Емил Христов (ГЕРБ): Ако пилотите се качат на МиГ-овете утре, значи има нещо гнило

Емил Христов

© Юлия Лазарова

Емил ХристовОбясненията на пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево", че се чувстват несигурни заради технически проблеми с изтребителите, са дошли впоследствие и нямат връзка с истинските причини за отказа от летене според депутата от ГЕРБ Емил Христов. Той е подполковник от резерва с мисии в Босна, Афганистан и Ирак, беше председател на временната комисия, проверяваща избора на изтребител. Христов припомни, че на заседанието на последната комисия по отбрана въпросът за проблемите с двигателите за МиГ-29, доставени от Русия, е поставен и министърът на отбраната Красимир Каракачанов е дал "истински честен отговор".


"Добре, вчера те не искат да летят на тези самолети. Това означава, че от утре никой не трябва да лети от тези хора. Ако те започнат утре да летят, означава, че има нещо гнило, защото те или казват "оттук нататък е опасно и няма да летим" и спират изобщо да летят, или нещо друго се случва", каза Христов.


"Те отказаха да летят. Не един, не двама, групово. Това вече е сериозно. Това е въпрос на дисциплина, въпрос на изпълнение на заповеди. Мисля, че тук командирът на базата е този, който трябва да отговори на въпроса как се е стигнало дотам да има групово отказване да се изпълняват задачи", каза Христов за командира на базата бригаден генерал Иван Лалов. "Ако не са подготвени за изпълнение, ако са несигурни в своята собствена подготовка, как продължават да носят дежурство по еър полисинг? Или са подготвени и носят това дежурство, или са неподготвени, несигурни и изобщо не го носят", обърна се Христов задочно към генерал Лалов.
Христов обърна внимание, че началникът на отбраната (генерал-лейтенант Андрей Боцев - бел. авт.) все още мълчи. "Какво мисли началникът на отбраната за това, допустимо ли е такова грубо отказване от изпълнение на задачи", попита Христов. Той не коментира хипотезите за външна намеса в бунта на пилотите. "На този етап, докато не са се произнесли командирите и други органи, нещата са просто дисциплинарни и смятам, че и ръководството на Министерството на отбраната, и на ВВС трябва да вземат мерки по отношение на дисциплината", каза още Христов.


Ген. Симеонов застава зад пилотите


"Исканията на българските пилоти са изключително аргументирани, те имат право да откажат изпълнение на задача, чувстват ли се психически неподготвени за полета. Не става дума за стачка, става дума за морално право." Това коментира депутатът от ДПС Симеон Симеонов. Симеонов е генерал от резерва, пилот и освен бивш началник на отбраната е бил командир на ВВС и на базата "Граф Игнатиево".


Симеон Симеонов

© Юлия Лазарова

Симеон Симеонов


Симеонов каза, че е учуден от изявлението на бившия министър на отбраната Николай Ненчев. Ненчев видя пълзящ преврат и опит за дестабилизация на държавата и правителството, и опит за извиване на ръце. "Говори за стачки, преврати, проверки, арести - това е поредната глупост, която чувам от този човек", каза Симеонов и добави, че Ненчев е част от задълбочаването на проблема със състоянието на ВВС заради сключените от него договори за ремонт, поддръжка и доставки за МиГ-29. Последният договор, който е подписан от Ненчев, за доставка на 6 нови и 4 ремонтирани двигатели от Русия е проблемен, защото двигателите са пристигнали с формуляри, които не са надлежно оформени. За двигателите не се знае какъв нальот имат, къде и кой е използвал двигателя, какъв е остатъчният ресурс. Според Симеонов това е конкретната причина за проблема в "Граф Игнатиево" от вчера.


Симеонов не вярва на версията за външна намеса в "бунта" на пилотите: "Не вярвам да е така, като пилот знам, че пилотите са мъжки момчета, стискат зъби и летят, поемат си риска. Но всеки риск си има граници. И пилотите имат семейства и деца."


Симеонов каза още, че за модернизация на МиГ-овете, каквито планове има министърът на отбраната Красимир Каракачанов, е малко трудно да се говори. "Трябва да се поддържа част от техниката, докато бъде заменена с нова, защото, ако в момента се подпише договор за нов самолет, той ще дойде в период до 3 години. През това време пилотите трябва да летят, да поддържат своята тренировка и след това да се премине неусетно от единия вид към другия вид самолет. По този начин се гарантира и безаварийният преход, защото овладяването на нов тип самолет също е сложно мероприятие и носи определени рискове. Затова трябва да се подходи много отговорно към подготовката на пилотите", каза Симеонов.


Инцидентът трябва да бъде решен в рамките на ВВС според "патриотите"


Би трябвало да кажа, че този инцидент трябва да бъде решен в рамките на ВВС и в никакъв случай не трябва да се политизира, както се опитва да прави опозицията в лицето на БСП, смята депутатът от "Обединени патриоти" (ВМРО) Милен Михов, член на комисията по отбрана. "Остро критикуваният от същата тази опозиция доклад за състоянието на въоръжените сили, подготвен от министър Каракачанов, казва, че армията е в състояние да изпълнява своите задължения, но при сериозни рискове за личния състав и за военнослужещите. Това на практика е мотивът, поводът за случката в "Граф Игнатиево" според Михов.


Милен Михов

© Анелия Николова

Милен Михов


Той добави, че критиците на министър Каракачанов и на управлението трябва да се замислят, че проблемите във ВВС и въобще в армията не са от 6 месеца. "Самолетите, на които летят пилотите, не са остарели с 30 години в последните 6 месеца и това е една причина, която е предизвикана от натрупаната грешна, да не използвам друга дума, политика по отношение на армията", каза Михов. Той се надява, че за "бунта" няма политическа причина.


От БСП поискаха изслушване на Каракачанов


От БСП поискаха изслушване на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов. "Вчера станахме свидетели на един безпрецедентен протест, военните пилоти не издържаха на условията, в които са принудени да изпълняват своя дълг да служат на България", каза депутатът от БСП Николай Цонков.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5928 Неутрално

  Поръчани от Барисич 2, получени негодни от бАрисич 3 !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Хибридна операцийка на Радев е тази история.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Мда, има нещо гнило
  В ГЕРБ

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5928 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender":

  А барисич целия в бяло. Само дето няма ни пари ни годни двигатели !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5928 Неутрално

  До коментар [#3] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Май нищо здраво не е останало.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Гербав, естествено, че има нещо гнило - пилотите ви дават сигнал, че искат по-сериозно отношение на политиците към проблемите на военната авиация. Толкова ли си ограничен, че не можеш да го разбереш? Или като си свалил пагона и сега седиш на топлото политическо местенце вече не ти пука за бившите ти колеги?

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8548 Гневно

  Гнилото е, че 10 години не можете да се разберете колко и каква комисионна да лапнете от покупката на нови изтребители !!!!
  А на пилотите им писна да ги лъжат и да се подиграват с живота им и със здравето им.

  [email protected]
 8. 8 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Гнило има в ГЕРБ и 30г бракми МИГ 29 или Ф16 блок 16.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 1349 Разстроено

  Кмете ,кмете за пореден път ще кажа:петоколониците на Расия у нас постигнаха своето-хем да платим за руските боклуци ,хем да не лети бойната авиация!И сега подбудителите потриват доволно ръце в парламента.....Всички червени кхмери!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 290 Неутрално

  А докато пилотите са неподготвени и не изпълняват задачи, заплати взимат ли?
  Или ще ги връщат?
  Като леля Корни акциите от Техноимпекса, или като Румен Лупинга заплатите на метресата назначена при него в конфликт на интереси?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 11. 11 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3758 Неутрално

  Този Христов е тъп до безкрай!
  Ако ще търси извинение за некадърната работа в МО да го търси на друго място.
  Той що не отиде да се качи на тези ковчези, ама не един или два пъти, като непрекъснато му обещават, че ще има нови и качествени бойни машини?
  Между другото колкото действията на пилотите могат да бъдат наречени предателство, с още по-голяма сила могат да бъдат наречени така действията на цяла сюрия управляващи от ГЕРБ и БСП/ДПС.
  Нещо повече!
  Предателството на управляващите към родината би трябвало да носи още по-големи наказания, защото има по-всеобхватно измерение!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 12. 12 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1423 Любопитно

  "Добре, вчера те не искат да летят на тези самолети. Това означава, че от утре никой не трябва да лети от тези хора. Ако те започнат утре да летят, означава, че има нещо гнило, защото те или казват "от тук нататък е опасно и няма да летим" и спират изобщо да летят или нещо друго се случва", каза Христов.
  **********************

  Страшно тъпо изказване. Пилотите може да се чувстват несигурни на старите самолети, но ако утре нещо застраши държавата, ще се качат на тях да летят, защото това им е работата и личната им сигурност отстъпва пред сигурността на Родината ни.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 13. 13 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Хибридна операцийка на Радев е тази история.
  —цитат от коментар 2 на EU defender


  Радев беше този, който като командващ ВВС постави ребром пред правителството проблема с остарялата ни авиационна техника. Подаде оставка, за да се види сериозността на проблема. БХ се завтече да си "говорят по мъжки" и го убеди да се върне на поста си, като му обеща въпроса с новите самолети да се задейства по най-бързия начин. БХ си е още премиер, а новите самолети за ВВС са си пак там - пожелание. Е сега, кой е отговорен за положението? Радев ли е?

 14. 14 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#10] от "О, ко ма напрай!":

  А трудовака Ненчев ще връща ли заплатите?

 15. 15 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Кмете ,кмете за пореден път ще кажа:петоколониците на Расия у нас постигнаха своето-хем да платим за руските боклуци ,хем да не лети бойната авиация!И сега подбудителите потриват доволно ръце в парламента.....Всички червени кхмери!
  —цитат от коментар 9 на Messerschmitt


  А не е ли проблем, че петоколонниците са ТИЯ КОИТО ЗАЩИТАВАТЕ???
  Отговорете КОЙ сключи въпросната сделка с Русия, ако не правителството на ГЕРБ?
  КОЙ иска да се плаща на Русия още 13 години за сдуханите МИГ-ове?
  КОЙ бави модернизацията на армията? КОЙ излъга, че първо ще се купи техника за Сухопътни войски, а в бюджета няма нито лев за това?
  КОЙ, бре? Що сте в такъв остър дефицит на факти и разчитате само на пропагандни матри, грантирани от ГЕРБ? Тоя Христов, който излъга цялото общество с доклада на комисията ли ви е репер за истината?

 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Има гнило Емиле, гнилото е зависимостта на БА от Русия и калпавата ѝ техника. А всички, които хвърлят вината само върху боковците трябваше сутринта да гледат интервюто с един бивш пилот от Граф Игнатиево. Човека сподели, че това не е прецедент, преди години пак е имало подобни случаи и освен това сподели нещо, което всички отлично знаем, но удобно премълчаваме. Вина за състоянието на БА и в частност авиацията ни имат абсолютно всички правителства досега, без никакво изключение.

 17. 17 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  [quote#13:"vankata1"][/quote]

  Ама чакайте малко, това вашето са факти! Тук троловете не се интересуват от факти и ще ви набият минусите в защита на суджуците. Трябва задължително да се лъже за Радев, за да имате рейтинг. :)

 18. 18 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 822 Гневно

  гнилото е там, че през 5 години се купуват нови мерцедеси за дупетатите, а сега същите тия дупетати викат на пилотите да летят на бракми за които няма дори смазка и да си рискуват живота !

  е тва ако не е гьонсуратлък, здраве му кажи !

 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Малко спомени:
  2005г. "ВВС купуват нови хеликоптери и самолети заради НАТО"
  2010г. "Борисов: Кабинетът "Станишев" е купил фрегати без необходимите агрегати"
  2012г. "Хеликоптерите "Кугър" освен спорни и скъпи, се оказаха и не особено използваеми (хронология)"
  Всички заглавия са от Дневник. Практиките около армията ни определено са лоши. Въпросът е дали тези лоши практики ще престанат. А от ВВС са галеници на държавната политика и вероятно тъкмо затова реват.

 20. 20 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Еба ти подлеците са събрани в ГЕРБ! Аз лично поддържам "да се качат утре в Миг-овете", но с ако - преди полет да окачат по няколко варела с лайна и да ги изсипят над НС, в което шават интриганти като Христов. И все ми се чини, дано греша, че ще дойде момент, когато на някого действително ще писне и действително ще "окачи" нещо. В крайна сметка не е виновен господина, а директно началника му, който дава сигнал за хвърляне на нечистотии по всички и всичко, както направи и сега - директно хвърли кал върху президента Радев. Няма какво да се заблуждаваме - Борисов води открита война срещу президента. Навремето забрани "ще" - резултатите му все в бъдеще време, сега забрани да се споменава Радев - в резултат няма час, в който лично той или някой от слугите му не пръсне злоба и слюнка върху президента. Абе, всеки ще си получи, каквото си надроби.

 21. 21 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Ми естествено че има нещо гнило и то не само във ВВС. Цялата страна е потънала в кражби и далавери и съответно мизерия за повечето. Само крадците и глупаците твърдят че не е така.

 22. 22 Профил на artdaisy
  artdaisy
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Може да си добър пожарникар, може да си превъзходен пилот, може да си полковник или подкумняк, но това не значи че ставаш за държавник от висок ранг – премиер, президент, дУпетат и т.н., и т.н....

 23. 23 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  "Вчера станахме свидетели на един безпрецедентен протест, военните пилоти не издържаха на условията, в които са принудени да изпълняват своя дълг да служат на България", каза депутатът от БСП Николай Цонков.

  и

  Емил Христов (ГЕРБ): Ако пилотите се качат на МиГ-овете утре, значи има нещо гнило...

  Въпросче: Кой употреби пилотите?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  И КО праим ?? От стотици самолети имаме колко ??:) Ами да ги махаме тия самолети и да минем в графа преструктуриране на армията.

 25. 25 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#9] от "Messerschmitt":

  Месере, Вашият военен министър с тупето колко самолета купи?
  Или и той е петоколонник.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 26. 26 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  И стига стоя нальот бе льотчики задунайски. Не можете и на кутрето да се мерите на българските летци от войните за национално обединение.

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8337 Неутрално

  А защо не търсят отговорност на хората, кото толкова години не направиха нищо, за да може българската авиация да е на ниво и да отговаря на натовските стандарти. Чела съм за много възможности и оферти, американски, израелски, португалски и какви ли не други. Или всички се страхуват , да не се разсърди Москва.

 28. 28 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Никаква хибридна глупост не е това,просто им писна да ги лъжат мотаят и да прибират комисионни...сигурно нямат елементарни неща а виждат как се прахосват милиарди за' Безплатно ' саниране КТБ ,беляНЕ...и прочие...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 29. 29 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Руската закалка от обучението на пилоти в Д.Митрополия си каза думата . Тея момчетии плюха на образа на НАТОвска България посредством глупака резидент Радев и тактиката на руската кочина за унищожаване на ВВС и Българската армия като цяло .Никой не ни е виновен , освен самите българи , като де факто това е преврат и излизане от НАТО , тъй като те не се подчиняват на ''редовното'' правителство . Банкянския русоблизец е доволен . Задачата на руското командване по излизане на България от НАТО е преизпълнена . ТОЙ ще остане на власт за да може обръчите на Ахмет Пеевски да крадат още повече . Мат'ряла е последна дупка на кавала и никои от властващите русороби не го интересува . Затова сме си виновни ние БЪЛГАРИТЕ и никои друг . Решението е стабилно - масово по улиците и площадите с камане и дръве , за да може да ги натоварим на влака и направо в родината им Мацква . Там им е мястото . Останалото е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 30. 30 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "като посочиха за причина "неувереност" заради недостатъчна тренираност поради недостатъчно летателни часове"."а причина за неувереността на летците са проблемите с руските двигатели за МиГ-29."
  Вчера и завчера "проблеми с руските двигатели" на Миговете явно не е имало. Защото са летели. Вероятно и утре няма да има. Тези с които се лети си имат съответния ресурс.
  Това е новият "Параграф - 22" по български. Когато отказваш да летиш, защото не си летял достатъчно, няма как изобщо повече да полетиш, защото с отказът ти "недостатъчността на летателните часове" няма да намалява а ще се увеличава. Тоест, "чувстващ се неуверен" да летиш, защото нямаш достатъчно летателни часове, а нямаш достатъчно летателни часове, защото се "чувстващ неуверен" да летиш.
  Конгениално. Апропо, в българските ВВС, летателните часове са недостатъчни от поне 25г. На тези, които чувстват такава неувереност/със сигурност не са всички летци, защото не всички летят в един и същ ден или нощ/, командването трябва в съответствие с действащата нормативна уредба да им забрани да летят, с всички произтичащи от това последици. Или си годен или си негоден за летене. Дано тези които не са летели поне да се чувстват "уверени", когато застанат пред банкомата за заплатата.
  "Разрешената ситуация" е много сериозна и опитите да се омаловажава и иронизира не са адекватното решение. Независимо от причината, и от словесните абракадабри това е един/засега/ неумел опит на действащи военнослужещи да се намесят в реалната политика. Нещо, което ЗОВС категорично забранява.

 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  Ся, двигателите ремонтирани в Полша от Ненчев летят ли, летят- затова ще го съдим! Двигателите ремонтирани от Каракачанката в Русия летят ли, НЕ летят, нямат документи, липсват датчици и части!!! Е ?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 32. 32 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 664 Неутрално

  ВЕДНАГА СИ ПРОЛИЧА

  че форумната русофилска ..., разни Храбри Каталонски червеноопашатиКотараци, червениКметове и други, или не са служили в армията, или се правят на мотики.
  В армията има ясен ред - ако не си доволен от нещо, подаваш РАПОРТ до прекия началник, който е ДЛЪЖЕН незабавно да го подаде нагоре по командната верига. Това е! Груповото недоволство се счита за голямо уставно нарушение, граничещо с низпълнение на заповед. Следващото по-голямо нарушение е само едно - бунт!
  Случаят е ЯСЕН и уникален в българската армия - групово неподчинение. Щом е групово, значи има организатор(и). Съгласно устава (във всички армии), трябва да се проведе разследване, да се установи извършителя(ите) и виновните да се накажат. Видно е, че се отива към нарушение на уставите, защото се говори, че няма да има разследване. Това значи, че отговорност се носи нагоре по командната верига, чак до Началника на отбраната. Ако и той не вземе мерки, може да се твърди, че има заговор в армията.
  Точка!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 33. 33 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Емил Христов (ГЕРБ): Ако пилотите се качат на МиГ-овете утре, значи има нещо гнило
  --------------

  Да, ще означава че са били заплашвани с уволнение.

 34. 34 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 664 Неутрално

  А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЧЕРВЕНИЯ ГЕНЕРАЛ

  от БНА, Симеонов, случаят е ясен. Той служи на една антибългарска партия, слугиня на Русия. Не може един истински генерал да оправдава уставно нарушение. Говори се, че бил руски агент от едно време....Не е за чудене.

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 35. 35 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Нещата са пределно ясни - льотчиците организирано са отказали да изпълнят заповед. Нужно е разследване и наказание: на организаторите е едно - дисциплинарно уволнение, за останалите участници според вината им. Няма какво военната прокуратура да замита случая под килима! На който не му се служи реда за отказ от служба е посочен в нормативната база!

 36. 36 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Христов обърна внимание, че началникът на отбраната (генерал-лейтенант Андрей Боцев - бел. авт.) все още мълчи. "Какво мисли началникът на отбраната за това, допустимо ли е такова грубо отказване от изпълнение на задачи"
  =========================
  Точно така. Къде е този човечец, известен повече с отсъствието си, отколкото с нещо свършено на поста, който заема – едно време му викаха "шеф на Генщаба"?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 37. 37 Профил на ninevia
  ninevia
  Рейтинг: 406 Гневно

  Да се чудиш и маеш - как дядовците и прадядовците на тези льотчици са отивали по фронтовете, където се гине стопроцентово. И не са мрънкали, и са имали семейства, много от тях дори са били доброволци и пак са стискали зъби. Сегашните галеници обаче се включиха в играта на бившия си началник, сега по случайност, президент. как пък мудната в други случаи прокуратура бодро докладва моментално /без каквото и да е разследване/, че няма заговор и неподчинение. Срам и позор !

 38. 38 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ,,Поръчани от Барисич 2, получени негодни от бАрисич 3 !!!,,

  А по ваше време (1951-1989г.) пилоти отказвали ли са да летат на бракувани самальоти от Безмер например, там има три такива случая например, щот тогис ха си отказал отиваш на военен съд за отказ изпълнение на заповед от командир. А знаеш какви са присъдите тогис, трийсет години строг тъмничен затвор като политически (пилот) или смърт чрез разстрел

 39. 39 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  До коментар [#33] от "theduloclan":

  ,,Да, ще означава че са били заплашвани с уволнение.,,

  А да знаиш едно времи какво беши ако откажиш изпълнение на командирска запувед, или тогис си бегал прав под масатъ и ся са праиш на многознайку

 40. 40 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  До коментар [#32] от "Уточнител":

  ,, Груповото недоволство се счита за голямо уставно нарушение, граничещо с низпълнение на заповед.,,

  Ми то не е било недоволство, а отказ да изпълнат заповед

 41. 41 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 901 Любопитно

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#3] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  България е в НАТО!
  Без значение, дали това ви харесва!
  Русия е в конфронтация с НАТО!
  ..................
  Я, двамцата ми кажете, ако имате конфликт с комшийчето - Али, ще дадете точно той да ви ремонтира тоягата, с която мислиш да се отбраняваш от него? Нищо че е майстор в изработка на тояги и криваци!
  Пиша ви като на бавно развиващи, защото имам някакви съмнения, спрямо вас!🤔🤔

  Да разлая троловете!!
 42. 42 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3947 Весело

  До коментар [#31] от "chichka":

  Ми ша съдим и Каракачанкатъ

 43. 43 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Видно е, че се отива към нарушение на уставите, защото се говори, че няма да има разследване. Това значи, че отговорност се носи нагоре по командната верига, чак до Началника на отбраната. Ако и той не вземе мерки, може да се твърди, че има заговор в армията.Точка!
  —цитат от коментар 32 на Уточнител


  Точно! Трябва парламентарна комисия да разследва Боцев и ВВС, а НС да извика Румен Десиславов Курнелиев–Решетников да каже това–онова в пленарна зала. Щото ако има и най–малкото съмнение за бунт, пуч, певрат и т.н., трябва да се пипа здраво.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 44. 44 Профил на cmx11486762
  cmx11486762
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Летците от Граф Игнатиево са в пълното си право да обърнат по този начин вниманието на полетиците ,че така не може да продължава.ПРОСТО НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ,ЧЕ С ТОЛКОВА МАЛКО ПРОЛЕТЕНИ ЧАСОВЕ,ОКОЛО 15 НА ГОДИНА ТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СИГУРНИ ЗА ЖИВОТА СИ.Да оставим настрана на какви самолети летят. И най -големия душманин на бъгаските ВВС не би могал да си представи , какво могат да направят подобни на Христов и сие.

 45. 45 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#43] от "c.b.o.":

  Русофилството е по-резистентно за лекуване отколкото СПИН!
  За излекуването от него, мерките трябва да са по-радикални!

  Да разлая троловете!!
 46. 46 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3947 Весело

  До коментар [#23] от "the_flea":

  ,,..Въпросче: Кой употреби пилотите?,,

  Ми тос на когото ГЕРБ обяви война според неговите думии пак според неговите думи ГЕРБ щели да я получат тази война

 47. 47 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  ,,...А по ваше време (1951-1989г.) пилоти отказвали ли са да летат на бракувани самальоти от Безмер например, там има три такива случая например, ...,,

  Поправка:
  изречението ,,там има три такива случая,, да са чете:
  ,,там има три такива случая, пилот излита на бракуван самолет

 48. 48 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 982 Неутрално

  След като са се почувствали несигурни и неуверени, защо не е наредена незабавна оценка на психическото им състояние от психиатри, като до изготвяне на експертизата бъдат пуснати в отпуск?

 49. 49 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 904 Неутрално

  "Вчера станахме свидетели на един безпрецедентен протест, военните пилоти не издържаха на условията, в които са принудени да изпълняват своя дълг да служат на България", каза депутатът от БСП Николай Цонков.иЕмил Христов (ГЕРБ): Ако пилотите се качат на МиГ-овете утре, значи има нещо гнило...Въпросче: Кой употреби пилотите?
  —цитат от коментар 23 на the_flea


  И най-тъпите разбраха че това е Румен Радев.

 50. 50 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 901 Любопитно

  До коментар [#49] от "Wornoxmaniak":


  И най-тъпите разбраха че това е Румен Радев.
  —цитат от коментар 49 на Wornoxmaniak


  Не ти трябва микроскоп, за да видиш че Румен Решетников е един озлобен човек!
  Причината... Само той си знае!

  Да разлая троловете!!
 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6080 Неутрално

  С три думи:
  Охранени тиловаци-крадци!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на sandpiper5
  sandpiper5
  Рейтинг: 422 Неутрално

  media: "Ако пилотите се качат на МиГ- овете утре, значи има нещо гнило" (Е. Христов)
  в пилотите, такова е определението- гнило...
  (пилотите са млади, имат бъдеще, в отбранителна организация членуват, не разбират думите на възрастните, не желаят и не искат стари техники, технологии)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK