francisco/

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Пресолиха манджата, но дават на Радев да излезе от ъгъла с грипена. Ако има акъл да го отиграе, разбира се.
  На негово място бих си забранила думата самолет в следващите месеци.

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "Владимир Тошев (ГЕРБ) пък зададе риторични въпроси за това как е финансирана кандидатпрезидентската кампания на Радев и "има ли грипенски пари вътре..."


  "Грипенски" пари, минали през Русия може би...? Цацаров, къде си...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  Важното е че Ф16 е в играта отново. Сега остава САЩ да ни дадат една добра политическа цена. Следват инструктори, обучения, откриване на бази и бракуване на съветските таралясници. Всичко както си трябва.
  —цитат от коментар 5 на EU defender


  А дано, ама надали! Ако Борисов искаше нови Ф-16 досега вече да имахме, вече трети път отхвърля оферти за Ф-16 и можеше да преговаря и сега за тях. Иска да сме без съвместими с НАТО изтребители и изобщо не иска модернизация, това е целта - да не дразним Кремъл, лодки, платноходки...

 39. 39 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Импийчмънт на Фатмака!!

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#26] от "Rim":

  чете Буда.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Психопата Тодоров - ХАХАХА ! Дори неговите хора от ГЕРБ го разкриха и му оттеглиха кандидатурата за шеф на Комисията по досиетата.

 42. 42 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":Разсъхна ви се далаверата за грипените :)
  —цитат от коментар 7 на EU defender


  Аз съм нови Ф-16, Грипените бяха по-добрата оферта от трите подадени, нищо повече.

 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  ... ако имаха доказателства, а не чисти лъжи и тъпи опорки, ГЕРБ биха се поколебали да обвинят директно Радев, да му се търси отговорност и да го размажат?
  —цитат от коментар 24 на Котаракът на Шрьодингер

  Нито секунда не биха се колебали. Даже нямаше да може да се кандидатира!
  Защото "вината" на Радев според Мумията и Цветанът на Мисълта е още от времето, когато е бил командир на ВВС.
  Ако беше вярно, а такива неща се следят много зорко от заинтересованите и никой не си оставя ей така "магарето в калта" - да са били активирани и започнали да мърсят Радев още тогава. Особено както бяха на зор с Тетка - щеше да им дойде дюшеш и да си викат "Берекет версин!". Но не! Ерго - сега слушаме ария на клеветата. От активирани лобистчета и мумифицирани злобари, на които не им се е сбъднала детската мечта да докопат институционално тоягата на досиетата ...

 44. 44 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Весело

  До коментар [#34] от "Иван Иванов":

  ех ,тези щури милиционерски мечти

 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#42] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Хайде хайде все едно не помним как подскачкаше за грипените. И нито дума срещу резидента. Ясен си....

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  5 млн от сделка за $1 млрд.
  Тоя Радев много скромен бе. Задоволява се с 0.5% комисионна. А Бойчу под 75% не пада...
  Или тоя символ на честността, последователността и морала, другаря Тодоров, нещо да не е разбрал?!?

 47. 47 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  "Това е станало в нарушение на решението на парламента за инвестиционния проект. Промяната е направена от председателя на борда, ръководещ проекта, към юли 2016 г., месец след одобряването на проекта за инвестиционен разход от парламента. Към тази дата председател на борда е бил тогавашният командир на ВВС ген. Румен Радев."Цацаров, къде си...?
  —цитат от коментар 26 на Rim


  На среща с Чайка? Или обсъждат намагнитването?

 48. 48 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "Писмото от СААБ ("Грипен") е подписано от съветник в компанията, а не от представител на шведската държавата. "

  А, така! Вижда се че дори при видимо изгодна сделка за Швеция, тяхното правителство се е усетило че си има работа - с български прокремълски комунисти и логично се е отказало да се намесва! Но парите за кампанията на Радев може да стигнат директно до БСП (комунисти) и без да се намесва шведското правителство... Нали така...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2898 Весело

  Така се действа - едната ръка го гали по плешивото теме , другата го боцка със среден пръст изотзадзе...

 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#43] от "xm...":

  Решението на служебния кабинет дойде след това. И беше форсирано по напълно неизвестни причини. Разместваш хронология.

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Значи за 13 години нямаше проблем със съвместимостта на МиГ-овете и НАТО, но за новите Грипени има проблем, така ли? Много интересно, как в Чехия и Унгария са се справили с осъвместяването?

  I shave with Occam's razor
 52. 52 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 739 Неутрално

  ГЕРБ стават много вредни за страната.Нямам обяснение на какво се дължи това.Да им идва краят?Мислех ги за безкрайни,сега не знам какво да мисля.

 53. 53 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":Брой си минусите. Даже и в Дневник вече тия глупости не вървят. На всички им стана ясно за какво иде реч, и кой е на дъното на кофата с лайна.
  —цитат от коментар 23 на vss77


  Малко са, викайте подкрепления от втора смяна :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 54. 54 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":

  Политическата цена е $1 млрд за самолетите. Без въоръжението. Без обучението. Без логистиката и инфраструктурата.
  Не случайно бойчу обяви, че приоритет са БМП-тата и влаковете.
  Там явно сделките са по-добре "подготвени".

 55. 55 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Радев да бъде разследван от ДАНС веднага. Добре, че Пеевски не и е шеф както БСП искаха да го правят.

 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#43:"xm..."][/quote]

  Тодоров каза, че комисията е открила секретна шифрограма, изпратена от посолството на България във Вашингтон до началника на кабинета на президента Иво Христов, който няма допуск до класифицирана информация. "Екип на ДАНС работи в президентството от 10 дни. Има унищожени документи. Цялата преписка между външно министерство и президентството е унищожена", каза Тодоров,

  Чекай малко ве брато, ДАНС още събират доказателства в Президентството.
  Импийчмънт съм казала до края на годината. Оля се достатъчно кагебейския служител.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Весело

  До коментар [#41] от "krf54523578":

  просто замениха "лудо яне" с "лудо тони" ,а още колко много чакат на дългата герберска скамейка КАДРИ

 58. 58 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Весело

  До коментар [#41] от "krf54523578":

  просто замениха "лудо яне" с "лудо тони" ,а още колко много чакат на дългата герберска скамейка КАДРИ

 59. 59 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":Политическата цена е $1 млрд за самолетите. Без въоръжението. Без обучението. Без логистиката и инфраструктурата. Не случайно бойчу обяви, че приоритет са БМП-тата и влаковете. Там явно сделките са по-добре "подготвени".
  —цитат от коментар 54 на 1107a


  Така ли? Ами къде е офертата да я видим?

  The best way to predict the future is to invent it.
 60. 60 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "Ден след изборите тази оферта е призната, а другата, която е подписана от две държави, е хвърлена на боклука", каза Гаджев"

  Перфектно доказан 100 процентов лобизъм, който щеше да нанесе огромни поражения на българската авиация и да я приземи окончателно!
  Цацаров, къде си? Тръгваш ли към президентството или още се чудиш какво става?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Весело

  До коментар [#43] от "xm...":Решението на служебния кабинет дойде след това. И беше форсирано по напълно неизвестни причини. Разместваш хронология.
  —цитат от коментар 50 на dogwoman


  И аз го забелязах колегата че се опитва с евтини манипулацийки...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 62. 62 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Значи ако трябва да избирам на кого да вярвам - Радев или Антон Тодоров - изборът определено е Президента.

 63. 63 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Боко вчера каза, че трябва да купуваме влакове, а не само,ети, така че спорът за марката самолети е ненужен.

 64. 64 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Неутрално

  ГЕРБ да не подхвърлят невинни намеци, а да застанат и да кажат - има корупция.
  Но ги е страх че Радев ще ги чака в съда.
  Мишоци.

 65. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Весело

  "Цветанов напомни, че България и Румъния бяха приети заедно в НАТО и припомни, че Румъния има 8 самолета F-16 и е в процедура за купуване на още 32, Гърция има 115 самолета F-16. Цветанов припомни скандалите в Унгария и Чехия с купуването на "Грипен" и прекратяването на процедурата от Словакия. "Техниката трябва да отговаря на стандартите на НАТО"

  Този път, Цветанов се е изказал точно! Заковал е комунистите за стената.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  Аз за разлика от теб не ползвам опорки, а главата си. Изхвърлени ли са F16 от конкурса от служебното правителство, назначено от Радев? Да.
  —цитат от коментар 31 на EU defender


  Е, как да, като е не? Защо трябва да се лъже? Португалско - американската оферта е класирана на второ място, от екипа на ген. Цанко Стойков, никакво служебно правителство нищо не е изхърляло, просто няма как дори теоретически да стане.
  Запитване за нови Ф-16 не изпратено, питай ГЕРБ защо не са предвидили такова.
  Това са лъжите за пред матряла, които повтаряш по някаква причина, като имаш и самочувствието да твърдиш, че другите лъжат.


 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  До коментар [#50] от "dogwoman":
  Е, де!
  Решението е въз основа на становище, което е от преди това!
  Нали точно заради становището пръскат слюнка вашите?
  И само не разигравайте наивка, която вярва, че такива сделки се въртят като на пазара - с моментни решения дали салатата да е чери домати или две краставици ...

 69. 69 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Значи ако трябва да избирам на кого да вярвам - Радев или Антон Тодоров - изборът определено е Президента.
  —цитат от коментар 62 на Vidin_123


  На резидента не вярвам. Вярвам на Президента http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/30/2999107_plevneliev_da_izberem_f16_kakto_napraviha_susedite_ni/

  The best way to predict the future is to invent it.
 70. 70 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Имам следният тъп въпрос. Да кажем вземем една ескадрила(всъшност половин) Грипен. Да предположим и че след 2-3 години се научим да ги ползваме и те са базирани в Графа...И сега си представете рязко изпстряне на обстановката, налагащо бързо пребазиране в България на няколко ескадрили от наши съюзници в НАТО...Какви точно самолети ще пребазират в Графа при положение, че наземната техника е предназначена за Грипени?

 71. 71 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Весело

  До коментар [#68] от "xm...":

  Не се прави на улав! Служебно правителство НЯМА право да финализира подобна МЕГАсделка. Сториха го в последната минутка....

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 72. 72 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  ГЕРБ стават много вредни за страната.Нямам обяснение на какво се дължи това.Да им идва краят?Мислех ги за безкрайни,сега не знам какво да мисля.
  —цитат от коментар 52 на Вячеслав Атанасов

  Ми те пак са си безкрайни!
  Наглеци, мошеници, дебелооки лъжци и лицемери ...

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Пропуснах, Грипен може ли да носи противокорабни ракети?

 75. 75 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Без съмнение, руският резидент е нарушил процедурата за избор на самолети, определена от НС. Това само по себе си е тежко нарушение на законите, и резидент Радев би трябвало да бъде подведен под съдебна отговорност. Ако държавата ни се казваше Австрия, а не България това със сигурност щеше да се случи.

  Пазете се от доносника vesolr
 76. 76 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#71] от "Kami":

  И кога служебното правителство е "финализирало" подобна сделка? Вие добре ли сте? Изборът и купуването на изтребителите зависи изцяло от Баце и шайката му. Лъжете точно както кумира си.

 77. 77 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  Само погледнете какво са защитавали от ГЕРБ преди година - критериите на Радев!!!

  Комисия по отбрана
  13/10/2016

  Валентин Радев: Господин председател, взимам думата за процедура, тъй като бях ръководител на такъв проект и тук с изумление чувам това, което казват колегите, ако е вярно, разбира се. Не се постъпва така.
  Понеже има журналисти, искам да изясня точно как се прави, как върви този процес. Тези критерии, които се поставят в един математически модел, който го работи най-малката група – това е институтът, над нея е професионалното ръководство, тогава беше мисля, че пак генерал Радев през 2012 година, когато приключихме проекта и най-отгоре политическото ръководство, в мое лице тогава ръководех проекта.
  Тези критерии се получават по следния начин, които се вкарват в математическия модел. Питат се експерти в областта. Те основно са от Военновъздушните сили и някои, които са били там или са в БАН или са в някое друго място. Питат се, те отговарят, те слагат коефициентите на тежест, събират се в института, аранжират ги и ги слагат в модела. Тоест, няма кой да промени. И ако си спомняте моя въпрос в началото когато Ви попитах, аз попитах същото. Чувам, че някой променя критерии. Как ще стане това като процедурата е такава? Те са питани веднъж тези. И аз Ви питах един друг път, пак на заседание. Нещо промени ли се от 2012 година та ми говорите за други самолети, типове и така нататък? Това ще стане възможно ако са пипани критериите? И аз засилвам въпроса на колегите, ако това е така, проверете го, никой няма право да пипа тези критерии. Те са заложени, те са експертни, те не могат да бъдат променени, защото нищо не се е променило в тази област от тогава насам.
  Така, че основателен е въпросът и аз само го засилвам и обяснявам за журналистите как става това. Не би трябвало никой да си е позволил такова нещо, без значение кой е в института сега директор или кои са там.
  Благодаря.

  http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2334/steno/ID/4400


 78. 78 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#59] от "EU defender":

  А кои други оферти са ти показали?
  Полша си купи 48 самолета преди $3.5 млрд, в сделка която започна да се подготвя преди около 20 години и ги платиха преди 15 години. Това прави 75 млн за самолет, на много политическа цена, за съюник като Полша. В който представителя на Лукойл не играе на карти с министър председателя. И на лов не ходи с него през седмица...

  За нови ЕФ-2000 и Ф-16 оферти няма, защото след първоначалните разговори, представителите на МО с удивление са научили, че те надхвърлят 3-4 пъти тогавашната рамка от 700 млн лева, а експлоатационните разходи са около 10-12 по високи от това, което сега се дава за МиГ-29( и примерно двойни на това, което би следвало да се дава).
  Не случайно, французите с техният "Рафал", в прав текст казаха, че с прошляци не им се занимава и отказаха да пращат оферта.

 79. 79 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Имам следният тъп въпрос. Да кажем вземем една ескадрила(всъшност половин) Грипен. Да предположим и че след 2-3 години се научим да ги ползваме и те са базирани в Графа...И сега си представете рязко изпстряне на обстановката, налагащо бързо пребазиране в България на няколко ескадрили от наши съюзници в НАТО...Какви точно самолети ще пребазират в Графа при положение, че наземната техника е предназначена за Грипени?
  —цитат от коментар 70 на lz73


  И като се пребазират ескадрили в България, те ще пратят само ламарината, нали? И то точно на Графа... Като при Луфтханза, която пребазира ремонтните си халета в София... и изпрати само благодарствено писмо

  I shave with Occam's razor
 80. 80 Профил на r3sto
  r3sto
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#68] от "xm...":Не се прави на улав! Служебно правителство НЯМА право да финализира подобна МЕГАсделка. Сториха го в последната минутка....
  —цитат от коментар 71 на Kami


  Никаква МЕГАсделка не е финализирало нито в първата, нито в последната минута служебното правителство... Тъпа опорка.

 81. 81 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  До коментар [#68] от "xm...":Не се прави на улав! Служебно правителство НЯМА право да финализира подобна МЕГАсделка. Сториха го в последната минутка....
  —цитат от коментар 71 на Kami

  Не се правете на улава!
  Служебното правителство не е финализирало никаква сделка!
  С Решението само финализира процедурата по КЛАСИРАНЕ на офертите, изработена с критериите при доминацията на самите гербери в срока, поставен от самите гербери.
  Служебното правителство не може да ФИНАЛИЗИРА сделка, защото това е в прерогативите на првителството едва след Решение на НС!
  И въобще ... вие имате ли понятие какво означава "финализиране на сделка"?

 82. 82 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#68] от "xm...":

  Няма никакво значение въз основа на какво е това решение.
  Аз го виждам ето така, без да обвинявам Радев в нищо засега, освен в наивност.
  Приемам, че Радев-пилотът е суперфен на грипен по чисто професионални причини.
  Ефовете в офертата са стари, но докато се мъдрува, е внесена и поредна оферта за нови, директно от САЩ (февруари, ако не се лъжа).
  Радев продължава да е суперфен на грипен.
  Междувременно става президент и назначава служебен кабинет. И този служебен кабинет е "грипен-моментът" на Радев, защото си казва "Ако на изборите победят едните, ще ремонтираме МИГ-ове и няма да купят грипен. Ако победят другите, ще се върнат да врънкат за ефове и няма да купят грипен. Дай аз сега да взема да го направя."
  Което е наивно, понеже в крайна сметка парламентът така или иначе трябва да одобри сделката, независимо от решението на МС.
  От този свой "грипен-момент" Радев трябва да се отърве, ако наистина няма зависимости по темата и иска да бъде възприеман като президент, а не като случайно катапултирал през покрива "льотчик".
  Разбираш ли?

  Доброто е заразно
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#70] от "lz73":

  ти стъпвал ли си на "графа" някога ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "Отговорността е на Ненчев..."

  Месеци, преди да се кандидатира за президент, лицето Радев, като офицер на действителна военна служба се е занимавало с политическа дейност в нарушение на "Закона за отбраната и ВС на РБ"! Ненчев е знаел това. Първата му работа, след като е научил, че Радев се вълнува много повече от политика, от колкото от развитието на подчинената му авиация, трябваше да бъде ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ на Радев! При аналогична ситуация, преди години беше уволнен ген. Любен Петров! Повече комунист, отколкото генерал. Защо Ненчев не е използвал правомощията си в случая "Радев"?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 85. 85 Профил на r3sto
  r3sto
  Рейтинг: 220 Неутрално

  "Отговорността е на Ненчев..." Месеци, преди да се кандидатира за президент, лицето Радев, като офицер на действителна военна служба се е занимавало с политическа дейност в нарушение на "Закона за отбраната и ВС на РБ"! Ненчев е знаел това. Първата му работа, след като е научил, че Радев се вълнува много повече от политика, от колкото от развитието на подчинената му авиация, трябваше да бъде ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ на Радев! При аналогична ситуация, преди години беше уволнен ген. Любен Петров! Повече комунист, отколкото генерал. Защо Ненчев не е използвал правомощията си в случая "Радев"?
  —цитат от коментар 84 на Rim


  Защото е тъпо парче.

 86. 86 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#65] от "Rim":

  Думите на Цветанов са откровенна лъжа. От началото до края. ¬овек, който не знае за какво говори. Напълно незаинтересуван от материята и фактологията.
  Просто иска да отчете дейност по поетите от чорбаджията му ангажименти. Такава му е работата.

 87. 87 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  До коментар [#82] от "dogwoman":
  ...Няма никакво значение въз основа на какво е това решение....

  По-нататък спрях да ви чета ...

 88. 88 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  Интересно, защо депутатите от ГЕРБ, обясняващи преди в Комисията по отбрана, че парите за изтребителите са разпределени за плащане за 6 години, след 1 година вече не помнят нищо подобно и обвиняват Румен Радев, че е въвел такова изискване, гласувано от парламента и това е компрометирало проекта? КОЙ и когапреди тази пролет от ГЕРБ е твърдял, че не иска разсрочено плащане?

  "Валентин Радев: Господин председател. Уважаеми господин министър. Уважаеми колеги.
  Всъщност, какво се случва, господин министър с проекта за новия тип многоцелеви изтребител? Да го кажа и на журналистите, че са тук, пък и на колегите да припомня, ако някой не е разбрал, ние в Народното събрание гласувахме милиард и половина лева, до 2021 година ми се струва – шест години напред, средно за двата проекта и за корабите средно по 200 милиона почти всяка година. И това да е ясно, че са дадени буквално, в кавички пари. Те стоят в Министерство на финансите и ние повече с това няма да се занимаваме. "
  http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2334/steno/ID/4400

 89. 89 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#68] от "xm...":Няма никакво значение въз основа на какво е това решение. Аз го виждам ето така, без да обвинявам Радев в нищо засега, освен в наивност.Приемам, че Радев-пилотът е суперфен на грипен по чисто професионални причини.Ефовете в офертата са стари, но докато се мъдрува, е внесена и поредна оферта за нови, директно от САЩ (февруари, ако не се лъжа).Радев продължава да е суперфен на грипен.Междувременно става президент и назначава служебен кабинет. И този служебен кабинет е "грипен-моментът" на Радев, защото си казва "Ако на изборите победят едните, ще ремонтираме МИГ-ове и няма да купят грипен. Ако победят другите, ще се върнат да врънкат за ефове и няма да купят грипен. Дай аз сега да взема да го направя." Което е наивно, понеже в крайна сметка парламентът така или иначе трябва да одобри сделката, независимо от решението на МС.От този свой "грипен-момент" Радев трябва да се отърве, ако наистина няма зависимости по темата и иска да бъде възприеман като президент, а не като случайно катапултирал през покрива "льотчик".Разбираш ли?
  —цитат от коментар 82 на dogwoman


  Последният човек съм, който ще тръгне да защитава Радев, но ако се абстрахираме от фенщината, за която говориш и вземем предвид фактите, а фактите са, че Радев беше топ пилота на българската авиация и бил в системата... възможно ли е да говорим за компетентност?! Компетентност, по-голяма от тази на целия форум?!

  I shave with Occam's razor
 90. 90 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5426 Неутрално

  Антон Тодоров "синята каска" на Борисов води чужда война. Много удобно за Борисов да има прокси и да не си цапа ръцете.
  Радев, какво очаква на война.
  Всички в калта ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 91. 91 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Е те това вече е война!
  Сега вече се сбиха яко!

 92. 92 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Може ли г-н Борисов точно и ясно да отговори, кой ръководи Цвък и Антончо. И двамата разчитат на Канал3 да ги изстреля до върха на управлението на страната. И двамата взаимно се допълват.
  И,И,И.,...двамата ....

 93. 93 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално
  До коментар [#89] от "Сахаров":

  Напълно е възможно, аз точно това имах предвид. Но между Радев-пилота и Радев-президента има огромна разлика, цяла бездна.

  Доброто е заразно
 94. 94 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 835 Неутрално

  може и да не е корупция-може комисионните да са ги гушнали рашките о ношите да гласуват по партийна линия като комунисти.

 95. 95 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#70] от "lz73":


  Имам следният тъп въпрос. пребазиране в България на няколко ескадрили от наши съюзници в НАТО...Какви точно самолети ще пребазират в Графа при положение, че наземната техника е предназначена за Грипени?
  —цитат от коментар 70 на lz73


  Имам следния тъп отговор. Представете си, че през последните 15 години всяка година се пребазират няколко ескадрили най-различни самолети. И при това, до миналата година, под ръководството на Радев. Вероятно има по-добра представа от Цветанов.
  Самолетите, които в някои случаи са престоявали месеци, са Ф-15 и Ф-16. По-малко Грипен, Мираж-2000, ЕФ-2000( от началото на лятото има 4), и всякакви други. Техника, пригодена за МиГ-21 и закупена преди 40-години - Урал -375ДАПА.
  Проверено десетки пъти в практиката. Сериозни проблеми не е имало.

 96. 96 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#87] от "xm...":

  Ами... и аз често спирам да те чета, но не се чувствам длъжна да ти го съобщавам.
  Извинявам се за което.

  Доброто е заразно
 97. 97 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  "Писмото от СААБ ("Грипен") е подписано от съветник в компанията, а не от представител на шведската държавата. "А, така! Вижда се че дори при видимо изгодна сделка за Швеция, тяхното правителство се е усетило че си има работа - с български прокремълски комунисти и логично се е отказало да се намесва! Но парите за кампанията на Радев може да стигнат директно до БСП (комунисти) и без да се намесва шведското правителство... Нали така...
  —цитат от коментар 48 на Rim


  Евентуален договор за изтребители ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е междуправителствен и ще се ратифицира от Парламента, не говорете глупости! Затова хибридките на ГЕРБ за корупцията в СААБ стават само за прането на мозъци на едноклетъчни, които нямат идея за какво става въпрос.

 98. 98 Профил на plamenkg
  plamenkg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Значи вместо да си купя Ryzen, ще си купя Intel, защото някви маняци така им кеф. И то не стига, че Ryzen-а е по-добър ми и Intel-a стар...

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Весело

  "Ден след изборите тази оферта е призната, а другата, която е подписана от две държави, е хвърлена на боклука", каза Гаджев"Перфектно доказан 100 процентов лобизъм, който щеше да нанесе огромни поражения на българската авиация и да я приземи окончателно!Цацаров, къде си? Тръгваш ли към президентството или още се чудиш какво става?
  —цитат от коментар 60 на Rim


  Перфектна лъжа за шарани, които лапат мухите или за тия, които с мазни от суджука пръстчета лъжат по форумите. Офертата, подписана от две държави е класирана на второ място, което е болката на герберчето, никой нищо не е изхвърлял, камо ли служебното правителство, което не е орган по проекта.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK