Над главата ми виси прокурорска бухалка, няма политически чадър, обяви Веселин Марешки

Веселин Марешки

© Георги Кожухаров

Веселин МарешкиНад главата ми виси политическа и прокурорска бухалка, няма политически чадър. Това обяви днес зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки по повод думи на председателя на Българската петролна и газова асоциация и на Съвета на директорите на "Лукойл България" Валентин Златев, че над Марешки има чадър.


От пресцентъра на "Воля" разпространиха информация, че по време на срещата на ръководството на парламента и шефове на политическите групи с председателя на Европейския парламент (ЕП) Антонио Таяни Марешки е поставил на дневен ред въпроса с "картела в бизнеса с горива в България", който засягал както обикновените хора, така и бизнеса. Според различни източници (включително и от средите на управляващите), над 1 милиард евро годишно се ограбват от българския народ чрез нереалистично високите цени на горивата, се казва в прессъобщението.


"Българският народ и без това е най-бедният в ЕС. Скъпите горива засягат всички, защото участват в ценообразуването на широк набор стоки. Очевидно сами не можем да се справим с този картел - имаме нужда от подкрепата на европейските институции. В Румъния имаше политическа воля и картелът беше осветен и осъден. У нас той има политически пипала от много години и битката с него е особено тежка", коментирал Марешки на срещата.
Попитан кои са представителите на картела, Марешки каза пред журналисти: "Много хора от администрацията и политическите партии са официално назначени от картела".


"Радвам се, че Валентин Златев продължава да повтаря едно и също - че Марешки е проблем на тяхната държава. Ако аз съм проблем на тяхната държава, радвам се, че съм ги дисциплинирал", каза Марешки. Той обясни, че след като е отворил бензиностанция, всички продават с 20 стотинки по-евтино, макар че международната цена на дизела расте. "Мисля, че голяма част от българските граждани палят свещичка да не ми съсипят бизнеса, за да могат да живеят по-добре", каза Марешки.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK