Румен Радев: ЕС и НАТО бяха стратегически цели, какво следва след тях

Румен Радев: ЕС и НАТО бяха стратегически цели, какво следва след тях

© Юлия ЛазароваПрезидентът Румен Радев заяви, че посоката на страната към Европейския съюз и НАТО е била правилна, но посочи, че 28 години след началото на прехода според него повечето българи имат нужда от нова промяна и основният проблем на обществото е усещането за безпътица.


"Разбира се, че беше правилна (посоката ЕС и НАТО – бел.ред.), но това са стратегически цели, които постигнахме отдавна. Какво следва след това? Трябва да търсим. Никой не може по-добре от нас да посочи нашите собствени проблеми и никой не може по-добре от нас да ги реши", каза Радев в интервю за предаването на БНТ "Панорама".


Връщайки се към спомените си за 10 ноември 1989 г., Радев каза, че има усещането, че 28 години по-късно повечето българи таят надежда за нова промяна.
"Днес в много направления демокрацията е в отстъпление", смята държавният глава.


За пагоните и политиката


"Амбициите нямат нищо общо с пагоните. Важно е в политиката да се водим от идеи", заяви Радев на въпрос не са ли двама генерали много за върха на държавата.


На въпрос за войната между институциите, президентът заяви, че не той я е започнал. "Моят тон е резултат на действителността", каза Радев и добави, че "войната срещу президентската институция мобилизира често институциите" и цяла парламентарна комисия е използвана за очерняне на името му.


"Все още има политици, за които националното помирение означава край на техния политически бизнес с омразата", смята президентът. Той отново коментира идеите му за антикорупционното законодателство, като посочи, че много българи очакват ефективни мерки в тази посока и в момента са не ги получават. По думите му и двата консултативни съвета по темата са били "абсолютен успех", защото след тях е станало ясно кой политик къде стои.


Радев коментира и идеята на управляващите за ревизия на приватизационните престъпления на прехода. "Отговорност трябва да носят не само престъпилите закона при приватизацията, но и виновните за липсата на въздействие, защото по тази причина трябва сега да се работи по "студени досиета", смята той.


"Истинската ангажираност към антикорупцията зависи от това дали имаш волята, силата да разкриваш схемите в сегашно време", добави той. Президентът изрази съмнение, че предлаганите законови промени ще бъдат ефективни и посочи, че законът няма да обхваща хората, които в момента са във властта, както и нарушилите правилата, които в момента са извън властта.


За Москва и Иво Христов


"Москва трябва да си даде ясна сметка и трябва да осъзнае чувствителните теми на България и да не допуска непремерени позиции. Защото аз вярвам в доброто бъдеще на нашите отношения въпреки тежкото наследство от последните години и ще работя за това бъдеще", заяви още Румен Радев. Той осъди посегателствата върху паметници, а попитан значи ли изказването му, че отговаря на призива на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова да излезе с позиция по темата, той отговори: Има ясен протокол - на Захарова от руското външно трябва да отговаря Захариева от нашето външно министерство".


Попитан за думите на депутата от БСП Иво Христов, който зае позицията на Москва за спасяването на българските евреи и нарече 80% от българите "дебилни", Радев посочи, че той е преценил изказването си като непремерено и се извини. "Но когато искаш оставка, трябва да прецениш дали някой от твоите лидери и съпартийци не е казвал нещо", добави президентът.


Той потвърди, че планираното посещение на руския президент Владимир Путин в България за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението догодина се отлага. Отрече това да е свързано с предстоящото председателство на Съвета на ЕС и посочи, че между двете събития няма връзка.


Защо летците не летяха


Радев коментира и отказа на военните пилоти от авиобазата "Граф Игнатиево" да летят, като определи действията им като "отчаян сигнал към властта, която от години приземява авиацията".


Президентът добави, че няма как действията на летците да бъдат координирани от него, защото "от повече от година не съм техен командир".


"Лобистите зачеркнаха труда на военните и върнаха преговорите (за изтребителите) в начална точка", каза още той. Радев добави, че случаят е бил използван за очерняне на президентската институция по некомпетентех и арогантен начин.


За нарушенията във ВМА


Попитан за оставката на бившия здравен министър Николай Петров след излъчването на репортаж, че като шеф на ВМА е дал обществени поръчки за над 1 млн. лева на фирми на зет си, Радев припомни, че при съставянето на служебния кабинет е поискал от министрите да направят ревизия.


"В случая с ВМА има ясни нарушения на Закона за обществените поръчки", каза той и посочи, че това дали Николай Петров е знаел за нередностите може да установи единствено проверка. Според него обаче проблемът е, че вниманието се отклонява от самите нарушения към това кой ги е осветлил.


"Политици и медии отклониха фокуса и сега вместо нарушенията, се разглежда кой си е позволил да осветли истината. Ако разкриването на истината е грях, то значи сме в тежка деградация", каза държавният глава.


За българските будители


Попитан за изказването си, че българяният будител не е интелектуалец по европейски образец, Радев зави, че критерият за будител е моралният ръст.


"Ако някой твърди, че будител е синоним на европейски интелектуалец, то той не бива да се учудва, че е останал извън парламента", заяви президентът.


"Имаме и интелектуалци хипнотизатори, които претендират за благородството на будители. Но аз съм сигурен, че българите няма как да сбъркат един поръчков анализатор със св. Иван Рилски, който е патрон на този празник", добави той. Според Радев има будители-интелектуалци, но има и будители с примера и с доблестта си, с родолюбие.

Коментари (165)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  "Той потвърди, че планираното посещение на руския президент Владимир Путин в България за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението догодина се отлага."

  След толкова глупости от страна на Русия най-после да дойде и една добра новина!

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Какво следва след тях?! Ескадрила F-35! Ако осъдим Шиши - 3 ескадрили, ако и Бойко - още 5!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 3. 3 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5323 Неутрално

  Преценил професора изказването си като непремерено и се извини... и това е достатъчно ли г-н президент, да обиди една цяла нация.

 4. 4 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 480 Любопитно

  ''Какво следва след това'' - тук президентът е много прав. Строежът на магистрали е полезна цел, но влиза в ресора на едно министерство и е странно единствената цел на страната да е строежа на пътища.
  Липсва визия за развитие на страната, къде и какви ще бъдем след 30-50 год., но пък имаме ''стабилност''...

  Поздрав

 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Путин - нежелан гост в страната!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Весело

  "Днес в много направления демокрацията е в отстъпление",
  и нека милиционерският рев да започне сега ,ИСТИНАТА боли

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5202 Неутрално

  "Разбира се, че беше правилна (посоката ЕС и НАТО – бел.ред.), но това са стратегически цели, които постигнахме отдавна. Какво следва след това?"

  Питайте Костов

 9. 9 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Любопитно

  "Но когато искаш оставка, трябва да прецениш дали някой от твоите лидери и съпартийци не е казвал нещо"

  =========================================================================

  А как беше с нацистките поздрави? Герберът подаде оставка, а човекът на пРезидента се сниши.

  Румен Десиславов Курнелиев–Решетников не е президент на всички българи, а само на БС(К)П.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Доста хора са се обидили от думите на Иво Христов.
  80%!

 11. 11 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  "Ако някой твърди, че будител е синоним на европейски интелектуалец, то той не бива да се учудва, че е останал извън парламента", заяви президентът.

  ============================================================================

  Левски, който искаше да надмине френската революция у нас, или пък Берон, или пък Ал. Теодоров–Балан, те какви бяха?

  пРезидентът знае ли изобщо кои са българските будители?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 12. 11 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Стратегически следва едно гоУемо нищо..:-) Глухата провинция на Есср козирува на каквато и нареди Брюксел и се... снишава:-) точно като по време на Ссср-то..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2847 Весело

  "основният проблем на обществото е усещането за безпътица..." - при тези лутащи се ОПравници, пардон - лутащи се сред процентите комисиони, подхвърлящи какви ли не екстравагантни "идеи", които нямат представа къде вървят те самите, та какво остава да поведат народа си, че началниците сенилно ги подвеждат, а те сервилно им се връзват - какъв да е основният проблем, освен да се усети най-после, че дебилността го прави готов поне за последен шанс. Вяра в себе си, на дистанция от началниците, следвайки избрания преди 28 години път, а не сляпо преклонение пред измислени цели. Боята дори още не сме напластили за Шенген!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Той потвърди, че планираното посещение на руския президент Владимир Путин в България за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението догодина се отлага. Отрече това да е свързано с предстоящото председателство на Съвета на ЕС и посочи, че между двете събития няма връзка

  ============================================================================

  Хммм.... интерсено! Ето това е голямата новина от едно интервю, сякаш дадено от президентшата.

  Това отлагане има ли връзка със засилените атаки от руска страна в последните дни?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 15. 15 Профил на Говори Блиц
  Говори Блиц
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Времето е най-големият учител, за нещастие, рано или късно убива всичките си ученици.

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Честно казано, едва издържах интервюто до края му. Клишета и бавно говорене по теми, от които грам не разбира.
  Янка Такева готова ли е с протестна декларация, след като учителите явно не са интелектуалци, а будители като Петко Войвода?

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Е как кво? Нови КТБ-та! Нови концесии! Нови покупки на оръжие! С една дума нови комисионни!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Връщайки се към спомените си за 10 ноември 1989 г., Радев каза, че има усещането, че 28 години по-късно повечето българи таят надежда за нова промяна.

  ======================================================

  Не, тов. Курнелиев–Решетников! Не нова промяна, а край на нескончаемия преход и скъсване с кукловодите, които ви парашутираха там, където не ви е мястото.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 19. 19 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#11] от "c.b.o.":

  Той обърка революционери с будители....омеси си отбрана с корупция....въобще немам думи!

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7092 Неутрално

  Ами кой да формулира стратегически цели, г-н Президент. То затова се иска държавник с мозък. А тука , само политици.

 21. 21 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#20] от "Роси":

  Със сигурност има кой да формулира доктрината на една нация. Проблема е че който я формулира ще изпъкне а силните на деня не са в състояние да го понесат. Някои му викат , политически егоизъм.

  SHADOWS of SOFIA
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2869 Весело

  "Той потвърди, че планираното посещение на руския президент Владимир Путин в България за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението догодина се отлага."

  Любопитно е как в този случай изпъкват предимствата на английския език. На който това дългичко изречение може да се превед само с една дума: YES!

 24. 24 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Следва затваряне на устата на Русия.

 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#8] от "pet_fire":

  Биха могли. Но това ще е доказателство за политическата им импотентност.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 190 Неутрално

  Какво да следва ли?
  Ами отмяна санкциите, нали това пееш откакто те парашутираха на стола.
  Не ли?

 29. 29 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 865 Весело

  "Той потвърди, че планираното посещение на руския президент Владимир Путин в България за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението догодина се отлага. "
  ---------------------------------------------------
  Путя наритан! Ей това е важното, другото са подробности.
  Марфа сега събира слюнка, за да може утре да плюе...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 30. 30 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2869 Весело

  До коментар [#20] от "Роси":

  Ами кой да формулира стратегически цели, г-н Президент. То затова се иска държавник с мозък. А тука , само политици.
  —цитат от коментар 20 на Роси


  Тъй като се опасявам, че може и да не бъдете правилно разбрани ще си позволя да припомня какво е казал Уилям Гладстон за разликата между политика и държавника.
  Политикът мисли за следващите избори (както Бойко Борисов).
  Държавникът мисли за следващото поколение (както Иван Костов).

 31. 31 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#30] от "Един препатил":

  +

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4988 Неутрално

  Рядко семпъл тип. Приликата с младия Живков боде очи. И физическа, и интелектуална.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 33. 33 Профил на John Silver
  John Silver
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "Peni Nikol": Ами ако мислиш, че извинението е недостатъчно го накажи като не гласуваш за него.

 34. 34 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Весело

  Рядко семпъл тип. Приликата с младия Живков боде очи. И физическа, и интелектуална.
  —цитат от коментар 32 на Alarmstufe: Rot


  Мен повече ме притеснява приликата с ген. Деси.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 35. 35 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Политикът мисли за следващите избори (както Бойко Борисов).
  Държавникът мисли за следващото поколение (както Иван Костов).
  —цитат от коментар 30 на Един препатил


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Абсолютно! И това как да бъде отречено от никого.

  Ако поне още 4 години Костов беше на власт, сега България щеше да се сравнява със Словения и Словакия.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 36. 36 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#34] от "c.b.o.":

  Подценяваш ситуацията, както с 'паметниците' и твоите 'конспирации", ако продължава така, ще има КРЪВ.

  Russia delenda est
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#36] от "Россохейтър":

  Би ли пояснил , какво точно казваш

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  "Разбира се, че беше правилна (посоката ЕС и НАТО – бел.ред.), но това са стратегически цели, които постигнахме отдавна. Какво следва след това?"Питайте Костов
  —цитат от коментар 8 на pet_fire


  Костов знае, ама тоз тюфлек, дето го избрахте за президент, уж да ни води, пък той не знае на къде... и има наглостта да пита!
  Като не знаеш - айде у лево и да дойде тоя, който знае!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Това същият Юнкер ли е, за когото гласували за излизането на УК от ЕС казваха "tax evading twat"?
  —цитат от коментар 37 на Моа Преател Тайпи


  каква е връзката с конкретния случай?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#38] от "ka2":

  И той не знае.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  ''Какво следва след това'' - тук президентът е много прав. Строежът на магистрали е полезна цел, но влиза в ресора на едно министерство и е странно единствената цел на страната да е строежа на пътища. Липсва визия за развитие на страната, къде и какви ще бъдем след 30-50 год., но пък имаме ''стабилност''...Поздрав
  —цитат от коментар 4 на alex_8712


  Първо - Президентът е там не за да задава въпроси, а да отговаря на такива задавани от цялата нация, но не като кукла на конци, която повтаря продиктуваното от кукловоди, а като лидер, като водач с визия за бъдещето, за необходимото да се направи.
  Второ - Радев би ли приел извинение, ако аз каже че е глупав и няма визия за бъдещето на страната, а после му се извиня под сурдинка? За всяко действие има и съответния отговор. Има действия които не могат да се извинят само с едно извинение. За тях трябва и съответното наказание. Едно убийство например не може да се размине само с извинение, а Иво Христов убива самочувствието на нацията. Като нихилист който мрази българското и българите. Освен това действията се подлагат на различни по сила отговори (наказания) в зависимост от това в какво време са изказани. В момент когато цялата нация се е изправила на нокти от едно очевАдно предизвикателство от външен фактор, да заемеш позицията на противника е дело, което не може да се позволява на НАРОДЕН представител! В тази връзка Радев не трябва да отговаря с половин уста, а ако наистина е БЪЛГАРСКИ президент да осъди деятеля, а също и да изисква от политическата сила поела отговорността да издигне предателя (да ПРЕДАТЕЛЯ. Особено в настоящия момент) да извърши необходимото по изваждането на тази личност от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, защото очевидно тя не може да и не трябва да решава съдбините на нацията!
  Трето - Извинението. което той си е измислил за неучастието му в действията на летците (не че не са прави, но всеки протест си има граници) е глупаво. Това че не им е вече командир съвсем не значи че вече е скъсал всички връзки с тях. Сигурно все още ги поддържа!
  Четвърто - Очевидно с изказването си за българските будители Радев се опитва да отдалечи разбиранията за чест, доблест и прогрес у нас с тези в ЕС. Най-вероятно....някой му е внушил, че трябва да вбие клин между това какво се мисли и приема в ЕС и това в България. Иначе казано ние сме различни от европейците. Това целенасочено да избегнеш факта, че точно будителите са насочвали хората към ценностите, по-добрия и по-организиран начин на живот в Европата и да се опитваш да вбиеш клин е дори осъдително. Особено в настоящия момент и при сегашните обстоятелства!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#43] от "c.b.o.":

  Естествено.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  Политикът мисли за следващите избори (както Бойко Борисов).
  Държавникът мисли за следващото поколение (както Иван Костов).:
  —цитат от коментар 30 на Един препатил


  Толкова добре е казано!
  Да се чуди човек кой идиот е сложил минус под него!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#38] от "ka2":

  ka2 и c.b.o. , колко профила имаш !!!??? Няма нужда да пояснявам ..., поживём - увидим .... хехехе

  Russia delenda est
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Гневно

  Преценил професора изказването си като непремерено и се извини... и това е достатъчно ли г-н президент, да обиди една цяла нация.
  —цитат от коментар 3 на Peni Nikol


  Нали!
  И на всичкото от горе имаш наглостта да останеш да решаваш съдбините и!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#44] от "Храбър":

  Фигурата на президента в България е по-скоро фигуративна без реални правомощия /изключвам ролята му на главнокомандващ/; идеите за развитие на държавата, визия за бъдещето и т.н. се задават от правителството. В тази връзка аз не очаквам от президента да определя стратегическите цели за развитие, мерките за постигането им и т.н., това е работа на НС и МС в частност. Така че го подкрепям в тази му позиция, отделно и аз съм на мнение, че в момента поради липса на визия се задават тривиални задачи без концепция за дългосрочно развитие...
  По останалите изброени от Вас точки нямам отношение.

  Поздрав

 54. 54 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#51] от "ka2":
  "И руски не си научил както трябва. Набутал си се в някаква роля , маргиналче"
  Е хайде го напиши правилно, маргиналче ..., хехехе


  [quote#52:"Храбър"][/quote]

  Е сега стана ли ти ясно за прословутият 'преход' ... хехехе

  Russia delenda est
 55. 55 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 289 Неутрално

  ""Все още има политици, за които националното помирение означава край на техния политически бизнес с омразата", смята президентът".

  ДАаа, вярно г-н Президент и защо не ги назовахте?! Начело е другарката Нинова, Таско, Симов, и цялата камарила. Те създадоха този "бизнес", те живеят от него, защото иначе нямат от какво!

  "Но когато искаш оставка, трябва да прецениш дали някой от твоите лидери и съпартийци не е казвал нещо", добави президентът.

  Това е срам г-н Президент. Човек или има морал или няма. Важно е ТИ какво си казал и направил. Всичко останало са нелепи оправдания.
  Вашата позиция е неубедителна и крайно разочароваща.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#20] от "Роси":Държавникът мисли за следващото поколение (както Иван Костов).
  —цитат от коментар 30 на Един препатил

  То за това следващото поколение избяга в чужбина
  а "държавника" клечи пред парламента и не набира 4 %
  :-) президента Радев нали това пита - какво ще правим след костовашкия погром и поразиите на НАТО и ЕС .... като сме без армия, без промишленост и без младежи

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  ...Фигурата на президента в България е по-скоро фигуративна без реални правомощия...
  —цитат от коментар 53 на alex_8712


  Това че не може да взима решения, съвсем не значи че няма право да споделя своята визия за бъдещето на страната.
  Ако е истински визионер хората сами ще тръгнат след него.
  Това че Радев си няма хал хабер какво трябва да се прави за да успее България и нейните граждани е друг въпрос.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  "Ако някой твърди, че будител е синоним на европейски интелектуалец, то той не бива да се учудва, че е останал извън парламента", заяви президентът.============================================================================Левски, който искаше да надмине френската революция у нас, или пък Берон, или пък Ал. Теодоров–Балан, те какви бяха?пРезидентът знае ли изобщо кои са българските будители?
  —цитат от коментар 11 на c.b.o.


  Левски искал да надмине френската революция... По какво? Кръвопролитие или неуспех? Питам не за друго, а щото Франция си е монархия отсекъде когато хвърля расото да става революционер... Освен някой преследван изгнанник французин да му е нашепвал в манастира републикански идеи на френски...

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  В момента нито един от управляващите страната, от лидерите и не е визионер.
  За да станеш лидер, да водиш хората, първо трябва да си визионер, да виждаш на къде е пътя!
  Всички ръководители на България сега са едни циркаджии. Дребни душици които са неспособни да надскочат изискванията за лидери на страната.
  Ето какво пише за лидерите и намерилите посока в Дойче Веле:

  http://www.dw.com/bg/ %D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%8F-%D1%87%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%8F%D1%82/a-41324869

  Когато България имаше посока. И хора, които да я чертаят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  До коментар [#61] от "puknatastotinka":


  Васил Иванов Кунчев
  роден - 18 юли 1837 г.
  Карлово, Османска империя
  Починал - 18 февруари 1873 г. (35 г.)

  Великата френска революция протича във Франция между 1789 и 1799 г. и има като резултат мащабни политически и социални промени, сред които е премахването на абсолютната монархия,

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Гневно

  ....какво ще правим след костовашкия погром и поразиите на НАТО и ЕС .... като сме без армия, без промишленост и без младежи
  —цитат от коментар 57 на dark'star


  Хайде да престанете с тъпите мантри бе комунета!
  Ха прочети, помисли и ако евентуално схванеш какво ти се казва отговаряй!
  Иначе, зарежи червените лозунги и си трай!

  http://www.mediapool.bg/ivan-kostov-diktaturata-na-zhivkov-ni-zaveshta-palna-razruha-a-ne-predpriyatiya-za-30-mlrd-news271664.html

  Иван Костов: Диктатурата на Живков ни завеща пълна разруха, а не предприятия за 30 млрд!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  Ше си играете на управляващи и опозици бекапетата. Както навремето баж Тане. Па че те клатят. И ти па че ревеш за Костов :)
  —цитат от коментар 64 на Моа Преател Тайпи


  Ето ти резултата от 28 години дивашки преход на въпроса "По-добре ли живеете сега":
  Не, много по-зле (61%)
  Да, много по-добре (23%)
  Относително по-добре (15%)
  Нищо важно не се промени (10%)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Просто е бе Радев ,
  Ще си изграждаме и дообогатяваме държавата и ще
  си живеем живота.
  Може да развием и инициативи за третия свят.
  Държава за пример .

 71. 71 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Как какво следва? Забогатяване на държават, мир и благоденствие. Те това е. Друго, здраве.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  До коментар [#69] от "dark'star":

  Ами човекът ти е показал каква е причината.
  Щото "си играете на управляващи и опозиция бекапетата."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 739 Любопитно

  Днес по Панорама ние не видяхме български президент, а едно свадливо на дребно човече, което най-малко се връзва с представите за обединител и вдъхновител на нацията и за борец срещу отгледаните от неговата БКП номенклатура безчестие и корупция.

 76. 76 Профил на John Silver
  John Silver
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "gl_avatar": Ми нали трябва да имаш стратегия как да го постигнеш.

 77. 77 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Ето ти резултата от 28 години дивашки преход на въпроса "По-добре ли живеете сега":
  Не, много по-зле (61%)
  Да, много по-добре (23%)
  Относително по-добре (15%)
  Нищо важно не се промени (10%)
  —цитат от коментар 69 на dark'star


  Така си ги мислиш тези стакмистики (без източник). Май само себе си залъгваш, че едно време е било по–добре. Щом това ти помага да заспиш по–лесно, добре. Но българите знаят и помнят.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 289 Весело

  Някои да преведе този цитат " здесь очень много постановление утки" ..., ако може ... хехехе

  Russia delenda est
 80. 80 Профил на John Silver
  John Silver
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "gl_avatar": Кой те е излъгал, че влизането в ЕС и НАТО автоматично те прави проспериращ.

 81. 81 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  "По-добре ли живеете сега":
  Не, много по-зле (61%)
  Да, много по-добре (23%)
  Относително по-добре (15%)
  Нищо важно не се промени (10%)
  —цитат от коментар 69 на dark'star
  Така си ги мислиш тези стакмистики (без източник). Май само себе си залъгваш, че едно време е било по–добре. Щом това ти помага да заспиш по–лесно, добре. Но българите знаят и помнят.
  —цитат от коментар 77 на c.b.o.

  ето ти източника = анкетата
  http://www.informo.bg/bg/2017/11/10/poll/

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 82. 82 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Левски искал да надмине френската революция... По какво? Кръвопролитие или неуспех? Питам не за друго, а щото Франция си е монархия отсекъде когато хвърля расото да става революционер...
  —цитат от коментар 61 на puknatastotinka


  Точно така. Тогава е Втората империя и именно неуспехите да се установи републикански режим във Франция чак до 1871, с изключение на мимолетната Втора република 1848-4852, карат Левски, убеден републиканец, да мечтае за истинска революция у нас, а не само освобождение от турско, която да постигне с един замах дори това, което френската не успява толкова дълго време – чиста и свята република.

  Левски винаги е бил европеец, преди всичко като манталитет. Затова думите на пРезидента са оскърбителни.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 83. 83 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Весело

  ето ти източника = анкетата
  http://www.informo.bg/bg/2017/11/10/poll/
  —цитат от коментар 81 на dark'star


  Ауууу... онлайн анкетка на никому неизвестния сайт информо.бг. Чудно!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#83] от "c.b.o.":

  " здесь очень много постановление утки" ..., превеждай, .... хехехе

  Russia delenda est
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Весело

  До коментар [#83] от "c.b.o.":

  Там има допитване дали Иво Христов трябва да напусне Народното събрание.
  Гласувах с "Да" и после видях разпределението:
  50% - Да
  50% - Не
  и 1% не мога да определя.
  Общо 101%
  Как са го изкарали това ми е неизвестно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Весело

  Левски винаги е бил европеец, преди всичко като манталитет. Затова думите на пРезидента са оскърбителни.
  —цитат от коментар 82 на c.b.o.


  Ама не е само Левски!
  Цялото население е живяло с успехите и развитието в Европата (не случайно пиша "Европата")!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Весело

  Общо 101% Как са го изкарали това ми е неизвестно!
  —цитат от коментар 88 на Храбър


  Как как? Едно време и бай ти Тошо така пИчелеше избори. Верно, с леееееко по–скромни резултати, но по същата схема.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 92. 92 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#88] от "Храбър":

  Чрез закръгляне
  Примерно 49,6 49,6 и 0.8 закръгляш към цели числа и си в целта.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 708 Неутрално

  "Москва трябва да си даде ясна сметка и трябва да осъзнае чувствителните теми на България и да не допуска непремерени позиции. Защото аз вярвам в доброто бъдеще на нашите отношения въпреки тежкото наследство от последните години и ще работя за това бъдеще", заяви още Румен Радев.

  На такъв п...о какво можеш да му кажеш?

 97. 97 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Резидентът върти -суче, но пак изпълни руското желание. Резидент до повикване.

 98. 98 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#57:"dark'star"][/quote]

  "...какво ще правим след костовашкия погром и поразиите на НАТО и ЕС .... като сме без армия, без промишленост и без младежи..."

  само глупак, с когото се гъбарка и последната руска пикла може да задава подобен въпрос! Или как беше казал оня боклук - професор, върл русофил? Дебили?

  абе де.ил, Костов ли ти е виновен, че 16 години тази шайка-разбойници за един самолет не отдели пари?

 99. 99 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2814 Неутрално

  Това за отлагането на посещението на Путин догодина не е за вярване. Едва като мине трети март и той не дойде мога да го повярвам.

 100. 100 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Отвратително! Поредното осиране...
  Толкова много гнусотии, че не знам от къде да започна. Видя се ясно кой му е шефа - руската Лейди ГаГа Захарова...

  И накрая завърши като само не спомена Сорос и "соросиди":

  "Имаме и интелектуалци хипнотизатори, които претендират за благородството на будители. Но аз съм сигурен, че българите няма как да сбъркат един поръчков анализатор със св. Иван Рилски, който е патрон на този празник"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK