Парламентът ще издава речник на парламентарното измерение на председателството

Парламентът ще издава речник на парламентарното измерение на председателството

© Надежда ЧипеваИзбори 2022

Парламентът ще издава четириезичен речник на "Парламентарното измерение на Българското председателство на съвета на ЕС за 2018 г.", който ще е на български, английски, френски и немски език. Това се разбра от обществена поръчка на парламента с максимална прогнозна стойност 142 000 лв. (без ДДС), с която се търси кой да отпечата материали в 18 позиции.


От поръчката не става ясно, какви термини за "парламентарното измерение на председателството" ще съдържа, нито кои са неговите автори. От пресцентъра на парламента, както и главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова поискаха питането да бъде изпратено по Закона за достъп до информация и отказаха да отговорят на въпросите по телефон. Депутати от комисията по европейски въпроси също нямаха никаква информация за това издание, въпреки че имало уговорка рекламните материали за председателство да бъдат съгласувани с тях.


Речникът трябва да е с обем 550 страници и да бъда отпечатан до 10 дни след възлагането на поръчката.


Освен речника изпълнителят на поръчката трябва да издаде две издания от 4 500 страници и от 5 500 страници в томове, издание с обем 36 страници със заглавие "Българският парламент", същото издание, но на френски и английски, издание с обем 24 стр. със заглавие "Нашият парламент", информационна дипляна за Народното събрание, календари, както и бланки, покани и картончета с лого на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK