БСП пред конгрес за изпускане на напрежението

Мандатът на Корнелия Нинова като лидер на БСП е до пролетта на 2020 г.

© Георги Кожухаров

Мандатът на Корнелия Нинова като лидер на БСП е до пролетта на 2020 г.Корнелия Нинова няма алтернатива като лидер на БСП, но в последните месеци се засили опозицията срещу нея в широкото ръководство на партията - Националния съвет (НС) на БСП, и председателстването му и прокарването на предложенията на Нинова по време на заседанията му става все по-трудно. Това е истинската причина за извънредното заседание на конгреса на БСП - висшия партиен орган, който избира и контролира Националния съвет.


На партийния форум тази събота се очаква Нинова да направи опит да заглуши гласовете на вътрешната опозиция, като покаже, че се ползва от безспорната подкрепа на конгреса, твърдят социалисти.


Колко е голяма опозицията срещу Нинова


Напрежението в Националния съвет на БСП е от няколко месеца, в които предложенията на лидера и най-тясното партийно ръководство - Изпълнителното бюро, минават на косъм. То стана публично известно на последния пленум (заседание на Националния съвет) на 14 октомври, когато Корнелия Нинова за малко не бе бламирана заради идеята за извънреден конгрес за приемане на алтернативен национален бюджет и приоритети за европредседателството.
Според социалисти на последните заседания на Националния съвет идват все по-малко негови членове, а едни от ключовите предложения на Нинова и на Изпълнителното бюро - за проект за Изборен кодекс със смесена избирателна система и за антикорупционно законодателство, са минали с много малка подкрепа (съответно с 53 и с 44 гласа от 183 членове на НС).


Вътрешната опозиция срещу Нинова се консолидира около няколко кръга социалисти в Националния съвет, което прави трудно ръководенето му. Първият кръг са хората около отстранените от партийното ръководство Георги Гергов (той бе принуден да подаде оставка заради скандала "Цумгейт") и Красимир Янков, които са явна опозиция на Нинова и имат лидерски амбиции. Вторият кръг е около предишния лидер Михаил Миков и отстранените от парламента заради повече от 12 години стаж в него - Димитър Дъбов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, които са логични критици на Нинова, тъй като заради нея са загубили позициите си.


Недоволството срещу лидера е заради "едноличния й стил на управление", опити за "използване на Националния съвет като маша", прояви на "креслив пиар, а не реална опозиция на ГЕРБ" (според вътрешните критици БСП не била опозиция на ГЕРБ, тъй като не предлагала алтернативни кандидатури за ръководни позиции в здравната каса, КФН и др.). В БСП има слухове, че за редовното заседание на конгреса идната пролет вътрешната опозиция е подготвяла опит да върне старите правила за избор на лидер - от конгреса, а не - от всички членове на партията, а след това - да иска отстраняването на Нинова. Именно този "заговор" се опитвала да спре Нинова с извънредното заседание в събота.


БСП пред конгрес за изпускане на напрежението

© Юлия Лазарова


Засега публично не става известно дали има трети реален кръг на вътрешната опозиция - около една от най-силните фигури в БСП Румен Овчаров, или той само предупреждава Нинова да внимава какво и с кого прави. За Овчаров се твърди, че е помогнал на Нинова да спечели лидерската битка от Михаил Миков през 2016 г., но на последния пленум е разкритикувал силно стила й на управление. В последните дни Овчаров публично твърди, че Нинова е нужна на БСП, но "не трябва да я кара през просото" и да обявява война на критиците си в партията. На 21 октомври на заседанието на софийската конференция на БСП, в която той има голямо влияние, обаче ясно се видяха критичните настроения срещу Нинова - самият председател на столичната организация Калоян Паргов, за който също се смята, че има амбиции за лидерския пост в БСП, обяви, че партията не е готова за предсрочни парламентарни избори.


Известно е, че друга силна фигура в БСП - зам.-председателят й по организационните въпроси Кирил Добрев, за който се смята, че владее структурите, застава зад Нинова. Лидерът има подкрепата и на другия си заместник Деница Златева, както и на ключови хора от Изпълнителното бюро и парламентарната група като Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Според вътрешнопартийно проучване около 91% от редовите социалисти подкрепят Нинова и я искат за лидер.


Какви са сценариите за конгреса


Официално конгресът на БСП ще се събере в събота, за да приеме алтернативен национален бюджет и приоритети за европредседателството - теми, които според социалисти са прекалено дребни за този орган и трябвало да се разглеждат на пленум. Според някои обаче това е именно опит на лидера да покаже на Националния съвет, че "шефът му" - конгресът, я подкрепя, тъй като няма съмнения, че предложенията й ще бъдат одобрени с много голяма част от гласовете (очакват се над 800 делегати на конгреса). Дни преди заседанието екипът на лидера на БСП представи идеите си алтернативен бюджет за 2018 г. и отмяна на плоския данък, а малко след това колата на Нинова бе ударена от такси за втори път за един месец, което според нея било странно съвпадение.


Корнелия Нинова твърди, че на конгреса БСП трябва да се обедини и позиционира като ясна алтернатива на ГЕРБ, тъй като в момента част от вътрешната опозиция продължавала да иска колаборация с партията на Бойко Борисов. Засега е известно, че след изборите на 26 март т.г. желание за широка коалиция между БСП и ГЕРБ е изказал Георги Гергов, но въпросът за общо управление в момента не изглежда актуален. Вътрешната опозиция смята, че тезата за колаборация с ГЕРБ се използвала от ръководството, за да се разчисти "врагът с партиен билет". Има и мнения, че БСП уж е опозиция, но по всичко личало, че Корнелия Нинова е част от общата договорка между партиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет (ВСС).


Според запознати Нинова е съветвана да поиска вот на доверие от конгреса, макар такава възможност официално да няма в устава на БСП. Дори и да няма правна стойност, вотът на доверие от висшия партиен орган би заглушил вътрешната опозиция и би доказал, че Нинова няма алтернатива като лидер, твърдят социалисти. Засега Нинова не е споделяла с най-близкия си кръг в БСП дали ще иска вот на доверие или не, но ако го направи - няма спор, че ще получи такъв. Не е изключено вътрешната опозиция да иска вот на недоверие, но също няма правна стойност.


Това изглежда и единственият и ход срещу вътрешната опозиция, тъй като в устава на БСП не е описан начин, по който лидерът да поиска смяна на Националния съвет, който също има мандат от 4 години. Затова на Нинова ще й се наложи да продължи да работи със сегашния му състав, в който освен опозиционни кръгове според техни твърдения имало само около 40 твърди поддръжници на лидера.


С извънредния конгрес Нинова ще изпревари действията на вътрешната опозиция и на практика ще я отслаби, смятат социалисти. И лидерският въпрос да бъде повдигнат в събота, няма да се стигне дори до решение за промяна в устава, т.е. за връщане на стария ред за избор на председател. Така засега следващият лидер ще се избира пряко от членовете на партията, т.е. с гласовете на най-малко 50 хил. социалисти. На заседанието обаче се очаква немалка част от представителите на вътрешната опозиция да изкажат гласни критики срещу Нинова; да има спорове не само по бюджета, но и по начина, по който се управлява БСП.


"На конгреса БСП малко ще се позанимае със себе си, както обикновено. Това, ако не за друг, е добре за ГЕРБ", смята социалист от широкото ръководство. Добрата новина обаче била, че поне с очакваните караници ще се изпусне вътрешното напрежение.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9085 Весело

  Най-смешно е написаното, че Нинова била нямала алтернатива :)

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1976 Весело

  Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия...

  Руските джуджета са най-големите в света. По два метра са високи, нищо че са джуджета.
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 8522 Неутрално

  Нинова не е лидер! Мааленска клюкарка с мания за величие! БСП си заминава, макар и късно, но тая другарка достойно продължи работата на Сергей и забързва процеса.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3130 Любопитно

  Нинова не е лидер! Мааленска клюкарка с мания за величие! БСП си заминава, макар и късно, но тая другарка достойно продължи работата на Сергей и забързва процеса.
  —цитат от коментар 3 на lz2


  резултати от изборите не са ли ти попадали ?

 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2978 Весело

  Целта на конгреса е ясна - все по тесни социалисти...

 6. 6 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2428 Весело

  До коментар [#5] от "SS":

  С все по-тесни и все по-измачкани поли.

 7. 7 Профил на Messerschmitt
  Messerschmitt
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  БСП да ги изпуснат в канала!

  До истината се достига с познание!
 8. 8 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1144 Любопитно

  "...конгрес за изпускане на напрежението"
  Всякакви техники,методи,способи за изпускане на напрежението съществуват,но конгрес?!?

 9. 9 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1429 Любопитно

  Време е да се поучи поне малко от Меркел и да спре с тия костУмчета, защото изглежда хипер зле.

  Знанието е сила, информацията - власт
 10. 10 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Като чучело в лозе!
  Закривай!

  Машини прости, народ неук.
 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2733 Любопитно

  управляващата шайка е бясна на нинова ,което си е огромен плюс за нея

 12. 12 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Време е да се поучи поне малко от Меркел и да спре с тия костУмчета, защото изглежда хипер зле.
  —цитат от коментар 9 на pag
  Статията е за партиен конгрес, не за модно ревю.
  :-) Ролята на БСП е да слага тапа в ляво в служба на олигархията , за да не ни помете някакъв Подемос или Сириза

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 13. 13 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Освободи напрежението...

 14. 14 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":


  " БСП си заминава ... "


  Престани с коишетата !
  БСП вече два пъти си беше заминала, но се изправи на крака, благодарение на един мутряга от Банкя !

  ПП Абе, ти за нищо ли не ставаш ? Не можеш ли да захванеш нещо с което да храниш себе ми и семейството си, ами сееш тъпотии по форумите за жълти стотинки ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2733 Любопитно

  До коментар [#14] от "niksan1":

  бсп и герб са скачени съдове ,може и да се ругаят но не могат едни без други ,също като дпс и пф

 16. 16 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  До коментар [#14] от "niksan1":бсп и герб са скачени съдове ,може и да се ругаят но не могат едни без други ,също като дпс и пф
  —цитат от коментар 15 на Stewie  Съгласен, но аз имам по-простичко обяснение ... Това са двата крачола на един и същ БКП - панталон .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 17. 17 Профил на saint evlampi
  saint evlampi
  Рейтинг: 2547 Весело

  До коментар [#16] от "niksan1":

  "но аз имам по-простичко обяснение"

  Противно на една популярна заблуда, простите 'обяснения' често са дълбоко погрешни. Конкретно това дето Герб били 'същото' като бесепе не е 'обяснение' а опорка раздухвана от най-фанатичните кремълски слуги. Сещай се по коя партитура свириш 'антикомунисте'

  chutzpah
 18. 18 Профил на s.t.a.l.k.e.r.
  s.t.a.l.k.e.r.
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Надявам се този да е последния им конгрес

 19. 19 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Докато съществува БСП, България няма да се оправи. Толкова. А за палячовците, които го играят десни, умни и красиви, но не виждат проблема в госпожата на снимката, е по- добре да не говорим, и десните ни са като държавата, пълен смях.

 20. 20 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Те кога ще започнат с ГЕРБ да си правят конгресите заедно?
  Мисля вече им е време.

 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Надявам се този да е последния им конгрес
  —цитат от коментар 18 на s.t.a.l.k.e.r.

  БСП колаборира и е на хранилка в Брюксел. :-) С края на БСП левите няма да изчезнат , а ще се прелеят в нещо ново, чисто, младо , силно и необуздано

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#21] от "dark'star":

  Може, но това новото на вас няма да ви хареса, защото чугуните си искате дъртите комунисти и гнусните им отрочета.

 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2005 Весело

  "Корнелия Нинова няма алтернатива като лидер на БСП"

  Айде бе. Политическата проституция винаги има алтернатива. Намери се алтернатива на Бисеров, ще се намери и на Нинова. Разлика няма.

 24. 24 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 934 Неутрално

  др.Нинова - едно политическо недоносче!

 25. 25 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  До коментар [#5] от "SS":

  Нинова ТЕСНА ???
  Тя обиколи целия спектър на партии !

 26. 26 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  [quote#21:"dark'star"

  "БСП левите няма да изчезнат , а ще се прелеят в нещо ново, чисто, младо , силно и необуздано"
  А аз се чудех защо на Позитано 20 са офисите на сума ти секти , а то за свежа кръв - свежи , необуздани и със странни искри в очите !

 27. 27 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2303 Весело

  До коментар [#21] от "dark'star":Може, но това новото на вас няма да ви хареса, защото чугуните си искате дъртите комунисти и гнусните им отрочета.
  —цитат от коментар 22 на zle_platen_trol

  Ако самият ти не си комунист, не говори от тяхно име какво искат !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 28. 28 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2303 Весело

  [quote#21:"dark'star" "БСП левите няма да изчезнат , а ще се прелеят в нещо ново, чисто, младо , силно и необуздано"А аз се чудех защо на Позитано 20 са офисите на сума ти секти , а то за свежа кръв - свежи , необуздани и със странни искри в очите !
  —цитат от коментар 26 на aboto

  Левите секти на хранилка са с по 20 човека :-) Проблемът е с милионите на улицата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 29. 29 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Да го направят на Бузлуджа, като дядо Благоев !!!

 30. 30 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Конгреси на мафиоти и тва ли е най важното в 16 република на сесере!Задайте въпроса защо сано реват вкл.и бойко милиционера да вдигнат сакциите срещу руШия???!

  Долу рушистите и фашистите
 31. 31 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 566 Гневно

  Докога ще занимавате читателите с наследниците на ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ, които нито понесоха отговорност, нито се извиниха ,нито се покаяха за десетките хиляди жертви и разбиването и извращаването на живота на милиони българи?!

 32. 32 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Докога ще занимавате читателите с наследниците на ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ, които нито понесоха отговорност, нито се извиниха ,нито се покаяха за десетките хиляди жертви и разбиването и извращаването на живота на милиони българи?!
  —цитат от коментар 31 на roum
  Докато вашите заедно с Хитлер , Тооджо и Мусолини победят нашите заедно със Чърчил, Сталин и Рузвелт ... и се поинтересувай дали в момента няма конгрес на милиард и половина "комуннистически престъпници" в столицата на Първата сила на Планетата , после ръси мъдрости
  :-) На всичко отгоре БСП не са комунисти, а партийци - ако схващаш разликата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 33. 33 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1976 Весело

  До коментар [#29] от "valtoro":

  Т.нар. дядо Благоев и учредената от него БРСДП нямат нищо общо със сегашната преименувана БКП.... Най-малкото заради резонната омраза на Димитър Благоев към Русия:
  " "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите". („Принос към историята на социализма в България, С., 1976)..."

  Руските джуджета са най-големите в света. По два метра са високи, нищо че са джуджета.
 34. 34 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Все се чудя какво общо имат горните американофили ,офшоркаджиии шефове на буржоазна партия с масата наречена народ.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  Само да не се изпуснат съвсем че тогава съвсем ще зазсмърди!

  Мултигруп и подобните и бяха нужни на ЦК на БКП за да охраняват от конкуренцията активите, които в последствие управляващата клика придоби през приватизацията
 36. 36 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 330 Неутрално

  "Поискай промяната". Ами да, искаме промяна ... и тя е просто електронният сайт Дневник.бг повече да не ни агитира (волно или неволно) за разните видове "...-изми", афиширани "обстойно, с подробности" и т.н. на разните видове конгреси и пленуми на столетницата.

 37. 37 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2733 Весело

  До коментар [#22] от "zle_platen_trol":

  само тиквите не са разбрали ,че герб са най ретроградната най чугунената част от БКП ,или по скоро се правят на луди ,или пък просто заработват по форумите като тебе

 38. 38 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Да си вземат и разхлабителни...

 39. 39 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  [quote#32:"dark'star"][/quote]

  Комрад, коя е тази първа сила? Съвсем изперкахте...

 40. 40 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  [quote#21:"dark'star"][/quote]

  Прав си, левите няма да изчезнат, както знаем, само глупаците са повече от китайците...

 41. 41 Профил на zuk_trombon
  zuk_trombon
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Докога ще занимавате читателите с наследниците на ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ, които нито понесоха отговорност, нито се извиниха ,нито се покаяха за десетките хиляди жертви и разбиването и извращаването на живота на милиони българи?!
  —цитат от коментар 31 на roum


  Правилно. Имам чувството че чета дума... или сега. През ден статия за бкп или за ляволибарлни грантоеди.

  Най- добрия робовладелец е този който успее да убеди робите си че са свободни хора!
 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Конкретно това дето Герб били 'същото' като бесепе не е 'обяснение' а опорка
  До коментар [#17] от "saint evlampi":

  Ми не си прав. Едно и също е. Само че в БСП има някакви напъни за промяна, даже и символични да са. В ГЕРБ е обратното, явна тендеция към утвърждаване на олигархичното статукво във всички посоки. На тебе кое повече ти харесва?

 43. 43 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1438 Гневно

  До коментар [#37] от "Stewie":

  Нещастник, продължавай да громиш врага, а после не се чуди, защо след всеки следващ вот оставате все по- малко. А точно несретник, като теб да говори за заработване...та ти не излизаш от форума и не пропускаш възможност. Хората тук са по- умни от теб, те преценят достатъчно добре, кой е платен и кой има позиция, макар не винаги да са съгласни с него.

 44. 44 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1038 Весело

  Предвид "зрелоста" на другарката , за "изпускане на напрежението" има нужда от твърд курС към опозицията в партията.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 45. 45 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 8522 Неутрално

  [quote#4:"дерибеев"][/quote]

  Кое да ми попада? Че ГЕРБ не щяха Президентството ли? Попадна ми! И въпреки това Радев не получи смазващо мнозинство!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 46. 46 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10611 Неутрално

  Една жена от с. Крушовица се издигнала по партийна линия до лидер на бившата тоталитарна комунистическа партия.

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9141 Неутрално

  Поне откъм конгреси го докарват.

 48. 48 Профил на Йоцо Христов Българанов
  Йоцо Христов Българанов
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Припомням на участниците в заседанието на 49 конгрес на БСП в събота -28 октомври :
  19.12.2016 11:15 - Нинова и БСП
  Автор: diadoyotso Категория: Политика
  Прочетен: 221 Коментари: 1 Гласове: 1
  Курс за ликвидиране на Б С П ???
  Ще започна с едно мое питане във Фейсбук : „КорнитУ дали разбира тези думи на Доган : "В политиката е много важно да се разбере, че едно е да искаш, друго е да те искат, трето е да направиш това, което ти се иска, четвърто – да ти го признаят, пето – да си удовлетворен от направеното" ????
  Към него ще добавя и мнението на „социалиста“ Ламбо за Корнелия Нинова :“ Не, тя малко има, тя е прекалено емоционална и някой път реакцията е преди, за съжаление, размисъла. Това ми е първата критична бележка към нея.“
  Отдавна пиша,че Нинова не е точния човек за председател на БСП...И други пишат..но кой ни чете и кой ни „чува“...
  Та да си дойдем на думата...
  Тези дни научаваме,че с нетърпящ възражения тон на пленум на НС на БСП Нинова въвежда нови норми в живота на Партията...Става дума за мандатност на народните представители от БСП...Та виждате ли не повече от три мандата ,при това пълни...
  Няма да се спирам на опасенията на много социалисти,че това е способ за разчистване на лични сметки ...
  Целта ми е да ви покажа,че и да е полезна такава норма, то тя в настоящия момент е вредна..
  ПЪРВО,практиката показва,че с този малък брой народни представители НЕ МОЖЕ ДА ПРОКАРА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НИЩО...От това следва изводът,че не мандатността на народните представители е важна А ТЕХНИЯ БРОЙ......
  ВТОРО, практиката също така показва,че Народното събрание не е училище за политици....В него трябва да бъдат изпращани опитни,знаещи и можещи политици
  От това следват изводите :
  1. Увеличаване броят на депутатите на БСП
  2. Издигане за депутати на качествени социалисти
  Как ще увеличиш броя на депутатите като ограничаваш редовите социалисти в тяхното издигане..Я си представете,че в СеверозаПАДНАЛА България издигнат Михаил Миков...и Нинова го отреже...Дали в тази четвърт на Татковината БСП ще спечели и ЕДНО ДЕПУТАТСКО МЯСТО ? Това може да стане и в други райони на страната....
  СЪВЕТВАМ Нинова да си оттегли предложението и да го извади отново,когато БСП стане най-силната и най-многобройната политическа партия в България.
  Сега, неговата реализация е вредна и разрушителна за партията .
  Вместо да се занимава с парламентарната група Нинова трябва да реши някой чисто ПАРТИЙНИ въпроси:
  1. На кого е партия БСП ....на милионерите или на бедните,безработните,на работещите и служещите ?
  С една дума : Чии интереси ще защитава?
  2. Ще продължи ли да налага решения ОТГОРЕ на ДОЛУ или ще се опре на редовите партийни членове?
  Ще препоръчам на Нинова преди да обсъжда какъвто и да е проблем в Националния съвет да ЗАСТАВИ неговите членове да се СРЕЩНАТ И ОБСЪДЯТ ПРОБЛЕМА В ПОНЕ 10 организации на БСП..
  3. Препоръчвам също така да остави на мира отцепилите са от БСП...Няма нужда от покани..Преди 49 конгрес цели партийни организации се върнаха без покана...Една покана по скоро ще предизвика стъписване и хората могат да се откажат от завръщане...
  А и тази покана отдалечава АБВ,Движение21,и хората на Кадиев...Това ги обижда публично...
  Други са пътищата за сближаване и съвместни действия на левите сили...
  И друг път съм писал : Корнелия Нинова е отличен изпълнител ..Сама е слаба...Но този път „учителите и“изпаднаха в трудна ситуация и не вземат правилните решения..
  Така,че на края ТЯ ЩЕ Е ВИНОВНАТА...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах