Денят на будителите в парламента - хвалби и искане за вероучение и майчин език в училище

Милена Дамянова

© Юлия Лазарова

Милена ДамяноваДенят на народните будители беше отбелязан с декларации от парламентарните групи, като всяка от партиите използва случая за политически изказвания.


ГЕРБ били първите, които правят реформи в образованието


В декларацията на ГЕРБ, която беше прочетена от председателя на образователната комисия в парламента Милена Дамянова се посочи, че в проектобюджета за следващата година са предвидени над половин милиард лева повече за образование и наука. "16 пъти повече са средствата за развитие на професионалното образование и това е красноречив знак за разбирането ни колко е важно то за икономиката ни", каза още Дамянова. "Не приемаме квалификациите на опозицията, че нищо не се прави, промяната е неработеща, механизмите не действат, в училищата цари хаос, учителите са изоставени, семействата са изолирани и че има само бюрокрация и напрежение", каза Дамянова. Тя добави, че ГЕРБ прави първите реформи в сферата на предучилищното и училищното, и висшето образование.


И куче можело да завърши български университет


Иво Христов прочете декларацията на БСП. Изказването му започна с откъс от литературния критик Константин Гълъбов описващ ситуацията в Пловдив през 30-те, която показвала, че надеждата на българите тогава била именно в будителите. Христов описа една апокалиптична картина от 2017 г.. "В 2017 г. в резултат на 30-годишен преход България е напусната от повече от 2,5 млн. от собствените си граждани, което прави близо 32 % хора с висше образование. Тези хора всяка година произвеждат доход в страните, където се намира за близо 100 млрд. долара. Това означава, че страната ни грубо казано се е лишила от още един национален бюджет", коментира Христов. Той отчете, че 45 % от първокласниците нямат за роден език българския, а 38% от българите не завършват въобще висше образование. Христов обърна внимание, че местата във висшите учебни заведения са повече с 10 000 от зрелостниците
Иво Христов

© Георги Кожухаров

Иво Христов

Г


"Всеки уважаващ себе си ректор на висше училище трябва да издаде заповед вечер университетът да се заключва, защото ще влезе някое куче и ще завърши", каза Христов по повод на тази статистика. .


Сидеров поиска вероучение и истинска история


"Днес трябва да кажа честит Хелоуин, драги будители", започна декларацията си Волен Сидеров от името на "Обединени патриоти". Той припомни, че празникът бил езически, който се рекламирал от всички медии. Сидеров призова в учебниците да се преподава истинската история и вероучение. Според него за да има национално обединение ДПС трябва да признае турското робство, а десницата да признае, че Гео Милев и Никола Вапцаров са гениални поети.


ДПС - майчин език


Според Ерол Мехмед от ДПС 1 ноември е осмислен и осъзнат, като ден на почит към предците ни. "България е събрала в науката живота на много етноси. Животът изисква да сме толерантни, умни, отговорни, защото е обща съдбата ни, историята, земята и родината ни". "Обречени сме да живеем заедно, мирното съжителство е основна ценност на ДПС, каза още Ерол. Той заяви, че в името на демокрацията държавата следва да осигури държавна подкрепа за изучаването на майчините езици.


"Всеки път, като се зададе 1 ноември или 24 май, си мисля колко е уникална нашата страна – няма друга държава в света, която да почита със специални дни своята култура, писменост, своите умове и духовни водачи, своите будители. Факт, с който трябва да се гордеем", каза Гергана Стефанова, председател на групата на ВОЛЯ.


Приблизително по времето в което се четяха декларациите, учените от БАН, които искат по-достойни заплати, блокираха за малко булеварда в съседство с парламента

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 284 Гневно

  Абе вие, с това вероучение и отричане на Дарвин, дали няма да доведете до сблъсъци.
  Ниско интелигентни, самозабравили се, безпардонни и безполезни типове такива.

 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8882 Любопитно

  Той Иво Христов затова ли е станал доцент, ако не греша?

 3. 3 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Гледай Каталуня и мисли за ДПС и ОМО Илинден.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Майчин език ще учите там от където сте се пръкнали. Тук се говори, пише и чете на БЪЛГАРСКИ!!
  Прав ви път..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 340 Неутрално

  ""Днес трябва да кажа честит Хелоуин, драги будители", започна декларацията си Волен Сидеров от името на "Обединени патриоти". Той припомни, че празникът бил езически, който се рекламирал от всички медии. Сидеров призова в учебниците да се преподава истинската история и вероучение. Според за да има национално обединение, ДПС трябва да признае турското робство, а десницата да признае, че Гео Милев и Никола Вапцаров са гениални поети."
  -
  пропуснал е да добави задължение за вярност към азиатската кочина и вписване на "данък Русия" в Конституцията като основно задължение на всеки български гражданин.

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  Това за майчиния език можехте и да го пропуснете, Дневник.
  Нали тук пишем на български все пак или бъркам.
  Игнорирайте такива искания както на ДПС, така и на местаните, така ще им затворите устите.
  Ние сме оцелели като държава благодарение и на езика си, не рушете основите и.
  Благодаря!
  И честит празник!

 7. 7 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 890 Разстроено

  Започват да ме отвращават!

 8. 8 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Може и майчин, може и бащин език. Но първо да се научат на български, да се говори навсякъде по институциите само на български. Други езици може, но в къщи

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4191 Гневно

  Той др. Христов е пропуснал да уточни че именно кучетат на БСП са взели "вишо" по партиина линия в АОНСУ.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 10. 10 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#7] от "Nikolay Hadjiminchev":
  Чак сега ли? Признавам, че сте с висок праг на търпимост.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 11. 11 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ако децата бъдат потопени в религия, което след две десетилетия ще се отнесе към цялата нация, мрак ще надвисне над страната, такива като Сидеров ще станат вечни политкомисари-новобогаташи и 200 години няма да стигнат за излизане от нищото.
  Останалите тук нещастници ще гледат с тъга към развиващия се свят.

 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  Иво Христов само като си отвори устата и слънцето помръква. Рядко противна личност.

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1533 Любопитно

  До коментар [#11] от "ruby: Да опазим децата от религията!":

  Е вие комунягите като забранихте религията какво родихте, СИК и ВИС?

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2114 Неутрално

  "Всеки уважаващ себе си ректор на висше училище трябва да издаде заповед вечер университетът да се заключва, защото ще влезе някое куче и ще завърши",

  това е много добро ,и много точно ,а иначе бялата златка да говори за будителство ,си е откровенна гавра с този светъл празник

 15. 15 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 426 Неутрално
 16. 16 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#13] от "Paolo Di Canio":

  А вие, комунягите, като ни я навирате навсякъде какво целите, да ни командват поголовно от Москва и по духовна линия?

  No Pain No Gain
 17. 17 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 284 Весело

  Ти бавно развиващ ли си, та досега не си разбрал - възгледите ми са дясно-либерални.
  Истината е, че шайка тарикати са на път да създадат среда, по-лоша дори от комунизма.
  А и вие сте всички не просто комунисти, но и доносници.

 18. 18 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  В другите държави,който иска да учи вероучение,църквите имат право да създават свои училища и там се преподават нормалните учебни програми плюс вероучение. Не всички родители искат да се пълнят главите на децата им с църковни догми,които са ненужни в светския живот

 19. 19 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  В другите държави,който иска да учи вероучение,църквите имат право да създават свои училища и там се преподават нормалните учебни програми плюс вероучение. Не всички родители искат да се пълнят главите на децата им с църковни догми,които са ненужни в светския живот

 20. 20 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Може ли да е толкова прост Сидера ? Нали ,като въведеш "вероучение", в определени региони ще си изучават тяхната си вяра. Или ще запише в закона "православно вероучение" ?!

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 21. 21 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1832 Любопитно

  Блестящо! Блондинката на Сорос Милена Дамянова натресе на ГЕРБ цялата отговорност за РАЗВАЛИНИТЕ в образованието и НАУКАТА.!
  Блондинка - Реформатор!
  Ловко.
  "Избраните елити" - несменяеми образователни експерти се въвеличиха и едновремено с това МИГОМ свалиха отговорността от себе си.
  Ми няма лошо.:)
  Айде сега възмездието....
  !

 22. 22 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  Гледай Каталуня и мисли за ДПС и ОМО Илинден.
  —цитат от коментар 3 на DDR


  И ЗА РУСИЯ И ПУТЛЕРОВЦИ

 23. 23 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Проблем е ако тука забраним или не въведем обучение на майчин език в някаква форма тогава как ще искаме изучаване на майчин език за българите в Украйна и други държави с българско малцинство?

  Умерен толераст
 24. 24 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#20] от "schwimmwagen":

  Кои "те"? Има си държавни учебни планове, учебници, а учителите не се разпределят по етнически или религиозен принцип. Вероучението не се или поне не е задължително да се преподава от религиозно проповедници.

  Умерен толераст
 25. 25 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Проблем е ако тука забраним или не въведем обучение на майчин език в някаква форма тогава как ще искаме изучаване на майчин език за българите в Украйна и други държави с българско малцинство?
  —цитат от коментар 23 на Наблюдател


  Майчин език се изучава в България под формата на ЗИП, там където има достатъчно желаещи ученици.
  Говорим за задължително изучаване на турски, което, ако се въведе, на практика ще ограничи свободата на избор на децата за кефа на султанчето Ердоган.

 26. 26 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 707 Неутрално

  "десницата да признае, че Гео Милев и Никола Вапцаров са гениални поети."

  --
  Това изобщо някой отрича ли го? Ако е така, твърде жалко за него.

 27. 27 Профил на op
  op
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#4] от "venci4":

  Значи са прави в Украйна никакъв български или други езици, който иска да учи български да хваща пътя за България.А сега почвайте с минусите.

 28. 28 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  До коментар [#22] от "historama":...и за Русия
  ....»»В статията пише, че майчин език на почти половината първокласници не бил български...Дали е руски според тебе или е ..." санскрит" и чат пат турски?

 29. 29 Профил на op
  op
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Забравих за Албания защо признаха българското малцинство там да им се чудя на акъла,да бяха вземали пример от България,която не признава никакви малцинства.

 30. 30 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#25] от "solange":

  Нещо не те разбирам. Каква свобода на избора? ЗИП = задължителен избираем предмет, значи е задължителен и няма свобода на избора. Как се ограничава свободата ако се въведе задължителен турски по твоите думи? Ако се въведе задължителен турски ще си го учат само турчетата защото само на тях и ме майчин и няма да има нарушени свободи.

  Никъде не е написано или казано задължително изучаване на турски за всички.

  Умерен толераст
 31. 31 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Майчин език ще учите там от където сте се пръкнали. Тук се говори, пише и чете на БЪЛГАРСКИ!! Прав ви път..
  —цитат от коментар 4 на venci4


  Турски език се изучава и сега като избираем предмет. Ердоган иска да стане задължителен в България, защото си бройка нашите турци като свои. Ще има да взема.

 32. 32 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Турците знаят турски без да са го учили в училищата. В голяма част от турските семейства се говори на турски и няма как да не знаят този език.
  Реално изочаването на турски от турци в училищата ще доведе до увеличаване на учителите в цялата страна.
  Ще се получи, че един учител ще обучава 9 ученика на турски от едно училище но ще взема същите пари който взема учителят по български.

 33. 33 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Всички турчета под 9 годишна възраст в цял свят (включително Турция), които в близките 640 години са имали прадеди от България задължително ТРЯБВА да изучават български език. С огромна вероятност те са наследници на българи, насилствено ислямизирани от османската власт.

 34. 34 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#30] от "Наблюдател":

  ЗИП значи задължение да си избереш допълнителен предмет измежду предлаганите от училището, а не че задължително трябва да учиш турски. Има разлика. Едни ще изберат ЗИП по математика, други - по български и т.н. Това в допълнение към задължителните предмети от програмата, които са за всички.

 35. 35 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Може ли да е толкова прост Сидера ? Нали ,като въведеш "вероучение", в определени региони ще си изучават тяхната си вяра. Или ще запише в закона "православно вероучение" ?!
  —цитат от коментар 20 на schwimmwagen


  Чрез религията може да манипулират лесно хората.
  Според Християнството ако си добър ще отидеш в рая ако си лош в ада.
  Казано по друг начин бъди смирен пред господарите и ги остави да правят каквото си искат. Те са грешни а ти не.

  Според Исляма - неверниицте трябва да се наказват, всеки трябва да почита нашия Бог.
  И сега виждаме всеки ден, какво става.

  Определени хора използват религията с цел манипулация на другите.


 36. 36 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 654 Неутрално

  А бе Волене, а кога вие, герб, бсп, дпс (не се прави, че работят за турците) ще признаете за комунистичекото робство?

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 37. 37 Профил на gipsan1976
  gipsan1976
  Рейтинг: 241 Гневно

  Като учител, мога да кажа само, да не се заиграват с "майчиния език", защото за всички живеещи и считащи себе си за български граждани, той е и трябва да е българският! На г-дата от ДПС мога да кажа де се опитват чрез хвалебствени локуми да не правят опити да се харесат на избирателите си, а също така и на българите, защото тяхната работа е все лукава - уж метани ти правят, а ти "плюнчат" задника за да те "изненадат" и секи*ш да си правят. На лъжепатриотите от "Атака", ВМРО и НФСБ мога да им кажа, спрете с "фасоните и стойките" и започнете наистина да работите за избирателите си, а не за джобовете си. ГЕРБ и БСП, то те са от едно котило - ликвидаторите на образованието и културата ни, за да угодят на едни или други чужди "сили" - Русия, Германия, Англия, САЩ, Франция... само и само да се докопат до "усвояването" на паричките... С една дума, всички в този парламент сте за бунището!

 38. 38 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1765 Весело

  И сега какво? Ще се въведе православно вероучение, което ще учи, че вместо от маймуните сме произлезли от руснаците...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 39. 39 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 309 Гневно

  ЗА ПРОСТАКА И ПРОСТАЩИНАТА НЯМА НИКАКВА ИНДУЛГЕНЦИЯ, НЯМА СМЕКЧАВАЩИ ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВА !

  ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ "ИЗЯВЕН СОЦИАЛКОМУНИСТИЧЕСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ" В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - РОБ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СИ СОМНАМБУЛИЗЪМ, НЕ СЕ СТЪРПЯ И С ХАРАКТЕРЕН ЗА НЕГО ЕЗИК И В СТИЛ "РЕВОЛЮЦИОННА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ОПОЗИЦИОННОСТ",
  УСПЯ ДА ОМЪРСЯТ И ДНЕШНИЯ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК - ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ

 40. 40 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1832 Любопитно

  На ДПС не им е проблема турският майчин език. Те нямат там проблеми.
  Така нареченият РОМСКИ език им е проблемът!!!
  В училищата ни между 50% и 98% ученици са така наречените роми.
  Не гледайте няколкото големи града където са българчетата. Извън тях е друга територия...
  Тези не се нуждаят от интеграция. От СОЦИАЛИЗАЦИЯ се нуждаят. А вече има и българи с необходимост от социализация.
  САМО в едно нещо има "национално" съгласие. Всички мразят учителите.
  А така наречените роми направо се разправят с тях с колове или малко по-тарикатите с по-префинените методики за дискриминацията...
  .....

  Е, как ви звучи сега "реформаджийското" герберско "Елатге хиляди младежи да ставате учители".
  Честит празник БУДИТЕЛИ!
  !

 41. 41 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 309 Гневно

  ЗА ПРОСТАКА И ПРОСТАЩИНАТА НЯМА НИКАКВА ИНДУЛГЕНЦИЯ, НЯМА СМЕКЧАВАЩИ ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВА !

  ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ "ИЗЯВЕН СОЦИАЛКОМУНИСТИЧЕСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ" В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - РОБ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СИ СОМНАМБУЛИЗЪМ, НЕ СЕ СТЪРПЯ И С ХАРАКТЕРЕН ЗА НЕГО ЕЗИК И В СТИЛ "РЕВОЛЮЦИОННА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ОПОЗИЦИОННОСТ",
  УСПЯ ДА ОМЪРСЯТ И ДНЕШНИЯ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК - ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ

 42. 42 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  "десницата да признае, че Гео Милев и Никола Вапцаров са гениални поети."--Това изобщо някой отрича ли го? Ако е така, твърде жалко за него.
  —цитат от коментар 26 на nodamncat


  трябва да си с твърде ниска литературна култура и с твърде лош вкус, за да изтърсиш подобна глупост - Гео Милев е талантлив поет, типичен модернист, но нищо повече, а Вапцаров е лимонада с красноармейски етикет, натрапвана ни заради това, че е бил съветски агент, а такива в поробена от Русия България се лансират безпрекословно

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 43. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Иво Христов е професор. Харесвам неговото логично слово, макар и да боли от него. Не го приемам за партиен човек , макар номинално да е от БСП. Ако имаме такива първи хора в държавата, нерадът ще повярва . Добрите и умните хора си личат от километри. Гледам предаването Фермата по БТВ. Владо Николов беше лидер зад който всички естествено застанаха, без възражения и забележки. Малко хората от тип ЕСТЕСТВЕНИ ЛИДЕРИ. Вероятно по същата кройка е бил скроен и ЛЕВСКИ. Изумен съм от дюкането на ГЕРБЕРСКАТА тролска душевност. Кое точно не е вярно в думите на професор Христов ??

 44. 44 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Иво Христов е професор. Харесвам неговото логично слово, макар и да боли от него. Не го приемам за партиен човек , макар номинално да е от БСП. Ако имаме такива първи хора в държавата, нерадът ще повярва . Добрите и умните хора си личат от километри. Гледам предаването Фермата по БТВ. Владо Николов беше лидер зад който всички естествено застанаха, без възражения и забележки. Малко хората от тип ЕСТЕСТВЕНИ ЛИДЕРИ. Вероятно по същата кройка е бил скроен и ЛЕВСКИ. Изумен съм от дюкането на ГЕРБЕРСКАТА тролска душевност. Кое точно не е вярно в думите на професор Христов ??
  —цитат от коментар 43 на dejmos


  Иво Христов е типичен нацист, захранван от руски рубли - ако имаме повече такива хора, България до 10 години ще е формална руска колония, а до 15 години ще е само исторически факт

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 45. 45 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#26] от "nodamncat":
  "десницата да признае, че Гео Милев и Никола Вапцаров са гениални поети."

  --
  Това изобщо някой отрича ли го? Ако е така, твърде жалко за него.“
  А бе тя България от горе до долу е пълна с гений, къв проблем да прибавим още двама...

 46. 46 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1832 Весело

  До коментар [#41] от "Петър Петров":

  Що тъй напред с бутонките срещу Бойко, бре?
  :)

 47. 47 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#43] от "dejmos":

  Лицето иво христов е червен глист,нагъл самозабравил се член на терористичната организация бкп-бсп!

 48. 48 Профил на bizdelnik
  bizdelnik
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#4] от "venci4":

  Т.е. децата на всички българи в чужбина изобщо да не се захващат да учат български? Глупаво.

 49. 49 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 718 Разстроено

  Къде сте вие, български будители ? Не сте ли омерзени от факта, че сте допуснали държава от цивилизованото Европейско семейство да бъде оглавена не от учени или културни дейци с международно признание, а от заченати в БКП генерали ? Начело на Президентската институция - военен пилот, начело на Изпълнителната власт - пожарникари, физкултурнищи и примитивни ксенофоби , а начело на Съдебната власт - съветска чайка.

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8849 Неутрално

  Дори и такъв празник превръщат в цирк, само и само да се изтъкнат.

 51. 51 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  В случая цитата на Сидеров в абсолютно верен. Човек трябва да се "изключва" от пристрастия. За мен воленчо е е леке, да не го наричам с други думи и естествено използва случая да вдигне малко шум около себе си, но какво от следното, не е истина?

  "Днес трябва да кажа честит Хелоуин, драги будители", започна декларацията си Волен Сидеров от името на "Обединени патриоти". Той припомни, че празникът бил езически, който се рекламирал от всички медии. Сидеров призова в учебниците да се преподава истинската история и вероучение. Според него за да има национално обединение ДПС трябва да признае турското робство, а десницата да признае, че Гео Милев и Никола Вапцаров са гениални поети.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 52. 52 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роси":

  Стига, за болшинството българи това е само един ден. Както и много други празници, които реално за нас не са никакви празници, а просто моменти да пийнем, да се повеселим и прочее. По Коледа ставаме християни, на 3 март сме родолюбиви българи, на 24 май сме горди колко много сме дали на света и т.н.
  Резултата е един и същ - на масата, ракийка, мезета, в което не виждам нищо лошо де, ама всичко това е лицемерие.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 53. 53 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#44] от "hhhuuunnnn":

  Правилно стоиш в кочината на ГЕРБ и харесваш тази кочина. Кажи нещо логично и смислено , ....... това с рублите и Русия..е признак за тежки душевни разстройства. Виж за доларите и Америка за България е ФАКТ. Парите за ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО са факт. Къде е демокрацията и по смисленият живот? На мен лично ми омръзна хора от типа Георги Марков ,Огнян Минчев Антон Тодоров , Буда и цялата ГЕРБЕРСКА ....... да са ментори за каквото и да било.

 54. 54 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#44] ...Виж за доларите и Америка за България е ФАКТ. Парите за ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО са факт. Къде е демокрацията и по смисленият живот? На мен лично ми омръзна хора от типа Георги Марков ,Огнян Минчев Антон Тодоров , ....
  —цитат от коментар 53 на dejmos

  те са официални, и няма нищо покрито. Но данък Америка няма, нещо боли ли те?

 55. 55 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Който иска вероучение и майчин език на частни школи, не искам със парите
  от моите данъци да се плащат приумиците на някои родители.
  Във училище само образователни предмети и нищо излишно !!!

 56. 56 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#54:"shumkar"][/quote]

  "Те са официални, и няма нищо покрито. Но данък Америка няма, нещо боли ли те?" Не боли нищо - България боледува!! Това трудно може да се разбере "Русолява ГЕРБ главица". Десет години ГЕРБЕРСКА власт - една копейка намерена ли бе ?? Проблемът не е Русия , проблемът е "малкият държавен капацитет на хората нарекли се демократи". Много ми идва на ден на БУДИТЕЛИ да говоря за БУДА и неговата банда.


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK