Русия финансира сайт с фалшиви новини, обявил смъртните присъди на "русофоби" в България

Манифестация на БСП и мотопоход на "Нощните вълци" за 1 май.

© Юлия Лазарова

Манифестация на БСП и мотопоход на "Нощните вълци" за 1 май.



Руският "Нюзфронт" (news-front.info) е един от сайтовете, разпространяващи фалшиви новини в България, според Европейската служба за външна дейност. Сайтът има и българска секция и редакция. Разследване на "Дневник" показа, че сайтът е свързан с руската държава, а журналисти от "Информационната агенция на Новорусия" вероятно имат връзка с опита за преврат в Черна гора от миналата година.


Българите, които работят за сайта, участват като организатори на други инициативи на Русия у нас, като "Безсмъртния полк" и организирането на протести срещу НАТО. Те стоят и зад смъртната заплаха във "Фейсбук" за хора, обявени от тях за русофоби, която се разследва от ГДБОП.


Собственици са държавен функционер и партиен активист


Домейнът на информационната агенция, която се рекламира като "създадена за правдивото отразяване на събитията в Донбас, Сърбия, България, Русия, в Украйна и по целия свят", е регистриран със скрито име на собственика. За да функционира като средство за масова информация, на агенцията обаче ѝ е необходим лиценз от руската Федерална служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации – РОСКОМНАДЗОР. От регистъра на регулатора се разбира, че собственик на агенцията е "МедиаГрупп НьюсФронт" с адрес в Крим, град Бахчисарай. От руския търговски регистър се вижда, че собственици на фирмата с равни дялове, са Константин Сергеевич Книрик, който е и "ръководител" на агенцията, и Михаил Анатолиевич Синелин.




Константин Кнырик

© news-front.info

Константин Кнырик


Книрик е ръководител на регионалния клон на националистическата партия "Родина" в анексираната от Русия, но непризнатата като руска територия Република Крим и депутат от Бахчисарайския градски съвет. Сегашният руски вицепремиер Дмитрий Рогозин е един от основателите на партията и все още се смята за неофициален лидер.


Какво е "Глобални информационни технологии"


Книрик е един от учредителите на неправителствената Регионална обществена организация "Глобални информационни технологии", която е регистрирана на адреса на "МедиаГрупп НьюсФронт". Според публикация в изданието znak.ru "Глобални информационни технологии" e получила през 2016 г. грант от фонда за поддръжка на неправителствения сектор към президента на Русия - 3 млн. рубли за финансиране на News Front. Името на News Front се съдържа и в множество други проекти за държавно финансиране, които обаче са подавани от името на "Общественно-патриотический проект "Нашата Велика Победа" с лидер Олег Слюсаренко. Два от проектите са за финансиране на регионалните сайтове на News Front за Сърбия и Германия.


Друг проект на същата организация е наречен "Единен информационен портал България - Русия". Не се намират данни дали проектът е финансиран и изпълнен, но краткото му описание е показателно за целите и методите на работа: "Формиране на положителен имидж на Руската федерация в страните на "Балканите". Пробив в информационната блокада. Поддържане на неофициални контакти между гражданите на България и Русия за съвместна работа в сферата на публичната дипломация". Мотопробегът на "Нощните вълци" през ЕС през 2015 г. също се проведе в рамките на проекта "Нашата Велика Победа".


В разследване на bellingcat.com се прави връзка между организацията на Слюсаренко News Front и опита за преврат в Черна гора. През септември 2016 г. заподозреният за подготовката на държавния преврат Неманя Ристич се е срещал с Оксана Сазонова и Сергей Белоус от News Front. Малко по-късно двамата журналисти са задържани в Косово и експулсирани.


Връзката с РИСИ


Биографията на Михаил Синелин, който е роден през 1959 г., е доста по-богата и интересна. Към края на миналата година изтича мандатът на Синелин като заместник-директор на Руската агенция за застраховане на експортни кредити и инвестиции (ЭКСАР). Това е държавна агенция и се занимава със "застраховка на експортни кредити от комерсиални и политически рискове и на руските инвестиции зад граница от политически рискове". Единствен акционер в ЭКСАР е "Российский экспортный центр", а в обединението е и държавната банка "Росэксимбанк". Една от целите на структурата е да покрива евентуални загуби на руски износители заради санкциите срещу Русия, които бяха наложени след анексирането на Крим през март 2014 г.


Между 2008 и 2011 г. Синелин е заместник-председател на "Внешэкономбанк". Той е женен за сестрата на финансовия съветник на Путин Сергей Глазьев - Юлия.


Директор на ЭКСАР и "Росэксимбанк" е Пьотр Михайлович Фрадков, който е син на Михаил Фрадков, бивш директор на външното разузнаване на Руската федерация (2007 - 2016 г.) и бивш премиер. В момента Фрадков-баща е директор на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), като преди около година наследи на поста известния у нас Леонид Решетников.


Твърде вероятно е Синелин да е в близки отношения с Фрадков-старши, тъй като е бил ръководител на секретариата на руското правителство по времето на премиерството на Фрадков (2004 - 2007 г.). На фона на биографията на Синелин, която е преминала като висш държавен служител (бил е секретар и на апаратите на няколко вицепремиери), влизането му в медийния бизнес изглежда, меко казано, странно. Декларираната печалба на "МедиаГрупп НьюсФронт" за 2015 г. е 4000 рубли, а за миналата година – 8000 рубли (224.49 лв.).


Според руски журналист, един от авторите на разследванията за "фабриката за тролове" в Санкт Петербург, може да се смята, че кримската агенция е пропагандният център на Русия, отговарящ за Балканите. "Фабриката" е специализирана в "новини" и пропагандни дейности в социалните мрежи на английски език.


"Нюзфронт" постепенно увеличава езиковите си секции и освен руски, английски, български и сръбски вече има секции и на немски, италиански и испански.


"Нюзфронт" стои зад призивите за отстрел на русофоби


Българската редакция на "Нюзфронт" стои и зад призива за "отстрел на русофобите" в страната, публикуван във "Фейсбук" групата "България и Русия - заедно вовеки" на 11 ноември, и с него се зае и ГДБОП. "Членовете на групата, те са кореспондентите на News Front, съобщават, че няма да оставят своята работа по укрепване на дружбата с Русия и разобличаването на "ястребите" на хибридната война от страна на САЩ и редица държави от Европейския съюз", пише в публикация на сайта от 15 ноември. Повод за призивите за саморазправа с нарочените от тях за "русофоби" е надраскването на паметника на Альоша в Пловдив с антисемитски лозунги и обиди към говорителя на руското външно министерство Мария Захарова. С друг пост в социалната мрежа се събира ударна група за ликвидиране на "русофоби, оскверняващи паметници".


Появата на антисемитски надписи по паметници, издигани в чест на Червената армия в България, е смятана за необичайна за формите на протест през последните години, поради което прилича на провокация. Те винаги са критикували възхваляването на съветското минало в днешна Русия и никога не са нападали конкретни лидери, дори самия Владимир Путин.


Българската редакция организира протести срещу НАТО и правителството


Петя Паликрушева и Ася Иванова са посочените на сайта имена на служителите в българската редакция. Петя Паликрушева-Иванова оглавява Движение "Че Гевара". Съпругът ѝ Павел Иванов е лидер на партия "Съюз на българските комунисти". Иванов е бил кандидат за общински съветник в Пловдив от името на БСП през 2014 г., а партията му беше коалиционен партньор на "БСП – Лява България" (между 2013 и 2017 г). "Че Гевара" е създадена в началото на 90-те години от Павел Иванов и Жан Виденов.


В допълнение Паликрушева е координатор на "Безсмъртния полк" за Пловдив, а съпругът и е председател на регистрираната у нас едноименна фондация. Акциите за 9 май на "Безсмъртния полк" се провеждат заедно с руските клубове на "Союз соотечественников" в България и се координират от Россотрудничество – федералната агенция с културен център към посолството на Русия у нас. В доклада за националната сигурност през 2016 г. изрично се посочва, че традиционен обект на контрол от чужди специални служби са земляческите общности в България.


Паликрушева и "Че Гевара" бяха дейни участници през февруарските протести от 2013 г., довели до падане на първото правителство на Бойко Борисов.


Сръбският четник Братислав Живкович (с бялата риза) и мотористи от варненския клуб на "Нощните вълци" на протест във Варна.

Сръбският четник Братислав Живкович (с бялата риза) и мотористи от варненския клуб на "Нощните вълци" на протест във Варна.


Ася Иванова–Зуан според профила ѝ във "Фейсбук" живее във Варна. Съдейки от активността й в социалната мрежа, тя е организатор на рехавите протести, организирани пред посолството на Украйна, акции срещу НАТО, санкциите срещу Русия и срещу приемането на доклада за националната сигурност от парламента. По няколко телевизии Иванова говори за протестите от името на организацията "България за мир".


На някои от протестите, организирани от тях, присъстваха и мотористи от българските клубовете на "Нощните вълци". Това се е случило и на протеста "Болгария и Россия - вместе навсегда!", организиран пред консулството на Русия във Варна на 18 септември. На него е имало и представители на сръбските и сирийските русофили според снимки от Фейсбук профилите на "Нощни вълци - Варна" и Братислав Живкович. Те са се снимали и с руския консул във Варна Сергей Луьянчук.


Братислав Живкович (в ляво) и руския консул във Варна Сергей Луьянчук.

Братислав Живкович (в ляво) и руския консул във Варна Сергей Луьянчук.


Живкович е командир на Сръбското четническо движение (Четнички покрет), участва във войната в Донбас (2014-2015 г.) на страната на отцепниците. Той се смята за близък на Александър Синджелич, който е лидер на прокремълската организация "Сръбски вълци", също е воювал в Донбас и е един от задържаните за опита за преврат в Черна гора. Братислав Живкович беше обявен за персона нон грата в Румъния за период от 15 години на 14 ноември според съобщение на агенция ТАСС. Живкович се подготвял за получаване и предаване на държавни тайни на чужда държава или оргaнизация, както и за създаване на информационна мрежа на територията на Румъния.

Ключови думи към статията:

Коментари (213)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Нима някой се е съмнявал, че става дума за руски диверсанти?!!! Но Цацаров и подчинените му са над тия неща!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Ау каква борба пада.

  Тези сайтове някой чете ли ги, че "Европейската служба за външна дейност" се занимава с тях или трябва да отчитат дейност и да харчат бюджети.

 5. 5 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Рашистките глупости край нямат.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 6. 6 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Природата на русоробът - винаги скрито и подмолно, никога достойно и честно.

 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  И цялата тази паплач живее щастливо в България с мечта за Задунайская губерния. Отвратителна действителност.

 8. 8 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 925 Неутрално

  На всички е ясно това, дори и на Тъпите русофили!!!

  Имало едно време ссср...
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Огнян Тодоров
  Огнян Тодоров
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Трябва ни ново издание на ЗЗД.

 11. 11 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#4] от "realguru":
  Чете ги, чете ги, и ще се учудиш и колко хора гледат РТ и вярват на глупостите им.
  Добре, че има кой да се занимава, и да ги забранява тия работи, да знаеш!

  VD
 12. 12 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Крайния в ляво от първата снимка беше пръв "революционер" в протестите срещу Борисовите правителства (защото те са много - така искат хората).
  Очаквам след време да видя някоя снимка на Христо Иванов и Радан Кънев в някаква подобна ситуация .
  Сигурно няма да чакам дълго .

 13. 13 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Няма по-жалко същество от платената руска подлога.
  С тия елечета, направени от вътрешна гума на съветски трактор, са смешни и жалки, но разпознаваеми.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 14. 14 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#13] от "Alarmstufe: Rot":
  ахахаах, а на тоя в най-ляво, му се е показала вътрешната гума :)

  VD
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Браво на автора, това е истинска журналистическа работа. Поздравления!

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално
 18. 18 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Въпросът е дали Боко ще им наложи забрана да влизат в България, и каква ще е реакцията на Господжа Лъжа-Техноимпексова!

  Да разлая троловете!!
 19. 19 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1414 Весело

  На снимките виждам типични мутри, които с лъжи и манипулации се мъчат да минат за нормални хора. Мога да ги успокоя, че българинът ги различава от километри! И още-, ще ги посъветвам да се върнат при джуджи и коленопреклонно да се изповядат, че путинизмът в България няма да мине!

 20. 20 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Нищо изненадващо. Съвсем в традициите на рушлямията и местните и подлоги.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  До коментар [#14] от "VD":

  Абсолютен плондир.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ха, "Безсмъртния полк"! Ми ето ви го парада му у нас, воден от ръководството на БСП начело с Корни. Заедно с тях гордо Волен Сидеров. Всички закичени с георгиевски лентички:

  https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2017/02/19309011-1024x682.jpg

  Георгиевската лента като награда е въведена от император Александър ІІ, а като символ се въвежда от Путин за честване на Сталинизма през победата във ВСВ и новия старт на "Великата" руска мощ във Варшавския договор.

  "Путин вече е избрал от съветското минало това, от което той се нуждае: статут на велика сила, контрол на командните постове на икономиката, победата във Втората световна война и национална стабилност. Предстоящата стогодишнина на Руската революция неизменно разстройва тази избирателна памет и ще бъде по-разрушителна за Путин, отколкото терапевтична. Да започнем с това, че Руската революция е за свалянето на държавната власт. Февруарската революция е полуспонтанно, полуорганизирано въстание, което срина 300-годишната династията на Романови и нейните ръководни институции в рамките на няколко дни...."
  http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4492321/

 23. 23 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3127 Неутрално

  Трябва ни Закон за защита на Държавата и тотална забрана такива русоробски организации.Ако сме нормални русофилските гнусове извън закона!Заедно с нашенските колхозници.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Между другото на двамата споменати пловдивчани за първи път им чувам имената.
  Да не помислите, че са някакви популярни местни водачи на мнението, де.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Понякога си мисля, че русофилите и русофобите имат някакво негласно споразумение да си придават смисъл едни на други. Всяка една от двете групи сама по себе си е тотално лишена от смисъл и полезно съдържание и няма причина да съществува без постоянно да ни натрапва този измислен конфликт. Нещо като патриотите и ДПС. Всичко е битка на бузполезни хора за финансиране.

 26. 26 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Весело

  Манифестация на БСП и мотопоход на "Нощните вълци" за 1 май.

  ==========================================================================

  Комунета и байкъри или байкъри–комунета!! Те такова животно нема!

  :))))))))))

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 27. 27 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Обаче не е ли удивително това, че рашистите харчат луди мангизи за пропаганда и накрая ефекта е - няколко десетки отпадъка под рашисткия флаг?
  Много по ефективно е вербуването на такива като Агент Иван и Баймуй, които провеждат вредителска спрямо сигурността на България политика, като например подготовка на общественото мнение за рестарт на Белене и пълен отказ от модернизация на ВС и службите за сигурност.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Въпросът е дали Боко ще им наложи забрана да влизат в България, и каква ще е реакцията на Господжа Лъжа-Техноимпексова!"
  До коментар [#18] от "lone_wolf":

  Въпросът изобщо не е в забраната. Въпросът е във фактическото им отхвърляне и липса на внимание. За сметка на това Нощни вълци бяха дарени с вниманието на протестите! С което станаха медийна новина...

 29. 29 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Гневно

  Петя Паликрушева и Ася Иванова са посочените на сайта имена на служителите в българската редакция. Петя Паликрушева-Иванова оглавява Движение "Че Гевара". Съпругът ѝ Павел Иванов е лидер на партия "Съюз на българските комунисти". Иванов е бил кандидат за общински съветник в Пловдив от името на БСП през 2014 г., а партията му беше коалиционен партньор на "БСП – Лява България" (между 2013 и 2017 г). "Че Гевара" е създадена в началото на 90-те години от Павел Иванов и Жан Виденов.

  Паликрушева и "Че Гевара" бяха дейни участници през февруарските протести от 2013 г., довели до падане на първото правителство на Бойко Борисов.

  ===========================================================================

  Ето ги русоробите–метежници! А Баце е принуден да си плаща за "стабилност", иначе пак "спонтанни февруарски протести"!!!

  БЪЛГАРИЯ УМИРА!!!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ за журналистическото разследване !

  Това, от което РУБЛАДЖИИТЕ най-много се плашат е ОСВЕТЛЯВАНЕТО ИМ !
  В ХИБРИДНАТА СИ ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ,
  РУБЛАДЖИИТЕ действат точно като терористите от ИДИЛ.
  Подмолно, гнусно и арогантно !
  Веднъж осветени, както и ТЕРОРИСТИТЕ,
  РУБЛАДЖИЙСКИТЕ ХИБРИДАДЖИИ стават БЕЗПОМОЩНИ и НЕЕФЕКТИВНИ.
  Журналистическите разследвания като това, ще помогнат на
  ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ЛУСТРАЦИЯ НА АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ,
  СЛЕД ФАЛИТА НА ПУТИНИЗМА и на ПУТИНСКА РУСИЯ

 31. 31 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#28] от "plebs":

  Пак жертвите се оказах виновни. Общественото мение, т.е. ние сме били виновни, а не грантовете в подкрепа на нощните паета.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 32. 32 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 683 Любопитно

  Крайния в ляво от първата снимка беше пръв "революционер" в протестите срещу Борисовите правителства (защото те са много - така искат хората).Очаквам след време да видя някоя снимка на Христо Иванов и Радан Кънев в някаква подобна ситуация .Сигурно няма да чакам дълго .
  —цитат от коментар 12 на aboto


  А случайно ако не видиш, дали най-накрая ще признаеш, че не всички са платени предатели, като комунистите?

  No Pain No Gain
 33. 33 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#1] от "Георги":

  Изобщо не си прав, че Цацаров е "над тия неща". Под тях е! Доста под тях- някъде под подметките им...

  Порусначен народ- слаба държава
 34. 34 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Е, започна да се осветява дейността на кремъл в бг и на балканите, излизат конкретни имена и организации. Време е да се порадват на светлината на прожекторите, пък дано им изгорят крилцата!

 35. 35 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Според публикация в изданието znak.ru "Глобални информационни технологии" e получила през 2016 г. грант от фонда за поддръжка на неправителствения сектор към президента на Русия - 3 млн. рубли за финансиране на News Front.

  ==========================================================================

  ГРАНТАДЖИИ!!!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  секи 4ти км

  Затва го пишат с непълен член...

  но си го дигнал на пиедесталът?

  До коментар [#6] от "le_bigmac":

  Природата на русоробът - винаги скрито и подмолно, никога достойно и честно.

 37. 37 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Браво на автора, това е истинска журналистическа работа. Поздравления!

  До коментар [#16] от "dogwoman":

  Бе то и изследването на душевните терзания на мравките си е истинска научна работа, но въпроса е - от къф зор и защо се хвърлят толкова усилия и време.

  Очевидно е, че става въпрос за никому неизвестни хора и сайтове. И изведнъж - европейско разследване.
  Че то в нашия форум има коментиращи, които нанасят повече вреда на нашите.....такова.....евроатлантически ценности......и системно рушат доверието към нашите....такова....верни съюзници и безкористни приятели......, отколкото тези сайтове и добри хорица, за които никой не е чувал.....

  Нищо де, имитира се дейност, която води до....как беше....реални резултати😊

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 38. 38 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Георгиевската лента като награда е въведена от император Александър ІІ, а като символ се въвежда от Путин за честване на Сталинизма през победата във ВСВ и новия старт на "Великата" руска мощ във Варшавския договор.
  —цитат от коментар 22 на plebs


  Георгиевската лента е учредена в Руската империя заедно с ордена на свети Георги Победоносец, известен още като Георгиевски кръст. Това става по време на Руско-турската война през 1768-1774 г. Наградата е учредена с указ на императрица Екатерина II от 26 ноември (7 декември) 1769 г.

  Имало едно време ссср...
 39. 39 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Тоя от снимката, ако стъпи у нас, го вкарайте за 3 месеца в кауша, виждам го като 100%-това булка!

 40. 40 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 829 Любопитно

  е щото зад многобройните свински медии които не спират да възхваляват шайката не стои мАсква ?

 41. 41 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#23] от "Messerschmitt":

  Законът за "защита на държавата" се нарича Конституция на Република България 😉

  Трябва ни добре информирано и образовано население, което да се пази само - няма закон или контрол, който да опази човека от самия него. Ограничаването на свободата не е решение, само налива масло в огъня.

  Образование и достъп до информация, защото Русия има интерес от дестабилизирани, полуграмотни съседи.

 42. 42 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Пак жертвите се оказах виновни. Общественото мение, т.е. ние сме били виновни, а не грантовете в подкрепа на нощните паета."
  До коментар [#31] от "c.b.o.":

  Жертвите, ако има такива, не са виновни. Но общественото мнение стана жертва на медийна вакханалия защото беше принудена да я слуша. Нощни вълци са провокативна гавра, но времето за такива констатации не е времето на тяхното посещение. Както начинът за създаване на отношение към Дугин не е с лигави интервюта.

  Не гледам Нова.
  Със здраве.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Обикновен фашизъм.
  —цитат от коментар 17 на Един препатил


  Точно. Сръбските "четници" са доказано фашистка организация, преследвана в Европа.

  Те не само убиват в Донбас, но и потрошиха Марсилия заедно с руските им господари по време на Европейското миналата година.

  Този Братислав Живкович (с бялата риза) как е влязал в България, защо не е екстрадиран? Бежанци – не, мигранти – не, но руски и сръбски фашисти може! Няма бъдеще тази държава.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 45. 45 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Някой винаги трябва да пише за КРАСТАВИЦАТА. Така мафията си управлява от 30 години докато последния не изгаси лампата. Горните "трюфели" ще си лигавят на тема ФОБИ /ФИЛИ ....и така. Някой се бори с никому неизвестен сайт с караконджули ! Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла..... това е страшно важно за сигурността... ??

 46. 46 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Русками(путинсками) бандитами!!!Хаха...

 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4477 Весело

  До коментар [#37] от "г-н Саранди Говедаров":

  Осветяват ви, тавариш, осветяват ви. Затова пищите...

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 48. 48 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Гневно

  общественото мнение стана жертва на медийна вакханалия защото беше принудена да я слуша. Нощни вълци са провокативна гавра,
  —цитат от коментар 42 на plebs


  Тъй, тъй.... виновни са не организаторите на провокацията, а медиите, които я осветлиха.

  Как може изобщо да си позволявате толкова гнусни и бездарни манипулации и внушения?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 49. 49 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#45] от "dejmos":

  Всички са маскари, нъл тъй? Българофили и русороби, всё равно, да?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  До коментар [#45] от "dejmos":

  Тя мафията е ваша бе, тавариш. И ти ѝ служиш.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Това е държавен тероризъм, дело на държава-терорист.

  Но понеже службите спят, в България закони няма, гравният прокурор се целува с Чайки, а Боко Т маха с опашка на Путин барабар с кучето си, въпросните "вълци" и кучки не са изловени, вкарани в затвора или експулсирани.

  Говедаров, ти кой си на снимките? Недей да скромчиниш...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Опорната точка на форумния червениат се оформи - тези са незначителни и не трябва да им се обръща внимание. Говедаров, плебс, деймос...
  От една и съща флашка преписват.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 53. 53 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Трябва ни ново издание на ЗЗД.
  —цитат от коментар 10 на Огнян Тодоров


  Трябва си ни директно Закон за Защита от подривни действия, икономическо зараобване и умствена деградация на България и българите, инспирирани от Русия. Или по просто -"Закон за Защита от Русия"!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 54. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  .Говедаров, ти кой си на снимките? Недей да скромчиниш...
  —цитат от коментар 51 на Norman Granz

  Той не може да кара мотор - затова се изисква да пазиш равновесие.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 55. 55 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Основно призвание в живота - да бълваш лъжи. Не им е лесно и на тия мужици - наследници на Гьобелс.

 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#52] от "Alarmstufe: Rot":

  "От една и съща флашка преписват."

  Специално на Говедаров всичките му "тезиси" са абсолютно, без отклонения, 100% идентични с официалната руска линия. Никога досега не съм забелязал и микронна вариация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Няма по-жалко същество от платената руска подлога. С тия елечета, направени от вътрешна гума на съветски трактор, са смешни и жалки, но разпознаваеми.
  —цитат от коментар 13 на Alarmstufe: Rot


  Тези елечета ми мязат на бронежилетки.
  Тия паравоенни формирования трябва да са под ключ и с Държавна охрана при бай Ставри.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  До коментар [#52] от "Alarmstufe: Rot":

  Флашка :)) Това връх на дигиталните компетенции ли е ??

 60. 60 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Весело
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  Рашистките глупости край нямат.
  —цитат от коментар 5 на меншевик


  Вместо да използват парите за развитие на научната и развойната работа в страната, те ги заделят за да играят мръсно на другите!
  Само една престъпно настроена страна може да подхожда по такъв начин за разрешаване на проблемите си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  а ГДБОП "знае" но седи с ръцете в г**а... няма да се изненадам ако даже помагат на "братушките"...

  Birds of a feather flock together.
 63. 63 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#61] от "Храбър":

  едва ли заделят много пари, нашите "патриоти" са им доста евтини

  Birds of a feather flock together.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Е нали денги нет?
  Ей, как да не се хили човек...

 66. 66 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Българската Православна Църква в лицето на епископ Сионий открито подкрепя кремълските слуги и убийци https://tetevenonline.files.wordpress.com/2016/06/c1492-ruski1.jpg

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 67. 67 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Весело

  Баси цървулите са тия от снимката
  —цитат от коментар 58 на крайно-десен лузър


  Това са типичните преуспели бизнесмени, дето си имат някакъв автосервиз или салон за коли втора употреба, знаят наизуст всички серии на БМВ и не пропускат да метнат някоя друга салфетка на изискано соаре с чеверме, "Джони" и менекенки–мортадели в бяло. Естествено, ридаят до припадък с "Трава у дома" към 5 сутринта.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 68. 68 Профил на today
  today
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Това не е новина, Путлер отдавна води хибридна война тука. Въпроса е къде блеят българските специални служби, и най-вече ЗАЩО!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 69. 69 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#66] от "Митко":

  УЖАС!!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Когато има овце има и нощни вълци!

 72. 72 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Приличат на нацисти тези от "нощните пумяри".

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 73. 73 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Когато има овце има и нощни вълци!
  —цитат от коментар 71 на patrokalche


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Най–точният коментар днес! Поздравления!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 74. 74 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Е нали денги нет? Ей, как да не се хили човек...
  —цитат от коментар 65 на ВЕЛКОВ


  Е нали уж само хамериканците имат грантове у нас? А то какво се оказа, че "фондация Америка за България" не се крие и не заплашва българи с изтребване, а руските грантове се крият като партизани преди 9-ти септември, че и заплашват с мъст.
  Но мъдрите китайци са го казали "ако ще отмъщаваш изкопай два гроба, единия със сигурност ще е за теб"

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Всичките тия във форумите, пишещи проруски коментари, са точно от изброените и тук-там по някой заблуден идиот. Целта е да се създава впечатление, че много хора в България симпатизират на Русия. Посочено е в статията. Ако в България така наречените "русофили" бяха много, както самите те твърдят, всичко изброено в статията нямаше да съществува, защото щеше да е излишно! Кой знае колко етнически българи от Украйна пишат от тоя център в Крим срещу България по форумите в интернет. И тук не са малко. Личат си по недоброто и порусначено владеене на българския език. Измет!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 77. 77 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Клети русороби... Роба си иска робство. Смея да предполагам/твърдя, че умствено изброените предатели са роби...
  —цитат от коментар 9 на dj x2805


  Не са русороби, а най-обикновени продажници.
  Ако Китай започне да им плаща повече, ще станат първи китайофили.

  "Да, България"
 78. 78 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 471 Весело

  Боже, колко е бърза регресията в човешката еволюция !

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Хахаха, как наскачаха като един всички против грантаджийски сайт, финансиран от руското правителство. Но нямат нищо против този сайт с милионните му грантове. Когато грантът е от “нашите”, той е добър и полезен, когато е от “лошите”, е недемократичен, вреден и трябва да се предприеме нещо. Според писачите тук: “закон за защита на държавата”, “да се включи прокуратурата”, “закон за защита от Русия”, защото “те са наследници на Гьобелс”(??). Бабини сладки демократи, защо не направо закон за защита на нацията с всичките му жълти звезди, конфискация на имущества и забрана на бракове, както и извънбрачни съжителства между “нашите” и “лошите”! Срещу ръжен и ДНК не се рита!

  Мърфи е оптимист!
 81. 81 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Че каква русофобия е мацането на съвецки бетони?
  Това си е съветофобия.
  А за да обичаш съветите трябва да не си у ред с главата.
  Това, че Путин твърди че СССР=Руска Империя само показва колко е подъл.
  Защото лъже съвсем съзнателно и промива мозъците на съвременните руснаци.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на today
  today
  Рейтинг: 940 Неутрално

  "Паликрушева и "Че Гевара" бяха дейни участници през февруарските протести от 2013 г., довели до падане на първото правителство на Бойко Борисов."

  Аз откога ви разправям, тогава ББ отказа рашистките мафиотски енергийни проекти, заробващи България, и рашистите моментално му спретнаха пуч с любезната подкрепа на руската пета колона. Само заради това трябва да се забранят всякакви руски енергийни проекти тука.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 84. 84 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#83] от "today":

  пфффф го аз прочетох малко анаграмно Плаши****ева

  Birds of a feather flock together.
 85. 85 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3249 Любопитно

  "Че Гевара" е създадена в началото на 90-те години от Павел Иванов и Жан Виденов.
  —цитат от коментар 29 на c.b.o.


  „ПРОСТИТУТКИТЕ НПОшки”

  Това не беше ли любимата мантра на Форумните РУБЛАДЖИИ

  Какво е „ЧЕ ГЕВАРА” ?!?!?!?!?!

 86. 86 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Е нали денги нет? Ей, как да не се хили човек...
  —цитат от коментар 65 на ВЕЛКОВ


  Перков, в рашистката северноазиатска федерация денги за мизерии винаги ще има.
  Но никога няма да има денги за такива като онези баби в Крим, на които Медведев каза , че пари за пенсиите им няма и им пожела харошева настроения. Така стоят нещата.
  А такива като тебе се кефят, че враждебна на България сила прави мизерии тук. Как да не се засмее човек на фатмашките ти "мисли"?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 87. 87 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  Нюзфронт изобщо не се занима с България, това е частен проект както и Анна- Нюз. Има секции на много езици, може и български да има. Такива сайтове ги правят руски бизнесмени, например Анна- Нюз го прави много свестен човек, пращат репортери- доброволци даже на бойното поле, и най-вече правят обширни видиорепортажи които не може да се видят по нито една друга медия. Идеята е честно представяне на събития, повечето репортери и журналисти са доброволци.

 88. 88 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#83] от "today":

  Февруарските протести си бяха руски метеж, това е ясно. Проблемът е, че така наплашиха Баце, че трябва да си плаща за "стабилност", ако не иска нови. Хъбове, Белене, МиГове...

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 89. 89 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#87] от ".":

  И ти не си вярваш на глупостите, ама карай....

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 90. 90 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#87] от ".":

  сигурно съвсем честно искат да ни освободят и застрелят или интернират в концлагери едно 20-30 хиляди души от раз, да се научим да не лаем срещу тях

  Birds of a feather flock together.
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#80] от "султана глаушева":

  Общо взето, всички русоробски опорки се свеждат до 3 основни (в различни вариации):
  1. "САЩ, Европа, НАТО = лоши и слуги на исляма",
  2. "А вий що биете..." и
  3. "Всички са маскари".

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 93. 93 Профил на maane
  maane
  Рейтинг: 264 Неутрално

  по повод всичките тези фашизоидни патриотични малоумия идещи от фашиска расия, ето какво е казано.
  Лев Толстой. книга "Христианство и патриотизм": "Патриотизм в самом простом, ясном и несомненном значении своем есть не что иное для правителей, как орудие для достижения властолюбивых и корыстных целей, а для управляемых – отречение от человеческого достоинства, разума, совести и рабское подчинение себя тем, кто во власти. Так он и проповедуется везде, где проповедуется патриотизм. Патриотизм есть рабство".

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2814 Неутрално

  До коментар [#12] от "aboto":

  Този беше един от лидерите на протестите през зимата в началото на 2013-та.После беше в контрапротестите.

 95. 95 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#52] от "Alarmstufe: Rot":"От една и съща флашка преписват."Специално на Говедаров всичките му "тезиси" са абсолютно, без отклонения, 100% идентични с официалната руска линия. Никога досега не съм забелязал и микронна вариация.
  —цитат от коментар 56 на Norman Granz


  Не е само Саранди ами и всички Тайги-Кметове-Самовари-Чугуни и обикновени Чебурашки,със зелени чорапи и червени кратуни!!Е,по какъв начин да ни пуснат в Европа и Шенген като у нас е пълно с руски проститутки!?Как България да бъде нормална и развита държава,като е пълна с предатели и руски шпиони?

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2814 Неутрално

  До коментар [#26] от "c.b.o.":

  Но,има байкъри мошеници и дребни престъпници.А,такива винаги са били естретвения резервоар за набор на кадри на БКП.Още от шумкарските години.

 97. 97 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 780 Весело

  До коментар [#87] от ".":

  Знаем, знаем, репортажите ги правят от последните модели руски танкове или "букове" с РПГ в ръка. Нали всички в Донбас са все отпускари...
  Ти ли си толкова глупав да вярваш или нас ни мислиш за такива ... ?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 98. 98 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 780 Весело

  До коментар [#80] от "султана глаушева":

  Виждам, че си поне грамотна, до толкова че да ползваш Интернет. Българите нямат нито "славянско" нито руско ДНК. Това са измислици за хора без основно образование..................

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#95] от "Plamen Shopov":

  "Е,по какъв начин да ни пуснат в Европа и Шенген като у нас е пълно с руски проститутки!?"

  Както писах онзи ден, една от причините да не ни допускат в Шенген, е наличието на хиляди руски мафиоти, получили българско гражданство през двата мандата на Гуце/Марин. Това не си го измислям, а го знам от изкюлчително надежден източник!

  Другата причина е, че ако влезем в Шенген, Путин чрез агентурата си автоматично ще получи досстъп до Шенгенската информационна система.

  Това са извънредно сериозни неща, европейците ги знаят, редно е да ги знаем и ние, българските глаждани.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK