Борисов към студенти: Шенген изцяло ще се преработи, има много държави, които нямат място там

Премиерът Бойко Борисов изнесе академична лекция в УНСС на тема "България, Балканите, Европа и светът".

© Юлия Лазарова

Премиерът Бойко Борисов изнесе академична лекция в УНСС на тема "България, Балканите, Европа и светът".Шенген според мен изцяло ще се преработи, защото има много държави в Шенген, които нямат място там, защото свободното движение е хубаво нещо, но безконтролното движение не е това, което Европа е очаквала. Така че за мен Шенген тепърва ще се работи и скоро време няма да е в тоя вид, в който е сега."


С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на студент от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) дали европредседателството ще ни даде предимство за влизане в Шенген и еврозоната.


Досега управляващите изказваха позиция, че страната ни отдава е изпълнила всички критерии за влизане в Шенген, но решението за това е политическо. Днес Борисов не каза нищо за присъединяването ни към Шенген.
Министър-председателят обаче обясни, че както останалите страни членки и България е поела ангажимент да приеме еврото, а при сегашните ни финансово-икономически параметри и фискален резерв не представляваме риск за еврозоната. Той обясни още, че се работи усилено за влизане на страната ни в чакалнята за еврозоната и е оптимист, че това ще се случи.


"Председателството не значи, че управляваме Европейския съюз. Предимство не дава. Предимство дава, ако можеш с уважение и такт да си поставиш една тема, колегите да я разгледат", каза Борисов.


Днес премиерът изнесе академичната лекция в УНСС на тема "България, Балканите, Европа и светът", която продължи около 25 минути с обяснението "от опит като преподавател знам, че като минат 20-25 минути, интересът рязко спада". В нея премиерът говори за Балканите, отношенията на ЕС с Турция, НАТО, бежанците, Брекзит, "зациклилите" преговори за съставяне на правителство в Германия, климатичните промени, наводненията, магистралите, тол-системата и др. За начало той изказа съболезнования на семействата на загиналите в катастрофите край с. Микре и поздрави "един млад човек от България - Гришо, за огромния успех и радостта за всички българи".


Критики към европейските лидери или "да си навлеча беля"


След допускането "аз мога да си навлеча беля", тъй като на лекцията били поканени и европейски посланици, премиерът Бойко Борисов изказа критики към европейската дипломация, която отсъствала от преговорите за Сирия, на които се събирали Турция, Русия, Иран и САЩ. На тези преговори по думите на министър-председателя трябвало да присъстват европейски авторитети като председателя на Европейския съвет, председателя на еврокомисията или председателя на европарламента.


"Нашата тема е само къде ще бъде релокацията (на бежанци - бел. авт.)", каза още Борисов и продължи: "Ние чакаме да видим какво ще решат. След като се събират те да го решават, това означава, че и те го предизвикват." Той обясни, че обществото застава нащрек и започваме "да се караме 10, 100 или 1000 мигранти ще върнат в България и дали догодина няма да станат 2000".


"Кой предизвиква войните? Ние ли отиваме да се бием", попита Борисов, но не разви тезата си докрай, а разказа за щетите, които търпим заради българските контингенти в конфликтни зони.


"Лесно е да се изказваш срещу Ердоган", но Турция трябва да е партньор на ЕС


С уговорката, че не иска да дава оценки на никой лидер, премиер или президент, спечелил избори, Бойко Борисов отправи друга критика към европейските си партньори - за отношението им към Турция. Пред студентите премиерът разказа как на заседания на Европейския съвет повечето лидери на страните членки били "на пълно отричане" по отношение на Анкара и нямало тема, по която да се сближат. Той обаче поставял въпроса: "След като имаме такова недоверие към Турция, в същото време това е най-силната армия в южния фланг на НАТО - е ли логично да считаш един човек като неприемлив за тебе и в същото време да му дадеш пушката с патрони да ти пази гърба?"


"Много е лесно да се изказваш срещу Ердоган днес, но какво печелиш от това, като в неговата държава държи 3 милиона бежанци. Докато стигнат до Германия, какво ще се случи с България", попита още Борисов. Той обясни как благодарение на добрите отношения с Анкара страната ни няма проблеми с бежанците. "Берлин е далече, Париж е далече, но ние сме близо", допълни Борисов.


"Турция трябва да е стратегически партньор и в НАТО, и в Европа. Разбира се, че за членство не става въпрос. Но и споразуменията, и диалога с Турция трябва да пазим", заяви още премиерът.


Залата в УНСС бе пълна със студенти и гости. На тях Борисов каза, че България ще работи за отпадане на роуминга при разговори със страните от Западните Балкани.

© Юлия Лазарова

Залата в УНСС бе пълна със студенти и гости. На тях Борисов каза, че България ще работи за отпадане на роуминга при разговори със страните от Западните Балкани.


Пред студентите в УНСС министър-председателят разви тезата, че Европа трябва да се загради и даде да се разбере, че Италия трябва да реши проблема си като нас (на граница ни с Турция бе построена ограда - бел. авт.).


"Тези, които бягат от войната, ще идват на гранично-пропускателните пунктове, ние като най-хуманни в Европа, ще ги приемаме, ще се грижим за тях и ще ги интегрираме, докато свърши войната", заяви Борисов. Той допълни: "Там, където се намесихме - някои ще кажат, че това е руска пропаганда - като дават вечер новините, огледайте се, няма една сграда здрава – нито в Ирак, нито в Сирия, нито в Либия. Трилиони ще трябват, за да бъдат възстановени тези държави".


Балканите, които да заместят Великобритания в ЕС


След критиките Бойко Борисов изказа благодарност към европейските лидери за това, че темата "Балкани" е на дневен ред, което било първи успех. "Ако не влезнат Балканите в ЕС, това ще генерира страхотно напрежение за в бъдеще", заяви още премиерът.


Пред студентите в УНСС Борисов обвърза присъединяването на Западните Балкани към ЕС и Брекзит, за който предупреди, че не вижда положителен изход покрай това, което поназнайва. "Балканите могат да заместят излизащата Великобритания – невероятна природа, от Средиземно до Черно море - планини, реки, природни богатства, работни народи, хубави хора", обясни министър-председателят.


Борисов даде да се разбере, че по време на европредседателството ни не може да се дадат нито обещания, нито дата за присъединяването на тези страни към ЕС, но младите хора в тях трябва да разберат какво ще бъде бъдещето им - "дали ще напускат Балканите, къде ще живеят, кога ще се задомят". Той разви рисковете, които предстоят, ако Балканите не бъдат присъединени към ЕС - младите ще напуснат и няма да има работници за икономиката и за изплащане на пенсиите на възрастните. Пред този проблем се изправяла и България и се налагало "да се внасят работници от Украйна, Беларус и Молдова".


"Тази грешка на Балканите не трябва да се допуска", заяви Борисов. В отговор на въпрос на студент той допълни, че ако Балканите не влязат в ЕС, "младите хора ще си отидат, ще останат по-възрастните, аз мисля, че и джихадисти ще се явят повече, повече емисари, мафията ще цъфти".


Борисов обясни как трябва да се инвестира в инфраструктура на Балканите, тъй като до Скопие се пътувало с часове, а до Сараево - два дни. Той разказа за пътните коридори, за магистралите, за тол-сиситемата, за която минали обжалванията и вече минаващите през България тирове щели да плащат такси, а не само да ни рушат пътищата.


Премиерът каза още, че България ще покани Китай да организира следващия формат 16+1 между Пекин и страните от Централна и Източна Европа през 2018 г. в София.


"Като те изберат за кмет на Тетевен, ще решиш проблемите"


Лекцията на Бойко Борисов, който е доктор по психология и бивш ръководител на катедра в Академията на МВР, се проведе в зала "Максима" на УНСС по инициатива на ректора проф. Стати Статев и на главния редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков. Залата бе пълна със студенти и гости, а сред тях Борисов разпозна един футболист и му направи забележка, че не пази тишина: "Деко, не знаеш, че учиш тук! Виждам те как говориш!"


Въпросите на студентите бяха за европейското и икономическо бъдеще на България. А отговорите на премиера: "Нашата майка си е Европа", "Нашето бъдеще е ЕС", "Към мир трябва да се стремим всички. От войната по-лошо няма" и др.


Последен думата взе един студент, чието име не се чу: "От Тетевен съм аз. В съзнателния си живот - малък досега - промяна конкретна не виждам. Единственото, което виждам, е, че младите хора изчезваме от там. Като политически обекти, които имаме, нищо не се предлага. Пътят като цяло и магистрала "Хемус" са неремонтирани, 100 километра се пътуват за час и половина до София, дупки...".


А Борисов го прекъсна: "Ако "Тракия" и "Струма" бяха готови, тази година почваме да строим "Хемус". Студентът му опонира: "Това се забеляза след инцидента с жената в тунела", а премиерът обясни, че ремонтите са били планирани, но е трябвало време, за да се съберат пари.


"Магистралата едно на ръка" - продължи студентът. "Става въпрос конкретно за града. Виждаме, че община Тетевен е пълна с неграмотници (в залата се чуха смях и силни ръкопляскания - бел. авт.). Някакви хора, които избират местния кмет, независимо от коя партия са. Не може да се избира от селата и тези хора да си имат лидери...", каза още момчето от Тетевен.


"Ето, като се върнеш там, ще те изберат за кмет, ще решиш... демокрация има (чуха се ръкопляскания - бел. авт.)", отвърна му Борисов и обясни, че ако не била правителствената програма, по която в училище били върнати повече от 17 500 деца, само тази година щели да излязат толкова неграмотни, колкото жители нямало в Тетевен.

Ключови думи към статията:

Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 217 Весело

  Тоя е по -гУлем и от Татко си правешкият копанар..браво на комуниста и ченгае и на производителя от едно врвме на безбандеролни цигари Борко Методиев Живков...комунизма си .....ОСТАВА

  Долу рушистите и фашистите
 2. 2 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 545 Любопитно

  Шенген според мен изцяло ще се преработи, защото има много държави в Шенген, които нямат място там
  —цитат от коментар 0 на Лектора

  Като подопечната ти държава с настоящото си ръководство?

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 3. 3 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Бойко не е ли чул, че баба Меркел позорно напуска политиката? Той е като бай Тошо през 1988 година - СССР (ЕС) е пред разпадане, а той още вярва че като се кълнеш във вярност на Москва (Берлин, Брюксел) и автоматично значи че управляваш добре страната си.

  Унгарецът Виктор Орбан е много по-умен и мисли по-дългосрочно.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Тебе пък кой ли ще те пита.

 5. 5 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Уффф...хайде замълчи си бе!!! Хем не ги разбираш нещата, хем от тебе нищо не зависи!

 6. 6 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Какви са външнополитическите успехи на Бойка че да изнася лекции по тази тема? Най-мълчаливият лидер на срещите с колегите си от ЕС. Някаква инициатива да е развил? Някакъв въпрос да е поставил ребром? Добре е че е засегнал темата за демографията. От прочетеното обаче не разбрах дали е загатнал за някакво решение. Това за Хемус и защо не се строи е вече изтъркано. Дай първо това да направим, после онова да направим, ама има и трето приоритетно...истината е че няма политическа воля за строежа на магистралата през северна България.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  Като съдя по въпросите към бай Х/ доктор по психология , не по пожарникарсли науки/ младите са добре информирани . Тази имиджова лекция не му се получи. Организатори С.Стратев и Блъсков с любезното съдействие на УБИТ?

 8. 8 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#3] от "12345":

  Не се знае дали напуска или не. Рано е все още за подобни, сигурни в крайният резултат оценки.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 9. 9 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Берлин е далече, Париж е далече, но ние сме близо", допълни Борисов.
  Така е, Анкара е близо и ние първи ще го усетим, както го усетихме през 1396 година. Едно е да с е репчиш на Ердоган от Париж, друго е от София. Боко правилно гледа да се държи добре и с турците, но онези от ЕС не искат Турция, те се дистанцират, направо я игнорират. А това е 80 милионна страна с третата по големине и чудесно обориудвана армия в света, Тези неща не са за подценяване.

 10. 10 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Не ни е нужен ни Шенген, нито Еврозоната в сегашните си измерения.. Тези луди напъни..за бога работи по въпроса, за бога не стой са не само глупави, а вредни за България! Нито безпроблемното влизане на бежанци, нито "солидарното" спасяване на Гърция и други държави в еврозоната са ни нужни!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 11. 11 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2199 Весело

  Какво и е на Германия. Ще турят някопй Орешарски (Валднуски) за служебен и готово)

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#10] от "ostin22":

  Не знам на кои Вас не Ви е нужен. На нас ни е нужен Вие, които искате затворени граници с вишки, иддте в Русия.

 14. 14 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Днес премиерът изнесе академичната лекция в УНСС на тема "България, Балканите, Европа и светът", която продължи около 25 минути с обяснението "от опит като преподавател знам, че като минат 20-25 минути, интересът рязко спада".
  ----------------------------------------
  Опит като преподавател? Какво е преподавал преди да бъде министър? Пожарникарско дело ли? Прави се на умен с общи забележки, фамилиарничи за футбол, но просто не може да му се получи. И не се прекъсва студент.

 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  След като имаме такова недоверие към Турция, в същото време това е най-силната армия в южния фланг на НАТО
  ________
  100 пъти съм ви казвал ,че читавите генерали на светската Република Турция са в затвора пратени там от Ердоган, той даде генералски пагони на хора които освен да пращат самолети с бомби на цивилните кюрди на друго не са способни да организират като армия! Който и да ги хване той ще ги помеля във война! Миналия век швабите пак така са им внушавали ,че са "сила" и европейците пак така са имали високо мнение че турците са "сила" когато има пада Одринскта Крепост която само нашите не са разбрали ,че е непревзимаема!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 217 Весело

  25 минути лекция - 25 минути смях !

 17. 17 Профил на Napster
  Napster
  Рейтинг: 269 Неутрално

  По колко лева са дали на “студент”, за да присъства на събитието? А момето зяпащо телефона си по време на лекцията (от снимката) да върне парите:)
  Сериозно. Има ли нормален човек било то и студент ценящ времето си да присъства на подобна простотия?

 18. 18 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Бойко Борисов силно се изхвърля. Прекалено голямо доверие има на диктатора Ердоган. Едва ли е негова заслугата да спре емигрантския поток към България от Афтанистан, Пакистан и други държави, макар че изградената по границата със Сирия ограда си казва думата. А иначе критериите за Шенген навярно ги покриваме.

 19. 19 Профил на Napster
  Napster
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#10] от "ostin22": Бегай в Корея (северна). Там никой никого не спасява. Тях ги спасяват

 20. 20 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тоя е по -гУлем и от Татко си правешкият копанар..браво на комуниста и ченгае и на производителя от едно врвме на безбандеролни цигари Борко Методиев Живков...комунизма си .....ОСТАВА
  —цитат от коментар 1 на marks_nazi


  "Бойко вижда в огледалото Тодар" ли речИ ?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 21. 21 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Весело

  академичните му напъни са същите като политическите ,все чалга .горките студенти ,и още по горкият народ

 22. 22 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Да беше поне изчакал да дойде 9-ми декември, та тогава да занимава нещастните студенти с глупостите си.
  Както правеше едно време неговият ментор, патрон и кумир - бай ви Тошо. Използвайки студентския празник за да обясни на учащите се великите постижения на "развития" социализъм
  Докато днешният КАПО ДИ ТУТИ КАПИ им обяснява колко е велик той самият и как всички в Европа го слушат.
  Надеждата ми е, че на днешните студенти им е пределно ясно какъв изпечен нарцисист имат срещу себе си.
  Както едно време ни беше пределно ясно какъв изпечен демагог ни баламосва.

 23. 23 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2800 Весело

  "Днес премиерът изнесе академичната лекция в УНСС.."

  Лекция, казвате? Че даже и академична? Баш в УНСС?
  На това му се казва виц три в едно!

 24. 24 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 217 Весело

  От снимките си личи на студентите колко им пука за него.

 25. 25 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1712 Весело

  До коментар [#22] от "ppopov_67":

  Като гледам снимките, май академичната лекция са я изнесли на носилка от залата...
  "Маргина, Бойко и другите..."

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Весело

  "Лекцията на Бойко Борисов, който е доктор по психология и бивш ръководител на катедра в Академията на МВР, се проведе в зала "Максима" на УНСС по инициатива на ректора проф. Стати Статев и на главния редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков."

  истина е ,баце е създателят на демокрацията ,а блъсков на свободният печат

 27. 27 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 570 Неутрално

  баце, с мустак, без мустак е толкова неостър, в такъв филм се е вкарал, че а-а още малко и сам ше се повЕрва, че еновият властелин на Балканите, Европа и утре-вдругиден на планетата. Цирковете тепърва ни чакат.

 28. 28 Профил на maane
  maane
  Рейтинг: 269 Неутрално

  с това лизане на гъзо путянин и ибрикчииските номера ердроган, Шанген и през крив макарон нема да видиш а ако не ни изхвълят от Европа -ще е чудо! Така ,че не е нужно да се изобразяваш на ощипана селска мома, която си всъщност. Един селянин 30г разкатава майката на Бг, сего нов потурко...Престанете да крадете, впишете се в Европа която ни даде шанс но от такива алчни, тъпи селяндури, цялата страна се затрива а за да не кажете че съм от другите тарикати, бсп-то са същите ако не и по големи и вонящи говна

 29. 29 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ердоган. Едва ли е негова заслугата да спре емигрантския поток към България
  —цитат от коментар 18 на voyko


  Тъй като Бойко е страхлив (както каза Нинова),
  него го е страх да каже, че бежанците спряха,
  защото руснаците победиха ИДИЛ в Сирия.
  Затова споменава Ердоган - приятел на Путин и едновременно натовец.
  Ако САЩ или ЕС имаха и най-малък дял в спирането на войната,
  то Бойко щеше да говори за ЕС и САЩ.

  До коментар [#18] от "voyko":

 30. 30 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  няма лошо ,има нужда от много такива лекции ,за да е ясно каква визия има властта за бърещето на страната

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  "... Лекцията на Бойко Борисов, който е доктор по психология и бивш ръководител на катедра в Академията на МВР..."!

  Бойко Борисов, доктор на науките?! Къде можем да му прочетем доктората? Къде е публикуван? Или е пазен в тайна, че да не го прочете някой...?! :)
  Не го знам, каква катедра е ръководил, но изпитвам силни съмнения, че това е истина. Може би е част от митологията, която се създава и поддържа около образа на любимия партиен и държавен ръководител...! :)

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Този знае ли, че и ние явно нямаме място там, щом все още не ни щат?!Все едно той е създал Шенген и ние сме там вовеки?
  Идиотия!

 33. 33 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Весело

  утре в същата зала на същият университет ,лекция ще изнесе Луна ,а в сряда лекции имат Митьо Очите и Златко Баретата

 34. 34 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 491 Неутрално

  нещо се е взел на сериозно

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 35. 35 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Баламите слушат лекция на неострия който е трети път премиер, а пък умните и красивите четат готварските рецепти на лидера си във Фейсбук, как се прави каварма и касапска чорба

 36. 36 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Балканите могат да заместят излизащата Великобритания – невероятна природа, от Средиземно до Черно море - планини, реки, природни богатства, работни народи, хубави хора", обясни министър-председателят.

  Не знаех, че така се влиза в ЕС, ама тогава ние какво правим там, като същите тези "хубави хора", гледат час по-скоро да затрият природата с бетон?!!
  Много умен този Бойко, бре?Как само струи акъл и мисъл от него!

 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#35] от "Гаргамел":

  Ами..., то и Тодор Живков беше 35 години начело, ама резултатите на фона на дългото му управление са, повече от скромни...!
  Та и неговия прислужник. Трети път премиер, резултатите се измерват с това, че България си остава най-бедна и корумпирана в Европа. Като сложим продължаващата емиграция и демографските проблеми, не виждам поводи за някаква особена гордост или радост. Естествено, не се съмнявам, че Бойко Борисов си е много добре, в личен и финансов аспект, ама това не топли над 95 %-та от българите...! :)

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 874 Весело

  "Днес премиерът изнесе академичната лекция в УНСС.."Лекция, казвате? Че даже и академична? Баш в УНСС?На това му се казва виц три в едно!
  —цитат от коментар 23 на Един препатил


  'Ми ,студено е, не става за мачле...

  Иначе, типичните за Тиквоний снишени изказвания. Обобщени, те казват- "трябва да сме надупени, такава ни е съдбата".
  Те за това, еврочиновниците толкова го обичат- щото знаят, че при него могат да минат тънко.
  А с проклетите чехи, словаци, словенци, унгарци и поляци, трябва да говорят на друг език, щото онези фъндък не пускат и си отстояват интереса...
  Така е то в държавата ,наречена Пожарникария /или Милиционерия/

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 39. 39 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 874 Весело

  Баламите слушат лекция на неострия който е трети път премиер, а пък умните и красивите четат готварските рецепти на лидера си във Фейсбук, как се прави каварма и касапска чорба
  —цитат от коментар 35 на Гаргамел


  България е със стратегическо местоположение. То дава възможност на всеки местен т.нар. ''геостратег'' да е спокоен, че колкото и ниско да се е навел над патъка на Брюксел, задникът му все така неотменно сочи Анкара.
  Реалности , кво да пра'йш :)

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  "Шенген изцяло ще се преработи, има много държави, които нямат място там" - Бойко Борисов! Този .....всеки ден изненадва с нещо по откачено ? Това изказване по същество е силно АНТИ ЕВРОПЕЙСКО. Кой са тези държави които са там и трябва да бъдат изхвърлени !? Работа на един министър председател ли е да ...казва каквото и да било по структурата на Европа ? По това изказване, трябва да получи силен Европейски ШАМАР! Така може да си говорим в САЙТ!! За това опозицията трябва не просто да го "разпъне на кръст" ....., а да го направи със всички изказни инструменти. Тъпото на това
  е - случва в университет , пред студенти ... Та ако някой знае кой да бъде изхвърлен от ШЕНГЕН да назове името на държавата. Да се вдигнем на всеобщо възпитание, да напишем петиция до БРЮКСЕЛ И ПОДКРЕПИМ императора на БЪЛГАРИЯ.

 41. 41 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 874 Весело

  ''Борисов изнесе лекция''...
  ******************************************

  ....Спомняте ли си в Дванадесетте стола как "световно известният" шахматист Остап Бендер даваше лекция по шах с блиц турнир във Васюки/така се казваше май/, и какво се случи след това? :)

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  Боко оправи България и сега вече се е захванал да оправя и Шенген.
  После ще се прехвърли къде Америка, щото и там имало за оправяне!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Явно никой не го е питал за огледалото и за Пеевски

 44. 44 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Цялата случка е за предозиране.

 45. 45 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1587 Разстроено

  Пълната зала е плашеща. Дори присъствието да е било задължително не би трябвало да има повече от 20 човека.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Когато интелекта на слушателите е несравним с лектора.Обикновено е провал за лектора.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Бойко Борисов повтаря милиционерските глупости от министъра на образованието, но не си дава сметка, че добри резултати от подобни мерки трудно ще се получа. Ето момчето от Тетевен говри пълни глупости повтаряйки Борисов. 100 км за час и половина в България трудно могат да се изминат без нарушения на правилника или прекалено рисково шофиране. А проблемите, за които говори (или поне така се разбира) в Тетевен няма да се решат от който и да било министър председател.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 48. 48 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  В интерес на истината, колкото и да е изненадващо, Борисов каза доста точни неща в тази си реч.

 49. 49 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#46] от "ka2":

  Плашещото е, че и физиономиите на зритерите не е особено остра.

 50. 50 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Днес премиерът изнесе академичната лекция в УНСС на тема "България, Балканите, Европа и светът"

  Честно казано, позор е, че този човек е премиер. Въобще не знае къде се намира и какво прави.
  Борисов: "Шенген според мен изцяло ще се преработи, защото има много държави в Шенген, които нямат място там, защото свободното движение е хубаво нещо, но безконтролното движение не е това, което Европа е очаквала. "

  Шенген може и да се преработи, но основния принцип за свободно движение на стоки, хора и капитали остава. Защото без този принцип няма ЕС.

  Борисов: "Министър-председателят обаче обясни, че както останалите страни членки и България е поела ангажимент да приеме еврото, а при сегашните ни финансово-икономически параметри и фискален резерв не представляваме риск за еврозоната."

  Бих казал, че без Шенген няма как да мислим за еврозоната. Не ни допускат в Шенген защото не сме установли върховенство на закона, т.е. корупцията и беззаконието са повсеместни. КТБ и ПИБ за малко да срутят държавата. България в действителност е твърде слаба икономически и лесно може да бъде дестабилизирана. Ние сме най-слабото звено на ЕС и НАТО. Предполагам, малко студенти са били заблудени от нереалните представи на премиера.

  Борисов: "Много е лесно да се изказваш срещу Ердоган днес, но какво печелиш от това, като в неговата държава държи 3 милиона бежанци. Докато стигнат до Германия, какво ще се случи с България", попита още Борисов. Той обясни как благодарение на добрите отношения с Анкара страната ни няма проблеми с бежанците. "Берлин е далече, Париж е далече, но ние сме близо", допълни Борисов.

  Жалък си когато връщаш издирвани от Турция лица без решение на съда. Още по-жалък си когато наричаш лидерите на великите сили началници. Принизяваш България и народа ѝ. Като нямаш армия ще се навеждаш на Ердоган и на всеки друг. Само армията още не е започнала да стачкува. Снишавай се.

  И най-големия виц: "Балканите, които да заместят Великобритания в ЕС". Да се смея ли, да плача ли. БВП на Балканите не може да събере и 50% от този на Великобритания.
  Бегайте с Цветанов да копате трупове. Нямате място в управлението. С такива политици няма да настигнем Запада и след 100 години.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 51. 51 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 262 Неутрално

  В интерес на истината, колкото и да е изненадващо, Борисов каза доста точни неща в тази си реч.
  —цитат от коментар 48 на Ashiata Shiemash


  Ъхъ. Особено на момчето от Тетевен. Когато започнеш да си бръснеш мустака - оправяй държавата. Сега ще бъде както е.

 52. 52 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 262 Весело

  Борисов: "Шенген според мен изцяло ще се преработи, защото има много държави в Шенген, които нямат място там"
  Еха-а-а! Сега ако някой се сети да го помоли да изброи поне две - три... Отиде му приятелството с Меркел, целиването с Юнкер, цифровизацията и онуй.

 53. 53 Профил на fer26540485
  fer26540485
  Рейтинг: Любопитно

  как се прави каварма и касапска чорба
  —цитат от коментар 35 на Гаргамел


  а, как, хурка?

 54. 54 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#13] от "George Svinarov":

  Свинаров, що за "Вас" всичко е свързано с там...??:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1107 Весело

  Не само Стив Джобс говори пред студенти, и баце и баце!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 57. 57 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 816 Неутрално

  А бе, добър, лош, не знам, ама ББ сега засега, няма алтернатива. При това, за Балканите и Турция е до болка прав. ЕС трябва да покаже на младия сърбин (примерно), че във времето на младостта му може да има просперитет в Сърбия. Иначе го губи. И на младия турчин също.

 58. 58 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Тоя го обявиха като доктор по психология. Ако е така тогава защо не бе придружен от доктор по психиатрия ?

 59. 59 Профил на yaroslav.1
  yaroslav.1
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Поздравления за студентите в УНСС, които разкъсаха Боко от неудобни, същевременно и много умни въпроси! Браво. Радваше ме да чуя такива интелигентни младежи днес

 60. 60 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 269 Неутрално

  За първи път виждам смисъл в изказванията му. Явно си е хитрец и знае пред кого как да говори. Напомня на Бай Тошо.

 61. 61 Профил на _mushichka_
  _mushichka_
  Рейтинг: 258 Неутрално
 62. 62 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  Лижете я Турция защото от нея зависи етническия мир в България.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 63. 63 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Боцев открил политическата учебна година.
  Тролякът живна.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 64. 64 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 951 Весело

  Бойко нещо е объркал датите и е поизбързал. Тато правеше традиционната среща със студентите на 8 декември.
  Между другото, точно на такава среща май беше изтърсил крилата си фраза "социализмът се оказа едно недоносче". Или другата "какво можеш да искаш ти като немаш пари бе ?"

 65. 65 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Баце е готин. За сега никой не може да управлява държавата като него.
  Изказалите се против него просто му завиждате.
  Научете се да управлявате и заповядайте.

 66. 66 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1712 Весело

  До коментар [#64] от "nigel":

  Не, на такава среща по случай 8-ми декември каза:"Драги студенти, честит 8-ми март"...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 67. 67 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#64] от "nigel":Не, на такава среща по случай 8-ми декември каза:"Драги студенти, честит 8-ми март"...
  —цитат от коментар 66 на mitko11


  Да, това си го спомням. Един от моята група беше на тази среща, иначе нямаше да го повярваме.

 68. 68 Профил на TOSHKOFF
  TOSHKOFF
  Рейтинг: 531 Разстроено

  На пичагата докато му дойде време да стане кмет на Тетевен няма да има Тетевен...

  Sic transit gloria mundi
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 305 Весело

  „от опит като преподавател знам, че като минат 20-25 минути, интересът рязко спада".

  Опитът ви е с пожарникарския факултет на Магнаурската школа, там 20 мин. са наистина твърде много!

  Такива смешни и елементарни анализи, като тези на Борисов, не бях чел. Дори студентът се е досетил да попита за емиграцията и масовата неграмотност, а негово величество премиерът се подиграва и го връща да го избират.... Гротеска на държавник и политик, управлявал еднолично и почти непрекъснато от 2009 година!

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 787 Неутрално

  нито един от тия в залат няма как да е по-гламав от баце,за наше огромно съжаление,опитват се с всякакви номерца да му вдигнат рейтинга който бързичко се засилва надолу и надолу...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1666 Весело

  Доктор по психология?! Смешници.
  Има докуменТ за доктор от "Магнаурското килийно училище". И толкоз.:)
  Правилно е да се каже "психология" на физическото възпитание.:) Обаче ще обидим истинските от НСА.:)
  Документ и...до тук!
  А трябваше да го пишете психология на мутренското обучение!
  Дребен както във всичко останало. Менте Тодор Живков. Живков такива неща ги правеше къде по-помпозно. И мислеше много по-добре от Борисов. Което е в ущърб на Борисов.:)
  Било е сотирична реминисценция по социализЪма. Нов Тато без минималната дарбичка на оня Тато.
  Сакатлък.
  Отивай си Борисов!
  Безнадежден си!
  !

 76. 76 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2016 Весело

  Като гледам лиляви, пембяни и все остальние комунета се подиграват с умствените способности на премиера...той прост пък те умни...и как така вече ни управлява трети мандат не ми стига ума...щот съм прост и аз...:)

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1666 Весело

  До коментар [#76] от "BGman1":

  Простите сте мнозинство. Просто мнозинство.
  Просто е.
  И такива ще си останете.

  :)
  !

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2224 Весело

  Като гледам лиляви, пембяни и все остальние комунета се подиграват с умствените способности на премиера...той прост пък те умни...и как така вече ни управлява трети мандат не ми стига ума...щот съм прост и аз...:)
  —цитат от коментар 76 на BGman1


  И си ти личи че " не ми стига ума...щот съм прост и аз."
  Ма нема да се притесняваш, много сте, тия дето ви е "водил лекции", този виден доктор по психология!
  А, само да питам, каква му беше темата на "доктората", че е дълбоко засекретена нещо?!

 82. 82 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2224 Весело

  Като гледам лиляви, пембяни и все остальние комунета се подиграват с умствените способности на премиера...той прост пък те умни...и как така вече ни управлява трети мандат не ми стига ума...щот съм прост и аз...:)
  —цитат от коментар 76 на BGman1


  И си ти личи че " не ми стига ума...щот съм прост и аз."
  Ма нема да се притесняваш, много сте, тия дето ви е "водил лекции", този виден доктор по психология!
  А, само да питам, каква му беше темата на "доктората", че е дълбоко засекретена нещо?!

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#76] от "BGman1":

  Както бай Тошо. Във всеки един смисъл.
  Въпреки, че според гербавата митология Тато е бил умен и добър управник, да не забравяме.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Мангалойт
  Мангалойт
  Рейтинг: 8 Разстроено

  меня ма кефи Андрю кък си върти ексцентрика

  https://www.youtube.com/watch?v=zcGQ9f5SU3Y&t=1200
 85. 85 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Обичайните боковизми. Ако човек е в добро настроение, може да се засмее на простотиите. Вече не е чак толкова интересно. Томове могат да се запълнят с тях.

 86. 86 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1666 Любопитно

  Само да попитам, КОГА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ излязът от печат ТОМОВЕТЕ Събрани съчинения на друга...пардон на господин Бойко Борисов, Първият държавен и Партиен ръководител?
  Герберастията много закъснява.
  !

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на detted
  detted
  Рейтинг: 217 Разстроено  ...щот съм прост и аз...:)
  —цитат от коментар 76 на BGman1


  Ама много хубаво си се охарактеризирал. Нали вие си ги избирате, башка с българските бачкери от Охайо. Нема оттърване от вас.

  Ние пак ще си гласуваме за тези които няма да влезат в Народното Събрание.

 91. 91 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Досега управляващите изказваха позиция, че страната ни отдава е изпълнила всички критерии за влизане в Шенген, но решението за това е политическо. Днес Борисов не каза нищо за присъединяването ни към Шенген."

  Пожелавам като немски гражданин влизане на България в Шенгена.
  Не искам да изразявам недоволство, но при река "Резово" при турската граница има недостатъци, всеки нелегален бежанец би могъл да влезне нелегално в България. Има контролни пунктове към пътя към град Царево, това е плюс за граничната полиция. Има един единствен по шосе път, другият минава през тръсталака.

  Es muß Geld fließen!
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на sebastians
  sebastians
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Бойче - лектор и анализатор...Лицата на студентите излъчват скука, досада и всякаква липса на интерес! Никола и Севделина пак са се престарали.

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 94. 94 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Голям стратег, няма що!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 95. 95 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 217 Весело

  "... Лекцията на Бойко Борисов, който е доктор по психология и бивш ръководител на катедра в Академията на МВР..."!Бойко Борисов, доктор на науките?! Къде можем да му прочетем доктората? Къде е публикуван? Или е пазен в тайна, че да не го прочете някой...?! :)Не го знам, каква катедра е ръководил, но изпитвам силни съмнения, че това е истина. Може би е част от митологията, която се създава и поддържа около образа на любимия партиен и държавен ръководител...! :)
  —цитат от коментар 31 на tww09306483


  Цитат от 24-часа - "Дисертацията на Бойко Борисов се оказа един от най-недостъпните документи в държавата. Търсих я три месеца, а когато я намерих, пътят към нея се оказа миниран. Затова пък мястото, където е скрита, е истинска съкровищница - нещо като пещерата на Али Баба." - https://www.24chasa.bg/Article/761868

 96. 96 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  До коментар [#90] от "detted":

  Ние пак ще си гласуваме за тези които няма да влезат в Народното Събрание.
  -------------
  Има и такива хора...обичат да ги бият и да се хвалят с това...викат им мазохисти...добре е че сте мърцина...


 97. 97 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 583 Весело

  Германия , Франция, Австрия, Испания и прочие трябва да бъдат изхвърлени от Шенген! България и Румъния да бъдат приети!

  Марс е изконна Американска територия!
 98. 98 Профил на Мангалойт
  Мангалойт
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Плашещото е, че и физиономиите на зритерите не е особено остра.
  —цитат от коментар 49 на Компетентен


  уф нижто нема да пиша

  https://www.youtube.com/watch?v=zcGQ9f5SU3Y&t=1200
 99. 99 Профил на Мангалойт
  Мангалойт
  Рейтинг: 8 Любопитно

  мърцина
  —цитат от коментар 96 на BGman1


  ?

  https://www.youtube.com/watch?v=zcGQ9f5SU3Y&t=1200
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK