Захариева отговаря на Захарова: Надявам се, че е станало недоразумение

Екатерина Захариева

© Анелия Николова

Екатерина ЗахариеваНадявам се да е станало някакво недоразумение, наистина. Това е част от коментара, който направи министърът на външните работи Екатерина Захариева за изявлението на говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, която каза, че армията на Съветския съюз е спасила десетки хиляди български евреи и че онези, които в края на октомври са оставили надпис върху Паметника на Съветската армия в София нямат никакво понятие за собствената си история.


"Аз съм против оскверняването на всички паметници. Паметниците трябва да се пазят, не е приятно това", каза Захариева. "Ние помним историята си. Това е един от най-големите успехи на българските депутати, българската църква, на българската общественост, на българския народ, преди всичко", каза Захариева за спасяването на българските евреи. Тя припомни, че опитите за депортация на българските евреи започват 40-а година и продължават до 43-та. "Нека да припомним, че червената армия не е била тогава в България изобщо и нека да припомним, че за съжаление, след 44-та година Народния съд осъжда 39 от депутатите, които са подкрепили декларацията на Пешев. Част от тях са осъдени на смърт, а самият Пешев на 15 години затвор", каза Захариева. Тя не отговори дали смята изявлението на Захарова за провокация. "Ние сме единствената държава в която по време на този черен период в историята евреите не само не са депортирани, но и еврейското население нараства", допълни Захариева.


"Пришиването на заслуги в един по-късен етап, мисля, че не е редно. Не мога да си представя, че би трябвало да се разглеждат официални становища на говорител на руското външно министерство, като провокация", коментира бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин. "Самият факт, че всички се втурваме да коментираме нейните думи, показва, че вероятно е търсен този ефект", каза още Вигенин. Той смята, че позициите на отделни вандали и понякога политици не могат да се преписват на целия български народ и би било грешка на руската страна да го прави. "Ние държим на добрите отношение с Русия, не веднъж е казвано това и от управляващите от ГЕРБ и от БСП", каза още Вигенин.
Надписът "100 години ционистка окупация" върху паметникът на Съветската армия всъщност е свързан с декларацията на Балфур, с която на 2 ноември 1917г. външният министър на Британската империя заявява за пръв път готовност Лондон да създаде в Палестина дом за евреите. Това писмо е почитано като основополагащ документ на държавността на Израел и ненавиждано от араби и палестинци като пренебрегване на правата им върху земи, на които живеят от векове.


Преди това, в отговор на парламентарен въпрос вицепремиерът Захариева заяви: "Република България твърдо подкрепя политиката, която има за цел избягване на връщането към атмосферата на Студената война между Запада и Русия и твърдо заставаме зад подхода, приет на срещата на държавите и ръководителите на НАТО през 2014 г., предвиждащ диалог с Руската федерация". Думите и бяха в отговор на питане на депутата от БСП Иво Христов, който във въпроса си разви тезата, че докладът за националната сигурност пречи на отношенията между двете страни. Според Захариева е спекулация, че докладът е насочен срещу Русия. "Нека да бъдем много конкретни и да бъдем обективни и да четем доклада в цялост. Годишният доклад показва, че сред основните предизвикателства и рискове пред националната сигурност е бежанският и миграционният натиск. Рискът от негативни трансформации в ЕС, на стабилността в Югоизточна Европа. Като най-съществен риск е изведена инфилтрацията в европейски мащаб на екстремистки клетки и заплаха от международния тероризъм", каза Захариева. Тя добави, че в доклада са взети под внимание редица реални действия, водещи до влошаване на българската среда на сигурност, като кризата в Украйна, незаконното анексиране на Крим и провеждането на мащабни военни учения. "Подобни действия водят до нарастване на предизвикателствата пред регионалната и международната сигурност", допълни външният министър.

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  Ми външен министър си, ма! Прочети! Има го на сайта на външното им министерство.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Не, не е станало недоразумение. Тролщината е официална руска политика.

 3. 3 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5537 Неутрално

  Трябва доста по остър отговор

 4. 4 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ами викаш руския пасол да се обяснява, а не се надяваш на недоразумение, гърбава калинке!

 5. 5 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Уффф, докога вратите на Кремъл ще са затворени за психиатър ?!
  Там е като клиника за луди, но без доктор.
  добре, че поне ги държат вътре.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 6. 6 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 933 Гневно

  Катьооо, това не отговор прилягащ на външен министър на суверенна държава. Жалка си...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 7. 7 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Хем се е опитала да каже нещо, хем нищо не е казала. Недоразумение, дръжки.

 8. 8 Профил на Andrey Bachvarov
  Andrey Bachvarov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#4] от "Deinio":

  Верно ли така се прави? Добре че не си дори осми секретар с тази позиция

 9. 9 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Целият Рашистан е едно голямо недоразумение.

 10. 10 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Извикайте руския посланик, праснете му една нота и поискайте официално извинение. Така се прави. А те "ни плюят вие мислите , че дъжд вали".

 11. 11 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Жалко е гърченето, лазенето, снишаването на външен Министър на евро и натовска държава пред наглата съветско-путинска-тиранична пропаганда.
  Срамно и недопустимо.

 12. 12 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  От бояришника е от бояришника.

  Иначе как хубаво дзупа девойчето равно няма.

 13. 13 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Обяснително-оправдателния режим, от страна на ГЕРБ, започна!
  Накрая пак ние ще се окажем виновни и неразбрали, защото Русия никога не греши - тя е ненакърнима.
  ГЕРБ = БКП!!!!

 14. 14 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 444 Неутрално

  "Ние помним историята си"

  Помним я... Проблемът е, че през последните 70 години историята ни я пишат руснаците... това е притеснителното... В резултат на което, в една Плиска примерно... 23 хил. дка средновековен, каменен град, един от най-големите по това време, с 2,6м дебели зидове... в момента има опъната някаква кожена палатка, играеща ролята на прототип на старобългарско жилище...

  I shave with Occam's razor
 15. 15 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Разбира се, че това е поредна руска провокация. Нещата трябва да бъдат назовани с истинските им имена.

 16. 16 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Захариева версу Захарова. нещо като Туршиева версус Туршовная.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 17. 17 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Много се надявам Путин да дойде догодина... ще бъде незабравимо фиаско

  I shave with Occam's razor
 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Коментари на затиснат от журналистите министър в кулоарите на парламента не могат да бъдат официална позиция.
  Вигенин този път е прав, че очевидно става дума за търсена провокация.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Ние държим на добрите отношение с Русия, не веднъж е казвано това и от управляващите от ГЕРБ и от БСП", каза още Вигенин.

  Виждаме, ежедневно виждаме, как прокарвате руски интереси в България, ама усвоявате европейски пари същевременно.
  Какъвто е Вигенин, такива са всичките ни управляващи последните 16 години - руски подлоги и предатели.А Борисов е от най-долните, защото се прави на десен, като си мисли, че забравихме, като каа, че за него Живков е пример за това, как се управлява - два пъти предлагал да сме република на СССР и три пъти фалирал държавата.Да не споменавам за лагерите и страхът по времето на БКП, което днес просто е с друго име - ГЕРБ!

 20. 20 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Захариева: "Надявам се, че е станало недоразумение, защото ме е страх да изляза с твърда позиция, която реално да отстоява интересите на страната ми."

 21. 21 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 794 Неутрално

  „не е била в България“

  На разходка ли не е била в България, ма???????

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 22. 22 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Пратете на Захарова едно клипче от YouTube със спомените на ветераните им от 3 украински фронт. Там добре го описват хората.
  Какво е било през август като влизат в Румъния и какво в България. И доката в Румъния са ги питали имат ли нещо за продаване. В българия са ги посрещали с оънати маси. Докато в Румъния са се сражавали с 2 румънски армии, българската армия е разоръжавала отстъпващите немски войски. ген.Бюрозов счита за най-голямата си грешка искането за изтеглянето на българската армия от Македония по искане на Тито

 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  На срещата присъства и български журналист!!! Забележете какви въпроси задава.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#1] от "bajhuj_2010":

  Калинките не четат ,изпълняват заповеди

 25. 25 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 394 Неутрално

  И това ли е "отговорът" на България?

  Поне една протестна нота няма ли да има? То е ясно, че няма да извикате руския посленик да дава обяснения във Външно.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2935 Весело

  Много захаросано стана това недоразумение. Захарова и Захариева говорят глупости вкупом.Хвани едната захаросай другата

 27. 27 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  надписа е напаравен от руски агент а изказалите се политици са п**ки в лошия смисъл на думата

  Birds of a feather flock together.
 28. 28 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#25] от "c.b.o.":

  Ами не е отговорът на България.Просто е отговор на въпроси от страна на Захариева.

 29. 29 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 498 Неутрално


  Захариева отговаря на Захарова: Надявам се, че е станало недоразумение..............Точно така най-голямото недарозумение е путинската подлога Захарова!

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2935 Весело

  До коментар [#6] от "CINZANO - оправете си сайта!":

  Катето си е завряло главата в пясъка и само задникът ѝ стърчи услужливо към руснаците

 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2935 Весело

  До коментар [#18] от "dogwoman":

  Този министър е „затиснат„ по принцип

 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1498 Весело

  то никой не се и съмнява че в Герб е фраш с недоразумения :)

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Жалко е гърченето, лазенето, снишаването на външен Министър на евро и натовска държава ...
  —цитат от коментар 11 на Лелка  До коментар [#11] от "Лелка":

  Лелче, натовската политика е за и пак за дипломация - справи се с историите около Северна Корея. Захариева точно такава политика води. Както и Митов впрочем. Интересите на путинките се четат както в мнението на "крайните русофоби", които искат натовска флотилия в Черно море, така и путинките като цяло, които искат да обявим война на Турция за бития българин. Путинките се опитват да отстрелят последователно наши външни министри, председателя на енергийната ни комисия, зам премиер за отношението му към имперската политика на Русия и т.н. Вие им помагате.
  Със здраве.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#33] от "plebs":

  Чиче, дипломация и фелацио са две различни неща.

 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Весело

  К'во недоразумение бе, альоууу!

  Захариева отговаря на Захарова ...

 37. 37 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Задунайская губерния........!!!

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  До коментар [#16] от "abdelhaqq":
  Опс, без да видя съм те повторил.
  Сорри ...

 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  Много захаросано стана това недоразумение. Захарова и Захариева говорят глупости вкупом.Хвани едната захаросай другата
  —цитат от коментар 26 на hodounski

  Ми и двете си гонят ... кариерата.
  Захарова - нейната, Захариева - своята. С пълзеньие ...

 40. 40 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Иво Христов е един руски гражданин който проповядва в България руска политика,нз защо се занимаваме с родоотстъпници все още.А очаквах хора от БСП да имат повече българско самосъзнание отколкото руско,това му се вика смяна на българската история и няма какво да се чудят от БСП защо всеки път ги наричат червени боклуци и предатели,когато те наистина се държат като такива,БСП за пореден път доказва че българското в нея е само името й!

 41. 41 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  По времето на ГЕРБ бе направен паметника на АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ ЗАГИНАЛИ В БОМБАНДИРОВКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ .
  САЩ бомбардират България през периода 1941-1944 г. ?! Загиналите мирни жители е бил 4208 души, а на тежко ранените - 4744 (мнозина от тях впоследствие починали), или общо близо 9000 българи. В София са разрушени 12 657 жилищни сгради и граждански обекти - болници, приюти, библиотеки, театри, църкви и синагоги. Същото се случва в Драгоман, Враца, Карлово, Кюстендил, Русе и още 180 населени места в тогавашните граници на страната. Десетки хиляди хора остават на улицата през най-мразовитите дни на годината, защото най-значимите бомбардировки са извършени именно през зимните месеци. Но най-големият цинизъм, който няма как да бъде оправдан, е, че американците са хвърляли бомби със закъснител, взривяващи се след като хората излязат от убежищата и играчки, заредени с експлозив, с нарочната цел да бъдат избити малки деца! Та тази .... КИ...а да спре да се ерчи за евреи. Първо защото Израел име 100 пъти по добре да си защитава гражданите и позициите. Щом може да слагаш паметници на хора избивали българи , ще търсиш други канали да оправиш изявления на държави с друг статут.

 42. 42 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Абсолютно жалка реакция на гербавата калинка Катя. Отговорът трябва да е по официални дипломатически канали - връчване на нота на посланника и т.н.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 43. 43 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Трябва доста по остър отговор
  —цитат от коментар 3 на pet_fire


  Убий глупака с презрително мълчание!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  До коментар [#40] от "gembirdkz":

  Кажи нещо умно и логично като него. Иначе си ....вид откача.... :))

 45. 45 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  Калинката Катя да каже нещо за българите в Украйна....какво е направила за да ги защити ? За Евреите има стабилна държава които се грижи ( Израел) + двете велики.

 46. 46 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3845 Неутрално

  Няма ли половин кило тротилов еквивалент да килне основата, че да забравим веднъж завинаги за МОЧА?
  И за българо-съветската дружба "от векове за векове"?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 47. 47 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 394 Неутрално

  САЩ бомбардират България през периода 1941-1944 г. ?!
  —цитат от коментар 41 на dejmos


  Нали не си забравил за сваления с КАРТЕЧЕН ОГЪН, т.е. от близко разстояние и съвсем умишлено, израелски пътнически самолет над България? По заповед на русоробите и господарите им от Кремъл.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 48. 48 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3684 Неутрално

  До коментар [#40] от "gembirdkz":

  Иво Христов е един руски гражданин който проповядва в България руска политика
  ========
  Иво Христов е един от най добре виждащите ситуацията хора ...и най добре описващ !
  А къде е роден , какво е ял и пил ....е по маловажно....
  Макар и да не съм винаги съгласен с него , уважавам начина му на обобщаващи изводи и визията му към съвременната световна ситуация. ...

  Bukalemun
 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  секи 4ти км

  Надежда сека оставете.
  Недоразумението е державна политика.

  Независимо дали Захариева и Зхарова са една и съща или две сущности.

  Енивей... Welcome to the сlub.

  "Захариева отговаря на Захарова:
  Надявам се, че е станало недоразумение"

 50. 50 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  До коментар [#47] от "c.b.o.":

  Това коя година ? Ако са го правили преди 9.9 1944 , значи властта в България е била Руска. Пътнически самолет свален от картечница ....или огън .Не те ли боли нещо главата ?

 51. 51 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#47] от "c.b.o.":Това коя година ?
  —цитат от коментар 50 на dejmos


  1955. Полет 402 на Ел Ал.

  "Полет 402 на Ел Ал Израел Еърлайнс (El Al Israel Airlines) — националния превозвач на Израел — се провежда на 27 юли 1955 година.
  Пътническият самолет „Констелейшън-Ес“ е свален от 2 български изтребителя МиГ-15. Самолетът се разбива на възвишението Кожух при село Рупите, северно от Петрич. Всички 58 души на борда (51 пътници и седемчленен екипаж) загиват. [1] Според списание Тайм на борда има 57 души. [2]
  Самолетът, летящ по маршрут от Ню Йорк през Лондон през Париж, Виена и Истанбул за Тел Авив се отклонява на 130 километра от маршрута си по неустановени причини. Израелската версия е, че това се случва вследствие на грешни навигационни данни поради гръмотевична буря[3], но безспорни данни за наличието на буря липсват. Самолетът навлиза в българското въздушно пространство на 27 юли в 7:10 часа в района на Трън. Прелетява над градовете Брезник, Радомир, Станке Димитров (днес Дупница) и Благоевград и лети в посока Гърция. През 1955 година българското въздушно пространство е отворено само за самолети от комунистически страни.[2] Има много нарушения на въздушното пространство от витлови самолети, които влитат от Турция и Гърция и разхвърлят над България пропагандни позиви, а понякога - и селскостопански вредители.[4] В тази обстановка българските ВВС реагират изключително остро на всеки неидентифициран самолет в българското въздушно пространство. Два изтребителя МиГ-15 прехващат самолета над Благоевград и го предупреждават да кацне на уречено от тях летище, но пилотът не се подчинява. Тогава самолетът е свален. Пилотите не разпознават самолета като пътнически и докладват на командването, че е товарен. [1]
  Според журналиста Виктор Меламед на самолета се намира агентът на Мосад Бар Гор. [1] (по сведения на Цветан Цаков, Хари Бар-Дор).
  На мястото на катастрофата е намерено сребро на зърна от 800-900 карата. Според тогавашния заместник-министър на транспорта Захари Захариев среброто е било контрабандно транспортирано, поради което пилотът е отказал да кацне. [1]
  Когато три дни след инцидента пристига израелска разследваща комисия, повечето останки от самолета вече са премахнати.[2] Под международен натиск правителството съобщава, че е действано прибързано. [1][5]
  Израел, САЩ и Великобритания осъждат България в международния съд в Хага. Процесът се провежда от 16 март до 3 април 1959 година. Българската държава изплаща обезщетение от 8292 щатски долара за всеки загинал."
  https://bg.wikipedia.org/wiki/ %D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82_402_%D0%BD%D0%B0_%D0%95%D0%BB_%D0%90%D0%BB

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 52. 52 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Няма ли половин кило тротилов еквивалент да килне основата, че да забравим веднъж завинаги за МОЧА?И за българо-съветската дружба "от векове за векове"?
  —цитат от коментар 46 на Депутат 241


  Ако ми осигурите материалите, лично аз ще го взривя! Дори няма да се крия или бягам... за мен би било чест да го направя!

  I shave with Occam's razor
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 229 Весело

  явни Провокации от рашистите а наще викат било грешка!?? абе,ей ако беше в Прибалтика щяха да има кажат за руските свине и простотията им!!!!

  Долу рушистите и фашистите
 55. 55 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Интересно защо евреите всяка година благодарят на нас, а не на рашките. Тези който са спасили все не е прокопсал.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 56. 56 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "100 години ционистка окупация.." Първо реших, че написаното се отнася за земите на Русия и живеещите там руснаци след "Октомврийската революция", след това си спомних, че окупирани от ционистите земи има и другаде...

 57. 57 Профил на today
  today
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Не е станало никакво недоразумение, това си е поредната путлерска наглост.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Както стана недоразумение и за азбуката, и за християнството , и за славянството и за измисленото им освобождение.

 59. 59 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сахаров":

  И един арменец, перач на руски пари ни учи на история и патриотизъм(„дом на азбуката” нещо подобно).

 60. 60 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#48] от "eti mehter":

  аве потурнаците ислямисти как си гукате с комунистите, много сте ми забавни. ма като дойде шариатът, ше получите калашник. и обратното.

  смешки.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 61. 61 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Този който е писал отговорът на Захарова и е подложил динена кора защото това едва ли си го е измислили тя тъй като едва ли знае точният брой на спасените евреи в България. Все пак поне от обща култура би трябвало да знае че Червената армия е спасила само евреите от концентрационните лагери, а такива в България не е имало.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 62. 62 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  На мен пък ми е любопитна реакцията на президента Радев. Засега удобно си мълчи, но за негово голямо съжаление все някога трябва да заеме позиция.

 63. 63 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  Трябва доста по остър отговор
  —цитат от коментар 3 на pet_fire

  И официален, а не просто коментар.

 64. 64 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  До коментар [#51] от "c.b.o.":

  Жалко за хората ? Защо пилотът не е приземил самолета ?? Да не се изпълни заповед през 1955 година означава ако не свалят пилота - пилотите да бъдат разстреляни. Добрият изход е пило приземяване на самолета ........и уреждане на транспорта след проверка. Трудно е да си представи човек някой да разстреля чужди граждани на земята ,след като на български евреи се позволява да се изселят ..

 65. 65 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2823 Неутрално

  "....депутата от БСП Иво Христов, който във въпроса си разви тезата, че докладът за националната сигурност пречи на отношенията между двете страни....."

  Не докладът, г-н Христов, не докладът. На отношенията между България и Русия пречи паметникът на Съветската армия. Толкова е очевидно!

 66. 66 Профил на Станимир Куртев
  Станимир Куртев
  Рейтинг: 395 Весело

  Е, каква стана тя? ДрОгарЕте даже филм бЕха спретнали:"Ешалоните на смъртта не тръгнаха" и наред се обясняваше,че комунистите и лично др Янко е спасил евреите, пък то било товариш Салин! Ти да видиш! "Век живей, век учись!", както се казва. Тия нямат равни по наглост!

 67. 67 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2322 Весело

  Слаб отговор на слаб външен министър от слабо българско правителство оглавявано от два пъти неуспешен и слаб български премиер!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 68. 68 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Поредната путинска провокация! И поредното потвърждение, че Захариева не става за министър

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Фалшивите новини вече текат директно от сАвецкое информбюро.

  Изпращели са в Кремъл.
  Напълно са изпращели.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#62] от "zle_platen_trol":

  Еййй, верно бе човек.
  Тоя мушмурок-резидент де се скри в този момент.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 285 Гневно

  Е,г-жо Министър, как тълкувате думата НЕДОРАЗУМЕНИЕ? Защо смятате ,è е недоразумение,а не чиста провокация?Крайно време е да назовавате с истинските им имена ,всичко което се случва ,и идва от североизток!!!

 72. 72 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 536 Гневно

  Захарчета мили, как сладичко си пишат! Знам, че става дума за дипломация, ама айде МВнР да покажат, че някой там има гръбначен стълб!!!!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 73. 73 Профил на otis5
  otis5
  Рейтинг: 229 Неутрално

  ГЕРБ-УПЛАШЕНИ СЕЛСКИ КОМУНИСТИ.

 74. 74 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Не е недоразумение, а преднамерен акт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 75. 75 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5592 Разстроено

  Има недоразумение, разбира се и то си има име. Нарича се Захариева...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 76. 76 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  "Аз съм против оскверняването на всички паметници. Паметниците трябва да се пазят, не е приятно това"

  Това не е паметник, а идол на окупаторите, които унищожиха българската държавност, икономика и култура и превърнаха България в жалък васал. Освен това има решение на Софийска община за премахване на паметника. Но гербаджийското мекотело Захариева, се държи на като външен министър на сувереннна държава, член на НАТО и ЕС, а като такава на буферна зона на Русия.

 77. 77 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ако не е ясно на другарите синьо-червени комунисти.Всяко изказване на Е.Захариева пред всеки журналист е ОФИЦИАЛНО,по простата причина че тя е външен министър на България.

  Ясно ни е че според вас,трябва да обявяваме война на Раша или Турция след всяка тяхна провокация.Но това няма как да се случи.Остава ви само плюнченето по форумите,и даването на акъл!

  sdg
 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  "Тя добави, че в доклада са взети под внимание редица реални действия, водещи до влошаване на българската среда на сигурност, като кризата в Украйна, незаконното анексиране на Крим и провеждането на мащабни военни учения. "
  Едно баба знае, едно бае! Тая си въобрази, че е намерила цаката на руснаците и сега ще ги пляска като Дянков. За да събира овации и да прави европейска кариера. Много хора цял живот не могат да се научат да говорят, но поне се научават да мълчат, което си е прилична компенсация. Аз тази изобщо не я харесвам, но си мисля дали Боко я харесва? Предполагам че не. Все пак в тази страна има дипломати от кариерата, толкова ли не можа да намери един подходящ? Дето да знае поне да мълчи или да пита кво да казва.

 79. 79 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Не, не е станало недоразумение. Тролщината е официална руска политика.
  —цитат от коментар 2 на Индиана


  А, тролщина, Захарова не е трол, а говорител на МИД.
  Чиста нагла руска провокация!
  Ама недоразумението е май гербавата пишмян министърка Захариева.

 80. 80 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#25] от "c.b.o.":Ами не е отговорът на България.Просто е отговор на въпроси от страна на Захариева.
  —цитат от коментар 28 на yanne


  Тъй ли ве, Янко? Захариева да не е някаква ВИПбрадърка?
  Всичко казано от министъра на външните работи е отговор на България, независимо дали е отговор на журналист в Парламента или на брифинг в МВнР!
  Понятно, русоробски трол гербав?

 81. 81 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Поредната путинска провокация! И поредното потвърждение, че Захариева не става за министър
  —цитат от коментар 68 на Шапчица


  Бойку не ставааа,Бойкууу!
  Той ако ставаше и външната му щеше да става!

 82. 82 Профил на du Tremblaу
  du Tremblaу
  Рейтинг: 8 Весело

  Тъпо парче, ако още един път се изсилиш от трибуната на НС да прочетеш всичко, то това не говори за голяма интелигентност...сигурно улавяш некви космически висоти, ма ние сме си обикновени хора и това ми идва в повече.

 83. 83 Профил на du Tremblaу
  du Tremblaу
  Рейтинг: 8 Весело

  Ба му мамата, хората работят и записват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK